Meraba arkadaşlar ben çipsiz kimliğimi kaybetmiştim şimdilerde ise herkes çipli kimlik almaya başladığı için bende düştüm yollara. Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum ben ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya olduğum için kimlik kaybı durumunda ne kadar ceza ücret ödemem gerektiğini nasıl alındığını kaç vesikalık gerektiği herşeyi araştırdım ama hiç bir şey araştırdığım gibi değilmiş sonuçlar daha basit ve kolaymış. Gel gelelim ne yaptıklarıma.
Önce çipli kimlik randevusu aldım

sonra o gün gelene kadar gereken biometrik fotoğrafından çekinip 8 adet çıkarttım nolur nolmaz diye ama 1 tane bile olsa yetermiş meğer. Sonra araştırdığım üzere muhtarlıktan nüfus cüzdanı talep formu almam gerekliydi neyseki gittim ve muhtar bu gibi şeylerin kalktığını direk bağlı olduğun nüfus dairesine, kaymakamlığa gidip alabileceğimi söyledi. Gittim sıra aldım randevulu olmama rağmen ve sıra geldiğinde adama kimliğimin kaybolduğunu söyledim benden 16 lira ücret aldı ve bir adet biometrik fotoğrafı aldı bir kağıda yapıştırdı imza attırdı altına ve fotokopi çekti. Fazla yapışmamış olan o biometrik fotoğrafımı bana geri verdi arkadaşlar hiç almadı bile yani. Sonra parmak ve avuç izlerimi falan aldı.

Yanınızda 18 yaşından büyük dahi olsanız 18 yaşından büyük bir aile üyenizi götürmeniz şart. Çünkü onun kimlik bilgilerinede bakılıyor ve imzası yakınlık derecesi falan isteniyor. En fazla 2-3 aya postayla ev adresime gelecek olan akıllı kimlik kartımın yerine geçebilen bir " Geçici Kimlik Belgesi " verildi. A4 kağıdında imzalı ve mühürlü bir belge arkadaşlar. Vee bide "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Kişiye Özel Şifre" zarfınıda verdiler

bunda akıllı kimlik kartınızın şifresi mevcut olucak pek işine yarayacağını sanmam ama sakla sen dedi ordaki memnur adam :/ Böylece işim bittii :) başka sorunuz merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz dicem ama gerekli gereksiz herşeyi anlattım maşallah çok konuştum okuyana teşekkürler :D
Not: Medyadaki el benim değil :S
😂
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar