+1 yılMado bu işi bir türlü doğru düzgün yapamıyor. Beceriksizliği kendilerine meslek edindiler. İngilizcede PR denen yani Public Relations, Türkçesi Halkla İlişkiler konusunda son derece başarısızlar.
Şirket bir karar vermiş ve hayvanları mağazalarına almama kararı almışlar. Bence bu karar tamamen saçma. Hayvanları hijyen ve rahatsızlık verici hareketleri nedeniyle suçlayanlara soruyorum ;
- Gittiğiniz yerde sizden önce o masada oturan kişinin tuvalette elini bile yıkamadan çıkmış olabileceğini hiç düşündünüz mü?
- Hayvanlar pis deniyor ama aynı yerde biz insanlar da yürüyoruz, geziyoruz. Onlar pis, biz temiz. Muhteşem bir zeka örneği.
- Hayvanlar bağırıyor ve gürültü yapıyor diyenlere, çocukları ortalığa salıp bağıra çağıra koşuşturmalarına izin verenleri hatırlatmak gerek.
Hayvanlar pis diye içeri alınmıyorlarsa bu şirketin yalanıdır. Hayvanları sevmiyorlarsa bu onların ayıbıdır.
Yurtdışında avmlerde, lokantalarda hayvanıyla içeri giren bir çok müşteri görüyorum. Onlar bunu yapabiliyor ama biz yapamıyorsak bu noktada hayvanları suçlamadan önce kendi aklımızı sorgulamalıyız.
Mado zaten benim gözümde beş para etmez, iktidar yalakası ve daha bir çok kötü sıfatı bünyesinde barındıran kötü bir şirketti. O yüzden beni hiç şaşırtmadılar. Umarım tez elden iflas ederler.35 Yorumla- +1 yıl
Benim de hiç sevmediğim bir şirket ama sevdiğim bir şirket de olsaydı görüşüm değişmezdi. Tam bir PR faciası.
- +1 yıl
Aslında facia değil. Tam da akıllarından geçtiği gibi davranmışlar.
"Dervişin fikri neyse zikri de odur"
Bu şirket ve sahipleri yobazlığı belli, iktidar yalakası olan zihniyeti bozuk bir yapı. Hal böyle olunca doğru düzgün bir iş yapamıyorlar. - +1 yıl
Haklısınız zaten hedef kitlelerine göre tabela asmışlar ama potansiyel kitlelerini kaybetmelerine neden olmuş :) beter olsunlar.
- +1 yıl
EİC seçiminiz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Yurtdışında yasiyorum avm ve lokantada hayvan yasaktır disarida 1 tane köpek bulamazsın buldularmi hemen yakalar 2 hafta içinde sahip bulunmasa igneyle öldürüp yakarlar. Sizin gibi iti köpeği insan yerine koyanlar yüzünden mağdur oluyoruz. Türkiye'yi it bastı yeter be. Tatile gidemiyoruz it korkusundan. Didime bi bak didim olmuş köpek şehri.
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 452 cevap paylaştı. tabela hoş değil ama restoranda köpeğin işi yok. ayrıca sözde hayvanseverler yüzünden yolda yürüyemiyoruz. köpekleri sokakta besliyorlar sonra gelene geçene saldırıyor hayvanlar. ama siz bunlara bir şey yaptığınızda suçlu oluyorsunuz. eve gidiş yolumu değiştirmek zorunda kaldım 5-6 köpek var iki kez zor kurtuldum. belediyenin umrunda değil kaç kere şikayet ettim. seven insan alsın bağlasın öyle baksın. elime fırsat geçse öldürücem hepsini.
00 Yorumla
+1 yılBence sempatikce hayvanların içeriye alınmayacağını anlatılmış
Ama "içeriye hayvan almak yasak"
ya da " hayvanları içeriye almayalım" yazsa daha kötü olurdu
Ama bizim eski dükkanda "hayvan dostlarımızı içeriye almayalım" yazıyordu41 Yorumla- +1 yıl
Benimde alerjim var ama yinede hayvanlarla arama sınır koymuyorum yanlarına gidip seviyorum hatta bu yüzden hayvanlara sınır konmasını hiç anlamam ama yinede anlayış göstermek gerekirse o şekilde daha iyiymiş.
+1 yılİçeri girip ana avrat sover çıkardım heralde saçmalığın daniskasi
12 Yorumla- +1 yıl
Onların beyni buraya kadarmış lan
- +1 yıl
İşte aradığım cevap :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bu şekilde bir tık daha iyi netice ayni bana göre.
Ben bu tabelalari ilk çocukken Zrnci ve hayvan giremez diye gördüğüm icin hala nefret ediyorum bu tabelalardan şu an bile aklima o geliyor hoş değil :(12 Yorumla- +1 yıl
Kendilerini hangi açıdan üstün görüyorlar acaba? ZAVALLILAR!
+1 yılgayet mantıklı, ben pelinsu'nun ponçik kanişiyle aynı ortamda yemek niye yiyorum ya. hayvanseverlere bu garip gelebilir aynı kaptan bile yerler onlar için sorun olmaz. Ama sevmeyenlerin de bunu deme hakkı olmalı. Nasıl ki sigara yasaklandı sigara salonları ayrı yerde 2. sınıf insan muamelesi görüyorlar. Bu durumda böyle. Evcil hayvanını adı üstünde evde bırak yemek yiyeceksen. Herkes sizin kadar o hayvanla iç içe olmak zorunda değil. şimdiden panter emellere söylüyorum saldırırsanız gizliden değil açıktan saldırın adam gibi karşılık vereyim.
12 Yorumla- +1 yıl
Biz zaten o kadar da hayvansever bir ülke değiliz, herkesin evcil hayvanı yok. Hayvanların girişi serbest olsa bile içeride çok fazla hayvanın olacağını zannetmiyorum. Var olan hayvanlar da sahibini bağlar öbür müşteriler neden içli dışlı olsun ki?
- +1 yıl
işte bu kadar içli dışlı olmayı seven arkadaşların olmamak isteyen arkadaşları anlaması lazım pankart yanlış doğru işletmenin bileceği iş o. Ama yan masada ayağımın dibinde bir köpek olsun istemiyorum yemek yerken. Seven alsın koynuna yatsın aynı tabaktan yemek yesin isterse.
+1 yılSempatik olmak isterken aşırı antipatik bir tabela olmuş. Hayvanseverlerin eminim o tabelayı ordan söküp, oraya dikenlerin uygun bir yerine monte edesi gelmiştir. Haklı olarak...
30 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=9wtDuXuJcTE
Şucivcivle bir cafeye girmiştim. Bence çok kötü olmuş, hayvanlı insanlar için ayrı bir yer yapılabilir.
00 Yorumla
+1 yılbir de ısrarla hayvanları gıda dükkanlarına sokmaya çalışanlarını anlamıyorum. tamam sen hayvanseversin ama alerjisi olan, hayvandan korkan, insanlar var. onlara neden saygı duymazlar
30 YorumlaYani onlarida anlamak gerek içeriyi pisletiyorlar. Sadece biz değiliz ki bizim gibi onlarca kişi hayvanla girse oraya. Adamların işin gücü yok hayvan boku kılımı temizlesinler
01 Yorumla- +1 yıl
Bak orası doğru ama bunun için girdiklerinde sahipleri o konuda uyarılabilir. Eminim müşteri de o durumda hassasiyet gösterecektir.
+1 yılYani sonuçta bir dondurmacıya restorana filan evcil hayvan alınmaması normal ama bunu şirinlik ederek anlatayım derken daha fena hale getirmişler
111 Yorumla- +1 yıl
Neden normal olsun?
- +1 yıl
@DoctorGraham herkes yemek yediği yerde bir hayvanın olasından rahatsız olabilir alerjisi olabilir çocuğu veya kendi korkuyor olabilir sadece hayvanın orada olmasından rahatsız olan müşteriler olabilir
- +1 yıl
Alerji için makul bir mesafede olmak yeterlidir. Eğer böyle bir sıkıntı varsa belli alanlar ayrılarak bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Nasıl ki sigara içenler için belli alanlar oluşturuluyorsa buna da biraz çaba gösterilerek rahatlıkla bir sonuç alınabilir.
Korku? Bir köpekten korkan insanlara tecavüzcülerle, sapıklarla, katillerle aynı yerde oturmak nasıl bir duygu diye sormak isterim.
Bu iki bahane olmadı, başka? - +1 yıl
@DoctorGraham bahane değil orası özel bir mekan ister alır ister almaz siz kedi köpek almıyor diye gitmeyi verin. Sadece yemek yediği yerde hayvan olduğunu bilmekten rahatsız olabilecekler var. Sonuçta bu korku sıradan bir durum kimse neyden korkacağını kendi seçmiyor.
- +1 yıl
İsteyen istediğini yapabilir. Mekan adamın. İsterse içeride çıplak gezinir. Bu tamamen onun seçimi ama altında yatan saçma bahanelerle bizi aptal yerine almaya hakkı yok.
Kendi görüşümde de belirttiğim gibi. Yurtdışında avmlerde, toplu taşıma araçlarında veya restaurantlarda sorunsuzca hayvan bulundurulabiliyorsa ve bunu bu toplum sorun ediyorsa sanırım burada düşünülmesi gereken bir şey var demektir.
Ben de yarın karşıma gelenleri ayırmaya başlarsam ne olacak?
Sen gelme yobaz, sen git pis türbanlı
Hoş olur mu?
Bu da benim en doğal hakkım olacak mı yani? - +1 yıl
@DoctorGraham Evimde 4 köpeğim ve birkaç çeşit daha hayvanım var fakat sonuçta bunlardan gerçekten korkan insanlar var. Sizde muhakkak denk gelmişsiniz kedi kelimesini duyunca bile rahatsız olanı. Benim evime köpeklerimden korkan bir arkadaşım geleceği zaman köpekleri arka bahçeye alıyorum zaten normalde de arka bahçedeler alan geniş olduğundan ve orada rahat ettiklerinden ama o arkadaşım geleceğinde arka bahçenin kapısı kapalı oluyor. İnsan ayrımakla hayvanı ayırmak farklı şeyler. Tamam bende isterim köpeğimle kedimle hatta kazımla birlikte istediğim yere gitmeyi istediğim yerde yemek yemeyi ama olmuyor bazı kurallara uymak gerek. Köpeği haram olarak görenler hatta köpekle aynı ortama girmeyen bile var. Böyle bir toplumda yaşıyorken birazcık uyumlu olmak herkesin yararına olacaktır diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Profil resmimdeki sarışın yakışıklı ile 13 yıl birlikte yaşadık. İnanın çok insana hayvan sevgisini aşıladı. Yine de sevmeyen olursa kedimi bir yere kapatmazdım ama ona odadan uzak durmasını tembih ederdim. Öyle söz dinlerdi benim oğlum.
Anlattıklarınız güzel de ben de bir şey soruyorum ;
Eğer insanlar korkularına ve özel isteklerine göre hareket edecekse ben de ona göre davranacağım.
Yobazlar gelmesinler karşıma.
Kara çarşaflılara hizmet etmiyorum.
Hıyarlara ve öküzlere bakmıyorum.
Böyle mi yapacağız? Onlar benim hayvanıma karışıyorlarsa ben de onlardan nefret ediyorum. Fırıncı da "Abi sen fazla modernsin. Bana alerji yapıyorsun. Sana ekmek yok." derse ne yapacağım?
Bu tür kısıtlamalar doğru değil. - +1 yıl
@DoctorGraham Doğru veya değil o biraz kişinin kendisine göre değişiyor ama sonuçta elimizde böyle bir kural var. Alışveriş merkezlerine bile hayvan sokulmuyor.
İnsanları ayırmakla hayvandan insanı ayırmak biraz farklı şeyler. İsteseniz yapın ki yapanda var bindiği otobüste şortluya saldıranı da gördük baş örtülüye saldıranı da ve sonuçları orada. - +1 yıl
Hayır, elimizde böyle bir kural yok. Hayvanlar bir yere giremez diye yazılı bir kanun veya benzeri bir kural yok. Bu tamamen kişinin veya kurumun özgürlüğüne bırakılmış bir insiyatif.
Avm'ler isterlerse hayvanları içeri alabilirler ama almamak daha kolaylarına geliyor. Onun yerine 2 ayaklı hayvanları almayı tercih ediyorlar. Dediğim gibi insiyatif veya tercih.
Verdiğiniz şort/otobüs örneği benim dediğimi desteklemiyor mu? Ayrımcılık yapmadan herkese istediğini yapma özgürlüğünü tanısak daha güzel olmaz mı? Bunu yapan avrupa ülkelerinde avm'ye de restaurant'a da hayvan girebiliyor. Şimdi biz mi akıllıyız? yoksa avrupalılar mı aptal? Yorumu size bırakıyorum.
Bugün öğlen bir işim vardı. Bir avm'ye gittim. Nelerle karşılaştığımı paylaşıyorum ;
1) Bulunduğu lokantayı değil, bütün yemek katını inleten çocuk.
2) Katlı otoparktaki bütün özürlü otopark alanları dolu ama normal park yerlerinde boşluklar var (!)
3) Yürüyen merdivenin ortasında durup telefonla konuşanlar.
Ama hayvanlar kötü - +1 yıl
@DoctorGraham Evet kolaylarına geliyor ve uyguluyorlar siz buyurun bir yer açın hayvanlara serbest olsun kimse karışmaz.
- +1 yıl
Mesele o değil ki.
Ben Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da kızıyorum. Şimdi gidip Fenerbahçe'Ye başkan mı olayım?
Öğlen yemek yediğim lokantaya da yağsız yapmayı anlatamıyorum. Lokanta mı açayım?
Her kızdığımda "ben daha iyisini yaparım" diye ortaya çıkamam ki. Bazı şeyler prensiptir. Bu temel prensipleri oturtamazsak şu an olduğu gibi her geçen gün daha kötüye gideriz.
Bugün hayvanlar ile başlar yarın daha da kötü örneklere gider ki 20 yıl öncesine dönüp bugünü anlatsak kimse inanmazdı. O yüzden hayvanlara yapılan bu yanlış uygulama sadece aptallık içermiyor, daha da kötüsü art niyet ve altında yatan büyük bir yobazlığı barındırıyor.
+1 yılorası titiz bir yer doğru bir davranış :D şahsen doğru
türkçe lastik gibi nereye çekerseniz oraya gider.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBu firma Istiklal caddesindeki magzasini daha gorunur hale getirmek icin tarihi mermer sutunlari kesmistir.
10 Yorumla İnsan sağlığı ön planda hijyen için elbette önemli. Mado'yu tebrik ediyorum.
015 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar çok mu temiz?
- +1 yıl
Ben, sen temiziz peki ya diğer insanlar? O restoranttaki müşterilerin tamamının temiz olduğundan emin miyiz? O restoranın bile ne kadar hijyenik olduğu belli değil. Önümüze gelen çatal, bıcakların bile nasıl yıkandığını bilmiyorken hayvanların temizliğine kafayı yormak enterasan.
- +1 yıl
Mado bir dünya marka haline gelmiş. Herkesin hijyen anlayışı farklıdır. Sen kedinle, köpeğinle aynı masaya oturabilirsin fakat diğeri yemeklerin yakınında hayvanların olması konusunda hassastır, istemez. Catal kaşık temizliğinden bahsediyorsun, insan sağlığı açısından hayvanlarin bile iceri girmesinde son derece hassas yaklaşmış olan bir mekân onları düşünmüştür. Dolayısıyla hayvanlar işeme ve dışkılamadan sonra temizliğini yapamıyor, tüylerine de sıçrıyor ve üzerinden savrulan tüylerin sayısının haddi hesabı yok. İçeri alsalardı nolurdu biliyor musun? Yedigin tatlının içinde tüy çıktığında sorumlusu sen değilsin sorumlu Mado olurdu. Mado'nun bu tutumunu doğru buluyor başarılarının devamını diliyorum. Bir hayvanla, çatal-bıçak.. vb. temizliğini aynı statüde tutan birinin temizlik anlayışından gerçekten şüphe duyarım.
- +1 yıl
Hayvanların girmesinde hassaslar (!) çünkü o işin görünen tarafı bunun birde görünmeyen tarafı var. Hayvanların girmesinde bile hassas olan firma onları düşünmüştür diyorsunuz ama Mado'ya giden birçok yakınımdan çok farklı duyumlar alıyorum gelen bardakların kirli olması mı dersin, tatlıların bayat olması mı? Okuyun bakalım şikayetvar sitesini ne şikayetler var hijyenle ilgili. Ayrıca bir hayvanla, çatal - bıçak temizliğini de aynı statüde tutmuyorum: çatal - bıçak temizliği daha önemli! İçeri hayvan sokan sahiplerinin temizlik konusunda hassasiyet göstereceğinden emin olabilirsiniz.
- +1 yıl
Milleti kışkırtmaya çalışmıyorum öyle bir şey mümkün değil zaten herkesin aklı, bilinci var. Durumu kendince tartar, ona göre karar verir. Bu soruyu sorma nedenim insanların hayvanlara karşı ne kadar sağ duyulu olduğunu görmekti.
- +1 yıl
Hayvan sevgisinden o kadar acizsin ki kızgınlığımın hayvan sevgimden olduğunu göremiyorsun bile. Git et kime ediyorsan.
- +1 yıl
Böyle bir durumda bile hemseri kayirma yapabiliyorsunuz ya pes artik. Habere Twitterda denk geldim diğer görüşleri de merak ettiğim için sormak istedim.
- +1 yıl
Benim ciğerimi mi biliyorsun? Ben seni tanimiyorum bile ve iyi ki de tanimiyorum son derece ruhsuz ve vicdansizmissin
- +1 yıl
Kışın kuşlar yemek yesin diye annemin yaptığı bulgur pilavının yarısını balkonda yere dağıtır üşüyen güvercinleri, kuşları buğdayla, bulgurla beslerdim. Kim vicdanlı tartismayalim istersen! Sen kim oluyorsun da bana vicdanımin hesabini sorma yetkisine sahip oluyorsun? Neden bir Burger king, Starbucks, McDonald's değilde mado yu eleştiri yağmuruna tutuyorsunuz? Diğer yemek yediğin yerler çok mu duyarlı? Mado dünyaca ünlü bir Türk firması. Tatlisiyla, yemekleriyle Türklerin mutfağını tanıtan bir firmanın bu kadar eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Yanlış yapıyorsunuz. Lütfen ikaz ediyorum, bir daha mado dışında başka bir Türk firmasıda olabilir, Ona leke sürmeden önce çaplı bir araştırma yapın! Kulaktan duyma sosyal medyalardan edinilen yanlış bilgilerle insanların zihniyetlerini kirletmeyin!.
- +1 yıl
Diğer firmalara bu eleştiriyi yapmadığımı da nerden biliyorsun? Aklını kullanan insanın fikri olur, düşüncesi olur birinin lafıyla zihni bulanmaz zaten. Ayrıca kim daha vicdanlı diye bir tartışma da olmaz vicdanını yarıştıran insandan zaten merhamet beklenmez. Ben vicdanlı olduğumu iddia etmiyorum ama dostluk buraya kadar tabelasına üzülecek kadar insanım.
+1 yılYaa hayvan yasak olmalı tabi sonuçta köpekten korkan var kedi tüyüne alerjisi olan var v. s v. s ama dostluk buraya kadar yazması hiç hoş değil
00 Yorumla
+1 yılİyi de ne var ki bunda kızacak? Bence gayet sevimli bir tabela. Yiyip içtiğimiz yerlere girmesinler mümkünse.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAyaklanma için bahaneler. Hayvan kurumu heralde atraksiyonsuzluklarından sıkılmış buna çomak sokayım demiş sdsd.
00 Yorumla Çok iyi yapılmış.
Hadi hayvan severler eksilesin.
Hayvan sevgisi bir yere kadar tiksinen insanlarda var. O kadar dip dibe olmaya gerek yok.00 YorumlaBirşeyler yiyip içtiğimiz yerde de olmayıversinler bir zahmet. Hayvanları sevmek , tiksinmemek demek değildir.
10 Yorumla
+1 yılBaya tepki aldı zaten ama bir açıdanda doğru. Ben garsonluk yaparken oldukça korkardım kaç kere yanmaktan kurtardım kendimi saymadım.
00 Yorumla
+1 yılİçeriye hayvan sokmamaları normal , olabilir yani rahatsız olabilir başka müşteriler. Ama o şekilde yazmasalarmış iyi olurmuş..
00 Yorumlaonlarin acisindan bakmakta onemli, sonucta herkes hayvan sevmiyor, bazi insanlar rahatsiz oluyor, arada kaldim :d
07 Yorumla- +1 yıl
Rahatsız olacak ne var anlamıyorum ki? Onlarında bir canı var.
- +1 yıl
Cam kafesle hayvan gezdiren kim var yahu? En fazla kedi, köpek sokarlar o restorana
- +1 yıl
İnsanların nelerden hoşlandığı belli değil zaten kendileri çok mükemmelmiş gibi mükemmel bir kibirle insan ayrımı yapabiliyorlar, hayvanları beğenmeyebiliyorlar.
+1 yılYaptıkları hoş değil mi bilemem. Yemek yenilen yere sokulmaması gerek alerjisi, fobisi olan var.
04 Yorumla- +1 yıl
Benimde alerjim var ama hiç umrumda olmadan yanlarına gidip onlara dokunabiliyorum, sevebiliyorum. Hayvanların yanında neden yemek yenmesin, onlar haram mı?
- +1 yıl
Haram değil. Ama abes kaçıyor. Sıradan mekanlarda öyle bir şey görmedim çünkü
- +1 yıl
Sıradan mekanlarda öyle bir tabela da yok ama değil mi? Çünkü evcil hayvan besleyen çokta insan yok. Böyle ayrıkçı bir tabelaya gerek yoktu.
- +1 yıl
O zaman haklısın
Hayvanların ne işi var orda ya da halka acık kapalı alanlarrda bence yerınde bı karar
00 Yorumla
+1 yılşerefsiz olduklarını..
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de..
+1 yılŞirin olmaya çalışmış ama rezaletle sonuçlanmış
10 Yorumla
+1 yılArtık mado diye bir yer yok hayatımda.
10 YorumlaAllah cezasını versin knk
10 YorumlaHiç hoş nasıl geliyor? asdf
00 Yorumla
+1 yılmekan adamın istediğini alır istediğin almaz
12 Yorumla- +1 yıl
O halde karar da müşterinin istediği yere gider, istediği yere gitmez.
- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılMüşteriler düşünceli olsa bu foto asılmazdı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoğru orda ne işi var hayvanların
10 Yorumla
+1 yılbeni rahatsız etmedi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlerjisi olan var herkes anlayışlı olmak zorunda
10 Yorumla
+1 yılMado=ks
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMado bu ne beklersin
10 Yorumla
+1 yılhaklilar
10 Yorumla
+1 yılCok haklilar
00 Yorumladostluk derken
00 YorumlaAbartmış
00 Yorumlagüzel uyguluma.
00 YorumlaHiç bir şey
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!