Araplaştıramayacaksınız !
Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz !
Bir ara ırkçılık düzeyinde milliyetçi idim, şu an sadece bir millete ait olmanın mutluluğunu yaşıyorum, hepsi bu...
Ama Allah aşkınıza anlatın hele, neyin gururunu yaşayalım? Tecavüzde, tacizde üst sıralarda olmamızla mı? Eğitimde, kadın haklarında geride olmamızla mı? Toplumsal gerginliğimizle, birbirimizi yiyip g*te para vermeyişimizle mi? Düşünsel, bilimsel alanda gerilerde yer alışımızla mı?
Yoksa hala, artık üreten ülkelerin ekonomik imparatorluklar kurduğu günümüzde, geçmişteki toprak imparatorluklarımızla mı gurur duyalım? Kalem değil, kılıçla iş gördüğümüz tarihimizle mi?
Ulan anlayın artık, Türklükle gurur duyacağımız son gün 10 Kasım 1938 idi. O günden sonra gurursuzluğa doğru yol aldık.
Gurur duyuyorum. Türkiye Türkü, Azerbaycan Türkü, Kazak Türkü, Kırgız Türkü, Özbek Türkü, Türkmen Türkü! Bir gün hepimizin bir arada yaşaması dileklerimle. Özümüz Asyadır!
Ben genetik olarak türk değilim. Babam ve annem kendi ülkelerinde doğduktan sonra Türkiyeye yerleşmişler. Ve buna rağmen türkçe biliyorum, türk kültürünü seviyorum ve türk olmasam bile türk bayrağını görünce seviniyorum. Türk topraklarını seviyorum.
Ne batı... Ne doğu... Özüne dön sen Türk oğlu Türksün!
Ne mutlu 𐱅𐰇𐰼𐰜'üm diyene!
Rica ederim
Cevap
19Cevap
Ailemiz Kürtçe Konuşuyor, Kendimizi kürt zannediyorduk, meğerse Kökenimiz bir Türkmen Boyumuş.
Akrabalar, Kayseri\Pınarbaşından gelmeler.
Ve bunu 2 sene önce yeni öğreniyorum.
Sebebi neymiş onu da araştırdım, neden kürt olmuşlar.
Meğerse Bizim Haneyi Osmanlı Göç ettirmiş Ardahan Bölgesine, o bölgede Yoğunluk Azeri ve Kürtlerden olduğundan bizim Haneyi Kürtlerin tanınan yerleştirmişler.
Ve Kız alıp verip kurtleştirmişler.
Türk olduğunu sonradan Öğrrnmrk kadar acı bir şey mi var Bu dünyada Dostum?
Türklükten başka hiçbir ırk dil mezhep umrumda değil. ayrımcılık olarak algilanmasin. ölumune BOZKURT olumune TÜRKIYE.
iyi ki türküm evet ama gurur duymuyorum sonuçta bu benim yaptığım başardığım bir şey değil ki gurur duyayım ve zaten yaptığımız şeyler de gurur duyulacak gibi değil
Haydi o zaman bu güzel günü kutlayalım
Hasdur, Haydi, Ya Allah
tabikiii 🇹🇷🇹🇷🇹🇷...
TURK olmak bir ayricaliktir✋🏼...
cok anlamli bir gunde dogmusum...
tabi ki gurur duyuyorum ama Müslüman olmasaydim Türk olmamin bir önemi kalmazdi. ama bu ulkede dogdugum icin cok sansliyim elhamdülillah
biz zaten Araplasmiyoruz ama milletler arasinda etkilesim olmamasi imkansiz degil mi hem Araplasmayalim ama asiri milliyetci de olmayacalim olacaksak asri saadetteki sahabeler gibi olalim varsin Araplasti bunlar desinler
benim bir karşı sorum var türk olmaktan neden gurur duymalıyım? 1500 lü yıllardan sorna bu millet bir arpa boyu yol almışmıdır? hiç bir şey icad edip bir şey üretmeyen bir milletiz atalarımız bizimle gurur duyuyormudur acaba?
Ne mutlu Türküm diyene bundan ötesi mi var?
Ne mutlu ki bana Türküm, Türkçüyüm, Atatürkçüyüm!
Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır ! 🇹🇷🇹🇷
evetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
Müslüman ve Türk olmak güzel benim için mutluyum ve tarihim büyük sorumluluk layık olmak isterim.
tek gurur kaynağım ϜϓſϞ oluşum.
NE MUTLU TÜRK'üm diyene!
Azerı türkü bile olsam türklüğümden gurur duyuyorum.
@BigYang88 cümleyi yanlış vurgulamış olabilirim ama asla kendimi veya milletimi küçümsemem hamd olsun. Söylemek istediğim Türkiye türkü olmadığım halde çok seviyorum. Zaten herkes anlamak istedigi gibi anlar.
Ne Mutlu Türk'üm ☝
Türküz , Türkçüyüz , Atatürkçüyüz
#TanrıTürküKorusun !
#NeMutluTÜRKÜMDiyene !
Türkçü günümüz kutlu olsun
Ne mutlu Türküm diyene 💪
En büyük gururumuz Türk olmaktır
müslüman olmaktan gurur onur duyarım türklük sonra gelir, araplaşmak değil evladım bu, algın yanlış çalışıyor ama hayırlısı
Gurur duydugum en büyük şeylerden birisidir TÜRK olmak
Her zaman gurur duyarım çok şükür Türk olarak doğdum
Türk değil olsamda kendi seçimim olmayan bir ırkla gurur duyacak zihniyette olmazdım. Tek gururum, İslam.
Müslümanlığımla gurur duyarım. Türklük uydurma bir kavram
@BigYang88 Sanki ahirette en Türk hanginiz diyorlar :) Ülkücüler güya İslam'ı savunacaklar
@BigYang88 O lafı ilk söyleyen adam dine inanmıyor zaten :)
Türküm ama Türklüğümden değil Müslümanlığımdan gurur duyarım.
dunyaya degismem su garip TURKLUGUMU :)
Ne mutlu TÜRKÜM diyene <3
Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü!
ne mutlu türküm diyene
kurban olduğum Türkiyem ne mutlu Türk'üm diyene
Ne mutlu TÜRKüm diyene!
tabiki...😄😄😄😄😄😄
Ne Mutlu Türk'üm diyene !
Çok şükür Türk'üm 🙏 Ve gurur duyuyorum🌸
Ve kürtlüğümden de ve müslümanlığımdan da..
Türkçülük günümüz kutlu olsun.
Türk oğlu türküm ama araplaşmak nedir
Ne mutlu Türk' üm diyene
evet Türk olmaktan gurur duyuyorum
Hayir, milliyetci degil, hümanistimdir cünkü.
Ben müslüman olmaktan gurur duyuyorum ⚫⁉️
Zazalığım ile gurur duyuyorum ❤️💛💚✌🏻
Hamd olsun.
kürtlüğüm ile gurur duyuyorummm
Evet.
kesinlikle evet..
tabiki, sorulur mu?
tabikide aa
Evet.
Gurur lan !
3 mayısta nolmuş ki?
Çok şükür