Üniversitelerde gösteriler yapıldı.
Bu gösterilerin halkı etkileyeceğini düşünen Humeyni, iki yıllığına üniversiteleri kapattı.
Humeyni diktatörlüğünü son olarak 1982'de perçinledi. Bu süreçte yaklaşık 2 milyona yakın muhalif solcu katledildi.

Bir de İslamla şereflendik diyenler yok mu.. Şeriat gelirse Türkiye'nin hali de farksız olur açıkçası.
Atsız Ata noktayı koymuş.
https://i.ytimg.com/vi/vDJAaJN1pnw/hqdefault.jpg
Bizde %50den fazlası hayır dedi zten (çalınan oy olmasaydı) evet diyenler Çalınan oy dışında 23milyon falan
Kesinlikle.
@yossiKohen
Sonumuz iran gibi olmasında 😒
Yoksa mülteci olcam
Evet ya alman vatandaşlığı falan alırım hatta almalıyız şimdiden
@yossiKohen Siz şanslısınız, ben burada kaldım :)
hahhaha
Neden kalıyormuşsun ailenle birlikte sen de gidebilirsin 😁
@yossiKohen Ne ile
Mülteci botuna mı binsek :) :)
senide alırız kalmazsın 🙂
İngiliz vatandaşı arkadaşım var (erkek) olmazsa yalandan evlenirim onla😂
bineriz😄
İngiliz vatandaşlığı çok para istiyor ya 100.000 falan
Ama evlenirsem bedava😄
sonra boşanırım
Aynen ajsjjajdks
Annesi de kurtalalım seni demişti djdjsj oda portekiz ve fransız vatandaşı
Eğer böyle bir şey Türkiye'de olursa darbe denen olay gerçekleşir ve şeriat şurasının mına konur.
Ana yasa sayesinde darbe yapamayacaklar malesef
@sezginkara Öyle bir yaparlar ki. Türk halkını az çok tanır herkes.
Sultan 1. Recep planlı yapıyor herşeyi ordudaki vatansever Atatürkçü subayları içeri attılar hep
@sezginkara Ben halk darbesinden bahsediyorum %52lik hayır kitlesinden yani 😂 (Oyların çalınmadığı şekildeki sayım)
O Çocuk bende engelli, Engelle gitsin
Hangi çocuk?
Ha o zaman bende katılırım o halk darbesine😂😂
@sezginkara evet diyenler bile katılır
Ailecek evet veririzi , eğer böyle olsaydı diyen
Sanmam onlar kutlama yapıyor çünkü
O evet vereni sürgün etmek isterim
@sezginkara gerçeklerin farkına vardıklarında görürler kutlamayı çomarlar.
Onlar görebiliyormu 😯😯
@sezginkara aramızda bir hain var. Şeriat yanlısı. Benim gibi düşünenleri eksilemiş @olustur (berkay çimen pezosunu) artılamış. Dikkatli bak yorumlara 😂
@sezginkara Bu memlkette Muhalif olduğum kesimi Saygı duyarım lakin Çomarlık yapanlara asla !
o oluşur bende engelli zaten gıcık oluyorum o herife😂😂
@MısırKralıRamses
Malesef bunların yarısı çomarlık yapıyor benimde saygım yok onlara
@sezginkara Bak aramızdaki ortak yönlere, ama Bu çomarlarda yok !!!
@sezginkara kim bilir kimden ne para tırtıkladı da burda yorum sildiriyor çomar göbel 😁
Onlarda insancıl ve adeletli birşey yok zaten
@yossiKohen
Hepsi karaktersiz bunların😁
@sezginkara aynen Öyle 😂
Bu ülkeye şeriat gelmeyecek. Nokta.
Ülkenin 49% u hayır dedi.
Daha fazla, Bakma bu sonuçlara
Erdoğan'a göre diyelim.
Cevap
13Cevap
Bu ülkenin %49 u hayır dedi yiyorsa denesinler, başlarına yıkılır.
Aynen öyle.
Irana bu oyunu yapmasalardi simdi rusyayi abdyi sollardi iran halki bizimkine cok benziyor eskiler , simdi ceremesini oduyorlar bizde odeyecek gibiyiz.
Öyle bir şey olamaz. Sokaklar da oluk oluk kan akar.
Akillarindan dahi geçirmesinler hepsini denize dökeriz.
onlara feci kazık attılar ama adamlar demokrasi bekliyorlardı bir baktılar islam şeriatı geldi :D
Şu an iran güzel bir konumda. Silah ve savunma alanında gün gectikçe güçleniyorlar. Adamlar bununla birlikte sağ-sol siyasetini birakip artik dışarıda söz sahibi olmaya çalışıyorlar. Mesela ırak, suriye.
Irakı ve suriyenin yarısını kendilerine bağlamayı başardılar. Şu an irakta ve suriye de yaşanan olayların %45 ini iran yönetiyor. Bu gidişle çevremiz şii iranlı kaplayacak.
Bizim de derhal dışariya açılmamız şart.
Yahu baştan söyleseydin ya, bilsem dayıoğullarını falan da ikna ederdim evet vermeleri için.. Kuru kuruya tek başımıza evet verdik iyi olmadı o..
Keşke ülkemiz İran gibi olsa.. Emperyalizmden bağımsız olan, bilim ve teknolojide en hızlı ilerleyen orta doğu ülkesi İran'dır. bkz:
Banane sülalem rahat, britanya pasaportum var, babam iskoc. Destekleyenler birgun kirbac yerken ben evde patlamis misir yiyip rihanna dinliyor olacagim. Kendi dusen aglamaz.
İranda herkes hayatından menunsa. Bir sıkıntı yok. İrade seçmiş. Önce g. öt baş açık istemişler g. öt baş açık yaşamış. Sonra kapanalım demişler kapanmış. Alan menun veren memnunsa sorun yok demektir. İranda nükleer bombalar var mesela. Geri bir ülke diyebilir miyiz?
Yanlız İslam devriminde milyonları asılanları bilmiyorsun sen
Syretmeni tavsiye ederim, youtube İran devirmini
Pakistan ve kuzey kore'de de nükleer bomba var. Gelişmiş mi bu ülkeler?
Benim bahsettiğim asılanlar, onla lgili videola AVR, SEN NEDEN BAHSEDİYON
getiremezler getirtmeyiz
Bir zamanalr İRAN
yazık çok yazık :(
Irina shayk diye okudum
hahaha :)
adamlar devletin her imkanıyla usülsüzlüklerle zorla kıl payı aldılar inanıyor musunuz ülkeyi Hitler gibi Humeyni gibi duruma getirebileceğine
Asker, polis Tayyip Erdoganin emrine girdiği an şeriat gelir. Bir darbe ile iş tamamlanır. İnşallah hak yönetimi de gelir.
İç işleri bakanlığına bağlandı. Girdi bile.
İran bu devrimden sonra amerikan emperyalizmini içinden atmış ve bilim teknolojide çok büyük sıçramalar yapmış kendi nukleer silahlarını yapmış, amerika ve israile bile kafa tutmuştur. İran'ı küçük gitmeyin
Devrimden önce kişi başına milli gelir de dünya 29. olan iran günümüzde 130. sıralara kadar gerilemiştir.
Milli gelire bakmamak lazım devrimden önce bütün yabancı sömürgeciler ülkede cirit atarken şu an kimse ülkelerine karışmıyor, onları ovmuyorum ama doğruları herkesin bilmesi lazım. Ve iran bizden daha fazla gelişmiş da dışarıya az bağımlı bir ülke
Devrim neden oldu biliyor musun? %50 petrol doğalgaz işletim hakkına sahip olan şah %100'üne sahip olmak için iran devleti ile kamulaştırma yapmak istemiş ama ülkede hakimiyet kaybedecek abd devrim yaptırmıştır. Aynı zamanda islamcı bir devrimle bölge de komünizmin yayılmasını da engellemek istemiştir. 1980 darbesi de aynı yıllar da aynı amaçla yapılmıştır. Bu yıllar da dünyanın her yerinde darbeler meydana gelmiştir.
Yanlış düşünüyorsunuz maleseff
Peki
bİR ZAMANALR iran
Getirtmeyiz
şah devrildi humeyni geldi
umarım Türkiye"de gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar