ateist, deist, agnostik veya farklı bir dini alandaki felsefik görüşe sahip biriyle evlenir miydiniz?
Evlenirdim
Evlenmezdim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bir yerde okumusdum innançsizlar bizim yasam tarzimiza uymazmis. Cinsel konularda falan . dinde oral ve anal seksde haramdir neden yapiyorsunuz. dininizi unutuyorsunuz o zaman. ilk evliliyim musluman biriyleydi. cinsel taıepleride islma uymuyirdu. Cocugum olmadigi icin bide fakir oldugum icin ayrildi benden. ikinci iliskim evliliye digru ciddi bir iliski cocugun olmyacagini bile bile ksbul ediyor. qayetde saygili dogru vicdnli duryst. adam ve bu adam aqnostik
Asla evlenmem Allah uzak etsin benden ailemden öylelerini...
sanki bir katille hırsızla evlenirmisiniz diye sordum dinlere inanmamak bir insanı kötü mü yapıyor dünyanın en gelişmiş ülkeleri dini inançlar bakımından çok zayıf ülkelerdir dini inançları en yüksek bölge ise ortadogu böyle bir kanıya hangi gerekçelerle ulaştın
Sayın soran siz dini inancı olmayan biriyle evlenir misiniz diye sormussunuz hanımefendi de evlilik açısından buna cevap vermis. Demek ki bu onun icin onemli bir konu. Bunu neden ulke gelismisligine cektiginizi anlayamadım. Zaten gorusler açısından genel olarak birbiriyle uyumlu gorustekilerin evlenmesi o evliliğin daha uzun omurlu olmasında etkendir. En azindan benim dusuncem bu yönde.
bu görüşün mantıklı ama Allah öylelerini ailemden uzak tutsun yorumundan dedigim gibi bir sonuç çıktıgıda ortada
bir dinsizle evlenmek bir katille veya hırsızla evlenmekten farksız olurdu benim için de. isterse profesör olsun, dünyanın en modern ve zeki, en ileri görüşlü adamı olsun. dini konular kimileri için çok önemlidir. buna da saygı duymak gerek.
Evlilik düşünmüyorum, düşünseydim bile üç din harici biriyle evlenemezdim. Kendi fikrimi soracak olursan sadece Müslüman biriyle evlenirdim.
Bı insanda Allah korkusu yoksa sıkıntı sınır yok onda haci
olanlarda var mı be hacı şöyle bir dünyaya bakınca en gelişmiş ülkeler dini inancı en zayıf ülkeler orta dogu inancı en yüksek ülkeler
Cevap
20Cevap
Deist biriyim. Umarım dini inancı olmayan biriyle evlenirim.
Deistlik tam olarak nasıl oluyor, internette felan çok araştırıyorum ya da felsefe kitaplarını felan ama tam kafama yatmıyor insanların nasıl hissettiği, eğer yanlış anlamıcaksan ve açıklamak istersen dinlerim ve mutlu olurum tabi
@cnsu_chucky İslamiyetin 'din ticareti'ne ihtiyacımız olmadan, İslamiyetin Allah tasviri, yani 'cezalandırıcı' bir Yaratıcıdan çok, sadece yaratmış olma ihtimaline tutunuyoruz. Sormak istediğin her şeyi sorabilirsin sorun olmaz benim için :)
Allah var ama şuanki halimize karışmıyor diyorsun yani öyle mi? O zaman senin için kader yok her şeyden biz mi sorumluyuz?
@cnsu_chucky Koca bir yaratıcınız biz gibi aciz kulları yaratıp sınaması sana mantıklı geliyorsa, inanabilirsin. Ben senin görüşüne saygılıyım.
Benim düşüncem şu an önemsiz, deistler kader ve Allah için ne diyorlar, birde ölünce ne olucağını düşünüyorsunuz
@cnsu_chucky Kadere inanmıyoruz. İslamiyette, bir yaratıcı dışındaki her şeyi reddediyoruz zaten. Kaderdir, sınanmadır, erkek üstünlüğüdür falan... Ben deist agnostik arasındayım. Bu yüzden deistler adına konuşamam bu konu hakkında, ama benim görüşüme göre ateistler cehenneme gitmeyecek. Eğer gerçekten sınanıyorsak yani.
evlenırım ona dinimizin guzellıklerını anlatırım ahıretın hayatı bu dunyadan daha hayırlı oldugunu anlatırım evlenılır bırını kurtarmak butun insanlıgı kurtarmak gıbidr
Anlaşmak güçleşir, evlilik zorlaşırdı.
Evlenmezdim.
Herkes kendi içinde yaşar inancını. Bunu ön planda tutar ise evlenmem. Umursamaz ise kollarım ve kapım açık.
Evleneceğim kişi Azda olsa apateizm olsa iyi olur...
Evlenirdim tabiki. Yeterki benim inandigima saygisi olsun ve iyi biri olsun
Eskiden olsa boyle şeylere takılmazdım ama simdi düşünüyorum da cok önemli benim icin
İslam Müslümana gayrimüslimle evlenmeyi yassahlamıştır. Çünkü hoşgörü dinidir kendisi (tabi yersen)
Dini inancı olmayan insanlara daha da güvenmeye başladım dindar insanların karaktersizz oluşlarını görünce o yüzden evet evlenirdim
Evlenirim bende inançsız biriyim agnostik teizmden birini bulsam atlarım
Allah korkusu olmayan biriyle evlenmem
allah korkusu olanlar cidden iyi insan oluyorda allah korkusu olmayanlar kötü m oluyor bunu 21. yy da inanarak ve düşünerek mi söylüyorsun
bana gore oyle. inanc bazi kotuluklerden alikoyuyor insani.
Dinini ne boyutta yaşadığına bağlı. Allahtan korkan insan yapmaz
Derdin ne? Muslumanları kirletmek falan mı. Her muslumanın allah korkusu yok. Bazıları sözde müslüman bazıları ise nefsine yenik düşer hata yapar. Butun muslumanlar iyi diyemem. İnanmayan herkes kötü de diyemem.
Fikrine saygi duyuyorum.
Gayet de Allah korkusu diye bisi var. Belki iyi bir insan olmak sadece buna bağlı değil ayrı bir kavram olabilir ama Allah korkusu diye bisi yok gibi bir onerge dogru olamaz.
Ote yandan @kemancikiz0 sanırım en doğru yorum seninki olmus (benim gorusume uyan). Yani örneğin dine inanmayan biriyle evlenmem cumlesine gore daha doğru. Allah korkusu daha önemli. İnanıyorum deyip sadece inanmakla kalmak da var cunku..
@The_Queen felsefik olarak yaklaşacak olursak bir kişi kötülük yapacakta sırf birinden korkuyor diye o kötülügü yapmıyorsa yapsada çok bişe fark etmez o kötülügü yapmamasının bir kıymeti yoktur bunun içinde öbür dünyada ödüllendirilmesi anlamsızdır. bir insan kötülügü kötülük yapmak istemeyecegi için yapmamalı kıymetli olan budur. korku hiç bir zaman olumlu bir sonuç dogurmaz. korku katagorik olarak iyi bir duygu degil kötü bir duygudur. kötü bir duygu dan iyi bir sonuç çıkamaz. dünyadan örnek vermiştim ve gayet ortada güzel bir söz var korku egitmez evcilleştirir. kişiyi robotlaştırır sadece. dolayısıyla allah korkusu olan bir kişinin kötülük yapma ihtimali artar allah sevgisi olan bir insannın kötülük yapma ihtimali azalır düşüncem bu
soran : "biri" değil, onu Yaratan. Bu Allah korkusu öyle aman babam döver korkusu gibi değil. İnsanı kötü düşünmeye devam ederken ay ama yapmiim öbür tarafta yanarım deyip sinsi sinsi kötü düşünmeye devam etmek değil. Bu zaten Allah korkusu dediğimiz şeyin tanımı değil. Önce Allah korkusunu anlamak lazım. Bu insanı iyiliğe sevk eden birşey. Nasıl ki birşeyin kötü olduğunu bildiğinizde bunu düşündüğünüz için bile utanırsınız, bu öyle birşey. Allah sevgisi demişsin bak insanda ikisi de olmalıdır. O korku da sevgiden gelen O'na karşı mahçup olmak istememe korkusu.
@Leon26 yukarıda açıkladım. Tecavüz gibi bir düşüncede olan bir insanda zaten Allah korkusu dediğimiz şey yoktur. Sen çok yanlış anlamışsın. Lütfen önyargılarla değil gerçekten anlamak isteyerek yaklaş konuya.
dinlerden birine inanan biriyle evlenmezdim
niye ki dinlerde kötü şeylermi var dine inanlar ne gibi şeyler yapıyorlar
Allahı sevmeyen beni mi sevecek? Evlenmem
İnancım gereği evlenemem
Agnostiğim.. Tercih sebebimdir bu durum.
deist olursa iyi olur hatta :D
Bilmiyorum kesin bir şey söyleyemem
Kişi Müslüman ise yapamaz. (Bakara 221)
Dini olmayan insanla olurmu hic
niye olmasın
evlenirdim hatta mümkünse dini inancı olmasın
Mumkunse olmasn hatta
benim hiç din yok ateist de değilim o nolucak peki
allahın var oldugunu düşünüyorsan deistsin var olmadıgını düşünüyorsan ateistsin emin degilsen agnostiksin
hiç biri değilim
Hayır
evet
Hayır
sanmiyorum
keşke inançsız biriyle evlenebilsem
Neden olmasın
evlenirdim
Evlenmem.
evlenirim fark etmez
kesinlikle
olabilir...