Yapılan araştırmalar da Türkiye'deki Müslümanların yüzde 92'si Kuranı Kerimi anlayarak okumamış, arapça okumuş ama çoğu anlamını bilmiyor. ALLAH mektup yazmış ama kimse ne dediğini merak etmiyor öyleyse güzel kardeşlerim hemen okumaya başlayınız. Öyle bir sınavdayız ki kitabı açıp okumak serbest.
Cevabın nedir?
+1 yılokudum inan bana o kadar saçma bir kitap ki
sana birkaç tane örnek vereyim
tevbe/5-O haram aylar çıkınca artık müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun! Eğer tevbe edip namaz kılar ve zekatı verirlerse, onları serbest bırakın; çünkü Allah bağışlayan ve merhamet edendir.
talak / 4 Âdetten kesilen kadınlarınızın iddet bekleme sürelerinde kuşkuya düşerseniz, onların iddetleri üç aydır. Hiç âdet görmemiş kadınların süreleri de böyledir. Gebe olan kadınların süreleri ise yüklerini bırakmalarına kadardır. Kim Allah'tan sakınırsa, O ona işinde bir kolaylık nasip eder.(henüz adet görmeyenler derken tahmin edeceğiniz üzere ergenliğe girmemiş kızlardan bahsediyor yani pedofili maalesef meşru kılınmıştır bu dinde.)
secde suresi
4 Allah'tır ki gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yaratmış, sonra arş üzerinde egemenlik kurmuştur. O'nun dışındakilerden size ne bir dost vardır ne de bir şefaatçı. Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız?
5 İş ve oluşu gökten yere doğru çekip çevirir; sonra o O'na yükselip çıkar: Bir günde ki, süresi, sizin saymakta olduğunuz günlerden bin yıla denktir.
Bu ifadelere göre dünya altı bin yılda yaratılmıştır fakat elimizdeki verilere bakarsak dünyanın oluşumu için biçilen bu süre oldukça komik bir sayıdır
falan filan işte.
yani sonuç olarak ben ikna olmadım ama bence de herkesin Türkçesini mutlaka okuması gerekiyor13 Yorumla- +1 yıl
komiksin be :) hayır gerçekten önemli değil istedğin gibi inkar et bize ne ama valla akılsızlıktan olunuyor ateist. oooo uzunluk ölçü hesapmalaman o kadar saçmadır ki onu da geçtim hey gidi sığır :) 6236 ayetten sadece 6 tanesini yazıp ben bunları anlayamadım bu yüzden ateistmi yazman ayrı bir gariplik, o kadar biyolog, kozmolog bu yüzden müslüman oldu ama sen 10 m2 odandan bunlara bakıp ateist oldum hahaaaaaaaaaaaaaaaaa
- +1 yıl
arabça zengin bir dildir kuranı kerımı turkçe meal i il eokuyor duz mantık yurtuyor sonuc atesıt Allah ıslah etsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılsaygı sevgıyle paraleldir ne akdar çok saygı gösterip değer verirsen o kadar çok seversin mesela 1. si o KUR'AN-I KERİM duvarda asılı olmicak bir yerde okumaya hazır olucak dili osla neler neler söylicek okusana kul beni hayırdır ALLAH ın kelamından mı ağırlandın nedir seni bu Kitaptan alı koyan daha iyi işin nedir dese dile gelse azıcık imanı olan ya okur ya da kafasına sıkar utancından ölür büzülür kendine buğz eder ama okumadan çok itikadı meseleleri bilmeli inanmayı bilmeli anadan doğma olmicak kendi kendine varlığını ispat edebilmeli merifeti insan sahibi olmalı yoksa okusada annlamaz çamur atar o attığı çamurdada boğulur
13 Yorumla- +1 yıl
bende klavyenin her tuşuna doğruları hissederek yazdım :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkudum. Hatta ben ezanın Türkçe olmasınıda isterim insanlar anlasın ne okunduğunu. Arapça okumak daha sevaptır diye birşey yazmıyor hiçbir kaynakta. Özel törenlerde arapça okunsun tabi ama normalde gereksiz buluyorum
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBencede. Ama bazı yobazlar bunuda yanlış anlıyor ne yazıkki
- +1 yıl
sen sıkma canını ALLAH kuranda diyor ki ; Biz bu kuranı senin kavmin arapça konuştuğu için o dilde indirdik eğer başka dilde konuşsalardı o dilde indirirdi, kuran her dile çevriliyor her dilde kelime karşılığı var anlam kaybolmuyor bir kaç ayeti millet nefsine göre çeviriyor mesela huri gibi ama sözlüğe bakınca yanıldıkları açığa çıkıyor
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle . Güzelim kitabıda zihniyetleriyle kirletmişler adiler
Cevap sahibi+1 yılAynen canım 😊
Cevap sahibi+1 yılSende canım 😄
her zaman aklımda olan ama bir türlü fırsat bulamadığım şey.. incil tevrat ve zeburu da incelemeyi düşünüyorum
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14Cevap
Gündem konusunda 415 cevap paylaştı. okudum fakat anlama hususuna gelince tefsir tercih ediyorum zira bir insanın herhangi bir tıp yahut hukuk kitabını alıp okuyup anlaması mümkün değilken din uçsuz bucaksız derya güvendiğim, bilen birinin tarif etmediği Kur'an dan ben ne anlarım
15 YorumlaZaten okusak ne kadar yanlış yolda olduğumuzu görürüz... hepimize okumayı ve doğra yola yönelmeyi nasip etsin allahım
45 YorumlaBen okudum ama Arapça okumak anlayarak okumak isterim çevirenlere pek güvenmiyorum din bu sonuçta. Türkçe okudum istediğim cevaplarda alamadım.
11 YorumlaMeallerin çoğu yanlış. Yaşar Nuri Öztürk'ün meali daha mantıklı.
27 Yorumla- +1 yıl
Kendisi açıklama yapmış ve açıklamasını doğru buluyorum.
mobil.hurriyet.com.tr/yasar-nuri-ozturk-islam-ve-giyim-kusam-4-39093645 - +1 yıl
Bir insanın dediğine baksam şu an onun dediği gibi yaşamam gerekiyor. Bu konu ile ilgili BİRDEN FAZLA kitap okuduğum için aralarından en mantıklısı o geldi. Size göre kadınların başını örtmesi gerekiyorsa erkeklerin de başını örtmesi gerekiyor. Kadınlar da erkeklerin saçlarından etkileniyor, değil mi? Etkilenmemeniz için başımızı kavukla örtmemiz gerekiyor. Etkilenmiyor diye bir şey yok, sokakta saçı dağınık, bakımsız, yağlı olarak gezsem kimse bana bakmaz. Kim saçına özen göstermeyen birisiyle birlikte olmak ister ki?
Ayrıca Yaşar Nuri Öztürk'ün her mealini katılıp sadece Nur 31. ayete katılmamanız ayrı bir ironi. - +1 yıl
erkeklerin saçına hiç bir kadın bakmıyor önemsemiyor, erkeğin saçı ziynet değildir ama kadının saçı onun bütün güzelliğinin vurgulanmasıdır. Siz saçlı kadınla saçları gözükmeyen kadının dikkat çekme oranına gidin bakınız. Biatçısınız, nur 31 de geçen hamır kelimesinin örtü değil baş örütüsü olduğunu 1200 yıllık arap sözlüğü söyler, içki ayetinde de hımur kullanılır şarap için çünkü aklı örter. Neyse ALLAH'ın ayetini inkar etmek farklı yorumlamak iyi değildir idlerim hatanızdan dönersiniz
Cok guzel soyledin kolay sinav ama okuyan yok gwceye bir ayet duaniz yalvarmaniz olmasa Rabbiniiz katinda ne degeriniz var
11 YorumlaOkudum ve tanrinin mektubu olmadigina kanaat getirdim tavsiye ederim dinden cikma garantili din kitabi
11 Yorumla
+1 yılYa aslında çok dindar bir arkadaşım var di zamanında böyle dinci evlerde yaşıyor du Kur'an i kerimi 3 kez Türkçe hatmetti ve şu an ateist bakın Deist değil ateist..
17 Yorumla- +1 yıl
Kuran diyorum hadis demiyorum 😊
- +1 yıl
Bsnzjzkakzjsnsnsnsnisn tamam kabul
- +1 yıl
94 milyar ışık yılı genişliginde olan bir evrende toz zerrecigi olmıyan gezegenimizde yaradanın sizde olmıyanları öldürün savaş ganimetleri allah resulu muhammedindir gibi gibi saçma vahiyler göndericegini inanmak cahillikten öteye gecemez.
- Gündem konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılOkudum türkçe daha anlamlı geldi
14 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle en azinfan okudugunu anlamak guzel 😊
- +1 yıl
İns iiyi günler
3 4 kez hem Arapça hem meal okudum.
00 Yorumla
+1 yılokudum ve ateist oldum
321 Yorumla- +1 yıl
evet en azından trajikomik bir inancım yok
- +1 yıl
öyle bir şey doğru değil bizden çok falan yok sayımız çok az ve hoşgörüsüzlük eden sizsiniz, umut ederek ölecek olmak bence çok acı
- +1 yıl
2.5 milyar ateist yok dünyada onlar ateizm değil şinto inancı budistlik vs. Boş bir hayat yaşadığımız doğru değil belirli amaçlar var hayatımızda her zaman için ancak sizlerinki gibi merkezinde din yok ve yaşamdan sonrasına inanmıyoruz. Ben kendim bir yaratıcının olabileceğine ihtimal veriyorum ancak bunun sizlerin inandığı türden bir Allah olduğunu söyleyemem. Kuranı Kerim Allah'ın varlığına delil ise Spider Man kitabı da Spider Manin olduğuna delil sayılsın?
- +1 yıl
Siz boş yaşıyorsunuz, bunun tartışmasına girmeniz bile boş. Sizin yolunuzdan geçtiğim için biliyorum ben 2 yıl önce müslüman oldum ne kadar boş sığır bir görüş olduğunu bilirim ateizmin. Sizler ölümden sonra yok olmayı köpekler gibi istiyorsunuz ama bingo yok olmayacak başı boş bırakılmayacaksınız. Siz sorgulamak ile yargılamayı karıştırdınız. Ve gerçekleri red etme üstünü örtme eğiliminiz var. Hayatın boş beleş tesadüf eseri kurulduğuna oluştuğuna inanan sizler boş beleş yaşıyor amip gibi yaşam sürkilasyonun en alt tabakası olarak valrığınızı sürdürüyorsunuz
- +1 yıl
Gerçekleri red etmeyi sen tercih etmişsin hele ki evvelden bizden biriysen bana böyle konuşman mümkün olamaz bu yüzden hiç ihtimal vermiyorum buna, Biz yargılamayız ve yargılayacak bir iradenin varlığına inanmayan insanlarız. Ayrıca sana tavsiyem biraz araştırman zira bizler hayatın boş beleş var olduğuna inanmayız, sadece sizler gibi bir sınav için geldiğimize inanmıyoruz. Ben senin dinine göre belki senden daha az günahkarım ayrıca bunu asla bilemezsin.
- +1 yıl
İrade ve ruh kavramlarını red ediyorken, iradenle hareket ediyorsun. mesela iraden olmasaydı emin olduğun bir konuda cevap vermez tartışmazdın ama özgür iraden seni tartışmaya sürüklüyor, mantık hatalarınız bol. Eskiden sizden olduğum kesindir o günleri üzülerek utanarak yad ederim, ve her blogda eski yazılarımı görürüm silmez çoğu blog yazarı çünkü sağlam makalelerim vardı. ALLAH'a şükürler olsun doğru yolu buldum. Ve sizlerin yaşamını müslüman gözümle daha da ayırt ediyorum. Psiliğin içinde boğulurken insan kendisini zirvede sanıyor ama işler öyle değil. Ateizm yani tanrı tanımazlık büyük bir zihin göçüdür bunun tek sebebi kibirdir. Ve sanmıyorum benden temiz olduğunu ben kurana uyan bir müslümanım
- +1 yıl
Senin inancına göre sanıp sanmamak senin tekelinde değil böyle bir cümle kurduğun için günah işlemiş oluyorsun. Kurduğun tüm cümleler kendini ve içinde bulunduğun durumu niteliyor bizleri asla değil ve kibirden bahsetmişken her müslüman nasıl ki aynı değil her ateiste de genelleme yapamazsın nasıl ki sana küfür edeni var ve benim gibi cevap vereni var o yüzden. Demek ki ateizm sana göre değilmiş yani irade olarak zayıf bir insanmışsın zaten ben herkesin ateist olabileceğini asla düşünmem zira böyle bir şeyi kabullenebilmek irade ister, zordur. Benim gözümde insanları ateist yapma çabasında olan ateist ile sizler gibi dindar yapma çabasında olan müslüman arasında bir fark yoktur, fanatizmi sevmem.
- +1 yıl
Hiç bir zaman amacım birilerini müslüman yapmak olmadı çünkü o iş kişinin kendi aklını kullanmasına kalmıştır. ALLAH gönülden kabullenecek kişiye o fırsatı o kişi dilerse verir. Sizin küfür etmemeniz normal bunun için dindar olmanıza gerek yok benim de küfür ettiğim kimse yoktur etmem bu da karakterle alakalı dinle ilgili değil. Dinler ahlak kazandırmaz sorumluluk ve irade gücü kazandırır. Sizlerin sorunu kibirdir sizler ALLAH'ı tanımak kabullenmek istemiyorsunuz çünkü beraberinde gelecek olan sorumluluğu istemiyorsunuz
- +1 yıl
Sorumluluktan kastın ibadettir kesin şimdi, maalesef ya fanatizm için çok yanlış bir ülke zira burada insanlar genel anlamda inançsız ancak inançsız olduklarını kabul etmekte zorlanan insanlar pek çoğu sadece zor zamanlarda ibadet eder pek çoğu sadece cuma namazına gider falan, çok da ciddiye alınacak bir durum yok hani insanların kuranı okumamış olmasına veya anlamamis olmasına şaşırmıyorum
- +1 yıl
Hahaha ibadet mi? Hayır bayım; Zİna, yalan, iftira, dedikodu, düzenli zekat, yaratılışı düşünüp ALLAH'ı zikir, iyi işlerde yarışmak sürekli hayır kovalamak, komşun açken tok yatmamak, her insana ALLAH yarattı diye sevmek, yolda kalmışa yetime yardım için çabalamak, dini hayatı yalnız ALLAH'a has kılarak yaşamak ve her saniyen için şükür etmek. Bunlar müslümanlığın şartlarıdır namaz, oruç, bunlar kolay olandır
- +1 yıl
Hahaha, kendi yarattığına sığır diyen bir düşünce olabilir mi ya bu olsa olsa Hz Muhammed'in ta kendisi olabilir belki de Kuranı kendisi yazmıştır ha hani yaratıcı ile iletişim kurmadan?
Türkçe okudum
13 Yorumla
+1 yılmektup değil ayet Allah yazmadı vahyetti
019 Yorumla- +1 yıl
dinliyorum
- +1 yıl
sayın vaize sizi görebilir miyim
- +1 yıl
aferin çok güzel Allah kalbinize de indirsin inşaAllah
- +1 yıl
benim gibi olma tamam mı
- +1 yıl
ahirette buluşuruz vaize hanım
- +1 yıl
mümin müminin kardeşidir. kardeşimi göremez miyim yani
- +1 yıl
mümin günahıyla da sevabıyla da mümindir. sen şunu yaptın ahirete gidemezsin diye birşey yok herkes ahirete gidecek inanan da inanmayan da ahiretinden olmak diye bir kavram olamaz bu durumda
- +1 yıl
amacın cennet olduğunu iddia eden bir cümle kurmadım
- +1 yıl
insanların cennetlik veya cehennemlik oldukları bilemezsiniz bunun hakkında tahmin yürütmek bile sakıncalı biraz daha bilgi sahibi olup özelden yazabilirsin
Okudum. İlk deist sonra agnostik oldum.
011 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki öyledir haklısınız. İyi geceler. Adaşım zamanım yok ama sadece buradan yazayım mesela sözde hoşgörüşü dini Müslümanlıkta dinden çıkmanın cezası ölümdür. Ve kasas 68 ahzap 36 ayetlerinden sonra hala dini savunmayı çalışanlara yunus 100 ve maide 51 inçi ayeti söylüyorum hala savunuyorlarsa haklısını yi günler deyip uzaklaşıyorum. Araştır anlarsın. Mantık kullanırsan.
+1 yılAha geldi hoca hanim
14 Yorumla- +1 yıl
Biz senle sanırım bir kere tartistik
- +1 yıl
Anlatsana bana davamizi
Okudum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇeneni kapat canım
00 Yorumla
+1 yıl+32 460 2121 01, whatsapp ekle bilgini görim ok
00 Yorumla
Devamını Gör(2)