+1 yılHalifelik makamı artık yok. Zaten 4 halifeden sonra bu makamın saltanata dönüştüğünü ve Osmanlının son zamanlarında işlevi olmayan bir hal aldığını görürsünüz. Yani öyle Hristiyanın başı var Müslümanın yok masalı anlatmasın kimse. Bugün papanın da yetkisi yok. Sembolik sadece. Yıl olmuş 2017. Baş maş olayı yok artık. Zaten tarihe baktığında bu tür makamlar için savaşlar yapıldığını görebiliriz. Yani bu makamı 4 halifeden sonra baş değil anca saltanat olarak görüyoruz.
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Hz. Mehdi gelecek inşallah Yavuz Sultan Selim ile bize geçmiş bizle bitmiştir bildiğim.
28 Yorumla- +1 yıl
Peki hic bir kaynakta yavuz sultan selimin hilafeti devraldigina dair bir bilgi olmamasi hakkinda ne dusunuyosun?
Yani misir seferinde hilafet esyalarini almistir ama bir devir teslim olmamistir ve kendine hic bir donem halifeyim dememistir bu kurumun ismini ilk kullanan kanunidir babamdan halifelik devraldim diyerek - +1 yıl
Evet ama Islam 'in devam etmesinde rolü vardır Osmanlı'nın.
Karışık bir dönem de var araştırmak istediğim Araplar bizi sattı dediğimiz o dönem Onlar'a da aynı oyun oynanmis daha ogrenecegim çok şey var sorunuz da vesile oldu
Hilafet çok ağır bir konu yeterli bilgim yok yanlış konuşmak istemem. - +1 yıl
III. Mütevekkil’in Ayasofya Camiinde yapılan törenden sonra Eyüp Sultan Camiinde Yavuz Sultan Selim’e kılıç kuşattığı ve hil’at giydirdiği anlatılmaktadır. Ayrıca bu merasimin İstanbul’a gelen El Ezher uleması ile Osmanlı ulemasının katılımı ile yapıldığı belirtilmektedir.
Böylece Yavuz Sultan Selim Halep’te fiilen üstlendiği halifelik görevini İstanbul’da resmen üzerine almıştır. Yavuz Sultan Selim’in halife olması ile İslam Tarihinde yeni bir dönem açıldı. Ayrıca halifeler 1258 yılında kaybettikleri siyasi yetkiyi tekrar kazandı.
Hee İstanbul'da isende bir gün osmanlı arşivini ziyaret edelim istersen sana islam halifesi unvanlı ve cennet mekan yavuz sultam selimin tugrasinin çekildiği belgeleri göstereyim - +1 yıl
@ottoman1453 O Osmanlı arşivleri için gelmeyi düşünüyorum neler var neler çocukluğum geçti Istanbul'da davet için teşekkür ederim
+1 yılHilafet yok.. Gurban olayım aklınızdan geçen isim olmasin aman olacaksada.. En büyük İslam düşmanı o!
Dört halifeden sonrası pekte umurumda değil açıkçası..01 Yorumla
Halifelik yok kardeşim, kalmadı. Ama kabul edersen Bağdadi var. Olur mu? :)
15 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılEn son daeş'in başında ki el abadi halifeliğini ilan etti.
15 Yorumla- +1 yıl
bir düzeltme yapım ebadi değil bağdadi olcaktı. Tabiki de daeşte zaten el kaideden halifeliği ilan ettiği ve kendi sözde islam devletini kurdugu için ayrıldı ki kendi içlerinde bile bölüşürken nasıl olurda butun bı ıslamıyet alemının hamiliğini yapabilsinler.
- +1 yıl
Rica ederim halifelik osmanlıdan sonra kurumsal olmaktan ziyade belirli örğütlerin kendı davalarını meşrulastırmak ıcın kullandıkları bir motıve kaynagı olmustur bu da dip not olsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu anda yok ama bence olması lazım bütün bu tarikatlar ortadan kalkardı
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşu an türkiye sayamayacagin kadar çok tarikat var ve hepsi farklı farklı ibadet ve İslam anlatıyor seninde dedigin gibi en azından tek ağızdan çıkan yapılırdı
Cevap sahibi+1 yılya bu hristiyanlar niye savaşmiyor bizmi yanlış anlıyoruz bu işi.
- +1 yıl
Hristiyanlikta da mezhepcilik var birbirlerini de asla kabul etmezler ayni sunni ve sia gibi.
Hristiyanlar dinle yonetilen devri karanlik devir olarak adlandiriyolar dini birakip mantik ve bilime yoneldikleri icin Şu an basarililar. Yine dincilige donseler bir farki olmaz yani
- Gündem konusunda 807 cevap paylaştı.
+1 yılHayır yok kimsede değil halifede yok
156 Yorumla- +1 yıl
Bence de ben bağlıda olmazdım 😄 suanda öyle nouman ali khan ve zakir naikten başka iyi hoca tanımıyorum
- +1 yıl
İnancın değilse niye takıyorsun 😄😂 yani halife olsun veya olmasın sana bir zararı yokki
- +1 yıl
aman kimsede de olmasın dediniz ya 😄
- +1 yıl
seriat sadece muslumanlar için gecerli kurallardır gayri müslümleri bağlamaz devleti de bağlamaz ayrıca bende istemem cunku susn her hoca başkasına reddiyeveriyor diyanet baskanına bile reddiye verdiler 😄 ama sevdiğim iki hocalar hem bilim adamı hemde ilahiyatcı birisi onlara verilsin isterdim hilafet gercekten asırı çağdaş ve bilgili insanlar
- +1 yıl
Tevbe 5 süresini yorumlayip gördüğünüz yerde öldürün derse muslumanlara bak nasil gayrimuslumlere dokunuyor :)) her dinin lideri anlattigin gibi olmali ayirmaksizin ama maalesef islam dininde ya da cografyasinda aydin bir ruhani lider cok zor. Oyle olsa zaten bir sozumuz olmaz
- +1 yıl
Sen cımbızla ayet alırsan tabiki islamı yanlıs tanırsınız o adetten önceki ayetlerden birinde savastan bahsediliyor savasta müşrikleri öldürmenin günah olmadığı hakkında Allah izin veriyorki bu izinde olağan yani düşman sana saldırırken sen öldürmesini mi beklersin yoksa savunmaya mı geçersin? kurandan öylr parca parca fetva verilmez onun bir başı ve sonu var yani carpıtıyorsunuz ayrıca ben noele dünya bayramı diyen kurban bayramına da katliam diyen birisi gördüm oysaki noelde de hindi kesiyolar o katliam olmuyor ama bunu diyen ateistin biriydi sizin gözünüzde tek suclu islam değil mi?
- +1 yıl
hristiyan misyonerlik yapar sorun olmaz müslüman sokakta kart dağıtıyor diye kadının birisi bağırmaya başlar yahudiler deli gibi müslüman öldürür dünya susar hatta hristiyanlar ypg pkk örgüt kurar suclu olmaz ama allahın belası ısıd hiçte bize benzemediği halde örgüt kurdu diye müslümanlar terörist olur tüm müslümanlar anti-ısıs reddettiği halde müslüman oluyor ama o hristiyanlar ülkesinde terör faliyetlerine yardım ettiği halde terörist olmuyor modern oluyor türkiye bir tane ısıs üyesi çıksa parca pinçik ederler turkiyede ısıs faliyet yapamaz ama olsun yine de müslümanlar terörist olsun şeytan zaten kendi yolundakilerle uğraşmaz.
- +1 yıl
Reddettiği halde terörist oluyor yazacaktım*
- +1 yıl
Bana tevbe suresinde hangi savastan bahsettigini anlat tamam diyecem! Tevbe 1. ayetten baslar ve haram aylar (6 ay) cikincaya kadar öldürmek yasak ama haram aylar bitince gordugunuz yerde öldürün, musluman olurlar, iman ederlerse affedin der. Burada cimbiz falan yok cimbizcilik yapsam bakaradan ornek verirdim. O yuzden kendi kitabini once ogren ondan sonra bana cimbizcilik yapiyosun de cunku ben kurani okudum iyi okudum hemde
- +1 yıl
Ayrica noeli kim uygun gormus kurbana katliam demis beni ilgilendirmez. Kurban neyse noelde o ayrica katliam falan da demiyorum bu kadar fazla olmamasiyla birlikte benim inancimda da kurban olayi var zaten. Hepsini gectim gercek islam bu degil tavirlarini birakin kurani okuyup uygulayan bir orgutten daha iyi anladigini iddia ediyorsun kurani. Oysa sen Turkce onlar kendi dilinde okuyor ama ne hikmetse sen onlardan iyi anliyorsun oyle mi?
- +1 yıl
tevbe 4. ayette "diyorki ancak kendileriyle antlasma yaptığınız müşriklerden size olan ahidlerinde (sözlerinde) hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhiniz de hiçbir kimseye yardımda bulunmamıslar olanlar hukmun dışındadır diyor" yani müslümana saldırmayanı laf söylemeyeni satasmayanı ya da satasanları desteklemeyenleri öldüremezsin diyor nasıl cımbızlamıssın acaba? bir önceki ayette acık acık diyor sana dokunmayana dokunma sana dokunanada haddini bildir demiş ancak hz. peygamber ömrü hayatında bir kişi savas dısında öldürmemiltir bile dövmeye kalkanları bile öldürmemiş amcası kaç kere laf söylemiş karsılık bile vermemiş birisi.
- +1 yıl
Kuran çok eski bir arapçadır günümizde kuran arapçasını anlayan bir arap bile yok eğitim almadığı sürece ayrıca bu kadar saf olma sen 8. yy turkcesini biliyor musun çağatay turkcesini okuyabiliyor musun anlayabiliyor musun ki araplar 8. yy arapcasını bilsin sen bırak 8 yy arapcasını turkcesini 20 yy eserlerini bile anlamayazsın egitim almadan ısısın kuranı bildiği filan yok yani ben arapça egitimi alıyorum öğrendiğim dili bir arapla konudmak için kullandığımda ilk anlamadı sonra biraz anlayımca biz bu arapçayı bilmiyoruz bu baska arapca dedi 😂
- +1 yıl
edit: kendisi türkçe biliyordu o yüzden bu kadar rahat anlastık mantık hatası olmaısın :)
- +1 yıl
Elin danimarkalısı çözdü senin göktürk kitabelerini sen sadelestirmiş oğuzkağan destanını bir okusana höng dersin sadelestirilmiş cumhuriyet dönemi eseri bile anlasılmıyor Şu an bir tanesini okuyorum da bu yüzden azcım tartısırken mantıklı tezler öne sürün :)
- +1 yıl
8. Yy turkcesini ogrendigin zaman anlam kaymasi olmuyor ama :)) baktigin zaman islam. cografyasinda kurani herkes farkli yorumluyor. Ayrica zaten okunamayan anlasilamayan bir kitap nasil evrensel olsun ki coktan hukmu kalkmis 8. Yy da kalmis onun hukmu :)) tevbe süresini ornek olarak verdim sana simdi kurandaki celiskileri tartismaya baslasak sabah olmaz. Ayrica hocaya sordum kurandaki öldür ayetlerini hepsine bir aciklama getirdi tevbe suresine gelince onu bende anlayamadim dedi sen arapcani ogren oku ne anliyosan sanadir benim anladiklarim da banadir. Hos dogru anlasam bile inanmadigim biseyin sozleri beni ne kadar ilgilendirir ama dedigim gibi yarin bir halife çıkar tevbe 5 i örnek verin bunlari öldürün diye fetva vermek istese verir
- +1 yıl
O hocayı bana getir ben anlatıyım anlamını ahid diyor ahid anlasma diyor bir anlasmayı bozmadıkları sürece savasma diyor ayrıca kuranın arapçası hala öğretilebilen bir şey ve zor değil öğrenmek türkçe arapçadan daha zor harfi cerler zorluyor bir onda da ac netten bak yani zamanla onada alısırsın ayrıca türkçeyi de başka bir dile cevirdiğimde anlam kayması olur ceviri siirleri oku mesela görürsün var mı yok mu dilin ne kadar zenginse anlam kayman o kadar çok olur kuranda yine arapça öğrenen için anlam kayması olmaz meallerde oluyor onun içinde meal okurken tefsir okuman yeterli ya da kelime kelime cevirilere bakman yeterli ayrıca biz tefsir olarak kutubu sitte ve tisa bize yeter :) ve merak etme halife öyle bir fetva verse en başta benim dediğim hocalar reddiye verirki bunlar çook sevilen hocalardır
- +1 yıl
Yaşamak isteyen yaşıyor islamı ayrıca o adam dilbilimci ve turkceye filan ceviriyor göktürk kitabeleri zaten bizim dilimizin en eski örneği ayrıca arapçada günümüz arapçasına tam cevrilmiş halde senin anlama sorunun var ben kuran arapçasının türkçeye cevrilmesşnden bahsediyorum arapçanın arapçaya cevrilmesinden değil.
- +1 yıl
Ve en önemlisi de kitabeler edebi bir metin değil ögretici bir metindi o kitabeler lirik bir dille yazılsaydı görürdünüz fonatiklik kayboluyor mu birden fazla anlamlılık etkisini gösteriyor mu göstermiyor mu
- +1 yıl
Ceviri degil kendi dilinde kendi icinde farkli anlamlar barındıran bir din islam. Araplarin nasil yasadigi ortada zaten dini sen israrla ben onlardan daha iyi anladim, dogrusunu anladim, benim dedigim hoca en iyisi, vs vs dedigin surece beni ikna edemezsin hic bir seye. Tekrarliyorum kuranin celiskilerini tartismiyoruz burda sabah olmaz yoksa
- +1 yıl
Bence o celişkiler kuranda değil başka yerde size iyi geceler :)
- +1 yıl
Seninde anlamadığın benim verdigim her ornegi Turkce ve arapca olarak algiliyosun dedigin gibi olsa araplarin icinde bu kadar farkli anlamlar cikmazdi diyorum bana hala ceviriden bahsediyosun. Ayrica anlam kaymasi farkli anlaminin tamamen değişmesi farklidir. Oyle ayetler var ki hangi dili cevirirsen cevir kim cevirirse cevirsin tek anlam cikiyor ve sen burda nasil yani diyebiliyosun. Benim anlamadigim sey ise su. Bu kadar imkana ragmen herkes farkli anliyor farkli uyguluyorken, herkes hocalara, seyhlere iman ediyorken halifenin yanlis fetvasina kimse kulak asmaz demen. Oyle bir uygularlardi ki o fetvayi sen bile musluman halinle ne olduğunu anlamazdin
- +1 yıl
Bu konuda haklısın bazısı hadis yok diyor bazısı var diyor bazısı basörtüsü yok diyor bazısı var diyor ama bunlar yeni çıkan şeyler eski hocalarda yani su islamda bilim çağının felsefe cağının yaşandığı dönemlerde galiba ortaçağ oluyordu su mimar sinanın hazenfer celebinin ali kuşcunun vs olduğu dönemlerde alimler bu konular için fikir birliği oluşturmuş bile bunlar tartısılmış seyler 17 yydan sonra bozuldu ama hala gercekten islamı anlayan ve anlatan hocalar mevcut ayrıca bu kişiler çoğu kişiyi müslüman yaptığı için amerikada girişi yasak olan hocalar gerci sadece 2 tane biri vefat etti bunların öğrencileri de var cok sukur ve bunlardan birisi şia bak ben sunniyim adam şia ben mezhepcide değilim müslümanlar kendileriyle catısıyolar ama bunun sucu kuran değil çoğu müsküman bilgisiz bununda farkındayım ama bunun sucuda kuran değil
- +1 yıl
Göktegriden mi bahsediyorsun? islama benzer bir dindir hatta ben o dinin 124 bin peygamber içinden geldiğine inanıyorum hz. muhammedin turklerle ilgili sahih hadisleride mevcut türklerin adetleriyle zaten çok uygun bir din islam benim öz sivemde hala öz türkçe kelimeler var ki hem anneden hemde babadan türküm ve adetlerimizde hala samanlardan kalma adetler inanclar var sinsin mesela hala kutlanır bizde
- +1 yıl
Ben zaten islami ya da kurani tartismiyorum sabahtan beri anlatmak istedigim sey bu! Kuranda ki bir ayetten binlerce fetva cikabilir o zaman insanlik zor duruma duser diyorum. Muslumanlar kendi icinde ayrılıklar yasiyor, dini farkli yorumluyor o yuzden halife olan/olacak kisinin algiladigi sekilde yasar muslumanlar. Sonunda ayni dili konusabildik
- +1 yıl
Birincisi goktengri bir din degildir
Ikincisi misyonerligi, ogretisi, peygamberi, kitabi yoktur.
Eger bu inanci bilseydin islamla cok benziyor demezdin cunku islamda kulluk vardir ama bu inancta yoktur. Tanrinin kulu degil tamamlayici bir parcasisindir, insan en ustun varlik hayvanlarda onun icin yaratilmamistir. Insan, hayvan, bitki ruhu ve cani olan hersey esittir o yuzden bilmedigimiz konularda zaten islamla benzer peygamberden cikmistir demeyelim. - +1 yıl
Ben zaten halifeliği savunmadım benim bu yuzyılda savunduğum türkşyede savundupum bir din adamı bile yok ki eminim halifelik devam etseydi fetullah o koltuğa otururdu simdi gelse yine onun gibi adamlar oturur halifelikle ilgili aynı seyi düşünüyoruz ama çok reddiye verende olur o ayeti deseler cunku bunu cubbeli mehmet görmez vs dahil herkes o yönde fetvasını verdi öyle durup dururken kafir gördün küt öldür yok yani 😂cidden fetvası verildi
- +1 yıl
Nerden biliyorsun olmadığını karanlık çağdan bahsediyoruz sonuçta :) ayrıca madem insan üstün değil kurban nasıl kesebiliyor tanrıya?
- +1 yıl
Nerden biliyosun dedigin inanci yasiyorum ben ve inancin cizgileri bellidir, yaradilistan sundan bundan bahsetmiyorum ki nerden biliyosun diyebiliyosun. Ayrica bu inanci en eski haliyle gunumuze kadar yasayip getirenler var altay bolgesinden Akay Kine mesela ve onun gibi araya baska inanc girmeden hala torelere gore yasayan. Birde kurban insani ustun kilan birsey degil cunku insana kurban vermiyosun dogaya tanriya birakiyosun
- +1 yıl
Nasıl değil hayvana sorsana ölmek istiyor mu? ya da insan kurban olsun ama islamda da senin inancında da mantık aynı o hayvan zaten tanrıya minnettar kurban olmayı hayvan zaten istiyor bize göre bunun o hayvana mukafatı var göktegri inancında nasıl bilmem ama mantığını aynı buluyorum ayrıca islamda da insanın üstün olmasının nedeni iradesidir ve ayrıca insan sadece hayvandan değil meleklerden üstündür hatta kafir olmadan öncede meleklerin hocalığını yapan iblisten bile daha üstündür yani hayvanları asagılamak değil burdaki olay insanın iradesinin olması ve onunla savasması ha yine salt insan değil evliya yönü agır basan insan üstündür yani iyi olan insan üstündür kötü olanı değil bunlar ayrıntılı seyler ve benim uyumam lazım 6da kalkıp kutuphane yolu tutcam ve saat 2yi geciyor bu sefer cidden iyi geceler kalbini kırdıysam affola biraz hararetli konusurum bu konularda sağlıcakla kal iyi geceler
- +1 yıl
pardon 1i gecşyor
- +1 yıl
Gok tanri inancinda doga kutsaldir yok etmek, zarar vermek yasaktir ama islamda bununla ilgili ayet yoktur. Islamda kible var, cami var ama goktanri inancinda her yer ibadethane ve tanrinin bir evi olamaz. gok tanri inancinda erk hayvanlari vardir ama islamda yer alan bir sey degil bu. Gok tanri inancinda tanri hic bir insani digerlerinden ustun, farkli ya da seçilmiş olarak yaratmaz ama islamda peygamber vardir. Gok tanri inancinda tanri hic bir insanla temasa gecip ona sunu bunu yap demez ama islamda direk temasta olur peygamberle yani sen simdi bu iki inanc neredeyse ayni diyebiliyosun? Diyecek baska sozum yok
- +1 yıl
ona sunu yap bunu yap demezde doğanın kutsal olduğunu zarar vermenin yasak olduğunu nerden biliyorsunuz hahahahahahahagjagajsghs
- +1 yıl
Irade önemli değil ruh onemlidir gok tengri inancinda dedigim gibi hic bir varlik diğerinden ustun degildir, tanriya kulluk yoktur. Inanci benimseyebilirsin, sevebilirsin ama bilmediğin inanc hakkında yorum yapma cunku islamla hic mi hic alakasi yok. Iyi geceler kalp kiracak bisey yok saygili her gorusu dinleriz
- +1 yıl
Mantıl hatası yapıyorsun yasak diyorsun ayrıca Şu an senin varlığın bile doğa için tehlike Şu an kullandığın bu telefon bile kaç tane arıya zarar vermiştir haberin var mı ya da sıktığın parfüm bizler doğa için tamamen zararız
- +1 yıl
Senin bu saatte uyanik olman bile senin dininde yanlis ama ne kadar uyguluyorsun?
Mantik hatasi yok doga tanrinin bir parcasi hersey tanrinin parcasi o yuzden dolayi yasak ama gunah demiyorum bak! Eger gunah dersem bana nerden biliyosun de ama bu bize bildirilmemistir. Yasaktir cunku kutsaldir doga. Senin inancinda cami yikmak gunah demez ama kutsal oldugu icin sen onu yikmaman gerektigini bilirsin! Sen mantik hatasi aradigin icin aha buldum havalarina giriyosun oysa dalga gecer bir tavirla degilde ogrenmek ister bir tavirla sorsan zaten daha ayrintili bir sekilde anlatirim sana senin yaklasimin yanlis - +1 yıl
Bunu nerden cıkardın bir ayet atsana bana uyanık olmama dair uydurup durmayın hatta o kadar uydurdunki Şu an tehettcut saatindeyiz biz bu saatte kalkıp nafile namaz kılıyoruz 😂😃😄
- +1 yıl
Bu arada bak son dediğinde haklı olabilirsin ama bizde cami yıkmak yasak değildir bizde yasak=haram ayrıca islamda Allahın mekanı yoktur zaten Allah göktedir ya da Allah heryerdedir cümlesi sirk cümlesidir her yerde olan allah değil kudretidir cunku
- +1 yıl
Kutsal mekan kabedir onunda hem tarihsel hemde manevi anlamı vardır bak onu yıkmak haramdır yasaktır işte
- +1 yıl
Doğru bir şey bu saatler bilimsel olarakta uykumuzun en verimli saatleri ama yasak ya da haram değil bunlar sadece öneri mesela misvak kullanmak gibi ya da hurms yemek gibi bunlar sunnet
- +1 yıl
milyon tane hadis var hepsini ezberlememi beklemiyorsun sanırım benim ezberimde sadece 80 tane var :) evet baktım simdi sitteye varmıs öyle hadis ama bak hadis ayet değil ve bencede doğru mesela sabah Şu an uyumadığım için mızmızlanacapım o yuzden ben cidden kacıyorum çok tuttun beni
- +1 yıl
Demek ki peygamberin boyle dedigine gore dinen yapmaman gereken seyi yapiyosun Şu an demek ki salladigim bir sey yok konu kapanmistir :))
bir daha da kimsenin inancini biliyomus gibi yapmamani oneririm yari cahil konumuna dusuyosun (oylesin demedim) hadi iyi geceler tutmayim :) - +1 yıl
Yaw güçükodun (ulubodun) ne boş yaptın kardeşim be ahirettede böyle konuşmaya devam edersin sananee inciini cıncıını herşeyini açıklıyo sen bile bile reddediyosun nediyemki ben sana sen bu kafada kal kardeşim
- +1 yıl
Eski türkçülükte kalmışsın he bide müslümanlık evrenseldir herkese her varlığa hitap eder onun dilinin arapça olması ((bence)) zamanında en çok arapların azıtmış olmasıdır bu yüzden peygamber efendimiz araplar arasından onları anlayan biri olarak seçilmiştir bence bak bence diyorum Allah ın kelamına karışılmaz benim tahminim bu
- +1 yıl
Benim sananee kadar kelamım yok belki inancım onun ki kadar hakikatli de değil onun kadar iyi kul değilimdir ama sana tatlı dille anlatmış sende kenara sıkışmışsın saldırmışsında saldırmışsın eski kafalısın
- +1 yıl
Allah islah eylesin
- +1 yıl
Bu arada siz neye inanıyosunuz meraktan soruyorum
Yani sizin dininize göre herhangi bir ilah yok mu
+1 yılBilmem varsada semboliktir
11 Yorumlason padisahtaydi bu makam ve onunla birlikte kaldırıldı diye biliyorum, hıristiyan aleminin bir başı var papa ama ıslam alemi başsız yazık halifelik ALLAH in kurallarını uygulayan uygulatan bir makam di
011 Yorumla
+1 yılKimin umrunda?
01 Yorumla
+1 yılArabistan da
07 Yorumla- +1 yıl
Kaynak yok ama su an islam adına hilafet yapabilecek tek ülke Arabistan veya mısır
- +1 yıl
Yobazlığın kenti oralar mı islamı temsil edecek cankurtaran erkek diye kızının boğalarak ölmesine göz yumacak zihniyettekiler mi islamı temsil edecek?
- +1 yıl
@sananeeeeeeeeee yalnız o dediğin olay Tayland da gerçekleşti Arabistan da değil
- +1 yıl
O makam yok diye biliyorum hacım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne