Olabilir neden olmasın ALLAH ol der olur, istediği gibi yaratır var eder, yeter ki sen kul olarak her şeye ALLAH'ın yaratışıyla bak
Cevabın nedir?
+1 yılBu sözlerinle bilmeden sapık kaderiyeci tayfaya katıldığını fark ediyor musun? Allah herşeye kadirse ki Kadirdir, işle günahların hepsini de ki sonra nasıl olsa bunu da Allah yaptırdı bana. Ol der olur sonuçta.
Hani Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım. Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhumdan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın." (Hicr Suresi, 28-29)
Nerde evrim? Nerde primat? Ara geçiş filan? Balçıktan şekil verdim şeklini tamamladım ve ruhumdan üfürdüm diyor direkt bu ayete ne dersin?11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılHangi evrim
013 Yorumla- +1 yıl
Amenna
- +1 yıl
Sitede senin gibileri görmek güzel
- +1 yıl
Şu emojiyi sık kullanma istersen
- +1 yıl
Hem yanlış anlaşılır hem konunun-cevabın ciddiyetini bitirir
Ünlem ❗ işareti gibi.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
- +1 yıl
@Tortuga55 nasıl birşey çıkacaktı?
- +1 yıl
@Tortuga55 zeka düzeyine bakılırsa herkesi kendin gibi görmen doğal, embesil olanlarda görülen normal bir durum.
+1 yılaynen de evrim diyorki insan maymunun evrimlesmesiyle bir yaratan yahut yaratici yok dogada bir dizi patlamalar ve tesaduf eseri olusan birlesmeler sonucunda dunyada elementlwrde olustu. Allah diyorki ben isnani bir kan pihtisindan yaratdim ve onu butun hayvanalrdan dunyadaki herseyden ustun tutdum. Tesaduf diye birsey yoktur herseyde benim mucizemi gorebilirsiniz. Evrimin kurallari ile Allahin SERIATIi birbirine zitdir. evrimci Allaha inanamaz
12 Yorumla- +1 yıl
evrim tesadufen olustum demez. Evrim adi ustunde evrimdir. Tesaduefen olumsayi ateistler soyler. Evrimciyim ve allaha inaniyorum allah kitabinda big bangden bahseder ama bunun teaadufen olmadigini kendi yaptigini soyler. Allah her seyi neden sonuca baglamistir hatta sirf bunun icin evreni 6 evrede yaratmistir istese aninda yaratabilirdi ama evrenin kurllarina uyup 6 evrede yaratiyor buna ragmen birden olusmamiz sacma olurdu evrim var ve kuran ile celismiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah evrim ile yaratamıyor mu? İlla gökten düşer gibi mi dünyaya koyması gerekiyor tüm canlıları? Evrim zaten bilimsel bir gerçek. Binlerce kanıtı var ve hiçbir şekilde çürütülemedi.
23 Yorumla- +1 yıl
evrim bilimsel bir gerçek değil. Hatta teori olarak kalması bile tuhaf. Çünkü bir şeyin bilimsel olabilmesi için ilk olarak bilimsel metodolojiye uyması gerekiyor , ikinci olarakta quantitative tükçesi kantatif filandır heralde sayısal olarak verilerle desteklenmesi gerekiyor. Yani şu labarotuvar ortamında bu kadar zamandan sonra şu değişimler oldu gibi kanıt gerektiriyor.
Nihayetinde kanıtı var ve çürütülemedi cümlesi yanlış söylenmiş bir söz.
Ayrıca evrim var ya da yok; ya evrim var ya da Allah var gibi gerçekten uzak durulması gerekn ya o ya bu ikileminden kesinlikle uzak durmalıyız. Ben evrime ya da adı devrim olsa bile öyle bir mekanizmanın olabileceğine inanırım, sonuçta Rabbim herşeyi bir düzen bir sistem içerisinde yaratmış ve O'nun nasıl yarattığını bilmek ve bunun adını koymak bence ibadet hükmünde ve yaratılışı anlamamızı sağlıyor.
Konuya bakarken hali hazırdaki ikilemler, ön yargılar ve bilgisizlikler bakanın gözüne öyle ya da böyle bir perde çekiyor.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
18Cevap
+1 yıl"Allah'ın emriyle felekler ve yıldızlar hareket edip dört unsur, (ateş, hava, su ve toprak) birbirlerine karışır ve birleşir. Bu karışım ve birleşmeden önce madenler meydana gelir. Bundan da bitkiler, maden ve bitkilerin birleşmesinden de hayvanlar meydana gelir ve hayvan soyu kemalini, en uygun şeklini bulunca insan hasıl olur." (Hakkı, İ., Marifetname, s.29)
115 Yorumla- +1 yıl
yalnız islam alimlerinin ekseriyeti evrimi reddediyor.
- +1 yıl
ben maymundan gelme mevzusuna inanmıyorum. Yaratılışa inanıyorum. Kuranda ilk insanın nasıl yaratıldığıda çok açık.
- +1 yıl
herşeyin sudan yaratılması enbiya suresinde geçiyor.
- +1 yıl
yalnız burda karıştırdığın nokta , herşeyin sudan yaratılması genel bir ifade fakat , Hz. Adem topraktan yaratılmıştır, cinler dumansız ateşten yaratılmıştır , melekler nurdan , Hz. isa vs vs , yani burdaki su ifadesi bunları kapsamaz
- +1 yıl
cinlerde insanlar gibi doğar büyür ve ölür , ayet genel bir hüküm koymuştur fakat , bazı ayetlerdede istisnaları saymıştır
- +1 yıl
bir daha gözden geçirin
- +1 yıl
sohbet için teşekkürler , Allah dosdogru yoldan ayırmasın , hayırlı geceler
Eski alimlerin kitaplarından bazılarında var bilgiler ancak dönemin bilginleri onları tekfir etmiş genel olarak. Evrimi kabul etmek Kur'an'da anlatılan insanın yaratılış safhalarını inkar etmek olur. Gizli bir şeyler varmış gibi düşünebileceğimiz bir boşluk bırakılmamış anlatışta.
10 YorumlaBundan 3-5 sene önce Müslümanlara Evrimi gösterdigimde bana akla gelmedikleri hakaretleri sayiyorlardi. Yarim yangalak bilgileri ile, kopya yapistir yazilar ile sözde Evrimi cürütüyorlardi.
Ne oldu? Bükemediginiz elli öpüyorsunuz artik heralde? Yakinda Evrim zaten Kuranda yaziyordu diyeceksiniz. Bazilari zaten Evrimin kuran ile uyustugunu idda etmis.
Uzun degil daha 3-5 sene önce ayni kisiler Evrimi cöplük ilan ediyordu.
Tabiki bunlarin olacagi bellidi. Müslümanlar dünyanin yuvarlak oldugunu kabul ettikleri gibi bunuda kabul edecekler, gerceklerden kacis yok.
Soruya gelirsek, hayir olamaz. Islama göre yaratilis mükemmel ve kusursuz olmustur, Evrimde mükemmelik ve kusursuzluk yok.
Islama göre insanlarin atasi Adem ve Havva'dir, baska sey degil.12 Yorumla- +1 yıl
Sizin evriminiz yine çöp, siz ortak ata olarak maymunları ele alıyorsunuz, biz onları ele almıyoruz biz kuranı kerime dayanarak her canlının sudan yaratıldığını, big bangi savunuruz. Sizin evrim kaçış bizimkisi yaratılışcı evrim, sizin evrimi 300 milyon yıl önceye ait karnca fosili çürüttü ama yaratlıışçı evrim ALALH'ın kanıtıdır. Siz ergumanalrınızın saçmalığını okuyunuz gerçi okudunuzu anlasanız müslüman olurdunuz. Seni yargılamıyorum eskiden bende ateistim o kadar sığırsın ki ancak müslüman olunca anlıcaksın
- +1 yıl
Azicik arastir kardesim Evrim konusunda darvine Hangi muslumanlar yardim etmis. Darvinden sonra evrimi savunan muslumanlari arastir.
+1 yılOlabilir. Zaten İbni Sina kitabında evrimden bahseder. Ancak bizdeki bir cacık bilmeyen hoca tayfası insanlık tarihini 7.000 yıl falan diyor 😂
11 Yorumla
+1 yılBu terslikte bir iş var. Evrimci müslüman olabilir mi sorusunun cevabı olsa anlarimda 🙄
11 Yorumla
+1 yılAsla olamaz ben yaradılışa inanıyorum. Hz. Adem (AS) ile Hz. Havva'nın soyundan geliyorum. Evrim ve big-bang gibi teorileri kabul etmiyorum. Adı üstünde teori yani bilimsel değil.
60 Yorumla
+1 yılEvrim ne biraderim ben boş konularla ilgilenmiyorum da
Öğrenmek sart ama cahil cühelanın dilinde biz de onlar gibi olmayalım en azindan ne haltmış bilelim
Insanin soyu maymundan falan geliyor diyen darwin vardi o mu ne?01 YorumlaBukadar seyi dusunmenize gerek yok bence nasil iyi amel ederiz diye dusunmelisiniz.. nasil olurda allahin rizasini kazaniriz diye duşunmelisiniz. Bu usutunde durdugunuz durunlar cok tehlikeli durumlardir
04 Yorumla- +1 yıl
yok kardeşim sen rahatla arkana yaslan söyleyeceklerimi iyi oku, Bunları düşünmek zikirdir ALLAH öyle söyler, siz yaratılışınızı düşünün ALLAH'ın mucizelerine tanıklık edin der, günümzde evrim oalyına takılıp kafir olan çok ama ALLAH evrimi red etmez, her canlıyı sudan yarattık der yaratılışçı evrimde bunu söyler. Bilim din ile çelişmez. Çünkü her şeyi yaratan evreni yaratanla hiç onu keşfetmeye çalışan çelişir mi? Biz amelimizi namazımızı, zekatımızı veriyoruz çok şükür ama onları yapıp hakikati aramamak suçtur. Ne yaparsak ALLAH'ı kavrayamayız ama onun sanatıına şahitlik ederiz. Hamd yani övgüler onadır
- +1 yıl
Evet ama sen bunlari biliyosun inaniyosun.. bu konularda hicbir ilim sahibi olmayan bir insan celiskiye dusubilir.
Ve amel demek namaz oruç zekat hac ile bitmez dogruluk iyilik insanlarla iyi gecinme hrrkezin uyudugu bu saatlerde ks de takilmak degilde allahin isimleri ile onu anmaktir zaten huce allah istese kimse basini secdeden kaldiramaz yuce allah kullari mutluu olsun ister allah herseyin ic yüzünü billendir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman olmak icin kitaba inanmak gerek, kitapta anlatilan neyse o.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl"12. Andolsun biz insanı, çamurdan (süzülüp çıkarılmış) bir özden yarattık.
13. Sonra onu sağlam bir karargâhta nutfe haline getirdik.
14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. "
Muminun suresi ayetleri.
- Gündem konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yıltamam da hangi evrim :D
maymun dan geldiğimizi idda eden evrim mi
dünya nın patlamayla oluştuğunu savunan evrim mi19 Yorumla- +1 yıl
başına Allahın koyulduğu her evrim müslüman tarafından savunulabilir , bunda sorun yok , dediğim gibi neyi savunduğu önemli
yoksa bu inkar edilemez bir gerçektir :D iyi geceler
www.urfahaberci.com/.../13.jpg&h=auto&w=628&zc=0
www.bizbilelim.com/.../1307249_1118681.jpg - +1 yıl
bu irem değil , ad kavmi :>)
- +1 yıl
alla alla harbi mi :D ben bunu bilmiyordum , kuran öyle diyorsa doğrudur lakin bu demektir ki sen kuran okuyorsun :D
- +1 yıl
İlginç ve güzel :D Rabbim daim eder inş. Müslümanlık adına bişe sormak istersen çekinmeden sorabilirsin. bildiğim bişeyse cevaplamaktan mutluluk duyarım.
Birde vaktin olursa envar ül aşıkını kesinlikle alıp oku. Rabbim yar ve yardımcın olsun. İyi geceler
+1 yılolur araştırırsan evrimi ilk ortaya atan bir islam alimi Farsi ortaya atmıştır ki ondan sonra bu görüşe inanan başka islam alimleri de vardır.
07 Yorumla- +1 yıl
madem evlenmeyecektin neden gülücük attın
- +1 yıl
kaçır beni kaçır kaçır :)
- +1 yıl
amin bacım
- 10 Yorumla
+1 yılimkansız eğer evrime inanıyorsa bir islamcı kendi dinini bilmiyor demektir
06 Yorumla- +1 yıl
Bence sen islami bilmiyorsun demektir. Islam hic bir zaman Ilk insan adem Ve biz ademi camurdan yarattik demez tum insanlari camurdan yaattik der.
- +1 yıl
he biz camurdaniz zaten gozunu seveyim hic modumda degilim bu konuyu tartismak icin camurmus suymus ufacik bir mantikli dusunsen her seyi farkedersin. git dinlerin tarihini arastir dinlerin nasil olsutuguna bak o bile yeter sana. madem sorguluyorsun neden binlerce yuzbinlerce din var bunuda sorgula. bunlar bitince biyolojiye falan da girersin ama once dinleri ogren.. bilime emanet ol..
- +1 yıl
Kardeşim Kuran Çamurdan yarattım der. Ama Çamurun özünden yarattım der. Hiç dikkat ettin mi? Aynı zamanda Çamurun hal değiştirmiş halinden yarattım der. Buna dikkat ettin mi?
Bak çamurdan yarattım derken anlattığı şu:
Tohumu toprağa ekiyorsun bu bitki su ve toprağa yani çamura şekil vererek şeklini değiştirerek kendini oluşturuyor. Daha sonra biz ve hayvanlar Çamurun şekil değiştirmiş hali olan Bitkiyi yiyoruz ve kendimizi oluşturuyoruz. Aynı zamanda biz yine çamurun şekil değiştirmiş hali olan Hayvanları da yiyoruz. Bunu biyoloji söylüyor. Ve kuranın anlatmaya çalıştığı tam olarak da bu. Kuran hiç bir yerde Ben İlk insanı çamurdan yarattım demez ben tüm insanları çamurun şekil değiştirmiş bir özünden yarattım der.
Ayrıca hiç bir yerde Ademin ilk insan olduğu da geçmez. - +1 yıl
Neden Mi Çok din var? Burada Yahudilik ve Hıristiyan'lığı kastettiğini sanıyorum çünkü diğer dinler Allah'ın değil. Ve Budizm , Hinduizm gibi bir delili olmayan birbirine rakip yaratmak için çıkarılmış bir dine inanan insan zaten Tanrının verdiği beyni kullanmıyor demektir.
Bak Allah Her topluluğa Uyarıcı bir kitap göndermiştir. Zebur , Tevrat , incil ve son olarak Kuran.
Zebur , Tevrat , İncil sadece O topluluğa özel kitaplar idi. O topluluğa özel Kurallar da vardı. Şu anda Uygulanamayacak kurallar. Allah ise Bu kuralları Kuran'da Düzeltiyor. Bu kural o dönemin idi Zamanı geçti bu kuralı uygulamayın diyor. İşte Allah'ın o kitapları Korumamasını sebeplerinden biri de bu idi. Aynı şekilde Bu kitaplarda değiştirildikten Sonra Çok fazla çelişki oluştu. Özellikle İncil ve Tevratta o kadar çok çelişki var ki :) Özellikle incilde Sanırsın ki Tanrı kendi yarattığı Evreni bilmiyor.
- +1 yıl
Aynı zamanda Allah kuran'da Atalarınızın dinini sorgulayın diye emrediyor. Sorgulamak da bir bakımdan ibadet sayılıyor. Tanrının emrettiğini yapmak ibadet islam'da. Tabi ki de beyni sulanana kadar arapçasını okuyup müslüman olan ile Başka bir dine mensupken sorgulayıp müslüman olan arasında bir fark var. Bir sınavdayız ve zor soruyu cevaplayanın ödülü daha büyük olacaktır.
- +1 yıl
Öyle bir sormuşsun ki sanki Allah yahudi ve hristiyanları kesin cehenneme atacakmış gibi. Allah sadece baan şirk koşulmasını affetmem. Geri kalan dilediğimi bağılarım diyor. Allah Kimin sorgulayarak hristiyan olduğunu kimin Ailesi tarafında zorla islamı yanlış anlatılarak gristiyan oldugunu bılıyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok musluman evrimci olamaz. Olsada kendini tatmin etmek veya cahil'dir. İbni sina'yı delil gosteren ahmaklardami varmış :)
00 Yorumla
+1 yılben evrimci Müslümanım bana sor bilgim cok
239 Yorumla- +1 yıl
Felsefe ve bilime özel ilgim bar iksii hakkındada geniş bilgim var aslında ben agnostik evrimciyim çünkü oluşturulan modellerle Kuranın anlattığını tam olarak bağdaştıramıyoruz
- +1 yıl
konuşalım ya uyku m gelmiyo
- +1 yıl
Ben evrenin sonlu olduğunu bir başlangıcı olduğunu hem akıl hem bilimsel verilerle üstğne ahlak ve bazı özel 17 delille Allahın varlığını ispatlayabiliyorum. Ateistler ler tartışmamda genelde sadece entropi yasasıyla susturuyorum onların diğerlerine geçemiyoruz bozulup kaçıolar.. Caner taslaman hocamdan öğrendim hepaimş felsefe hocam
- +1 yıl
vay be 😀😀😀 emre dormanıda tavsiye ederim
- +1 yıl
yabancı dilin varsa eski notlarımın arasında bir dünya not vardı tavsiye edebilirim bircok güzel kitap kaynak
- +1 yıl
İngilizce kaynaklar daha güzel ateist bir bilim adamının kitabı vardı yanılmışım tanrı varmış gibi bişeydi hayatımda okuduğum enngüzel kitaptı
- +1 yıl
hatırlamıyorum cunku uzun zamandır ilgilenemiyorum bu konularla
- +1 yıl
aslına bakarsan şu günlerde aptalca şeyler yapıorum tanıyamıorum kendimi
- +1 yıl
eski ben yok artık özledim eski halimi
- +1 yıl
Namazı bıraktım cok muhafazakardım hiç sevgilim olmadı hiçbir kızla yakınlaşmadım kafam sürekli aşkta meşkte cinsellikte derslerime bile bakamıorum 7 24 bunları düşünüyorum böyle olsun istemiyorum ama ne yapıcamı bilmiyorum
- +1 yıl
Nefis terbiyesi için çalışırsın, mesela oruç tut o seni iradeni güçlendiren antrnmadır, açken sen sen değilsin o bölümleri eğitirsin namazını kıl o zaman çekersin elini ayağını çünkü imanlısın ama üzülme ALLAH nefsinin sana neler fıslıdadığını bilir o şah damatımızdan daha yakındır sen sabret ALLAH iteler, bence kaybettiğin pek bir şey yok şimdi gayret etsen zihnini temizlersin çevreni inşa edersin o zaman cinsellikte aşkta düşünmezsin sen başarabilirsin
- +1 yıl
çevrem cok etkili ya pislik bir çevrem var 7 24 görüyorum duyuyorum bıktımm
- +1 yıl
bu seni üstün kılar sen fakrında olarak yaşıyorsun günahların yüzünden pes etme, sen çevreni yenebilirsin ibrahimde o koca kavimde tekti ALLAH ona lutu dost verdi yoldaş verdi, sen doğrusunu yap ALLAH seni yanlız bırakmaz kimse yoksa ALLAH var, okuduğın üniversite sıkıntılı ytü caner hoca dersine giriyormuş ondan destek al çevrene senin gibi olan kişileri al olmayanı çıkar insan şeytanlarını dost edinme bu seni zorlar
- +1 yıl
Teşekkür ederim kimse yok benim kafada lesbien bir arkadaşım vardı 1 tane oda bana fotolarını attı oda yoldan çıkarma pesinde
- +1 yıl
kimse yokki hepsi ateist seks partilerine cagıeıolar qnva namaza çağıran yok 😂
- +1 yıl
bende cumaya bile gitmez oldum cok değiştim
- +1 yıl
uçurumun kenarında yım galiba her an düsebilriim
- +1 yıl
Aynen öyle bozulmadan srmak cok, Zor gitgide asimile oluyorum
- +1 yıl
Acık olmak gerekirse ben sanki obalrın tarafına eğilimli gibiyim onlar gibi olucam oetama uyum sağlıcak gibiyim
- +1 yıl
ama fırsatım olsa yaparım yapıcam ben boku yedim
- +1 yıl
bir başlıcam bırakamıcamda Allah ıslah etsin beni
- +1 yıl
İnşallah Hala harama bulaşmamışken iyice düşüncem
- +1 yıl
Sende 😀
- +1 yıl
☺☺☺😛
- +1 yıl
Bende evrimci muslumanim ama her yerde Su evrime inanip musljman olamazsiniz olursaniz islami bilmiyorsunuz demektir diyenlerden biktim. Acikliyorum anlamiyorlar. Beni de en cok bu duruma caner taslamanain evrimci musluman olurmi kitabi getirdi. Camurdan yaratilma v. s her seyi orada anladim
Tabiki olamaz
15 YorumlaDeğişik bir bakış açısı
10 Yorumla
+1 yılne diyn kamil
11 YorumlaGündem konusunda 473 cevap paylaştı. Olamaz
11 Yorumla
+1 yılcevabini kendin verdigin soruyu neden soruyosun
03 Yorumla- +1 yıl
cevabin dogrudur" anlamimda söylemedim.. detayda kendi görüsünden bahsetmenden dolayi söyledim. yanlis anlasilma olmasin.
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam