Sakın ola kimse içinde "imtihan" geçen bir cümle kurmasın! Tecavüze uğrayan kadınların, çocukların ve bebeklerin bu imtihanda suçu neydi de Allah onların böyle bir şey yaşamasına müsaade etti? Dikkatinizi çekerim #kizlarsoruyor üyeleri! Bu suç hırsızlık, darp vs. gibi bir suç değil, insanın hayatını karartmaya, yaşarken öldürmeye yönelik bir suçtur. Diğer hiçbir şeyle bir tutulamaz. Evet ben de müslümanım lakin bu yine de bu sorunun mantıklı bir açıklaması olmadığı gerçeğini değiştirmez. Size soruyorum; Allah neden tecavüze izin veriyor? Polemik ve sataşma amaçlı yorumlarınızı kendinize saklayın, bugün cevap vermiyorum.
Öncelikle Allah senden razı olsun kardeşim, böyle bir soruyu sorduğun için.. Bu günahların yaşanmasında, o günahsız canın ölümünde, ya da farzı misal hayatı boyunca acı dolu bir hayat yaşıyacak olmasında, müslümanlar olarak her birimiz sorumluyuz.. Hatırlayalım, ne diyordu Rabbimiz; "Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103) Bizler güzel dinimizden, birbirimizden uzaklaştıkça, böylesi sapıklar meydanı boş bulacak, ve masum onca bebeğin, hayvanın vs vs kanına, canına kast etmeye devam edeceklerdir.. Rabbimiz bize güzel olanı, doğru olanı gösterdi, anlattı ve sonra bizi izlemeye aldı.. Ahir zamanlarda olduğumuz aşikar, bunun için binbir türlü alamet saymaya gerek yok.. Kaldı ki Rabbimizin zaman ve mekan kavramı bizim algıladığımızdan çok daha farklıdır, o bütün bu sınırlamalardan münezzehtir.. Mu-minun suresi 112 ve 113 ayetlerde geçtiği gibi 112: "Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?" 113: "Onlar cevap verecekler: "Bir gün ya da bir günden daha az; istersen bunu sayı bilenlere sor!" Bu yüzden hala zamanımız var iken her birimiz elimizi taşın altına koymalı, ve böyle bir şeyle karşılaştığımızda "Ben ne yaptım, ne yapmalıyım" diye kendimize sormalı, birşeyler yapmalıyız..
İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)
Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır. (Şura Suresi, 39)
Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever. (Saff Suresi, 4)
vaziyet-i ahvale bak hele... imam-i maturidi gibi akilci bir gelenekten gelen turk milleti zamaninda anadoluda gok medrese diye bir kurdu.. ordan gogu.. yildizlari ve gokyuzunu bir yorunge etrafindan dondugunu.. cebir.. koordinat ve fizik kanunlariyla ispatdi.. aristotelesi.. batlamyusu okudular.. kafir diyip dinsiz demeden.. hepsi imam-i maturiden gelen itikat ve ictihatlaydi... cunku inandiklari muhammed ''.. ilim muminin yitik malidir.. onu bulsun..'' demistir... bugun baktiginda bu kizcagizda inandigi muhammedin dedigi gibi sorgulamis.. aklini kullanmaya calismis.. bir izah istemis.. dogmalara kapilmadan.. haram.. kufur deyyuz.. kafir diye saldirilmadan... ama bu kafa yerine turkiyede ne yazik ki yayginlasan akil ve izah ile yani ilim.. amel ve ihlastan yoksun... vehabbi arap islami gibi sorgulama.. dogmalara inan... yaratici oyle istedi kapat git demis... ne biri sozde uygudugu imami imam-i hanefinin fikh-i ekberinden konusmus.. ne de herhangi islam kaynagindan... sadece sorgulama demis... ben sana imam-i gazalinin kıyamet ve ahiret kitabini ve gene imam-i gazalinin kimyay-i saadet kitabini oneririm orada fikhen cevabini bulursun umarim...
Görüşüme cevap yazilmazsa sevinirim dini inanci herkesin kendine. Herkesin de düşünecek beyni var çok şükür. Allah tecavüze izin vermez. Allah tecavüzcu değil hasa. Her insan hurdur kaderde bile degismeyecek ve degisecek şeyler vardır. Ben irade sahibiyim iyilik ya da kötülük yapmaya. Allah doğrudan müdahale etmez. Heaapr günü " gözlerin dehşetle bakacağı gün " tüm haklar alınacaktır. Herkes tecavüzcü değil bu irade meselesi bu durumdan mağdur kadın erkek ve cocuklara ve hayvanlara çok üzülüyorum. Daha geçen gün 16 yaşında bir gencin nasıl mağdur edildigini haberde okudum :( Allah dilerse tüm kötüleri helak eder her seye kadir. Ama kardeslerimiz tecavüze ugrarken biz ne yapiyoruz? Suclular hala teşhir edilmiyor ifşa eden siteler bitmedi şükür ama Ozgecan gibi çok magdurlar icin kamuoyu oluşuyor. Bir kız mağdur oldugunda hak etmiştir diyen beyinleri gördüm ben birkaç ay önce sorumda! Acı hepimizin acısı hesabı hepimiz sormaliyiz kardeslerimizin hakkini aramaliyiz sosyal medya birleşip güçlü tek yumruk olma firsatini verirken çoğunluk bana dokunmayan yilan bin yil yasasin derken bu vahset nasıl biter?
Kamuoyu oluşturunca, hakkını arayınca, hesabını sorunca bu şerefsizler idamla yargılanacak mı? Yapılmadı mı? Yapıldı. Dönem dönem bunlar yapılan şeyler. Sonuç? 0. Maalesef ben de isterdim ki soruma istemediğim insanlar görüş yapmasın ama yapılıyor. O nedenle görüş yaparken cevabı da göz önünde bulunduracaksın. Sana katıldığım noktalar da var katılmadığım noktalar da var. Allah'a kim tecavüzcü dedi? Beni bununla suçlayamazsın. Algı yaratma lütfen. O zaman dilerim senin kaderinde tecavüz yoktur tıpkı o tecavüze uğrayan hayvanlar, çocuklar, kadınlar, bebekler gibi! Ama uğrarsanız (Allah korusun) kader deyip geçeceksiniz sanırım. Peki.
Allah tecavuze neden izin veriyor? Izin vermek nedir? Ali silgini alabilir miyim? Alabilirsin. Tecavuze ugrayan kadin ve cocuklar da izin mi vermis olur?
Bu tehlikeli sorudur. Benim gecmisimi bilmiyorsunuz kac kez tacize ugradim sokakta herkes aldirmadi! Kimsenin hakkımi savunmasina ihtiyacim yok artik bicak tasimayi dusunuyorum iyi olecegine kötü ölsün. Ses vermek de insanliktir kimse bu vahseti yasamasin Irak ' ta öldürün bizi diyen kadinlar küçücük bebekler dil hayvanlar yasarken herkes üstüne duseni yapmali evet cezalar arttirilmali sapiklar sokaga salinmamali. Herkes davunma konusunda bir şeyler bilmeli
Ben de uğradım. Sen de bunu bilmiyordun. Kimse sesini çıkarmadı tıpkı sende olduğu gibi. Bak sana söylüyorum ; elimizden geleni yapalım hadi tamam şimdi ne dersen yapalım? Ama değişmeyeceğini biliyoruz, sadece vicdanımız rahatlayacak. Buna ya kanunlar ya da Allah dur demeli.
Uyarida kaba davranmis olabilirim ozur dilerim bunun icin ama Allah izin veriyor lafını çok duydum bu ara tepkim biraz ondan doğru ben de gecmisinizi bilmiyorum simdi bir haber okudum içim yandi Burcu 7 yıl önce balkondan duserek hayatini kaybetmis müebbet ile yargilanan sevgili serbest :( suçlu masum dogruyu Allah bilir de olan ölene olmasin. Kendimizce cikar yol ariyoruz. Yarin engelli ya da başka bir sey olmayacagimiz garanti değil adalet için toplanalim masumlar bedel odemesin diye birlik olursak yaptirim gücümüz olur yasadiklariniz icin Üzgünüm herkes kendi acısını bilir ve doğru bu tehdit sapiklar var oldukca devam edecek ben bekaret kemeri her cocuk ve kadinin savunma egitimi almasi yalniz kalmamasindan yanayim Allah kimseye yasatmasin.
Uzlaştığımıza sevindim. :) Ben de haberi okuyunca sinirlendim sen de kusura bakma. Rabbimden gelenlere boynum kıldan ince ama şerefsiz kullardan gelince işte insan isyan edebiliyor bazen. Amin.
Iste zulmun karsisinda birlesmeliyiz duamiz ortak herkes insanca yaşasın en doğal hakkimiz ve bizi biz dusunmeliyiz harekete gecmeliyiz sosyal medyada bilinç oluşturmak birilerini uyarmak da bir adımdır savunmada Allah herkesi tüm iyileri yani korusun
İmtihan dünyası, ne ekersen onu biçersin diyen at gözlüklü insnlar size sesleniyorum. Küçücük bebek bunu hak edecek ne yapmış olabilir? Yolda sessizce yürüyen kadın bunu hak edecek ne yapmış olabilir?
Bir zaman ben de senin gibi düşündüm. Gerçekten hala ara ara düşünürüm. Dünyadan bu kadar kötülük var ve neden buna izin veriliyo diye. Ancak ve ancak bize her şey yazılı olarak iletildi. Bize seçim yapabilmemiz için bir akıl verildi. Vicdan verildi. Bak bu olay döngüsü taaa Adem ve Havva'dan geliyor. Kabil habili öldürdü ve ilk kötülük işlenmiş oldu. Daha sonra bilmem kaç bin yıl insanlar yaşadı ve vicdanını aklını kullanamayan kötülükler yaptı ve bunlar yeni kötülükleri doğurdu. Ölümleri savaşları canlı canlı gömülmeleri vb... En son Allah bir kitap ve bir peygamber daha sundu insanoğluna. Son sözlerini söyledi. Ne yapmamızı ne yapmamamızı her şeyi anlattı. İnsanlara doğruyu gösterdi. Gerisi insanoğluna kaldı. Yaradan her işlenen günahtan gökten bir şimşek indiremez. Öyle bir gücü var elbet ama yaradılış amacımız o değil. Allah yarattığı kulları burada izliyor ve bakıyor. Benim verdiğim akılla benim yolumumu yoksa bana isyan eden şeytanın yolunu mu izleyecek diye. Gönül ister ki kimse ölmesin. Herkes zamanı geldiğinde sıcak yatağında uykusunda göçüp gitsin. Gönül ister çocuklar taciz tecavüz ve savaş kan şiddet görmesin. Gönül ister kadınlar dövülmesin analar babalar ağlamasın ancak ve ancak her kötülük bundan önceki zamanlardan süre gelen kötülüklerin doğurduğudur. Allah Afrikadaki insanları açlığa terk etmedi bu durumu insanlık yarattı.. Ama biz yine Allah kimsenin başına vermesin diyelim. Ve emin ol o çocukların kadınların erkeklerin kötülüğe uğrayan herkesin ki kesinlikle haklısın bu dünyada öyle bir şey yaşamaları haksızlık ve çok kötü ancak bunları onlara yapanların çekeceği daha beter olacaktır.
Rabbimiz neyi neye kimi kime vereceğini bilemeyiz. kader diye birşey var. bu sorgulamaları yapmak insanı haşa dinden çıkarabilir. biz kimiz? Onun çamurdan yattığı basit aciz heseba çekilecek bir kuluz. bu sebepten senin başına gelen yarın diğerinin basina da gelebilir. böyle soru olurmu? Peki filistin de üzerine bomba yağan çocuklar kizlar var, onlara da izin veriyor. bak sen bu soruyu soruyorsun. sana da sorma izni verdi. hala nefes alıp verebiliyorsun. o zaman bunu da sorgula! Neden hala ölmedim BUNA IZIN VERIYOR? Müslüman allahin takdirlerini sorgulamaz. bu sorular ateistlerin sorularına kaçar. tıpkı onların Allah i göster dediği gibi... cevapta basittir: sen oksijeni görebiliyormusun? Ama alıyorsun gibi. Rabbimiz bugün ona zulmeden ırzına geçilen birine diğer hayatında mukafat verir. dünya da çektikleri sıkıntı yüzünden sonsuz bir cennetle müjdeler. tecavüz edilen insan varsa rabbim bunu neden engellemiyor sorusu olmaz. ozaman senin dünyada işinde yok! Çocuklarını kaybeden anneler var... hemde gözlerinin önünde. bir düşünsene sana yapıldığını? Ozaman allah bunu da neden engellemiyor? Birde kimse İMTIHAN DEMESIN bunu biz demiyoruz, bize soluk hakkı veren sizi gönderdim ve imtihanı geçen cennete diyor. buna iman etmeyen Dinsiz olur. Bu soruyu kapat rabbimden gelene başımız kıldan incedir. sen basit bir kulsun. Rabbini sorgulama!
insan öyle bir varlıktır ki nefis taşıyor. ve insanlar eğitilmedikçe aileler ilgienmedikçe kişiliksiz bir birey ortaya çıkabiliyor. bunun medya ayagı sokak ayağı da var. bu imtihan dünyasıdır Allah yapacığınız yapmayacağınız. yapıpta cezasınına katlancağınız her şeyi yazmıştır cezasını belirlemiştir. eğer ınsan doğru eğitilmese aşağlık bir hayvana dönüşebileceğini de bildirmiştir. ayrıca türkiyedeki adalet sıstemi dunyadakı adalaet sıstemi hiçte caydırıcı değil. Elbette bu duruma maruz kalanların bir suçu günağı yok ama şu dunyada özgür irade var ve bu da imtihan sebebi ile vardı. Allah insanlara müdahale edecek olsaydı her kesin cezasını peşin verecek olsaydı bu dunya da ımtıhana gerek olmazdı. bu duruma maruz kalan elbette ahirette karşılığını kat kat alacaktır. Ama şu bulunduğumuz tolum gıyım tarzı fılmler sokaklar modalar oyle bır hal aldıkı ınsanların psikolojisi kişiliği bozulur cinsten. buna bir önlem alınması gerek eğitim sisteminde aile sisteminde ağlaklı bireyler yetiştirmede üstüne düşen her şeyi yapmalılar.
Ablacığım şimdi ben de şöyle bir şeye vardım düşününce. Allah'ın gücü her şeye yetiyor, o kişi tam tecavüz edecekken, taş kesilebilir. Allah bunu sağlar, dokunamaz asla karşısındakine... Sonra da aklı başına gelir o kişinin... Ama işte bunu yapmıyor, hiç dokunmuyor bu duruma. Şimdi şöyle bir şey var, o kişiyi durdursa, günahını önlemiş olacaktı... Ama Allah müdahale edemez ki böyle duruma? Sevabı, günahı kişiler yapar. O yüzden o'nun defterine yazılacaktı bu. Kadının suçu ne? Bilmiyoruz. Ama gerçekten Allah istese, o an hiçbir şey yapamaz o kadına, o erkek...
Abla aklıma şu geldi bir de. Özgür irade verdi ya Allah bize, hani haliyle karışamaz yapacaklarımıza. Çünkü örneğin birini öldüreceğiz diyelim, Allah o an dondurdu bizi, taş kesildik. Haliyle bu kötülüğü yapamadık ve aklımıza başımıza getirdi. Artık iyi biriyiz. Ama Allah bizi iyi yaptı, ben bunu seçmedim? Haliyle, dokunamaz sana. Kötülük yapacaksan yaparsın. Bu açıdan bakalım.
Bak herkes aynı şeyleri söylüyor. Ama bir de şu açıdan bak senin bir bebeğin olmuş;dünyaya gözlerini yeni açmış ve bazı sıfatlandıramadığım yaratıklar tarafından tecavüze uğruyor. Bu duruma bir kendinizi koyun yalvarırım ya. Evet ölmek kötü, şiddet kötü ama tecavüz bir mi bunlarla? Hiç sanmıyorum.
Elbette öyle. Benim çocuğuma yapılsa, ben Allah'tan geldi deyip susmam. Kimse susmuyor, çocuğuna, hatta büyük kızına da yapılsa. Perişan oluyoruz, bunu yapanı öldürmek istiyoruz. Bu böyledir, herkes için net. Sakin olunacak durum yok ortada. Ama öyle de deniyor işte, başına gelince bunları diyemezsin zaten. Delirirsin.
Ama buradakiler beni ateistlikle suçlayabiliyor. Ben durduk yere açmadım bu soruyu. Van'da yeni doğan bir erkek bebeğe tecavüz edildi, ciğerinde sıvı tespit edildi. insan nasıl sessiz kalacak imtihan deyip geçecek ki? ateist miyim ben? tamam o zaman onlar müslüman olsun.
Allah neden savaşların olmasına izin veriyor? Allah neden Milletin birbirini kesip dogramasina izin veriyor? Allah neden milletin zina yapmasına müsade ediyor? Şimdi farz et tecavüz etmeye kalkan biri birden donup kaliyor veya felc oluyor tecavüz edemiyor. Ve farzetki bu bütün tecavüz etmek isteyenlerin başına geliyor o halde imtahan dünyası imtahan olurmuydu? Olmazdı herkesin içinde Allah korkusu olurdu herkes Allaha inanırdı yani acikcasi test diye birsey olmazdi.
Bütün tecavüzcülerin Allah binbir cezasini versin!
Ben de arada Tanrıyı sorgularim çünkü sorgulamak lazim. Asıl sorgulamazsak cahil kalırız. Bilim adamları sorguladikları için tarafsız olduklari için ateist olarak tanımlanıyorlar fakat onlar evreni de cözüyor gelecegide inşa ediyor sorunlarıda hafifletiyor ama biz hala cahilligimiz ile söyle diyoruz : allahı sorgulama şirk koşma ama kuranda yazıyordu vs vs... Bazen müslümanların ne kadar cahil olduklarını sorguluyorum. Elimizde miss gibi ben bilim kitabi diyorum kuran var ama kıt beyinler onu islamın 5 şartı güzel okuma ve şeriatı nasil getiririm diye kullanıyor.
Eğer kaderimde kötü insan olmak varsa ben niye imtihandayım neyin imtihanı eger kaderimde bebekken tecavüze ugramak varsa o zaman ben niye yaşıyorum. Bu yüzden kadercilige inanmıyorum. Sana şeriat kurallardan bahsedenlere özelden iki selam yaz 5 dk sonra çıplak foto gönderirler artı dinden bahsedenler degilmi asıl insana tecavüz edenler.
Soru başlığına cevap vericek içeriği okumadan canım
Bu sorular bitmez ki düşünsene bir sürü acı var bu sorular artar neden üzülmenize izin veriyor , neden Can'ımızın yanmasına izin veriyor diye bir çok soru olabilir. Yani şimdi buna izin vermese diğerleri ne olcak aynı soru tekrarlanacak. İmtihan elbette ama Allah bizim işimize karışmıyor gibi gelse bile başımıza neler gelebilecek iken onun bize yardım ettiğini kim Bilecek ki? Zaten Allah ın merhameti olmasa kimse cennete gidemez bence hele günümüzde
İnanmadığım için şöyle söyleyebilirim. Allah muhtemelen yok veya bir tanrı varsa da dünyayı yarattı ve dünyada olup bitenlerle ilgilenmiyor.
Dünyadaki insanlardan bazıları da baktı ki insanlar bir şeylere inanma eğiliminde. Dedi ki "ben de bunların inanacağı bir şeyi onlara sunup istifade edebilirim" öyle de yaptı.
4 eş almak Erkeğin oyunun 2 sayılması Kadının dövülebilmesi Vs...
Gibi şeyler yazdı. İnsanlar da buna inandı, çocuklarını inanmaya zorladı. Fetihler yapıp başka insanları zorla inandırdı. Ve bugün geldiğimiz duruma sebep oldukar.
Sen bu dediklerini Allah A hesap verirken nasıl aciklayacaksin ölüm anı azraille karşılaştın o an ne hissedeceksin o anda ne dersen boş sana ölüm anına kadar zaman tanıdım dediğinde ne diyeceksin inanmamaya devam et sen kardeş.. Herkes kendinden sorumlu neticede ben yinede diyeceğimi demek istedm
@perseid78 peki sen allahın değil de zeusun karşısına çıkarsan ve sana derse ki "sen allah diye bir şeye inanıyomuşsun hayırdır?" ne halt yiyceksin bana açıklar mısın?
Bana zeusun varlığını ismini bile filmlerden mitoloji kurgularindan duyup anlatilana ismini cismini. kurgusunun yapılan bir figurana mı ibadet edeceğim oysa ismini zikreden
@perseid78 mitolojik dediğin şey BİNLERCE YIL insanlar tarafından inanılmış bir şey. Senin dininden BİNLERCE YIL eski bir inanç. Sen nasıl terbiyesiz hadsiz bir şeysin.
Zikrederken bile dili titreyen milyonlarca mümin kardeşlerimin kur an kitabimin peygamberlerinin ve dinimin bu dünyadaki her bir tohumun her bir canlının zikrini imanını korkusunu yüceliğine inanan ve her kulunun yaptığını izleyen dualarımızı an eksik olmayan Allah A mı inanicam
İmtihan vs gibi şeyleri geçelim Allah bize bir akıl veriyor mesela sana verdiği akılı o kadar özgür kullanmana izin veriyor ki sen bu akıl ile bunu sorgulayabiliyorsun özgürlüğü sadece aklımızı kullanmamızda değil yaptığımız fiillerde de görebiliyoruz ve bu özgür irade oluyor bazı erkekler aklını bu yönde kullanıyorlar çünkü belkide yaşadıkları başka konulardaki eziklikleri böyle gideriyorlar öyle düşünürsen allah neden zor durumdakilere yardım etmemize izin veriyorda diyebilirsin sadece iyilik yapmamıza olanak verseydi cehennem diye bir şey olmazdı ki bütün bu yazdıklarım bir yaratıcıya ve bir dine bağlıysan geçerli
İnsanlarin iradeleri var. Allah insanlari zaten kontrol etmek istese bu dünyayı yapmazdı istese yine bir saniyede elleriyle bacağını değiştirir bir kişinin. Bu hayatta yapılan her cezanın bir karşılığı anlık olarak olmasada elbet her yapılan seyin bir karşılığı var tecavuzu yapan kişinin tüm sonsuz geçireceği zaman tecavüz ettiği kişinin elindedir. O hakkını helal etmediği sürece ebedi cehenneme mahkumdur. Tecavüze uğrayan kişinin günahı yok. Allah kimsenin kaderine tecavüz yazmaz herkesin hayatı birbiriyle bağlantılıdır. Nasıl bir hasta bir doktorla baglantiliysa o da öyle. Yani Allah kimsenin kaderini öyle yazmaz ama Allah olacakları çok önceden bilir ama insanların hayatlarına müdahale etmez. Çünkü bize özgür irade vermesiydi bu dünyayı yaratmanın bir manası olmazdı yaşadığımız süreçte her şeyin hesabını Allah A kesemeyiz hiç bir şey sebepsiz değildir ve her ne yazarsan yasadigin şeylere göre yaptıkların önemli. Yine de Allah kimseye kimsenin kaldıramayacağı yükleri göstermesin.
Güzel soru. İnsana verdiği akıl, kendisine isyanada izin veriyor. terörizmede, ensest ilişkilerde, binimum sapıklıklarada. Üstelikte bu sapıklıklıklar esnasında da zevkte alıyor insan. Derin bir düşünce sistemi olmalı.
Ya eksik doğanlar. engelliler. Çirkinler, şişmanlar, öksüzler, hakkı yenenler, öldürülenler ve en önemlisi tecavüze uğrayanlar. Haklısın onlar için özel önlam alınmalıydı. ya da belkide bizim algılayamayacağımız şeyler vardır.
''Allah şeytanı dünyada neden serbest bırakmış?'' sorusunun cevabıyla aynı. Bu sorunun cevabını Kuran'da bulabilirsin.
masumlara işkence edilmesi tecavüz müslüman ülkelerdeki savaş yoldan çıkmış cahil kalmış müslümanlar gibi birçok kötülüğün sebebi olan Şeytana ve insana birbiriyle olan savaşında sınırsız izin var çünkü. Halklar adaleti işleten liderlerini şeytanın elçilerinden seçtikçe devam edecek olan kötülük zinciri gibi bir durum söz konusu.
Ülkemizde de durum aynen bu tecavüzcü suçlu serbest. Kimler bıraktı? Bırakanları kimler seçti? Günaha kim ortak olmuş oldu? Cevabı halkın yüzde 50si. Çilesinide halk ve çocuğu çeker ozaman. Allah ne yapsın böyle topluma dünyada zincir sistemini hakim kılmış.
Allah gayri ve şerri yaratmiş lakin şerden hiç bit şekilde razı olmaz insan iradesi ile nefsi ile şeytan ile bir olunca yapılmayacak bir şey Yok lakin bu çocuk olursa neden diyeceksin kadının biri evladına çocukken sürekli iyi bok yiyesice dermiş ve ilerleyen zamanlarda çocuk sürekli tuvalete girer ve üstü de kokarmış kısaca anlayın işte bazen anne ve babanın yediği haramlar o çocuğa sirayet edebiliyor daha uzun mesele ama burada inançsızlarda yorum yazıyo ya aramızdaki kafirleri görmek beni dinime bağlıyor elhamdulillah
Tanimadigin birine kafir yaftasini yapistirman, senin islami ne kadar bildigini gosteriyor. Hicbir cocuk tecavuzu, ailesinin yedigi haltlara gore haketmez, hicbir genc kiz ve kadin da tecavuzu haketmez. Tecavuz, istem disi maruz kalinan bir durumdur. Sana, senden daha guclu biri gelip istegin disinda tecavuz etse, bu annenin babanin isledigi gunahlarin sende vuku bulmasi midir? Tecavuz insanlik sucudur. Subyancilik insanlik sucudur. Akli selim seviyeye ulasmamis hic bir cocuk, iradesi ile tecavuze ugramak istemez. Hic bir genc kiz veya kadin da istemez. Kaldi ki, benzer duruma dusen erkek cocuklari ve gencler de var... Tecavuzun mazereti olamaz. Genetik bir bozukluksa eger, gen bilimcilerin bu konu uzerine calismasi lazim. Ilgili gen bizuklugunun tedavisi, bebeklikten cozulmesi lazim, ki, kimsenin kanina girmesin o sutu bozuk!
Şu dünya düzenini hiç anlayamamış biri olarak diyeceğim tek bir kelime yok bu konuda. Gerek tecavüz gerek çocuk istismarı gerekse zayıf olana şiddetin her türlüsü. Keşke şu bulunan gezegenlerde hayat olsa da oralara gidebilsek. Bu kadar mutsuzluk bu yüzyıla fazla be.
bu ve bunun gıbı seyler benımde kafama tkılıyor. mrsrla afrıkada açlık çeken ınsanlar nıye o kadar zor durumdalar nıye? nıye? cok soruyorum bunu kendıme ama cvo bulamadım henuz.. ve kımsede mantıklı bı acıklama gelmedı.. bunu bı dın adamına sormaklazım aslında !!!
şöyle soruları bir de "ben de Müslüman'ım" diye cilalıyorsunuz ya valla artık gülesim de gelmiyor. Allah'ın bir şeye izin verdiği falan yok, şu cümle bile o kadar cahilce ki cevap veresim gelmiyor artık. bunları seninle bir polemiğe falan girmek için söylemiyorum. sadece ahiret var yâni kimsenin yaptığı kötülükler yanına kâr kalmayacak. Allah'a inanmak O'na güvenmekle başlar.
tecavuzden çok kotu bırsey Allah kımsenın basına vermesın ama tecavuzden daha kotu selerde var olen bebekler ıskence goren masum ınsanlar Allah bunlarada karısmıyor çunku bu dunyaya gelıs amacına aykırı sana bı yasam vermıs ıstese vermezdı sen bı oyuncağını baska bı oyuncağına vurup kırınca uzuluyormusun hyr ayrıyetten oldukten sonra y-tecavuzcuye cok ağır bı ceza verecek tecavuz edılende belkı dunyada cektığı acıdan dolayı cennete gıdecek yanı bınde en fazla 60 senelık hayatın mahvolurken sonsuz mutluluk kazanıyorsun
Ne kadar sacma sapan dusunceler turemis ya? Allah herkese irade vermis. Insan gibi davransin diye de akil verilmis. Nasil olur da Allah'i suclayabiliyorsunuz ya? Kimi de Allah'in olmadigini soyluyor.. Hasa! Merak eden varsa anlatayim. Genclik iyice maneviyattan yoksun hale gelmis.
@perseid78 Bu insanlar bir meniden nasil bu hale geldiklerini hic mi dusunmezler? Kuru bir kiraz tohumu topraga gomduklerinde uzerine seker mi dokuluyor, boya mi dokukuyor ki o tohum koca bir agac oluyor yapraklari yesil, cicekleri beyaz meyvesi renkli tatli bir meyve oluyor? Bunlar tesadufen olabilir mi? Oksijensiz ortamda ates yanmaz ama 5 milyar yildir yanan Gunes kendi iradesiyle yanabilir mi? Toprak altindaki karincanin ayak sesini duyup rizkini veren Allah, bu cinayetleri, savaslari, tecavuzleri gormezlikten gelebilir mi? Bir kizin namusunu kirletmek idamla ya da hadimla affedilebilir mi? Cehennem bos yere mi yaratildi? Allah her seyi hikmetle yaratmistir.. Bunu anlayamamak insanin acziyetindendir..
İşte burdaki imanı net olanlar görünmeyen tarafa imamları kadar net inanıyorlar zaten inanlar cehennemde yanacaklarini bilir ve Allah tan korktukları için günahtan sakinirlsr.
İyide bir insanın başka birini öldürmesinide izin veriyor bu eylemi gerçekleştiren kişininde imtihanı aynı zamanda bir insana doğuştan kötü diyemezsin ki insanın kaderinde belirlediği yollar vardır kötü ya da iyi olmak bir tercihdir. Afrikadaki insanların açlıktan ölmeside çok kötü bir durum değilmi?
Gerçek olaylara bakıldığında imtihan denilecek kadar hafif değil 4 yaşına ki bir çocuğun tecavüze uğramasına imtihan denmesi hoş birşey değil Keşke bir cevabım olsaydı hoş hangi cevap bu olayların acılarını dindirir oda ayrı bir mesela bence acizlik
Suphesiz ki Allah ona zulümlerin en büyüğünü yaşatacakdir bu dünyada adama felç geçirtse yaşayacağı 10-20 yıl sonsuz cehennemde çığlıklar içinde yaşayacağı suresiz eziyet varken sizce dünyada vercegi hangi eziyet onun yanına kar kalmaz?
Siz sadece olayın görünen yüzüne bakıyorsunuz. İbret alınması hayatlar var bilin ki daha beteri var obur tarafta.. Allah herkese irade vermiş sanmayın ki bu imtihan o bebeğin suçu yok ama o insanin iradesini gördü niyetinden emin oldu onun cennet yüzü yoktur. Yaşayacağı ömür bu dünyada geçireceği sayılı zamanları.
4 yaşında bir kızın olduğunda eğer tecavüz edilirse bunları diyebilcen mi merak ettim Ben şirk kosmuyorum ya da islami yargılanıyorum sadece bu olayin imtihan denilecek kadar hafif bir olay olduğunu düşünmüyorum Ben empati kurmayı basarabilen biriyim ve cok sık yaparım birkez de sen yap bir babasının r yaşında dünya tatlısı bir kızın var ve şerefsizim birini tecavüz etti öldürdü naparsin
Allah her kuluna ozgur irade vermis. Tecavuz eden darp edende kuldur. Sen Allah a bütün suç onun gibi yukleyemezsin. Yeri geliyor Allah a bile kufrediyorlar. Yani şunu bizim insanimiz anlamiyor istiyor ki tecavuuz oldugunda sihirli degnekli biri cikacak engelleyecek. oyle bisey yok burasi imtihan dunyasi eger Allah herseye mudahale edecek olsa dunyada kaos olurdu. herkes gunah islermiyim korkusu ile sokaga bile cikamazdi
Şu an yaptiginda cok ayip surada soru soruyorsun bizde seni adam yerine koyup yaziyoruz. eksi puan veriosun. amac ne? hani puaninda değilim doruyu konusmakmi seni rahatsiz ediyor
Tecavüze uğrayan masum bir bebeğin elbette bir günahı yok lakin Allah- u Teala insanlara özgür irade vermiştir. Bu özgür iradeye hiçbir şekilde müdahale etmez. Eğer müdahele etseydi diğer günahkar kimselerde bize neden müdahale etmedin demezlermiydi? Böyle bir sınavın anlamı olamazdı elbette Çocuk için bir imtihan konusu söz konusu değildir ama o böyle feci bir şeye maruz kaldığı için bunun mükafatını alacaktır ona bunu yapanlar ise daha feci bir şekilde cezalandırılacaktır. Allah birçok eziyete maruz kalmış kişileri cennete sadece bir saniye sokup çıkartacak ve sen dert ve eziyet çektin mi hayatında diyecektir. O ise cennetin güzelliği karşısında şaşkınlık içerisinde vallahi ben hiçbir eziyet çekmemişim diyecektir. Allah isteseydi herşeyi güzel yapabilirdi diyenlere sesleniyorum Allah zaten herşeyin güzel olduğu bir yer yarattı siz sadece ona layık olmaya çalışın.
diyorlar ki kaderinde varmış kaderi kim yazar yani tövbe tövbe günaha sokacaklar insanı böyle kaderin içine edeyim eli kolu bağlı bir insana istediğini yapmak bir anlik zevki için ulan allahsizlar böyle kader mi olur ne diyeceğimi bilmiyorum
Damacanayi si... en pantolonunda taşımayı bilmeyen aklı uckurunda şeytanın çocukları nefsin pustu olmuş lavuklari bilmem ama imanı ve edebi yerinde olanlar da var yalnız o ağzınıza si... yorlar lafı yakıştıriyormusunz bu toplumda çoğu gencin kızı erkeği edebi ahlaki bozuk cinselliği rahat yaşarken ses cikartmayip cinselligi rahat yaşayana tepki gösterildiğinde gosterdigimizde ahlak zabıtası lafını koymayı bilenlerle dolu ortalık.
Allah a inaniom deyip bu lafi ediyorsanız bence siz samimi insanlar değilsiniz. once kendinizi yargilamakla baslayin ise sonrada terbiyeli olun. Simdi sen cikmisin diyon ki Allah niye tecavuz goren cocuklara mudahale etmiyor? Allah boyle herseye müdahale etse Şu an sizi ona saygisizlik yaptiginiz icin elinizi kolunuzu yakmasi lazim? kabul ediyorum diyebilecek misiniz? tabiki hayir. ozaman bos konusmayin
sen neden allahın şeriatine izin vermiyorsun da , kurallarının geçerli olmadığı bir durumda allah ın şeriatini bu şekilde sorguluyorsun? kendiniz hakettiniz allahtan yüz çevirerek.. daha bu bir şey değil ki.. daha niceleri olacak , başınız sıkıştığında ise , gene allaha yöneleceksiniz. burada söylenecek olan tek bir şey var , sen ve senin gibilerin nankör olduğu...
insan eliyle uygulanan, güç para kimdeyse lider olduğu bir düzende şeriat ne zamandır Allahın şeriatı oldu. Daha hukukun adaleti sağlanamamış adaletsizlik hakimlerin savcıların paçalarından akıyor. İmamlar yollarını şaşırmış yeminlerini unutmuş. şeriattan konuşuyorsun. Bas git TC'den suriye Irak iran Arabistan'a.
Tecavüzcünün serbest bırakıldığı korunduğu kurbanın suçlu ilan edildiği ülkede Allahın yolunda insan mı var siyasetçi mi varda şeriatı hakkıyla uygulayacak bana. Cahil cahil konuşun anca.
@Vivomate ben başımızdakiler şeriatın başında mı olsun dedim? bunlar zaten asıl din düşmanları.. dinimizi mi savunacaklar birde? ben dedim mi ki dünya da şurda burda şeriat var diye? elbetteki demedim. çünkü şeriatın olduğu yerde , bir başkaldırı vardır.. sen zannediyor musun ki , dünyada gerçekten şeriat olsa bu zındıkların bu şekilde cirit atabileceklerini? sen zannediyor musun ki , şeriatın olduğu yerde bomba patlatıp birde , meclislere kadar girebileceklerini? tolerans gösterilmeden vururlar başlarını geçerler. lafı şimdikiler gibi uzatıp durmazlar. ve sen mevcut dünya düzenine göre bir şeriatın olduğunda , olacakları bana söylüyorsun.. ben ise bir devrimden bahsediyorum. peygamber efendimizin zamanında olduğu gibi , tüm insanlığı değiştirecek bir devrim.. zira , bu şeriat , herkesin omuzlayabileceği bir dava değildir.. o yüzden laf atmayı bırak. sen şeriatı beğenmiyor olabilirsin. fakat yokluğunda başına geleceklerden habersizsin..
kafirler , hiç bir gün boş durmadan medya ile bizi uyutup , yeni yeni problemler çıkartıp , sürekli bir baskı içinde bizi tutuyorlar. sizin güvendiğiniz insanlar ise , onlarla el sıkışıyor.. bir zamanlar kardeşimiz dediğimiz insanlar , şuanda katlediliyorlar , türkmenistanda , ırakta , suriye de, filistinde , kudüste , yapılmadık rezalet bırakmıyorlar? sen zannediyor musun ki hep böyle mutlu mesut yaşayacağız? bizim başımıza gelmez deme. bunu diyen tüm devletler , ateşin sıçradığı gibi , birer birer kül oldu... neden mi? ... cevabı çok basit.. çünkü bizler hala , biz biz yapan şeriatı , kötülemekle meşgulüz... beğenmediğiniz özellikleri olabilir , fakat devlet işi ciddi bir müessesedir. ve gerçekten bir şeriat olduğunda , tüm islam ümmetinin , zulme karşı duracağı ve gerekirse savaşacağı gerçeği onları korkutuyor.. bu yüzden de sizleri , sürekli bir terör diniymiş gibi inandırmaya çalışıyorlar.. ama tabi anlayana bu dediklerim.
umulur ki söylediklerim üstünde düşünür , sonra kimlerin cahil olduğu konusunda tekrar kafa yorarsın.. zira ben hepimizi yaratan allah ı savunuyorum. yarın onun huzuruna çıktığımda , beni ondan başka koruyacakta yok.. peki sen şu an onun şeriatine dil uzatmak ile , yarın onun huzuruna çıktığında kimin arkasına sığınacağını zannediyorsun? bunları düşündün mü? allah zaten şeriat yapın demiyor.. ama müslümanların mevcut güç olduğu dönemlerde bir gereklilik halini alıyor. önemli olan zaten bu değil ki? sen sigarayı haram olarak görmedikten sonra , içkiyi kumarı zinayı , hırsızlığı , adaletsizliği , rüşveti , bozgunculuğu , kul hakkını , kötü sözü allahın yasakları olarak görmedikten sonra , allahın şeriatı olsa ne olur olmasa ne olur? bu insanların toplumca değişmesinin arkasından gelen bir şey zaten.. önce biz kendimizi düzeltip okuyup , ilim sahibi insanlar olacağız ki , onlar bizden korkacak. kendimizi ifade edeceğimiz bir devletimiz olacak.
İslam elbette ki bir terör dini değil. Müslümanlarda terörist değil. Medyayla dinimizi bulacak olsaydık.. Müslümanlar yanlış liderler peşinde bir cahil ordusu gibi gittikleri için Kuranı Kerimi okuyup anlamak yerine ezbere kulaktan dolma öğrendikleri için böyle oldular. Peygamber Efendimiz günümüzde somut beden olarak yok maalesef. Keşke olsa senin dediğin gibi devrim olur ozmn. Ama şu anda şeriat diyip kendi kanunu işleten eşkıya dolu müslüman ülkeler bu kadar suistimale açık kötüye kullananlar varken sakıncalı kelimelerden birisi.
Allah insanların hareketlerini kısıtlamıyor herkes kendi kaderini yazar. Yasaklar belli serbest olanlar da belli yaparsan günah. Birisine tecavüz etmenin bedeli yok büyük bir ızdırap. Diyor ki yaparsan cezanı çekersin yapma. Herşeye engel olsa kimse günahkar olmaz
Allahta istemez Elbetki böyle birşeyi Lakin İmtihan dünyası olduğu net Ve asıl hayat Öldükten sonra başlar Sonsuz olan Hayat.. Ve Şuda bir gerçekki Allah Mazlumun ahını kimseye bırakmaz.. Gün Gelecek Arkadaşlar Herkes yaptığının Hesabını Verecek!! İmtihan basit değil arkadaşlar Basit olsaydı Sonsuz Cennet vaadedilmezdi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanların yaptiğı günahı ALLAH' a neden isnat ediyorsunuz. ALLAH'ın koyduğu kanunlar belli , nizam belli. Siz mantıksız, mantık yuruteceğinize ALLAH'ın kanunu uygulasaydiniz. En azından boyle pisilikler çoğalmazdı. Hem ondan yüz cevirin hemde neden engel olmuyor diyin. Kendi pisliğinizde boğulacaksınız. Hesabida azabida herkes yaptiğiyla bulacak.
allah neden tecavüze izin verdi allah neden bunu yaptı kusura bakmada bunlar eskidi artık allah her şeyi düzeltse burası mükemmel bir dünya olur burası sınav dünyası hanfendi bizde bir sınavın içerisindeyiz :D
@ByDemokratt arkadaşım saçma salak konusma hak var adalet var burası sınav dünyası ben yapsınlar ya da yapın demedim dikkatini çekerim lafı nerenizden algılıyosunuz :D
herkes dindar olmuş maval okuyor ulan birinizde çıkıp deniyor ya ilk önce insan olmayı öğrenelim diye yazık harbiden kafayı dinle bozmussunuz yazıklar olsun insan olan zorla yetişkin bile olsa yeltenmemeli
ben buradan bir kızla tanıştım 2 sene önce kızın yasi ufakfi bana yalan söyledi büyük diye ben kendime yediremedim ve o kızla görüşmeyi bile kestim yasi 18 olmasına rağmen.. ya bende serefsizler gibi o kızdan faydalansaydim vicdanım rahatmi gezecektim. önce insan ve karsindakine verebileceğin zararı düşün ona göre haraket et.
Diyelim o zaman bebekler niye ölüyor. Diyelim o zaman kürtaj gibi doğmadan cinayete niye izin veriliyor. Diyelim o zaman camii neden yıkılıyor. Dünyada öyle pislik var ki say say bitmez. Eğer insan serbest olmasaydı kötü iyi diye bir şey olmazdı zaten.
Kaza ve kadere inanmalı Allah'a iman etmeli müslümanlığını sorgulamamalı ve inancını bu şekilde zayıflatmamalısın bunların hepsini yaptıgın taktirde bu soruyu sormazdın bence bir yerlerde bir zayıflık var gibi
Kimse tecavüzü savunduğumu zannetmesin ama tecavüze maruz kalan ve bu yüzden tüm hayatı kararanların genelinin suçu günahı yok ama o insanların aile büyüklerine bakmak lazım. Sonuçta yaptığınız herhangi günahın bedeli sizi vurmayabilir ama bu muhakak sizden olan birinden (evlatlarınızdan) çıkar.
O tecavuzculeri o hale getiren bizleriz.. Bu toplum ALLAHtan uzaklastikca, sabah kadin proglamlari, aksam diziler, internette mustehcen seyler, ilgisiz ana babalar, sosyal medya v. b. sonra da sucu ALLAH a atip niye izin veriyor tecavuzlere diyoruz.. Sanki ALLAH yolundan gittik de kurana sunnete sarildikta utanmadan ALLAHi sucluyoryz tovbe haşa.. Suclu biziz hepimiz butun toplum maalesef tercihlerimiz ve irademizle yaptigimiz hatalarin sonuclari bu seyler..
Şimdi dostum herkesin kendi iradesi var din emretmiş kadınlar örtünün diye sadece yüzünüz ve ayakariniz açık kalabilir diye acik olmak haramdir zaten sen hiç duydun mu kapalı çarşaflı bir kıza tecavüz edildiğini. yolda giderken bile bir açık bir kapalı kız geçse direk açık olan benim dikkatimi çekiyor. Herkesin iradesi var açık giyinmese kimse kimsenin iradesini nefsini zorlamaz şeytan zaten hazır da bekliyor seni saptırmak için sonunda da böyle kötü şeyler yaşanıyor
İşte bu düşüncedeki pislikler yüzünden oluyor herşey. Sana ağır küfür ederdim de değmezsin. O bebeklerdemi açık giyiniyor, hayvanlardan Ne haz alınıyor da tecavüz ediliyor. Sonucu ne olursa olsun heleki çocuksa böyle ölümü yaratıcının bile izin vermemesi gerekiyor. Sen Müslümansan ben de bişey bilmiyorum
Yaratan insanları hiçbir şekilde kısıtlamaz.. gerçi tecavüze kalkışan assagılıklara ne kadar insan denir bilemem.. onları doğurup buyutenlerede sormak lazım.. bılıncsızlıgın gözü kör olsun!
Savaşa neden izin veriyor? Savaşta ya da normal zamanda çocuk veya bebeklerin ölmesine neden izin veriyor. Henüz hiçbir günahı olmayan bebeklerin hakkı ölüm müdür? Öbür dünya da hesap sormayacak mı beni neden öldürttün diye?
İki sebebi var: 1-İşlediği günahlara kefaret olması. Biliyosun dünyadaki bir günah diğer tarafta kat be kat ağır cezalandırılır. 2-İmtihan tabiki. Öldürmeyen ley güçlendirir. Sana soru Peygamberlerin masum sıfatları olmasına rağmen neden dünyadaki en büyük zulümler bu Allahın elçilerine gönderilmiştir? Ek olarak Allah bir musibet gönderir ki kulum uyansın bir kendine baksın nerde hata ettim.
allah izin vermiyor biz sadece imtihandayiz şeytan onları bize güzel gösteriyor kul sapitiyor ve cehennemin ateşi yükseliyor bu şekilde şeytana uyanlar sonu belli
Mantıklı açıklamasını söyliyim ben sana. Allah dünyadaki kötülüklere müdahale etseydi hep İyilikler kalmaz mıydı? Tecavüz kötü bişey hırsızlık zina hepsi kötü şeyler bunlara müdahale edildiğini düşünürsen komik bir durum ortaya çıkıyor. Biraz düşünürsen cevabını bulabilirsin
Siz düşünmüş cevabını bulmuşsunuz, devam edin böyle. Kötü şey mi tecavüz senin için? Senin bebeğine böyle bir şey olmuş olsaydı da bunları diyebilecek miydin?
Peki sence neden küçük günahsız bebekler savaşlarda ölüyor? ya da neden yeni evli çiftler düğüne giderken sarhoş bu dengesiz yüzünden gelinlikle damatlikla mezara giriyor? ya da neden engelli insanlar var? Bunların cevabını biliyormusun?
Anlatmak istediğim bunların hiçbirinin bir cevabı yok en mantiklisi kader alın yazısı ama onada ben inanmıyorum bunlar bizim elimizde olan şeyler anlatabiliyormuyum? Tecavüzü biz yapıyoruz kazayı biz yapıyoruz hamileyken içki sigara uyuşturucuyu biz kullanıyoruz herkesin bir iradesi varken Allah'a şirk koşmak niye?
ölümlü olan bu dünyada herşey o kadar önemsiz ki, Allah bu dünyaya pul kadar değer verseydi zalimlere su içirmezdi.. burdan gerekli çıkarımı yapmanı temenni ediyorum
En İyi Cevaplar