"Neden bir ırka kendimizi adayalım"
"Gidenlerin arasında en gereksiziydi"
"Yazın güneş Kışın yağmur"
"Herkes olaya milliyetçi bakış akp hükümeti icraatlarından farksızdır"
Şu yorumları okudukça, değer mi diye sormadan edemiyorum..
Senin soruna gelince, cok isterim. Birilerinin dediği gibi ırkçı bir anlayış değil andımız. Aksine Ben Kürdüm ben lazım diyenlere karşı ırkçılığı engelleyen millet bilinci andımız.
Ancak; bence Erdoğan o kadar da dönmez. Keşke dönse.
Halen büyük bir umut var içimde Anayasa Taslağını imzalamayacak diye. Halen bir umut var içimde, bile bile lades etmeyecek diye.
Andımızı geri getirmek ise tükürdüğünü yalamak... o kadar döner mi? şimdilik, zannetmiyorum.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAkp'den Türklüğe ait bir ant istemek ile Suudi Arabistan kralından istemek arasında bir fark yok.
52 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler Umay.
Bu kararını ayakta andımızı okuyarak kutluyorum :D - +1 yıl
İyi dersler arkadaşlarr
Sağoool
Rica ederim😂
Andımıza bak hangi sözcükle başlıyor ; ''Türk'üm' ...
Türk olmayanların andımıza olan bu sevgisi (!) gözlerimi yaşartıyor...22 Yorumla- +1 yıl
Ordaki Türkü ırk sanıyolar ya gülsem mi aglasam mı?
Kaç kere anlattık bu insanlarda ortak milli bilinç oluşturmaya, ayrımları, kavgaları engellemeye, tüm vatandaşları bu ülkeye ait hissettirmeye çalışan bir söylemdir. Atatürk milliyetçiliği de böyledir. Hala gelmişler "neden bir ırk kendini başka ırka adasın diyorlar" cahil deyince de kızıyorlar sonra
Türkiye cumhuriyeti topraklarında doğmuş yaşıyorsan kimliğin de tc ise söyleyeceksin TÜRKÜM diye
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
"Ben Türküm" demek dagdaki PKKli teröristin zoruna gidiyor anliyorumda, peki bu dinci müslüman köpeklere ne oluyorda bunu kaldiriyorlar?
Hem Türk hem Müslüman olmanin mümkün olmadigini bildikleri icin olabilir mi?64 Yorumla- +1 yıl
@CpSpaRRow ağzını topla, işine bak
Biz Türk oğlu Türküz! Ne olduğumuz belli.
Şimdi güle güle - +1 yıl
@SitivCabs
Onlarca Fake hesabida varmis kendisinin. Iste böyle dolasirlar burda sonra algi oyunlari yaparlar.
Senin Oy verdigin adam milliyetciligi ayaklar altina aldik demis, andimizi kaldirmis, agizinda bikere Türk lafi cikmamis ama sen Türk oluyorsun öylemi?
Hem Türk hem Müslüman olunmaz. Buraya gelipte cevap yazma, bu konu senin bulundugun seviyeni geciyor. - +1 yıl
@SitivCabs
https://www.youtube.com/watch?v=eO4wwNazlic
Az ötede cahil ol, diger Erdoganci cahiler gibi ülkende ne olanlari bilmiyorsun.
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAKP, Sırf HDP Tabanı için değil, kendi ilkesine aykırı olduğu için kaldırdı.
Eğer HDP İçin olsaydı , HDP'lileri hapse koyarken de Andı tekrar getirirdi.
görünüyor ki bunu bizzat isteyen AKP70 Yorumla
+1 yılGelmemeli gereği yok. Bizim çocuklar andımızı değil subway surfersi, temple run, angry birds ü bilir. Kafaları almaz bazı şeyleri. Bunlar Vatan sevgisinden, hedefe yürüme bilincinden anlamaz.
30 Yorumla
+1 yılGelmesi önemli değil. Herkes çocuğuna okutsun hergün okula gitmeden önce. Bunlar bir engel değil.
12 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum olunca ezberleticem zateb
- +1 yıl
Aynen öyle .
+1 yılBakıyorumda yorumlara eşexle üreyen k*rtler doluşmuş.
23 Yorumla- +1 yıl
K. rtler ve yobazlar hazmedemiyo tabi.
Orda Türk kelimesini ırk olarak düşünüyorlar şaka gibi. Atatürk milliyetçiliğinin ne olduğunu bilmedikleri için ırkçı söylem sanıyorlar. Türk kelimesinin bu topraklarda yaşayan tüm insanları birleştirici unsur olarak kullanıldığını bile anlamıyolar. Bunlardaki beyni kuşa tak ters bile uçmaz - +1 yıl
Anayasayı okumamış aptal ovospu çocukları işte. Sanki k*rt diye bir ırk var triplere giriyorlar. Neyin kırması oldukları belli değil doğru düzgün , dil desen saçma sapan bir şey.
- +1 yıl
Bırak ya
Yobazlar ve bunlar her durumdan mağdur olmayı becerebiliyolar.
Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. Getirmezler, getirecek olanların kendilerine ve amaçlarına tamamen aykırı bir ant olduğu için getirmezler. Yeğenlerin odalarında büyükçe bir şekilde mevcut.
10 YorumlaKesinlikle evet okumak istemeyen okumasın ama okuyana da mani olunmasın
40 YorumlaONUNLA BÜYÜDÜK, GERİ GELMELİ HER ÇOCUK ANDINI BİLMELİ
40 Yorumla
+1 yılÜzerine basa basa okunmalı.. En çok da bu zamanda gelmeli🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
30 Yorumlagelmemeli açıkçası başka bir ırkın varlığı niye türk varlığına armağan olsun. türkler gökten mi indi
35 Yorumla- +1 yıl
dağına git k*rt.
- +1 yıl
soruyu ben sormadım k*rt.
- +1 yıl
Vay köpek, niye gelmemeli?
Eminim ki bir gün geri gelecek. Temennim en kısa zamanda olması.
60 Yorumla- Gündem konusunda 610 cevap paylaştı.
+1 yılbence evette ama andımızdaki doğrular şimdiki şarlatanları boğazına durduğu için zor gelir herhalde
20 Yorumla
+1 yılGelmeli bence çünkü Türklüğü tam anlam ve kavramını kavrayamamış bir halk var kesim var şu an da
20 YorumlaHangi kafayla ne amaçla kaldırdılar anlamadim bu akp'nin ben neyse sakinim.
20 Yorumla
+1 yılEy Büyük Atatürk! kelimesine karşıyım, Atatürk' sevilip saygı görmeye değer birisi, ama o EY BÜYÜK kavramı biraz sakıncalı
12 Yorumla- +1 yıl
Atatürk gayette BÜYÜK
Bir insanın daha ne yapması lazım büyük olması için - +1 yıl
Bencede
+1 yılsözde çözüm süresi bittiğine göre geri gelmeli atıp tutmasını biliyorlar görelim ne kadar milliyetçiler
40 Yorumla
+1 yılgerek yok bence...
çocuklara her sabah bunları tekrarlatarak bir yerlere varamayız yani o zaman ben islami devrim yapıp her sabah müslümanım şöyleyim böyleyim diye yemin ettireyim. o yaştaki çocuğun ülküsü, ilkesi olmaz. türk de olmayabilir. herkes kendi ilkesini belirlemelidir devletin buna müdahalesi hadsizliktir.
olaya ben milliyetçiyim o yüzden milliyetçi uygulamaları isterim fikriyle yaklaşmak bence hükumetin her şeyi kendi zihniyetini göre yapmasından farksızdır.319 Yorumla- +1 yıl
Milli bilinç küçük yaşta aşılanır. Bu ülkenin insanının ortak bir milli bilince ihtiyacı vardır. Yoksa farklı kökenden gelen insanlardan oluşan bu halkı birarada tutmak çok daha zor hale gelir.
Ayrıca ordaki Türk kelimesi bu ülkedeki insanları birleştirmeyi amaç edinmiş ortak milli bilinç oluşmasını amaçlayan bir şeydir. Irksal birşey olarak algılayanlar gerçekten kötü niyetli kimselerdir. - +1 yıl
türklük ırk değil midir :) kürt dediğimizde ırk olacak ingiliz dediğimizde ırk olacak ama türk deyince birleştirici olacak. ben de türküm inkar da etmem ama şöyle düşünüyorum ben mesela alman olsam kimsenin bana türklüğü dayatmasını istemem. siz mesela amerikada okusanız her sabah size ben amerikanım dedirtseler yemin ettirseler hoşunuza gider mi?
tamam bana göre de milli bilinç değil islam bilinci aşılanmalıdır ve islam üzerine eğitim şarttır ben de bunun harika olduğuna inanıyorum o nedenle tüm ahaliyi islam çatısı altında birleştirmek istiyorum. bu kapsamda da her sabah ben müslümanım diye yemin ettirmek istiyorum. olur mu? doğru mu? hoş mu? vicdani mi? lütfen gerçekçi olalım... - +1 yıl
Yazdığımı anlamadığın belli yazdıklarından
Ordaki Türklük ırk anlamında değildir diye daha 10 kere mi yazıcam
Ayrıca birileri rahatsız oluyor diye de Türküm demekten vazgeçmem.
Bir insan Kürt olabilir Kürtüm diyebilir. Ama andımızı okuduğunda bu topraklara aitlik hisseder. Amaç da budur.
Kötü niyetinizi başka yerlerde dile getirin - +1 yıl
çok iyi anladım, sinirlenmeye de gerek yok...
dediğim şey basit... kürt birine neden türküm dedirtelim? türk birine neden ingilizim dedirtelim?
ben şahsen andımızı okumadan da bu toprakları severim ve sayarım. bırakalım herkes kendi ilkesini kendisi belirlesin. - +1 yıl
ayrıca ben sizin her tezinize tek tek cevap verdim, siz bana cevap vermediniz fırça attınız.
siz bilinçli birisiniz lütfen daha ılımlı olun - +1 yıl
Tabi görüyoruz ne kadar seviyolar. Dağa çıkıyorlar bu ülkeye kurşun sıkıyorlar
Bunun sebebi ortak milli bilinç oluşmamasıdır. Andımız bile yetersiz kalmıştır. Eğitimde ortak milli bilinç ayrılmazlık üzerine verilmeli.
Bir Kürt andımızı okuyunca Türk olmuyor zaten. Soyu değişmiyor yani korkmayın😂 Sadece bu ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olduğunu dile getiriyor. Ordaki "Türküm" kelimesin anlamı budur.
Daha açıklamıycam. - +1 yıl
Ne yazıkki ılımlı bir insan değilim
Olmak isterdim ama değilim - +1 yıl
sinirlendiğinizde korkuyorum ben sizden :D ama tartışmak iyi bir şeydir.
ben de size şunu söylüyorum siz de amerikada ben amerikanım dediğinizde amerikan olmuyorsunuz ırkınız değişmiyor. yani ırkı ifade eden bir beyanda bulunup zaten ırk değişmiyor söyle söyle bir şey olmaz demek bir şey çözmez. çözseydi zaten andımızı yıllarca okuduk terör mü bitti? hadi getirelim andımızı terör mü bitecek? yani sorun bu kadar basit değil ki...
türk olmayan birine türküm dedirtmekle bir türke kürtüm dedirtmek aynı şeydir. ben türküm diye yemin ettirirseniz siz iyi niyetli olsanız da adam bunu kabul etmek durumunda değil o da çıkar ben lazım ben daha doğruyum daha çalışkanım der. yani istemedikleri şeyi dikta etmek hiçbir şeyi çözmez.
tekrar ediyorum ben budistim... ve herkesi hoşgörü kapsamında birleştirmek istiyorum. içten içe müslüman veya yahudi olabilirsiniz ama hoşgörü itibariyle bu çatıyı size uygun görüyorum ve her sabah sizi sıraya sokup yemin ettiriyorum. güzel olur mu veya bu neyi çözer? - +1 yıl
ha bir de saygıdeğer mimarım türküm demek farklıdır TC vatandaşıyım demek çok farklıdır. türküm demek doğrudan ırk beyan eder
- +1 yıl
Atatürk milliyetçiliğinde Türküm demek ırkı ifade etmez sadece. Bunu bilmemene üzüldüm.
Terör sadece bunla bitmeyecek tabiki. Dedim ya ortak milli bilinci aşılayacak başka şeylerde lazım. Eğitim de o doğrultuda olmalı. Ortak milli bilinç vermeyi başarırsak ülkemizdeki tüm insanlara terör büyük ölçüde azalacaktır diye düşünüyorum.
Bu toprakları Türkler fethetti. İmparatorluk kurdular hatta. Adı üstünde imparatorluk. İçinde her ırktan her dinden insan var. Biz o kültürden geliyoruz. Andımızdaki Türk kelimesi bunu kasteder. Bugün git Avrupaya şunu de "Ben Kürdüm Türkiyeden geldim". Sana direk Türk diye hitap ederler. Çünkü Türk bu topraklardaki kültürün ortak adıdır. Bunun sebebi de imparatorluğu Türklerin kurması ve Türk kültürünün büyük ölçüde yer almasıdır. Soy olarak kimse sana Türküm de demiyor. Değilsen deme. Yalan söylemeye gerek yok. Ama andımızdaki Türküm üstüne basarak söylüyorum Türk ırkındanım demek değil Türkiye Cumhuriyetinin, bu kültürün evladıyım demektir. - +1 yıl
atatürkü severiz sayarız elbette... ama onun fikirlerini ve çözüm önerilerini kimse kabul etmek zorunda değil. atatürkün 100 yıl önce aldığı kararları bugüne pat diye uygulayamayız umay hanımcım...
o dönemlere gidersek dersimi vurdu adamlar, e şimdi biz de hakkariyi mi vuralım? o dönemlerin şartları farklı şu an farklı. atatürk de sizinle aynı formülü uyguladı ve ne oldu? millileşilmedi insanlar ben türküm demek istemiyorum dedi... sonuç ortada... siz de bilirsiniz atatürk döneminde bunu uygulamak için çok çalıştılar hiçbir sorun çözülmedi var olan sorunlar derinleşti... osmanlıdan falan örnek vermenizde yani kusura bakmayın olmaz... 200 yıl geriye gidersek bugünü çözemeyiz. hep söylüyorum siz tapılması gereken bir hanım efensiniz aydın kişiliğinizle... ama bazı konularda cidden anlaşamıyoruz. - +1 yıl
Ben Osmanlıdan örnek vermedim. Türküm kelimesinin neden ırk olarak yer almadığını izah etmeye çalıştım
Ya benim anlatımımda sorun var ya sen anlamıyorsun okuduğunu.
Atatürk zamanında gayette uygulandı. Tuncelide isyan çıkaranlar dış destekli aşiret liderleriydi. Tüm Tuncelili vatandaşları zan altında bırakmayalım.
Evet anlaşamıyoruz. Türklük zorunuza gidiyor anlaşılan - +1 yıl
sizinle aynı şeyi düşünmediğimizde neden zorumuza gidiyor olsun ki ^^
yani kusura bakmayın ama hükumetin "ya bendensin ya teröristsin" "hayır diyen fetöcüdür" yaklaşımına yaklaşıyorsunuz iyi niyetle de olsa...
ben sadece insanın kişiliğine bakıyorum dinine ırkına kafatası boyutlarına bakmıyorum. o nedenle türküm diyenle kürt oğlu kürtüm diyen eşittir benim için... herkes ırk yönüyle eşittir bilim bile bunu söylüyor yani yapacak bir şey yok. duygusal bakmıyorum ben - +1 yıl
Ben hala bu ırk meselesi diyorum dediğine bak.
Daha kaç kere demem lazım
En iyisi susalım - +1 yıl
siz sadece ırk meselesini altın tepside sunuyorsunuz bence...
tıpkı hükumetin rejim değişmiyor kardeşim sistem değişiyor demesi gibi... - +1 yıl
tekrar ediyorum
türküm dedirtmek ırk beyanıdır/dayatmasıdır.
türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ama kökenim kürt/arap şeklinde bir ant getirirseniz daha sıcak bakarız :D - +1 yıl
Niyet kötü olunca böyle düşünüyorsunuz tabi
- +1 yıl
Birileri rahatsız oluyor diye andımızı değiştirmiycez
- +1 yıl
Gayet iyi niyetliyim. İnsanlara istemedigi şeyleri söyletmeyelim demek kötü değildir.
Sizin hoşunuza gitmedigi için niyet okuması ve yaftalama yapıyosunuz, yakışmıyor.
Andınız dediginiz gibi size ait... istediginiz kadar ant içersiniz ama bunu kimseye dayatamazsınız.
Bu da son cevabım. Görüşmek üzere
+1 yılBence gelmemeli ya da zorunlu olmamalı yazın güneşte bekliyor çocuklar. Kışın yağmurda..
21 Yorumla- +1 yıl
Yağmurda ıslanmak güneşte yanmak MİLLİ BİLİNÇten daha önemli değildir
Yanlış anlamayın ama gitmiş ve gitmek üzere olanların yanında, en işlevsiz olanıdır andımız. O yüzden hiç umrumda değil.
30 Yorumla
+1 yılbence andımızı kağıda değil beynine yazmalı insan beynine okumalı beynine söylemeli
10 Yorumla
+1 yılKendisini turk olarak gormeyen %60 lik kesim var
41 Yorumla- +1 yıl
Onlar yobazlar ve malum ırk
+1 yılbu sozleri bir Türk genci kendi hayatima dustur etmedikten sonra
her sabah uykulu gozlerle o minik bebelerin bunu soylemesine gerek duymuyorum ben00 Yorumla
+1 yılYakında kaybedeceklerimizi nasıl geri getireceğiz acaba..
10 Yorumla
+1 yılTürkiye de sadece %30 türk var.
Neden diğer %70 etnik varlığını bu küçük orana armağan etsin23 Yorumla- +1 yıl
Saydın mı?
- +1 yıl
Yüzde 30 Türk var?
Salla bakalım sallamak bedava zaten.
Andımız ırkı ne olursa olsun bu ülkenin insanını birleştiren ortak milli bilinç aşılayan bir söylemdir.
Ordaki Türk kelimesi Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan insanları temsil etmektedir
Kendini bu toprakların evladı olarak hissetmeyenlerin zoruna gidiyor tabi.
+1 yılKesinlikle gelmeli :)
60 YorumlaTabi ki. Kalkması hata.
50 YorumlaGündem konusunda 471 cevap paylaştı. Kesinlikle geri gelmeli.
30 Yorumlabu sormamaliyiz bile ezberimizde yok mu
20 Yorumla
+1 yılHiç gitmediki yüreklerden
30 Yorumla
+1 yılgelmeli.
50 Yorumlavay be ne günlerdi ya özledim be
20 Yorumla
+1 yılGelmeli tabiki
50 YorumlaKesinlikle evet
50 Yorumla
+1 yılTabikide gelmeli
40 Yorumla
+1 yılBizden hiç gitmedi sizi bilemeyiz
20 Yorumla
+1 yılgelmeli!
40 Yorumlakesinlikle...
30 YorumlaGelmeli
50 Yorumla
+1 yılKesinlikle
30 YorumlaTabisi
20 Yorumla
+1 yılTabiki
30 Yorumla
+1 yılkesinlikle gelmeli..
30 YorumlaGelmeli
50 YorumlaGelmeli umay :)
20 Yorumla
+1 yılgelmeli bence
30 Yorumla
+1 yılEveeeeeeeettt
30 Yorumla- Gündem konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGelmeli tabi ki
40 Yorumla - Gündem konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki
30 Yorumla Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. geri gelmeli
10 Yorumla
+1 yılGelmeli.
10 Yorumla
+1 yılGelsin
10 YorumlaGündem konusunda 408 cevap paylaştı. gelmelii
10 Yorumla
+1 yılGelmeli
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!