neden kaldırdı, bu ülkede o zamanda bu zamanda devletin dini islam olduğu halde?
Cevabın nedir?
2inci II. stephanus papa devleti daha sonra sarlman kutsal papalık...1inci ottonun kutsal roman cermen imparatorlogu gibi ruhban sınıfı olan burokrasiye hakim.. aristokrak ve din devletlerinin kurulusu garpdayken.. sarkta.. emeviler.. abbasiler.. selcuklu.. karahanli.. osmanli gibi devletlerin teokratik devletlerin iktisadi olarak degisen ve politik olan degisen dunyada sanayilesen.. sekuler hukuk kurallarinin ve politik ideolojik goruslerin cikmasiyla mesala ideolojik olarak 1917 de bolseviklerle sovyetler kurulmustur sosyalizmi temel alan bir devlettir... boyle dunyanin dinamik oldugu ve degistigi bir donemde.. ustelik balkanlardaki... arap yarim adasindaki hain.. cifit ve soysuzlarin turk ordusunu isgalcilerle ittifak kurdugu donemde yeni bir devlet ve tarihi hakki olarak turk ulusunun kurdugu devlette tarihi bir zorunluluktur 1937 deki anayasaya laiklik ilkesinin girmesi... yapilan devleti sekuler hukuk sistemiyle yonetmek... vatandaslarina ibadet hurriyetini devlet guvencesiyle vermek ve din ve vicdan hurriyetine bagli laik sekuler bir hukuk devleti yapmak icindir.. bugun ki cemaat adi altindaki teroristleri... hainleri.. yobazlari gorunce dogru bir karar vermis kutlug ilteris ataturk... ben sahsen diyanetinde kaldirilmasindan yanayim... dinini ogrenmek isteyenler icin zaten muthis bir hazinesi var turkiyenin nizamiye medreselerinden gelen... imam-i maturudiden gelen ama gidip fellah kafali çöl maymunlarının pesine takiliyorlar... yani anlican bu bir zorunluluktu... turk ronesansi olmamasi avrupadaki gibi bu konuyu 21 yuzyila kadar getirmis ne yazik ki..
12 Yorumla- +1 yıl
Madde 7.
Devlet ve Katolik Kilisesi, her biri kendi düzeni içinde, bağımsız ve egemendir.
Madde 8.
Bütün dinî mezhepler kanun önünde eşit olarak serbesttir.
İtalyan kanunlarına aykırı olmadığı sürece, Katolik mezhebi dışındaki
diğer dini mezhepler kendi kuralları uyarınca örgütlenme hakkına sahiptir.
Bu mezheplerin Devletle olan ilişkileri, temsilcileriyle yapılacak anlaşma
esasları dahilinde kanunla düzenlenir.
tüm dinler eşittir devletin gözü önünde :)) ama devletin DİNİ de KATOLİKTİR. bu İtalya anayasası maddeleri - +1 yıl
katoliklik din degildir bir yoldur turkiyede mezhep denir... italyan anayasasinda olmasi turkiyeyi nedne ilgilendirsin ki? ayni tarihe kulturel norm ve degere sahip degildir... turkiyenin tarihi surecide... politik yonude farklidir... ayriyetten asagidaki gibi din devleti olmaz demedim tarihteki din devletlerinide yazdim...
En İyi Cevaplar
Modern devletlerin dini olamaz. Türkiye'de çoğunluk Müslümandır, ben dahil, ancak yine Türkiye'de Ateist, Süryani, Hristiyan, Musevi, Uçan Makarna Canavarı Tanrısına tapan insanlar dahi vardır. Devlet, her vatandaşa eşit uzaklıkta olmalıdır. Din, vicdan işidir. Her isteyen istediğine tapabilir. Ya da inanmaya da bilir. Devlet ile din işleri birbirine karışmamalıdır. Din sömürülmeye meyilli bir oluşumdur. Din veya inanç, insanın en saf yarinde olmalıdır. Ülkenin yüzde 99'u Müslüman olsa bile (ki değil), yine o yüzde birlik kısma eşit yaklaşılmalıdır. Çünkü din veya inanç, çoğulculuğa dayanamaz. Ülkede 10 kişi dahi gayrimüslim olsa sen yine onlara eşit yaklaşmak zorundasın. Ülkenin yüzde doksan dokuzu için bile olsa din Islam olamaz. Herkes dini içinde yaşayabilir. Ancak devletimiz dinsizdir.
22 Yorumla- +1 yıl
Madde 7.
Devlet ve Katolik Kilisesi, her biri kendi düzeni içinde, bağımsız ve egemendir.
Madde 8.
tüm dinler eşittir devletin gözü önünde :)) ama devletin DİNİ de KATOLİKTİR. bu İtalya anayasası maddeleri - +1 yıl
Abicim bir seyi atlamışsın sanırım...
BURASI İTALYA DEĞİL! ULU ÖNDER GAZİ BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PAŞA'NIN KURDUĞU CUMHURIYET!
Italya'daki kanunlarin işleyişiyle bizimkinin işleyişi çok farklı... Bizde IŞİD'e ah yollamak serbestken din ile devlet islerinin karışmayacaginı one sürmen saçmalık...
+1 yılArkadasim devletin dini mi olur? dinler devletler icin mi gonderilmis? Devletin dini olmaz insanlarin dini olur ve her insan bu konuda ozgurdur ne kadar cahilsiniz ya
50 Yorumla
+1 yılDevletlerin dini olmamalı!!! Devletler her dine elit uzaklıkta durmalıdır. Laiklik maddesini hiç mi anlatmadılar size anlamıyorum?
31 Yorumla- +1 yıl
hayır laiklik ile bir alakası yok o dinle devletin birbirine girmemesi değil din ile devlet yönetilmemesi gereği, fakat Hristiyanlıkların başkenti olan vatikan (italya) olupta devletin dini kusursuza ruslar,(ortadoks hristiyanlık) italya (hristiyanlık) olupta türkyienin bu madde kaldırılması absürt
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
26Cevap
Çünkü hiç bir kurucu güç, iktidarını başka bir güçle paylaşmaz. Ulus-devlet kurucuları (Mustafa Kemal ve halkın önde gelenleri) karşısında yer alan diğer iktidar öbeği, kendini İslâmla özdeşleştirerek tanımlayan tarikatlardır. Doğal olarak Kemalist devrim, ulusun karşısında duran, emperyalizmle işbirliğini savunan bu gerici tarikatları ezmek zorundadır.
Ulusçuluk, sanayileşmeyi, eğitimi, bağımsızlığı, ielrlemeyi hedeflerken; ümmetçilik emperyalizmle, işgâlcilerle işbirliğini, cehaleti, şeyhlerle iktidar paylaşımını temel alır. Bu yüzden İslâm "resmi din" olmaktan çıkarılmıştır. İyi de yapılmıştır.30 Yorumla
+1 yılBilindiği üzere Türkiye'de yaklaşık 74 milyon müslüman nüfus var. Peki kalan 6 milyonu ne yapmayı düşünüyorsun? Onların dinlerine ve inançlarına saygı duymadan "Bu devlet müslümandır." demek doğru mu olacak sanıyorsun?
Aslında laiklik ilkesinin hukuki tanımı da: 'Dinin devlet işlerine, devletin din işlerine karışmaması durumu." olarak nitelendirilir. Ha senin laiklik ilkesine saygın yoksa gelişemezsin zaten. Hem devlet dininin İslam olmasının sana nasıl bir faydası olacak? Ne faydası olacak biliyor musun? Hiçbir faydası olmayacak. Aksine devlet dinini İslam olarak millete dayatmaya çalışırsan daha fazla karışıklık çıkacaktır. Günümüzde İslam devletlerine neler olduğuna şahit oluyoruz milletçe.00 Yorumla
+1 yılyanlış önermedir.
devletin dini olmaz.
bireylerin dini olur.
hiç bir devlet bireyine şu dine inanacaksın diye bir dayatma yapamaz.
insan haklarına inanç özgürlüğüne aykırıdır bu.
ve nüfus kağıtlarındaki din hanesi kaldırmalıdır.
dünyaya gelen birey hangi dine inanacağına kendisi karar vermelidir.
buna devlet müdehale edemez211 Yorumla- +1 yıl
-Madde 7.
Madde 8.
Devletin dini katoliklik olmaz cünkü katoliklik inancın adı degil mezhepin adı bu bir :D ikincisi devletin dini Hristiyanlıktır diye bir ibare göremedim ben orada :D her yere papagan gibi aynı seyi neden yazıyosun ki yanlıs bilgilendirme yapma aslan 😄
- +1 yıl
Kaldırılmasının nedenini sordun bunun yoruma acık bir tarafı yok sordugun sorunun cevabı bu :)
mezhep dinle alakalı da. devletin dini sünniliktir diye bir sey olmaz islamdır olabilir o da olamaz diyoruz acıklamasını da yaptık :) - +1 yıl
Katolik Ortodoks bunlar batıl helak olmuş bir din bunu onlarda biliyor ama Müslümanların olan kin ve nefretleri damarlarındaki kana kdr karışmış devletin bir dini olmalı dinsiz devlet çobansiz sürüye benzer İslamiyeti bir araştırın en ince ayrıntısına kdr hata bulamazsın hata insanların yaşayış tarzında dini kendine göre yönetme de
- +1 yıl
@habipkaratepe doğru dedin kardeş :)
- +1 yıl
@habipkaratepe müslümanlar adam gibi yasayamıyor dini ortadoguda adam gibi tek devlet var mı islamla yönetilen. Kadınlara pazardan muz almayı yasaklayan zihniyete dönüyor işte islam dediginiz dogru anlasılmıyor. anlasılmıyorsa da manası yok. Örtününü kara çarşaf olarak anlayan. Sakal sünnetini yarım metre sakal olarak algılayan en basidinden insanlar öyle yasamasın mümkünse
- +1 yıl
ozmn sende Ortodoks ülkede git yasa
- +1 yıl
kimse kimsenin imanını sorgulayamaz
- +1 yıl
@habipkaratepe ulan ag zaten islam ülkelerinde yasayan insanlar devletleri iç savasa girdigi zaman baska müslüman ülkeye göç etmiyorlar avrupaya göç ediyorlar. Ben hristiyan musevi yahudi meraklısı degılım. Ama medeniyet ne yazık ki oralarda
+1 yılDemek ki atamız tek taraflı bakmıyormuş olaya? dikkatini çekerim ülkede şuanda sadece müslümanlar yaşamıyor. bilmem farkındamısın? detay vermeyeceğim bu kadar bilgi yeterlidir. Nasıl ki amerika'da sadece amerikalılar yaşamıyorsa, Ülkemizde'de sadece müslümanlar yaşamıyor. Tam tersine Amerikan yasaları herkesi eşit tutmaya çalışırken, bizim burada sağcı solcu ortacı diye birbirimize düşürmeye çalabıyorlar. zaten bu kafaylada uzun sürmeyecek bir yolda ilerliyoruz. ülkenin durumu şu an netleşti.
11 Yorumla
+1 yılDevletin dini olmaz. İnsanın dini olur ve bir devlet içerisinde değişik dinlerden insanlar olabilir. Bir dini kabul etmek digerlerine üvey evlat muamelesi yapmak olur demiş ve turk halkının her konuda eşit haklara sahip olması gerektiğini düşündüğü için böyle bir karar almıştır. Bu kararda oy çokluğuna mecliste alınmıştır.
01 Yorumla- +1 yıl
Madde 7.
Madde 8.
tüm dinler eşittir devletin gözü önünde :)) ama devletin DİNİ de KATOLİKTİR. bu İtalya anayasası maddeleri
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇağdaş bir medeniyetin temelinde laiklik vardır, olmak zorundadır. Peki nedir laiklik? Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olmasıdır, ayrıca tüm vatandaşların istediği dine ya da düşünceye özgürce inanabilmesi, istediği şekilde de ibadet edebilmesidir. Fakat en önemli nokta şudur: Laik bir devlette bir vatandaşın inancına, inançsızlığına, ibadet etmesine ya da etmemesine ne bir başka vatandaş, ne de devlet müdahale edebilir. Yani vatandaş özgürce hareket edebilir, bir başkasının özgürlüğüne müdahale etmediği müddetçe. Dolayısıyla laiklik düşünce özgürlüğünün ve özgür düşünebilen bireylerin gelişmesi için de kritik bir öneme sahiptir. Sağlıklı bir demokrasi, sadece özgür düşünebilen bireyler temelinde oluşabilir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk teokratik sistemi kaldırmış, yerine laik sistemi inşa etmiştir. Ve tabii ki çok doğru bir harekettir bu. Böylece Çağdaş ve Moden Türkiye'nin temeli atılmıştır.
10 YorumlaDevletin dini İslam hükmünü getiren de Atatürk'tür. Diyanet işlerini kuran da ama bunlardan bahseden yok nedense. Soruna gelince neden kaldırdı çünkü modern bir Anayasada devletlerin dinleri olmaz. Tüm bireylere eşit yaklaşılır.
418 Yorumla- +1 yıl
Madde 7.
Madde 8.
Zaten uygulamada Osmanlı'da da bu anlayış hakimdi misal Fatih Sultan Mehmet Han düm gayrımüslimlere iyi davranmış hiçbirinin ibadet yerini kapatmamış ben Hristiyanı Kilisede Müslümanı Camii'de görmek isterim demiştir. Ki zaten bizim dinimiz İslam da tüm inançlara saygılı olmayı diğer dinlere inananların da ahirette yüzüstü kalmayacağını söyler. Buna da inanmazsan Kur'an'dan ayet atabilirim.
- +1 yıl
Dostum attığın madde İtalyan Anayasaının değiştirlmeden önceki hali şuanki halinde böyle bir madde yok.
Hristiyanlığın Katolik mezhebi İtalya'daki en önemli dinî inançtır. Geçmişte Katolik Kilisesi İtalya'nın resmî dini olarak kabul görmüşse de günümüzde İtalya laik bir devlet yapılanması geliştirmiştir.
Kaynak: ^ (İtalyanca) "Italy: 88% of Italians declare themselves Catholic". Corriere della Sera. 2006-01-18. Erişim tarihi: 2009-05-10. - +1 yıl
Bak güzel kardeşim Kur'an'da Rabbimiz ne demiş.
2:62 - Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir. - +1 yıl
Buradaki ayetten diğer inançlara karşı da saygılı olmamız gerektiği onların kafir olmadıkları yazıyor. Yani bizim anayasamızla örtüşüyor. Bizim Anayasamız da her kesime eşit yaklaşıyor. Ha dersen ki bence anayasada olmalı o ayrı bir tartışma konusu onu da tartışabiliriz. Elhamüillah hepimiz Müslümanız fakat dinin siyasete ve ülke yönetimine girmesi bambaşka bir şey baştan beri bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.
- +1 yıl
Düşüncene saygım var tabiki rahatsız edebilir de ama beni etmiyor çünkü biz kulun kula soracağı aç mısın tok musun bir ihtiyacın var mı? gibi sorular sormalıyız dinin ne mezhebin ne gibi Allah'ın kula soracağı sorular değil. Fatih Sultan Mehmet'in de böyle bir sözü var hatta. Ülkemizde çeşitli dinlere mensup insanlar var ve hiç birini anayasa ile baskı altına almadan onlara özgürlük sağlamalıyız diye düşünüyorum. Atatürkün bunu kaldırması İslam antipatisinden değil bilakis tüm inançlara eşit yaklaşma düşüncesinden ötürüdür. Çünkü dediğim gibi zaten Diyanet İşerini kuran da Kuran'ı Türkçeye çevirten de Atatürk'tür.
- +1 yıl
Ama senin dediğin olursa Kur'an ayetini de düşün diğer inançlara da devlet eliyle baskı yapmış ve Kur'an'a aykırı davranmış olmaz mıyız güzel kardeşim? Neden biliyor musun Anayasa'ya madde koyar ve dersen ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dini İslamdır. Diğer dini inançları yok saymış olursun topraklarının üstündeki. Ama biz ne diyoruz tüm inançlara karşı eşitiz diyoruz. Tıpkı Kur'an'ın emrettiği gibi. Selamlar kardeşim sana da iyi günler.
+1 yılDevletin dini islam maddesini şu yüzden kaldırdı Atatürk türkiyede inanç özgürlüğünü destekleyen bir deha olduğu için sadece islam devleri olmuş olsa Suudi Arabistan gibi olcak devletin dini islam maddesi kalkınca bütün inanca sahip insanlar dinlerini istediği gibi yaşamaya başladı
13 Yorumla- +1 yıl
nanç özgürlüğü mü o dönem zaten Osmanlıydı Türkiye olmadan önce, ve milletin 500-600 yıl dini olan şeyi anayasa maddelerinden cıkarmak ne demek? italyanın resmi dini hristiyanlıktır hatta başkentidir, bir sakınca yok inanmak istemeyen inanmaz ama o müslümanlar çogunlukta hatta cok cok
- +1 yıl
Ben yazdım sayfayi sayfayi yenileyim dedim o arada yazmışsın nasıl yazdın ben şu an bunu merak ediyorum
- https://www.youtube.com/watch?v=kW_QpqWLK4A
Boşver herşeyde bir hayır var yeter ki biz dürüst olalım. Eğer dürüst olsaydık zaten başımıza bunlar gelmezdi. Şimdi geyik dindarlığını bırak kaç rekat namaz kılıyorsun dua ediyor musun insanlara hayvanlara ağaçlara kuşlara ne kadar duyarlısın ona bak?00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü tek bir dinden insanın vatandaşı yoktu bu ülkede. Çünkü ileride Atatürk'ten sonraki yönetime gelenler DİNi kullanarak bazı konularda kendini haklı çıkarıp dini kullanmasın halkı kansırmasın diye ! Çok yerinde bir karar Atatürk o yıllardan nasıl düşünmüş bunu anlamıyorum iyiki yapmış öyle bişey.
00 Yorumla
+1 yılbilgili olmakla, dindar olmak aynı anda yürümez çünkü.
atatürkün burada yaptığı bir yanlışlık yok , bir ülkeyi dine göre yönetirsen suriyeliyide doldurursun iranlılarıda ıraklılarıda.
00 Yorumladevletin bağımsız, hür yönetimi için dinden uzak kalması daha makûl. iyi ki de yok, olsaydı araplar gibi şeriat gelirdi adam açlıktan bir ekmek çaldı diye kellesinden olurdu
01 Yorumla- +1 yıl
Madde 7.
Madde 8.
tüm dinler eşittir devletin gözü önünde :)) ama devletin DİNİ de KATOLİKTİR. bu İtalya anayasası maddeleri
+1 yılDevletin dini olmaz her dinden ülkemizde vatandaşımız var unutma
40 Yorumla
+1 yılBir devlet dine karışmamalı. Sadece devlet değil, hiçbir kurum, kuruluş veya organizasyonda karışmamalı.
10 YorumlaTürkiye'de sadece müslümanlar yaşamıyor, herkesin hakkını gözetmek lazım.
33 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkede yaşayan her dinden inançtan insan var, biraz saygınız olsun yobaz varlıklar. Şu ülkedeki köpekler kediler sizden daha değerlidir
21 Yorumla
+1 yılAnayasa çünkü taslak halinde alınıp hızlıca türk devletini kurmak için hemen türkçeleştirilip acilen yapıldığı için
00 Yorumla
+1 yılDevlet tüzel bir kişiliktir ve tüzel kişilerin dini olmaz.
00 Yorumlaİslam devletinde yaşamak isteyen yallah arabistan'a
00 YorumlaKesinlikle kafasi guzelken bu karari almis yakin arkadasidan duydum
00 YorumlaÇünkü özgürüz kardeş anladın mı hani İslamda diyor ya kimseyi mecbur bırakmayın diye
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibilerden tiskiniyorum. bir kac yil öncesine kadar atatürkü severdiniz. adam cumhuriyeti kurdu be. o olmasa sen şimdi idam ediliyordun!
00 Yorumla
+1 yılçünkü bir devletin dini olmaz, olmamalı.
61 Yorumla
+1 yılYetti artık adamın kemiklerini sızlattığınız😠
62 Yorumla- +1 yıl
Çok komik
Dinin devlet içinde ne işi var !
513 Yorumla- +1 yıl
ben sadece sordum italya anayasasını okurken dikkatimi çekti bu durum :)
türkiyenin temel sorunu din, inanın ki din, dini kötü kullanan insanların oluşturduğu kötü objeyi, insanlar islamı kötü zannederek-, varsayımlarda bulunuyor- bu durumda diğer dinlerle çatışma içine giriyor,-baskı halinde olma durumu,-gençleri bu baskıyı sorgulamaya itiyor gruplaşmak çok kötü azizem
+1 yılDevletin dini olmaz o yuzden dini olan millettir
30 Yorumla
+1 yılateist olduğundan dolayı
30 Yorumla
+1 yıldinsiz adalet olur mu
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. laiklik ilkesinden dolayı
00 Yorumla
+1 yılkoydurun islami anayasaya. Ben yoruldum.
00 Yorumlaülkedeki herkes müslüman değil
00 YorumlaEn başta inanç özgürlüğü sağlamak için...
02 Yorumla- +1 yıl
inanç özgürlüğü mü :D o dönem zaten Osmanlıydı Türkiye olmadan önce, ve milletin 500-600 yıl dini olan şeyi anayasa maddelerinden cıkarmak ne demek? italyanın resmi dini hristiyanlıktır hatta başkentidir, bir sakınca yok inanmak istemeyen inanmaz ama o müslümanlar çogunlukta hatta cok cok
- +1 yıl
Dini müslüman bir ülkede inanmayan inanmaz demek... Arabistan'a Iran'da inanmıyorum diye bir gez bakalım senin ebeni bir bellesinler.
Eğer anayasanda din varsa o ülkede eşitlik falan olmaz. İster istemez dine göre değerlendirme yapılır. Osmanlı'yı diyorsunda müslüman falan diye, senin o müslüman din hocalarının içinden düşmanla iş birliği yapanlar vardı, düşman geleceği için camii den Türk bayrağını indirmiş hocalar vardı Osmanlı da...
O yüzden bu ülkede dinden önce bakılması gereken şeyler var. Mesela insanlık gibi, önceliğini din yerine insanlık ve eğitim olmalı... Bu ikisi yoksa zaten müslümanlığa yakışan bir halkta olmaz zaten. Biraz derin düşünmek lazım...
Ama sen derin düşünmek Atatürk'e saldıracak yer arıyorsunuz. Burada soru sormadan önce aklını kullanmayi denemelisin.
Ne desek boş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçünkü Müslüman değil
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?