"Nutella skandalı" giderek ciddi bir hal alıyor. Avrupa'nın ardından ülkemizde de Nutella'ya yönelik inceleme başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’nin (EFSA) yayınladığı son rapora göre, Nutella'nın içerisinde bulunan palmiye yağının kanserojen madde olduğu saptanmıştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün de hakkında uyarılarda bulunduğu palmiye yağı, Nutella'nın olmazsa olmazlarından.
Eğer raflardan kaldırılması kararı alınırsa, bir çikolata isyanı çıkar mı sizce? :D
Nutella'nın piyasadan kaldırılma ihtimali varmış! Sizce bu durumda çikolata isyanı çıkar mı?
bence de kaldırılsın ben elimden geldiğince sağlıklı beslenen bir birey olarak söylüyorum. tatlı tuzlu ya da hamur intiva ekmek gibi vs. eden ürünlere zehir gözüyle bakarım çünkü sağlıklı değil kaldı ki nutella tarzı ürünlerin hepsinin piyasadan kaldırılması gerekir bence sağlık açısından sağlıklı beslenmek gerekir ama tabi öleceğimiz varsa alnımıza yazılmışsa bunun da önüne geçemeyiz
bu insanlarda yemin ediyorum şeye sürümlük akıl yok. pakete girmiş gıdalarsa raf ömrünü uzatan bir ton katkı maddesine seslerini çıkarmazlar, palmiye yağı kanserojen olunca kıyameti koparırlar. insanlık kendiyle çelişiyor ve ben daha fazla sinirlenmek istemiyorum ne haliniz varsa görün.
Nutella hastası olarak İDDIA EDİYORUM TORKUYU DENEYİN NUTELLAYA 5 BASAR... DUN İLK KEZ DENEDIM. TORKUYU MUHTESEM GERCEKTEN. ICINDE PALMIYE YAGIDA YOK HURMA YAGI VAR. GERCEKTEN DENENMESI GEREK NUTELLA DAN DAHA IYI
Çikolota fazla sevmem ama Komik geliyor bu tarz şeyler. Talepin olduğu birşeyi kolay kolay kaldıramazlar. EFSA nın zoruna gitmiştir birşeyler firmayı zedelemeye gitmişler , sanki bu gün keşfetmişler de yorum yapıyorlar gtmler.
Farketmez, eğer insan sağlığına zarar veriyorsa kesinlikle kaldırılması lazım zaten. Diğer çikolata markalarına da gün doğar bizde onlara alışırız nihayetinde.. :)
haklısın, bundan 15 yıl önce her yerde içilirdi, sonra okul bahçelerinde yasaklandı, kim yasakladı? sonra AVM lerde yasaklandı? kim yasakladı? sonra kafe bar vs her kapalı alanda.. kim yasakladı? bir kaç ay içinde AVM kapılarında bile icemiyecek kimse. kim yasakladı? bütün bunlara rağmen devlet desteği var demek önyargı ve cehaletin, sabit fikirin tescillemmesi demektir.. sen asıl bu yasaklara kim karşı çıkıyor, erkeksen onu dillendir.. devlete atıp tutmak kolay..
Peki yasakliyorsa neden hâlâ vergi aliyor , almasin alkolden de almasin tütünden de. Eroin gibi ilan etsin. İstedigi kadar yasaklansin. Vergisini aliyor. kokten kaldirtamaz.
alacak, saçma sapan konuşma.. hangi devlet eroin gibi ilan etmiş? bir tane örnek ver? o o vergiyi alması sigaraya destek değil, illa içmek isteyene ceza.. fakat cidden yamuk bir mantığın var.. derdin Sadece devlete karşı çıkmak. soruyorum sana , ikinci kez sigara yasağına karşı çıkanları bir kere dillendirdin mı, elestirdin mı, yapabilir misin
Ne dediginden bir bok anlamadim. Devlet derken tr devletini mi soyluyorum? Devletler neden yasaklamiyor? Cunku en buyuk vergileri oralardan kazaniyorlar diyorum. devletin neyini koruyorsun agzimiza sictilar hala devlet devlet diyorsunuz. gerci siz devletci degil hukumetcisiniz. erdogan gotumu yeyin dese tamam dersiniz
engelliyorum bu arada. seninle tartismak istemiyorum. şu anlarda baskanlik polemiklerinden dolayi hukumet cikip kanser kotu bir hastalik dese ben hayir iyi bir hastalik der muhalefet olurum.
En İyi Cevaplar