"Cennette yemek var mı anne? Varsa ölelim" Bu söz sizde neleri düşündürüyor? 3 yaşındaki çocuk annesine; Cennette yemek var mı anne? Varsa ölelim, diyecek kadar büyük bir katliam yaşıyorlar. Fakat hala insanlar, yeni yıl sevinci, kutlamalar vs gibi konularda keyiflerine diyecek yok. Oradaki çocuklar buna son vermek için intihar ediyorlar. Emin olun şu an içinde olduğunuz acıdan daha büyük acılar var! Halep’te katliam en şiddetli ve acımasız günlerini yaşıyor. Müslüman kadınlar ve çocuklar kaçırılarak tecavüz ediliyor. 6 kilometrekarelik bir alanda sıkışan ve tahliyelerine izin verilmeyen Halepli Müslümanlar sokaklarda diri diri yakılıyor. Son 2 günde yüzlerce kadına tecavüz edildiği bilgisinin yanısıra dünya ile irtibat kurabilen az sayıdaki Müslüman kadınlar tecavüze uğramamak için intihar fetvası beklediklerini söylüyor. İşte halepte son durum detayları..
"Cennette yemek var mı anne? Varsa ölelim" Bu söz sizde neleri düşündürüyor?
İnsanların yapabileceği çok bir şey yok aslında. Yani en fazla yiyecek gönderebiliriz. Oradaki savaşa kimse müdahale etmek istemez çünkü bataklık gibi giren çıkamıyor. Irak da olan şeyi gördükten sonra kendi ülkelerinde böyle bir şeye kalkışarak kendi halklarına yazık ettiler ne yazık ki. Acıyoruz elbette ama elimizden de bir şey gelmiyor. Kendi erkekleri kadınlarını korumayıp kaçmaya çalıştı ya asıl utanması gereken o kaçanlar işte. Biz olsak savaşırdık sonuna kadar en azından savaşarak ölürdük.
Ve birileri hâlâ "ama onlar benim ülkemin vatandaşı değil, ama onlar Arap, ama onlar Suriyeli..." diyor. Ben başta kendim olmak üzere insanlara şaşırıyorum. Hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz hayata.. yiyoruz, içiyoruz, gülüyoruz.. sıcacık yatağımıza girerek, başımızı rahatça yastığa koyabiliyoruz. Kalplerimizi açıp bakmak istiyorum, merhamet denen şey nerede?
Düşün düşün oku izle dua et ağla kac gündür tukenmek üzereyim hicbirsey gelmiyor elimizden hicbirsey devletimiz birseyler yapmalı biz de buna uyup uzerimize ne duserse yapalm. Halep duserse cocuklarmzn torunlarımzn yuzune bakamayz onlara guzel ahlaktan kardeslikten muslumanlktan hicbiri olmasa bile insanlktan asla dem veremeyiz..
Yahudi ve Hristiyanlar Müslümanlara düşman, pyd pkk ypg Türklere düşman, Şii ler sünnilere düşman. Hem Türk hem Müslüman hemde Sünni olan Halep bu yüzden kan ağlıyor. Uluslararası anlaşmalar gereği çok bişey yapılamıyor. Elimizi dokunsak ateş bize sıçrayacak. Ülke olarak elimizden geleni yapıyoruz. Halk olarak dualarımız onlarla. Bu yüzden İslam güçlenmeli dünyaya hakim olmalı. Yoksa dünya huzur bulmaz. Bunlar inşallah doğum sancısı, yakında Müslümanlar yine güçlenecek. Burda herkes konumunu gözden geçirsin...
Saatte 300, yılda yaklaşık 2 milyon çocuk açlıktan ölüyor. Halep'e özgü değil bu açlık. En basitinden İstanbul'da yüzlerce çocuk var gece aç yatan. Tanıdığım bir abla daha geçen diyordu 2 hafta boyunca 4 çocuğumu da aç yatardım şekerli su verdim diye. Üstelik en büyük çocuğu 12 yaşlarında. Sadece Halep'i görmeyin. Dua ederek yardımcı olduğunu düşünen insanlar sadece Halep için etmesin. Arjantin, izlanda, Libya gibi ülkelerde bile açlık oranı bizden düşük.
@artistserseii. Vicdan sızlaması hüzün üzüntü ! Acaba ne yapmamız gerekir toplum olarak? Diye düşünüp allaha sükür etmek Böyle sözleri duyunca içimdeki üzüntüyü ifade edemiyor çünki kelimeler sözler yetmiyor !!! bu sabiler bir dilim bulamazken bizler severek yediğmiz sevdiğimiz ekmekten 3 dilim kalmiş diye markete koşuyoruz SENCE çözüm? Gerçi sende bizlere sormuşsun …! Bizlerin Dua dan başka yapacağı bir şey yok. HANİ SEÇİMLERDEKİ DEVLETİMİZzzz NEREDE?
Amerika gotünü kurtarmaya çalışıyor. Suriyeden dışandı. P! ç gibi kaldı ortada. Halep, el bab , esad ve rusyaya teslim edilecek Musul, ingiltere ve irana teslim edicek Menbiç, afrin , tel afer de türkiye ye teslim edilecek. Topraklar bölündü kararlar alındı. Olan masuma oldu. Olan sana bana oldu. Ekonomiye oldu. Geleceğimize oldu. Bunu 5-6 sene sonra açıklayacaklar. Görün bakın.
Seneryo çizildi. Halk ayakta uyuyor. Yazın bunları bir köşeye
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet kardeşim haklısın bugün kendimi onların yerine koydum herkes koysun adamlar durduğu halde uzerlerine her an bomba yagabilir her an ölümün eşiğinde beklemek ne kadar zor herkes dua etsin bildiği ne dua varsa hiç değilse bunu yapın içten bir dua...
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hala bakıyorum kimsenin umrunda değil halbuki onlar bizim kardeşlerimiz mümin kardeşlerimiz biz onlar öyleyken böyle rahat olmak da hayra alamet deGil
Herkes elinden geldiğince çabalamak yerine kocakarı gibi söylenmeye devam ettikce hiçbirşey değişmez arkadaş insanlar alışmış 3 maymunu oynamaya tamam bazı insanların imkanı olmayabilir peki imkanı olanlar? Allah yardımcıları olsundan öteye geçebiliyorlarmı? İki söylenip hayatlarına tekrar hiçbirşey olmamış gibi devam ediyorlar. Ben bu çocukların bu sözlerini duyduğumda kendi yediğim yemekten utanır oldum. Kendinizi kandırabilirsin ama vicdanınızı asla tabi kaldıysa.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
anaları babaları onları düşünse savaşın ortasına çocuk yapmazlardı. suclu olan onların akılsız analari babaları. adam gibi ülkelerini mi savunabildiler. ne halleri varsa görsünler zerre kadar acimiyorum. benim ülkemin şehitleri yetimleri neden bu kadar dile getirilmiyo!!!
bu gunlerde her guldugumde sanki gunah isliyomusum gibi hissediyorum. orda insanlar, cocuklar o durumdayken hangi yuzle gulebiliyosun, rahat olabiliyosun diye dusunuyorum. Allah yardimcilari olsun
Keşke düşünmekle kalmayıp bir şeyler yapabilmek isterdim. Böyle bir durumda söylenebilecek ilk şey insanlığın en büyük utanç resimlerinden biri olduğudur yaşanan manzaranın.
En İyi Cevaplar