Müzik yazarı ve programcısı İpek Atcan, Twitter hesabından, bacak bacak üstüne attığı için metro istasyonunda tekmelendiğini duyurdu. Atcan, olayın geniş halini kişisel sitesinde anlattı. Akşam saatlerinde metro istasyonundaki banka oturup, metronun gelmesini beklediğini söyleyen Atcan, istasyonda bir adamla göz göze geldiğini ve saldırganın, “Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne'' dedikten sonra bacağına tekme attığını ifade etti. İpek Atcan, olayın şokuyla tepki veremediğini ve tekmeci saldırganın uzaklaştığını söyledi. En kötüsü de ortamdaki kimse olaya tepki vermemiş. Yanınızda böyle bir olay olsa tepkinizi ortaya koyar mıydınız? Noluyor kardeşim demez miydiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
gncl
İpek Atcan metroda bacak bacak üstüne attığı için tekmelenmiş, müdahil olan olmamış. Sen olsaydın müdahale eder miydin?
Her olayı "nereye gidiyoruz" diye taşıyorsunuz, kimse de kayda değer bir şey yapmayınca bu manyaklar bu kadar cozutmayı kendine hak görüyor.
Bilmem kim şortlu kıza tekme atan adam diye yapılan başlıkları hiç desteklemedim. Çünkü bunlar o bilinci meşru kılıyor. Zaten yargı bir halt yapmıyor. Adam da 'aaa tekme attı bir şey de olmadı e ben de atayım' diye düşünüyor.
Hemen acil butonuna basarak görevliye bildirirdim... Kanunen hepimizin yardım ve bildirim yükümlülüğü bulunmakta... Tespit etmemişler mi kayıtlardan...
İpek hanıma bağlı, herhalde gerekli işlemler yapılır, ama sonuca bağlanamaz inanmıyorum, bundan önceki tekmeci gibi elini kolunu sallaya sallaya ceza almadan gezer
Yani bu tür olaylar gerçekten doğrumu her yazılan anlatılan bilmiyorum ama bunu bir tarafa bırakarak tabiki tepki veririm bunu kimsenin yapmaya hakkı yok ister şortlu gezer ister bacak bacak üstüne atar isterse çarşaflı gezer kimseyi alakadar etmez.
@_zümrüdüAnka_ Arkadaşım ben kadının yalancısıyım. Bu arada kadının tekmlenmediğini nereden çıkardın. Kadının ifadesini yazayım. İfade şu yönde: Atcan yaşadıklarını kişisel blogunda şöyle anlattı:
"... Bugün akşam saatleri, metrodaki bankta oturmuş metroyu bekliyorum. Gelmesine 3 dakika var. Sağımda solumda insanlar, yanımda tatlı bir teyze. Bir adam yürüyor, sağa sola bakmadan, kendi halinde. Ben adama bakıyorum. O adama da bakıyorum başka insanlara da. Severim insanları seyretmeyi. Herkesin göz göze gelmekten çekindiği şu günlerde hala ve de inatla severim. Sonra göz göze geliyoruz, 'Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?' diyor ve atıyor tekmeyi. Ben de teyze de şok geçiriyoruz. Birkaç insan görüyor. “ck ck ck”lar, 'ne hale geldikler' havada uçuşuyor, 'Biz n’olduk lan?' diyorum içimden, yürüyüp giden adam ve ardından bakan bizler. Tepki bile veremedim. Belki de ilk defa. Sanmayın ki dayak yedim. Sanmayın ki bacağım mosmor. Ama ruhum dayak yedi, kalbim de mosmor."
"Sanmayin ki dayak yedim. sanmayin ki bacagim mosmor. ama RUHUM dayak yedi, kalbim de mosmor." Öyle bir sey olsa kadin sikayette bulunurdu haliyle. sözlü taciz edilmis. Otobüste teknme yiyen kizi hatirlatmaya calismis anlasilan
@_zümrüdüAnka_ Önceki cümlede de '''Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?' diyor ve atıyor tekmeyi''' yazmış dikkat edersen. En sonki sanmayın ki dayak yedim bacağım mosmor lafını bu olayın onu fiziksel olarak yaralamadığını ruhsal olarak yaraladığını belirtmek için yazmış. Öyle olsa bu kadın neden tekme attı desin, ben bu şekilde anladım
Müdahale ederdim şu otobüsteki lavuğu da unutmuş değilim bende onun ve onun gibi düşünenlerin varlığından rahatsız oluyorum bana da onları dövme hakkı doğuyor mahkemeye göre alıp alıp bırakıyorlar suratlarında pis bir sırıtma
Millet piskopat olmuş iyice kalkıp biri bişi dese kimbilir bıçaklımı, silahlımı belliki aranıyor.. bence günlük hayatta artık sivil polisler toplum içinde mutlaka olmalı sayısı artmalı özellikle toplu taşımalarda..
Tek kişilik müdahale olayı değil bu toplum olarak karşı çıkılmalı.. bireysel müdahale edildiğinde sonucu belli birisi ses çıkardığında diğer kimse destek olmazsa yalnız kalanda tövbe eder.. benim benzer bir olayda yaralanmışlığım var tek başıma tövbeliyim.. bıçaklı saldırıya uğradım.. biranda bikaç kişi oldular, kendimi savunamasam şu an yazıyor olamazdım.. bilinç dediğin buysa aman ben almayım bidaha :/
Yok ben de zaten toplu olarak karşı çıkılmasından bahsediyorum. Kimse umursamazsa 1 2 kişinin tepkisiyle bir sonuca varılamaz zaten. Herkes kendi üstüne düşeni yerine getirmeli
Kulaklıktan çok böyle telin içine girecek gibi kullananlar var :D kulaklık olsa etrafa bakarsın yinede görürsün. tele bir dalıp bitkisel hayata girmiş gibi insanlar hele toplu taşımalarda.. en sevmediğim manzara allahtan hergün kullanmıyorum toplu ulaşımı ayda yılda bir, yaşadıklarımdan sonra birde insanları gördükçe kesin yine bişeye bulaşırım ben :D
:) ooo süper ozaman sen kızdığım tayfadan değilsin :) millet teli alıp içine sokacak o derece tuhaf kişiler var yaa :D memlekette kadın olmak cidden zor, allah korusun..
Ülke cahil cühela yobaz kaynar oldu, yolda telefona bakarken tebessüm ettik diye kafamızı yarmasalar bari. Hayır her ne hikmetse tüm bu sapıklık pedofili vs. olayları bu hasta ruhlulardan çıkarken kime ahlak dersi veriyor bu iq düşmanları fosfor karşıtları?
Bu arada birisi benim olduğum yrde bana ya da bir başkasına aynı hareketi yapsa salon kadını çizgimden 10 dakikalığına uzaklaşırım, o bacağını da kırar üzerine oturturum. İnsanı dinden imandan çıkarmasınlar..
Ederim. Bir kefe buna benzer bir olay yasanacakti. Bir adam telefonda konusurken surekli kufur ediyormus onunde oturan kadin adami bir azarladi. Adam da sus pus oldu zaten ama bir sey olsaydi hazirlamostim kendimi :D
kesinlikle olaya müdahil olmak lazım. yoksa bu insanlar kimse tepki vermiyor diye aynısını yapmaya devam edecekler, yüz bulacaklar. onlarla onların anladığı dilden konuşmak lazım
Kesinlikle tepkimi koyarım, ona ne kişinin oturuşundan ya ona ne? Bir insanı tekmeleme hakkını kendinde nasıl görebilir? Soyları tükensin böylelerinin artık.
ah benim yanımda böyle bir olay yaşanacak. ortalığı ayağa kaldırırdım. insanlar ciddi anlamda artık olaylara müdahil olmak istemiyor, korkuyor. Sonuçta bir laf var delidir ne yapsa yeridir diye
Metroda aslında kamera vardır, istenirse adama ulaşılır. Ama sonunda bir yere varılabileceğini sanmıyorum, şort giydiği için tekme atan adam ortalıkta geziyor
Yeni Türkiye'ye adım adım. Senin adalet sistemin tecavüzcüleri böyle insanları serbest bırakırsa olacaklar daha yeni başlıyor. Olan gene sana bana olacak en kötüsü de bu.
peki birde bu dediğime bakarmısın mesela ben birine mesaj attıgımda direk engelliyor neden boyle bu da bana atılan tekme degil mi insanca merhaba ama konusmak istemiyorum ya da istemiyorum sadece yazsalar olmaz mı neden boyle yapıyorlar aynı zihniyet degil mi hatta daha agır cunku agır bir önyargı var
o sıkışılııkta öyle yaya oturduysa tekmelenmiştir, -topla gız bacaklarını diye. böyle bir durumu hemen haber malzemesi mi yapıyor acaba? yoksa ipek atcan mı atacan mı kim tanır la onu
Atcan yaşadıklarını kişisel blogunda şöyle anlattı:
"... Bugün akşam saatleri, metrodaki bankta oturmuş metroyu bekliyorum. Gelmesine 3 dakika var. Sağımda solumda insanlar, yanımda tatlı bir teyze. Bir adam yürüyor, sağa sola bakmadan, kendi halinde. Ben adama bakıyorum. O adama da bakıyorum başka insanlara da. Severim insanları seyretmeyi. Herkesin göz göze gelmekten çekindiği şu günlerde hala ve de inatla severim. Sonra göz göze geliyoruz, 'Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?' diyor ve atıyor tekmeyi. Ben de teyze de şok geçiriyoruz. Birkaç insan görüyor. “ck ck ck”lar, 'ne hale geldikler' havada uçuşuyor, 'Biz n’olduk lan?' diyorum içimden, yürüyüp giden adam ve ardından bakan bizler. Tepki bile veremedim. Belki de ilk defa. Sanmayın ki dayak yedim. Sanmayın ki bacağım mosmor. Ama ruhum dayak yedi, kalbim de mosmor."
Bu kadının söylemi.. videosu filan olsa ya da başkalarınında anlatımı olsa inanırım ama hal böyle olunca inandırıcılığı yok.. ha belki kafası yerinde olmayan biri atmış olabilir.. ya da adı sanı duyulmamış bu İpek Atcan adlı kişinin tanınmak için yaptığı bir şeyde olabilir
Sabah kanal d de çıkan ''Renkli sayfalar''da gördüm bu haberi ve doğruluğu kesin hürriyette falan da aynı haber var. Çoğu haber sitesinde var hem kadın neden yalan söylesin metroda kamera vardır. Önümüzdeki günlerde çıkar zaten olayın detayları
Haberin doğruluğunun kesin olması için haber kanallarında yer alması yetmiyor zaten :D
Üstte zaten yeterli yorumu yaptım diğer dediklerin için, video çıkarsa inanırım zaten.. bu olay doğruysada dediğim gibi kafası yerinde olmayan serseri mahluğun biridir anca bunu yapan
Burdan ne desem yalan olur. Olayın nasıl geliştiğini bilmek gerekir, ne malum bayanın adama birşeyler söylemediği kışkırtmadığı? Zaten olay onun anlattığı gibiyse , adamın ya akli dengesi yerinde değildir ya da içmiştir sarhoştur. Velhasıl kelam olay dayak yiyen ablamızın anlattığı gibiyse tabi ki müdahalede bulunurum.
Müslümanlığı senden öğrenecek değiliz kardeş 😉kimseye saygısızlık yaptığım da yok ayrıca. Madem görüşlerime saygın yok ne diye her soruna davet ediyorsun güzel kardeşim?
bundan önceki yaptığın hareket için benden özür dilediğini hak ettim dediğin unutmuyorum. ben takip ettiğim insanları özel seçerim görüşlerine saygı duyduğum insanlardır, ama demekki sende yanılmışım, teşekkür ederim, iyi günler
senden böyle bir cevap hiç beklemiyordum ciddi anlamda beklemiyodum. gururunu kırdıysam kusura bakma. milletin de zaten tek işi biz değiliz kim görecek ki
Bu 2 oldu bu 3 oldu 4 oldu diye herşeyi yazarsın sen eski mevzuların hepsini yazarsın bu kadarsın sen işte 😏ben asıl seni yanlış tanımışım boşuna onca saat uğraşmış. Görüyorum ki hiç bir değişme yok sende ve aksine git gide Müslümanlıktan uzaklaşıyorsun her sorduğun soru islamı kötülemeye yönelik sorular 😏
Tamam yazma artık ne olduğunu anladım. Ben ne desem bir kulağından girip ötesinden çıkıyor. Onca saat boşa zamanımı harcamışım sana değer vermeseydim tek kelime yazıp ta kendimi yormazdım ben tıpkı şuanda yapmaya çalıştığım gibi. ..
Atcan yaşadıklarını kişisel blogunda şöyle anlattı:
Istersen paylasimina ve su an benim. yorumdaki paylasimi tekrar oku. kendin tekmelendi diye yaziyorsun, burda tüm yorum yapnlar da öyle saniyor, ona göre tepki veriyor. adam sözle taciz etmis..
'' 'Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?' diyor ve atıyor tekmeyi ''yazmış. En sonki sanmayın ki dayak yedim sanmayın ki bacağım mosmor derken bu olayın onu fizikselde daha çok ruhsal olarak etkilendiğini yazmış.
Tekmeleyen şerefsizin teki o ayrı bir konu. Ama topluma açık alanlarda, ailelerin bulunduğu ortamlarda boxerdan daha kısa şort giyip bacak bacak üstüne atan kızlar var. Bu teşhircilere de ceza verilmesi gerekmiyor mu sizce?
En İyi Cevaplar