Günümüz şartlarında birine "Lider" diyebilmek için, Özellikle Yukarıda Resmi Olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı da dahil; - Öncelikle Liderlik vasıflarını karşılamalı, - Bildiğim Lider, Önder, Yönetici kıstası her ne ise Öncelikle Hitap Etmesini Bilecek, - Attığı/ atacağı adımın öncesini ve sonrasını hesap ederek atacak, - Lider dediğin geçmiş hesapları ile değil, gelecek hesapları ile uğraşır ve geleceğe dönük olarak plan yapar, - Yaptığı/yapacağı ne var ise kendi çıkarları yönünde değil yönettiği/sorumluğu olan kişilerin çıkarlarını gözeterek yapacak, - Ben bilincinden çıkıp Biz bilincinde hareket edecek, - Toplum / Şirket Kültürü, örf ve adetlere bağlılık gösterecek, - Kapalı kapılar ardında değil, Gözler önünde açık ve net şekilde bilgi aktaracak, - Kendi ideolojileri yerine Yönettiği Şirket / Vatandaş ideolojilerini göz önüne alacak. V. s. Liste uzayarak gidebilir. Bu sebeple Sadece Cumhurbaşkanı Sıfatına haizdir. Liderlik vasıflarına haiz değildir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim Kalbimde'ki yeri doldurulamaz tek lider Hz muhammed S. a. v. Daha sonra Fatih sultan mehmet ve Recep Tayyip erdoğan.
Peygamber efendimizin en ünlü sözlerinden biridir. Annende olsa Baban da olsa Allah yolundan saptırmak istiyorlarsa onlara uyma demiş. İnsanları en güzeli Hz. Muhammed (SAV) dir. Şu anki dünya üzerinde Allah yolunda giden olarak tek Liderdir. Tabi bir kaç kişi çıkıyor farklı görüşte daha da önemlisi saygısızca küfür edenler. Tabi her şey görünüşte. Bir Peygamberimize iki kendime emin olurum. Başkası nedir? Kimse bilemez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
lider dediğiniz adam ülkeyi uçurumun eşiğine getirdi. bütün şirketler, esnaf, kan ağlıyor. dolar 3,5 oldu. her yerde terör saldırıları.. cahil sürüsüne lider olabilir ama devlet adamı olamadığı kesin
Atatürk dinimi bir kenarıya koyarsam gelmiş geçmiş dünya daki en büyük ikinci liderdir. Türkiye'nin gördüğü en iyi Paşalardan biridir. Ama Allah yolunda olmak her şeyden önemli. Allah yaptıkları için taksiratını affetsin.
Bizde Müslüman değilse dinsizdir bu kadar basit bir şey. Biz Müslümanlar hakaret amaçlı kullanmıyoruz "dinsiz" kelimesini. Neyse Allah ıslah etsin. Yazık.
Araştırmadan etmeden belli ki kafir olmuşsun ama var mı yok mu konusu hakkında hiç konuşmaya gerek yok. Bari yanacaksın delikanlı gibi yan. Saygılı bir insan ol. Ölünce ne yapacağını sanıyorsun sen ben onu merak ettim bak.
En İyi Cevaplar