- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
herkesin inancina saygi duyarim ama böyle bir duruma saygi duyamam
namazini iş saati disinda kilmali
bu durumu uygun görenleri anliyamiyorum
ozaman hepiniz iş saatinde namaz vakti diye isi birakalim
is verenlerde bizi zaten is saatinde namaz kilmamiz ibadet etmemiz icin ise aliyorlardi...
ya da o is saatinde kenara cekip namaz kilicak diye misal olarak söylüyorum baska biri iş yerine gec kalicak belki isinden de olucak
ya da herhangi bir yere gitmek istiyen bir insanin durumuna isine engel olucak
ayrica is saatinde bu namaz zamanlarini hesaplarsak haksiz sekilde para kazanmis olucak
is saati disinda herkes istedigini yapmakda özgürdür
ama bunu insanlara o ibadetini yapacak diye mecburi olarak dayatmak saygisizlik, terbiyesizlikdir
61 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
islamda namaz vaktinde is yapmak haramsa işi biraksin
kendi birakmasa dahi bir işveren is saatinde izinsiz namaz kildi diye işden atma hakkina sahipdir
isi biraktikdan sonra evine ekmek götüremeyen o müslüman beyefendi aclikdan namaz dahi kilamiyacak kadar sagliksiz bir duruma geldiginde bedelini bize degil kendi
ödemis olacaktir.
Tekrar ediyorum özellikle sizin icin yukarda yazdigim halde anlamamis ya da anlamazlikdan gelmissiniz
her insan diledigi dine inanma hakkina sahipdir diledigi gibi ibadet etme hakkina da sahipdir ama para kazanmak evine ekmek götürebilmek icin bir işe basladiysa o iş yerinin getirdigi o sorumluluklarina uymak zorundadir
iş verenle namaz kilmak icin özel ve ayri bir anlasmasi olmadikca...
bunda dine karsi bir saygisizlik yokdur.
zor mu geliyor bunu anliyabilmek?
ozaman islam ile yönetilen ülkelerde daha mesut olmanizi dilerim.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Hristiyanlar da elindeki işi bırakıp ayin yapsın o zaman, solcu sofor de otobusu durdurup kitap okusun kitap vaktim desin. Olur mu öyle sey ya dini inanci geregi is yapamayacaksin gitsin kendi isyerini acsin istedigi zaman ne istiyosa yapsin. O insanlara hizmet etmek zorunda kamu gorevlisi sayilir.
100 Yorumla
- +1 yıl
Olaya şu açıdan bakalım. Eğer sadece farzını kıldıysa, en fazla 4 rekat kılmıştır. Bu 4 rekatıda yaklaşık 3 dakikada rahatlıkla kılar. Hayatımda 3 dakika gitmesi bir şey ifade etmez zira 45 -60 saniyelik onlarca ışık trafikte denk geliyor. Yok eğer namazın tamamını kıldıysa abartmış diyebilirim.
Böyle şoförlere sefer saatlerinde esneklik gösterilmeli yer değişebilmeli bence. Çünkü namazın tamamını kılacakları durumda gerçekten yetişmesi gereken yere geç kalan insanlar olacaktır. Bide bunu onlarca şoförün yaptığını düşünün kargaşaya neden olur. O yüzden örnek olmamalı. Çözüm olarak bu şoförlerin hat gidiş saatleri namaz vakitlerine denk getirilmemeli.00 Yorumla
Şovenist bir tutum içinde gerçekleştiriyorsa kınardım. Ancak hiç vakit bulamayıp, gerçekten namazı kaçırmamak için kılıyorsa, bize saygı duymak düşer.
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- +1 yıl
Sacmalik. Insan ibadetini baskalarinin hakkina girerek yapmamali. Mola verince kilarsin olur biter.. ama ekstra millettin önüne durmak. Herkesi bekletmek, ayrica otobüsü bekleyenleri de bekletmek. Dogru olmayan bir davranis bicimi. Ben bu haberin dogruluguna da inanmiyorum ztn :))
64 Yorumla- +1 yıl
Namaz vaktinde iş yapmak haramdır. Zoruna gidiyorsa defolur gidersiniz burada müslümanlar yaşıyor adamı zıvanadan çıkartmayın.
- +1 yıl
Haram midir is mi hahahah. Su pembe gözlügü cikarin artik. Kul hakkina girdigi sürece o ibadetler kurtarmaz. Bukadar basit. Üstelik karsinda da namaz kilan biri var, biraz adam ol öyle konus :)) karsinda kendin gibi birisi yok @Ulümmetci-Yigit
- +1 yıl
Az önce birisi namaz kılanların gösteriş yaptığıyla ilgili ayet paylaşmış o ayete senin gibiler giriyor işte. İslamda farzı yerine getirmek herşeyden önce gelir. Sen istediğin kadar namaz kıl cahiliye döneminde ki müşriklerde ibadet ediyordu Allaha ama İSLAM a uymuyor ve onun emirlerini alaya alıyorlardı tıpkı senin gibiler gibi. Bir gün birinize dışarıda denk gelirsem o zaman çok kötü şeyler olacak. Bu ülkede iç savaş çıkmasını bekliyorum.
- +1 yıl
Umarim bir gün aklini kullanmayi denersin de ulke snin gibilerden kurtulur 😂@Ümmetci-Yigit dikkat et sen karsima cikma bebe, bir adam olamadin. Ama merak etme, hayat her haliyle bunu sana ögretir mutlaka. Senin gibilerine ben konusma hakki bile vermem normalde cünkü konusmasinı bilmiosun. Dua et de ks diye biryerde sacma düsüncelerini dile getirip ama neyazikki yine de ciddi alinamiosun. Cok pardon ya 😄 neyse büyü de gecer dicem de aptallik sonsuzdur neyazikki
- +1 yıl
Bu adamın bunu yapmasına tepki gösterenlerin sosyalist diye geçinmesi?
Bıktım artık cidden. Bir Budist olsaydı ve 5 dk ibadet için vakit ayırsaydı, aydınlar ya hani, "Bu ülkede inanç özgürlüğü var" diye çırpınırlardı. Tepki gösteren olursa alırlardı ellere pankart, çıkarlardı sokağa.
Eski kültürümüze dönsek keşke. Çok kanın karışmadığı güzel ırkımın hoşgörüsü gelse bu topraklara...56 Yorumla- +1 yıl
@ANTİJAKOBENADAM34 İşte bu yüzden, milli şuuru ayaklandırmak gerekiyor. Bu milletin kendi gücünü görmesi, her türlü dışardan gelecek akımları engellemesi, gelenekselleşmiş gerekir. Dini suistimal edenlere göz açtırmamalı, dinini yaşamalı bu millet. Bu millet en güzelleri hakediyor da işte bakma 😔
- +1 yıl
@ANTİJAKOBENADAM34 Bak mesela bana ırkçı diyorlar, faşist diyorlar. Onlara hep şunu diyorum; Vatanıma vatan, bayrağıma bayrak diyenin ne kanına bakarım ne kafatasına... Sen Kürt kökenli bir Türksen, Apodan nefret ediyor, terörü ve Kürdistan'ı desteklemiyorsan, işte sen ve ben kardeşiz. Ama ben diğerlerine bırak kardeş demeyi, insan demeyi kaldıramıyorum.
- +1 yıl
@filofobik Gösteriş diyorsun ya hani, ya vakit çıkıyorsa? Adam orda tercih etmiş, tepki mi çekecek yoksa Allah rızası için kılacak mı? Bence doğru olanı yapmış. Bir namazın farzı ne kadar sürebilir ki?
- +1 yıl
@ANTİJAKOBENADAM34 Peygamber efendimiz "Kişi kavmini (ırkını) sevmekle kınanamaz." Buyurmuştur. Herkes sevsin kendi ırkını. Aşağılanması yanlış olan. Ve Anayasaya göre Türklük kan bağıyla değil vatandaşlık bağıyladır. Yani sen "Kürt" değil, "Kürt kökenli Türk" sün ve bunu kabul ettiğin sürece bir problem yok
- +1 yıl
@ANTİJAKOBENADAM34 Türkçü olduğumu kim söyledi? Vatan sevgisi imandandır, sende esen kal
Namaz kılmak için evine yetişmeye çalışanlar ne olacak. Akşam namazı hariç uzun bir dilim var iki ezan arasında. Bunu yapması öok bencilce. Bir tek ibadet eden o değil. Ayrıca Nihat Hatipoğlu bile hava alanlarında her yerde namaz kılmayın. Kenara çekilin ve insanları rahatsız etmeden kılın diyor. Benim gözümde bu bir Show.
44 Yorumla- +1 yıl
Senin gözünde ne olduğu önemli değil. Allahın takdiri önemli olan. Şov yapmak için hiç kimse o hareketlere katlanmaz emin ol. Avrupalı ve amerikalılların yapmayacağı saygısızlığı sizin gibi çakma müslümanlar ama özde müşrikler yapıyor. Bizim sabrımız dolmak üzere artık size karşı.
- +1 yıl
Aynen katiliyorum. Ibadetini gizli olani makbuldur ne de olsa @Bigbangd
- +1 yıl
Farz olan ibader gizli değil her yerde kılınır ilmihal falan bilmiyorsunuz yorum yapıp boş boş adamı delirtmeyin @Kahve_Misali
İki ezan arası en kısa 45 dk. Mutlaka zaman bulup bir mescidde ya da uygun bir yerde kılabilir. Bu bana biraz gösteriş gibi geldi. Ayrıca namaz kıldığı yer herkesin ayak bastığı bir yer temiz değil. Mecburiyet olmadıkça böyle yerlerde namaz kılınması doğru değil.
412 Yorumla- +1 yıl
Dünyanın en pis yerlerinin başında otobüs koltukları çıktı. Bak yerler demiyorum koltuklar diyorum. Yerlerden bahsetmiyorum bile. Günde milyon tane insanın her yere bastığı ayağı sürttüğü yere ben seccademi serer namazımı kılarım içim de rahat olur diyorsan benim problemim değil. Ama benim öğrendiğim namazın şartlarına göre ben bunu yapmam. Hadi hepimiz kendi bacağımızdan asılalım.
- +1 yıl
Alim konustu bak fetva verdi
- +1 yıl
@FightForHono herkesin bilmesi gereken şeyleri siz bilmiyorsanız açın mensup olduğunuz dini okuyun araştırın. Gidin en yakın cami hocasına sorun efendim. Olmayan bilginizle eleştirmek işinize geliyor.
- +1 yıl
Ve tamam tamam haklısın benim çocuk dört yaşında senden zeki yaşar nuri oldu kimi dinliyon acaba
- +1 yıl
Bunlar hep hükümetin verdiği yüzden. Karşı çıkıp tepki vereni dinsiz diye yaftalıyorlar. Ulan otobüse binen adamın işi gücü vardır. Senin görevin belli sırf tepki verenleri susturan olacak diye böyle yapıyorlar.
60 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle böyle bir durum gerçekten olmuşmu merak ettim yani kaynakta verseydin? Müslüman biri olarak sen napıyorsun bu nasıl iştir vs demem sesimi çıkartmam yani ama hani cemaat değil sonuçta seferin bittiğindede kılabilirsin Namazını hemen geçmez Namaz vakitleri diye düşünüyorum çünkü tepki yersin illaki geç kalan olur acil işi olan olur ama ben tepki vermem.
10 Yorumla Acil bir işim yok ise hiçbir şey demem ama acil bir işim var ise tepki gösteririm namazını vakti geçmeden müsait olduğunda da kılabilir veya kazasını da yapabilir. Ama siz işe geç kaldığınızda patron yeri geliyor kapının önüne koyuyor sizi hatırlatırım.
10 YorumlaPeki kamu hizmeti yapması gereken saatte "kendi ibadetini yaparken" benim vaktimi çalmıyor mu?
Bunun için benden izin ya da helallik almadan yapabiliyor mu?
Servisi bitirip namazını kılamıyor mu?30 YorumlaDini showmenler iş başinda. Yemeyelim bunları, birilerinin talimatiyla sırf gundem yaratmak için yapilan hareketler. Dini değerlere saygi duyulmali lakin boyle show olsun diye ibadet yapanlar daha fazla uzaklastiriyor insanlari inandiklari değerlerden.
33 Yorumlaiyide hava aydınlık demekki öğle ya da ikindi namazı bu o zaman adama sorarlar durak'ta neden kılmıyorsun kardeşim diye? tabi burası türkiye belki adam durakta haraket saatini beklerken kılıyordur ama haber yolda kılıyor diye çıkmıştır. soförün canlı beyanını işitmeden habere inanmam.
00 Yorumla- +1 yıl
Bence anlamsız olmuş. Gerçekten çok bindim İETT'ye, ama hiç böyle bir şey görmedim yani... İbadetini yapsın elbette, ama böyle olmaz. Bir şekil yapacak otobüsteyken olmaz. Herkes ulaşsın son durak, geri dönmesin Kapasın kapıları, sonra kılıp açsın... Bu da olmaz tabii. Ben hep diyorum, işi gücü olanlar, vakti olmayanlar 5 vakit kılamaz ne yazık ki. Zaman yok çünkü. Ancak yatsıyı kılar eve gidince. Bir de sabah evden çıkmadan sabah namazı belki...
01 Yorumla- +1 yıl
Eee, 5 vakit kılmıyorsan, hiç kılma yani. Öyle yarım yamalak olmaz.
Para & Ekonomi konusunda 376 cevap paylaştı. Bu tür hareketler insan içinde ayrım yapmaya yol açar kimsenin ibadetine inanç özgürlüğüne kimse karışamaz lakin o otobüsün vaktinde hareket edip bir yerlerde olması gerekir bunu göze almalı kişi artık kendini ona göre mi ayarlar bilemiyorum fakat bu işinde bir kuralı var yerine bir başkası olsaydı madem değişseydiler.
00 YorumlaBoyle bır durumda yapıcak bısey yok saygı duyarım ama dusunurum aynı zamanda bu adam namazı ka ırıp gunah ışlemek istemedi vebalinden korktu diyelim ya oradaki insanlardan çaldığı vakit... Bana göre kul hakkına girmiş bunun vebali daha büyük.
45 Yorumla- +1 yıl
Ya Resûlullah! Amellerin hangisi daha iyidir?"
"Namazı ilk vaktinde kılmak." diye cevap vermişlerdir. (Tirmizi – Dare - Kutnî : Abdullah bin Ömer (R. A.)'dan.) Ya Resûlullah! Amellerin hangisi daha iyidir?"
"Namazı ilk vaktinde kılmak." diye cevap vermişlerdir. (Tirmizi – Dare - Kutnî : Abdullah bin Ömer (R. A.)'dan.) Ya Resûlullah! Amellerin hangisi daha iyidir?"
"Namazı ilk vaktinde kılmak." diye cevap vermişlerdir. (Tirmizi – Dare - Kutnî : Abdullah bin Ömer (R. A.)'dan.) - +1 yıl
@FightForHono Cok güzel alıntı zevkle okudum lakin soyle dusunun kıs ayı geldi evet 2 ezan arası vakitler kısaldı. Bu beyin ögle ile ikindi arası öglen namazının 4 rekat farzını kıldıgını varsayarsak ki 3 saatlok bir keraat vaktinden bahsediyoruz.4 rekat her bir rekat 3 dk surse eder 12 dakika. Otobuste 10 yolcu oldugunu ve islerinin aciliyetini hesap ederseniz bu dupe duz kul hakki degilde nedir? Sevap mı islendi sizce? Bu adamin taseron firmada calistigini ve saat ucreti uzerinden maas aldigini dusunurseniz 12 dakikalik hakkini sizce emegi ile hakettimi? Bu haram degil mi peki? Bence bu sekilde bir yol izleyecegine islam kolayliklar dinidir. Bence kilamadigi farzlarini geceye birakabilir boylece kul hakkina girmemis olurdu...
- +1 yıl
İnsanhakları beyarnamesi
Madde 19 : Herkesin düsünme ve anlatma özgürlügü vardır. Buna göre, hiç kimse düsüncelerinden dolayı rahatsız edilemez. Ayrıca ülke sınırları söz konusu olmaksızın bilgi ve düsünceleri her türlü araçla aramak, sağlamak ve yaymak hakkına sahiptir.
Namaz, vakit içerisinde kılınan bir ibadettir. Bu bakımdan vaktinde kılınmadığı takdirde günah işlenmiş olur. Yoksa vakti içinde namazını kılmayan kimseyi şirkle suçlamak caiz değildir.
Namaz, vaktinde kılınması farz olan bir ibadettir. Her ne olursa olsun mutlaka vakti içinde kılınmalıdır. Amirin namaz kılanlara müsade etmesi de farzdır. Bu nedenle iş yerinde de olsa Allah'ın emrettiği namaz kılınmalıdır. Bu açıdan vaktinizi boşa geçirmemek şartıyla ve eğer çok acilse sadece farzları kılmak suretiyle de olsa namazı kılmak gerekir. Bu kul hakkına girmez. Çünkü bu bir ihtiyaçtır. Örneğin tuvalet ihtiyacı olan bir kimse işi bırakıp gitse, ihtiyacını giderse kul hakkına girmediği gibi, namaz da ruhun ihityacı - +1 yıl
@FightForHono İnsan hakları bildirgesi
Madde 29 1. Herkesin, kişiliğinin serbestçe ve tam gelişmesine olanak veren
topluma karşı ödevleri vardır.
2. Herkes haklarını kullanırken ve özgürlüklerinden yararlanırken,
başkalarının hak ve özgürlüklerinin tanınması ve bunlara saygı
gösterilmesinin sağlanması ve demokratik bir toplumda genel ahlak ve
kamu düzeniyle genel refahın gereklerinin karşılanması amacıyla yalnız
yasayla belirlenmiş sınırlamalara bağlı olur.
Ayrıca belirttiğininz metnin tamamı bildirgeye ait değil. Şunuda belirtmeliyim ki, ben ilk görüşümde altını çizerek belirttim ki ben bu durumda saygı duyardım lakin herkesten aynı saygıyı beklemek ya da herkes aynı saygıyı göstermek zorunda değildir. Kişilere bu anlamda karışamazsınız. Sizinde bildirgenin maddelerinde belirttiğiniz gibi
Madde 19 : Herkesin düsünme ve anlatma özgürlügü vardır. Buna göre, hiç kimse düsüncelerinden dolayı rahatsız edilemez. - +1 yıl
Ayrıca kopyaladığınız yerde normal bir memur ya da oturarak iş gören bir çalışandan bahsediliyor. Otobüs sürmeyi bırakıp namaza duran şoförden değil.. Yine söylüyorum benim açımdan saygı duyulmayacak bir konu yok aksine mutlu bile olurum ancak herkes aynı görüşü paylaşmak zorunda değil. İyi akşamlar...
Her ne olursa olsun mutlaka vakti içinde kılınmalıdır. Amirin namaz kılanlara müsade etmesi de farzdır. Bu nedenle iş yerinde de olsa Allah'ın emrettiği namaz kılınmalıdır. Bu açıdan vaktinizi boşa geçirmemek şartıyla ve eğer çok acilse sadece farzları kılmak suretiyle de olsa namazı kılmak gerekir. Bu kul hakkına girmez. Çünkü bu bir ihtiyaçtır. Örneğin tuvalet ihtiyacı olan bir kimse işi bırakıp gitse, ihtiyacını giderse kul hakkına girmediği gibi, namaz da ruhun ihityacı ve Allah'ın emridir. Bu da kul hakkına girmez.
Saygı duyup beklerdim ama ii İstanbul'da otobüsün içinde kılacak bir yer bulmuş biz 2 ayağımızı nereye koysak diye düşünürken😂😂😂
70 Yorumla- +1 yıl
Saygi duyarim sonucta adam ibadetini yapiyor ve her muslumanin yapmasi gereken seyi yapiyor neden adama kizcagimdi masallah derdim ve beklerdim
60 Yorumla Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar.
(Mâûn Suresi 6. Ayet Meali)101 Yorumla- +1 yıl
5:58 - Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.
2:277 - İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında elbette mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar.
13:22 - Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler. İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır.
- +1 yıl
Sanmiyorumki is saatleri icerisinde ve hareket halindeyken kenara cekip namaz kilsin.
Ya daha saati dolmamistir, durakta beklerken kilmistir ve bunu propaganda olarak kullanmislardir.
ya da bu adamin niyeti ibadet degildir.20 Yorumla Kendi dini görüşü çnün ibadeti. Saygı duyarım.
Bunu yapacaksanız elinde İncili olanı dövmeyeceksiniz. Deist ve ateistlere saygı duyacaksınız.57 Yorumla- +1 yıl
@ANTİJAKOBENADAM34 ya hu bir okuyun ya. Hepiniz mi aynı olursunuz?
saygı duyarım, lakin işe geç kalan veya işi acil olan kişileri bilmem.
20 Yorumla- +1 yıl
Herkes özgür. bak bu cümle çok önemli herkes birbirine inançlarından dolayı saygı duymalı ama ben bir müslüman olarak o şoföre otobüsteki insanların gideceği yere yetişememesinden dolayı gireceği kul hakkını hatırlatmak isterdim.
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Herkesın ınancına saygı duyuyorum ancak kaza yapabılırdı cunku o an otobusu kullanma zaruretı var zaruretler haramı mubah kılar elınde olmayan bır sebep var ortada yolcular beklıyor kazaya bırakması daha mantıklı olurdu
50 Yorumla gösterişten başka birşey değil ibadetinde samimiyse gider bir caminin yanında durur milleten izin alıp gider cemaatle birlikte namaz kılar.. insanların gözüne gözüne sokmaya hiç gerek yok zaten İstanbul'da adım başı cami var
10 YorumlaGösteri yapıyor diye ben tepki verirdim hergün aynı şeyi mi yapıyor acaba bir de o var diye düşünürüm belki kendince insanlara örnek olmak için de yapmış olabilir ama bu çıkışını kendisine sormak lazım
22 Yorumla- +1 yıl
@Ümmetci-Yigit he zaten siz müslümansınız biz değiliz dimi
- +1 yıl
@Ümmetci-Yigit işte sen gerçekten Müslümansan şayet şüpheli diyemezsin. Sende sokakta olduğunda seccadeni cebinden çıkarıp namaz vakti sokakta namazını kılıyorsundur umarım ya da sınavdan çıkıp hocam ben bir namaz kılıp geleyim sonra devam ederiz diyorsundur seni gerçek müslüman.
O zaman namaz vakti ameliyattaki hastalarda terk edilsin hani namaz vakti iş yapmak haram ya.
Tamam sen bu cahillikle dar beyinle müslüman ol ben kafir olurum tamam.
Saçma ama ozaman bütün ulaşım dursun trafik kilit..
kaza denen bişi var uygun olmayınca kaza namazı kılabilir istedikten sonra.. provake bir ibadet olmuş bana göre..10 Yorumla- +1 yıl
kimse kusura bakmasın..
her seferden sonra şoförlerin 30 dakika istirahat süreleri var..
ister yemek yer ister sigara içer isterse de ibadetlerini yerine getirir..
bu arkadaşımız, o otobüsteki insanların hakkına girmiştir..20 Yorumla yanlış bu yazılanlar bence. hareket saatinden önce bunu yapmış olabilir. ama şu da var sebep ne olursa olsun takdir ediyorum. musluman bir ülke de normal bu. inşallah bende onun gibi olurum diye dua ederim. dünya işini ibadete değişmemiş.
10 Yorumla- +1 yıl
Tepki göstermenin saygısızlıkla bir alakası yok ki😂 Adam işini yarım bırakıyor, hareket halinde olması gerekirken duruyor. İnsanlardan da onu beklemesini istiyor öyle mi?
31 Yorumla- +1 yıl
Beklemesinler kalksınla 2 rekatta onlar kılsın
- u+1 yıl
yaptigi is neticesinde bu hareket dogru degil belki yolcusu hasta yasli evde cocugu bekleyen var
molalari yoksa kazaya birakmakiydi tamamen sov amacli olmus bu sanki00 Yorumla - +1 yıl
Saygı gosteririm herkesin ibadeti kendine 10 dakika geç kalsam ölmem heralde
50 Yorumla - +1 yıl
ibadetine kimse bişi diyemez ama ibadet gizli yapılır. bunu herkesin önünde yapmak zorunda değildi, namazların kazaları olur. eğer kılamadıysa akşam evine gittiği zaman kazalarını kılar tamamlar.
00 Yorumla - +1 yıl
boş zamanı yoksa adamın ne yapabilir namazı mı kaçırsın? ne şartlarda çalıştığını bilemeyiz hoş goruyle karşılamak gerek.
10 Yorumla otobus daha kalkmamistir. yoksa adam hat seferi yaparken durdurup kilmaz. sanmiyorum boyle biseyi yapacagini.. otobusler gec kaldiginda ceza yiyorlar cunku. durdurup namaz kilsa arkada ki ayni hat otobusu yetisecek.
10 Yorumla- +1 yıl
Müslüman değilim ama sorun etmezdim sempatik geldi.
20 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı. Müslüman adam ne yapsa baş tacıdır.. İşe geç de kalsak, tek kelam etmeyiz, kılsın namazını..
29 Yorumla- +1 yıl
@filofobik farzın gösterişi olmaz fark etmez müslüman kılınacak her ortamda namazını kılar teheccüd değil evvabin değil bu ama bunu mesleği gereği birkaç kişiyi yolundan alıkoyarak yapıyorsa kul hakkına girermi girmezmi orasını fıkıhçılar otursun konuşsun
- +1 yıl
@____impossible____ bu şekilde ibadet bildiğin gösteriş...
islam pek çok durumda kolaylık tanımış alternatif tanımış. o namazı tam vaktinde ne olursa olsun kılacaksın dememiş.
sen müsait olursun evinde yapacak bir meşguliyetin yoktur tamam ama bu şekilde olmaz.
aynı şekilde oruç tutarken ikide bir öff zaten oruçluyum diyenlerde keza öyle. yine benzer şekilde bizim komşular camdan cama cüz tartışması yaparlar çokkk dindar oldukları için. ama kocalarını aldattıklarını ben bilirim... - +1 yıl
@filofobik o namazı tam vaktinde ne olursa olsun kılacaksın dememiş. kısmı çok tehlikeli aman aman diyorum ben seni tanıyorum bir kaç kez konuşmuştuk şöyle düşün bu adam peronda çok az bekliyor dayımda otobüs kullanıyor o kadar az zamanı varki vaktin çıkmasına 7 10 dk kalmış mecbur kılacak namazı farz bu hiçbir şekilde özrü yok unutur o başka ama akılında bile bile terk etmek kebair günahtır okyanusta gemi batsa üzerinde ayakta durabileceğin birşey bulsan yine namazı kılmak zorundasın üzerinden düşmez kıbleyi bulamasan kıbleye diye niyet edip aklına kıbleyi getirip yine kılacaksın namazın üzerinden düşmesi için ya aklını kaybedeceksin ya da şuurun kapalı bitkisel hayatta olacaksın bedenin tutmasa kafanı hareket ettirerek onuda yapamıyorsan ima ile kılmak zorundasın son nefesi verene kadar böyle ben senin gönlünü biliyorum sen iyi niyetli bir insansın aman sakına allahın emrettiklerini hafife alma yaparsın yapamazsın yapmazsın ayrı konu ama sakına esnetme böyle düşüncelere düşme
- +1 yıl
müslümanın müslümana yardımcı olmasıda en az farzlar kadar önemli ordaki niyetimizle belki allah bizi cennetine koyacak belki yapamadıklarımızı affedecek birbirimize köstek olmayalım niyetlerimiz halis olsun yeter allaha emanet ol işin gücün rast gelsin allah iyi insanlarla karşılaştırsın seni
- +1 yıl
@____impossible____ hocam senin yaklaşımında ibadet amaç oluyor ancak tüm ibadetler insanı geliştirmek için kemale ulaştırmak içindir. yani ibadet yapabildiğin kadar yaparsın böyle zorlamalar yoktur kolaylıklar dini islamda.
bu kadar kolay ve insan lehine dini orta çağ kilisesi uygulamalarıyla lütfen yanlış tanıtmayın. günümüz gençleri islamı doğru öğrensin. islamda temel amaç emanet verilen duyu organlarını beyni mümkün olduğunca yeryüzüne ve gökyüzüne serpilmiş ilimleri araştırmak için uğraşmaktır. - +1 yıl
@filofobik farzlar haricindekileri yapabildiğin kadar yaparsın sorun yok ama zahir olarak farzları her zaman her yerde yapmak zorundayız bunun aksini söylemek bizim dinimiz olur allahın gönderdiği ve bizden istediği değil yoksa efali mükellefinin ve tevhid akidesinin dışına çıkarız ve bir önemi kalmaz ve dünyaya gönderilme amacımızı sınavımızı unutmuş oluruz allaha emanet ol
- +1 yıl
@____impossible____ sende azizim.
önemli olan bu kıvamı yakalamak zaten.
farklı görüşleri bu kadar medeni şekilde tartışabilme noktasında buluşabilmeliyiz.
bu gösterir ki senin yolun da sana göre yanlış değil seni bu seviyeye getirdiğine göre.
hesap günü hepimiz yalnız olacağız ve sadece kendimizden sorumlu olacağız. ben böyle yorumladım ve sevabı günahı bana ait ancak birine uysam o zaman suçu ona atabilme potansiyelim var.
o yüzden herkes kendi okumalı kuranı ve kendine göre sistem belirlemeli
- +1 yıl
Vakit sıkıntısı varsa yapılmadan gereken sabretmek olur ki ben de öyle yapardım
20 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. Soforun namazini beklemek icin bindmedim o otobuse herkesin isi gucu var. Sehirlerarasi otobus olsa bir derece ama toplu tasima araclarinin durmasi sacma. Kavga cikarirdim
13 Yorumla- u+1 yıl
@Ümmetci-Yigit ben kilinmaz mi dedim yorumlarimi iyi oku ve anla. yolcular onun. namazini beklmek zorunda degil. ibadete inanca saygi gosterin diyorsan sen de diger insanlara saygi gosterecek. otobuste hastasi var yaslisi var tuvalete gitmesi gerken var. eve yetisip evde kilacak. olan var. kimse soforu beklemek zorunda degil.
Müsait bir zamanda tabi ki vazifesini yerine getirecek
30 YorumlaAdam ibadetini yerine getiriyor yer mekan ayırd etmeksizin helali var
10 Yorumla- +1 yıl
Allah kabul etsin.. bence yanlış anlayacak bir şey yok.. sürekli araç kullanıyor ve fırsat bulamıyorsa bence anlayış göstermek ŞART.
00 Yorumla - +1 yıl
Ne olmuş iki dakika farzını kıldıysa acelesi mi var herkesin, bir yere mi yetişmek zorundalar?
10 Yorumla - +1 yıl
allah kabul etsin.. herkes ulu orta herşeyi yapıor bu adam ibadetini yapıyor diye mi sorun
20 Yorumla - +1 yıl
Ahhh ahhh
Milleti mağdur ettikten sonra ne anlamı kaldı o namazın?
Millet iyice kafayı yedi.20 Yorumla - +1 yıl
adamlar kac saat trafikteler hangi ara yapacaklar. iyi yapmis
20 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 3,5b cevap paylaştı. gitsinler mevlana gibi aşevleri kursunlar ibadethanelerde yaşasınlar dünyevi şeyleri bıraksınlar neyin şekli bu milleti niye etkiliyorlar
21 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Umursamazdım, sonuçta bir zararı yok girişte durmadığı sürece.
30 Yorumla - +1 yıl
Allah kabul etsin diyip beklerdim. Herseyi bekliyoruz ibadet edeni mi beklemiyecez helal olsun derdim sonrada
10 Yorumla - +1 yıl
ibadetlerini gösterişle yapanların islamdaki yeri malum o yüzden problem yok bence
00 Yorumla gösteriş rezillik...
bu pislikler islamı yanlış tanıtıyor...10 Yorumla- +1 yıl
ne güzel insanlar var maşallah derdim
70 Yorumla Kul hakkına girmiş bildiğin. Bana hiç dogru gelmedi açıkçası.
00 Yorumla- +1 yıl
Büyük ihtimal otobüs sefere başlamadan ilk durağındayken çekilen bir resimdir bu.
00 Yorumla - +1 yıl
Mevcut seferi bitirip öyle de namazını eda edebilirdi. Bu biraz Show bence
10 Yorumla - +1 yıl
Vakit geçmek üzere olduğu için namaz kılması şart.
Kılmadıysam bende cemaat olurdum00 Yorumla - +1 yıl
o adam kul hakkı işledi bence. ..
70 Yorumla Bu toplu taşıma aracı milletin acelesi yetişmesi gereken yerler var böyle şey olmaz
10 YorumlaBakın bakın namaz kılıyorum cennet garanti siz kendi halinize yanın
21 Yorumla- +1 yıl
Acelem varsa gider şikayet ederdim kesin. İş önce gelmeli.
00 Yorumla Seferini bitirene kadar namaz gecmezdi.
BENCE DOĞRU OLAN SEYI YANLIŞ YERDE YAPTI00 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyar dimm... ne yapacam ALLAH kabul etsin
60 Yorumla Saygi duyarim Allah kabul etsin
30 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar