Dünyada ki Türklerin birleştiği bir Turan hareketi olacak mı?
Yoksa Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün Enver Paşa'ya dediği gibi bu bir hayalperestlik mi?
Görüşleriniz için teşekkür ederim.
#Türçümilitan

Sadece bir hayal. Dünya düzeni o zamanki hayalleri kurduran yapılardan çok daha farklı ve nefes alsan dünyanın öbür ucundan duyulacak kadar küçük artık. O yüzden Türkçülerin çok daha başka ve modern bir anlayışla dünyadaki izlerini belirginleştirmeleri gerek. Yoksa 1800'lerin sonu 1900'lerin başlarında heyecanla dayanılan yol ve yapılar, çoktan fikirlerini dayadıkları tarihin eski sayfalarında olduğu gibi sararıp soldu...
Bence hala bir turan umudu var hayal bile olsa ben inanmak istiyorum buna çünkü çok güzel bir düşünce insanın içini ısıtıyor
Birçok düşünce insanın içini ısıtır elbet. Ömer Seyfettin okurken de Turan'a olan inanç artar mesela ve daha bir dikilir insan ayakları üstünde ve daha bşr güçlü durur sanki. Ama işler öyle hayalle yürütülecek durumda değil artık. Dünyada Turan'ı istiyorsan bugüne göre hareket etmenin ve önce bir fizibilite çalışması yapman gerek ki zaten öyle bir çalışmanın sonunda bile şimdiki Turan dünyasına alınacak ülkelerin kendi iç yapısının bile birbirine ne kadar zıt ve Turan anlayışından uzak bir ruh taşıdığı görülür.
O yüzden gerçekçi olup modern bir Türkçülük anlayışının geliştirilmesi gerek. Yoksa ancak hayalde içi ısıtan bir nağme gibi kendini sevdiren bir anlayış olarak kalır...
Herşey olabilir. Ama yakın zamanda değil 10-15 yıla kadar neden olmasın zaten yeni nesilin aklından olur diye düşünceler var. Ama üç beş yıla kadar mümkün gözükmüyor
Bencede bir umut var gibi ileriye dönük
Elbette var. Tabi önce bizim avrupa macerasına Son verip güneşin doğduğu yere doğuya soydaşlarımızla irtibata geçmemiz lazım ama çok uzun ve meşakkalli bir yol. Takip ettiğim kadarıyla bu görüşü benimseyen yeni nesil var yetişiyor ama bunada engel olmak için herşeyi yapacaklarını bilmemiz gerekiyor terör saldırıları da başta geliyor
21. ci yuzyıl cok başka cok fakrlı olacak hala ümit var firavunun askerlerı öldukten sonra yenıden dırılecegiz
Bencede bir umut var 😊
her zaman umut vardır kanadı kırık kuş degılızkı- deccallerle savaşmayalım biz mehdının ordularında yer alacagız.
Teşekkür ederim güzel bir görüş katılıyorum
helal sana
@özgürşirin sizlerede helal
teşekürler dünya da tek türk kalsa bile turan kurulacak :)
@özgürşirin bunun dönüşü yok artık. avrupaya muslumanlar istila etmeyede başladı çunku oraya hicret eden göçmenlerın hepsı musluman onlar 20 sene sonra sıyasetcı ve sanatcı ögretmen vs. olacaklar orda muslumanlar yenıden dunyanın hakımı oalcak allahın ıznıyle efendım
haklısın ülkemizde büyüyor şimdiden avrupanın çoğu ülkesini ekonomik olrak geçtik
Türkler o güce sahib ve ben bunun gerçekleşeceğine inanıyorum
Cevap
7Cevap
"İslam Birliği" ya da "Turan" bunlar ütopik hayaller. Kıyamete kadar gerçekleşme ihtimali yok.. İdeal olarak doğdu öylede ölecek...
Dünyada 3 erk varki bunlar olmadan GÜÇ olamazsın.. SİYASİ/EKONOMİK/ASKERİ..
Bu 3'ü tek elde olmadan OLMAZ...
Peki bu 3 ERK İslam aleminde kim?
SİYASİ GÜÇ= TÜRKİYE
EKONOMİK GÜÇ= S. ARABİSTAN
ASKERİ GÜÇ: İRAN
Bu üç ülkeden Türkiye Sünni, S. Arabistan Vahhabi, İran Şii...
Bu 3 ülke hiçbir şartta bir araya gelmez gelemez..
Bu durumda İslam Birliğinden söz edilemez..
Gelelim TURAN idealine...
Türki Cumhuriyetlerin istisnasız hepsi RUS güdümünde
Daha geçen hafta BM'de Rusyayı Kırım'da işgalci ilan eden tasarıya Türkiye hariç tüm Türki Cumhuriyetler RED oyu verdi..
Kırım neresi? TÜRK yurdu..
RED oyu verenler kim Türki Cumhuriyetler..
Velhasıl Kelam olmayacak DUA'ya amin demeyin..
buna en iyi cevabı barış mançonun şarkısıyla cevap vereyim kayaların oğlu-2023 sözleri iyi dinleyiniz...
Şarkı için ayrı görüşünüz için ayrı teşekkür ederim kardeşim
Bence hayal değil ben de bunun gerçek olacağına inanmak istiyorum 😂
İnanan insanlar başarır ben tarihten bunu gördüm
Taşa toprağa bile inansan buna yürekten inanan bir topluluk varsa o topluluk başarıyor
Turan düşüncesini genç nesillere aşılarsak inanoyorum ki elbet onlarda başaracak biz başaramasak bile
Bir gün dünyaya yine bizler hükmedicez.
Gazinin Enver paşaya o sözü ise o zaman da onun yapılamayacagındandır.
tarihte bunu başarabilen türk devletleri var neden olmasın
Dunya'da sınırlar kalkacak siz hala turan da turan. Bunu da savunan parti Akp'ye stepne olan Vizyonsuz Mhp. Sizden bir b. k olmaz
Neden hakaret ediyorsun dostum Türkçü diyince aklınıza neden MHP geliyor kurt diyince aklınıza MHP geliyor Turan diyince aklınıza MHP geliyor?
Her muhafazakar AKP li
Her Türkçü ve milliyetçi MHP li değildir dostum
Hakaret ederek kendini küçük düşürme biz inanıyoruz olu veya olmaz mevzu inançta bitiyor
Çok güzel olur olursa ama zor gibi
olucak çok azkaldı ccc
Eyvallah bencede 😀🐺
sağol kardeşim
turan kurulacak biji biji biji :D , Sarıkamış ders olmamış bence
Siz tarihten ders almamışsınız ama alacaksınız 😊
hayalperestlik.
Hayal bile olsa böyle güzel bir hayal mi var 😊
orasi oyle elbette 😄
Anadoluyu terkedin ortaasyada kurabilirsiniz.
sanmamm
olabilir turan olsun
Hayal😉
Göreceğiz bakalım
Sana dalmıyorum ya daha ne istiyorsun kızım 😀
Tamam 😁
Tamam 😁 Git burdan
Türksen övün değilsen itaat et 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar