Daily Mail'in haberine göre 3 yaşındaki Sienna Duffield, bu yılın başlarında aileden bir akrabasının öpmesi sonrasında uçuk virüsü kaptı.
Virüs sebebiyle bütün yüzünde uçuk çıkan minik kızın yaraları sürekli kaşındığından kanıyor ve ailesi kızın yatak çarşaflarını kan yüzünden her gün değiştirmek zorunda kalıyordu. "Biri yüzüne asit fırlatmış gibi görünüyordu. Ağzından yanaklarına ve gözlerinin üstüne kadar yayıldı. Yemek yemeyi bıraktı ve 8 ay kabusu yaşadık. Kıyafetlerinde ve yatağında sürekli kan lekesi oluyordu. Onu dışarıya çıkarmaya korkuyorduk.
Kaşımasına engel olmaya çalıştım ama o kadar çok kaşınıyordu ki yüzünü koltuklara, masaya her yere sürtüyordu. İnsanlar dik dik bakıyordu. Hiçbir ilaç işe yaramadı ve yüzü daha da beter olmaya devam etti."Doktorların egzama teşhisi koyduğu ancak sonradan asıl durumunun anlaşıldığı minik kız sonunda antibiyotikler sayesinde sağlığına kavuştu.Buda son hali, şükür iyileşmiş.
Akrabası öptü, uçuk kaptı! Uçuk virüsünü daha önce duymuş muydunuz?
Ayda mutlaka 2-3 kez çıkardığım şeydir kendisi. Ve virüsler sürekli mutasyona uğradıkları gerekçesiyle vücut her defasında farklı bir antikor üretmek durumunda kalır. Bu da hastalığa karşı bağışıklık geliştirememeye yol açar. Bundan mütevellit ki uçuk virüsü bir defa vücudunuza girdi mi bundan kurtulmanız pek mümkün değildir. İyileşirsiniz ve o sizin en zayıf anınızda tekrar ortaya çıkar. Küçük kızın ki daha ileri seviye. İyileşmesine çok sevindim.
Bende de çıkar ama ufacık... Çocuk olduğu için fazla etkilemiş belli ki... Hem muah muah öpen insanı da hiç sevmem. Çocukları masum bilip yapışıyorlar.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,7b cevap paylaştı.
Ben yegenimi 7 yaşında opmustum yüzünden ilk. Miniklerin bağışıklık sistemi bizim kadar güçlü değil ve herkes görmemiş gibi çocuk sevmemeli yazık bu yaşında ne acılar çekmiş
Evet uçuk virüsü bu şekilde bulaşıyor. Uçuklu bir insanin baskasini opmemesi gerek. Bu bebeğin bütün yüzünü sarması çok acı olmuş. İyiki iz falan kalmamis.
anlamiyorum ben ya minnacik çocuğu şap şap òpüyolar. tamam opersin de o kadar da abarti. ailelerinin izin vermemei lazim. yazik şu cocuga ya ne canı var ki zaten kiyamam 😊😊
Dikkatli olmak lazım çok pis bir virüs uçuk virüsü gerci tüm virüs hastalıkları çok pistir Kişisel eşyalar kesinlikle paylaşılmamalı bu yüzden ozellikle yüz kozmetigi
En İyi Cevaplar