Hastalık giderek ilerliyordu ve #Atatürk'ün karnı su toplanmıştı. #Ekim ayında yeniden su alma işlemi yapıldı. İşlemin ardından 16 Ekim 1938 günü öğleden sonra Atatürk ağır bir komaya girdi. Hükümet, ulusu Atatürk'ün sağlık durumundan haberdar etmek amacıyla 17 Ekim 1938'den itibaren #Anadolu Ajansı aracılığı ile resmi tebliğler yayınlamaya başladı. Atatürk girdiği komadan 21 Ekim günü çıktı.
Çok istemesine rağmen sağlık durumu elvermediği için 29 Ekim 1938 günü Ankara'da cumhuriyetin on beşinci yıl dönümü kutlamalarına katılamadı.
Hastalığı giderek ağırlaştı ve 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te vefat etti. Ayriyeten bakınız: Bugün #Fatih'in babası altıncı #Osmanlı Padişahı II. Murad'ın #Varna zaferini kazandığı gün. Siz #Anıtkabir'i ziyaret ettiniz mi?
Bugün günlerden Mustafa Kemal Atatürk. Anıtkabir'i ziyaret eden var mı?
Ankarada görevde olduğum sürece Harb okulunda okurken hep gittim.. Sonradan da fırsat buldukça gittim ve torunumu götürdüm ona tanıştırdım.. Anı defterine bile yazdım o benim de komutanım..
Yani böyle özel günlerde Türk tarihiyle ilgili başka olaylar da oluyor. Mesela Yunan işgaline karşı başlatılan ilk gün, Atatürk'ün ''Ordular ilk hedefiniz ileri !'' dediği gün, Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı gündü. yani o gün, Türklerin Anadolu'ya yerleştiği gün. Bak aynı günde Anadolu'ya yerleşiyoruz ve o günde Yunanlıları ülkeden sürüyoruz :D
En İyi Cevaplar