"İran Devrimi veya İslam Devrimi (Farsça: انقلاب اسلامی, İslam İnkılabı), 1979 yılında İran'ın Muhammed Rıza Pehlevi liderliğindeki bir anayasal monarşiden, Ayetullah Ruhullah Humeyni yönetiminde İslam hukuku ve Şiî mezhebi görüşlerini esas alan şeriat cumhuriyeti kurulmasına dönüşen popüler hareketin adıdır." (Vikipedi) Sizce hangi İran daha insancıl ve yaşanabilir? 79 öncesi mi sonrası mı? İran'da gerçekleşen bu devrim hakkında düşünceleriniz nelerdir?
İran'dan islam adını çıkarın çünkü devleti İSlam'ı kendi çıkarları doğrultusunda kullanır, baştakiler hep zengindir ve inanılmaz servetleri vardır, İran şimdiye kadar hiç bir batı devletiyle savaşmamıştır buna rağmen bir çok müslüman nüfus ağırlıklı devletle savaşmıştır, çünkü Batı'nın bir numaralı destekçisi İran'dır, Hristiyanlık ile Şii'liğin ortak yönleri de yok değildir, tabi 79 devrimi de yine Batı destekli bir harekettir. Bu arada İsrail'in baş düşmanı gibi göründüğüne bakmayın, şeytan detayda gizlidir.
İslam'ın yanlış algılanmasının sebebi çoğu müslüman ülkede okuma-yazma oranının düşüklüğünün dolayısı ile cahillik oranının yüksek olmasıdır, cahil insan da çok kolay yönlendirilir, Orta Doğu bu yüzden batılıların oyun sahasıdır, çünkü yöre halkı çok kolay yönlendirilebilir özellikle dini duyguları istismar edilerek, bunun sonucunda dış dünyaya çok kötü örnek olurlar, dış dünyada bu malzemeyi çok iyi kullanır ve bu cahiller müslüman olduğundan İslam'ın kötü olduğu izlenimi verirler, dolayısıyla dünyada aptal insan da çok olduğundan İslam dinini bu cahiller yüzünden yanlış yorumlarlar, batı halkı daha okumuş ve bu yönden kendini geliştirmiştir, fakat bu onların içlerindeki o kavimler çağındaki barbarlık ruhunu atamamıştır, bu onların dna'sına işlemiştir, bu yüzden Hitler, Britanya İmparatorluğu, Fransa, Stalin gibi şahıslar ve sömürgeci ülkeler ki 1.2. dünya savaşını çıkaran ve hatta 3. dünya savaşını çıkaracak ülkeler Avrupa'dan çıkmıştır. Bu olaylar anlatmakla bitmez
Sen dedin diye çikmaz o islam kelimesi. onbinlerce sehitin kaniyla o islam kelimesi getirildi ve ancak kanlar tukenmedikce damarlarimizda hic kimse silemeyecek o kelimeyi. İslamin yegane savunucusudur İRAN İSLAM CUMHURİYETİ..
türkiyeden 1000 kişiye sorun dünyada hangi ülkede yaşamak isterdiniz diye,1 tanesi herhangi bir arap ülkesini seçmez. hepsi avrupa abd rusya falan der.
Tabi sıkışınca gerçek İslam bu değil😂 Kuranı okumadıkları o kadar belliki. bir de deistim diyince bana oku diyorlar. Zaten okudugum için deist oldum. 😂
ciddi manada tartışabilecek düzeyde insan yok ya müslümanlardan. o kdr sığ düşünceleri varki basmakalıp miden bulanıyo bir yerden sonra lanet olsun tm diyosun kaçıyosun :)
Seriatin olmasi insancıl yaşama engel mi? Madem öyle, laik devlet olan turkiyemizde neden kizlarimiza cocuklarimiza tecavuz edilip yakılıp gömülüyorlar? Hani insanlik?
Geldikleri gibi giderler. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Arapların altına yatmak istiyorsan seni Iraka alalim. Sana bu ülkeyi verirmiyiz biz enayi tekrardan sokucaz sizi geldiğiniz yere Allah bilir Suriyelisindir
Din o kadar kolay kullanılan bir konu ki, bir ülkeyi yönetmek adına en büyük silah. Özellikle müslümanları dinle korkutmak, yönetmek çok kolay. Öyle körü körüne inanıyorlar ki, konu bu arkadaşlarla tartışılamıyor bile. Bir arkadaş çok güzel yazmış, hatta benzer bir karikatür de vardı; Sorsan hepsi şeriat gelsin istiyor ama hangi ülkede yaşamak istersin dediğinde, Hollanda, Norveç, İsviçre, İspanya... diye sıralıyorlar...
Modern görünümlü hırsız liderler daha az çalıp ülkelerini daha az istismar etmiş olsalardı modern İran rejimi devam ederdi. Aynen günümüz Türkiyesindeki gibi.. Geçmiş liderler sorumsuzca bu ülkenin enerjisini, kaynaklarını ve zamanını israf ettiler. Şimdi biz de o yolda ilerliyoruz.
Çok ilginç bir hikayesi vardır o devrimin. Daha çok demokrasi vaad eden mollalar yavaş yavaş şeriata dönmüşlerdir ve sonunda halk hiçbir şey yapamamıştır. Şahlık rejiminden daha ileriye gideceklerini düşünenler daha başka bir yola girmiş ve şimdiki halini almıştır. Tabi bu devrim pehlevi düzeninin de sonu olmuştur. Bir zamanlar çok ilgimi çekerdi bu konu...
İslam ülkeleri ile sayamayacak kadar çok kötü örnek mevcut. Bir kişi de demiyor şeriat kötüdür diye (malum kitleden bahsediyorum). Arkadaş ne dış güçlermiş yav : )
Fransızlar tarafından yaptırılmış bir devrim.. Şia taraftarlarının oluşması ve coğrafya üzerinde oynanan oyunlardan sadece bir tanesi.. Şeriat ile alaksı yok İranın.. tüm coğrafyanın altınları yaklaşık 30 yıldır İran üzerinden kara bir şekilde aklanmaktadır.. yani tamamen maddiyat açısından kapalı kutu şekilnde bir ülke yönetimi oluşturulması amaçlanmış ve başarılmıştır.. şeriat burada sadece maske olarak kullanılmıştır..
Devrim ileriye doğru gerçekleşir, daha insancıl temele dayanır. Geriye doğru gerçekleşen ise İrticadır. Din zorlama metodunu kullanmamıştır sadece insanlara tavsiyelerde bulunmuştur, bunu uygulamak ancak vicdanla alakalıdır.
İran islam devrimini araştırırsanız gerçek bir devrimci halk hareketidir ve özünde Amerikan hegemonyasına karşı yapılmış bir devrimdir. Mevcut rejimin uygulamaları yanlış olabilir ama Rıza Pehleviye karşı yapılan devrim kanımca takdir edilesi bir halk hareketidir.
Kim İnanır ki Bunlara.. Selefi'lere Düşman.. Din Değil Adet Yaşıyorlar..
Gerçek Şeriatçılar.. Kur'anı Anayasa Ve Rehber Yapmaktır.. Şia'i Diye İsimlendirilen Bir Liderin Sözleri Doğrultusunda Milleti Yönetmek Şeriat İşi Değildir..
Kadın İse İslam'ın Özel Kıldığı Bir Canlıdır.. Onların Görüşleri İslam'ın Önemsediği Değil Yine Adetleridir.. Biz Desteklemiyor.. Hicret Vatanı Olarak ta Kabul Etmiyoruz..
Rıza Şah Pehlevi"yi iktidara getiren de, Humeyni'ye devrim yaptıran da aynı güçler. Merak eden, Humeyni'nin devrim öncesi nerelerde ikamet ettiğine baksın...
bir dönem cemalettin kaplan da humeyni'nin izlediği yolu türkiye üzerinde denemiştir. neden olmamıştır bilmiyorum, henüz kitapta o kadar ilerleyemedim aksjdkajf
Tek korkum o zaten. Aslında İran halkının çoğu bu durumdan hiç mutlu değilmiş. İranda uzun yıllar yaşamış bir komşumuz söylemişti. Ama elden gelen bir şey yokmuş. Yönetim çok güçlüymüş.
evet ilk başlarda sokağa dökülmüş halk ama bir faydası olmamış kendi ettiler kendileri buldular bizdede öyle olsa şimdiki yobazları katlederler ins bendr kanadaya yerleşmek isterim
planını ben yapsam falan güzel olur baya 😅 suikast düzenlenecek hemen ardından askerlere üstdüzey yetki gelecek halkınyanında yer alsın diye falan güzel olurdu bende aynısı bu ülkede olsa adamı peygamber olarak görüldüğünden halk camilere akın eder
planını ben yapsam falan güzel olur baya 😅 suikast düzenlenecek hemen ardından askerlere üstdüzey yetki gelecek halkınyanında yer alsın diye falan güzel olurdu bende aynısı bu ülkede olsa adam peygamber olarak görüldüğünden halk camilere akın eder
Liberaller, Komünistler, Demokratlar, Mollalar ve halk birlikte devrimi yaptı ama 1 yıl içinde mollalar yönetimi ele geçirip diğer grupları sindirdi sonuç iran şia mezhebini referans alan islam cumhuriyeti kurdu
Yani orası öyle ama ister istemez anlaşmasızlıklar oluyor. Yok bu açık yok bu kapalı. Ya herkes açık ya da herkes kapalı olsa daha iyi, daha az sorun çıkar kimse bu daha namuslu bu daha az namussuz diyemez
Şah ismail gibiler yani şiacı lar bir ad ehli diger mezheplere saygısız kişilerdir en büyük örnegi İmam hanefi nin mezarını açıp kemiklerini yakmasıdır..
Size islamla ilgili bir şey açıkladığımızda neden ayet bükücü oluyoruz? Ya da neden dalga konusu oluyoruz? Sonuçta bizim dediklerimiz asrı saadetteki uygulamalara göre
Çünkü gayet açık halde olan ayetleri saptırıyorsunuz. Aslında öyle değil böyle diyerek. Dine inanıyorsanız oldugu gibi inanın olmasını istediğiniz gibi değil. Dalga konusu olan sizsiniz. Bunu kendinize sormalısınız ben bilemem.
Bu sert cevabı hak edecek birşey söylemedim, saptırıyorsunuz diyorsun ya ben bunun cevabını yorumumda peygamber dönemi uygulamalarına göre konuşuyoruz diyerek vermiştim bir dinin peygamberi de ayetleri saptırır mı bilemem her neyse bu sohbetten bir şey çıkmayacağı belli
En İyi Cevaplar