Hayvanları insanlardan daha çok seviyorum ÇÜNKÜ ; ?

Malesef geçtiğimiz günlerde Emmaleigh'in beyin ölümü gerçekleşmesi sebebiyle hayat desteğinin çekilmesi kararlaştırıldı. Annesi tüm bu acının üzerine bir de bu kararı almak zorunda kaldı.

''FACEBOOK ; ALKOLİK HAREKET PARTİSİ SAYFASINDAN ALINTIDIR.''

sezgin kaymaz isimli yazar, bu meseleyi öyle güzel ifade etmiş ki, insanı yüceleştiren, "ama aç insanlar duruken" diye gev gev eden insanlara hepimiz adına cevab vermiş adeta...

"her altı saniyede bir, dünya yüzünde bir insan ölüyor açlıktan. komşunun oğlunun açlığını umursamayan seme gibi semirmiş kadınlar, erkekler, aç bir sokak köpeğine kuru ekmek veriyorsunuz diye sizi ‘o kadar insan açken…’ diye azarlayabiliyorlar. savaş, katliam, tecavüz, hırsızlık, iki yüzlülük gırla gidiyor. ademoğluna ‘emanet’ edilen tabiatın haline bakın… daha ne diyeyim? şu belki… bizimle yaşamayı hayvanlar seçmedi. bilakis, yaşam alanlarına insafsıca sarkan bizdik. yine de bir ‘insanlık’ edip bizimle yaşamaya hüsn-ü kabul gösterdiler… ve ‘işgalci’ olduğumuz halde affedip sevdiler bizi. siz, yüzü cerahatli, ağzı salyalı, kötü kokulu, çirkin, çarpık, çopur bir adamı o sizi sevdi diye sevmeyi başarabilir misiniz? bir köpek başarır; hem de ölümüne sadakat, ölümüne aşk ile… bir an olsun dönüp; “daha güzeli var mı?” diye bakmaz. aynı sokakta oturduğumuz bir kadın, birkaç gün önce, henüz zehirlenmiş, can çekişmesi yeni kesilmiş bir köpeğin ölüsü başında dikilmiş, “şunların hepsini niye zehirlemezler bilmem ki.” diyerek apartman yöneticisiyle sohbet ediyordu. siz hangisini severdiniz?"

Ekşi sözlük polly jeanden alıntıdır.
Hayvanları sevin.