Merhaba arkadaşlar gündemin sürekli olarak değiştiği ülkemiz de yeni bir soru çıkmıştır karşımıza Kapalı bayan polis olabilir mi? İlgili kanunlar da bazı maddeler çıkarılır ve değiştirilirse bunun yolu açılabilmektedir şeklinde açıklamalar konuşmalar var sizin düşünceniz nelerdir bu konu hakkında?
Kendi düşünce mi de belirtmek isterim..
Polis olacak herhangi bir kişinin yüzünün açık olması gerektiğini dusunuyorum baş örtüsü ile herhangi bir şaibe ye veya kötü muamele ye karıştığı durumlar da kimlik tespiti için önemli bence, yan profil ve arka Profil de herkes aynı gözükür yoksa.. kimlik tespiti mümkün değildir. Polislik mesleği yapacaksan Tanınır olmak zorunda suratin ve profilin.. altda ki resim de de görüldüğü gibi Haksız miyim? Not: Resim Sivas da polislik eğitimi alan Afganistan li kadınlara ait
Forumlar da da okudum kapalı vatandaşlarımız 'in yazmış olduğu yorumların bir çoğunu mesele yine din den Muslumanlik dan açılmış yıllarca zulüm gorduk vs. Vs. Bitsin bu cinsiyet ayrımı demişler biz açık giyinenlere birşey diyor muyuz gibisinden kapalı olmak nasıl bir cinsiyet ayrımı oluyorsa orasını da anlamadım.. çünkü kapalı açık muamelesi değil çoğu cinsiyet ayrımı yazmıştı..
Asıl haksızlık , daha birileri bir gün kıçımızı açalım, göğsümüzü açalım, çıplak dolaşalım diye insanlara nasılki özgürlük ve laiklik maddeleriyle geliyorlarsa, şimdide aynısını yapsınlar? İşte sorun orada yapmıyorlar çünkü bu seferde işlerine gelmiyor.
Sadece şunu merak ediyorum, kapalıya karşı çıkanlara, tersine bakın olaya, , Bayan Polislerin saçı açık dolaşması yasak , kapalı dolaşacaklar denilseydi? Peki yasa ne diyor , yasanın tek dediği , artık polis olacak insanlarda dini bir engel olmayacak. Rahatlıkla polis olabilirler bayanlarda.
Buna niye karşı çıkıyorlar neden? bunun tek cevabı var islam düşmanlığı başkada mantıklı bir cevabı yok malesef
bunun İslam düşmanlığı ile ne alakası var arkadaşım? Elhamdülillah hepimiz Muslumanız. laikliğin de dinsizlik olmadığıni 15 temmuz gecesi de öğrenememiş isen daha da öğrenemez sin.. Laiklik işi ehline vermektir. din ile devlet işlerini karıştırmamak dır.. Feto nun elini sürekli öpmeye gidenler laikler degildi El öpen istediği yere geliyordu.. Allah beyin vermiş düşün biraz..
Niye İran özentisi kapanmak İran'lılara mı özel kıçını başını açınca özgürlük mü oluyor? Bu dine karşı tavırlarınızı da anlamış değiliz hangi ülke de yaşıyorsanız.
tamam bizim ailemizde inançlı insanlar ama bu nedir ya israil gibi yakışmamış olmamış yani zaten ülkemiz bir değişik olmaya başladı heryerde araplar suriyeliler kendi halkımdan ırkımdan birini görünce sevinir hale geldim taksimin son günlerdeki halini görenler hak vericektir bana
Özgürlük güzeldir kapalıların 2. sınıfa atıldığı dönemler çok geride kaldı Allahın izniylede birdaha gelmeyecek gayet olur isteyen başortü takar isteyen başını açar.
Bence baş örtüsü yerine bone gibi daha dar birşey takılmalı. Böylelikle bağlama şeklinden dolayı türlü türlü sorunlar çıkmaz. Hem saçları da kapanmış olur. O da olmazsa Yok ebesininki artık.
şimdi başörtüsü takan binlerce hırsız var kayıtlar da Sabaha Kadar izle bir bok bulamazsın tamam mı arkadaşım.. bunun adı dini hassasiyetleri kullanmaktır.. birgün haksız yere eşine veya abone ablana kapalı bir kadın polis haksızlık edip darp etse ve şikayetçi olsan kamera kayıtları na baksalar yüzü dönük değil kamera ya arkadan bulmak imkansız yandan baksalar baş ortusumden yine belli değil? yaptığının suç olduğu kayitlarca ispatlanmış Lâkin gel gelelim ki kimliği tespit edilemiyor bu durum da ne yapacaksın?
Arkadaşım bu ülke eskiden zaten kapalı ve dinini yaşayan bir ülkeydi sonradan açıldı zaten dinimizin bir gereği olarak kapanmamış gerekmezmi ayrıca kapalılık aralara özgü bir şey değildir evrenseldir!
En İyi Cevaplar