+1 yılAtatürk, 1683 yılında Viyana’da başlayan çekilmeyi, 238 yıl sonra 1921 yılında Sakarya’da durdurdu. Batı ile oluşan yüzyılların geri kalmışlık farkını ortadan kaldırdı. 1923’te Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte, sorgulayan akıl; erdemli duruşu, insan onurunu, doğal hak ve özgürlükleri belirledi. Toplumda, kadın eşit duruma getirildi. Türkiye diğer Müslüman ülkelere örnek olacak şekilde modern, çağdaş bir yapıya kavuşturuldu. Ancak, her dönemin talan ve baskıcı yöntemlerinden beslenen asalaklar, eski katı yöntemleri sürdürmeye çalıştılar. Bunların her zaman işbirlikçileri oldu. Bunlar için en büyük düşman, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve İslam dünyasının ilk büyük laik reformcusu olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu hilafetçi ve ümmetçi grup, geçmişte ve günümüzde insanları aldatmak için hep dini duyguları kullandı.
Gelinen noktada, Ortadoğu; başkasının bulduğu silahla birbirini öldürüp, başkasının bulduğu ilaçla iyileşen, tarihten hiç ders almayan, aşiret yaşamından toplum düzenine bir türlü geçmeyi başaramayanların coğrafyasıdır. Kendi kardeşini öldürmek için zengin enerji kaynaklarını hoyratça harcayarak, Batıdan silah satın alan bir cehaletin öyküsüdür...
https://pbs.twimg.com/media/B9uqeSSIYAAi98I.png30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 498 cevap paylaştı. Müslümanlıkla alakası yok dini kullanan kahbelerle alakası var...
Herzaman derim gene diyorum hocamız =Dine yaklaşan bilimden uzaklaşır bilme yaklaşan dinden uzaklaşır derdi...
Bizim ecdadımız hem dini kaliteli yaşar bilmide dibine kadar gerçekleştirirdi tarihte baktıgımızda insanlarımızın büyük işler bşaardıgını görüyoruz ve kesinlikle birinden birini bırakmadıgnıı görüyoruz..
Şimdi=Tamamen dini kullanarak geriye dogru götürmece mevcut bizim insanımz türban diye uyutulurken elalem neler yaptı valla hayret.
En güzelide -amerika uzaya çıkıyormuş yav kardeşim gerek yok açın kuran okuyun hepsi orda yazıyor- denmesiydi yav bukadar insanlar dolandırılır bukadar kandırılır bukadar şerefsiz olunur be kardeşim yuh yani.
Bende müslümanım ve kesinlikle bir saygısızlıgım yok-olmaz..
Ama okadar beyinler gelişti birini bile kendi çatın altında muhafaza edemezmisin bukadarmı acizsin sen bea... Yazıklar olsun valla yazıklar olsun31 Yorumla- +1 yıl
Beklediğim cevap. Çok teşekkür ederim. Umarım görüşünüzü herkes okur ve düşünür biraz.
Bak kopyala yapistir yapiyim internetten de bakabilirdiniz din onemli bir konudur ve boyle yargilayamazsiniz
İslamiyet, faydalı her yeniliği emreden bir dindir. Bundan dolayı, ilim adamlarına çok önem verilmiş, ilmi, fenni ve teknik tecrübeler yapılmış, müslümanlar, tıpta, kimyada, astronomide, coğrafyada, tarihte, edebiyatta, matematikte, mühendislikte, mimarlıkta ve bunların hepsinin temeli olan, güzel ahlak ve sosyal bilgilerde, en mükemmel dereceye vasıl olmuşlar, bugün de tazim ile yâd edilen kıymetli âlimler, hakimler, mütehassıslar, üstadlar yetiştirmişler, dünyanın hocası, medeniyetin rehberleri olmuşlardır.
O zaman, yarı vahşi olan Avrupalı, fen bilgilerini İslam üniversitelerinde öğrenmiş, hatta Papa Sylvester gibi, Hristiyan din adamları da Endülüs üniversitelerinde okumuştur. Bugün, hâlâ Avrupa’da kimyaya, Chemie ve cebire, [Arabi El-cebir kelimesinden] Al-gebra ismi verilmektedir. Çünkü bu ilimler, önce müslümanlar tarafından dünyaya öğretilmiştir.
Avrupalılar, dünyayı tepsi gibi dümdüz ve etrafı duvarla çevrili zannederken, müslümanlar, ilk olarak, dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü buldular.19 Yorumla- +1 yıl
Geçmişi kastetmiyorum, günümüze bakalım. Adamlar bizden öğrenmiş ama kullanmışlar, biz neden kullanamadık?
- +1 yıl
Calmislar iste adamlar herseyi bizden. Musluman ulkeler simdi fakir hep savas var sömurge ediliyor bizim silahlarimizla. Bizim icatlarimizla. Nasil kullanalim ama yukaridaki cok sacma İslam bu kadar baskici bir din degil yanlis anlayanlar kotu kullanan mi dersin zina yuzunden kadini diri diri gomenler mi hep bunlar İslam'i yanlis ogrenmek yuzunden.
- +1 yıl
Günümüze gel
- +1 yıl
Hep aynı laflar. Neyse tamam uzatmıycam. Rahman_Daburda başkasının görüşüne yorum yok lütfen.
- +1 yıl
Niye yasak mı ki 🙂
- +1 yıl
peki bunlar din sayesinde mi olmuş? Yani insanlar aslında matematik fen gibi alanlarda gelişmek için bir din mi beklemiş? Bana bunlar biraz saçma geliyor. Şu anda ateistliğin yayıldığı coğrafyalar da en az diğerleri kadar gelişebiliyor. Örnek japonya ya da Kanada. Ya da başka herhangi bir yere bakabilirsiniz. İnsanlar artık dine önyargılı. Dünya genelinde bu durum böyle. Çünkü insanlar biliyor ki dini günlük hayata sokarsan günün birinde bu düzen bozuluyor. İsma aleminde bilim yolunda ilerleme kaç yıl sürdü? ben diyeyim 800 sen de 900 yıl. biz bunun cefasını kaç senedir çekiyoruz?500 yıldır. Hala da çekmeye devam ediyoruz. Peki Avrupa kaç senedir bunun sefasını sürüyor?500 yıldan beri Avrupa gelişiyor. Şu an aklına müslüman bilim adamlarının yaptığı güzel bir şey gelmiyor. Gelemez zaten. Böyle bir coğrafyada hiçbir bilim aşığı insan bilim yapmak istemez. Biz hala açık kapalı mevzusunu tartışıyoruz. Bu bir bilim insanı için gülünç bir konu. O zamanın müslümanları bilim yolundan ayrılmadı ve İslam alemini yücelttiler. Ama şu anda müslümanlar acı savaş yoksulluk ve dini anlamdaki her şeyden dolayı acı çekiyor. Din adı altında İslam aleminde hüzün ve gözyaşı eksik olmuyor.
+1 yılDinle kafayı yedikleri için Cubbeli salak bit herif var İngilizce öğrenip ne yapacaksınız ahirette ingilizcemisorulcak diye diye birde bu herifi dinleyen kitlede çok normaldir, Avrupada arştırma yapılırken aranan balıklar bilime nasıl katkı sağlarım bilimle ilgili neler yapabilirim +Muslumanlıkta arann başlık karı kız nasıl tavlarım onu bunu nasıl öperim vs normldir geri kalması.
31 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yalnız senin birkaç soruna denk geldim senin bir kinin var ve yaptığın her eleştiri sadece birkaç kişiyi tanımanla geçerli :) Avrupa mı çok ileri? Yunanistan demokrasiyi getiren bir ülke ama sen iyi bir araştır mesela kadın erkek ayrımını nasıl yapmışlar? Ve şemsiyenin ve topuklunun icadını araştır :) Bir mimarlık öğrencisi olduğunu düşünerek mimarlık tarihinde görmüşsün kanımca. Her dinin sekteye uğradığı dönemler ve kişiler tarafından yıpratıldığı zamanlar var. Ve benim abimin güzel bir sözü vardı. diyordu ki: sen bir şehirde 500 bin insan tanımışsan ve bu şehrin nüfusu 1 milyondan fazla ise 500 bin kişi kötü ise sen herkese kötü diyemezsin. Evet ben de bazen islam adı altında yapılan yanlışları irdeleyip burda sorular soruyorum emin ol. Hatta bana sen nasıl müslümansın diye soranlar da oluyor ama sen çok dar bir bakış açısından bakıyorsun. Mimarlık öğrencisinin bakış açısı ve ufku geniş olmalı. Perskpektifte bile çift kaçış tek kaçış varken ufut noktası varken olaylara tek yönden bakmak ne kadar doğru? Biliyorum ne desem de düşüncen değişmeyecek ama senin kaç sorusuna denk geldim hep aynı şeyi yapıp 100 kişiden gördüğün şeyi tüm topluma mal etmen yanlış.
24 Yorumla- +1 yıl
1) Kimseye kinim yok.
2) Ben geçmiştem bahsetmiyorum, günümüze bakıyorm. Avrupa hayranı değilim. Türkten başkasna hayran olmadım hiç.
3) Burada İslama saldırı yapmadım. Sadece kendilerine Müslüman diyen genellikle Orta Doğu ülkelerinde durum belli. Kadınlar öldürülüyor, bilimle ilgili çalışma yok sana daha birçok şey sayabilirim.
4) Bunları görmek için MİMAR olmaya gerek yok. Biraz düşünem herkes farkına varacaktır. 😊 - +1 yıl
Mimarlığı bırak şimdi bunun dersle alakası yok. Neyse teşekkürler.
- +1 yıl
Mesela. F16 Yapmak. KLIMA Yapmak. Elektrikli oto yapmak. KURANDA yaziyordu demek lazim. Hangi sayfada. diyene bu cahil bir sey. bilmiyor demek lazim.
+1 yılMüslümanların bu sorunu aşmalarındaki en büyük engelin mezhep ve tarikatlar olduğunu düşünüyorum. Birde bunların haricinde selefilik düşüncesi var. 1400 yıl öncesine İslamiyet’in ilk yıllarını yaşama düşüncesi. Kuranda ki yazılanları yorumlamadan olduğu gibi yaşamak vesaire. Buna örnek olarak günümüzde IŞİD'i gösterebiliriz. Dolayısıyla sorun islamda değil müslümanlarda. Ayrıca İslam Ülkelerine baktığımız zaman kadını hayattan soyutladığını görüyoruz hem nüfusun yarısını devre dışı bırakmış oluyorlar hemde anne eğitiminin niteliksizleşmesi sebebiyle oğlan çocuklarının kültür düzeylerini düşürüyorlar. Müslümanlar eğer gelişmek istiyorsa Türk islamiyeti tarzını seçmek zorundalar onların benimsediği şeriat düşüncesiyle olacak iş değil bu.
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nesli, anne yetiştirir. Anne, kadındır. Bir neslin kaliteli olması o annelerin kalitesine bakar. Erkekten önce kadınların eğitimi önemlidir. Çünkü o babayıda abiyide anne yetiştiriyor, yani kadın yetiştiriyor. Gelişmemiş toplumlarda, kadına bakış açısına bakarsanız bunu anlarsınız. Türklerde kadın kutsalken , araplarla olan ilişkilerimiz yüzünden oluşan etkileşim sonucu şu an bu halde olmamızın sebeplerinden biridir.
32 Yorumla- +1 yıl
ağzına sağlık abi.
- +1 yıl
Teşekkürler :) aslolan budur. Kadın, erkeğin ruhuna ve zihnine liderlik önderlik eder ilham olur erkeğin yüreğine. Yani erkeğin ruhunu erkekliği ile birleştirmesine sebep olur. Erkeklikten kastım, adamın hammaddesi deriz ya erkeğide erkek yapan unsurlar vardır, bu unsurlar da erkekliğin kaynağıdır. Erkeğin amacı da kadını korumaktır (kadının aciz olduğunu söylemiyoruz burada) kadını korumalı ki , kadın dünya üzerinde yürürken yara almamalı (yara dan kastımız da kadınların ezilmesine sebep olan zihniyet oluyor) .
Cevabı çok basit bizim dinimiz de sorgulama yapmak yoktur hiçbir şekilde sorgulamayan insanlar köle olur yönetilir ve ülkemiz de din tüccarlarının yaptıkları şovları anlamayan fakat bir lafıyla ölecek insanlarımız olduğu sürece ne medeniyet ne refah seviyesi ne de bilim teknik eğitim alanında gelişemeyiz.
26 Yorumla- +1 yıl
elbette din tüccarlarınında etksi vardır onları allh kahretsin kuranda ayeti var din tüccarlerının ;
«Onu mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz» diyerek söz almıştı. Onlar ise bunu kulak ardı ettiler, onu az bir dünyalığa değiştiler. Yaptıkları alış-veriş ne kadar kötü!” (Al-i İmran-187)
ama insanlara allah akıl vermiş ilk oku demiş kuranda hala akletmiyorsa insanlar birazda suçu kendilerinde bulmalı ! - +1 yıl
@fatih9661 görüşlere yorum yok lütfen.
+1 yılİki temele dayanıyor.
Gavur dediğimiz ülkeler gelişimin bilime gereken önemi vermeye dayandığını, imkanları dahilinde ne üretebiliyorlarsa, ürün, emek, hizmet üretmeleri gerektiğini çözdüğü için gelişimleri katlayarak devam ediyor.
Biz olalım, arap ülkeleri olsun, bazı asya ülkeleri olsun bilim ve üretimin önemini yeterince kavrayamadığımız için olduğumuz yerde sayıyor, hatta hazırı tüketiyoruz.
Tüm bunlar yetmez gibi, birde o gavurların musallat ettiği terör belalarıyla uğraşıyor bu coğrafya, bu ülkelerin uyanmasını istemiyorlar.
Yok ırkmış, yok dinmiş, yok mezhepmiş bunları kullanıp bütün ortadoğuyu karıştırıyorlar.
Bizim ülkede de varlar öyle gerizekalılar. Biz dövlet istiyoruk diyorlar. Ulan kuş beyinli özgürlüğünü Türkiye iken yaşarsın, ayrılmaya kalkarsanda, ya amerikanın mandası olursun, ya avrupanın, kafaları basmıyor tabi beyinsizlerin...
Diyeceklerim bu kadardır.20 Yorumla
+1 yılÖncelikle bunu dinle alakalı değil toplumun sosyal kültürü ile alakalı buluyorum çünkü önümüzde Müslüman olup gayet güzel çalışmalar yapmış insanların örnekleri var lakin verdiğin örnekteki ülke yetiştiriliş ve kültürel zincir bakımından böyle görmüş bence dinle alakalı değil (lütfen saldırmayın 😄)
13 Yorumla- +1 yıl
Evet örnek Aziz Sancar. Ama ne yazıkki böyle bilim insanları yurt dışında çalışma imkanı buluyorlar. Çünkü bizim ülke dahil çoğu Asya (Japonya, Çin gibi ülkeler hariç) , Orta Doğu, Arap ülkeleri bilimsel çalışmalara destek, imkan, maddi kaynak vermiyor. Biz saçma sapan meseleleri tartışıyoruz. Olsun en azından Türkten bilim adamı çıkıyor ya o bile yetiyor gururlanmamıza.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum bunun sebebini de dini Yalnış tanıtan ve öğrenmekten aciz kesimin nesilden nesile bu bilgileri yayması bence
- +1 yıl
evet öyle.
+1 yılBasitce aciklaniyor. Ortadoguda.. Batinin. Bilimi ve buluslari. TUM. BUNLAR. KURANDA. YAZIYOR. ZATEN... bitti. Herseyi biliyoruz. KLIMA. Lamba. Nasil. Yapilir Elektrikli arac. Iphone. Nasil yapilir hepsi var? Gibi algi uretildiginden.. bilimi ve arastirma. Organizesi yok. Kitapta her sey yaziyor de. Is bitsin.. Avrupalilar. Keriz. Bilimi adami yetistiriyorlar... Buluslari icin zaman ve vakit harciyorlar.. Turkiyeye. Gelen. Surilerin tek ruyasi. Avrupaya kapak atmak. Turkiye onlar icin. Gecici... Hani Muslumandi bunlar... Hristiyan Avrupaya. Gitmeye calisiyorlar.. Surileri. Bosverin. Turklerin. 100/90, i. Firsat bulsa. Almanya ingiltere. V. s. kacarlar.. kendinizi kandirmayalim
01 Yorumla- +1 yıl
Suudi. Arabistanda. En Cok kullanilan. KLIMADIR!!! Kim icat etti? Kitapta. yaziyordu. derler ve rahat Bir bicimde. O sicsklarda. KLIMA. Kullanirlar. I phone, yide kullanmayi. unutmazlar...
Din beyni köreltir açık ve net. Avrupa geleceğe bakarken müslümanlar geçmişe takılıp kalır. Buna bir de dini yasaklar, ayıp ve günah kavramları da eklenince başka bir nedene gerek yok.
Cern'de hadron çarpıştırmayı veya yeni bir canlı klonlamayı bile 'Allahcılık oynamaktır, şirktir' şeklinde nitelendirenler ''çiçek kokladım orucum bozulur mu, çıplak banyo yaparsak eve melek girer mi?'' gibi dar alandaki boş sorularla uğraşılarlarsa bunların bilimde çığır açacağını düşünmek bile safsatadan öteye geçmez.20 Yorumla
+1 yılAslında müslüman ülke yok ki. En merkeze bakalım Suudi Arabistan yani İbni Suud tarafından kurulan daha doğrusu ingilizler yardımıyla iktidarı alan bir devlet. Aynı zamanda haritaya bak. Suriye, Irak, Tunus gibi ülkeleri düşün sanki cetvelle çizilmiş gibi sınırları var. Bunlar hep o avrupalı devletler belirledi. O yüzden yönetimi de onlar sağlıyor. Bu minvalde o ülkelerin sadece yaşayan halkı müslüman o da ne kadarsa artık Allah'ın bileceği bişey. Yönetimler müslüman olmadığı için asla batıyla yarışamazlar. Çünkü bu devletler tren vagonları gibi. Haliyle en önde batı olduğu için arkadan gelen vagonlar onlara yaklaşamıyor. Bu konuda kitap bile yazılır öyle geniş bir konu ama ben burda bitiriyorum. Umarım derdimi anlamışsınızdır
00 YorumlaGavurun icadını kullanırsan ve kullandırırsan günah işlemiş oluyorsun diye bir zihniyet var. Madem gavurun yaptığı haram siz üretin diyecem de her sene aynı muhabbet ramazanda orucu ne bozar halbu ki hep aynıdır yıldan yıla yeni maddeler eklenmez ama hep gundem budur az araştıran sorgulayan bir toplum olsa müslüman ülkeler bizde dahil yapamayacağımız şey yok geçmişte müslüman ilim adamları güzel başarılara imza atmışlar. Ama günümüz de görmemiz namümkün :)
40 YorumlaDün bir belgesel izledim adı cosmos
Bugünkü bilimin en büyük parçaları ve avrupaya bilimi götüren yayan islam coğrafyasıdır diyerek anlatıyor ve bir bilim felsefesini ve adamını ve yuzlercesini anlatıyor
İslamin kötü lanse edildiği yılların başlangıcı israilin ve halkının islama sarmaya başladığı yillarla sabit ve örtüşen bir tarihtir
Araplar aslını yitirmiş birer nefs düşkünü oldukları için geriledi
Türkler ise sürecin başında
Ve dünya globellestikce din ve erdemler de gidiyor
Din ise bilime engel olarak gösteriliyor
En zeki insanların bile akil kavramını zeka sanması senin su an ifade ettigin durumu bizim kabahatomiz gibi görünmesine sebep veriyor.
Zeka ve akil farklı ve irdelenmesi gereken konulardır.03 Yorumla- +1 yıl
Geçmişten bahsetmiyorum. Günümüze bakalım.
- +1 yıl
Günümüze bak konu bu
- +1 yıl
@Rahman_Daburda tarih dediğimiz ve kitaplara yazılan bilgiler neden var?
Geleceğe dair ufuk çizgini genisletmek için
Geçmişi unutabilir mısınız?
Size kazık atan veya elinizi ateşe tuttugunuzda yandığını her gün unutsanız?
Geçmiş saplantılı olmadan gelecege şekil verecek ve boşa zaman kaybetmemiz için var olması gereken birseydir
Bize anlatılan tarih ise nedenlerden uzak ve hakikatsiz bu sayede günümüz dünyasında donen globel ve modern akışa sorular sorup cevap alamıyoruz aslında bunun cevabı insanlık tarihinde yatıyor
İslam dünyasının öldürdüğü tek bir bilim adamı hazerfan ahmet celebidir
Fakat hıristiyan dünyası yaka yaka doymamıştır
Bunu bilip islam coğrafyası hakkında su soruyu sormak günümüzü değil geçmişi bile bilmediginizdendir.
Saygılarımla.
- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılOrta çağda guguklu saati şeytan işi diyip kırdırtan papazlar varken bizim İbn-i Sinalarımız vardı.
Şu anda en büyük eksiğimiz İslam dünyasının beyninin yıkanması ve bu bilin bakalım kimler tarafından yapılıyor?110 Yorumla- +1 yıl
Kimsenin görüşüne yorum yok lütfen.
- +1 yıl
Geçmişimle gurur duyuyorum. Bu bir aptallık değil öz saygıdır.
Fakat şimdimi eleştirmekten de geri durmuyorum farkındaysanız.
O yüzden fazla şeyapmayın.
Kasmayın ;) @Y_AbSiNth - +1 yıl
Ben izin veriyorum bu arkadaşa sorancım.
Konuş @Ehlivukuf :D - +1 yıl
lütfen mesajdan konuşun o zaman? ben görüşlere yorum istemediğimi belirttim soruda. rica ediyorum
Simdi o sakalli mollalar halk üzerinde baskin ya... birde kuran i kendi menfaatleri icin kullaniyorlar ya... toplumun ozellikle kadinlarin gelismesi , kulturlesmesi , birseyeyleri okuyup öğrenip sorgulamasi... onlarin isine gelmiyor... iranda yalniz son donemlerde bir feminen devrim hareketi gozukuyor. .. umarim basarili olurlar
40 Yorumla
+1 yılTarihe tekerrür den ibaret sananlar yüzünden olmasn. Osmanlı 17. Yy tarihe baş koymuş nice felsefe alim doktor mimar fizik bilim adamı yetstrmis sırf yenilenme ihtiyacı duyduğundan smdi ki dönem ile yabancı milletler arasındaki tek fark eğitim sadece egtmdr. Osmanlı da medreselerde 7 yasnda alım çıkarırken smdi yaş en az 25 tr eğitim tek sorun eğitim
11 Yorumla- +1 yıl
evet sorun eğitim
Valla ne olmuş bitmiş vs inanın hiç önemi yok ölüp gidicez öteki tarafta hesap var o kadar boş ki şu dünya biz kendimizi düşünelim birey olarak görevlerimizi yerine getirip imanımızı koruyalım... yoksa dünyada cok absürt ve sacma şeyler var önünü alamayız hicbirinin bizi bile içine çekerler...
13 Yorumla- +1 yıl
Abim sen çok yanlış gelmişsin.
- +1 yıl
Tamam teşekkürler
Çünkü ortadoğu halkı cahillikle yönetiliyor, Avrupa bizim şu an yapamadığımız din meselesini 200-300 yıl önce yaptılar ve kiliseler kabuklarını çekildi ama birde bizlere bak, herkesin dilin de "din kitap allah" ve hepsi ülkelerimizi bataklığın dibine çekiyor! Yani tüm bu olayların sebebi islamiyettir, kimse bana Araplardan daha iyi islamiyeti ve kurani yorumladıgını, gerçek müslümanlık bu değil demesin, anca kendinizi kaldırırsınız
30 Yorumlayobazca düşünceler içerisindeyiz.
batıyı kendimizden geri görüyoruz.
bazıları birilerini asrın adamı gördüğü için görüyoruz.
açlıktan tezek yiyecek haldeler.
ama kıt kanaat geçinmeye bile şükrediyorlar. yazık.30 Yorumla
+1 yılTeknolojiye karşı olupda en lüks teknolojilere para yatıran bir millet olsa olsa canım dır net. Ben böyle bir milletin en akıllısı olmayı bile asla tercih etmem 🙂
22 Yorumla- +1 yıl
Canım dır ne lan. Ben oraya canım yazmıştım. Site Canım yapmış 😓
- +1 yıl
G e r i z e k a l ı yaziyorum Canım yazılıyor
mezhepcilik seriatcilik ve cahillik tir bunun önemli sebepleri ve bu yönetim yüce türk milletinin gelismesini de istemiyor istiyor ki tr olsun bu suudi arabistan
40 Yorumlaİnsanlar dinini yanlış biliyor kendi kitapları olan kuranı bile okumaktan acizler dinden değil bu insanlardan kaynaklanıyor !
20 Yorumla
+1 yılBatı dediğimiz şeyinde zamanında din adı altında insanları katlettiğini unutmayalım öncelikle. Ayrıca günümüzde islam ülkelerinin gerileme sebebi Avrupa'nın bizim gelişmemizi istememesi, iç savaş çıkartması terörü desteklemesiyle alakalı bence.
14 Yorumla- +1 yıl
1) Ben geçmişi sormadım.
2) Sen Avrupaya bunları yapabiliyor musun? Hayır. Neden? Adamlar gelişmiş çünkü. Kusura bakma bu dünya düzeninde her ülke kendi çıkarına bakıyor. Sen gelişmezsen ülkende oyun da oynarlar, iç savaşta çıkartırlar. Gelişip hadlerini bildireceksin. - +1 yıl
Makarna saçlı değil, makarna beyinli olmalıydı kullanıcı adın...
- +1 yıl
@mimarkiz61 bende zaten sana bir şey demedim genelnolarak konuştum bu bir. İkincisi zaten benim fikrimce sen sordun ben cevapladım. Yani ben sana fikrini sormadım.
@Adamın-Birisi kes sesini. - +1 yıl
Peki, teşekkürler.
hepsi islamın suçu demi senin gözünde islamın değil müslümanların hatalı olduğunu kafana yerleştir cici kız ve böyle olmasını istemiyorsan KizlarSoruyor da bunu sormak yerine seninde ülkene katkı sağlayacak bir şeylerin olsun ki laf edebilesin
02 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle bir şey demedim? Sen neden atarlandın? 😂
- +1 yıl
Gerçekler her zaman acı verir :D
+1 yılÇünkü bilim adamları burada hakettiği değeri göremiyor sonrada yurt dışında çalışıyorlar
22 Yorumla- +1 yıl
malesef. biz anca saçma sapan meseleleri tartışıyoruz
- +1 yıl
Aynen öyle
Tek tip sağlıksız ataerkil ideoloji 'nin doğurduğu kör geri zihniyetin meyveleri anca bunlar olur.
30 Yorumla
+1 yılOnlara gavur diyoruz sanki bir farkımız varmış gibi. Övmekle yahut sövmekle meşgulüz tüm meşguliyetimiz bu.
30 Yorumla
+1 yılSuudi Arabistan'ın yaşam döngüsü yaşama biçimi öyle maalesef bir anda değişse zaten asıl o dikkat çeker
20 Yorumla
+1 yılBilime, sanata günah gözüyle bakan zihniyet, sorgulayamayan zihniyet oldukça gelişemeyiz elbet.
30 Yorumla
+1 yılyozlaşan zihniyet önce kadını ezer çünkü toplumu kadın şekillendirir kadın akıllısa akıllı evlat yetiştirir cahil kalırsa yozlaşmış sistemin istediği cahili yetiştirir
30 Yorumla
+1 yılmüslüman ülkelerin cogunda seriyat kurallari var cogu seye set cekiyor bu aslinda bu nedenle ilerleme kaydedilmemeside normal iste ne diyim böyle düsünüyorum
20 Yorumla
+1 yılÇünkü radikalleştiriyorlar durumu aşırı hale getiriyorlar
20 YorumlaNeden bu eşleştirmeyi yaparken hesabına gelen ülkeleri örnek veriliyor neden Sudi Arabistan
Hiç mi insanlığa bilime faydası olan bayan müslüman yok onları neden örnek göstermiyorsun
Biz bize gerici diyenlere ancak deh demek için gerideyiz 😉01 Yorumla- +1 yıl
Günümüzde bahsediyorum. Özellikle Orta Doğu ve Arap ülkeleri. Geçmişte zaten çoğu çalışmaya kaynaklık eden Türk, Müslüman bilim adamları. Sorun Müslümanlıkta falan değil. Din herkesin özgür iradesi. Ben adamın işine bakarım dini kendisini ilgilendirir. Ama bakın GEÇMİŞ. Diyoruz ya hani Avrupa bizden öğrendi çoğu şeyi. Evet bunu onlar da inkar etmiyor zaten. Ama adamlar almış kullanmış geliştirmiş. Peki biz neden bunlara sahip çıkamadık, geliştiremedik. Aslında biz demek istemiyorum Türkiye yine Orta Doğu ve Arap ülkelerine göre çok çok çok iyi durumda. GÜNÜMÜZden bahsediyorum. Bana lütfen Avrupa gelişmemizi istemiyor lafı da etmeyin. İstemez doğrudur. İç savaşa destek verip oyunlar oynuyorlar doğrudur. Ama biz onlara bunu yapabiliyor muyuz? Hayır. Neden? Adamlar yaptırtmıyor, gelişmişler çünkü. Sen gelişmezsen bilimde, teknikte, eğitimde, sağlıkta, toplumsal saygı da kusura bakma ama düşmanlarının işini kolaylaştırmış olursun. Dediğim gibi Türkiye yine iyi durumda bize yetiyor şimdilik
Bu ne saçma bir resimdir? Suudi' kadınların araba kullanmasına izin verildiği vakit uzaya mı çıkacaklar? Ya da teknoloji birden gelişecek mi?
Tanrım ne gereksiz insanlar var.03 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz olduğumu düşünüyorsan sorularıma görüş bildirmezsin olur biter. Bu kadar kasmayın kendinizi 😊
- +1 yıl
Benim zekam bana yetiyor. Teşekkürler.
Çünkü onların iyi şeyleri bize yansıtılıyor. Müslüman ülkelerin de kötü şeylerini yansıtıyorlar. Medyaya bağlı yaşamayın :)
01 Yorumla- +1 yıl
her şey açık ve net.
+1 yıl2016 Suudi Arabistan'da kadınların memeli hayvan olduğu iddia edildi ve onlarla aynı hakları olacakları söylendi.
30 Yorumla
+1 yılÇünkü Avrupa yıllar önce kiliseyle olan bağlantısını kopardı. Baktılar papazla papaz olunmuyor saldılar iplerini gittiler.
20 Yorumla
+1 yılÇünkü o ilerici avrupa pis ellerini ortadogudan çekmiyor. Kurandan uzak yaşayan cahil Müslümanları kullanıp sürekli birbirleriyle savaşsın başka şeylerle ugrasmalarini istemiyor
00 YorumlaAllah çalışana verir. İnsanlar gibi adaletsiz mi ki torpil yapsın?
14 Yorumla- +1 yıl
Sen ne diyosun?
- +1 yıl
Şimdi anladım tamam😊
+1 yılAvrupalıların kitaplarına hep bakarsan geçmiş büyüklerine önem vermeyen Müslümanların İbn sina Farabi biruni diye giden büyüklerini hep kendi kitaplarında yer edindiklerini görürsün
04 Yorumla- +1 yıl
Bak ne güzel adamlar kullanmış. Biz neden kullanamadık?
- +1 yıl
İş bizim asıl sorunumuz bu onlar bizim geçmişimizi örnek alırken biz onların şimdiki hallerini örnek te almıyoruz direk taklit ediyorux
- +1 yıl
4. murat zamanında takuyiddin Mehmet tarafından İstanbul'da dünyadaki en gelişmiş aletlerin olduğu bir rasathanenin açıldığını biliyor muydun o zaman dünyada tekti. padişah başta hoş karşılarken sonradan başkalarının gazına gelerek kapattırmıştır.
- +1 yıl
Tamam teşekkürler
+1 yılMuslumanlik sanilan sirk aleminin muslumanlikla alakasi olmadigindan olabilir mi
10 YorumlaÇünkü ahlak dinle gelen bir şey değildir.. Bir yeri gelişmiş gelişmemiş olması ahlak saygı güven ve karakterle ilgilidir
10 Yorumla
+1 yılAbd dunyaya gore yasiyor suudi arabistan allahin emir ve yasaklarina gore fark bu
09 Yorumla- +1 yıl
@near_ arap ulkeleri bu konuda cok lati nasil bir inamc sekli bilmiyorm ama evlerde muzik dinlemek sarki soylemek ensturuman calmak vs falan da yasak bizim ulkemizin insanlari nasil yazilanlari terse ceviriyorsa onlarda yazilanlari katilastirip oyle uyguluyor
- +1 yıl
@near_ görüşlere yorum yok lütfen
- +1 yıl
kimsenin kimseye saldırmasını istemiyorum benim sorularımda.
- +1 yıl
@near_ ne dedim sana katilastiriyorlar sunu bilmiyorsun o zaman dugunlerde calgi calmak yerine mevlut okutup yemek vermek dugunlerde sadece kadinlar arasi oynayabilmek bunlar var hadislerde gecer muslumanlarin bir kismida hadisleri yalanlar o yuzden cogu kisi bilmez
- +1 yıl
@Atalente54 tamam ablacım uzatmayalım. Teşekkür ederim yorumun için.
+1 yıldini yanlis algiladiklarindan, kadini bir insan bir birey olarak gormediklerinden
20 Yorumlaçünkü dinde dogmatık dusunce var. insanlara sorgulamayı ogretıyor ınsanlar da bir b*ku sorgulamayınca boyle cahıl ve gerı kalıyor.
21 Yorumla
+1 yılsorun su senın gıbı cahıller sadce bı kac kısıdıen duydukalarına ıtıbar edıp glıyolr o yuzden senın dusuncelerını degıstırmekle kımse ugrasmaz aptalca bu senın gıbıler konusr haklısın derız guler ve gecerız
02 Yorumla- +1 yıl
Açık ve net görünmüyor mu fark? Kimden ne duymuşum? Ben kendim görüyorum, okuyorum, araştırıyorum. Düşüncelerimin değişip değişmemesi önemli değil ayrıca.
+1 yılÇünkü bizim gelişmemizi istemiyorlar baksana bigun darbe diğer gün terör
111 Yorumla- +1 yıl
Knk sen yapma bari be. Güçlenmezsen tabi oyun oynarlar. Sen Avrupaya oynayabiliyor musun?
- +1 yıl
Biz şerefsiz, değiliz Osmanlı zamanında süper güçken bile oynamadik :/
- +1 yıl
Hea istemiyorlar sen teknolojiye kültüre yatırım yaptında seni elalem engelledi :DAS:D:A
Sen boktan tubıtak başına git hayvanat bahçesinin başkanını ata gelişmekten bahset :D
Türkiyeden çıkan fikre ödül bile vermezken amerikada 1. lik alsın.
Her yere üniversite aç geliştigini san.
Egitim kalitesini arttırma yerin dibine sok.
Ögrenciye yardımcı olacagına köstek ol
Daha yazıyorumda gelişiyoruz hacı işte az daha gelişirsek yerin dibine dogru incez
- +1 yıl
- +1 yıl
La daha 3. kopruye hava alanına karşı çıkan zihniyetler var onları alkisla sonra niye geliseniyoruz diyin
- +1 yıl
Valla ne için desteklemiyoralr onuu anlamak bilmek gerek şimdiki konumuzda o degil zaten :D
Hem gelişmeyi böyle düşünüyorsan uzatmayalım konuyu.
Gelişme yapı yapmakla degil beyni degiştirmekle olur istersen bogazın üstünü köprüyle kapat waow nekandanda gelişmiş bir ülkemi dicekler :D - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Engellendin mi :/
uzaya kadın yollamak çağdaşlıkmıdır eğer sizler buna çağdaşlık diyorsanız siz çağdaş olun biz yobaz oluruz
01 Yorumla- +1 yıl
ben ne diyorum sen ne diyorsun? senin gibiler olduğu sürece zaten gelişemeyiz.
onlar birbirlerine sahip çııkıyor
müslümanlar ise birbirlerini yiyor20 Yorumla
+1 yılçünkü cennette huri veriyorlarmış...
31 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılçünkü islamistler İslamı yaşamıyorlar. çünkü bilmiyorlar.
00 YorumlaMüslüman demesek. Bunların tek nedeni araplar
32 Yorumla- +1 yıl
Evet çoğunluk Araplar.
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAvrupa dini reform etti Muslumanlar edemedi.
40 Yorumla
+1 yılbilmiyorum gelecektede ne olacağı belli değil
10 Yorumlaçünkü müslümanlar anlamayacak ne var.
10 Yorumla
+1 yılDin.
20 Yorumlabeyaz insandan siyah insana beyin farkı da var
10 Yorumla
+1 yılaynen nedir
10 YorumlaGavur demiyorum
20 YorumlaCahillik
20 Yorumlasömürge
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?