Neden Kürtlere terörist gözüyle bakılıyor ya da insanlarımiz neden normal bir insana yaptığı muameli aynı şekilde Kürt olanada yapmıyor. :?
Cevabın nedir?
ben isin tarihi boyutundan cok
insanlarin tutumlarina deginmek istiyorum
Kürtlere karsi olan, Kürtler üzerinden.. Kürtleri dislayarak yahut da asagilayarak kendine bir yer bulmaya calisan bir güruh mevcut. halbuki böyle bir durum ile bile bu kisilerin Kürtlerin varligi sebebiyle kendilerine bir deger bicebilme lüksüne sahip oldugu görülebilir.
halbuki hicbir irk üstün degildir bir digerinden, ve hicbir insan asagi degildir ötekinden bu bakimdan...
böylesi kiyaslara girmek, insanlar arasinda böyle ayrilikci tutumlara sergilemek zavalliliktan baska bir sey degildir. yaziklaniyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bunu kürt türk çerkez laz... diye ayırmak yanlış... Kürtlere kötü gözle bakılmasındaki sebep tamamen terör... Aynı eylemi çerkezde yapsaydı onlara k-karsıda bir önyargı olurdu eminim.. Önemli olan ırk değildir önemli olan aynı bayrak altında ihanet duygusu yesertmeden yasamak...
10 Yorumla
+1 yılKürtlerin çoğunluğunun, içindekilerinin çoğu Kürt olan bir terörist yapılanmaya destek vermesinden dolayı teörist olmayanlar ile tanışınca da insanın aklına geliyor acaba terörlerle bir ilgisi var mı? Onun dışında büyük bir ayrım yapıldığını görmedim. Tam olarak bilmiyorum geçmişlerini, bence aynı vatanda yaşamamızı sorun etmedikleri sürece ırkları kimsenin önemli değil. Onlar hakkında düşüncelerime gelirsek genelleme yapıyorum şu an yani çoğunluk olarak fazla ırkçılar bir de çok fazla kaçak elektrik kullanıyorlar😁😄
03 Yorumla- +1 yıl
Ne Erdoğan ne de diğerleri hiç biri umrumda değil Türkiye' de adam gibi siyasetçi görmüyorum. Biri dini istismar ediyor diğeri milliyetçiliği diğeri Atatürk ü sizinki de kürtleri istsmar ediyor.
Operasyon yapıldığı zaman çıkmasaydınız sokağa ne işiniz vardı sokakta. Tabi sizinkiler çocukları kadınları önlerine siper etmesini çok iyi biliyor. Avratlarınız da çocuklarınız da bu işlere çok meraklı görüyoruz o taş atanları molotof atanları kör değiliz. Tabi avrat kılıklı oğlanlarınız da var onları da söylemeden geçemeceyeğim. Bizim askerimiz sokağa çıkma yasası çktığında size ekmek dağıttı lan nankörler. Daha da gelmiş asker halkı öldürüyor diyorsunuz yasak varken ne yarrağm arıyordunuz dşarda. Ya da niye peşkeş çekiyordunuz teröristlere, bu devlet size ne vermedi. Elektiriği bile kaçak kullanıpp onca insanın hakkına giriyorsunuz. Düne kadar yaptıklarınızı ne zaman unuttunuz da bugün bize haktan hukuktan bahsediyorsunuz? Görüşü mod kaldırdığından buraya yazıyorum. - +1 yıl
Benim sahip olduğum ancak Kürtlerin sahip olmadığı haklar neler? Sınıfımda Kürtler de Araplar da var doğu Türk devletlerinden gelenler de var hepsiyle aynı dersi görüyoruz ilerde aynı mesleği yapacaz ve aynı parayı kazanacaz fark ne? Ayrıca devlet giderlerinin vatandaştan çıktığı doğrudur ancak kaçak kullanmak yine de bir sorundur. O kaçağın parası elbet bir yerden gelmeli bu da aynı geminin yolcusu diğer vatandaşlar oluyor bu durumda kaçak kullanmak haram yemek değil mi? Kişi ülkeye zarar vermeye çalıştığında gemiyle birlikte yolcusuna, kendine ve diğer vatandaşlara da zarar veriyor. Siyasiler gelir geçer onları seçen kişilere bağlılar önemli olan insanlar ve ortak vatan. Hükümeti beğenmeyen topluluk hükümeti değiştirsin hükümet karşıtlarını yetersiz gören topluluk hükümet karşıtı partilere kendilerini daha iyi temsil edecek kişiler seçsin.
kürtlerle din kardeşiyizz diyoruz aman kırılmasınlar diye yanlarında Türklükten bahsetmiyoruz sonra bir bakmışız kendileri göğsünü gere gere KÜRDÜM diye haykırıyor. ee biz onlar kırılmasın diye bunca kelimelerimizi seçerek konuşurken niye böğürüyorlar. Kibre karşılık kibir sadakadır diyorum: Kürtsen ülkene git!
42 Yorumla- +1 yıl
çünkü bu vatan Alparslanla fethedildi Fatihle İstanbul fethedildi Yavuzla herşey yerine oturdu.. ev sahibi onlar.. Bunlar Kürt olsaydı vatanın tamamını kapsayan ortak kelime Kürt olmak zorundaydı. şimdi ne benim Türklüğüm ne senin Kürtlüğün bize bu vatanda hak sahibi olma lüksü verir. ben Atalarımızın fethettiği topraklardayım. azınlık Kürt diye çoğunluk dilini mi tutsun. ben nasıl ki Kürt biri rencide olmasın diye kelimelerimi seçiyorsam o da bıraksın Kürtlük sevdasını. Ya Kürtlük-Türklük kavgası olacak ya da her iki taraf kardeş olup Müslümanca yaşayacak.. Irkçılık üzere yaşayan bizden değildir hadisine rağmen biz kırılmasın diye dilimize hakim olurken Kürtlükten tatava yaparsa kibre karşılık kibir sadakadır diye ben de paçaları sıyırırım. sonuçta bu topraklar onların feyihleriyle vatan oldu, sen de ben de biraz susalım onlar konuşsun, hani diyorsun ya Kürtler nereden gelmedir diye.. daha ortada Alparslan gibi birinin fethiyle kurulan Türk devleti dururken andımızı açman tatava
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
30Cevap
Selam yalnız soyka,
Kardeş, Hz. Adem'den geliyor soyları,
Sonracığıma, genelleme yaparak nasıl insanlar diyemiyorum her sepette olduğu gibi çürükleri de olabilir, ama az ama çok bilemem.
Meselede kürtleri temsil ediyoruz diye ortaya çıkan horoz--bu çocukları tavuk suyunu bulandırmakta ve ortalık karıştırmaktadır.20 Yorumlaİyisi de var kötüsü de.. Geçen sene sadece netten tanışıp kaynaştığım Ercişli arkadaşlarım kurban bayramında davet etti ve orada geçirmiştim. Televizyonda sadece terör ile ilgili olanları gördüğümüz için aklımıza öyle kazınmış. Gidince bütün fikirlerim iyi yönde değişti.
20 Yorumla
+1 yılya kürt değilim azeriyim ama kürtleri pkk yı savunduğunu söylüyorlar bu bence çok yanlış çünkü pkk ermeni soysuzundan gelme bir kaç kürt de bu pkk yı gerçekten kürtleri savunduğunu düşünüyo bundan dolayı insanlar kürtleri sevmiyor ama herkes insan ben böyle bakıyorum
14 Yorumla- +1 yıl
@_nil_irem tabii kii
- +1 yıl
ben böyle bakıyorum
- +1 yıl
@_nil_irem sence herkes insan değil mi?
+1 yılKürtlerde insan. Onlarinda iyisi kötüsü var tıpkı almanların türklerin olduğu gibi ırkçılık yapmaya gerek yok benim gözümde hepsi eşit hiçbirinin birbirinden üstünlüğü yok.
20 Yorumla
+1 yılK#rtler de insan ya yapmayın k#rtlre böyle şeyler. Onlar çok iyilerdir hep ülkenin menfaatini düşünür hep askerin polisin yanında olur k#rtler vatanseverdir asla yedikleri kabı kirletmezler, asla doğuda kaçak elektrik kullanmazlar, asla pkk sempatizanı değildir k#rtler. Atatürkü de çok severler k#rtler hiç kötü konuşmazlar çünkü onlar k*rt 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
Seni alan KÜRD seni çok sevecek belli
+1 yılben hiç farklı davrandığımı hatırlamıyorum ama onlar biraya gelince gizliden kürtçe konuşup yüzümüze gülüyorlardı nasıl olsa ne dediklerini anlamıyoruz ya sence nasıl insanlar türkiye ile israilin arası gerginken savaş çıksa israilin yanında svaşırım diyen 33 şehit olduğu gün ermeni gazetesini alay ederek gösteren insanlar nasıl insanlar acaba
00 Yorumla
+1 yılsoyu tam olarak bilinmemekte olup nerden nasıl geldikleri sadece tahmin ile yapılıyor yani bir kessinlik yok diğer soruna bakacak olursak bunlar kişisel fikirler kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama tüme varımın yalnışlığını bilmek çok önemli ön yargı insanı hep hataya sokmuştur bu benim kişisel insani fikrim
10 YorumlaOnun ırkla değil de içinde bulundukları kültürle alâkası var.
Kürtler, şiddet kültürüyle ve gerici töre sistemiyle yetişiyor.
Türk kültürünü inkâr ettikleri için medenileşemiyorlar.35 Yorumla- +1 yıl
Asimile olun diyorsun sen resmen dangalak. Senin soyun asimilasyonu çok gördü uzak durun bizden.
- +1 yıl
@HerqeleMan Asimile olmakla alâkası yok, olayın. Ne cahil adamlarsınız yav.
Kültürel entegrasyondan bahsediyorum. Senin o kültürün yozlaştırılmış zaten.
Bizim değerlerimiz ulusal kültür üzerine inşa edilmiştir.
Kendi kültürümüze yabancılaşmadık ki asimile olalım.
Ayrıca, sana kürtlüğünü inkâr et demedim.
Fakat, Kürtsün diye bana aşiretleri savunma.
Ya da onların yozlaşmış töre uygulamalarını.
Kültürünüzün değişmeye ihtiyacı var. - +1 yıl
Değişimin geçiren sizsiniz batı sevdalısı olan sizsiniz alamancı olan ismetler sizsiniz liderleriniz de hep aynıydı bizler hiçbir zaman kültürümüzü terk etmedik.. ve satmadık asimilasyon geçiren soyuna baksana bir bulgarlar avarlar peçenekler neler oldu size o zaman? sen şimdi türkmi sanıyorsun kendini melezsin melez ya da arapsın :D
- +1 yıl
@HerqeleMan Bizim Türklüğümüz, soy bağına dayanmıyor ki zaten.
O yüzden kültürel bağdan bahsediyorum. Ortak kültür, diyorum işte.
Hem batının iyi taraflarını almanın neresi kötü olabilir?
Biz bu yüzden tutup batı özentisi bir millet, olmadık ki.
Ayrıca, senin kültürün de Türk kültürünün parçası.
Benim eleştirdiğim nokta, bu realitenin inkâr edilmesi.
Fakat, senin kafanda düşünenler bunu dayatma sanır.
- Gündem konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılBize terörist gözüyle bakanların bizden daha terörist bizden daha hirsiz bizden daha tecavüzcü olduğunu ben çok iyi biliyorum.
60 Yorumla Gündem konusunda 524 cevap paylaştı. Kürt 3 kişi tanıdım, gayet iyi insanlardı. Şu "Kürtler teröristtir" algısından insanlar vazgeçmeli.
Her Türk aynı mı oluyor? Yo. O zaman insanlar sanki kürtlerin hepsi aynıymış yaklaşımında niye bulunuyor anlamış değilim.00 YorumlaAbla o ayrimciligi yapanlar geri zekali ne alaka türk kürt arap amerikan fransiz yahudi deist kadin çocuk trans gay önemli olan insanlik ya buna bakar im ben soyla irkla cinsle insan olunmuyor vicdanla kalple olunuyor
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ben öyle bakmıyorum kişiliği önemli herkes için geçerli bu birkaç yakın Kürt arkadaşım var ve iyi insanlar
10 Yorumla
+1 yılŞu kürtler çok oldu iyisinden kötüsüne farketmez istemiyorum bunları Türkiyede. olası bir iç savaşta bayrak taşıyan olacam bunlara karşı o kadar.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtlere hakaret eden türkler sizde şerefsizsiniz. siz hakaret edersenız bende ederım dişe diş kana kan.
50 Yorumla
+1 yılbence yapılıyor sen bence bunun farkında degılsın sende kurtsun bak ozgurbır sekılde soru sorabılıyorsun bende sana guzel bır sekılde yazı yazabılıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
ya benımde cevremde cok kısı var neden ben gorduklerını gormedım?
+1 yılNe alaka Kürdüm ve Mutluyum sen kendini kısıtlamışsın kim ne derse desin gibimde değil lo ;)
10 YorumlaPkkyi kuran ve yoneten ve barindigi yer kuzey irak. Burasida kurtlerin eyaleti
10 YorumlaTerörü destekleyen her kimse lanet olsun!!! Yoksa kürtmüş alevi sünniymiş bu ayrımlar aptalca
30 YorumlaKurtlere degil. Ermeni asilli olup kurtler uzerinden gundeme gelen caniler teroristtir!
00 YorumlaGündem konusunda 3,5b cevap paylaştı. İnsan ayırmak yok bizim kültürümüzde. Atatürkçü mu değil mi ona bakıyoruz. Atatürk insanlık demek çünkü.
21 Yorumlaİyileri de vardır her toplumda olduğu gibi ama biz karadenizliler onlarla pek anlaşamayız genel olarak
00 YorumlaKürtlerin soyu Yemen den gelmektedir ne yazık ki nişanlarlardı her kürdün pkk lı olacağını düşündükleri için
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen iyisine denk gelmedim varsa bilmiyorum daha bügün kardeşim dediğim ihanet etti kavga ettik
30 YorumlaTürk kürt kardeştir pkk kaleştir destekleyende kaleştir
20 YorumlaBen şahsen hepsne bakmyrm ama bazıları apocu onlara ayar olyrm
10 Yorumlakütt türk ya da başka bir irk önemli olan irk değil insanlik olmalı
10 Yorumla
+1 yılBen dil din ırk ayrımı yapmam yeterki insan gibi insan olsun
00 YorumlaBen şahsen kürdüm bu güne kadar çok tepki topladım benim abim polis vatanına hizmet ediyor yengem polis oda aynı şekilde
00 Yorumla
+1 yılKürtler Ortadoğu pers İran soyundan geldiği kabul edilen ve Anadolu'ya göç ettiği kabul edilen bir kavimdir
00 YorumlaHer milletin iyisi de kötüsü de var.
Türküm, e malesef Türk te de kötü çıkan oluyor
Milletle ilgisi yok, insan yapısıyla ilgili00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak şimdi eşek varmış dağlarda çayırlarda geziniyormuş sonra bir Ermeni gelmiş " lö bu nekadada gözel öşşök" demiş sikmiş sonra ilk Kürt doğmuş ksjsjsjsjjsksjs
023 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞaka yapıyorum tabi Türk milletini seven sayan destekleyen Kürt kardeşlerim sakın alınmasın
- +1 yıl
Sana iyi basmışlar😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Kosovalı6523 siz eşeklere basıyonuz ya gerisini koyver 😂😂
- +1 yıl
Eşekte siz mi oluyorsunuz☺☺
Cevap sahibi+1 yıl@Kosovalı6523 olmamızı çok isterdin biliyorum bize ulaşamayınca hayvanlara yöneldiniz tabi
- +1 yıl
Benim eşeğim sensin bebeğim
Cevap sahibi+1 yıl@Kosovalı6523 ıy bir de bebeğim diyo ya
- +1 yıl
Mucks tatlım binecem sana sonrada vurcam kırbacı😘😘😘
Cevap sahibi+1 yıl@Kosovalı6523 seni bir tokatla bayarım soysuz köpek
Cevap sahibi+1 yılAy eşek
- +1 yıl
Çok mu acıdı CaNın güzelim büyük seviyorsun sandım bagaja😘😘😘😘
- +1 yıl
Arpanı fazla verdim gel sana bineyim iki tur atayım çilekli sakızım
Cevap sahibi+1 yıl@Kosovalı6523 aynen bamya sevmiyorum canım ya bir de prensibim gereği hayvanlarla olan ilişkilere karşıyım insanlara ilgi duyuyorum kusura bakma :)
- +1 yıl
Tamam ışte aradığını buldun ben iyi biniciğimdir hemde kocaman tam sen lik. Doyururum seni arada dışarı çıkartır gezdiririm seni merak etme krem şantim
Cevap sahibi+1 yılHade hade anırma ikile
- +1 yıl
Zorlaninca hemen küfür argo devreye giriyor şirineemm. Seni seviyorum gizli hayranım muahhh kocaman öptüm seni
Cevap sahibi+1 yılSen eziğin tekisin bir de yetmezmiş gibi k. rtsün Allah kolaylık versin ne diyeyim
- +1 yıl
Kime göre neye göre ezigim türk aşkım.
Cevap sahibi+1 yılEbene göre ya yeter da bir sus
Cevap sahibi+1 yılHe bu arada ırkım Türk değil ama milletim Türk bunuda belirteyim
- +1 yıl
Çok tatlısin ama 😍😍 napalim gönül işte söz geçiremiyor um kalbime tam solumdasin
- +1 yıl
Irkın fark etmez benim içim. Önemli olan senin düşüncelerin düşündüğün kadar varsın. Sende benim düşümsün şirinemm
- +1 yıl
Müthiş bir ikili olduk eee ne zaman acı bir kahvenizi içmeye geleyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılkurtlerde turkleri sevmiyor, ben İstanbul'da cok zaman dislandim
21 YorumlaGutilerden gelmeler cahılsınız resmen
39 Yorumla
+1 yılÇünkü %80 i terör destekçisi.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürtlerin ana vatanı Mezopotamyadır
30 YorumlaIrkçılığın mantıklı bir gerekçesi olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtler hakkında doğru konuş
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılterörriste kadar okuyabildim :)
- Gündem konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yıliyiside kötüsüde vardır.
00 Yorumla Ez pir hezdikime dedi
00 YorumlaFars medler hatta
00 YorumlaGündem konusunda 471 cevap paylaştı. Farstir kokenleri.
00 Yorumla
+1 yılAdem den
00 Yorumla
+1 yılYorumsuz😑
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü genelleme huyu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSerefsiz hepsi.
30 Yorumla
Devamını Gör(31)
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım