Vatan Partisi'nin bu logoyu kullanması ile ciddi eleştiriler ortaya çıktı ve önce PYD ile bağdaşırıldı, sonra emniyet ile sonra bir başkası ile... Bense bu logoyu gördüğümden beri aklıma ilk gelen Kurtlar Vadisinde Doğu Eşrefoğlu'nun ev sahibi olduğu konuşmalarda duvarında yansıyan bir gölge..
Bu logo ya da amblem tam olarak neyin simgesi? Bilen var mı?
Neden bayrağımıza bu kadar benziyor, neden asırlardır bayrağımızda yer alıyor?
Not: Soru kaldırmaya hevesli bir mod ile karşılaşacak isek önceki soruda internet yüzünden sorun çıkmış ve logolar görünmüyor, lütfen diğer soru kaldırılsın.
geçen yıl akit gazetesinde okumuştum "vatan partisi logosunu pyd den çalmış" diye başlık vardı. buğdayın köylüyü yıldızın sosyalizmi sembolize ettiği düşünülebilir. fakat gerçek bir anlamı olduğunu sanmıyorum çünkü çakma semboller
Eşrefoğlu ve diğerleri efsanedir hey gidi günler :D ben en çok pyd ye benzettim bu arada Eşrefoğlu yani Doğu bey karakteri kimi canlandırıyor dersin? :D
Çekiç ve Orak? Gerçi doğru yıldız çok kullanıldı kırmızı zemin üzerinde.. Peki ay? Müslümanlık mi oluyor o da o zaman ?
Bir de baktığın zaman Kurtlar Vadisinde kullanan eğer doğruysa Fuat Doğu. Diğer tarafta PYD...
İkisi de Sosyalizme tamamen zıt. Hadi Türkiye Cumhuriyeti Kemalist Devrim ile tamam ama Osmanlı'nın sosyalizm ile ne alakası olabilir ki :S Ya da Emniyetin?
Partinin ana hedefi sosyalist ve milliyetçi düşünceyi birleştirmek. Logosunun açılımı şöyle
Amblemi, başak tanelerinin kucakladığı çoban yıldızıdır. Buğday başakları vatan ve emeği, çoban yıldızı ise bilimin yol göstericiliğini ve öncü partiyi simgeler. Parti, taban olarak emperyalizme karşı geniş bir cepheyi hedefler. Kendisini Türkiye işçi sınıfının, köylülerin, esnaf ve zanaatkarların, kamu çalışanlarının, fikir emekçilerinin, milli sanayici ve tüccarlarının ortak milli iktidarı için mücadele eden öncü parti olarak tanımlar.
En İyi Cevaplar