Az önce bir bence gördüm, bencede darbenin hükümet tarafından oynanan bir oyun olduğu yazıyordu. Ve aynı zamanda benceyi yazan kişi en başına ' kitap bile okumayanlar lütfen atıp tutmasın ' yazmış. Yanılmıyorsam hükümet yandaşlarını kastediyordu :) Yani kısaca Akp'lileri.. Ama ben başında yazan cümleye takıldım, ben Akp'liyim ve benceyi yazan arkadaş sanki Akp'liler kitap okumuyor, şarkıdan şiirden anlamıyormuş gibi konuşmuş.. Akp seçmenine bir göz atalım ; Oy veren veremeyen (18 yaş altından bahsediyorum) aklı selim (kafası çalışan anlamında) ortalama 30-35 milyon civarında Akp'li vardır.. Geriye kalan milyonları diğer partilere bölüştürelim. Yani biz hepimiz cahiliz yobazızda, bir siz mi akıllsınız be kardeşim? Veyada hepimiz mi salağızda bu oyunlara kanıyozz?
Cevabın nedir?
selamlar,
hayır. aslında şu şekilde, ülke bu denli kutuplaştırılır ise tarafların birbirine tahammülü kalmayacaktır.
siyaset, bir arenadır. güçlü olanın kazandığı bir arenayı kastetmiyorum, aksine, fikirlerin savaştığı bir arenayı kastediyorum.
şuanki hükümetin en büyük sorunlarından birisi de, toplumu ayrıştıran söylemleri çokça kez dile getirmiş olmasıdır. kendisinden olana kardeşim, olmayana düşmanım minvalinde söylemler ile siyaset yapılamaz.
bir de bilirsin, bizler biat kültürünün bir eseriyiz. sevgi sözlerinden ziyade güç gösterilerini seviyoruz. bu sadece söz konusu hükümet olduğunda değil, başka konularda da kendisini gösteriyor.
din, politik bir maşa değildir. dini konular, politikanın bir konusudur. yani, dini eğitim bir haktır. ya da dine uygun giyinebilmek bir haktır. dine uygun gömülmek bir haktır. ancak din, bir siyasi araç olamaz. camiler hükümetin bildirilerini yayınladığı organlar halini almamalıdır.
konuyu uzun uzun yazabilirim. amacım siyasi bir polemik yaratmak, insanlar ile tartışmak değil... akp, türkiye için güzel şeyler yapmıştır. ancak, taktir edersin ki, yeni ses ve yeni fikirlere yer vermediği sürece fayda azalacaktır.
hiç bir hükümet üç-dört dönem üst üste başta olmamalıdır. hele ki, başladığından beri aynı insan tarafından yönetilen partiler zamanla bireylerin ego kurumlarına dönüşmeye başlayacaktır.
nitekim bugün cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, bir insanın sahip olması gerektiğinden fazla güce sahiptir. hiç bir akıl, tarafsızlığı başaramaz. zamanla kendisinin ve çevresinin çıkarlarını gözetmeye başlayacaktır.
eleştirim bu yüzden. artık tayyip erdoğan'ın çevresindeki kalabalık, paramiliter bir kuvvete dönüşmeye başladı. şuanda tayyip erdoğan'ı değiştirmek isteyen muhalif güçler karşısında anayasal, yargısal ve paramiliter bir tepki görmeye başladılar. siyasi yollar ile değiştirilemez bir güçten bahsediyoruz.
medya, yargı, asker, hukuk; hepsi tek bir insanın tekelinde.
iyi günler dilerim,00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
+1 yılÖzür dileyerek nir şey diyeceğim. Çünkü ben de genelde öyle sanıyorum. O yüzden böyle okuyan eden düzgün konuşan akpli görünce mutlu oluyorum.
Siyasi düşünceniz önemli degil. Ama ne olur herkes mümkün olduğunca okusun arastirsin. Yakin tarih okusun kendi cümleleri ile konuşsun. Insan olmanın şartı budur.. sonra fikirlerimizi tartışırız.
Ayrıca muhaliflerin de çoğunun okumadığını üzülerek görüyorum. Yazdıklarından anlıyorum. Böyle olmaz arkadaşlar. Herkes okumalı bilmeli ve anlatmalı. Bana kalırsa en büyük vatan borcumuz budur.00 Yorumla
+1 yılBunlar bazıları din dusmanligi bence hepsi değil de genellemeyim ayrıca bu oyunu akp yapmadı bana kalırsa oyun olabilir ama akp oyunu degil
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
31Cevap
belli ki bu oyunu göremiyorsun yazık. Biraz oku araştır. 6.000'e yakın göz altı diye halkı uyutuyorlar.
Ayrıca TSK rutbelilrinden başta Akın ÖZTÜRK olmak üzere o tüm rütbeliler dayak süsü verildi ve soruşturma süsü verilerek emekliye ayrıldılar. Hapis süsü verilerek yurtdışı edilecekler. Bunlar hep oyun. Düzmece.
O üzerinden tankla geçilen halk bir filmden alıntı.
Dostum. Lütfen bu oyunlara gelme artık aç gözünü. Bir de şunu söyleyim. Tayyip gerçekten indirilseydi bu sefer yine bu tayyibin bir oyunu olurdu.
O yüzden bu oyun hep oynanıyor. Sen merak etme.
Menderesin asılması da oyundu. Özal'ın öldürülmesi ve diğer darbeler de hep oyundu. Onları da Tayyip kurgulamıştı.
Şimdi diyeceksin Tayyip yokken nasıl oyun oynadı. Ya salak amma da malsın. Oyun dedik ya.
Yok yok arkadaş bu kadar saf olunmaz git biraz tarih oku. O tarihler de Tayyip ne oyunlar yapmış bir gör.
Mesela sezarı sırtından vuran en yakın dostu birutus kim biliyor musun? Tayyipus. İşte o kumpası yapan Tayyip bugün de bu oyunları yaptı. Her halt zaten hep Tayyip oyunu.
Neyse arkadaş. Ben sana laf anlatamayacağım. Sen biraz daha vatan sevdalısı ol.
Haydi güle güle. Bana da bir daha oyun isteği gönderme. En son gönderdiğin oyunu geçemedim zaten. Kesin o oyun yazılımın da Tayyip parmağı var. Kesin.
Neyse bir çay içeyim ben. Lan bu çay Rize çayı Tayyip nereli Rizeli. Offf bu ne lan.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyoo tanriya inanmiyorum ama akpye oy veriyorum... halamlar.. amcamlar da yuzyillardir İstanbul'da ve hristiyandr akpye oy veriyorlar.. demokrasi partizanlik degildir... cikarlarin neyi gerektiriyorsa sana verilen temel hak ve ozgurlugun olan secme hakkini en rasyonelce kullanmaktir... akpli secmeninde cogu sosyoekonomik nedenden verir... radikal islamci tabani tabiki var ama genel olarak suanda iktisadi rantlari olan kesimdir.. cunku akpye oy veren kesi turkiyede katma degerin yuzde 60ini ureten kobilerdir... cunku siyasi istikrar ekonomik istikrardır... bunu bilenlerde akpye veriyor... yoksa cogu akp tayyip hayrani degildir... her partide radikaller vardir tabiki onlar bence politik koleler... feodal zamanlardaki ayak sanayi caginin ayak takimi... rasyonel hicbir birey partizanlik yapmaz.. sosyal... iktisadi ve politik huriiyetini hangi parti sayıyorsa ona oyunu verir...
30 Yorumla
+1 yılYa bunları diyenler komedi ya:) çok gülüyorum ben bunlara. Ama cidden sol kesimde var bu. Kendini bir bok sanma millete yukarıdan bakma. Müspet kesime karşı cahiller gibi davranma. Ama gerek okul gerek iş hayatımda gördüğüm kadarıyla en başarılı arkadaşlarım müspet mütevazi insanları aşağılamayan çocuğusu akpli arkadaşlarım :) Ve onları eleştirenlerde bir boku başaramayan kişiler
31 Yorumla- +1 yıl
Mesela izmirlilerde o dediğin yukardn bakma fazlaca mevcut ve genelde saygı derler hep. Ne tesadüf çoğu solcu.
+1 yılAllah senin gibi aklibasinda insanlarimizdan razi olsun... Halen "oyun" diyenler var, gel bu insanlarla anlas...
73 Yorumla- +1 yıl
bir önyargıyı yıkmak atamu parçalamaktan daha zor ya hani..
- +1 yıl
Oyun olabilir ama akp nin oyunu değildi bence
- +1 yıl
@benaslındayoğumm cok zekice cevap vermissin..
Onu diyenlerde akılın zerresi dahi yok. Hepsi vatan haini hepsini ihbar ediyoruz. Sanki ben akp liyim. Mesele vatan. ABD den habersiz dünyada bir tek darbe bile yapılmamıştır. Onu diyenler önce 20. yüzyıl tarihini iyi bir öğrensinler. Ama onlarda o kafa ne gezer.
30 Yorumla
+1 yılGüzel konuya değinmişsin akpli değilim Milliyetçi bir Türk genciyim sonuna kadar haklısın asıl yobaz bunu diyenler aydın görünümlü yobazlar birşey bildikleri yok okusalar anlasalar araştırsalar Kılıçtaroğluna chpye oy vermezler zaten Atatürkün A sını bilmiyor Atatürkçüyüm diyor chp Atatürk partisiymiş bunu diyen zihniyetmi aydın okuyan bilgi sahibi olan ya mahalle muhtarı olsa mahalleyi yönetemeyecek adamı destekliyorlar bilgiliyiz diyorlar :)
01 Yorumla- +1 yıl
chp ye sözüm yok ama kılıçdaroğlunun katıksız mal olduğu konusunda hiç bir şüphem yok. Ne konuşacağını bile bilmiyo
Biz cahiliz ama ne hikmetse süper zeka olan insanlar bir türlü bizi yenemiyor :S
63 Yorumla- +1 yıl
ahhah :D
+1 yılBu tür insanlar her toplumda vardır. Hiç kimseyi alakadar etmez hangi partiyi savunduğun hangi dine mensup olduğun ama bizim tek sorunumuz şu millet herkesi kendisi gibi olmasını istiyor. Böyle bir şey yok arkadaşım herkes birbirinin fikrine saygı duyacak yanlış bir şey biliyorsa doğrusu söylenip fazla uzatmadan tatlıya bağlanması için çabalamamız lazım. Kimseyi fikirlerinden tuttuğu takım, parti vs. sorgulamadan onunla bir insan gibi konuşup anlaşmalıyız.
00 Yorumla
+1 yılbır tanıdıgım akp lı var yakınım olur akrabam ve dıyorkı akp ye oy vermeyen cehenneme gıdıcek akp nın yandaslarının cogu bunun gıbı yobaz cahıl ve RECEP Denen bacım cocugunu peygamber vasfına yakıstırabılecek kısıler tabı bunun yanında bılgılı kıtap okuyan kısılerde var akp ye oy veren ama onlarda beyınlerını gelıstırememıs senın gıbı kısıler kıtap okusan ne okumsana ne akp ye oy veren her kesım yobaz ve cahıldır.
14 Yorumla- +1 yıl
Evet öyleleri tam bir cahil katılıyorum ama tam zıt olan kesime bir bak onların peygamber çıkardıklarına.. Görüş farklı * zihniyet aynı bence.
- +1 yıl
Hayır bu ulkede ben sadece muhsın yazıcıoglunu destekledım cunku ısını hahkıyla adam gıbı yapan tek ınsandı ama onuda ortadan kaldırdılar nıye cunku gelecekte turkıyenın baskanı olma yolunda gıden bı ınsandı onuda ınfaz ettıler ve bunu yapan yıne recep tayyıp ben Şu an devlet bahcelıye oy vermek ısterdım ama oda recep tayyıbın gotunu yalayan bı ınsan bu ulkede Şu an hıc bır partıyı desteklemıyorum ve hıc bırı ısını duzgun yapamayan ınsanlar bu yuzden dusuncene bır sey dıyemem evet belkı gorus farklı zıhtınet aynıdır bılemıyorum Şu an hıc bır partıyı desteklemedıgım ıcın kımseyı savunmuyorum
- +1 yıl
Hayır bunu yapan kişinin darbe girişiminde bulunan askerlerden biri olduğu söyleniyor
- +1 yıl
ben ınanmıyorum oyle olduguna
+1 yılAkp ye ve akp lilere yaboz diyen en adi pctir bu kdr
70 YorumlaEn iyisi bu kişilere aldırış etmemek. Çünkü ne yapsan ne söylesersen söyle kabul edemiyolar gerçekleri. Yetiştirilme tarzı böyle onlarında kişiliğine böyle yansımış.
30 YorumlaTam tersi onu söyleyen kişi cahil. Okuduğu kitaplar cin ali kitaplarıdır mutlaka. Adam gibi okusa böyle bir önyargı ile yaklaşmaz. Bir Atatürkçü olarak böyle önyargılı saçma sapan konuşanları takma.
00 YorumlaSaygili degiller.. sadece bizim halkimiz saygili degildir ana konu bu olmali.. Birbirine saygi duyamiyan insanlariz;
10 Yorumlahiç okumuş eğitimli modern görüşe sahip akp li görmedim
gördüklerim hep saldırgan ve cahildi00 Yorumla
+1 yılCahil insanlar kendilerini akıllı sanan cahiller
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece inanmak istemiyor sen ve sen gibiler. Neyse gün gelir devran döner bu memleket neler gördü de o zaman ortada ülke kalır mı bilemem.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru demişsin herşeyi zamanla görücez.
- Gündem konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle bir gerçek varki akp ye en çok oy verenler köylü mahalleli cahil kesim. Götünün kılı olayım denilen başka bir lider yoktur, tabi tümü için denilemez ama çoğu için geçerli bir durum
13 Yorumla- +1 yıl
Sen tutup onlara tayyibin götünün kılısınız dersen onlarda kalkıp sana g. tünün kılı olayım der asff
- +1 yıl
Kimseye göt kılı demedim ben, Tayyibe oy veren biri söyledi bunu sonuçta
- +1 yıl
Hayır öyle bir muhabbet geziyorum bu polemiklere ordan çıktı yani o anlamda :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkp ye oy veriyorsan kanıyorsun. chp ye hdp ye oy verende acıkca terore destek çıkıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkplilerin egitim seviyesiyle muhaliflerin eğitim seviyesi arasinda ciddi farklar var.
14 Yorumla- +1 yıl
Bunlar hep israilin oyunları :D asfgd Adamlar hep müslümanları hedef alıyorlar islamiyeti, ayıbı çarpıtıp istediklerini yaptırıyorlar. Mesela benim anacığımı dedem ayıp diye okutmamış. Kadın birtek okuma biliyor. Ama ben üni'ye hazırlanıyorum herkes bir diil.
Cevap sahibi+1 yılŞoyle bir bakalim İstanbulun en kaliteli yerleri neresi Kadıköy. Peki Kadikoyde hangi parti daha çok oy alıyor. Chp Fatihte ise Akp aliyor.
- +1 yıl
Peki İzmir neden gelişmiyor?
- +1 yıl
kadıkoy ornegiyle mal oldugunu resmen kanıtladın gerı kalanın yarısıda senın gıbıdır.
+1 yılAkp dışındakiler yobaz haberleri yok :)
50 Yorumla
+1 yılkuran okuyorum akpye oy attım cahilmiyim?
40 Yorumlaelbette olmuyor cunku butun akp'lı ler aynı amac ıcın oy vermıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHepsi degil ama yarisi yobaz diyebiliriz buyuk bir kismi
10 Yorumla- Gündem konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılOy kullanan kişi sayısı 50 milyon yokken oyların tam yarısını bile alamayan bir parti nasıl 35 milyon oy alıyor? Senin matematik öğretmenin kim?
11 Yorumla- +1 yıl
ben oy kullanamayan kişiler dedim. Tıpkı 16 yaşındaki oy kullanamayan ama akpli olan akıllı erkek kardeşim gibi.. Asıll senin Türkçe öğretmenin kim dostum?
+1 yılAkpli değilim ama doğru söylüyosun
20 Yorumla
+1 yılTabii cahilsiniz.
612 Yorumla- +1 yıl
neye göre kime göre :) Eğer mesele bir kitapsa benimle yarışamazsın.
- +1 yıl
Okuyunca cehaleti aşamıyor her kişi. Buna en büyük kanıt sensin.
- +1 yıl
Elhamdülillah okudum ve okuduğumuda çok net anladım. Neyse bişey demiyorum, bir ön yargıyı yok etmek atomu parçalamaktan bile daha zor olduğu için seninle münakaşaya girmicem. Senin fikrin sana, benim fikrim bana.
- +1 yıl
Kaçma şimdi kaçma :)
- +1 yıl
her yere bu sizin gavur dediğiniz Einstein'in lafını da yazmasan olmuyor. Aşağıda birinin yorumuna da aynı şeyi yazmışsın. Sanırım sadece bir kitap okumuşsun o da Tarihe Damgasını Vuranların Sözleri. Şunu'da söyleyebilirdin ; sizin bir devlet büyüğünüzün sözü '' Afedersin Benim için Ermeni Bile Dediler'' bunu diyen zatın danışmanı bir Ermeni :) İyi uykular güzel memleketimin güzel insanları. Allah'a emanet olun.
- +1 yıl
@Semm92 ahhah hadi ya kim gavur diyormuş :D Yahudide olsa einsteini çok seviyorum. tamam o zaman söyle diyim, cahillerle münakaşaya girmeyin çünkü onları ben bile yenemedim. Ne dersen de, dediğim gibi senin görüşün sana , benim görüşüm bana.
- +1 yıl
Kardeşim @semm92 bu cahil kitap bile okumamış internette bulduğu sözleri bize satıyor. Argümanı yok, susturmaya çalışarak yendim zannediyor. Takma şunu :)
- +1 yıl
İnşallah suriyelye döner ne dmek yaa sen nasıl bir vatan hainjsin ki ülkenin bu duruma düşmesini istiyosun?
Okumal cehaleti alır aptallık baki kalır
00 YorumlaEn iyi parti ldp ya boşver edin hepsini
10 YorumlaKimin ne olduğu belli değil
01 Yorumla- +1 yıl
bence de yaa. Bunu en iyi bu sayfada gördüm
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimbilir nerenin amelesi kanks takma onu.
23 Yorumla- +1 yıl
Erman sen misin dostum :D adgf
Cevap sahibi+1 yılHayır :s ermanmıymış o abinin adı, onun yorumlarınıda severim, bana da bulaştırdı :s kanks :D
- +1 yıl
asdff
+1 yılEvet oluyor, aradan sıyrılan da var tabi
00 Yorumla
+1 yılHah işte kendin söyledin. Evet öylesiniz.
00 Yorumla
+1 yılEvet öylesiniz
10 Yorumla
+1 yılEvet, hepiniz salaksınız.
11 Yorumla- +1 yıl
Huyumuz kurusun :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşver takma kafaya
20 Yorumlasana koca bir EVET diyorum.
29 Yorumla- +1 yıl
Yukarda koyunda birismim olsun nickli arkadaş ben cevap vermeden lafı söyleyip beni engellemiş benim hatrım için kendisine saol diyo dermisin
- +1 yıl
Yahu kardeşim silahsız askerleri dövmeyi savunanda kim. bir akpliyiz diye yapıştırdın hemen bilip bilmeden. Az önceki sorumda da dedim ben 'en çok masum askerlere üzülüyorum'.
- +1 yıl
ayrıca ben suriyelilerinde burda olmasını istenmiyorum. Her akpli bir olacak diil. Ben rtenin yaptığı yanlş şeyleride görüyorum. Her şeyi o kadar çok had safada görüyorsunuzki ben suriyelileri istemiyorum dediğimde benim chpli olduğumu düşünenler vardı.
- +1 yıl
bak ben önceden feministtim, islan dininde ki birçok şeyede karşıydım. Yani şuanki akp zihniyetinin tam tersi. Cihat denilince çoğu kişinin aklına islam için savaş gelir ama cihad kötülüklerden uzak durmakla bile yapılır. Ben bu sene kursta kalıyordum (SİYASETİN BAHSİNİN GEÇMEDİĞİ) ona bile cihad diyorlardı sen bunun anlamını bilmiyorsunki. Yinede düşüncene saygı duyuyorum.
- +1 yıl
o zaman bende tutup choliler için disiz diyim sonuçta onlarda bir ktle. Ki ben demiyorum
- +1 yıl
dinsiz* Yorumun için teşekkürler
Cogu öyle
20 YorumlaHayır.
00 Yorumlaistisnalar vardir :d
10 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi