PKK sadece TSK'nın yapmış olduğu başarılı operasyonlar ile kalıcı olarak bitirilebilir mi? Komşular ile ilişkilerini düzeltmemiş bir Türkiye PKK'dan ne kadar kurtulabilir?
İnanmayanlar Gerilla tv youtube twitter adreslerini takip edebilir orda yapılan çıgu eylemlerin videosu yayınlanmakta hatta skorsky helikopter düştügü zaman arıza denmişti sonrada Gerilla tv tarafından videosu atıldı kardeşim En güzeli Barış olsun ne o tank imha edilsin nede benim Gerilllam şehit olsun işgalci oldugun bir toprağı benim vatanım diyip savaşamassın savaşsanda şehit olmassın
Senin olan bir toprak derken? O toprak Lozan Antaşmasınca Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprağıdır. Daha da önemlisi gerilla kavramı ! Söyler misin Gerilla ne zamandır Amerikan Askerleri için kullanılan bir kavram? Obama PKK benim silahlı kara gücüm diyor. Sevr Antlaşmasını 100 yıl sonra yeniden dayatıyor.. Söyler misin gerilla ne zamandır emperyalizm için kullanılıyor?
Attığın paylaşıma karşılık milyonlarca paylaşım cevap olur. Ancak net konuşacaksak; HDP vekillerinin artık giremediği Kürt mahallelerini konuşalım. Diyap Ağa'nın torunları bir başka güzel oluyor <3 :)
Valla kardeşim 2 hafta önce ferhat encü amed te idi halk bağrına basıyodu senin polisün mehter marşıyla mix veriodu iki gün önce Sebahat Tuncel gitti adamlarla beraber yürüyüp bayramlaşiodu aynı şekil mehter marşı çaliodu siren yerine bu işgalci oldugun anlamına gelir bana göre
Daha öncede terör bitme noktasına geldi sonra tekrar bugünlere geldik.. Bu çok parametreli bir denklem; iç-dış siyaset, sosyal-ekonomik yapı, uyuşturucu-kaçakçılık hatta mezhep meselesi bile etkili. Yani biz aklı başında ve planlı davranmazsak olacak iş değil bence..
Türkiye iki kıçı kırık teröristle mücadele etmiyor ki orda.. pkk adı altında abd, israil, ermenistan hatta bana göre ne kadar TR düşmanı varsa tüm ülkelerden destek alan bir çete olduğunu artık sağır sultan biliyor..
Komşularla iyi ilişkisi olmadan bir halt olmaz. Ben Esad aleyhine yapılan propagandaları önemsemiyorum. RTE abd ve avrupanın gazına geldi geri adım da atamadı.. Maksatları bölgedeki istikrarı bozmaktı ki parçalanışlar kolay olsun hepsi bu. Esad ve Erdoğan aileleri mutlu mesut İstanbul tatilleri yaptılar noldu da aniden U dönüşü oldu? Çünkü abd deki ağa babaları böyle istedi işte..
1 senede net bitirilir. Ama akp ile imkansız. Yazicioglu, Erbakan gibi adamlara teslim edilseydi bu vatan kesin Likle çoktan bitmişti ve Türkiye şu an çok. Farklı yerlerdeydi.
Yazıcıoğlu gibileri başta olduğu için yıllarca Amerikan Tasmasıyla yaşadı bu devlet zaten ! Tam da Yazıcıoğlu gibiler başta olduğu için TSK terörist denildiği gibi içeri atıldı zaten !
Fikrin olabilir elbet ancak rica ederim karşı tarafından senin gibi düşünmeyebilecek olduğunu hesaba katarak cevapla.. Tartışmaların önünü keselim.
Türkiye'de ki terör pek tabii bitirilir. Ancak PKK uzantıları Suriye'de de İran'da da Irak'ta da mevcut... Sence komşular ile ilişkilerini düzeltmeden kesin çözüm alınabilir mi
Zamanında Türkiye gizliden iranı girmişti. İranda orda bulunan pkklıya diktir çekmişti fakat sonra geri aldı tabi. Türkiye Irak'a girebiliyor isterse. Suriye'yede girer. Tek sorun İran / Tabi eğer sınır ötesi operasyon yapılmıyacaksa. İran/Irak ve Suriye ile düzgün bir politika izlenmeli Esad'ın devrilmesi ABD'nin işine geliyor. Ben suriye olayında rusya taraftarıyım. Esad'ı desteklemek gerekiyor. Eğer kurtarırsa paçayı TR'nin yardımlarından dolayı PKK'ı atabilir. Irakla anlaşma var gibi hatılıyorum. Aslında Türkiye'nin tek yapması gereken yapıcı politika ve ticaret ama nerdee
İran onu vurmak isteyeni kaba tabir ile becerip, tasma takıyor fantazilerine alet ediyor. Kusura bakma bu yorum için ama durum şu an aynen bu..
Türkiye Irak'a Amerika yüzünden giremez, kolay kolay. Suriye için ise Putin ile anlaşmaya varılmıştı. Türkiye Suriye'ye asker sokacaktı. Taa ki Uçak İhanetine kadar :/ Şu anki ilişkilere bakarsan bu kolay değil.
Ancak zaten asker sokmaya gerek yok. Bürokratik yollar ile o ülkenin askerlerini kendi ve o ülkenin çıkarları için kullanabilir Türkiye. Türkiye kendini temizlese, Suriye İran Irak kendisini temizler. Yani herkes kendi kapısının önünü.
Zamanında diyorum iran için zaten gizliydi bu operasyon yapıldığında. İran sınırından girmişti askerler sonra sağolsun demirel geri dönün dedi. Sonra iran bunu duydu 300-400 teröristi kapı dışarı koydu. Ertesi gün karakola saldırı yapıldı. 24 şehit verildi. şu an için konuşmuyorum. Türkiye'nin kendini temizlemesi için ilk önce halkın birleşmesi gerekli. Böyle s4l4k s4l4k parti tutulmaya devam edilirse. Daha çok kazık yeriz.
Hayır hocam bak şimdi. Vatan Partisi pkk'yı destekliyor. Türklüğü kaldıracam diyor Atatürk vatan haini diyor. Böyle bir durumda körü körüne partiye bağlı kalıcak mısın?
en sevdiğim harita işte bu meselenin pkk ya indirgenemeyecek olduğunu gösteriyor olay kürt sorunudur pkk sadece vahşi ırkın kurduğu vahşi örgütlerden biridir
Asla. Asla Kürt Sorunu'nun olduğunu savunmam destek vermem. Senin de bunu söylemek istemediğini düşünüyorum.
Belli bir dönem istenmeyen şeyler Kürtlerin başına geldi, ancak sadece Kürtlerin değil hemen her kesimden insanın başına gelmişti o istenmeyen şeyler. Kürt sadece bir sembol bir kılıf. Kürt sorunu yoktur. Emperyalizm sorunu vardır.
Zaten sanırım sen de Vahşi Irk'tan kastın Emperyalizmin öncüleri idi :)
Peki sence komşular ile işbirliği bu sorunu çözebilir mi
@Haydo68 herhangi bir kürdü 9 Türk'ün arasına koyarsan çok iyi bir insan olur Milliyetçidir yardımseverdir hatta Atatürkçü bile olabilir. sayıları 5 Türk 5 kürt yaparsan kürtler HDP li takılmaya başlar ahmet kaya dinler eğer kürtlerin sayısı Türklerden fazla ise ortamdaki kürtlerin tamamı pkk lı olur doğalarında olan bir şey vahşilik eğer doğuda biraz vakit geçirirseniz zaten görürsünüz dediğim deneyler milyonda birde olsa farklılık gösterebilir ama bu onu yanlış yapmaz
Bak doğru bir noktaya temas etmiş. Üzelerek kabul ederim bunu. Bazıları gerçekten bukalemun gibi ortamın rengine uyuyor. Sadece Kürtler için de demiyorum ben. Ancak konu Doğu olduğu için ima edilenler de o oluyor..
Gerçekten doğru bir yorum. Kürtler ölümü göze alabilmeliydi vatan uğruna.. Ama orada kontrgerilla adını almış bazılarının da hataları oldu. Her iki taraftan.. Zor konu.. Ama gerçekten çok doğru bir tespit.
Önüne geleni vatandaş yapiyolar Önüne gelene 1.5 bin tl burs veriyorlar Sinir kapimiz var mi yok mu belli değil millet kafasina göre girip cikiyor her hafta 3 ton patlayici yüklü tir ankarada İzmir de bulunuyor ele geciriliyor 3-4 kilo bisey degil 3 ton dan bahsediyoruz işte denetimimiz o kadar kötü yani sence bitirebilir mi?
Arkadaşlar benim düşüncem geçmiş tarihlerde buna benzer bı çok kanlı terör örgütü. Ortaya çıkmış ve zamanla yok olmuştur pkk da bunların benzerdir ben bir Kürt vatandaşı olarak şunu söylemek istiyorum bu hepimizin kurtuyle turkuyle birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan dış güçlerin oyunudur elbette bu serefsizlerinde sonu gelecek pkk denen kanlı örgütte şanlı tsk nın operasyonlarıyla bitecektir omuz omuza kardeşliğimiz daim olsun ALLAH bu millete birdaha asla istiklal marşı yazdırmasın
Bu saydığım kaynakların hepsı o aç köpeklere gidiyor.. Sadece finans kaynağı dursa o köpeklerin sonu gelir. Bide bu işlerin beyin takımını yok edilecek
Sen ekonomik boyutuna odaklanmışsın. Ancak atladığın nokta Irak olmuş. Amerika toprak verdi Barzani'ye. Haliyle devletçik oluştu ve çıkarılan petrolden para kaynağı yaratıldı. Bu şartlar altında ekonomisi belli oranda kendisi tarafından işlenecektir yine. Benim sorum ise Barzani'yi de PYD'yi de vs uzantıları da bitirme üzerine.. Türkiye Irak İran ve Suriye işbirliği ile bölge teröristlerinin üzerine yürünmesi sorunu kökünden halletmez mi
Hacı dayı en fazla kıcını yırtsan 1 aylık süresi var O kadarda basitki :) keşke ülkeleri devletler yönetse devleti gücler yönetir türkiyedeki törerin bitmessesinin sebebi silah ticaretı yapan ülkelerin istememesi :) yoksa tum turkıyede sokaga cıkma yasagı toreru destekleyen butun herkesın evıne işine baskın ve hepsi kosulsuz mazeretsız mahkemye cıkmadan öldürülmesi basta devllette calısanlar ve imralıda tatıl yapan :)
Katılmadığım noktalar olsa da tartışmanın lüzumu yok.. Zaten sadece fikir üretiliyor :D Yalnız soru şu.. Sen senin yöntemin ile Türkiye'yi temizlersin. Peki ya komşudaki teröristler
komşudaki töreristler zaten bizim ülkemizdekiler hepsi aynı onlar töreristin farkı olmaz onlara gelınce suriye zaten savasta içteki tehlike sona erdıkden sonra askeri doguya cek sınır operasyonu yap sanmaki dısarda ıstıbarat yok sanmaki töreristlerin ıcınde ıstıhbarıtımız yok bazen şey olur mesala okumussundur askerler töreristleri fark edıyor ateş icin izin istiyor ama izin verılmıyor umarım anlamıssındır o magaraları uydurmadan vurduklarını pek sanmam :)
Suriye seni ne zaman satmış? İstersen açmayalım Suriye konusunu hain biz çıkarız.. Elin Filistin'ini Irak'ını boşver. O yöreye sövdür. Ama hak edene de hakkını ver.
koca bir devletiz soyumuz Osmanlı.. bu devlet değilde başka kim bitirebilir soysuz köpeklerin soyunu. ama herseyden önce Türkeş gibi Erbakan gibi devlet adamları lazım. bir bakın 97 ye 1 tane silah sıkılamadı Türkiyede Filistinde Irakda Suriyede. Erbakan yapmıstı bunu.
Aynı Erbakan ne yazık ki oyuna aldanmış ve Apo'yu ipten alacak maddeyi de onaylamıştı :D Her şeye rağmen Türkiye'nin başına geçmiş en milli isimlerden biridir.
Yalnız 97 vs Türkiye'nin en kanlı dönemleridir. Silah sıkılmamış değil en çok silah sıkılmış dönemlerdir. İtirazım yok, helal olsun. Ne var ki 6 yıl sonra Erbakan'a ihanet etmiş bir BOP Eşbaşkanı hükümet oldu da cephede yendiğimiz PKK'yı masa başlarında yeniden dirilttik.
Gelelim Osmanlı kısmına. Kuru övüncün gerçekten bir anlamı yok. O Osmanlı'nın en son imzaladığı antlaşma Sevr Antlaşması. O Osmanlı'nın Padişahı İngilizlere sığınma mektubu yazdı. Osmanlı yitip gitti yeni bir devlet kurduk, kurucu aramızdan ayrıldı. Yeni gelen tuttu, Osmanlı'yı yıkanlara biat etti.. Kuru övünçlerin gerçekten anlamı yok..
Kaldı ki soru şu.. Türkiye kendini temizler. Temizliyor da. Peki ya Suriye, İran, Irak.. Bu devletler temizlenmez ise Türkiye ne zamana kadar terörsüz yaşar?
Pkk tek basina bitirilemez.. pkk yi hangi ulke kullaniyorsa ya onunla savasip ya da anlasmaniz gerekir.. buda nato dan cikmak demek.. suriyedeki olaylar cozulunce pkk da etkisini yitirir zamanla.. ozamnda pkk olmazda kurdistan olur dusmanimiz.. ayni sey yani.. ab. abd.. pkk destekliyor nasil bitirmeyi dusunuorsun...
2011 den basladi suriye daha uzun olabilecegide soyleniyor ama benim ongorum bu yil sonu tahmin sonucta.. bu ay sonunda barzani referandim yapacak ona gore degisimler olabilir.. suriye orta doguda en zor bolgelerden biri o kadar kolay degil tabi..
emin ol pkk boku bıtse ısıd gıbı her ne olursa olsun turkiye Şu an gelişmekte ulke doguda petrol yakında tükenecek oyun yerıne kaya gazları var rezerveleri bu petrole ve ondan daha iyi seye dönüşüyor emın ol bunu turklere bırakcaklarını sanmıyorm kesin savaş cıkar
Pkk dış desteği olmayan bir örgüt olsaydı çoktan biterdi. Ama avrupada çok büyük bir yapıya sahipler. Çok paralar dönüyor. Para ve insan kaynağı ne zaman kesilirse o zaman pkkda biter
Ancak soru şu, an itibariyle Türkiye PKK'nın yurt içindeki kirli para kaynaklarını da vuruyor. PKK topraklarımızdan siliniyor. Ancak hedef Kürdistan'ın silahlı teröristleri yaşamaya devam ediyor sınır ötesinde. Türkiye Suriye İran Irak ile işbirliği yapmadan bu sorunu çözebilir mi
Bitmez ama iran ve suriye şu an pkkyi krndi çikarlari için kumlaniyor. Türkiye irak kürdistan yönetimiyle zaten bir işbirliği kurmaya çalisiyor. Erdogan boșunami barzaniyi türkiyeye davet edip duruyor
Kendi çıkarları için kullanıyor demek çok doğru değil Suriye için ama göz yumduğu bazı yerler var orası doğru ki bu zaten stratrejik hamleler ile oluyor. En basit örneği kuzeydi. Muhalifleri, Kürdistan Teröristlerini, IŞID'i tek bir noktada birbirine düşürdü Türk Hükümetini de ayağa kaldırdı.
Mümkün değil. TSK operasyon yapıyor ama Öcalan içerde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Demekki türkiyede tam olarak bitirmek istemiyor. Danışıklı dövüşüklü birseyler var. Heleki bu hükümetten sonra hiç bitmez. İşler çigrindan çıktı.
Ordu için öyle bir şey demiyorum. Sen ne dediğimi anlayamamissin. Bu ülkede dileyen istediğini dilediği gibi öldürebiliyor. Örnek -Turgut Özal Örnek - Adnan Menderes Örnek- Muhsin Yazıcıoğlu
Orduya calismiyor demiyorum. Hangi cümleden bu sonucu çıkardın? Soru nasıl hükümet ve parti değil. Başa gelen hükümetler ve partilerde bu süreçte önemli değilse komşularla ilişkiler nasıl düzelecek ya da bozulacak. Geçen gün RTE Özür dilwmwdimi Rusya'dan, İsrail'den hangi hükümet bu? Bana o cumhurbaşkanı deme... Herşey birbirine bağlı. Tek kelimeyle düzelsin demek ya da düzelmez demek saçma.
Sorunu anliyorum. iyi tutamda iyi tutmasanda bitmez diyorum. Sorun içerde diyorum. Danışın dövüşüklü ben demiyorum Erdal Sarizeybek veya Osman Pamukoğlu bir programda anlatıyor. Operasyonun bitirilmedigini. Bende Türk komutanlarının sözlerine itibar ediyorum dogrudur diyorum kendime göre uydurmuyorum.
Hakkında soru işaretlerim var. Gidermeden ve sağlam kaynak vermeden emin olamam. Mesela şimdi bir soru daha, Osman Pamukoğlu bütün Türkiye'de PKK'nın kökünü kazıdı diye tanındı. Gittiği her yerde TSK'nın başarılarını gücünü vs anlattı. Son operasyonlarda ise nedense dediğin gibi geçmişte yapılan operasyonlar gibi olduğunu yarım bırakıldığını tamamlanmadığını vs anlatıyor.. Bu da bir muamma.. Yarım mı bırakılmıştı yoksa kendisi gerçekten kahraman mıydı
Ben siyasete atılmış, cemaat birlik teklifine saldırmış, TSK'nın önde gelenlerini hiçe sayıp narşistçe ben demiş, Ergenekon'da ruh olmuş komutanın çelişkili ifadelerine itibar etmiyorum !
Bitirir benim aklimi kullanirsa. tek care pkk nin erkegini kadinini genetik testden sonra kisirlastiracak.20 sene cocuk yapamiyacaklar o zaman kökû kazinir. bileren en az 10 cocuk doguruyorlar pkk böyle bitermi
İsteseler bir günde bitirirler. Tayyip göndersin oğlunu, bakanlar, başbakanlar, zengin iş adamları göndersinler kendi oğullarını (doğuya, güney doğuya) bak terör diye bişey kalıyomu. Ölen garibanın oğlu oldumu kimsenin umrunda olmuyo.
Silah satışından ABD, 2007-2014 yıllarında 250 milyar dolar, Rusya ise 85 milyar dolar gelir elde etmiş. Bu durum herşeyi özetler nitelikte. Komşu ülkeler ile aramız düzelirmi düzelmezmi bilemiyorum ama düzelsede değişen pek fazla bişey olamaz gibime geliyor. netice ortada zaten ABD ile rusya'nın bu işlerden çok büyük gelirleri var.
Doğuda kürt halkı olmasa, destekçisi olmasa 1ayda biter ve doğu dümdüz edilir F-16 larla. Fakat fazla merhametliyiz. Ha dersen sadece Türkiye de değil pkk gibtir et en azından ülkemizden silmiş oluruz.
Kürt kısmını okumuyorum.. Destekçi kısmında haklısın. TSK operasyonları sonrası en sevinen Kürtler oldu. Uzun zaman sonra tepki gösterebildiler. Sokaklarına HDP'yi sokmadılar. Bir çok yerde PKK'ya karşı direnişler başladı. Haklarını yemeyelim..
Soru kısmına gelirsek. Aslında tam olarak cevabının son bölümünü soruyorum. Dışarıdaki ülkeler ile işbirliği yapmazsan , Suriye İran Irak, PKKyı kalıcı olarak temizleyebilir misin
Kardeş kusura bakma benim yazım hatam. Vatansever* kürt halkı olmasa yazıcaktım. Türk üm ama ırkçı değilim, tabiki pkk nın bitmesinde en büyük payda onlara düşecek. Dediklerinde haklısın destekleri hep var emin ol aramız iyi olsa bile onlar gizliden destek verirler yine. Dünya bizi pkk ile savaşıyoruz sanmıyor kardeş, kürtleri öldürüyoruz sanıyor. Yabancı medya sağolsun vi içimizdeki yabancı medyalar..
PKK'ya destek veren ABD, israil, ingiltere ve rusya demek istediğim şu TÜRKİYE'MİN başında böyle onursuz, şere fsiz'ler olduğu sürece terör bitmez bitirmesi çok basit içerdeki ORU. SPU ÇOCUĞU apo'yu idam ediceksin sonra DEVLETİME baş kaldıranın anasını ağlatıcaksın!
Rusya'nın PKK'ya tek bir yardımını ortaya koyamazsın birader ! Komikleşmeyin artık.
Türkiye pek tabii içini temizler. Ve temizliyor da.. Sorun şurada; PYD, YPG, Peşmerge vs. Yarın Irak Suriye vs de işi bitince yeniden PKK'ya can vermeyecek mi? Suriye Türkiye İran Irak bu örgütlerin üzerine beraber gitse kalıcı çözüm üretilmez mi
Birader rusya YPG'ye yardım yolluyor internet'de yeterince belge var zaten sen demiyormusun suriye'de iş bitince PKK'ya yardım edicekler diye zaten o saydığın örgütler PKK'nın bir alt kolu hepsi aynı! Bizi zamanında satan araplar'dı araplar'dan hayır gelmez!
Yani sen diyorsun ki Rusya, Esad'ı destekliyor ! Suriye'nin bütünlüğünü savunuyor. Ama Amerika'nın kara ordum dediği, Amerikan Generallerinin bizzat eğitim verdiği ve Suriye'yi bölmeye çalışan YPG'ye destek veriyor? Abi sen ne içiyorsun? Senin kanıt dediklerin koftiden karalama kampanyaları ki Türkiye elde kalsın. Kalıyor da ! Devam edin düşmanlığa.
Gelgelim Suriye'ye ! Suriye seni tarihin boyunca satmadı ! Eğer ayrıntılara girersek üzülen biz oluruz. Girme. Fiistin'in Irak'ın hatalarını Suriye'ye yıkma.
Birader hala anlamıyorsun bizim komşularımız kim? Hepsinde savaş var ilk önce kendi ülkelerindeki savaşı bitirsinler böylelerinden bize hayır gelir mi? TÜRKİYE daha AZERBAYCAN'A yardım etmedi kardeş Ülkeye - TÜRKMENLERE silah yollamadı hiç bir faydası dokunmadı ülkenin Cumhurbaşkanı kendi çıkarları peşinde koşuyor ülkeye hiç bir faydası yok TÜRKİYE git gide 80'li 90'lı yıllara geri dönüyor ki o yılların nasıl yıllar olduğunu çok iyi biliyosundur eğer biz suriyelileri ülkemize alırsak suriye'ye yardım edersek 5 yıl sonra suriye'den hiç bir farkımız kalmıyacak ülkenin iktidarı ilk önce soydaşlarına yardım etsin ve arapcılığı bıraksın!
Valla böylelerinden hayır geldiği için Kurtuluş Savaşından sağlam çıkabildik. O savaşları o topraklarda var eden de ne yazık ki biz olduk. Buna rağmen yıkılmadı adamlar ! Türkmene silah yollamak demek PKK'ya silah vermek demek. Senin ne haddine Suriye'nin toprak bütünlüğüne karışmak savaş kışkırtıcılığı yapmak? Orada Türkmen falan da yok uyanın artık, Türkmenlerin tamamını katlettirdiniz muhaliflere ! Suriye'ye yardım etmek demek onları ülkene almak demek değildir ! Suriye'yi savaş alanına çevirmemek demektir. Suriye'li muhalifleri alıp tedavi edip cebine para koyup eline silah tutuşturup yeniden savaşmaya göndermemek demektir !
TÜRKMENE silah yollamak PKK'ya silah yollamak mı? Unutma ki Osmanlı zamanında bizi ingilizlere satan araplar'dı araplar yıktı Osmanlıyı! Bayırbucak TÜRKMENLERİN suriye'lilerin falan değil! Sen diyorsun ki suriye'li muhaliflere silah para verelim ee bizim iktidar'daki peze. venk'ler daha kendi soydaşlarına yardım etmiyor sizdeki bu arap sevdasını anlamış değilim. Seninle hemfikir değilim bana göre araplar düşman sana göre araplar dost!
Seni Suriye Arapları mı sattı? Ulan Osmanlı Padişahı denen zat utanmadan İngilizlere sığınma mektubu yazdı sen ne hikaye okuyorsun. Neymiş araplar yüzünden kaybetmiş miş. Savaşı da almanlar kaybettiği için kaybettin zaten. Neyin rüyasını görüyosun birader? Git az tarih oku ! Suriyeli Arapların Kurtuluş Savaşında neler yaptığını gör !
Ben değil Mustafa Kemal söylüyor ! “Türkiye Cumhuriyeti Suriye’nin samimi dostudur.”
Bayırbucak'ta Türkmenlerin değil Suriye Devletinin toprağıdır. Bir Devletin toprak bütünlüğüne saldırırsan haddini bildirirler ! Şekil A PKK !
Turkiye pkk yi tek basina bitirir. Ama pkk yi destekliyen ulkeler olmadiktan sonra. Sonucta pkk bu yillara gelebilirdiyse bariz güçlü devletler destekliyor.
Açıktan destek verenlere baktığında aslında kökü tek. Hatta projeye eşbaşkan bile ürettik :D
Türkiye PKK'yı bitiriyor zaten. O güce rağmen bitiriyor... Ama peki sence kalıcı olacak mı bu çözüm? YPG PYD Peşmerge gibi örgütlerden bir daha bir daha türemeyecek mi?
Yanisi; Suriye/İran/Irak olmadan Türkiye Kürdistan planlarından kurtulabilir mi?
Siyasetle ilgilenen biri degilim ama bu konudaki dusuncem ; pyd ypg gibi orgutler bittiginde yenileri tureyecektir. ya da ayni zihniyetler farkli isimlerde devam edecektir. Suriye iran ve irak in gucu tukendiginde abd yavastan oraya hukmetmeye baslayip sahiplenicektir. Zaten Afganistan irak gibi ulkeleri zayiflatmada abd zevk alıyor ya da o bolgeyi kendi topragina almak istiyor. Falan filan iste ya. Sivil halkin bilmedigi cok sey var bu yuzden biz nekadae ileriyi dusunursek dusunelim hep geriden geliriz.
Yoo hayır haklısın soru da tam olarak bu. Türkiye'nin Amerika'nın bölge planlarını alt edebilmesi için, benzer fikriyata sahip Amerikan ordularının türememesi için, komşular ile ilişkiler sence ne kadar önemli
Türkiye pkk'yi tek basina bitirir yalniz Türkiye pkk'dan ziyade arkasindaki güçler ile savasiyor o yüzden bitmiyor ayni durumda baska hangi devlet var hem demokrasiyi hem de terörle mücadeleyi ayni anda yürüten.
Suriyede kendi halkina savaş açip katleden esad ile mi işbirliği yapacak. Irakta yani basindaki Türkiye ile petrol anlasmasi yapmayip petrolü Amerikaya peşkeş çeken ve o kadar petrol zengini bir ülke iken saddam devrildikten sonra kendi kizlarini ve bacilarini Amerikaya birakip Türkiyeye kacan irak ile mi isbirligi yapacak ve son olarak elinde o kadar nükleer füze bulunduran ve bunu islam düşmani israil'e çevirmek yerine rusya ile bir olup suriyeyi bu hale getiren Türkmenlere bomba yağdira dinci geçinen ama muta nikahi gibi sapkin inanclari olan şia İran ile mi işbirliği yapacak bir düşün TÜRKIYE cok büyük bir devlet onlarin yapamadigini yapti ezelden beridir onca mazluma sahip çikti ben bunca iş ile mûcadele edip ayakta olabilecek bir ülke tanimiyorum Türkiye pkkyi bitirir ancak Türkiye 7 düvelle savaşiyor olay bu anlayana Rabbim Türkiyemizi korusun ve yüceltsin kendi ülkelerine faydasi olmayan islami yanlis aktaran esad ve iran gibi fesatlik dusunenleri de helak eylesin.
Suriye: Kendi halkı dediğin Katar'dan Arabistan'dan terörist pazarlanması mı yoksa kendi içinde bulunan PKK'lılar mı? Sana göre Türkiye doğuda kendi halkını mı katlediyor Vatan Savunuyor?
İran: İsrail'e İran kadar tehdit savuran başka bir devlet var mı bildiğin? Hayalleri kurulan Kürdistan Devleti heybeye mi bu coğrafyada?
Irak'a gelince... Savunmamı gerektiren bir şey yok. Ancak şu anki şartlar altında stratrejik ortağın olmak zorunda.
Esad kendi halkina ates acmadi da bu kadar suriyeli evini barkini birakip neden ülkemize geldi sence piknip yapmaya mi? Iran israili tehdit ediyor sözde arka planda oturup israil ile antlasma imzaliyor israile en büyük resti ve filistine en büyük destegi Türkiye verdi söylenecek cok sey var ama ne zaman yeter ne de yazmakla biter...
O bahsettiğin medya masabaşı oyununu Türkiye oynadı birader. Komik olmayın. Filistin'i bombalayan uçaklara sattığınız benzinlerin faturaları ortaya çıktı utanmadan kamera karşısına geçip ''Bunlar ihracat yapmamızı istemiyorlar.'' dediniz !
Suriye'ye gelince.. Yahu Rusya'ya attığınız mektubu bir oku. Hadi okumayı sevmiyorsunuz, Çavuşoğlu'nu dinle. Esad'ın en büyük destekçisi olacaksınız az kaldı halen yok halkını bombalıyor ! Senin de evini teröristler bassa sen de karını kızını ölümden kovarsın.. Suriye'de bir halk direniyor. Kaçanlar elbet olacak.
Kardesim söylüyorsun ve kendi söyledigin olay ile çelişiyorsun medya oyunu diyorsun bir kere kendin 1. Türkiyede petrol yokki f-16 yakiti petrolden kat ve kat pahali bir yakit türüdür Türkiye bunu nasil israile satacak biraz mantikli düşün bir ikincisi Türkiye'de hükümet gelip geçicidir ama DEVLET bakii'dir bunu hicbir zaman unutma ve Türkiye'nin rusyaya gönderdigi mektubu sen okudun mu veyahut yanindamiydin kardes içerigini nerden biliyorsun devlet birsey yaptigi zaman bir hamle yapmadan önce bunun karsi getirisini herzaman dusunerek yaparm
1 Petrol satışı bizzat hükümet tarafından da kabul edildi. 2 Mektup içeriği her iki devletçe açıklandı. En son Çavuşoğlu Esad konusunda da geri adım atmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Kardes bu dediklerinin elle tutulur bir tarafi yok olayin boyutlari cok farkli ve derin esad adam olsaydi kendi ülkesine sahip çıkardi rusya yeni füzelerini suriyede denedi esad'in sesi cikmadi suriyeliler Türkiyeye geldi bunda esad'in suçu yok mu diyorsun yanii Allah vermesin ayni durum Türkiyede olsa Türkiye demez mi yav sizin benim ülkemde ne işiniz var bakin füzelerle ülkeyi ne hale getirdiniz vatandaslar balka ülkekere kacti diye adamlar ülke ariyorlar yunanistana oraya buraya gidiyorlar esad'in s.. indemi tabiki değil f-16 dyrumuna da gelirsek Türkiyenin satacak kadar jet yakiti olmus olsa niye uğraşsin kaldirir devamli f-16 lari olay biter öyle vara yoğa dolmus cagirir gibi f-16 cagrilmaz bir f-16 kac milyon dolara mal oluyor biliyormusun sen havalanmasi?
Senin demene göre öyleyse rusya bile hakli kim ne derse desin ben devletimin yanindayim hükümet başka ben Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdiyim ben ben ne rus yalakaligi yaparim ne de hükümet şu anki durumda suriyelilere bizim devlet yani Türkiye bakmiyor mu, nerde iran nerde suudi arabistsn neden bakmiyorlar onlar hersey yaziyla olmuyor maalesef sonuclar ortada Türkiye islamin son sancaktaridir.
Türkiye islam devleti değilde nedir kardeş siz hangi kitaplari okuyorsunuz Allah aşkına yani okuyorsunuz birseyler ama yanlis seyleri okuyorsunuz sen dogdugunda kulagina ezan okunmuyor mu ya da bayrami kutlamiyormusun, onun yerine christmas mi kutluyorsun adin coni veya david mi sünnet olmuyormusun askere gittiginde Vatan, bayrak , kitap icin savasmiyormusun inanci olmayan bir insani nasil gönderirsin sen Vatan savunmaya bilmiyorum durumunu, halini fakat bircok seyi yanlis yorumluyorsun yazmayla cizme ile öğrenilmez hersey ben de senin icin birsey yazip herkese göstersem onlarda seni ve dogrulari bilmeden mi elestirmeye calisacaklar bilmen gereken şey çok.
Ohoo sen daha islam devleti nedir onu bilmiyorsun birader :D
Herneyse dediklerinden yola çıkalım.. Türkiye'de 2006 yılında yüzde3 olan ateist nüfus bugün yüzde 10civarında ! Sen doğar doğmaz kabeyi tavaf ettir istersen. İnanç kul ile allah arasında. Olmayınca olmuyor.
Eşeğe altin semer vursan eşek yine eşektir diye bir laf var sen bilirmisin onu bazilari ne kadar okusa da eşektir odtü'lüler gibi, birşeyler söylüyorsun ama söylemin hep varsayımdan ibaret genç, bu ülke camiinin ahır yapildigi zamanlari da gördü onlari ben söylemeyim sen geçmişi iyice bir araştir önce sana tavsiyem o ateist mevzusuna gelirsek yaşananlari iyi analiz edemeyen insan her sakalliyi terorist zanneder tabii ki çünkü insanlarda öyle bir algi olusturdular simdi ben bir sakal uzatiyim bana da aynisini düşünür kimisi Allah insanlara akil vermis bizi diger canlilardan en büyük özellik de akildir ona göre düşünüp konusmak gerek.
Hepsinin ayrı ayrı çıkarları var, israil: dicle ile fırat arasını istiyor çünkü kutsal kitaplarında ona vaad edilen topraklar olduğu inancı içersindeler ermenistan: hemen yanımızda zaten, çıkarlarının ne olduğunu açıklamaya gerek dahi duymuyorum bize olan nefretleri ve soykırım iftiraları bile çıkarlarını ortaya koyar en aptaI bile bunları biliyor. amerika: israilin dostu bunlar her olayda beraberler
Yakalanan pkklıların itiraflarında kadın teröristlerin dağlarda nasıl haltlar yiyip hamile kalıp sonrada suriyenin vs hastanelerinde kurtaj oldukları vs açıklanmıştı bunun dışında silah yardımı vs yapıp yapmadıklarını çok araştırmadım! ! ! Ayrıca senin bir garip yazış stilin var soru başlığına bakıyorumda çok enteresan TÜRKİYE'Yİ Türkiye diye yazıp pkk yı büyük yazman da neyin nesiyse!
1 Lütfen o itirafları atabilir misin bir komikleşmeden? Mesela ''Dilaram'' kamplardan kaçıp yazdığı kitapta kürtajdan değil, hamile kalan kadının infaz edildiğini anlatır. PKK'nın da kadın infazları bayağı meşhurdur. Ancak aksini iddia ediyorsun. Kaynağı merak ettim.
2 Suriye an itibari ile PYD vs tarafından işgal altında. Hayali çizilen Kürdistan haritasına bakarsan Türkiye/İran/Irak/Suriye bölünmüştür. Şimdi sana göre Suriye kendi kendini mi bölmekte?
3 Lütfen Türkçe derselerini aksatma.
4 Teröristin devlet hastanelerinde tedavi olduğuna ilişkin bir haber mevcut değil. Herhangi bir resmi açıklama yok. Ki bu konuya girersek kendi devletimize zarar veririz. Çünkü kendi devletimiz tarafından Suriyeli teröristlerin tedavi edildiği kabul edildi !
Türkçe derslerini aksatmıyorum fakat ben içimdeki nefreti gizleyemiyorum kusura bakma!
Onu çok öncelerde okumuştum ama kafamdan atıyor değilim senin buna rastlamamış olmanın sorumlusuda ben değilim, daha çok araştırma yapsaydın madem!
Mayın desteğini ıraktan alıyorlar diye biliyorum, suriyeden ülkemize kabul ettiğimiz insan MÜSFETTELERİ'nden pkk ya katılanlarında çok olduğunu biliyoruz suriyeyi gerçekten araştırmadım ama okuduğum şeylerde adının geçtiğini hatırlıyorum üstteki örneğimdeki gibi, neye inanırsan inan bu devletlerde destek veriyorlar düşüncelerin umrumda değil
Xper kasıcak olsam senden mi kasarım? +1 verir misin falan dediğimide hatırlamıyorum iftiralarını farklı kişiye salla olur mu? ben 7 levelken senin 5 level olduğunuda hatırlatırım! xper'e ihtiyacı olan ben değil sensin yani, xper kasmak istesemde önüme gelene kısa cevaplar verir geçerim, mantığın yerle bir. Hadi iyi akşamlar.
İçimde kalmasın bunuda SÖYLEYECEĞİM! En son 15 saat önce girdim geldiğimden beride 13 şeye cevap vermişim ve bunların şu an yazdığımla beraber 8 tanesi sensin, o yüzden xper kasmaya devam demek hangi kafaysa BELLİ DEĞİL :D neyse hadi iyi akşamlar.
Haklısın herkese troll veya antipatik cevaplar verdiğim doğrudur ama sana bunları yapmadan konuştum sonuçta! Sadece TÜRKİYE bütün bunlara karşı tek başına dimdik duruyor ve pkk'nında birgün sonlanacağını biliyorum. Bak sen bana vermedin ama ben senin xperlerine katkı sağlıyorum benden sana +1 :D hadi iyi akşamlar
pkk böceklerine düşündüğüm en acımasızca şey bile haksızlık değil emin ol! böcek demek bile ağrıma gidiyor ki böceklere haksızlık ettiğimi düşünüyorum sadece o hayvanlara hakaret etmiş oldum da ondan! iyi akşamlar!
Evet büyük çoğunluğu öyle 10 kürtten 9u değil 8i pkk lıysa bile geriye kalan 1 taneside hdp'li o diğer son kalan kişide normal şeref sahibi bir insan. Herneyse.
Baskan karsindaki senin kararliligina gore hareket eder arkasinda kimin olduguna bakmaz. Zira sen devlet adamlarina guvenmesen eline silah alip cikmayi ne kadar goze almak istersin. Bence silahi alir devlet adamlarina namlu dayarsin. Isin ozu niyete bakar
Bölge halkından destek gelmesi çok normal bişey ama ülkenin genel durumundan bahsediyorum. Bu bataklıktan kurtulmak için asıl diğer Türk ülkeleriyle birlik olmalıyız biz. Suriye ırak iranla değil. Gerçi kendi içimizde birlik olamamışken nasıl olucak orası da ayrı mesele
Peki sana bir soru.. Diğer Türk ülkeleri an itibariyle kendi aralarında birlik halinde. Yanlarına hatta Rusya'yı da Çin'i de Suriye'yi de ve hatta bazen İran'ı da almışlar. Sen bu devletlere düşman olarak ne birliğinden söz ediyorsun?
Çin de kendi taraflarına çekmiş herhalde. Sonra İran'a verdiler. Sonra Suriye kiraladı. Zaten bu Türk Devletlerinin hiç ama hiç haysiyeti yok. Kendi başlarına da karar veremiyorlar gelene gidene satmışlar kendilerini.. Öyle mi?
Türksüz Türkçülük yapıyorsun. Kurtuluş Savaşında da biz mi sattık kendimizi Ruslara?
Rusların ve çinin asırlardır yaptığı alçak politikalardan ileri geliyo bu durum. Rusya turanın en büyük düşmanı ve engelleyicisi bunda ne kadar başarılı olduğu da açıkça ortada. Rusya gibi çin gibi bir etken varken nasıl kendi başlarına karar verebilir küçücük ülke. Zaten politika kadar halkları da önemli burda ben onların Türkiyeye karşı bir nefret beslediğini düşünmüyorum ki beslemiyolar da yani devlet adamlarının hatalarını tüm Türklere kesmemelisin
hmm sen hiç o ülkelerden arkadaş edindin mi.. Ben şans eseri aralarına düştüm. Dağlık'tan Sincan'a kadar arkadaşım oldu. Kabul et, etme.. Rusya dostundur. Türkler ise dostuna düşman olana el uzatmaz.
Rus Uçağı olayını hatırla, tüm Türk Devletleri Türkiye'yi düşman ilan edercesine açıklama yaptı, Azerbaycan açıkça Türkiye müttefik ama Rusya dosttur dedi, Kazakistan karar vermemiz gerekirse Türk Rus dostluğunun bozulmasına izin vermeyeceğiz dedi... Hangi millet karşı geldi?
Ya her şeyi bırak sadece şuna cevap ver lütfen. Kurtuluş Savaşında biz ruslara kendimizi peşkeş mi çektik? Ya da Rusya bizimle birlikte savaşarak kendini bize satmış mı oldu?
Öyle bişey olamaz da zaten yani sen nasıl çözüleceğini düşünüyosun o zaman bu bataklığın içinde olmayı biz istemedik Türkiyenin kaderi mi bu baş belası kürtlerle araplar
Başbelası araplar mı? Kürtler mi? Yahu gerçekten bir şeyi merak ediyorum; herhangi bir kökeni aşağılamadan derdini anlatamıyor musun?
Bu bataklığın içinde olmayı elbette sen ve ben seçmedik. Ya da sokaktan geçen bir dostumuz seçmedi. Ancak bütünümüzün başımıza getirdiği zatın fikrine biat ederek, oturduğumuz yerden sade küfrederek de bu noktayı kabullendik. Gelen nokta bir ırkın değil, bir devletin sorumluluğu..
Bana göre nasıl çözülür.. Çok basit. Suriye'den özür dilersin (çok önemi yok özrün) teröre karşı işbirliği yaparsın doğuyu TSK'nın kontrolüne bırakırsın 2 aylığına, Suriye'ye Suriye'nin onayı ile kara+hava harekatı düzenlersin Irak'a da 2-3 yıl göz yumar Doğu'yu bir İzmir bir İstanbul haline getirecek altyapı kurarsın.
An itibariyle kendi topraklarındakini temizliyor. Dağları temizlemesi ise 2 ayını almaz. Ancak sonrası önemli. Sonrasını da ben sana soruyorum.. Irak ile Suriye ile İran ile işbirliği yapılmadığı sürece ne kadar temiz kalır bölge
ırak mı kaldı suriye mi kaldı kürtler oraları aldılar. d
iran zaten kendi içinde ki pkk uzantıları ile bizden çok daha iyi şekilde mücadele ediyorlar ayrıca bu ülke ambargo dışında herhangi iç ve dış tehlikelere karşı kapalı bir ülke yani düşünmesi gereken türkiye, ayrıca örgüt için iran pekte önemli bir bölge değil.
Sanırım pek dikkat etmiyorsun son gelişmelere, Esad Suriye geneli kontrolü ele geçirmeye başladı. Askeri ateş etmeden geri çektiği Kuzey'de ise IŞİD ve PYD birbirlerine girdi ve Esad için uzun süreli bir toparlanma süresi oluştu. An itibari ile Rusya'nın hava harekatları da sürüyor.
Irak'a gelecek olursan Talabani, Barzani'den bağımsız bir oluşum ile merkezi hükümet ile yakınlaşma içerisinde. Merkezi hükümet işgalden sonra hiç bu kadar güçlü olmamaıştı. An itibari ile Irak'ta yeniden birleşmeler görülüyor halk cephesinde.
İran'ın örgüt için önemsiz olmasının sebebi tabiri caiz ise bekaretini koruyor ve sımsıkı kendin, kapatmış olması. Yani İran'a dokunmaları en zoru. Aslen önemsiz değil çünkü rezervleri çok dolgun.
Görüşüne katılmıyorum. Finalde umarım imza bize ait olur..
iki hafta önce rakka operasyonunda rejim rusların hava desteği ile 1.5 ayda ağır kayıplar vererek aldığı toprakları 1 gecede işide tekrar kaptırdı ve 50km gerideki eski mevzilerine dönmek zorunda kaldılar. yani işidle savaşıyorsan ne kadar ilerlediğinin bir önemi yok link verebilseydim sağlam bir kaynak verirdim sana ama link vermem yasak.
Çiller tüm gücünü kullandi sonuç sıfır. Merak etme yine ayni sonuc çıkacak. Ölen ölmekle kalcak tekrar masaya oturacak. Hayatta deme çünkü bu adamin bir dedigi ötekini tutmuyor
Erdoğan'ın bıçağı kemikte hissetti. Bir daha o masaya oturacağını zannetmiyorum çünkü kalkmasının sebebi koltuğun altından kaymasıydı. Bir daha oturursa tepetaklak olur. İntihar edeceğini zannetmiyorum. Çiller konusuna girmeyelim çıkamayızç
Vallahi şu anda PKK'ya sahip çıkanlar dışında operasyonlar değil, PKK bitsin arzuları var. İnşallah diyorum bizim uzun reis (!) yine bir yerlere pazarlık yapmaz..
Osman pamukoğlu gibi komutan gelsin asker yönetimi ele alsın bak bakalım kuş kalıyomu o dağlarda. bunlar oy uguruna vatanını satar Allah askerimizi korusun. ABD basıyo parayı sılahı ıngıltereyle anlaşmalı tabıkı uc bes zıbıdı teror orgutu dye cıkıyo pıyasaya.
Kürtlerin elindwn topraklarınımı alıcaksınız.. D. D.. D.. D.. D.. D.. D.. D. Dd. D çok güldümm dvd nfkdonosjs kdkkdkşlskjsjskojdjdojdjldkjdoksjdj hala gülüyorum
Irak ve Suriye de doğru düzgün bir yönetim bile yok İran ile birlikte hareket edilebilir ama bunların yapabilmesi için bizde de sağlam bir yönetimin olması gerekli bu yok
Iran ayri problem... irak abd gudumunde... barzaniyi demiyorum... suriye paylasiliyor... geriye biz kaliyoruz... bizde zaten her zaman tek basimiza bisey yapamaya calisyoruz
Zorunda değilizde. Halk çok ayrıştırıldı. Türklük kavramı yeni anayasaya konmuyacak. Üstüne başkanlık üstüne özerlik olayları gelir. PKK'da amaçına çok güzel ulaşır. İnsanlar önce ne olursa olsun bu vatan hepimizin olduğunu anlamalı daha sonra abd'ye karşı bu hayranlık bitirilmeli ve bağımsızlık üzerine gidilmeli. Hacettepe evt s1 diye bir araç yaptı devlet yine desteklemedi devrim arabaları gibi oldu. Devlet az bir destek ve vergi almasa o araba çok güzel satılırdı.
Malesef öyle. Doğuya full Türk yerleştiriceksin fakat kim gider ki :) Düşünsene İstanbul'da yaşıyorsun devlet doğuya gönderiyor. Aslında biraz daha eğitime önem verilse. Doğuda üniversite olmasa ve üniversite çağına gelen doğuda yaşıyanları devlet desteği ile batıda okutsak. İnsanların desteği azalır büyük oranda pkkya Bir diğer olayda orda 100 kişi yaşıyorsa 80'i türk 20'si kürt olur. Kürtler bir süre sonra yok olucaktır zaten.
@DüşünürKişi Asimilasyon denir buna, ve inan gerek yok.. Kürt bir dostum vardı, Bu ülkeye ve bayrağa aşıktı.. Ama memleketine gittiğinde mecburen Pkk'yı savunduğunu söylerdi.. Herkes ayrılıkçı olsa HDP Her seçim tek parti çıkardı.. Değilmi :)
Dostum asimilasyonu zaten şu yıllarda asla tam anlamıyla yapamazsın. Fakat eğitim konusunda çok güzel yapılır. Doğu'da yetişen bir çoçuk batıya gelince hayran kalacaktır büyük dozda. Bunun yine çözümü milli eğitim. İçine ettikleri eğitim düzeltseler. Hangi parti gelirse gelsin hepsi batırıyor.
Estagfurallah abim, ima da olsa dengesizin biri çıkar lafı sana getirir. Ablama laf etmeyelim, onun diyelim onun bunun diyelim hiç küfretmeyelim gerekirse :)
Peki dışarıdakileri ne yapacağız.. PYD YPG JPAK mı YPAJ mı ne Peşmerge
Öff Umarım yakın zamanda hayal kurmaya son verir de Türkiye'nin geleceği için adım atmaya başlarsınız. Salt kuru ve stratreji bilmez fikirler ile sonunu getiriyorsun devletin.
Senin fikirlerini de görüyoruz Fikirsizlik İşte olmayan akıl böyle cümleler ettiriyor. Ne diyelim, inşallah yarınlarda benim kadar fikirsiz olursun da en azından motor çalışmaya başlar.
Kafası N dedim ben birlik olmak gerekiyor birlik oldumu bunu n üstesinden geleceğiz ans senin gibi hem Atatürk'ün kusuru parti yiz Cumhuriyeti biz kurduk deyip Te sonda pkk kılar hastanede ziyaret edecek kadar namus suz değilim şrf sız de değilim Sonra git efendim güney doğuda asker yargılansın de kendi kendini vatan kahramanı san ot sunuz olum bkum bile olamazsın bu ülke kuru lafjarla savunulmaz yüreğini koy ortaya
Uzun hıkaye onu bu ülke yıllardır soruyo. Bir ülke düşün ki teroristi kendi besliyor askeri cezaevınde pkk Meclis'te sen hala pkk Nıye bıtmedı dıyorsun. Komik
Devlet mit tırlarının hesabıni versin. Neden Türkmenistan'a yardım degil de surıyelere yardım. Dunyada tek ıyı ülke benmıyım Suriye'ye ben kucak actım. Neden 4,5 milyon süriyeliye vatandaşlık veriliyor. Neden her seyi hallettım hergun şehit haberi gelirken birileri başkanlık derdine düşmüş. Yazıktır günahtır Allah bu suskunlugunuzunda hesabını soracaktır
Bunca yıldır sonuç ortada 99da PKK süresiz tek taraflı ateşkes ilan etti. Liderler Avrupaya göçtü. Teslim olanların sayısı çok fazla. Örgüt kendini fes etti.
Taa ki BOP Eşbaşkanı çıkarana kadar.
Yani bir sonuç alınıyor demek ki. Soru şu.. Bunu nasıl kalıcı kılabilirsin
Ne kadar zıtlaşılırsa zıtlaşılsın ya da ne kadar hayal kırıklığına uğrarsam uğruyum, değer verdiğim insanlar ile tartışmak üzüyor beni. Seni tanımadan önce de çok değerliydin :D
Yani bu soruda da gereksiz tepkiler gösterdin yine de boşver tartışmıyalım..
Ablacım al Kürdistan haritasını koy. Sen şimdi diyorsun ki yok o harita yalan, aynı derde sahip ülkeler senin topraklarını ele geçirmek istiyor. O Suriye kurulurken Atatürk Fransa'ya hakaretler yağdırdı, Suriye'ye askeri operasyon teklif etti, İran'a gelen İngilizlere Reisi Cumhur Mustafa Kemal'dir ona danışacaksınız dendi. Ki bu Beşar Esad ile de değişmedi, Ahmedinejad var iken de değişmedi.
Herşeyin gizli destekçisi vardır unutma herşey delille değil. Say bakalım kaç tane terör örgütü var ve hepsinin tek tek gizli destekçisi var. Neden türkiyede doğu isteniyor. Bor yatakları, altın yatakları, petrol ve gaz yatakları var. Mesela iranda petrol çıkar bizde neden çıkmaz iranda gaz çıkar bizde neden çıkmaz. Artı tevrata g göre buralar yani doğuda vaad edilmiş topraklar.
Artı tevrata g göre buralar yani doğuda vaad edilmiş topraklar.
Asıl sebebi buraya yazmışsın. Bu son adım zaten. Ancak eğer sen kalkıp aynı derdin sahibi Rusya'yı Suriye'yi İran'ı vs suçlarsan onlara savaş açarsan kendi sonunu hazırlarsın.
En İyi Cevaplar