Öncelikle merhaba. Aşağıda yorumlarınızı okudum ve birkaç şey söylemek istiyorum. ''Devrimci'' çok geniş bir kavramdır, sizin siyasetinizi tanımlamak için doğru kelime olmayacaktır. Size örnek olarak Atatürk'ün burjuva devrimini ve 60'larda MDD'yi savunan ''devrimci'' kelimesiyle anılan gençleri verebilirim. TKP'li olduğunuzu söylemişsiniz, yukarıdaki iki örnekle de alakanız yok sizin. TKP, Marksist-Leninist bir partidir, daha doğrusu partiydi. 2 sene önce KP ve HTKP olarak ikiye bölündü, içinde örgütlenen bir hizip nedeniyle. HTKP'den ayrılan bir grup da TKH'yi örgütledi. (Bunları bildiğinizi umuyorum.) Dolayısıyla Solcu Liseliler adında bir alt grup da benim bildiğim kadarıyla kalmadı. Misal KP; üniversitelileri Komünist Gençlik, lise öğrencilerini ise Komünist Liseliler adı altında örgütlüyor. Saygıyla.
02 Yorumla- +1 yıl
Devrimin zaten herkes icin farkli bur anlam ifade ettigini biliyorum komünist liseler adi altinda öğütlüledigini biluyorum zaten ama biz sokaga solcu liseler olarak cikiyoruz zaten son yasadigim olaylardan sonra partiye ara verdim Şu an fkf ye uyeyim burda anlasilabilirlik daha kolay saygi daha yüksek gorusleriniz ve bildiklerinizi söylemeniz hosuma gitt tesekkur ederim
- +1 yıl
Devrim-devrimci olarak nitelendirmek yerine, sosyalist devrimden bahsedebilirsiniz. TKP'liyim diyorsanız, devrimin başına sosyalist eklemek zorundasınız. TKP ikiye bölündükten sonra yapılan paylaştırmada FKF, HTKP'de kaldı. Zaten KP'deki toplam TKP döneminde, FKF'yi hiçbir zaman tam anlamıyla kabullenmemişti, Zira FKF bu dönemde içselleştirilebilecek bir örgüt değildir. Dolayısıyla eğer siz Komünist Liseli'yseniz, FKF'li olamazsınız. Eğer şu an FKF'li iseniz HTKP'lisiniz demektir. KP ayrışmadan sonra bir süre lise hareketini Solcu Liseliler olarak devam ettirdi ve sonra Komünist Liseliler adını verdi. Bence siz uzun bir süre ara vermişsiniz, 2 sene kadar. Sorularınız olursa mesaj olarak yazabilirsiniz, rica ederim.
En İyi Cevaplar
Devrimci gençlik olarak tam. olarak amaç nedir? Yani devrimcilik nedir? Net bir tanımını bir türlü alamadım da, sormak istedim.
00 Yorumla
+1 yılche posteri asıp kendini devrimci sanan nesil :) 15 18 yaş arası liseli sendromu. aynı zaman da che tişörtünün altında , gri lise pantolonu, ayaklarında converseleri vardır bu kişilerin. birde o burger kinglerden çıkmayıp emperyalist amerika diye bağırmazlar mı :D kendini meta ile ifade edip kapitalizmin kucağına sıkıca oturturlar. ondan sonra tişörtün üzerinde rasputin olsa ne yazar bakunin olsa ne yazar. bir başka versiyonuda siyah takım ve uzun burun ayakkabıyla milliyetçi zannetmektir. bu yaş aralığında insan algısı görsellikle sınırlıdır. siyasi görüş artık siyasi görünüş olarak algılanmaktadır.
07 Yorumla- +1 yıl
Neler yaşadığımı nerden biliyorsunuz neler yaptığımı nerden biliyorsunuz ve genç lerin bu yoldan gitmesi sizi neden rahatsiz ediyor teşvik etmeniz gerekiyor izmirde solcu liselererle ben ilgileniyorum bilmiyorsunuz konuyorsunuz ankaradaki patlamada önünmde insanlar öldü ama onemli olan bu değil onemli olan genç nesilin devrimci olması sizi niye rahatsiz ediyor?
- +1 yıl
genç nesilin önüne atılan her yeme sorgulamadan koşması beni rahatsız ediyor. madem o kadar devrimcisin Nato binası var bak. ya da Nato askerleri Hiltonda kalıyor. o senin boşkonusan tekepe li abilerin ne yapıyor bu Nato lular için :) ancak hep beraber mcdonals ta mı sürtüyorsunuz? ya da yeni cıkan convers modellerini alma peşinde misiniz :) yoksa yeni çıkan amerikan dayatması modanın peşinde misin modacı :D daha liselere kadar solcu-sağcı ayrımını sokmak hangi zihniyetin eseri? o yobaz dedikleriniz ne kadar yobazsa insanları böyle ayrıma sokan siz daha yobazsınız. biraz oku, insanlara insan gibi bakmayı öğren. başkalarının palavralarıyla yola cıkma.
- +1 yıl
Biz TKP liler olarak bütün yabancı market ve satış yerlerinde görüşümüzü gösterdik liselere solcu zihniyeti sokmaktaki amaç kebndi gorusumdeki insanlarla birliktelik kurup düşünce paylaşımı yapiyoruz ve insanlara düşündüklerimi eylem lerde bulunarak anlatiyoruz eğer siyasi görüşüm gorunusum olsaydi eylemler olduğu zaman sosyal medyadan görüşlerimi bildirir köşeme cekilirdim
- +1 yıl
yaptıklarınla söylemlerin birbirini tutmuyor :) bir taraftan burgerlere gidip modayı takip edip diğer taraftan devrim diyemezsin :D hadi bak nato askerleri Hiltonda konaklıyor. ama siz Hilton a da tepki gösteremezsiniz ki oradaki askerlere eylem yapsanız :) çünkü çok büyük tekepe li abilerin sever lüks otelleri :) insanlar arasınaa solcu-sağcı fitnesi sokmak ancak fikirsizlerin işidir. önce insan olun, insanları insan olarak değerlendirin. daha sonrada çok oku ondan sonra biraz düşünme yeteneği kazan burada konuş. yoksa büyükşehirlerdeki yeni moda akımı devrimci olsan ne olur olmasan ne olur. istersen sen İzmir de ben İzmir de istediğin kadar fikir yarıştırırız belki benide devrimci yaparsın :D ama bunun için çok okumuş olman gerek bilmem yapabilir misin :)
- +1 yıl
Zaten okuyorim FKF yede uyeyim benim anlamadığım devrimcilik geniş beir yargi beni suanda solcu görüş yerine devrimcilikle itham ediyosun bir kac konuda sana hak vermiyor degilim ama elimizden gelenin en fazlasini yapmaya calisiyoruz
- +1 yıl
olduğundan fazlasını yazmadım. her şeyden öte tepkim nedir biliyor musun? diğer görüşleri anlamak için ne yaptın? ne okudun? ya da sana zıt kesimler hakkında fikrin var mı? bu adamlar ne diyor dedin mi? dediğim gibi beni hala kendi fikrine çekme ihtimalin var :) bu tabi davana ne kadar hakim olduğuna bağlı :) hadi banada anlat devrimi belki bir kişi daha kazandırırsın. ister yüzyüze istersen istediğin şekilde:)
- +1 yıl
Yok sadece kendi görüşümun kitaplarini okumadim tabiki sag goruslu kitaplari hatta ahmet haldun terzioglunun butun kitaplarini olmuşumdur sığ görüşlü degilim merak etme
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yıldevrimci demekten hoşlanmıyorum.
komunizm ile sosyalizmin farkına inanan biriyim.11 Yorumla- +1 yıl
Marjinal bir düşünce saygi duyuyorum
devrim, biber gazı atılınca böcek gibi dağılmaktan daha fazlasıdır. Düşünceni arkana alıp, coplara, mermilere yüklenmektir. Arkada fotoğrafı bulunan kişi, doktorluğu bırakıp ülkesi için dağlarda devrim mücadelesini sürdürüp, bunu başarmış olmakla beraber;bununla yetinmeyip, tüm kıtanın emperyalizmden temizlenebilmesi adına Bolivya için tekrar dağlara çıkmış ve hayatını bu yolda feda etmiştir. Yapabilir miyiz bunu?
02 Yorumla- +1 yıl
Elimden geleni yapiyorum emin olabilirsin
+1 yılİslam dışında tüm inanışları deviriyoruz.. ;)
#Vesselam68 Yorumla- +1 yıl
Buda yobaz insan ışte cahil.
- +1 yıl
Bir de şu tarafıma de bakim 😎
- +1 yıl
Faşist
- +1 yıl
Ohh 😎 Birazda gıdıma 😂😂
- +1 yıl
- +1 yıl
@ÇeyrekGönüll artiik kendinizin düşünme vaktide gelmedi basinizdaki insanin düşünceleriyle yaşamaktan sikilmadiniz mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran sen nasıl bir insana dini inanışından dolayı yobaz diyebilirsin? Kim neye inanıyorsa inansın seni mi geriyo?
Her 20 kişiden 4 ü devrimci 14 tanesi milliyetcidir gerisi vatan haini :dd
217 Yorumla- +1 yıl
✌✌✌
- +1 yıl
Yalniz sizin cepheden gorunen de cok NATO Milliyetcisi var ha. Bizim sahteler ortaligi kizistiriyor siz bize giriyonuz, sizin sahteler ortaligi kizistiriyor biz size giriyoruz.
Burnu bile kanamadan BOPcular koltuga oturuyor, onlarca yildir ayni dumen ameke. 😂
Birlik olup su sahtelere girek 😅
Aydinlik gunlere dostum :)
+1 yılSeninle beraber bir büyüğü devirebiliriz. O da devrim sayılır mı bilmem ama
20 Yorumla20 sinde komunist olmayanin kalbi; 40 inda hala komunist olanin akli yoktur. bir soz daha vardida onu yazmiyim diger yorumlara yazdigin cevaplari okudum saldirgan bir tavrin var 😂
00 Yorumladevrinci dediğin sanırım komunist gençler demek istiyorsun? ya da ne demek istediğini bilmiyorsun.
onuda arkadaki fotoğraftan çaktım02 Yorumla- +1 yıl
Komunistlik benimkendi görüşüm ben devrimci var mı diye sordum?
+1 yılBen varım yoldaşlar Vatan severim ülkem için Devrim ✌✊✊
10 YorumlaSiz en fazla eskort fiyatlarında devrim yaparsınız bu kafayla :D Fiyatları düşürün
20 YorumlaDevrimcilik bilmem kendimi çok yakın görmüyorum aslında kendimi milliyetçiliğe de çok yakın görmüyorum sadece Atatürkçüyüm
00 Yorumla
+1 yılUlan daha devrimin ne olduğunu bilmeyen Veletler devrimci kesildi başımıza devrimcilik adı altında öyle bir kullanılıyorsunuz ki 😂 Yaşasın ırkımın turan ülküsü 🐺
00 Yorumla
+1 yılO işaret hiç hoş değil. Sana barış diye söylemişler ama :)
01 Yorumla- +1 yıl
Zafer ve barışı temsil ediyor
Yaptığın işaretin devrimle alakası yok, aksine Amerikan Emperyalizmini simgeler !
04 Yorumla- +1 yıl
Yaptığım isaret barışı simgeliyor ve devrimide sol yumruk destekliyor bunlari biliyorum amerikan emperyalizmiyle ne alakasi var merak ediyorum
- +1 yıl
Yaptığın işaret barışı değil zaferi simgeliyor. 2. Dünya Savaşı sonrası Churchill tarafından yaygınlaştırıldı.
Vietnam kuşatmasında barışı simgelerce kullanılmış olması kökeni ve anlamı değiştirmez.
Ayrıca sol yumruk olmak zorunda da değildi. Hatta eğer komünizm üzerinden düşüneceksen Sağ yumruk kalkar.
Bunların bir önemi benim açımdan yok. Seni bilemem.
Ancak yaptığın işaret devrimin adını lekelemekte. - +1 yıl
Birincisi yaptigim isaretin zaferi temsil ettigini bende biliyorum ve sonra barışın simgesi haline gelmiştir ve komunizm sag sol yumrktur sag yumruğu arastirmanizi tavsiye ederim
- +1 yıl
Lenin Nazim Kuba Devrimcileri Ibarruri vs vs..
Sag yumrugu bir arastir derim. Salt dogmalar ile konusuyorsun cunku.
Barisin simgesi haline falan gelmedi. Bir donem savas karsitligi olarak kullandi. Ancak bugun yine ayni ellerde havalaniyor. Bugun kullananlara bakarsan bunu cok daha net gorebilirsin ki halen amerika tarafindan gayet guzel kullaniliyor zafer isareti.
+1 yılDevrim mi yapacaksın bu yaşta neyi savunuyosun bunu açıkla önce devrim nedir?
03 Yorumla- +1 yıl
Tanım olarak bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirilmesi ve kökten değişiklik benim için devrim bu ülkedeki sistemin değişmesi insanlarin yozlaşmış düşüncelerden arındırılmasidir
- +1 yıl
Yozlaşan nedir mesela?
- +1 yıl
Bu benim düşüncem yozlasan insanlarının kendisi ailesi yuzunden egitim alamayan erken yastan evlendirilen kizlarin aileleri yol icin oy verenler devlet bizi soyuyor ama yol yapiyor veya kendi düşüncelerine degilde basindaki insanin düşünceleriyle hareket etmek daha niceleri
+1 yıl@aerolite
Kendisi devrimci olduğundan evlatları da muhtemelen öyledir..10 YorumlaHemen odama Che posteri asıp devrimci oluyorum. Teşekkürler!
00 Yorumla
+1 yılBence Mustafa Kemal Atatürk devrimi laxım bu ülkeye onun gibisi gelse keşke
00 Yorumlabiz siz ken daha canlıydık biraz yavaşsınız sadece o kadar :)
00 YorumlaOnce buyu sonra devrimci olursun
110 Yorumla- +1 yıl
Yaşım küçük olabilir ama kafam iyi çalışıyor
- +1 yıl
Ben senin kafanin çalışmadığını düşünüyorum inanacakmisin
- +1 yıl
Bana saldirmandaki amaci anlamıyorum kendimi senin için yormak istemiyorum zaten gerçek bir devrimci olsan yaşımi sorgulamaz destek verirdin tesekkur ederim iyi günler
- +1 yıl
Evet kendi düşüncelerin bile yok cevap bile veremiyorsun.
- +1 yıl
Bak iste ergensin seni rencide etmemek icin uzatmadim ama hata etmisim ey ergen kucuk kiz sen daha devrim ne anlamini bilmiyosun 2 face twitterda gorduğun caps ve yazilarla devrimciyim diyosun sen ip atla dans et yeter yazma once resit ol sonra konus aklinca kendini felsefik akilli birisi saniyo komediye bak
- +1 yıl
Evet konusuyoruz kacma devrim nedemek bilmiyorsun demissin devrim kisaca uzunca yazmayacagim sistemi kokunden olumlu yonde yenilenmesi dir ben solcu liseler ile ilgileniyorum ve parti uyesitim cogu eylemdede yerimi aldim siz evinizde ısınırken biz kendi goruslerimizi harekete geciriyorduk kusura bakma belki evinde degildin bilmiyorum ama oyle zannediyorum devrimi sol görüşle bir turuyorsunuz madem devrim ne demek bilmiyorsun ozaman susmalisin bana yazmak için yazmayacaksin siz sosyal medyada yazarken onumde insanlar öldü benim psikolojimi tahmin bile edemezsin tekrardan iyi günler dilerim
Devrimci olmak için neden yok şimdilik, ama yeri geldiğinde millete faydası olacaksa en büyük devrimci de oluruz sıkıntı yok, HER ŞEY VATAN İÇİN
00 Yorumla
+1 yılAlin lan su 18 yas alti sipalari suradan
Modayla devrim pesinde kosuyor cortlattiklarim14 Yorumla- +1 yıl
Onyarginiz hiç hos değil bayim
- +1 yıl
Evladim on yargi degil. Madem devrim yapacaksin oku iyi bir fikir akimi olustur milli benligini yansitsin biz de size destek olalim. Ne bu özenti devrimi
- +1 yıl
Yapmadığımi nerden biliyorsun kendi dusuncelerimi harekete gecirmedigimi nerden biliyorsun
- +1 yıl
Cok belli ediyorsun kendi dusuncelerinle hareket etmedigini
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorsan Atatürkçüyümde dersin. Komunizmi alkışlayıp , Atatğrkçü olmak bana oro. u olup bakireyim demek gibi geliyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Goruslerimi burda paylasmak cok buyuk tepki almama sebeb olabilir yazdığına katiliyorum diyim anla sen
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDevrim derken bu hangi alanda olduğuna bağlı. Günümüzde çünkü her şeye devrim diyerek devrim kelimesinin de bknu çıkardılar :D
00 YorumlaChe, deniz gezmiş devrimcileri ^_^
20 Yorumla
+1 yılHayatımın en berbat günleri dev-lis de geçti oturun oturduğunuz yerde
00 Yorumla
+1 yılHmm, bol bol yetiştir tatlım :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO isareti yapanlarin doguda popona o parmagi sokuyorlar burdada sana sokmasinlar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılche ye küba da yerel halkın küfrettiğini ve hiç sevmediğini biliyormuydun? :)
00 Yorumlaaferin dayisi devam👍
11 Yorumla- +1 yıl
✌✌✌
+1 yıldevrimmiş che miş küba mış alayı eroin tüccarı ütopyacılar sizde bunları işe sanıyosunuz
00 Yorumla
+1 yılAtatürkten sonra devrimci tanımadım. Şimdikiler devrimci adı altında kaos yaratmaya çalışan piyonlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin için insan evrimci de olur, devrimci de güzelim...
00 YorumlaBen evrimciyim afagafs
12 Yorumla- +1 yıl
Gulmedim
+1 yılyaş 14 devrimciyim ben yeaaa
30 Yorumla
+1 yılhelal size devam gençler :D
00 Yorumlaneyi deviriyorsunuz :)
02 Yorumla- +1 yıl
İlk olarak hükümeti
Gizli Üye(30-35)+1 yılelini öyle yapınca devrımcı mı oluyon hasbam
32 Yorumla- +1 yıl
Yok canim ben dusuncelerimi harekete geçirerek devrimci oluyorum
Sen kendini bir büyüt yetiştirde 😄
00 YorumlaNeyin devrimi ya? Devrim mi kaldı,
00 YorumlaYaşasın halkalırın kardeşliğimi diyeceğiz
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşasın özgürlük diyeceğiz
+1 yılOnların içinde yaşıyorum
10 YorumlaDevrimci değil, sonuna kadar milliyetçiyim.
00 YorumlaDevrimcileri sevmem..
10 Yorumla
+1 yılKendini devrimci sanan ergenuslar
06 Yorumla- +1 yıl
Sen benim görüşlerimi ve yaptiklarimi bilemezsin
- +1 yıl
Yav he he
- +1 yıl
Bana çocuk diyenler daha konusamiyor bile
- +1 yıl
Aynen sampiyon
- +1 yıl
Kendi görüşü olmayan ve yazdığımac evap yazamicak kadar düşüncesiz insan
- +1 yıl
bir gorusum var ama bunu benim bilmem yeterli
devrim bizim işimiz. hangi şehir?
03 Yorumla- +1 yıl
İzmir ✌
- +1 yıl
TKP parti binasında gorusebiliriz
Che amcama saygılar
12 Yorumla- +1 yıl
Çok asil
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyi evcilik oynamalar
00 YorumlaSize göre devrimci ne demek genç kardeşler?
00 Yorumla
+1 yılBen ✌
11 Yorumla- +1 yıl
✌✌✌
Bu ergen gece yanlız seni devirir
00 YorumlaAmcalarım ful devrimci ama benim işim olmaz. CcC
00 Yorumla
+1 yılSayılırız
10 Yorumla
+1 yılDevrimci değil sistemi sevmeyen var
02 Yorumla- +1 yıl
Devrimci ne demek arastir sende devrimci birisin
- +1 yıl
Nasıl düşündüğüne bağlı. Düşüncelerim devrimci. Devrimcilere sempati duyorum
. Ama şu an bişi yapmıyorum. Belki devrimcilrrdn çok daha fazlasını biliyorum devrim adına.
Gizli Üye(36-45)+1 yılneyi deviriyorsunuz..
00 YorumlaHer biji
10 Yorumla
+1 yılVar ✌
20 Yorumla- Gündem konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılcıks anarşist var
10 Yorumla parmak kaldırmakla devrimci olunmuyor be canımmm
00 Yorumla
+1 yılBuradayız✌🏼️
00 Yorumla
+1 yılTek yol Devrim..
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar