Hüseyin Nihâl Atsız için ne düşünüyorsunuz? Dünya görüşleriniz uyuşuyor mu? Kitaplarını okuyor musunuz?

#BirilerineMesajdır...
Milliyetçiliği, çare diye gördükleri; eli kanlı eşkıyanın elini ve eteğini öpmekten ibâret olan düşünce sâhiplerinin “temelde çok basit bir duygu” diye tanımlamaları herhâlde milliyetçiliğin tanımı olamayacağı gibi atılan bu çamurun yalnızca çamuru atan kişide kalacağı gerçeğini değiştirmez!
*
Uzun lafın kısası; Allah her Türk gencini, Hüseyin Nihâl Atsız gibi doğru bildiği yoldan şaşmayan, o yolda ilerlerken önüne çıkan engelleri görünce sapmayan, o engeller karşısında eğilmeyen, gerekirse kırılan ama asla bükülmeyen, çıkarlar uğruna asla dönmeyen, bin bir şekilde ıstırap görse de durmayan, ne olursa olsun yılmayan, ülküsü yolunda çalışmaktan bıkmayan, benlik duygusundan sıyrılıp biz diyebilen ve bu düşünce uğrunda usanmadan çalışan, bir insan olarak yetiştirsin inşâllah.
“Vaktiyle bir Atsız varmış.” – Var olsun!
Rûhu şâd olsun!
Mekânı cennet olsun!
Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin!
Amin inşallah..
@OnrKN canin sagolsun gönüller bir
Hakkında her hangi düşmanca bir düşünceye sahip değilim çünkü kendiside ateist olmasına rağmen islama düşmanlık yapmadı. Lakin kendiside birileri gibi kafasını ölçtürecek kadar kafatasçı ırkçı bir zihniyete sahipti. Bu kadar ırkçılık, hakkında düşüneceğim olumsuz bir durum tabi benim için olumsuz olan bu durum başkaları için onun izinden gitmesi için yeterli bir sebep buda ayrı bir mesele. Ayrıca kendisini manevi oğlu ilan eden Dr Rıza Nurla zamanın yönetim biçimine muhalif olmalarıda benim açımdan takdir edilesi bir durum
Bir anda uzun yıllar aşar hâtıralarla;
İnsan ona derler ki yaşar hâtıralarla,
Mâzideki kanlar, düşünüşler ve sadâlar
İnsan denilen fertleri birbirine bağlar!
Geçmişle bütün bağları çözmek ne ağırdır,
Hayvanların ancak, dünü, mâzisi sağırdır.
Mâziyi unutsak bile mâzi kökümüzdür,
En tatlı gülen yüz bize mâzideki yüzdür.
Geçmişte yatar şanlı zaferler, nice haklar!
Tuğrul Beğ'i, Alp Arslan'ı mâzi bize saklar!
Mâzideki bir şanlı fasıldır Kılıç Arslan!
Kâfirlere bir sor ki nasıldır Kılıç Arslan!
İnsanları yüksekte tutan: Hâtıralardır!
Can verdiğimiz şanlı vatan: Hâtıralardır!
Bilmezsen eğer geçmişi, toprakları git, kaz;
Otlarla böceklerde dünün yâdı bulunmaz,
İnsansa bütü yâdı aşar hâtıralarla.
İnsan ona derler ki yaşar hâtıralarla...
Gök bilge Nihal Atsızın izindeyiz. Vaktiyle bir Atsız varmış var olsun.
Teşekkür ederim. Asenalar olarak birbirimize destek olmalıyız bu sitede :D
Cevap
23Cevap
s31.postimg.org/.../...42753210492_628392148_n.jpg
s31.postimg.org/.../...2693000166_1094691681_n.jpg
Hüseyin Nihâl ATSIZ Başta, Ziya GÖKALP ve Yusuf AKÇURA'nın Tüm Kitaplarının İlk Basımlarına Sahibim Koleksiyonum Var.
Atsız Türklerin Yol göstericisi Türklerin atalarından beri gelen hedeflerini bizlere anlatıyor... Türkün Türkten başka dostu olmadığını KEndi içimizde gölgemizde yalayan azınlıkların bile bize düşmanlık yaptığını bizi fare gibi kemirdiğini herşeyi anlattı ufkumuzu açtı
Irkçı, şarlatanın teki. İnsanlar bu soytaruyu ciddiye alıyor ya ona şaşıyorum. Akıl gitmiş bizde, gerçekten.
@SafTürk
ahahahah :)
Valla, eski tüfek devrimci bir abimde, amcasından kalma orijinal Türkçülük mecmuaları var. 1939-41 arasında, ciltlettirilmiş. Yaprakları falan sararmış. Kopuz, Kızılelma ne ararsan var. Şöyle bir göz gezdirdim, yani hadi o gün Naziler revaçtaydı, insanlar ciddiye alabiliyordu da. Yok abi, akla mantığa uygun tek bir şey yok.
Adamın yazısı
"Komünist acayip bir mahlûktur" diye başlıyor.
Güler misin, ağlar mısın
@SafTürk
Bak, aynı mecmuaların incelenmesi ve özellikle Türkçü/Irkçı hareket üzerine yazılmış tez var. Nihal Atsız'a o dergilerde ben rastlamamıştım ama bu adamın kitabından öğrendim. Orada sıralıyor bir sürü.
"Kinimiz Dinimizdir, Türkçü Faşizm Üzerine Bir İnceleme - Fatih Yaşlı"
Irkçılıktan ve ırkçılardan hoşlanmam. Ama sözleri olsun, davası olsun, kaliteli bir duruşu var. Saygım sonsuz.
Severim. Tengri usunu kayra ile kılsın. Tini uçmağ olsun.
Türkçü biri olarak söyleyebilirim ki görüşlerini severim ama aşırıcı.
Tek Milet Tek devlet tek bayrak.. Tek millet Türk Ulusu Tek devlet Türkiye tek bayrak.. Ziya Gökalp deviyi nihal atsızda
Dünya görüşümüz uyuşmuyor. Millyetçiliği hat safada yaşadığı düşünüyorum.
Bozkurtlar diye bir. kitabı vardır, tavsiye ederim. İyi adamdır severim.
Şiirlerinden tanırım bazı fikirlerini de duymuşluğum var ama araştırmadım hiç.
Irkçılığı dünya görüşü sayan, ırkçılığı ideoloji haline getiren herkes düşmanım. Hümanistim.
nasıl diyim ülkücüleri sevmem faşistleride sevmem. ama ülkücüler içinden birini seveceksem bu nihal atsızdır..
sağlıklı biri değil, keşke bir psikiyatriste gitseymiş
O değil de hiç bir şiirini okumadım daha. Temaları belli olsa da merak ettim.
Ruh hastası radikal bir ırkçı.
Çoğu milliyetçi sever hüseyin nihal atsiz admamdir
Atatürk düşmanı, bir başka padişah kulu.
@SafTürk Daha doğru bir tanım kabul ederim.
Ama Vahdettin'e vatansever diyen, Abdülhamit'i dahi olarak niteleyen adama da Padişah Kulu değil denilemez abim.
Bu arada biliyorum Atsız hakkında söylediğim bir çok şeye bakacaktın da listeye bir konu daha ekliyim iznin olursa cevap bulursan paylaşırsın?
O konuştuğumuz konu Hakkı'nda araştırmam devam ediyor. Şu sıralar biraz daha yoğunum anca yetişmeye çalışıyorum.
Ayrıca tabi ki padişahlık konusunda haklısın. Ancak kağanlığı daha çok istediğini (teokrasi değil de monarşi) açık bir şekilde söyleyebilirim.
Dinliyorum kardeşim. Bu arada arşivimi baya genişlettim. Daha nesnel ve sağlıklı cevaplar verebilirim. 😊
@SafTürk
Hiçbir zaman teokratik bir bakış açısı olduğunu söylemedim.
Valla zevkle okurum paylaştığında :) kolay gelsin hem yoğunluk hem de araştırma.
Şunu soyluyum askerliği ile falan ilgilenmiyorum. Kimseyi de ilgilendirmez. Ama söylem ve şartlar gerektiğinde konuşulması gerekir.
Şimdi ortada bir savaş var. Ortalık kan gölüne dönmüş, katliamlar yapılıyor. Hepimiz biliyoruz ki Canakkale'ye vatanı savunacağız diye 15'likler gidiyor. Çanakkale geçilmediği için en bilineni. Ama sadece Canakkale de değil her cephede ve kurtuluş savaşında bu yaş 7'ye kadar düştü. Örnek istersen direk isim veririm.
Peki o donem akrabaları savaş cephesinde vatan için şehit düşerken Atsiz ne yapıyordu?
Yani savunduğu şeyler, yazdıkları Vs ortada. Ama pekala İstanbul'da İngiliz bayrağı dalgalanirken kendi ne yaptı?
Neden kurtuluş savaşında yoktu?
Vaktiyle Bir Atsız Varmış ♥
Yolbaşçımız. Ruhu şad olsun.
Atsızcıyım.
#TanrıTürküKorusun
aşırı milliyetçi bir dünya görüşüne sahip yazar ve düşünür.
Irkçı düşünceleri hariç iyi bir tarihçi ve vatanseverdir
Bilhassa yazar...
uyuşuyor kitaplarını okumak nasip olmadı
Evet uyuşuyor. Kitaplarını okudum
ATSIZ'ın bütün kitaplarını aldım.
Fikir babam...
Cogu kisi boyle der ama uygulamaz ins sen oyle degilsindir karder
Bunlari guzel anlatmak lazim yoksa herkes atsizi irkci olarka bilir demi. Bize kalsa irkini sevmrk nr zman irkci oldu deriz bu yuzdrn sozcukler kelimeler onrmli
Faşit, ırkçı bir domuz
Severek okuruz.
uymuyor görüşlerimiz
Var olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar