Biz turan kuralım dedik başımıza ne işler getirdik?

Osmanlının batmasının sebebini çoğu kişi bilmez tek bildikleri insanları yaftalamaktır.

Hırsları ve deneyimsizlikleri ile bir imparatorluğun dağılmasına neden olanlardan Enver Paşa’nın, gelecek nesillere hem Turan hayali hem de Siyonistlerin oyunları ile ilgili önemli iki itirafı vardır.
Sultan 2. ci Abdülhamid'in vefatından sonra tarihî itiraflarda bulunanların başında İttihatçı liderler geliyordu. Vaktiyle Abdülhamid idaresine bayrak açan ve "Hürriyet Kahramanı" ilân edilen Enver Paşa, Mondros Ateşkesi sonrasında 1 Kasım 1918 Cumartesi gecesi bir Alman denizaltısı ile ülkeyi terk ederken, yâveri Mersinli Cemal Paşa'ya,
-"Paşam, bütün ef’âlimin (eylemlerimin) hesabını vermeye hazırım.. Turan yapacaktık, viran olduk. Bizim en büyük günahımız, hatamız Sultan Hamid'i anlayamamaktır. Yazık paşam, çok yazık! Siyonistlerin oyununa âlet olduk ve onların hıyanetine uğradık!"

Enver Paşa'nın bu sözleri, İttihatçıların nasıl büyük bir oyuna geldiklerini acı ama geç de olsa fark ettiklerini gösteriyordu. (1-2)
Sırası gelmişken bir not daha:
(Birinci Dünya) Harbin sonu belli olmaya başladığı hengâmede, Sultân Abdülhamîd'i devirmekle hatâ ettiklerini nihâyet anlayabilen İttihat ve Terakkî reisleri Enver ve Talat Paşalar, artık Beylerbeyi Sarayı'nda ikâmet etmekte bulunan (tahttan indirilmiş) Padişah’ı ziyâret edip fikrini sordular.
“O koca Sultân, bir atlas getirterek onlara, İngiliz sömürgelerini göstertti. Nüfûslarını yekûn ettirdi. Sonra Almanlar'ın sömürgelerini sordu. Tâbi Almanlar'ın sömürgesi olmadığı ortaya çıktı. Sultân keder dolu bir hüzünle:
"–Su hesabı da mi yapamadınız? Hiç İngiltere’ye karşı Almanlar'ın yanında harbe girilir miydi? Ben Almanlar’ı İngiliz emellerini dengelemek için kullandım. Bundan öteye birsey düşünmedim. Şimdi fikrimi soruyorsunuz!.. Bu evvelce gerekliydi; artık çok geç!.."

Ben turancı arkadaşlara birşey sormak istiyorum; gerçekten bu düşünceniz ve aldığınız karar ile turan kurabileceğinize inanıyor musunuz?
Turan bir hayal
Hayal olsada güzeldi be😄
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: