Sadece milli duygulardan arınarak tamamen objektif bir şekilde konuyu ele alıyorum.
Objektiflik neden rahatsız ediyor sizi?
Hak tarafında savaşan Şehittir!
Pkklıların Maoizm Leninizm Gibi Akımları Savunur. Bu ideolojiler dinleri reddeder. Ayrıca pkklıların namazla dalga geçtiğini. Kendi halkını katlettiğini. Dağlarda domuz eti yediğini ve aponun ateist olduğunu söylemesi' Hz Muhammed e iftiralar atması herkes tarafından bilinen şeyler. Hadi onu geçtim pusu kurmak gibi bombayla haince saldırı yapmak gibi Kalleşçe savaşmak İslam da yasaktır.
Hz Muhammed (S. a. v) "Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır." Demiştir.
Bundan da anlaşılıyor ki üzüm üzüm baka baka kararır. Ölen Müslüman pkklılar bildikleri halde bunlar için savaşıyorsa şehit sayılmaz. Ekmeğini yediği ülkeye ihanet eden birisi ne kadar Müslüman olursa olsun affedilmez.
Her şeyi affedin. Fakat vatanınıza ihanet edenleri asla affetmeyin.
-Hz ali (r. a)
Allah ve Resûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri ya asılmaları yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu onların dünyada çekecekleri rezilliktir, âhirette ise onlara büyük bir azap vardır.” (Maide, 5/33)
Size okulda okumayı mı öğretmiyorlar?
BAZEN PKK'LI DA MÜSLÜMAN OLABİLİR dedim, pkk'lılar müslüman ifadesi geçiyor mu orada?
Asıl Sana okumayı öğretmiyorlarmı? Ben pkk Müslüman mı dedim.
Pkklı birisi Müslüman olabilir... tamam da uğruna savaştığı şey Müslüman değil.. nasıl şehit sayılsın.
Bu kişiyi ciddiye alıp yorum bile yamazmaya değmez.
Yorumlardan anlaşılacağı üzerine terör örgütü propagandası yapıyor.
TCK 3713 sayılı kanuna göre suç işliyorsun. : www.istanbulbarosu.org.tr/.../mev_3713.htm
Şimdi terör örgütü propagandası yaptığın görüşleri , yorumların ekran görüntüleri ile birlikte BİMER suç duyurunda bulunacağım.
Bakalım propaganda nasıl yapılır görelim.
İslam eleştirisi deniyor buna.
Propaganda kelimesinin anlamını bilsen keşke
Kız pkk'yı savunmamış, onların bakış açılarını aktarmış farkında mısın?
O cevabı kime verdiğini de gördün mü? PKK terörist olsa bile devrim yapıyor. Atatürk de devrim yaparak kurmadı mı bu ülkeyi? Osmanlı'ya karşı gelmedi mi?
Vatan kutsaldır. Kutsal olan topraklarımız için askerler polisler can verip can alıyor. Yani Türk devleti için savaşan Türk Askeri ve Türk Polisi şehittir. Ayrıyetten pkklı p*çler Müslüman falan değil. Kur'an bilmezler Allah bilmezler. Hepsi dinsiz imansızdır. Eğer imanlı olsaydı eğer Allah korkusu olsaydı o zman o pçliği yapmazlardı. Kapiş?
Vatanini milletini korurken ölende sehittir.. ama sehitlikte mertebelidir.. yani islam icin savanla ayni olmaz... ayrica pkk musluman olsa nolurki vatan hayini olduktan sonra.. istedigi kadar musluman olsun zaten cehenneme gitcek.
Neye göre vatan haini? Milli Mücadele döneminde Osmanlı'ya başkaldırıp Türkiye'yi kuranlar vatan haini mi mesela?
Pkk neyi kuruyor mesela.. masumlarin canini alirken yillarca kardesce yasadigi insanlara ihanet ne zaman yeni bir milliyet anlayisi haline geldi.. turkiye devleti kurulurken dusmanla savastik.. kendi topragimizda kendi milletimize ates acmadik.. valla neyi ornek aliyorlarsa cok komik olmus.
Kendi devletlerini.
Binlerce yıldır yaşadıkları yeri terketsinler yani?
Dağdan gelip bağdakini kovmak denir buna.
2. Sınıf vatandaş sayıldığın, ırkının görmezden gelindiği i, dilini bile özgürce konuşamadığın bir ülkede sığıntı gibi yaşamak istermiydin?
Rusya'dan özerklik alan Türk Devletleri terörist mi sence?
Ya oyle deme kimse siginti degil.. aranizda konusun kürtce kim engel oluyorki.. zaten turkcede ulusal dil degil.. ona bakilirsa bizde ikinci dil ingiliceyle ugrasiyoruz.. bu dediklerinlerin. sadece kompleks kendini kucuk gormeyle ilgili... bu ugurda insan olmesi mantiklimi.. zaten 50 sene sonra hicbirimiz yokuz dunyada.. neyin cabasi bu.
Ben Kürt falan değilim ama sırf empati kurduğum için beni kürt sanıyorsunuz. Sorun bu işte. Empati yeteneğinden yoksunsunuz.
Cevap
44Cevap
Haklısın. Şehitlik için her zaman derim Allâh bilir. Çünkü o asker orda para kazanmak için var manevi bir amacı yok tamamen maddi. Maddi açıdan ölen kişi şehit olur mu? Öyleyse 0ç başında oturan bir devlet memuru Kalp krizi geçirip ölse oda şehit oluyor demek ki? Çünkü amaç aynı. Para kazanmak. Ha içlerinde bu işi sadece vatan savunması için yapan vardır eyvallah. Ama ölen her askerin arkasından allah şahitliğini kabul etsin derim allah razı olsun derim ne olursa olsun amacı para da olsa orda vatanı savunuyordu. Şehit olur olmaz bilemem ama ona bişeyler borçluyuz.
Ha gelelim pkklılara onlarda bir ülkeyi bölmek için saldırıyorlar ve çoğuda kandırılmış kişiler beyni Yıkanmış insanlar onların allah belasını versin
aslında tüm dinlerde şehitlik kavramı var ve hepsindede ortak bir tanımmış gibi dini yayan ve alah yolunda hayatını kaybeden için kullanılıyor bu tabir, günümüzde yapılan genişletilmiş tanım biraz zeminin kaymasıdır amacının anlaşılmamasından kaynaklıdır
Kolay kolay her soruya cevap vermem fakat bu soruya cevap verme gereği duydum. Kuran-ı Kerim'de din için ölen şehittir der. Şöyle bir durum var vatan olmazsa dinde olmaz o yüzden vatan dinden önce gelir ama ayrılmaz bir bütündür aynı Zaman'da. Bu sebepden dolayı Ferizli vatan için ölen şehittir . pkk vatan için savaştığını nerden biliyorsun hele şehit olduğunu söylemen agZından çıkanı kulağını duyuyormu Kuran'ı Kerim yakanlar , abdest alan camide ki polisimize arkasında kurşun sıkan lar ne şehitliğindeki bagsediyosun PKK müslüman bir örgütmü sanıyosun? Aralarında nadir de olsa müslüman var dır ama ermenisi İngiliz'i Sırp'ın daha sayamadığım bir sürü ülkeden insan barındırıyor . Ülke içinde Kaos yaşatmaya çalışıyor . Peki hiç bunların leşini gördün mü? Nasıl kokdugunu bilirmisin? Yanında duramıyorlar o kadar insanı bunaltan kokusu var. OYSAKİ BENİM ŞEHİDİM ÖYLEMİ NAAŞINI GÖREN BİR DAHA GÖRMEK İSTİYORUZ KOKUSUNU ALAN TEKRAR GİTMEK İSTİYOR .
Ferizli yanlış kelimedir klavye hatası
Müslim, Ebu Musa’dan şunu rivayet etti: Rasulullah (s. a. v)'e"Biri cesaretini göstermek, diğeri milletini korumak, öteki kendine yiğit adam dedirtmek için savaşan kimselerden hangisi Allah yolundadır"diye sordu. Bunun üzerine Rasulullah (s. a. v) şöyle dedi:
“Kim Allah’ın Kelimesi yüce olsun için savaşırsa, o Allah yolundadır.”[4]
şu an türkiyede demokrasi ülkesi olduğu için bir şey diyemiyorum ameller niyetlere göredir
Casiye suresi 18
"Sonra da seni din konusunda bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma."
Maide 44. ayet
Kim Allah´ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.(ayetin bir kısmı)
Sehitligi agizlara sakiz ettiler.
Haşa Allah a soven insanlar televizyonlarda sehit diye haberlere cikartiliyorlar. elbette ki en dogrusunu allah bilir fakat bu mertebeyi alet edipte insanlari korku ve endiseye surukleyenler , bunun hesabini verecekler. amma bugun amma yarin. galip gelecek olan hakktır.
Tehlikeli sulardasın, insanı fikirleriyle idama götürürler bu sitede. 😅
Ya da intihar. Düşünemeyen insanların bu kadar fazla olması delirmek için çok geçerli bir sebep.
PKK MÜSLÜMAN DEĞİLDİR YOLLADIĞIM İLK VİDO BÜTÜN PKK VE HDP DESTEKCİLERİNE GELSİN
OBJEKTİF VİDEOLAR ATMAM SENİ RAHATSIZ MI ETTİ. PKK VE HDP AYNI BAKIŞ AÇISINA SAHİPLER. BEN TÜRKÜM KARŞIMDAKİ İNSANIN KÜRT OLMASI BENİM İÇİN NEGATİF BİR ANLAM İFADE ETMİYOR AMA KİM OLURSA OLSUN PKK VE HDP Yİ SAVUNURSA VATAN HAİNİDİR. SEN ŞUANDA SUBJEKTİF BAKIYORSUN OLAYA. FARKINDA OLMADAN BU ZİHNİYETİ SAVUNUYORSUN
pkk denilen orgut ummet icine fitne cikaran Allahsiz kitapsiz dinsiz bir yapidir aralarinda musluman olan varsa bile amac olarak tanimladigima hizmet eder Tsk ya bagli asker ulke topraklarnda huzur ve koruma amacli gorev yaparki kutsal bir gorevdir islami olarak bagimsiz olmayan isgal altinda olan bir beldede Cuma namazi dahi kilinamaz
Türk Kızı Ölen İki Tarafta Şehit Değil !! Bir Kürdüm ve Kürt Olmaktan Onur Duyan biri olarak diyorum iki tarafta birilerinin cebini doldurmak için ölüyorlar !!! İster kaldırılsın bu görüşüm fakat Fakir Fukara ölürken bazılarının cüzdanları doluyor ve şehit diye kandırıyorlar !!!
bir kerem O pkk piçleriyle bizim Şerefli Türk Askerlerimizi aynı kefeye koyamazsın. Gel gelelim müslamanlıkta kahpelik yapmakda varmı? uykusunda uyurken kalleşçe öldürülen askerlerimiz , karısı kızının yanında pusuda şehit edilen binbaşılarımız bunun neresinde müslümanlık? Şehit kavramını bir sen biliyorsun başka kimse bilmiyor değil mi? Beni akp li biri gibi alma ama söz konusu VATANSA gerisi teferruattır.
Zulme rıza zulümdür, taraftar olsa zalim olur..
Vatana ihanet zulümdür.. Masum insanları öldürmek zulümdür.. Bunları yapanlardan yana olmakta zalimliktir.. Zalimin de dini olmaz..
#Vesselam
Yorumlarda pkk yi savunup ülke kurucularina hain diyor. El atin bir zahmet. @KızlarSoruyor
Nerenizle okuyorsunuz?
Kimin şehit olup kimin olduğunu sadece Allah bilir. Kendi kafamıza göre her ölene şehit diyemeyiz.
Ben de onu diyorum.
Adam ateisttir, hayatı boyunca her pisliği yapmıştır. Ama asker olup ölünce şehit diyoruz. Çok komik. Umarım Allah katında da şehit kabul ediliyorlardır da kendi kendimizi kandırmıyoruzdur.
Cihatta ölene şehit derler.
Şimdi bir savaşın cihat olabilmesi için din uğruna yapılması gerekir.
İki tarafında böyle bir derdi yok.
Birisi vatanı bölmek, diğeri ise böldürmemek için savaşıyor. Ulusal bir savaş yani. Dini değil.
Yani şehit değil bence ama ülke olarak ölen polsilere ve askere değerlerini göstermek için şehitlik mertebesinde görüyoruz. ama allah bilir orasını artık
Dediğinin doğru olduğuna katılmıyorum ama empati yapıp senin mantığın ile bakarsak bile.
Milyonlarca masum insanın hayatını savunmak için terörist köpeklerle savaşırken ölen kişi sehit sayılmasa bile milyonlar için kendi hayatından fedakarlık yapmış oluyor. Bu da kesinlikle karşılıksız kalamaz.
şehitlik görevi başnda ölen kişiye denir.. pkk müslümansa o zaman kardeş katlıdir kardeşi kardeşi kırdırmak ki gerçektende şu an o durumu yaşıyoruz... zamanında ülke kurulmadan hiç bir artniyet gözetmeden tüm milletten insanlar savaşmış ama şimdi bir şey yüzünden kırıyoruz birbirimizi bak kesinlikle neden çatışılyor savaşılıyor kimse bilmiyor
Müslüman olmak
Allah için savaşmak
Vatan için aavaşmak şehit olunuyor. Yani pkk şehit olmaz
Pkk'lılara sorarsan hepsi vatanları için savaştıklarını söyler, objektif olmak bu kadar zor mu?
şehit vatan uğruna ölene denir bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma
şu da var eğitime ve ekmek parasına giderken de ölürsem böyle bir makama sahip oluyorsun cahil kardeşim
Pkk lı olduğun an müslüman olamazsın bir kere şunu anla bir . Vatana ihanet o kadar cana kıyma müslüman olsan ne olcak cehenneme odun bile olamaz öyleleri
Şehit İslam'da Allah yolunda can verenken , günümüzde vatan için can veren anlamındadır. Yani her iki türlü de Pkkit'ler şehit sayılmaz.
Şehitler cennette şehit mertebesine giden insanlardır. Sizin kelimenim anlamını değiştirmenize göre Allâh din kurallarını mı değiştirecek?
Ldpli idim oysa
Bunun muhasebesini yapmak kimsenin haddi değil ırkı vs ne olursa olsun Allah zamanı gelince hesabını zaten yapar
Allah yolunda vatan uğrunda ölene namus ırz uğrunda ölene kaza da belada mazlumlukla ölene şehit denir.
Hainlikle ölene de LEŞ denir. destekçilerine de KALLEŞ denir
Vatanı için ve islam için savaşan herkes şehit olur.
PKK islam için savaşmıyor. Aynı zamanda vatanı içinde savaşmıyor. Çünkü onlar bu topraklara ait değiller. Bu toprakların sahibi biziz ve biz şehit olabiliriz. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Klasik hdp li edebiaytıdır bu , Geçen gün beyni vakumlanmış hdpli bir arkadaşım pkk lılar dağda cuma namazı kılıyor dedi gülermisiniz ağlarmınız , kimsenin manipüle oldugu yok Türkler savaşcı bir milletir , ama siz çok güzel manipüle olmuşsunuz öncelikle dini olarak araştıracaksan şehitten önce bir insan öldürmenin diyetlerin oku ! madem bu teröristler müslüman mahsum insanları katletmek ne ola tecavüzler ne ola , eroin tarlaleri kurup kurup hem içip hem satmak ne ola gerçekten müslümanlarmış
Pkk'lı Müslüman ise şehit hangisi?
Şehit vatanını koruyan, vatanına ihanet edip devlete silah sıkan şehit falan olmaz terörist O.
Müslüman müslümanı daga cikip haince pusu kurarak arkadan öldürürmü sence? Gercek müslüman ne pkk olur nede pkkyi savunur umarım aciklayici olmustur.
Şehit Allah için savaşan kişiye sehit denir. Şehitlik o kadar kolay bir mertebe olsaydı insanların yarısı cennette olurdu.
Sehadet serbeti icenle dagda yasayan ermeni kopegini ayni kefeye mi koydun sen az önce
Evet. Objektif olabilmek deniyor buna.
Baslarim boyle objektiflige!!!
Az mantikli ol kafani calistir ne kadar absurt bir soru sordugunu farkinda ol.
Üzgünüm ama mantıklı olamayan sizsiniz. Devlet çocukluktan beri beyninizi yıkıyor.
Cocukken devlet isinden anlamazsin bayan 20sinden sonra devlet islerini cozersin anca. benim vatanima benim topragima bu topraklar icin savasan askerime sehitlik verilmis. ulkeyi bozguna ugratip dagda 3 5 kopek sürüsü sefasini sursun diye savasilmiyor bu topraklarda. masum. bir bebegi babasindan ayiriyor masum halki bombaliyor masum insani parcalara boluyor vay niye terorist sehit degil toprak kabul etmeyecek onu sen e sehitliginden bahsediyorsun. musluman olan vatani icin yasayan sehit olur pkk ermeni kopegidir!!! Onlarda sehitlik gezmez arama bulamazsin.
Masum bebeği babasından ayırmak ha.
Osmanlı'nın yaptığı devşirme de terör o zaman sana göre?
Osmanli zamanin da toprak kurtarilmaya calisiliyor vatan butunlenmeye calisiyor sen o zamanla bu zamani bir mi tutuyorsun?
PKK'da ölen bence hiçbir zaman şehit olmuyor çünkü savaşma amaçları dinen anlamı olan bir amaç değil.
Türkler de din için savaşmıyor?
"Her suçu affedin. Vatan Hayinlerini Asla Affetmeyin" Hz. Ali
Bu durumda yaşadığın ülke vatan hainleri tarafından kuruldu?
Bu ülke bize ecdadımız Olan Osmanlıdan kaldı. Sen Osmanlıya vatan haini diyemezsin
Bu ülke kurulurken saltanat kaldırıldı. Osmanlı Türkiye Cumhuriyetinin gücüne karşı koyamadı :)
pkk bölücü bir örgüttür. Var olan bir Devleti yıkmak ve karıştırmak istiyor. Bu halde şehit olamaz. Olsa olsa leş olur.
Eskişehirliler İskoç mu oluyor?
@BgmBğr o soruyu soraqn bölücü örgütçü vatan haini
@BgmBğr cearet dağa çıkmakta :_=)
@BgmBğr bloucu orgut haber ızlıyormuun
@BgmBğr bunlar mıllet vekıllerı bıle kaçtı kışı ınan olmadıktan onra ne yapara ıster okusun ısster coban olsun aynılar
Ölümcül bir hastalık, yıkım altında kalma, su da boğulma bunlarda şehit sayılıyor. Bunun dini yayarken savaşıp ölmekle bir alakası yok
2 müslüman savaşabilir ama niyet önemlidir o müslümanlardaki biri kötü bişey savunur diğeri iyi iyi yolda ölen şehittir
şehit devlet tarafından verilir dünyanın her yerinde böyle maksat geride kalan ailelere yardım ihtiyaç vs. imkanları doğsun
müslüman bir devletin vatan savunmasında öldürülmesi şehitlik mertebesine ulaşmasıdır pkk lıların hangisi müslüman hepsi haç çıkarıyo
öldüren pkk müslüman olabiliyor kısmına ağladım. sence vatana ihanet eden devleti korumaya çalışan askeri öldüren kişi ne kadar Müslümandır
Şimdi müslümanda tecavüz edebiliyo pkklılar vatana tecavüz ediyorlar bunlara müslüman kardeş gözüyle bakanı milletimden saymam anlatabildimmi
Haksızlığa karşı savaşıp ölen sehit düşer. Yaymak falan değil
Ayet verir misin?
Bedir Savaşı Sırasında Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- buyurdular:
“–Her kim, bugün düşmandan yüz çevirmeyip sebât eder, şehit düşerse, Cenâb-ı Hak elbette onu cennete koyacaktır. Bugün şehit olanlara Firdevs Cenneti hazırdır. Hücûm ediniz, hamle ediniz!” (İbn-i Hişâm, II, 267-268)
Al ayet. Terörist köpeklerin uğruna savaştığı bir vatan yok. Allah' ta biliyor amaçları ortalığı karıştırmak olduğunu.
Kuranda namaz ile alakalı tahmini 86 ayet geçiyor. bilip bilmeden uydurmayalım lütfen
namazın nasıl kılındığı ile ilgili hadi-i şerifler vardır bunu da sana resulullah efendimiz bildiriyor sen sorunda ( Her şey kuran da yazmaz. namaz da kuranda yoktur mesela ) demişsin bunu yerine kuranda nasıl namaz kılınacağı yazmıyor diye sorabilirdin öncelikle nasıl soru sorulacağını öğrenmelisin
ilgisi yok çarpıtma istersen sevgili dostum kabul et hatalısın
allah rızası için yapılan allahın büyüklüğü kudreti önünde secde edilen bir ibadet biçimidir. benim aklıma gelen budur kimileri için değişebilir.
ameller niyete göredir sen saygını ne şekilde ifade edersen edersin istersen namaz kılarsın istersen oruç tutarsın istersen de sabah akşam tesbih edersin adını zikredersin bu sana kalmış bişey... Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." Buhari, Tevhid
Saçmalama ya İslam için hizmet etmiş eden bir ırkın evlatlarının kurduğu devleti savunmak için ölenler müslümansa neden şehit olmasın ama karşıda cana mala kast eden acımasızca saldırılar düzenleyen bir örgüt vsr onunkiler neden şehit olsun
Bir pkklinin şehit olabilecegini düşünmen bile korkunç bişey
asker memleketin dirliği birliği için savaş verir islam için kuran için yanlış yerden bakma
Ayet verir misin?
şehitlik için bildiğin bir ayet söyle
Önce ben sordum :)
böyle inatçılık edersen biyere varamız
biz ölürüz sonra biri sorar hangisi şehit diye :)
muluman olan kişinin pkk da işi ne kafan alıyormu bunu
İnsanların dinine de sen karar veriyorsun demek peygamber falan mısın?
hadi şimdi işine gelmedi ne tarafta olduğun belli oldu yıkıl karşımdan
lideri kafir olanın askeri müslüman olmaz buna emin ol pkk sehit degil sadece leşdir
Senin ben beynini şimdi o kadar çok sövesim var ki sana
Pkklılar insan bile değil ne müslümanından bahsediyosum
Pkk müslüman mi ya ne oldulari belli değil bu gavatlarin
Hala Pkkya savunan ezikler var ya
Objektif olmaya o kadar uzaksınız ki olabilen insanların birşeyi savunduğunu sanıyorsunuz. İşte bu cehalettir.
masum olan herkes şehit olur.
Ben pkkdan çıkan oçu müslüman olarak görmem kardes
Bunlar mi müslüman?
Pkk müslümansa ben ateistim.
Müslüman olmadıklarını neye göre söylüyorsun?
Allah-u Zülcelal Ayet-i Kerimede şöyle buyurmakta; ‘’Kim bir mü’min’i taammüden öldürürse, onun cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah da ona gazap etmiştir. Ona lanet etmiştir ve ona çok büyük bir azap hazırlamıştır (Nisa: 93)
Allahın azabını alacak kişi müslüman mı oluyor?
Vatanı için kendini feda edendir şehit
Devlete baskaldiran haksiz oluyor. fitne goruluyo
Bölücüler vatan hainleri sehit olmaz
tabiki de ben
hay senin zeka seviyene.
müslüman terörist olmaz. saçma sapan yazmayın.
Pkk müslüman değil
bilemedim
Vatanını koruyan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar