Eleştiri için görüş yapmayın. Günümüzde tamda bu anlamlarıyla kullanılıyorlar. Görüşlerde de belirtiniz lütfen.
Turancılık (Türkçülük)
Ümmetçilik (Arapçılık)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Müslümanım ama asla ümmetçiliği kabul edemem. Tarihimden ders çıkardım asla kalleşe kardeş demem. Geçmiste ve günümüzde yaşanılan ihanetler beni ümmetçilik kavramında oldukça uzaklaştırdı. Kanımdan başkasına güven duymam...
Genç bedenlerde bir kalp var küt küt atan
Heyecanların en büyügüdür şanlı Turan
#Pantürkizm
😊 tesekkur ederim
Bende Türk'üm bana güven duyuyor musun? @AsenaKrgzz
@AsenaKrgzz onlardan değilim ama önemli olan insanın iyi ve kötü niyetli olduğu değil mi? şimdi kürtlerdede iyi insanlar var türklerdede iyi var kötüleride var kan'a göre nasıl değerlendirdin merak ettim açıkcası?
@FelsefiAdam40 ben bana tarihte hainlik ve nankorluk eden halklari sevmiyorum. Yani bir pakistanliyla ya da bir afrikaliyla vs sorunum yok. Türk'e eziyet cektiren halklardan ne kadar nefret ediyorsam asimile olmus bir Türktende o kadar nefret ederim mesela sirri sureyya sozde Türkmen ama bijici. Asimile olmamis gogsunu gere gere Türküm diyen her Türke buyuk sevgi besliyorum ister ateist olsun ister hristiyan umrumda degil.
Katılmıyorum ama saygı duyuyorum.
@FelsefiAdam40 tesekkurler
@AsenaKrgzz rica ederim iyi akşamlar.
@fatih9661 hic bir celiskisi yok ben Musluman bir Turkum ama Muslumanim diye haine kardes diyecek degil. He sen istiyorsan de tabi herkesle kardes ol umrumda degil saygi duyarim fakat benim kardes gorduklerim soydaslarimdir bu da benim gorusum sende buna saygi duymalisin. Arkadasa bildirip gidip duruyor cevap atarsan geri cevap vermicem. Iyi aksamlar...
Ümmetçiligi kabul etmek ve müslümanlıgı kabul etmek olur birini kabul edip digerine itiraz varsa sıkıntı büyük. Elhamdurillah müslanız peygamberimiz (s. a. v) ümmetiyiz!
bu daima böyle ebediyende böyle kalıcaktır, ve rica ediyorum siyasetin pisliklerine güzel temiz dinimizi alet etmeyiniz. Asla şüphe içindede olmayın, bu günlere kolay gelinmedi bu biliniz adınız gibi.
biz ilk emri oku oku oku ile vahiy gelen bir peygamberimiz var, bizim bu yalanlara ve amerikanın oyunlarına bizi yolumuzdan saptıranlara çokşükür kanmıyoruz kanmamalıyızda, Allah korusun bizi zalimlerden.
@azerbaycanbaku göruslerine goz gezdirdim de potansiyel ışİT adayisin acidim valla asimile Türktende ayri bir tiksiniyorum öğk.
@Düşünen-Palyaço Araplar Tarih boyunca Türklere türlü caniliklersaymakla bitmeyen ihanetler etsin ama yardımlarına Yine tarih boyunca Turk devletleri koşsun valla ben hayatımda böylesine ballı başka bir kavim görmedim
@azerbaycanbaku sen gerçek bir Azerbaycan Türkü olsaydın şimdi salam gardaşım helal olsun Azerbaycan Türkiye derdin ama degilsin ordaki etnik döküntülerdensin tıpkı Azerbaycanla arayı bozmak isteyen Türkiyedeki ermeni rum lar gibisin sosyal medyada Türk kılığına girip Türkü birbirine düşman etmeye çalışanlar amacınıza ulaşamayacaksınız.
Helal olsun çok doğru dedin bende tarih boyunca bize ihanet eden milletlere sevgi ve güven kardeşlik hissetmem onlardan uzağım dini ne olursa olsun Türk Türkün kardeşidir. Mesela Malazgirt ve Kurtuluş savaşlarında ve daha biçok tarihi dönemde bunu yaşadık mesela Şeyh saitden iğrenirken Papa eftimi sevgiyle anarım Din Seçim Türklük kaderdir.
Ben turancılık diyorum bütün müslümanlar benim ümmed kardeşim olamaz Pakistanlılar Boşnaklar benim ümmetimdir din kardeşimdir ama Suudi arabî uzak olsun bide ülkemizde PKK yı destekleyip hemde namaz kılan sözde müslümanlar benim din kardeşimde olamaz hiç bişeyim de olamaz Tanrı dağı kadar Türk Hira dağı kadar müslümanız
Parantez icindekileri pek dikkate almayarak arapcilik gibi her ikiside diyorum din kardeslerimide (gercek) severim ırk kardeslerimide kisacasi Türk-İslam sonucu cikar. Tabiki dinim daha önemlidir kisisel olarak ama genel olarak dedigim gibi A da B de uyuyor Türkleri ve gercek Müslümanlari benimserim.
Tabiki kastim bütün din kardeslerim araplar degil kastim.
Tabikide #TÜRKÇÜLÜK
Eyvallah
Cevap
25Cevap
Kusura bakma elestirimi mazur gör.
Ümmetciligin tartisilir hicbir yani yok. Türkiye Islam Devleti degildir. Türk Silahli Kuvvetleri ne islamin askeridir, ne de Arabin!
Din bu milletin degeri olabilir, ama asla bir devlet degeri degildir.
Zaten milletin de tamamini karsilamaz ancak bir bölümünü ifade eder.
Gelelim Turana.. Adini farkli koyariz, Türk Devletleriyle her türlü iliskiyi ifade etmek adina isimler uydurabiliriz. Ancak arzu edilen yakin ve samimi iliskiler hepimizde mevcut hemen hemen. Ben bir Arap olarak söylüyorum. Karadenizde bir laz olarak söylüyorum. Doguda bir kürt bir zaza olarak söylüyorum. Hepsini kapsayip vatansever bir Türk olarak söylüyorum.
Ancak bunun sartlari nasil olusur..
Türkcülük icin fotografini koydugun Mustafa Kemal Atatürk..
En yakin iliskileri Sovyetler Birligi ile.. Kuvayi Milliyeyi hatirlayalim, en büyük destek Sovetlerden. Asker dahi gönderildi. Halbuki bir kac yil önce Osmanli Topraklari Rus Carlarinca isgal altindaydi..
Osmanlinin ardili Türkiye, Carlik ardili Sovyetler ile ayaga kalkiyordu !
Savas bitti Mustafa Kemal sayisiz genci Rusya ya gönderdi. Egitime. Antlasmalar imzalandi. Türkiyede sovyet teknolojisi ile fabrikalar insa edildi.
Atatürk tarafindan özel yemekler düzenlendi Ruslara..
1919-1938.. Türk-Rus iliskilerinde milat oldu..
Türkiye icin. Bir de bunun Türk Dünyasi var.
Türk topraklari yillarca Sovyetler birligi sinirlarindaydi. Biz Türkiye olarak buna karsi cikiyoruz. Ya da NATO egitimli ülkücüler karsi cikiyor !
Biri de kalkip soramiyor, Türk Dünyasi Sovyetlerden ayrilma referandumunda ne oy kullandi diye neden Sovyetler bölünmesin diye silahlandi diye
Komünizm hakkinda asilsiz iddialar ortaya atiliyor.
Biri de cikip Sultangaliyevi, Mustafa Suphiyi anlatmiyor.
Hangi turan ülkücüsü onlar kadar calismis dile getirmiyor.
Bu sadece Rusya icin.
Bunun Cini var, Irak var Suriyesi var.
Turan zaten kurulu.
Türkiye bunun disinda
Bati Asya Birligi !
Bu doğu percini hiç sevmem Şeytani bir suratı var birde buda Çine gitti ve Çin hükümetine Uygur Türklerini cezalandırmak hakkınız filan dedi
Turancılık tabii ki.
Ümmetçilik bazen yapılabilir şöyle ki ; Çeçen-rus savaşında rusyanın güçsüzleşmesi ve zor durumda kalması için Çeçenlere yardım edilebilir.
Afganistan, Pakistan, Bosna Cezayir ve arap olmayan diğr Müslüman ülkelerle ittifak yapılabilir ama bunlar sadece siyasidir yani ülkenin çıkarları içindir.
Arapları ise hiç sevmem hepsi amerikan kuklasıdır.
Pakistan ve Cezayir adamdır :D
Hz. Muhammed arabın arap olmayana üstünlüğü yoktur dedi. haala ümmetçilik arapçılık diyen var. İslamı dünyaya Türkler yaydı. Dünyadaki tüm İslam ülkeleri birleşip ortak İSLAM devleti adı altında toplanmaları gerekiyo (k*rtler gelmesede olur orayıda böler)
Ümmetçilik arapcılik olmasada en çok arapların işine yarıyor her fırsatta Türklere canilik ihanet yapıyorlar hala yapıyorlar ama yinede araplara müslümanlar diye yardım ediliyor ben hayatımda böylesine ballı başka kavim görmedim
tabiki TURANCILIK
Yaşasın Irkımın Turan Ülküsü!🇹🇷🤘🏻
Ummet kavraminin ne demek oldugunu anlamissin, Ummet dunyadaki Islam toplumunun tamamını ifade eden bir kavram, yani içinde musluman olan herkesi kavriyor bu kisi fransiz, ingiliz, italyan , arap, turk vs , milliyetcilik le ne alakasi var? dini bir kavrami milliyetcilik ideolojisi olan turkculuk le karistiriyorsun, objectif olmayan saçma bir anket, anlami bile yok. Ben hem turk olusumdan gurur duyarim hemde musluman olusumdan ikisininde yeri var, bu sekilde saçma ayrimciliklara ihtiyacimiz yok , zaten ulkeyi bolmeye çalisan çalisana biktik artik yeter
Saçlamissin kardesim arakanda kateldilen mazlumlarda mi arap? ama onlara da ayni suriyedekiler gibi zulum goruyorlar, tek suçlari musluman olmak n bugun batida ki , muslumanlar da islamofofiyle ugrasiyorlar , zulum gorenler musluman ama terorist diye anlandirilanlar da biz, bati medyasinin saçmaliklari. Hukumet ise buna karsi ummet kavramini destekliyor çunku baska bir çare yok
Çakal sürüsü, it sürüsü. Neme lazım pu. şt sürüsü. Ben bir TURAN aşığıyım, bana lazım KURT sürüsü.
Türke Türkten başka dost yoktur. Hele aşağılık arap milletine asla kardeş diyemem. Yaşasın ırkımın Turan ülküsü.
" aşağılık arap milletine "
Bu neyin kafasi ya?
Sen buyur git Akdenize, Adana`ya Hatay`a vs. Orada o asagiladigin irkin insanlarin bu memlekete bagliliklarini gör !
Cumhuriyet Tarihinde de Osmanli Tarihinde de hangi arap vatanina ihanet etmis?
Filistin ihanetini mi incelemek istiyorsun?
Orada Türk yerine Türkü Almana kukla eden padisahi yargilamayi dene!
Irak ihanetini mi konusalim?
Faysal`a bu gücü verdirenleri de konusalim !
Unutma ki 1. Dünya Savasinda o ingilizlere padisaha bile ingilizlere karsi durmayin fetvasi verdirtmisti.
Ha gelgelelim Kurtulus Savasina ki bence girmeyelim...
Kabullenmek istemeyecegimiz seyler cikar ortaya. Güclenince birlik yeniden saglanmistir, ama Suriye halki ile birlikte girdigimiz bu mücadelede kim tarafindan nasil kopmustur o bag, kim ihanet etmistir konusursak sadece Arap asiklarina yarar !
Ancak hic kimsenin de bu ülkenin vatansever Araplarina hakaret etmeye hakki yok !
Turancılık (Türkçülük)
Ama bizim Türk ülkeleri şangay da biz daha çok abd tarafında bide bu Turan neden kurulmuyo engeller ne Sadece Türk ülkelerinden oluşan bir teşkilat var mı?
Turan sınırların kaldırılması mı yoksa ortak teşkilat kurulması yeterli mi?
dinsizim ve atatürkçüyüm gücümüz varken neden yapmayalım ki diyenlerdenim düşmana hiç acımadan öldürmeli diyenlerdenim o ümmetçileride ya asmalı ya fizana göndermeli diyenlerdenim din insanları aptallaştırır şuanda görüldüğü gibi
Ümmetçilik diyen Arabistan'a gitsin. Burası Türk yurdu
kes lan oc ateyis
Ümmetçiliği "arapçılık" zannediyor, üstüne üstlük görseldeki haritada da Arap olmayan bir çok ülkeyi de içine almış.
Hem ırkçı-faşistler, hem de İslâmcı haşereler cehalet ve embesillikte birbiriyle yarış içerisinde. Gözlediğim kadarıyla İslâmcılar akıl yoksunluğunda burun farkıyla önde. Ama Irkçı-faşistler de böyle ani hamleler yapıp farkı kapatıyor.
Günümüzde arapçılıktan farkı yok ümmetçiliğin. Görsel çeşitliliği olmadığı için bunu koymak zorunda kaldım. Bu görseldeki devletlerin bir kısmı Türk bir kısmıda Türk kökenli. Ama esas olarak Arapçılık peşindeler. Ayrıca şıklarda komünizm olmayacaktı tabi ki. Dinsiz ırksız bir vatan olmaz. Böyle bir vatan bekleyecek kadar da cahil olmaz.
Ümmetçilik arapçılık değildir anıl bey anlayın artık lütfen sadece araplara has birşey değildir çıkın şu zihniyetten müslüman ümmetçi olmak zorundadır kurana bakın biz tüm ümmeti düşünmeliyiz kurana göre !
Tabi ki Türkçülük.
Her ne kadar müslüman olsamda ümmetçilik şu an uzak. Geçmişte yapılan hatta şu an bile yapılan nankörlüğü hainliği kabul edemem.
Türkün şanlı bayrağını Turan ile asmalıyız tabiiki Ϝ ϓ ſ Ϟ
biz arap bir toplum değiliz kendimizi araplara onların inancına yakıştırmadığım için turancılık
Ikisi de değil. Turan, Ataturk'un değil Enver'in hayali idi. Atatürk bunu gerçekçi bulamamıştır.
Türkçülük derim ama Türkiye sınırları içinde bir türkçülük. Önce kendi aramızda birlik sağlayalım da gerisi gelir. Yine de her şeyden önce türk olduğumuzu unutmamak gerekir. Din seçilir ama milliyet secilmez. Türküm ve türk olanı desteklerim.
Ataturk'un Enver'in turan politikasini desteklemedigini ve abartili bulduğunu biliyorum.
Ha ama atatürk milliyetçi idi. Elbet turkluge önem vermiştir. Türklere osmanli ve selcukludan başka da türk tarihi olduğunu göstermek istemiştir ama turan ideali olduğunu düşünmüyorum. Fakat onereceginiz kaynaklar varsa bakar tabi, maksat bilgi paylaşımım
@GizliKullanıcı çok iyi açıklamış gerçekten :)
Evet Atatürk o dönem için Turan için savaşmayı mantıklı bulmuyordu fakat Türk birliğinden yanaydı
Nutuk okumalı ve araştırma yapmalısın örneğin Atatürk Gagavuzyayla Macaristanla Sibirya Saha Türkleriyle Kırgizistanla tüm Türk dünyasıyla yakından ilgilendi mesela Türkiyeden Gagavuzyaya 40 öğretmen gönderdi Türkçe kitaplar gönderdi oradan Türkiyeye öğrenciler ve yetim öksüz çocuklar aldı
bu ne ırkcılık ayrımcılık m k aynı organa sahıpsiniz aslında hepınız ailesiniz ama kımse bunu bilmez ırkcılık herifler örnek sen dört dörtluk bır ınsan degilsink ne haddine yargılamak
Turancılık! Türkün Türkten başka dostu yoktur. Buna bütün islam alemi de dahil.
Tabiki Turancılık. Bizim davamiz zaten türk-islam. Araplari hic sevmiyorum. Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin.
bunlar ayağı yere basan gerçekçi ideolojiler değil. zaten türkiyenin sorunu da bu. herkes duygusal ideoloji peşinde. oysa bunun bir karşılığı yok. daha gerçekçi daha ayağı yere basan somut ideolojilere ihtiyaç var.
somut gerekçelerle oluşturulacak başka ideolojiler. uzun uzun burdan anlatamam ancak ümmetçilik ve türkçülük çok geçerli temellere oturtulmamış.
ümmetçiliği ele alalım. insanlar sanıyorlarki hadi islam birliği kuralım da lideri biz olalım dediğimizde müslümanlar peşimizden koşacak. bunun gerçekle bir ilgisi yok. müslümanlar sırf müslüman oldukları için türklerin peşine takılmazlar. arapları ele alırsak bunun imkansız olduğunu zaten anlarsın. iranlılar keza, türk cumhuriyetleri de öyle. uluslarası ilişkiler somut çıkarlar üzerine inşa edilir. AB bir örnek.
humanizm diyorum ;) insan olsunlar ilk insana değer versinler
bende onu diyorum genel olarak ilk insan olsunlar işte :) polismiz askermz vatanı savunmak zorunda huzuru sağlamak zorun da lafm onlara değil zaten
Hiçbirisi. Bunlar demokrasi dışı radikal oluşumlardır.
Tanrı Türk'e yar olsun Turan eller var olsun 😊
kes be allah diyceksin
ümmetçilik bu site oranlarına bakma seçim zamanıda ak parti düşük çıkıo :D
hiçbirini seçmiyorum 2023'ü seçiyorum
hayır benim hedefim İslamı hakim Kılmak Allah'ın davasını yüceltmek
İslam türk devletlerine inmedi Alemlerin hepsine indi Sahiplenmek günahtır
araplar diye genelleme yapazsın onların içindede hristiyan ateist insan var yok değil İslam araplara aitte değil bunu arapları sevmiyorum diyerek içindeki küçük çocuklarıda kastediyorsun oçocuk ölürse hakkını nasıl helal et diyecen ona? genelleme yapmadan önce nereye dokunduğunu görelim
70 milyonu 10 milyon arap asimile ediyorsa kendi benliğimizi sorgulayalım ozaman :)
Sadece Rabbini yücelt.
(müddessir-3)
Artık şu ırk meselelerini kenara koyun tuhaf tuhaf davranıp durmayın
Doğma büyüme Türk'ümde siz abartıyorsunuz :)
bişey soracam
turancılık demişsin söylermisin o kadar Bizi yani Türkleri seviyorsan Diğer Türkleri yani Azerileri Türkmenleri savaşarak savunmuyorsun sen o kadar diyorsun Turancılıkta Sor bakalım kırgıza seni kabul ediyor mu tüm zaman rusya egemenliği altındaydı adamlar diyor nerdeydiniz diye soruyorlar nerdeydik?
kırgızıstan ne zaman bağımsızlık kazanmış ona bir bak tekrar dön lafla peynir gemisi yürümüyor
ben karşı değilimki birliğe ben birlik olalım diyorum ama müslümanım diyen herkesle Allah'ın emrettiği gibi
müslümanla dedim münafıkla değil :)
sözünde durmayan ihanet eden yalan söylüyen bir kişi müslüman mı?
Pantürkizmciyiz biz ✋
Turancılık (Türkçülük)
Elbette turancılık.
Turancılık.
Turancılık
Turancilik
Turancılık
Turan 💪💪
İçi boş ki ideoloji. İdeoloji bile değil aslında..
TURANCILIK
vatanseverlik
Turancılık.
Neden ırkçılık?
😒😒😒😒😒😒
Osmanlıcılık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar