Vatan savunmasi için değil bazilarinin emriyle yapilan savaşta ölen şehit mi oluyor? İslam için ölenler şehittir. Ve bende dinim için canımı veririm. Bazi yönetenlere değil. Bu vatan sagolur ama dinmiz elden gidiyor. Benim vatanim değil dinim sağolsun.
Cevabın nedir?
Şehitlik bir makamdır aynı zamanda bir tabirdir. PKK'li ölen biri için de onlar "Şehit" der, asker polis için de "Şehit" der. Aslında şehitlik bir tabirdir. Bir mücadele uğruna can vermek. Ama Allah katındaki şehitlik bellidir. Vatan meselesine gelince, eğer kişi ibadi yönde eksik değilse şehit olur neden olmasın. Abdullah Azzam "Emperyalist düzene karşı topraklarımızı savunmak" adlı kitabını okumanı tavsiye ederim.
11 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
En İyi Cevaplar
Şehitlik sadece din için savaşmak değildir. Boğulan ya da yanarak olenler de şehit olur. Haklı olduğu davada ailesini savunurken olende şehittir. çok farklı mertebeleri var bunların. Ancak biz şunu iyi biliyoruz ki bizim devletimizi ama en onmelisi dinimizi yıkmak için yapıyorlar bunu bizde Allah'in kitabı için şehit oluyoruz. İşte budur şehit olmak. Her savaşan şehit olmaz
00 Yorumla
+1 yıldinin tam olarak nasil elden gidiyor? müslümanim dediginde hakkinda sorusturma mi aciliyor? namaz kildigin icin göz altina mi aliniyorsun? oruc tuttugun icin tutuklaniyor musun?
senin dinin elden gitmiyor dinine inananlarin sayisi azaliyor sehitlik mertebene 5 vakit bangir bangir ezan okunan bir ülkede nasil ulasacaksin? inanmayanlarin arasina canli bomba olarak girip mi dinin icin canini vereceksin?00 Yorumla
- Gündem konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılŞehitlik Allah yolunda ölmektir.
Eğer askere annesinin, bacısının namusunu korumak için, ezanları dindirmemek için gidiyorsa, niyeti Allah içinse neden şehit olamasın?
Bir insan namusuyla para kazanmak ve Allah için helal kazanmak için gittiği işinde can verirse de şehit olabilir.
Kalpleri yalnızca Allah bilir.
Fakat biz yine de onlara ölü diyemeyiz çünkü ayet var.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
17Cevap
+1 yılDinin icin canini vereceksin öyle mi? Peki bu Din sana ne verdiki sana ona canini veresin?
Hayatinda Islam olmasa, hic Müslüman olmamis olsaydin netür bir kayibin olacakti senin hayatinda? Ne kazandiriyor Islam sana bu dünyada?
Islam sadece bir aractir, cahil milleti sömürmek icin bir arac. Halka Islam yöneticilere, Din tücarlarina Saraylar ve Villalar ve eglenceler.
Islam bunun icin icat edildi.04 Yorumla- +1 yıl
Diger dünyada mükafatini alacagim insallah. Sana göre ahiret de yok ama eger varsa ki var sen napacaksin
- +1 yıl
Varsa diye bir soru yok benim icin. Islam dini yanlistir, Islamin anlattigi bir ahiret yok bu nedenle rahatim.
Bir hic , bir umut ugruna öleceksin yani? Belki öbür dünya var diye.
Ama bunun farkinda ol, senin o yöneticilerin, Din tücarlarin, sana sehit ol diyenler ölmüyor. - +1 yıl
Ahirete yakacaklar çoğalıyor herhalde.
- +1 yıl
Muhammed insanlari korkutup kendine baglamak icin o ahiret masallini uydurdu.
1400 sene önce gebermis bir adamin yalanlarina hala inaniyorsunu ya.
+1 yılGörüş açın yanlış. Vatanın elden giderse dinini yaşayabileceğin bir yer kalmaz. Zaten o şehitlik mertebesi de Şehit olan askerin ülkesindeki ezan sesleri susmasın, dinimiz daim olsun diye canını verdiği için şehit sayılıyorlar. Vatanın başkasının eline düşerse dinini nerde yaşıycaksın
00 YorumlaŞehit olan polis ve askerlerin bir takım kişilerin emriyle mi canını verdiklerini düşünüyorsun? Orada cenk eden her yiğidin yüreğinde vatan sevgisi var. Kimse için eşini, çocuklarını bırakıp gelmiyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Emir kulu olduklarini kabul edin.
Şehitlik Allah için yapılan savaşta verilen canla şehit olunur. İçkiyi esrarı çekip operasyonda ölen ateiste bile şehit diyorlar. Yazık.
10 YorumlaHelal olsun kardes ayakta alkışlıyorum tağut için askerlik yapan şehit olmaz
11 YorumlaVatanın olmadan özgürce dinini yaşayamazsın. Vatanın işgal altındayken işgalciler ezan okunmasına izin verecek mi sanıyorsun?
10 Yorumla
+1 yılsenin vatan dediğin namustur eğer vatanın giderse dinin gitmiş oluyor zaten öncelik vatan öncelik türklük
10 Yorumlaönce vatan. vatanına girip dinini yaşatmayınca ne yapacaksın? cuma namazlarına gitmek için camii olmayınca da önce dinim dersin. bu topraklar var olsun ki sen dinini yaşa dostum
12 Yorumla- +1 yıl
Ben gerçek islamin olduğu her yerde yaşarım
21. Yüzyilda halen din savaslarindan bahseden kafalar var :D
06 Yorumla- +1 yıl
Diğer dünyada da seni güzel bir ortam beklemektedir.😄
- +1 yıl
Bilip duyduğum okuduğum yerler
- +1 yıl
Gidip gördüm demedim zaten. Kuran i eger biraz anlayarak okursan hicbir hatanin olmadığını anlarsin. Kurani Kerim de yazan herşey Allah katindan inmiştir. Kuran a inanmayanlarin sonu cehennem azabidir. Kuranda da gecer
+1 yılölen insanların yakınlarının isyan etmemesi ve yenilerinin ölmek için motivasyonunun sağlanması için uydurulmuş bir kavram
10 YorumlaGündem konusunda 5,3b cevap paylaştı. Zenginler ve güçlüler bekaalarını korusunlar diye garibanları aldatmanın bir argümanıdır şehitlik.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılşimdi kim şehit kim değil ortaya çıkarsa, siyaset için savaşacak adam bulamazlar.
o yüzden net bişi yok00 Yorumla
+1 yılVatan Olmadan din olmaz ibadet olmaz. O yüzden vatan dinden önce gelir ve bu yüzden ölen kişi ŞEHİTTİR
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHarikasin 18 yaşında böyle düşünmen 👌 Sana katiliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
18 yasinda degilim 27 yasindayim. Askerligimi de hakkari de yaptim. Askerde kac arkadasim delirdi haberin var mı . Her gun acaba tabutum gelirmi anam napiyordur diye düşünmekten teroristlere yapilan iskencelerden delirdiler. Askerlik kolay değil. Sen ananin yaninda otururken biz anam acaba sag mi doye düşünüyorduk. Bu savasta olenlere timsah gözyaşı dokenlere inat vatan sagolsun demiyoruz
Hadiste malı canı vatanı ve namusu için ölenlerin şehit olacağı buyurulur kardeşim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim şehit olma ihtimalim olmadığı için kafa yormuyorum
00 YorumlaDinle allahla bir alakası yok devleti temsilen ölenlere özel bir unvan verilmesi dünya çapında yaygın bir gelenektir..
00 Yorumla
+1 yılSenin zihniyetine tüküreyim.
31 Yorumla- +1 yıl
Bende senin varsa beynine
bu arkadaş k*rttür bakmayın buna.
110 Yorumla- +1 yıl
Kürt lerde herkes gibi yasama konuşma vb haklara sahiptir. Pkk li değildir çoğu.
- +1 yıl
Kürt türk arap laz ne farkimiz var. Onamlo olan insan olabilmek değil mi. Bu ırkçılık sizi bitirecek. Pkk de akp de irkci zihniyete sahip orgutlerdir
- +1 yıl
Akp irkci olmasa kendi görüşlerine karşı olanlari hapise atarmi.
- +1 yıl
Erdoganin farki yok
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sen şehit olmazsın, leş olursun.
14 Yorumla- +1 yıl
Sen beni bosver kendini kurtar. Belki sen savaştan bile kacarsin
- +1 yıl
Benim için söz konusu islamsa gerisi teferruattir. Senin vatanın her zaman olmayacak ama benim dinim her zaman var olacak. Herkesin bir vatani var o da dünya. Zaten vatan sevdalilari olmasa ne pkk olurdu ne de ordular 😉
en büyük meretebe. ER ADAMIN HASI
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman arabistana sktr git
048 Yorumla- +1 yıl
Ben dinim için giderim. Ama sen ülken icin kılını kipirdatmazsin
Cevap sahibi+1 yılSktr git arap köpeği seni
Cevap sahibi+1 yılBanane senin sapık peygamber inden bu arap özentisi vatan hainlerini skeceksin
- +1 yıl
@Gülmet boşver bunlar düşünemeyen beyni yıkanmış küfür söyleyince gururlanan peygamberimizin ümmeti olamamis cahiller
Cevap sahibi+1 yılBana cahil diyene bak gfjsVjgzh
Cevap sahibi+1 yılAnası kaçıncı kuma kim bilir burda artistlik yapıyor milletin anne babasına hakaret ediyor şerfsiz urspu
- +1 yıl
@Gülmet hahahaha
- +1 yıl
@Arazşah bak pic sövdürmek değil sövene haddini bildirceksin Müslümanım diyorsan onun adı daeş değil Irak şam islam devleti onlardan değilim ama onlara empatim var Allah'a peygambere küfür edenleri gebertiyorlar ya hayranım helal olsun Allah'a peygambere kurana söven kim varsa kellesi alınmalı
- +1 yıl
@Gülmet Olayın benimle ilgisi yoktu evet ama böyle böyle çingene gibi saldırmalar ve arapları kutsal ırk olarak göstermek beni çok sinirlendiriyor. Araplar peygamber soyu falan değildir. "Ben arabım ama arap benden değildir" İlla Müslümanları savunuyorsan çeçenleri savun afrikalı arap olmayan diğer müslümanları savun. Arapların dini imanı paradır. Bunlar hac ibadetini bile ticarete döküyorlar. Hacda ölenlerin bedenlerini kepçeyle kaldırıp yüklüyorlar. Daha bir yıl olmadı yaşanan faciada yüzlerce kur'an kanalizasyona döküldü bunların yüzünden. Peygamber tüm insanlığa gönderilmiştir bu sebepten arapları peygamber üzerinden aklayamazsın. Arapların İslama ne katkıları olmuş? Her yerde Müslüman olduğu için öldürülen, dışlanan araplar mı? İslamın yayılması için araplar mı daha çok kan akıttı Türkler ve Çeçenler mi? Biz haçlılara bu toprakları mezar ederken araplar yan gelip yatıyordu.
- +1 yıl
@Gülmet Çok değil 100 yıl önce halife cihat ilan ettiğinde ingiliz parasına Müslüman Türk askerlerini şehit etmediler mi? Medineyi savunan Türkleri sırtından kim bıçakladı? "Şahitin ya Resullullah senin milletin bizi sırtımızdan vurdu buradan gitmemizi onlar istiyor" -Çöl Kaplanı Fahrettin Altay. Araplar İslamın yüz karasıdırlar.
Annene söylediklerimi geri alıyor ve özür diliyorum. - +1 yıl
@Arazşah her arap aynı değil ama Peygamber Efendimiz arap olduğu için hassasiyetim var bu duruma sonra fark ettiysen sapık Peygamberiniz dedi bu kızın düşmanlığı Peygamberimize dinimize ben asla Türk kürt arap Çerkez alevi ayrımı yapmadım yapmamda Müslüman ayrımı yaparım sadece eğer deseydiki bu tür araplardan nefret ediyorum diye Efendimizi bir köşeye katıp bişey demezdim ve sen anneme küfür edene kadar bu açıklamayı başta yapsan emin ol ağzımı açıp ters konuşma yapmazdım Arap köpeği deyince Delirdim sanki Peygamber Efendimize hakaret edilmiş gibi ve sonradan etti zaten
- +1 yıl
@Arazşah doğru ama ne bilim genede Peygamberimiz arap olduğu için dayanamıyorum onlara söv tabi ama bütün arapların deme böyle piçlik yapanlar de Arap deyince aklıma ilk gelen Efendimiz çünkü o yüzden sinirleniyorum ve bu kızı savunduğu düşündüğüm için bu kadar ağır konuştum kusura bakma bu şerefsiz için dediğim hiç bir lafı geri almıyorum almamda
Vatan olmazsa dinde kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla allah bilir ama. neyse demeyecem bişey.
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem