Allah hepsini ıslah etsin.. kimin ne olduğu neye , kime , ne amaçla hizmet ettiği belli değil.. asıl olan şu ki.. İslamı anlamak için hiç bir çaba sarf etmeden aklını , kalbini kiraya verenler yüzünden Ümmeti Muhammed bu halde.. çok şey var ama ne konuşmakla ne de yazmakla bitmez.. çözüm değil.. Sen inşallah kur'anı en az 20 -30 kez okumuşsundur. ve inşallah bir çok alimden farklı tefsirler okumuşsundur.. gerçi çocuk değilsin.. ama ben yine de diyim.. Oku. Seni yaratan Allahın adıyla oku.( alak ) inşallah beni yanlış anlamazsın ama durum çok karışııkkk..
04 Yorumla
Soran+1 yılBen okuduğum kadarıyla en az yanlışı onlarda gördüm ve kesinlikle hiçbir şekilde Kuran'a ve sünnete ters birşey görmedim. şu an konuşmak kolay ama 21. Yy. Da en iyi en kaliteli fertler hep Hizbullah cemaatine mensup kişiler oldu ben öyle gördüm ve gerçekten çok bedel ödediler. Kanlarıyla ve mallarıyla...
- +1 yıl
bende kürdüm ve bilirim hizbullahı ama onlar baya insan öldürdüler burada.. bizatihi bildiğim biride.. Küçük ama geleceği parlak olan kürt cemaat lideri İzzettin yıldırımdı.. bunu iyi araştır.. üniversitede de arkadaşım vardı.. Sen bildiğini idda ediyorsun.. insallh herhalllerini görürsün sadece iyi halllerini değil... .. selametlee kal inşallah.. Birbirinin boynunu vuranlardan medet de mimmette umma.. Ama iyiler müstesna
Soran+1 yılBen şahsa göre büyük bir topluluğu lekeleyemem ne de olsa insan hata yapar ama genel paradigma sağlam.. Siz kürtsünüz ve sosyalist değilsiniz ama aynı Zaman'da hizbullahı da tasvip etmiyorsunuz peki görüşünüz nedir? Neyi savunuyorsunuz?
En İyi Cevaplar
Nerelisin toprağım :)
11 Yorumla
Soran+1 yılSiirt ama Şırnak'ta büyüdüm şu an istanbuldayımmm sen?:))
Gizli Üye(25-29)+1 yılLübnan'a gitmiş biri olarak, Türkiye'de ki Bu gruba Hizbullah adını vermek biraz komik olur. Çünkü Hizbullah ciddi bir mezhep bunlarda ve Türkiye'deki Lübnan'a göre baya basit ve de Türkler/Kürtler belli etmiyor kendinin Hizbullah tarafında olduğunu.
114 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü onlar şii ama türkiyedekiler biraz daha light onlara göre buna rağmen onları çok sert, katil ve örgüt olarak görebiliyorlar
Cevap sahibi+1 yılCanım burada ki Şia (Şii) grubu da ayrılıyor bir birinden. Bir bakıyorsun bunların bazı Şia grupları çok iyi, yumuşak ve hoşgörülü ama bir yandan da çok keskin, dediğim dedik/bizden olan bizden gerisi bizi ilgilendirmez gibi düşünenleri de fazlasıyla var. Türkiye'de tam tersi, böyle dediğim dedikleri daha az diğerlerine göre.
Soran+1 yılPeki sizce hangisi daha doğru?
Cevap sahibi+1 yılNe demek hangisi daha doğru? Kim ister ki dediğim dedik, laftan anlamaz kaba insanları. Hoşgörülü, saygılı insanlar daha iyidir her zaman tabiki de.
- +1 yıl
Lübnan'da Hizbullah tarihi olan bir harekettir. Yetmişlerden bu yana İsrail'le sıcak çatışma içerisindedir. Lübnan iç savaşında taraf almamış, çatışmaya katılmamıştır. Silahın sadece dış düşmana doğrultulmasını vurgulamıştır. Bu yüzden Güney Lübnan'da etkin olsalarda tüm Lübnan'da şii, sünni, hristiyan herkes tarafından desteklenir. Lübnan ordusu ile birlikte hareket eder. Milletvekilleri, okul ve hastahaneleri vardır. Lübnan'ın bağrından çıkan güçlü bir İslami direniş hareketidir.
- +1 yıl
Türkiye'de çıkan H. Velioğlu öncülüğündeki sözde Hizbullah ise (Diyarbakır İlim kitabevi ve şimdiki Hüdapar ve Rehbertv ise) MİT tarafından yönlendirilip 90'larda kasap satırları ile laiklik karşıtı olan bölge insanını doğramış; sisteme vahşi şekilde hizmet etmiştir. Bugün bu hareket her ne kadar tövbe etmiş görünse de aynı yolun yolcusudur.
Gerçi ülkenin halkına hiç silah çekmemiş olan samimi Hizbullahi gruplar da vardır Türkiye'de. Bkz:
Ayrıca bkz: Siz o zamanlar daha doğmamıştınız.
Soran+1 yıl@MMustafa86 evet daha doğmamıştım ama o yılları yaşayan insanları tanıyorum, kitaplarını okuyorum, az çok ne yaşanmış biliyorum. Yukarda devletle ilgili yazdıklarınız ne kadar doğru görünse de medyanın dilinden yazılmış bilgiler bunları defalarca okudum ama doğuda yaşamış biri olarak yapılanmanın iç yüzünü çok iyi biliyorum. İslami bir cemaat kasap satırlarıyla hatırlanmaz bu yanlış!! Ayrıca onlar hatasız demiyorum ama yapılan iyilikler kötülüklerden çok daha fazla ise ben kötü tarafı açığa çıkartamam o Zaman iyi yanlarından söz etmek müstehak olur.
- +1 yıl
Kızım ben laik-kafir hükümetin medyasına (ki buna rehbertv de dahildir) itibar etmeyen birisiyim. Bölgenin insanıyım, burada doğdum ve büyüdüm. Olayları da senin aksine bazılarından duymadım, içindeydim. Ve konuda "iyilik kötülükten fazla" değil. Çünkü, benim dinim bir insanı öldürmeyi tüm insanlığı öldürmek gibi ve fitne çıkarmayı ise ondan daha beter biliyor, bildiriyor.
Soran+1 yıl@MMustafa86 bir insanı öldürmek ama hangi şartlarda... İslam tarihinde kan dökülmüş uygun şartlarda savaşılmış. Tamam çok doğru değil hemen öldürmek ama inan ben hepsini araştırdım hepsi hakkediyordu. Şeytanın ayetlerini yazan ya da Allah'a ve Peygamber'ine hakaret eden birisinin cezası başka ne olabilir? Tabi artık o olaylar olmuyor şu an daha light.. Çünkü kimse onları anlamıyor ama ben hiçbir faaliyetlerinde Kuran'a ve sünnete aykırılık görmedim. Tabiiki ben de duymadım öğrendiklerimi onların içindeyim doğduğumdan beri olayı yaşayanların ağzından dinledim
- +1 yıl
Laik devletin MİT'inin bölge insanını derbeder edip İslam'dan ve İran-Filistin-Lübnan eksenli Hizbullah'tan soğutmak için oluşturduğu ve sonradan çöpe attığı bir terör örgütünün amellerini, alemlere rahmet Peygamber'in (saa) sireti ve sünneti ile kıyaslamak ne hadsizce. Ve siyerden zerrece haberi olmayan çocukların dinden konuşması ne de üzücü. Acaba tanıdığını sandığın Peygamber-i Ekrem kimleri düşman bildi? Küfrün önderlerini mi yoksa gariban halkı mı? Acaba Peygamber İslam Devleti kurmadan evvel (Mekke döneminde) İslami ceza hukukunu mu uyguladı? Yoksa "Sultanen Nasira" (Güç-Devlet) isteyip o devleti kurduktan sonra insanları hidayet etmeye uğraşıp dış güçlere karşı savaşlar mı yaptı? vesaire. vesaire..
- +1 yıl
İlginçtir; eskiden laik devlet karşıtı görünüp oy kullanmaya küfür diyen bu MİT örgütü bölge Müslümanlarını bunun için katlederken; şimdi kendisi Parti kurup laik sisteme parlementodan hizmet etmekte..
- +1 yıl
Birileri de kalkıp bu şer ittifakına samimi müslümanlar gözü ile bakabilmekte.. Allah ıslah etsin ne diyeyim.
- +1 yıl
Konu uzun ve vakit yok. Bilgi istedin. Biz de yaşayan birisi olarak bilgi verdik. Ama bilgisizce ve tanıdığın birkaç saf ve samimi kişi yüzünden zannlar üstüne bizimle tartışmaya girmek istemen hayret verici. Ancak oğlan çocuğu değilsin. Bu yüzden zaman vermeli miyim bilmiyorum. Çünkü kız çocuklarına siyasetten konuşmak ne açıdan bakarsam bakayım gereksiz. Vakti olan kişilerle görüş inş.
Ya da bu yazıları oku, takip et:
İstediğin konulardan bahsetmiyor ancak hükümetten ve onunla danışıklı döğüş içerisindeki paralel-hizbulvahşet vb mit örgütlerinden uzak birer İslami çizgi kazandırabilirler.
ves-selam. şod temam.
- +1 yıl
Son günlerde nedense Hizbullah Cemaati hakkında olumsuz yorumlarda bulunmak moda oldu. Geçmişte Hizbullah Cemaati'ne karşı katliamlara kalkışan kesimin temsilcilerinin periyodik salvolarına alışkın olan Hizbullahi Camianın, Müslüman kesimden gelen kimi karalamaları üzüntü ve esefle karşıladığını gördük.
'Hiçbir Müslüman'ı gündeminize alıp aleyhte konuşmayın, çünkü hiçbir Müslüman ve İslami Cemaat bizim rakibimiz değildir. Rakiplerimiz gayri İslami güçler, örgütler ve rejimlerdir. Biz Müslümanlarla değil, İslam düşmanlarıyla mücadele ediyoruz.' şeklindeki bir anlayışla hareket eden Hizbullah Cemaati'nin, hiçbir Müslüman'a veya İslami camiaya en ufak bir kötü sözü ya da davranışı olmamasına rağmen kimi Müslümanlarca hedefe konulması, insaf ve vicdan ölçüleriyle bağdaşmadığı gibi, kardeşlik hukukuna uygun bir amel de olmasa gerek.
Bu değerli Hocalarıma ve Müslüman kardeşlerime naçizane tavsiyem, Hizbullah'ı Hizbullah'ın kendi kaynaklarından tanımaları olacaktır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Devletin bir ara pkk'ya karşı kullandığı, daha sonra devletin kontrolünden çıktığı için "yaramaz çocuk" ilan ettiği bir zalim ve eli kanlı örgüt/topluluk.
02 Yorumla
Soran+1 yılZalim, eli kanlı, örgüt... Hey yavrum hey.. d
+1 yılJitem'in kurucusu Arif Doğan bir röportajında "Hizbullah'ı biz kurduk" demişti. Pkk ile çatışma ortamı yaratmak için. Hem de İslam'ı yanlış tanıtmak için.
01 Yorumla
Soran+1 yılEğer jitemin kuracağı kadar basit ve küçük bir yapılanma olsaydı şu an var olmazdı. O zamn Arşf doğan kalksında ortadan kaldırsın bakayım madem o kadar küçük görüyıor. Evet pkk yal çatışıyor çünkü onlar islam düşmanı, islama zarar veren her fikre ve düşünceye de karşılar. Bu Türkiye için geçerli değil tüm dünyada da öyle
+1 yıldevletin zamanında kurduğu sonra elinden kaçırdığı değişik bir yapılanma illegal bir örgüt benim gözümde
011 Yorumla
Soran+1 yılDevlet mi hahaha onlar yapılanma olarak Şeriati destekliyor tamamen devlete ters..
- +1 yıl
Derinlemesine araştırmanı tavsiye ederim ilk amaçları pkk yı bitirmek.
Madem bilmiyorsun alaycı tavır takınma oku , araştır dediğimi anlayacaksın.
atin.org/detail.asp - +1 yıl
ayrıca buradan da bakabilirsin tr.wikipedia.org/wiki/Hizbullah_(T%C3%BCrkiye)
Soran+1 yılBen 10 yıldır onlarlayım ve çok okudum faaliyet olarak devletle bazı yardımlaşmalar varmış gibi görünebilir pkk konusunda ama kesinlikle işbirliği yapmadılar hiçbirzaman zaten öyle olsa rehber Hüseyin Velioğlu devlet tarafından şehit edilmezdi
- +1 yıl
devlet yetkililerin açıklamalırını okudun sanırım sana öyle diyorlarsa bilemem ama tarih yanılmaz vurulmasıda zaten yazdığım gibi elinden çıktı artık devlet karşıtı bir örgüt oldu o nedenden ötürü ayrıca zamanında insanları domuz bağı yapıp binaların altına gömdüklerini de unutmadık
Soran+1 yılİnsan dediklerinizi ben araştırdım hepsi ya kendini Peygamber ilan etmiş yalancılar, ya şeytanın ayetlerini yazan yazarlar, ya Allah'a ve peygamberine küfür eden ya da kadınlarımızı ve kızlarımızın ahlakını bozmak için haain planlar yapan kişiler. Onlar öyle sıradan masum insanlar değildi zaten şu an öyle birşey yok ama olanlarda Kuran ve sünnete göre hüküm veriyorlardı kimse kafasına göre katletmez kimseyi..
- +1 yıl
evet günümüzde yapılmıyor ama yapıldı ayrıca kuran ve hangi sünnette bu şekilde ölüm var ayrıca bir insanın canını almayı hangi durumlarda caiz olduğunu biliyormusun saydıkların geçmiyor bizim dinimiz iyilik dini. Peygamber efendimiz (s. a. v.) vakiti zamanında esir aldıkları gayri müslimlere isteyen islamı seçsin seçmeyen şehri terketsin diyor düşün kafirlerin en acımasızına bile elinde silah olmadan öldürmüyor
Soran+1 yılBunları bil, yorum ama sen fıkıhçı değilsin bence kurandaki hükümleri bir daha oku biz
Yılken bahsetmiyoruz katlin ne zamn helal olup ne zamn haram oldupundan söz ediyoruz.- +1 yıl
Alim değilim ama sofiyim (Nakşibendi Tarikatının Hâlidiyye Kolu) emin ol fıkıhı derinlemesinede öğreniyoruz bunun yanında tasavvuf öğreniyoruz ama hala bir insan kafir dahi olsa bu şekilde öldürülmez konusunda sabit fikirdeyim çünkü Kuran ve hadisler bunu gösteriyor.
Soran+1 yılBiz kesinlikle tasavvufa çok önem veriyoruz Nakşibendi tarikatı da çok değerlidir.. Fakat siyeri okuduğumuz Zaman islam sadece ibadetle kurulmadı hicret, şehadet, savaş, davet, ibadet... Bunlar hepsi olmak zorunda yoksa din güçlenmez!!!
- +1 yıl
Peygamber efendimiz (s. a. v) ömründe ne kadar savaşmıştır nekadarı insanları ikna ve güzellikle geçirmiştir bakmanı tavsiye ederim. Hayırlı günler.
bu domuz bağı görüntüleriyle medyada boy boy afişe olanlar değil mi onlar...
02 Yorumla
Soran+1 yılMedya hahah medya...
+1 yılpkklılar nefret ediyor da bizim halkımız daha bilmez onları
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet onlar olmasa doğuda pkk almış başını gidiyordu. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
dini kullanan bir örgütü öveceğim yok tabiki. misyonunu tamamladıktan sonra öldürülebilirler bence.
Soran+1 yılÖldürülebilirler derken?
- +1 yıl
silahla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHizbullah allahın partisi manasına gelir. doğru Lübnan da da var, türkiye de de ama cemaat değiller.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1976 daki maraş katliami
1993 de sivas madımak 0teli katliamini yapanda hizbullahçi terör örgütü.019 Yorumla
Soran+1 yılAziz Nesin'in şeytanın ayetlerini adlı kitabının çevirisini yapan adamı öldürmek her müslümana farzdır ama siz bunu katliam olarak görüyorsunuz fakat o Ada'm kaçmış ve şu an hiç kitap yazamıyor salman rüşdü yanii
Cevap sahibi+1 yılMilliyetçileri suçlu çikartmak için. Kendin katliam yap başkasini suçla. Öyle mi? Bu ayaklari yemeyiz. Eskide kaldi.
Soran+1 yılPeki madem öyle düşünüyorsun çıkarları ne oldu peki? Hafızalarda kötü bilinmelerini göze alarak Allah için öldürdüler ama sizler bunu anlayamazsınız
Cevap sahibi+1 yılSaçmaliyosun. Allahin verdigi cani Allah alir. Neyden bahsediyosun?
Soran+1 yılKüfrü yok edinceye kadar savaşın, Allah saf bağlayarak çarpıtanları sever diyor Kuran'ı Kerim. Tamm haklısın ama Bedir uhut Hendek savaşları neden yapıldı?
Cevap sahibi+1 yılAraştirmadim bilmiyorum. Fakat katliamin savunmasi olmaz.
Soran+1 yılSahabe hayatına baktığın zaman hem ilim, hem davet, hem savaş, hem de sosyal ve siyasal yapılanma olarak heryerde İslamı esas aldıklarını görürsün. İslam tarihinde sadece mescid ve Kuran okumak ezberlemek yoktur. Onların içindeki hükümleri gerçekleştirmek te yer alır. Katliam güzel demiyorum ama öldürmek, Allah için kan dökmek kesinlikle olmamalı demeyin çünkü bu farz, bu Allah'ın fermanı...
Cevap sahibi+1 yılSaçmalama.
Soran+1 yılSiz saçmalamayın ve lütfen Kuran'ı Kerim'i bir daha okuyun tefsiriyle beraber...
Cevap sahibi+1 yılSaçmaliyosun
Soran+1 yılİyi günler 😊😊👏
Cevap sahibi+1 yılArtik bu ülkede laiklik var. Ceemat felan eskide kaldi. Iyi günler
Soran+1 yılArtık bu ülkede laiklik olmayacak dicektin heralde hahah 😂😄
Soran+1 yılGeçmiş olsun hadi pılınızı pırtınızı toplayın gidin bu islam coğrafyasından...
Cevap sahibi+1 yılBurasi Türkiye topraklari. Sen kimi kimin ülkesinden kovuyosun lan? Bu topraklari Atalarim kaniyla caniyla savundu, aldilar. Ve bu ülkeyi Atatürk kurdu. Türkiye burasi. Hadi. simdh kaybolun.
Soran+1 yılAtatürk ne zamn da Doğu'ya geldi Kürdistan'ı Halil bin velid kurdu, şeyh Sait kurtardı ve Hüseyin Velioğlu kanıyla suladı. Bu topraklar içki yüzünden ölen bir ayyaş tarafından kurtarılamadı kusura bakma iamn ve takvayla kurtarıldı
Cevap sahibi+1 yılBu topraklar Türkiye topraklari. Seyh said idam edildı Atatürk idam etti sehr saidi. Hak ettigi gibh. Geberdi. Idam edildi. Idam. It gibi, geberdi. Can çekişe çekişe. Tipki bir köpek gibi. Kuyruk acin
Soran+1 yılBiz onu kaybetmedik bilakis kazandık. Diğer dünyada şeyh Sait o d ddiğin iti cehennemde bir köpek gibi yazdığını izleyecekkk. şu an seriyyeler var merak etme buda senin kuyruk acın olsun 😄
Cevap sahibi+1 yılTipki bir köpek gibi can verdi seyh said vatan haini. Köpek gibi. Burasi Türkiye. Atatürk kurdugu Türkiye. 1 dünya savaşinda Türkleri, bizleri sirtimizdan vurdunuz. Musulu kerkükü kaybetmemize neden oldunuz. Ama Tanri yanimizdaydi. Bozkurtlari bildin mi?
Itlerin hükmü kurt gelince son bulur.
C c C
+1 yılAkplilerden daha beterler.
116 Yorumla
Soran+1 yılOnları çok iyiy tanıyor musun?
- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılPeki Hizbullah münasıl sence ne yapıyorlar amaçları ne?
- +1 yıl
Yakından takip etmiyorum. Hüdapar diye partileri var.
Hizbullah terör örgütü.
Amaç şeriatla yönetilen kürt devleti kurmak.
Yani içinde böyle düşünen insanlar çoğunluk.
Bildiğin yobazlar, bir ara Işid'in yaptığı için mini etek giyen, içki içen insanlara karşı şiddet vs uyguladılar.
Işid'den pek de farkı yok sadece kafa kesmiyor.
Pkkyla çatıştığı olmuştu geçmişte...
Genelde sempatizanları eğitim seviyesi düşük kürtler olur ya da aşırı gelenekselçi tipler.
Soran+1 yılOnları hangi ilde tanıdın nerelisin?
- +1 yıl
O anlamda tanımıyorum. :D Allah seni ne yapmasın.
Haklarında bilgi sahibiyim. Hüdapara oy veren bir çocukla tanışmıştım.
Soran+1 yılÇocuk düşük kültürlü bir sempatizan mıydnı yani gelnkselci?
- +1 yıl
Evet, lise bile okumamış biriydi.
Sevgilim Kürttü, onun uzaktan bir akrabasıydı.
Tesadüfen tanışmıştık. Siyaset konuşmuştuk,.
Soran+1 yılSence bir yapılanma lise okumamışlar tarafından kurulabilirmi , ben de bir çok doktor avukat mühendis özellikle de yazar tanıyorum onları savunan şimdi bir çoban CHP Yi seviyor diye onlar gerici mi oluyor?
- +1 yıl
Her şey diploma değildir. Ama insan kendini eğitebilmeli.
Hayatında hiç Kuran okumamış insanların şeriatla yönetilen devlet kurmak istemesi absürt.
Hiç siyasetten anlamayıp, tarihi ailesinin yarım yamalak bilgileriyle öğrenen ve sonra da insanlara kin besleyen kişilerden hayır gelmez.
Benim insanlara saygım var, düşüncelerine de.
Ama hangi görüşü savunursa savunsun yıkıcı olmamalı.
PKK nasıl kürtleri karanlığa çekmek istiyorsa, hüdaparda o kadar karanlığa çekmek istiyor.
Dogma ve gerici fikirleriyle bir avuç militan sadece terör örgütü olarak faaliyet gösterir ve bir gün yok olur gider.
Soran+1 yılSen bir kez sohbet ettin ben 19 yıldır onları tanıyorum köküne kadar... Emin ol tarihi de Kuran'ında onlardan daha iyi bilen ve daha iyi yaşayan yok bu coğrafyada. Böyle konuşmak kolay sen ve savunduğun kişiler Allah'ın hükmüne ne kadar uyuyor , yürek varsa sizde Can'ınızı ve malınızı Allah yolunda harcayın..
- +1 yıl
Ben Allah yolunda canımı harcarım da insanlardan zorla para toplayan ya da zihniyeti uyuşmuyor diye öldüren kişilerle bir olup yapmam bunu.
Sana şu kadarını söyleyeyim, sen bana inanmaya bilirsin. Ama çevrem hep temiz kalpli birisin der. Ben Işid'in, İran cemaatlerinin ya da Hizbullah gibi terör örgütlerinin videolarını, gazete fotolarını görünce bile o kadar ruhum sıkılıyor o kadar ürküyorum ki...
Yani hiç arkalarından gidilecek, güvenilecek örgütler insanlar değil.
Sen 19 yıldır nasıl içindesin? Kaç yaşındasın şimdi?
Burada beyin yıkayıp militan mı toplamaya çalışıyorsun?
Canım geneleve düşsen bu kadar üzülmezdim inan yanlış anlama. Allah kurtarsın seni içlerinden...
Her Kuran'ı diline alana inanma. Senin gözlerin kör olmuş, sana ne desem boş. Senin cemaatte beynini yıkamışlardır.
Umarım gözlerin açılır. Hakaret kötü söz algılama lütfen.
Sizin iş yaş. Kürt şeriat devleti falan olmaz onu geçtim İslam'ı lekeliyorsunuz.
Soran+1 yılAllah'a şükürler olsun ki onları tanıdım ve dinimi İmanımı onlardan öğrendim. Temiz kalpli olmak yetmiyor bunu ispatlamalısın hareketlerinle giyinnişimle eylemlerinle,... Ayrıca ışidle bir tutma çünkü onlar katil, cani değil hayır HDP o kadar cinayet işliyor suçsuz yere onlardan o kadarı nefret etmiyorsunuz. Bence korkunuz islamsızlık değil fazla İslamcılık bu sizi ürkütüyor çünkü nefsiniz ve yaşam şekliniz böyle yaşamaya alışık değil. Ben de sana üzülüyorum tatlım şu an ne durumdasın ve ne olacaksın çok merak ediyorum. Netice önemli...
- +1 yıl
Giyim kuşama göre bir insanın temiz kalpli olup olmadığına karar verirsen inan çok yanlırsın.
Tavra göre elbette yorum yapabilirsin. O yorumda o insanı tanıdığın kadar doğru ya da yanlış tespitler barındırır.
Ben sana İslam nasıl yayılır? İnsanlar nasıl İslami bir hayatta yaşar tarifini vereyim.
Eğer bir hükümet laik olsun olmasın. Kuran'da iyi insan olmanın kurallarını okullarda eğitim olarak verirse.
Zenginseniz zekat ve sadaka verin.
Farklı dine inanan ve size dokunmayan inançsızlara hoşgörülü ve barış dolu olun.
Yalandan uzak durun, hiç bir kadın ya da erkeğin kalbini kırmayın ve cinsel obje olarak görmeyin. Gibi.
Ülkede ki tüm müslümanlar namazlarını kılar, çalışır tembellik etmezse, Allah'ın kitabını kendi özel yaşamı içinde uygularsa ve insanlara diğer ülkelere bu harika düzen ve huzurla örnek olursa İslam zaten kendiliğinden yayılır.
Ne kan dökmeye ne cihada gerek kalmaz.
Şimdi tıpkı müslümanların , huzurlu ve refah içinde yaşayan Kuzey Avrupa ülkelerine imrendiği ve oralara - +1 yıl
göç edip onların yaşam tarzını benimsediği gibi.
Müslüman küçük düşünmez, Müslüman bencil değildir, insanları sever ve tüm dünyayı düşünür sadece kendi dinine hatta mezhebine ! inananı değil.
Müslüman insanların kıyafetleriyle değil daha adaletli bir dünyada yaşamanın derdi ile meşgudür.
Bana bir müslüman şeriat devleti istiyorum diyorsa ona destek vermem için,
Faize destek olmaması, dilinde küfür olmaması, göz zinasından dahi kaçınması, namazını dosdoğru kılması ve kadınları aşağılamaması birincil koşuldur.
Senin gönül verdiğin gibi bir dünya örgüt, parti, cemaat var.
Hepsi güzel sözlerle göz boyayıp zihin uyuşturur sadece.
Soran+1 yılİyi günler okayyy
+1 yılilk defa duydum
110 Yorumla
Soran+1 yılMücadele suresi 44. Ayete bakın lütfen😊
Soran+1 yılPardon 22 olacaktı
- +1 yıl
Dalga geçmeyin
Soran+1 yılNe alaka dalga geçmiyorum yapılanma adını mücadele suresi 22. Ayetinden alıyor gayet ciddiyim. Herşeyi Kuran'ı esas alarak yapıyorlar
- +1 yıl
Kelle kesme. yontemlerinidemi ordan aliyolar
Soran+1 yılşu an öyle birşey yok halkın onlara atmış oldukları iftiralar haaaa birde pkk nın. Ama zaten herzamn en doğru olan görüş en çok dışlanan, en çok eleştirilen ve en çok hakarete maruz kalınan görüştür. Efendimizin Mekke'yle hicret etmesi gibi elbet onlarındı Medine dönemi olacaktır. Ama size şunu söyliğim bir şeyi düşünürken etraftan öğrenmeyin İslamı esas alarak öğrenirseniz aslında onların en doğru cemaat olduğunu göreceksiniz. Tabiiki hatalar yok demiyorum ama tüm yapılanmalara göre em az hata onlarda
- +1 yıl
Huda parimi kast ediyon
Soran+1 yılHüdapar siyasi kolu ama ben tüm yapılanmayı kastetmiştim hüdapar olmasa bile Hizbullah vardır
- +1 yıl
Bu tarz radikal orgutlere karisiyim ben.
Toplum tarafinda kabul gorunmuyor. Vede sahsen benide huzursuz ediyor
Soran+1 yılPeygamber efendimizde Mekke toplumu tarafından kabul görülmüyordu bunlar islam tarihinde doğal şeylerdir. Unutmayın tarih her zaman tekerrür eder.
+1 yılhepside fason ya
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne