Cevabın nedir?
Ben Türkçüyüm siz ülkücülere sorum şu Turan diyorsunuz Turancilik diyorsunuz ama ayni zamanda Türk-İslam diyorsunuz fakat her Türk Müslüman değil ki bu anlamda siz hangi Turandan bahsediyosunuz sizin ki İslami Turan falan olur herhalde? Diğer sorum ise şu Türk davası guduyoruz diyorsunuz ama mesela kendi yasadigim sehirden ornek vereyim İzmir Ulku Ocaklarinda Türkten cok k. rt var sizin gibi Türk davasi mi yoksa Türkiye halklari davası mı? Türk ve k. rdun kardes oldugunu soyluyorsunuz bunu neye dayandiriyosunuz hangi tarihimiz soyumuz atamız bir? Burda Ülkucu camiayi sorgulamiyorum yanlis anlamayin Ülkucu Türkleri severim ama özellikle Turancilik konusunda ikilemde kalmis gibisiniz ne diyorsun bu konuda?
316 Yorumla- +1 yıl
kardeşi sen türkşele atsızın nedne ayrıldıgını biliyomusn san aöneclikle onu sorayım
- +1 yıl
ülkücü kürt şeihtler var bilirsin ayrıca bozkürtler adlı kitabı okdunmu
- +1 yıl
turancılığın ne oldugu sende bende ikimzde iyi biliyorsun
- +1 yıl
kardeşim zamanında araplar tarafından aramızdan bıçaklandık bizler islami birlik değil türk birliği kurma çabasındayız türkün türkten başka dostu yok bunuda biliyorsunuz
- +1 yıl
Guzel kardesim Turk birligi diyorsun Musluman olmayan Turke sırt donuyorsun Türk birligi diyorsun ocaklarinda Türkten cok k. rt var dedigim gibi Türk davasi mi Türkiye halklari davasi mi? Bir insana Musluman degil diye sırt donmek Islamda da yer almazken siz soydaslariniza sırt donmus haldesiniz neden mi cunku sizinki Turan degil sadece Türkiye davasi biz Müslüman degil diye macaristanli bir Türke yakutistanli bir Türke ayri gozle bakmiyoruz ama siz onlari Musluman drgiller diye goz ardi ediyosunuz hani nerde Turancilik hani butun Turkleri kucaklamakti Turan? Bir yorumunda Türkçüler genelde Musluman degil demissin bunu nerde cikardin kac kere Atsız Kultur Evine gittin? Atsiz Kultur Evlerinde basi kapali Türk kızı da basi acik Türk kızıda bulunmakta cogunlugu Musluman olan bir ulkede nasil Türkçülerin hepsi dinsiz diyosun? Biz Türku dinine mezhebine gore ayirmiyoruz koynumuzda yilan beslemiyoruz haine kardes demiyoruz sizlerle olan en buyuk farkimiz bunlar
- +1 yıl
Irkcilik konusuna gelince ezik halkların üstün halklara duyduklari kin ile agizlarina doladiklari bir kelimedir. Lakin ben bir afrikaliya bir pakistanliya irkci degilim ben tarihinden ders cikaran biri olarak Türke nankorluk yapana ve eziyet cekene dusmanim bu beni irkci degil nefsi mudafaaci yapar. Iyi aksamlar
- +1 yıl
Sevgili kardesim bizler dava kardeslermize herzamn sahip ciktik birlik beraberlik mesaji verdik ama sen bir dava kardesini bir kisi veya bir kac kisi uzerinden yargilayak kucuk dusurmeye calisiyorsun ayricada ben diyorumki turk birligi diyorum hep beraber olmak lazim diyorum birlik icinde turkcu ulkucu diye ayri degil kalmak beni uzuyor seni uzuyormu bu durum turkes sadece turk islamsiz olmaz deyinerek ayrildi ayricada bizler din karsit degiiliz bizler arapcida degliz bizler turk islamciyiz bundan ne anliyosun
- +1 yıl
Sen benim musluman olmayan turkculere karsi oldugumumu dusunuyorsun sayetki boyle bir dusuncen varsa yaniliyorsun ozaman ben ve benim gibiler atalarina sahip cikmazdi gok tanriya inan atalarimiza sahip cikmazdik onlari sevmezdik sen beni cok yanlis anliyosun
- +1 yıl
Celisiyosun 😊 birlik beraberlik mi kaldi arkadas ne bu sizdeki bakici modu anlamiyorum ki Turk kimsenin bakicisi olmak zorunda degil. Ayrica bir iki kisi derken? Oy kullanmak icin sanidiga bir iki k. rt gitti herhalde ya da sehirde biji diye aniranlar bir iki kisi herhalde... onlarin haini degil hain olmayani bir iki kisi onlarda uniformali. Bende ulkuculerin ve Turklerin ayri gayri olmasindan hosnut degilim ancak sizler yuzunden bu ayrisma var Turk Islam deyip Turk olmayan Muslumani disliyosunuz ve buna Turan diyorsunuz yanlis ustune yanlis... ben sana burdan uzun uzun anlatmak isterim ama 1 gun sonra sorun kapanicak sormak istedigin br sey olursa ozelden mesaj atabilirsin iyi aksamlar kardesim
- +1 yıl
Turkculerin cogu musluman degil demissin bundan bahsettim cogumuz muslumanim ama aramizda musluman olmayan Turk kardeslerimizda var fakat biz onlara sizler gibi ayrimcilik yapmiyoruz onlaridakucakliyoruz cunku Turan bunu gerektirir sizse haine kucak acip Turke sirtdonuyorsunuz davaniz Turk Islam ise o zaman gokturklerden hunlardan bahsetmeyin yani garip br dava su anlamda garip Turanciligi Turk Islam davasi sanmaniz garip cunku alakasi yok sizinki Turk birligi degil Turkiye birligi oluyor
- +1 yıl
Kusura bakmada senin bu soylediklerini ben hic bir ulkucude gormedim yapan olduysa onlar ulkucu degildir benim gozumde ben kendi adima konusuyorum ben ulcu turkcu turanci alperenci diye ayirmam dine gore ayirmam benim icin savundugu dava onemli ikimizde ayni davayi savunuyoruz anlattiklatrini okuyanlar ulkucu turkcu dusman sanacak
- +1 yıl
😊 ulkucunun davasi Turk Islam sizin davaniz basli basina Musluman olmayan bir Turku kenara atmak. Bende ayirmam bu yuzden Turkcuyum ama siz ulkuculer ayiriyorsunuz iste arkadasim davan Turk Islam davasi musluman olmayan Turku kapsamiyor... Dusman degiliz tabiki ben Ulkucu Turkleri seviyorum ancak celistiginiz konularda da sizi elestiriyorum. Sen burdan yazmaya devam et ben uzatmak istemiyorum iyi aksamlar 😊
- +1 yıl
Sen genelleme yaparak hata yapiyosun ya da benim harbiden yazdiklarimi anlamiyosun
En İyi Cevaplar
Ülkücüleri kötüleyen cahiller azcık kitap okuyun.
Nerede beyinsiz varsa toplanmış buraya.31 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sana :-)
+1 yılYıllardan beri iclerindeyim icindeyim zaten dostum. Aslinda solcularinda icindeyim diyebilirim her tarafi cok iyi gozlemleyebiliyorum hatta ust mahallem okmeydani hdpli terorist kayniyor yaptiklarini ben bilirim. Soru acmisken ülkücülük görüsünün kesinlikle ırkcilik olmadigini hatta ırkciliga karsi oldugunun ustune vurgu yaparsan sevinirim boyle bir algi cok var.
32 Yorumla- +1 yıl
aynen kardeşim bizler sadce vatan sevdalısıyız her kim türk düşmanı ise biz ona karşıyız
- 6 ay
Merhabalar, bana yardımcı olur musunuz? Ülkücü birinden hoşlanıyorum. Kendim de Mardinliyim. Dindarım. Ailecek hdp zihniyetine sahip değiliz. Ülkücü biri benimle ciddi düşünür mü? O da hoşlanıyor gibi zaten ben onun ilgisinden etkilenip ondan etkilendim. Fakat ben siyasetten hoşlanmıyorum. Günlük hayatta mevzusu bile geçmez, memleketimde siyaseti çok konuşamlardan hep uzak durdum. Sevmiyorum itici buluyorum sürekli bi şeyleri eleştirmeyi. Ülkücü biri eşine görüşlerini dayatır mı? Onun gibi düşünmemi sağlamayı amaç edinir mi? Vatanperverim , hdp terör konusunda hemfikiriz. Fakat bazı konularda değiliz. Bu sorun olur mu evlilikte. Misal bazı baş kahramanları sevmiyorum, tarihte anlatılanları. O da dindar ben de dindarım. Sizce bizden olur mu?
+1 yılülkücülere laf atanın kıçını başını keserim.
41 Yorumla- +1 yıl
eyvAllah ülküdaşım sakin ol
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
9Cevap
Ülkücüler, senin dediğin gibi ilerlemeye katkı vermeyecek bence. Ayrıca ne kadar öyle olmadığını düşünsende, ülkücülerde ırkçılık vardır. Ülkücüler ülkeyi geliştiremez çünkü onlar türk törelerine, geleneklerine bağlıdır. Haliyle bunları savunur, ve bunları inkar edenleri ya da uygulamayanları dışlar. Irkçılık için bir milleti dışlamak şart değil, en basitinden türk toplumuna aykırı düşeceğini düşündüğünüz davranışlara sahip insanları bile dışlıyorsunuz. İlerlemek için tabulardan kurtulmak lazım. Ülkücüler kendi vatanı, milleti gelişsin diye çabalar ama sence bu ne kadar doğru? Ayrıca zaten ülkünüze ulaşamayacaksınız, uygulanan yöntem yanlış. Dünyayı ülkelere bölüp gelişmeye çalışmak yerine, bir bütün olarak düşünsek, vatan millet demek yerine, ulus halk desek daha iyi olmaz mı? Daha barışçıl, daha kardeşçil :) Böyle gelişiriz ancak.
05 Yorumla- +1 yıl
kardeşim dünya tarihine bak istersen barış var mı önce bunu söyliyim barış hiç bizamn olmadı olmıycakta ülkücülerde ırkçılık türklüğe su katanlara karşı ırkıcıyız bu bu vatan için gerekirse gözünü kırpmadan verecek olanlar var bak türkmen dağında çok ülkücü şeihit oldu türkmen dağı türkelrin namusu deyip orada türkmen gardaşlarımızın yanında savaşıp şehit düştüler
- +1 yıl
sen ne kadar azim etsen de kuranda savaş yazıyor sen kuranı oku :-)
- +1 yıl
kıyamet günü müslümalarla yahudiler savasacak israiil oğulları haritadan silinck
+1 yılHazır mısınız geliyor.
Atatürk'ten, Turan'dan dönersek gök girsin kızıl çıksın ! (Bu cümlenin anlamı nedir detaylı!)
Turan nedir sizin için?
Atatürk sevgisini nasıl açıklarsınız?
Ateist bir insan ülkücü olabilir mi?13 Yorumla- +1 yıl
atatürk ülkücülerin başbuğudur kardeşi ilk başbuğumuz turan ise hedefimiz gayemiz ülkümüz atatürk sevgisi anlatılamaz kalpte hissedilir kalpte yaşatılır kardeşim ateist bir kişi ülkücü olur atsızda ateist türkçüydü ülkücülerle türkçülerin arasında ki tek far islamdır türkeş ve atsız bu sebebten dolayı ayrı düştüler
- +1 yıl
Peki Türkeş ve Atsız tekrar birleşse sonuçları ne olur?
- +1 yıl
şu an türkçü alperenci ülkücü turancılar birleşmek zorundayız daha güzel olurdu
+1 yılÜlkücülük ile Türkcülügü ayiran ince bir cizgi var mi? Türkcülük (affiniza siginarak) bana irkciligi cagristiriyor. yani diger irklardan üstün görmeyi ki müslüman Türk olan birisi irkcilikla asla anilmamali bana göre.
27 Yorumla- +1 yıl
abla bak şimdi türkçüler genel olarak allaha inanmayan kişilerdir türkeş ve atsızın ayrılamasın sebebi bu türkeş türk islamsız olmaz diyerek ayrıldı aramızda tek fark din ama görüşelrimz aynı bilirsinz ki dünya üzerinde allaha inanmayan çok türk var
- +1 yıl
bizler türke türklüğe bayrağa vatana karşı gelene ırkıçıyız
- +1 yıl
Dogru ama bu üstün irk görme olayini nasil degerlendiriyosun. ben türk olmaktan cidden gurur duyuyorum ama peygamberimiz sav'in veda hutbesinde hic bir irkin digerinden üstün olmadigini söyledigi kisim gelince kendimi frenliyorum. kimse isteyerek arap, ingiliz, zenci dogmadi. Ama yinede iyiki Türküm😄
- +1 yıl
He tamam cevabi vermissin:)
- +1 yıl
bilirsinki bizlr peygamberin övdüğü bir milletiz islamı dünyaya türkler yayacak
- +1 yıl
Oda var evet :)
- +1 yıl
ülkücülerin davsıda zaten türk islam davası
+1 yılBende ülkücüyüm Size sormak istediğim soruda sizce bahçeli kalmalı mı yoksa Sinan Ogan mı geçmeli yerine bence Sinan Ogan MHP nin başına geçse daha iyi olur gibime geliyor ama emin değilim
23 Yorumla- +1 yıl
tabikde herzmn taze kan iyidir yeni bir fikir yeni bir düşünce şart bu parti adına inşllah genel başakan oan geldğinde oğan olucak
- +1 yıl
Bazıları nedense MHP bin başına meral Akşener gelse iyi olur diyor ama ben onu hiç sevmedimSinan OĞANI sevdim inşallah Sinan Ogan geçer
- +1 yıl
inşallah bende sinan ogandan yanayım
1. Kıcınızda Türk etiketiyle mi doğuyorsunuz? 2. Dünya'da Müslümanlık savaşla, vahşetle yayıldı, atalarımız araplar tarafından katledildi ve halen arap olma çabanız saçma değil mi? 3. Neden bu kadar cahil, kabadayı kılıklı ve abazasınız. LÜTFEN hakaret algılama, kullanacak daha hafif kelimeler bulamadım. Benim dayım mhpli, kafayı bozmuştu Türklükle. Bir gelini ermeni biride TC Yahudisi. Adalet.
01 Yorumla- +1 yıl
sorun nerede kardeşim ben soru göremiyorum ortalıkta bak sende diyorsun atalrımızı araplar katletti demekki neymiş türkün türkten başka dostu yok ayrıcada islam birliği olamaz
+1 yılEvet var. ülkücüler yani milliyetçiler ATATÜRKÜ sever mi? yani hepsimi sever yoksa sadece bir kısmı mı?
239 Yorumla- +1 yıl
farklı zamanalrda türkeş ve atatürk başbuğdur ülkücülerin gözünde ülkücülerin olmazsa olmazı atatürk bilirsinki atatürk türkçü bir kişiliğ vardı türk milliyetçilğine ve bozkurda önem verirdi
- +1 yıl
atatürkü solcu olrak anlatanlar komünist olarak anlatanlar sadce atürk chp yi kurdu diye solculaştırnlardır oysaki chp yi sool kesime çeken ismet inönüdür ismet inönü paradan atatürk remini kaldıran kendi resmini basan kişidir
- +1 yıl
anladım. teşekkür ederim cevabın için
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
Atatürk komünist degildir ama solcudur !
Devrimcidir.
Kemalizm bizzat Atatürkün tanimi ile " Devlet Sosyalizmidir".
Ayni sekilde Chenin idolü Mariateguiden Maoya sayisiz devrimci Atatürk Devrimlerinden etkilendiklerini bizzat belirtmislerdir.
Bkz Mao " Ben Cinin Atatürküyüm "
Ama ayni sekilde de arkadasin söyledigi gibi milliyetcidir.
Kaldi ki milliyetciligi boyutunda degildir ve her onurlu insanda bulunmasi gerektigi gibi vatanseverliktir milliyetciligi !
Atatürk sonrasi CHP hicbir zaman Sol olmadi !
Ismet Inonu de hakkinda konusmak istemem ama sol ile alakasi yoktur.
Liberal diyelim..
Ama Atatürkün fotografinin paradan cikarilmasi yasa geregidir.
Adnan Menderes yasayi degistirmeseydi dün Celal Bayarin bugün RTEnin fotografi olacakti parada. - +1 yıl
@Teğ-Men hahaha atarük solcu devrimcimi sen iyice bir arastrı bozkurda ve türk milliyetçliğne verdiği öenmi
- +1 yıl
@Teğ-Men ayrıcada bozkurt atatürk adlı kitabı oku cahil kalmaa
- +1 yıl
Ülke padisahliktan cikiyor, cumhuriyet kuruluyor arap himayesinden kurtuluyor dil ekonomide cigir aciliyor olmayan egitim kuruluyor vs vs... Yönetim padisahtan halka getiriliyor, ingiliz himayesindeki halife ortadan kaldiriliyor ve sana göre atatürk solcu degil !
Adamin ilkesi Devrimcilik be :D
Bence lütfen sen sag sol farkini ögren. Türkiyenin neredeyse tamami boyundurluk altinda yasamaya baskaldirip bir de sagciyim diyor :D
Son olarak... Türkcü olmak vs solcu olmaya engel degil ki !
Sultangaliyev de Mustafa Suphi de Türk birligini savunuyordu turanciydi. Ikisi de koyu komünist !
Ha yine de; Atatürk irkci degil. Milliyetci. - +1 yıl
@Teğ-Men türke kılıç kaldıranın bileğini kes.. atatürke ait bir söz
- +1 yıl
@Teğ-Men norml tabkde atartürk sonu izm le biten hepisne karşı
- +1 yıl
Birde bir şey daha soracaktım.
Mhpliler akp ye karşımı yoksa az da olsa onları destekliyorlar mı? - +1 yıl
onu destekleyen sadce devlet bey gerçek dava insalrı desteklemez ve akpye geçip tugrul türkeş gibi onlar için çalışmaz gercek dava admı türkeşin oğlu bu konuda cok yanlış yaptı
- +1 yıl
@Teğ-Men kemalizm olarak adlandıran sadce ve sadce başbuğu sevenlerdiir ben atatürkçüyüm demek yerine kemalistim diyenler
- +1 yıl
Tanıdığım birçok mhpli akp'yi destekliyor da ondan sordum.
- +1 yıl
@LinkinPark1997 kusura bakma rahatsiz ettigim icin lütfen.
Sorunu arkadas daha rahat cevap verir MHPli oldugu icin.
Ancak bana göre gercek bir milliyetci, gercek bir vatansever AKPye asla ve asla destek vermez !
Bugün Cemaat ve PKK konusunda ise, Isci (Vatan) Partisi yillardir bunun savasini veriyor ve bugünkü olaylarda da onlarin gecmis belgeleri yön veriyor savasa.
PKK ise TSK !
Erdogan kellesini kurtarmak icin Kemalizme sarildi. Dünden bugüne dönüsümünden memnunuz.
Ancak vatana ihanetin de elbet bir bedeli olacak. - +1 yıl
Islamı hayat nizamı olarak seçen, bu nizamı tavizsiz bir şekilde
yasamaya çalısandır.
Türk olmanın gururunu faziletiyle bütünleştiren, Türk-İslam Ülküsü’nü
yaşayandir.
Günü birlik siyasi menfaatleri aşarak, asırlar sonrasını görebilen
ve asırlar sonrasi için hazırlık yapan insandir.
Allah için seven, Allah için savaşan, Allah’ın rızasına koşan,
Allah nızamı için yanan, Allah için bugzeden kahramandır.
Semalarda dalga dalga yayılan ezan susmasın diyerek toprağın kara bağrına
düşen candır.
Kimi zaman Derviş Yunus, kimi zaman Yavuz, kimi zaman surlarda
üçhilalli sancak elinde Ulubatlı Hasan’dır… “Ben” i aşarak, “biz” diyerek
nefsini kör kuyulara, çikarmamak üzere atandır.
Dağlarıyla, taşlarıyla, ırmaklarıyla, ovalariyla ve yollarıyla
bir kara parçasını vatan yapandır.
Türklük deyince 300 milyonluk Türk Dünyasını kucaklayan, anne şevkatiyle
evlatlarını bagrına basan;kimi yerde Kıbrıs, Kırım,
Kırıiz; kimi yerde Bişkek, Bakü, Kerkük, Dogu Türkistan… velhaıl
kocaman bir vatandir.
En zor şartla - +1 yıl
En zor şartlarda, en buhranlı zamanlarda, en müşkül alanlarda, Türk’e yol
gösteren, akıl veren, umut olan Dede Korkut Han’dır.
Haksızlık karşısında susmaya, davasinda taviz vermeye, korkaklığı,
pişirikliği, nemelazımcılığı, lügatınden çıkarıp atandır.
Yiğidin başında KÜRŞAD, il derleyip vatan tutan ILTERIS, bilgelikte
TONYUKUK, AKSEMSEDDIN, Malazgirt Ovasinda ak kefen içerisinde
ALPARSLAN’ dır.
Türk’ün töresini, Türk’ün ilini islamla yoguran, Islamla kaynaştıran,
Ahmed Yesevi Ocağında kaynayan, pişen, kavrulandır.
Bir bozkurt esaret zincirlerini kırandır.
Liderine, ocağına, fikir sistemine bağlı, tefrikaya çanak tutmayandır.
Rehberi iki cihan serveri (sav), kaynagı, ilhami, düsturu Kur’andan alandır..
Ülkücü budur.. Ülkücü budur…Ülkücü budur..
Bunun diışındakiler küllü yalandır… - +1 yıl
Bencede öyle olmalı. Mhpliler eğer gerçekten milliyetçiyse akp ye karşı olmalılar bence çünkü sonuçta vatanı bölmek isteyen bir parti akp.
- +1 yıl
@Teğ-Men ziya gökalp bir turancıdır kardeşim sornum kemalizm kemalistlik değil sadce şunu söylüyorum atatürk solcu değil olmadı atatürk türkçüydü bozkurttu atatürk
- +1 yıl
bizzler karşıyız zaten kardeşim
- +1 yıl
@Teğ-Men peki öyle olsun ya türkeşin sözü chp atatürk izinden gitseydi ben mhpyi kurmazdım szöü hakkında ne düşünüyorsun sevlgi kardeşim
- +1 yıl
@Teğ-Men mhpnini bugunkü halin sorumlusu bence devlet bahçelidir
- +1 yıl
Ben chpliyim ama aynı zamandada milliyetçiyim. Zaten Chpnin 6 okundan birtanesi milliyetçilik. Atatürk hem milliyetçi hem solcuydu
- +1 yıl
hala solcu diyorsun peki solculukta bozkurt var mı bozkurda öenm veya turan inancı varmı? yok tabkde ama atatürk ne demiş inşallah bir gün bütün türkler çin seddnde buluşcğız demiş bu ne demk sizc etabkde turan dmek
- +1 yıl
Solcu olduğu yaptığı devrimlerden belli. Solcu olmayan bir insan arap alfabesini kaldırır mı? Devrimci biri zaten solcudur.
- +1 yıl
ama şuanki solculuk komüzmi savunmak ya buna ne diyorsunuz
- +1 yıl
1 Atatürk bu sözü nerede ne zaman söylemis? Edebiyat yapip altina Atatürk yazinca söylemis olmuyor.
Ama ben Atatürkün lise tarih kitabina yazdigi " evvela sosyalist olmali maddeyi anlamali " özünü 1932de röportajinda Kemalizm nedir soruna Devlet Sosyalizmi dedigini verebilirim !
2 Sana göre sol nedir kardes
Sultangaliyev solcu mu degil bozkurtmu degil
Mustafa Suphi komünist mi degil Türkcü mü degil
3 Atatürkün turan inanci emperalizm kaynakli degil !
@linkinpark1997
Kusura bakma ama bugün halen chp li oldugunu iddia eden birinin Atatürkcü oldugunu iddia etmeye hakki yok - +1 yıl
Alakasi yok !
Solculuk sadece komünizmi savunmak degildir. Ve tarihin hicbir zamaninda Marx komünizmini uygulayan bir ülke olmadi.
Namik Kemal Zeybekin cok güzel bir aciklamasi var; " Ideolojilerbölge kültürüyle yogrulur. Israil Müslümanligi vardir dünyada. Amerikan komünizmi vardir. Her ideoloji o yörenin kültürüyle yogurulur. Lenin Marxi uyguladi mi yorumladi mi " diye de karsi atakla bitirir.
Umarim Namik Kemal Zeybek kim demeyeceksin
Dil devrimi sosyalist bir devrim oldugu kadar Türkcü bir devrimdir.
Etrüsk alfabesine dayanir. O da göktürk alfabesine - +1 yıl
Solcular gerek bireysel gerekse toplumsal özgürlüklere çok değer verir ve özgürlüklerin gelişmesi için uğraşırlar. Komünistler ise otoriteryan insanlardır, amaçları işçi sınıfını temsil ettiği söylenen komünist partisinin bir avuç yöneticisinin diktatörlüğünü kurmaktır.
Solcular demokrattır ve herkesin kendisi için en doğrusuna karar verebileceğinden hareket ederler. Komünistler ise en doğru kararların merkez komitesindeki 'önderler'ce verileceğini kabul ederler
Solcular evrensel insan haklarını kabul ederler ve şiddete karşıdırlar Komünistler ise düşledikleri devrime ulaşabilmek için insan hakları ihlalleri yapmakta sakınca görmeyen bir felsefe ve ahlak anlayışına sahiptir, ihtilalci ve şiddet yanlısı olabilmektedir.
CHP ve genel olarak Atatürkçü diye tabir ettiğimiz kesim solcudur
halk, solculuk ile komünistliği birbirine karıştırdığı için komünist diye yaftalanmamak için solcu icraatlerden uzak durmaktadırlar bnce - +1 yıl
valla siz nederseniz değin atatürk solcu değil benm gözümde tam anlamıyla türkçü turancı bozkurt yürekli biri
- +1 yıl
Hal böyle olunca yoksul milyonlarca insan cemaatlerin ve AKP'nin kucağına düşmekte.
Bunun çözümü, solcuların komünizm ile solun birbirinden çok farklı şeyler olduğunu halka bıkıp usanmadan anlatmaları,, - +1 yıl
şunu bilinki bu ülkede solcular iktidar olamz
- +1 yıl
Senin görüşün. saygı duyarım.
Gerekli bilgilere sahibim bu soruyu sorduğun içinde saol kardeşim
YASASIN IRKIMIN TURAN ÜLKÜSÜ21 Yorumla- +1 yıl
sende saol asena kardeşim :-)
Milliyetcilik anlayislarinin eylemleri neden daha amerikanci bir cizgide
149 Yorumla- +1 yıl
ülkeyi batılaştırmak istedikelri ortada tam bağımsız bir ülke değiliz ve toplum olrak da cahiliz bu konularda
- +1 yıl
O zaman acik olalim, cok basit bir örnek ile kim daha milliyetci sen karar ver;
6. Filo
Tam Bagimsiz Türkiye diyenler ve bu ugurda hükümet kuvvetleriyle bile karsi karsiya gelmeyi kafaya koyanlar mi yoksa kolluk kuvvetleriyle beraber bu insanlara saldiranlar mi
Kim daha vatansever kim daha miliyetci - +1 yıl
tabikide kolluk kuvettleriyle birlikte yer alıp çarpışanlar daha milliyetçi daha vatansever
- +1 yıl
Yani Amerikan askeri elini kolunu sallayarak Türkiye Cumhuriyetine asker cikarabilir sana göre
Ya da bir taraf Yankee Go home diye bagirirken onlara karsi kolluk kuvvetleriyle birlikte Amerikan Ordusuna yol acanlar daha vatansever sana göre
Namaz kilmak icin kiblenin yeri mühim degil Amerikan Donanmasina tarafta namaz kilinabilir mi yani
Bak sana genclige hitabeden bir bölüm;
"Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. " - +1 yıl
sen benm demek istedğimi yanlış analdın veya ben sorunu yanlış anlayarak cevap verdim
- +1 yıl
bizim milliyetçliğimz amerikancı değil kardeşim Dağlarıyla, taşlarıyla, ırmaklarıyla, ovalariyla ve yollarıyla
bir kara parçasını vatan yaparız En zor şartlarda, en buhranlı zamanlarda, en müşkül alanlarda, Türk’e yol
gösteren, akıl veren, umut olan Dede Korkut Han oluruz. Haksızlık karşısında susmaya, davasinda taviz vermeye, korkaklığı,
pişirikliği, nemelazımcılığı, lügatınden çıkarıp atandır. - +1 yıl
Sevgili dostum bak daha ikinci yorumumda sana daha acik olalim dedim. Sense su anda bana hikaye anlatiyorsun. Öyle cümleler dizerek mi oluyor milliyetcilik..
Hadi 6. Filo olayini, Amerikan askerini karaya cikartmak icin gercek vatanseverleri nasil katlettiginizi vs gecelim. Anlasilan konu üzerinde cok bilgin yok.
O zaman yakin zamana gelelim.
Perincek-Isvicre Davasi
Sizin nefretle baktiginiz adam bizzat sizin vekiliniz Yusuf Halacoglunun davasina sahip cikip Avrupayi karis karis gezerek meydan okudu. Türke katil diyemezsiniz diye basbas bagirdi.
Cünkü milliyetci olan - oldugunu iddia eden - siz davaya sahip cikmadiniz.
Simdi bir daha soruyorum.
Basit bir kinama yapmak midir Türke katil denilmesine karsi milliyetcilik, yoksa bunu söyleyen Avrupada Avrupayi ayaga kaldirmak Avrupanin merkezinde AIHMde Ermeni soykirimi olmamistir dedirtmek midir 10 yil sonunda
Yoksa hükümet gibi davadan vazgecirmek icin Türkiyede ayrica yargilamak midir
Hangisi milliyetcilik bir daha soruyum sana - +1 yıl
bak bu söyledğin olaylardan hiç bir fikrim yok ilkez duyuyorum ayrıca ama çatlı reis gibi ermeni asala terör örgütünü bitirmektir milliyetçilk
- +1 yıl
senin sötlediklerini hayatımda ilkez duydum ve bilmediğim konlarda yorum yapmam
- +1 yıl
evet duydum biraz dagha aç konuyu
- +1 yıl
Biliyorsun o davada sanik sandalyesinde vatanseverler vardi.
Siyasi olarak isci partisi ve aydinlarimiz
Askeri Kanat zaten belli
Istersen nedenleriyle daha acikta burayi anlatabilirim ancak sanik sandalyesine bakarsan kimler yargilanmis, sonuc budur.
Simdi Savcilar; Cemaat ve AKP
Taniklar; PKK ve MIT
O dönemde mafyayi da isin icine sokmaya calistilar Cakiciyi cagirdilar, Cakici dik durdu MIT icindeki pislikleri ortaya dökünce Eymür ile birbirlerine girdiler.
Ancak MIT plani elleride patladi cünkü bütün kirli camasirlar ellerinde patladi.
Catli dosyasi ortaya serildi. Bilirsin MIT Raporlarini.
Simdi madem senin milliyetciligin Catli milliyetciligi, söyler misin asagidakilerden hangisi vatanseverlik;
Abdi ipekci katli
Isci Partili genclerin katli
Irak Azerbaycan Cin gibi ülkelerde (hepsi anti amerikanci dikkat!) muhaliflere silah yardimi sabotaj egitimi
- Ha Asala- Fransa da Ermeni Anitina molotof kokteyli icin 100 milyon almak mi
vatanseverlik? - +1 yıl
uyusturcu ve silah kaçaklığı yaptıgı iddaa ediliyor sen kızı gökçen çatlının açıklamarını dinle istersen
- +1 yıl
Ben " Babam Catli" kitabini bile okudum.
Iddia edilmiyor. Yukarida yazilanlar Ergenekonda vatana ihanet etmeye kalkan MIT mensuplarinin bilgisayarinda ki raporlardan ortaya cikti.
Askeri ve Ulusal cephe istihbaratcilarinin bilgisayarlarindan ortaya cikti.
Kaldi ki Interpolde yargilandigi ve cezaya tabi tutturuldugu da biliniyor.
Ayrica Soner Yalcinin Teskilatin Iki Silahsörü adli kitapta Dede ve Torun Yakub Cemil i Torun Yakub Cemil röportaji ile anlatirken torun Yakub Cemil 2-3 yerde Catli hakkinda konusuyor ve cok keskin ifadeleri var. - +1 yıl
sence abdullah çatlı neden böyle bişeye kalkıştı kenan evren abdullah çatlıyı yanına çağırdı kendin gibi 50 tane vatansever birlerini bul yanına al bizler sizin ailenize herşeiynne bakcğz yardım edecğiz dedi asalaı bitrmk için çatlıyı tuttu ama kenan evren bizim açığmızı bunlar biliyor canlı şahit olarakk görüp öldürmk istedi bunalr bizi satar düşüncesine girp işlerini yaptırdıktan sonra verdiği sözlerde durmadı çatlı ve arkadaşalrı kimler haram kaçakcılıktn para kaznıyorsa onların ensesine bindi ülkücü kardeşerlne yhardım etti bu pararlara sovyetlerden gelen komünizm tehlikesi görüp bu paralarla silah alındı
- +1 yıl
Sovyetlerden ne zaman nasil komünizm tehlikesi gelmis sevgili kardesim
Kurtulus Savasinda Sovyetler disinda sana askeri yardim bir devlet oldu mu
Ha bu arada... " çatlı ve arkadaşalrı kimler haram kaçakcılıktn para kaznıyorsa onların ensesine bindi "
Uyusturucu haram degil midir, günah degil midir uyusturucudan gelen para
Catli Fransada Ermeni Anitina molotof atmak icin bile 100 Milyon aldi !
Ne ASALAsi allah askina. Sana göre koskoca ASALA 50-100 kisi ile mi bitirildi.
Bak sana yukarida yazdigim kitap Yurtdisinda Asalanin para kaynaklarinin nasil öldürüldügünü de anlatiyor. Beyruttan Almanyaya kadar !
Ha bu arada Evren 80de !
Ya 80 öncesi Abdullah Catli
Solculara ates acmak midir vatanseverlik polise ates acilan silahi saklamak midir
Ilk soruya dönersek !
Milliyetciliginiz neden amerikanci cizgide - +1 yıl
kardeişim sen olayları cok farklı anlıyorsun sen reis çatlı kitabını oku sana göre teröristt çatlı bna göre efsane çatlıı
- +1 yıl
Ben olaylari cok farkli algilamiyorum. Sen hicbir zaman ortaya serilmemis belgeleri üzerinden bir efsane yaratiyorsun.
Bense Drej Alinin Susurlukta ortadan kaldirdigi, Ergenekonda ise ortaya serilen belgeler üzerine konusuyorum !
MIT diyor ki ASALA palavradir.
Sirf Fransa da Aniti yaksin diye 100 milyon verdik.
Bunu söyleyen MIT !
Sen diyorsun ki ASALA 50 kisi ile bitirildi :D
Sen inaniyor musun 50 kisi ile Avrupanin destekledigi bir örgütü bitirebilecegine - +1 yıl
kitabı oku ve öğren kardeş 50 olmayabilir dış ülkelerden yardımda alınmış olablr fak benm gözümde reis çatlı
- +1 yıl
Bak " Ülkücülere sormak istediğiniz ve soramadığınız soru var mı?" sorun bu !
Eger agir geliyorsa cevaplayamiyorsan ilk iki soruda oldugu gibi söylersin sormam. Ancak karsindakinle alay eder gibi de cevaplama istersen sorulari.
1 Gökcen Catlinin da kitabini okudum. Ancak ani üzerine yazilan kitaplar benim icin bir sey ifade etmemekte. Bahsettigim kitap röportaj kitabi. Onun da kaynagi lazim ki Ergenekon Davasinda Interpol davalarinda ortaya cikti kanitlari.
Eger belgesiz kanitsiz sirf fikirlerimizi destekliyor diye kitaplari kaynak alacaksak, dahiyane sair! tarihci olmayan Necip Fazili tarihci kabul eder Atatürkten nefret ederiz !
2 Sorum milliyetciliginizin neden Amerikanci cizgide oldugu yönündeydi, cevabin yok.
Eyvallah. - +1 yıl
ben sna cevap veriyorum ama verdiğim cevalar seni tatmin etmiyor
- +1 yıl
Milliyetcilik;
" tam bağımsız bir ülke değiliz "
6. Filo;
"tabikide kolluk kuvettleriyle birlikte yer alıp çarpışanlar daha milliyetçi daha vatansever"
Olayi anlayinca;
"sen benm demek istedğimi yanlış analdın veya ben sorunu yanlış anlayarak cevap verdim"
Sonra hikayeanlattin gaz verdin
Perincek-Isvicre Davasi, Ermeni Soykirimi;
"Ilk defa duyuyorum"
"Biz Catli gibiyiz "
Catli: Uyusuturucu-Abdi Ipekci/Isci Partisi suikastleri-Azerbaycan Darbesi- Kuzey Irak/Cin/Cecen teröristlere silah yardimi sabotaj egitimi- Ermeni Anitini bombalamak icin aldigi 100 Milyon !
"Bu kitapta böyle seyler anlatilmiyor ama "
Konu özeti yukarida. Inanc perdesi ne kadar kalinsa akil günesi o kadar gec dogar :)
Eger senin cevabin seni tatmin ediyorsa..
Ben seni tatmin ettigini düsünmek istemiyorum, yakistiramiyorum..
Ben sana bu kadar büyük hakaret edemem kardesim ! - +1 yıl
reis çatlıyı okursa o aradığın tüm cevaplar var kardeşim
- +1 yıl
orda nereden alındıgın kaynaklarıda var kitapda
- +1 yıl
Kardesim ben sana mit belgesi diyorum sen bana ne anlatiyorsun :D
Ben sana Interpolde yargilanmasi diyorum sen bana ne anlatiyorsun :D
Ben sana aldigi 100 milyon diyorum sen bana ne anlatiyorsun :D
Ne diyim ben sana hakaret etmeye kiyamadim sen kendine bu rolü laik gördün.
Hadi yolun acik olsun. - +1 yıl
mit olunca güvenilrmi sanıyosun bu devirde tsk halka yalan söylüyor sen ne diyorsun
- +1 yıl
sen kendini bu şekilde avut dur benim bilidğim bna senini bilidğin sana
- +1 yıl
Kardes sen sormami istedin. Cevap veremeyince bu kadar sinirlenmene gerek yok.
Ac bütün yorumlari tek tek oku. Okudugun sadece tek bir kitap var !
Karsit görüsü neredeyse hic okumamissin.
MIT Raporlari cok mu güvenilir
O raporlari MIT acmadi ! anlamadigin o. MIT o raporlari gizledi !
Kaldi ki unutmaki Catli MITe calisti.
Hadi hepsi yalan, interpolde yargilandigi aldigi hapis czasi da mi yalan bu adamin
Neyse kardesim nasil biliyorsan öyle olsun - +1 yıl
çatlı mitle çalıştı ama derin devledin derin milletin fedaisi onlar yusuf ziya arpacığın söyledğii gibi
- +1 yıl
ülkenin vatanın topragını satmadık he yaptıkk silah kaçaklığıda yaptık hatta eroin partiside verdik :-)
- +1 yıl
Ruslara karsi Cecenlere silah ticareti
Iraka karsi Kuzey Iraka silah ticareti
Azerbaycana karsi muhaliflere silah ticareti
Cine karsi muhaliflere silah ticareti
6. Filoyu taslayanlara linc !
Amerikan Filosunu kible alip namaz...
Valla vatan topragini satip satmadigina ne sen ne ben karar verebiliriz.
Ancak tarih gösteriyor ki Amerikayi Ortadoguya sokan sensin. - +1 yıl
hhehe pkklılada benim komüniste benm bu ülkeyi bölmek isteyende benm
- +1 yıl
1944 te gelen bir tehlikedi o tehlikeye karçı ırkçı sağ ve islamcı sağ örgütleri birleşerek aydınlar ocagını kurdu kardeşlim sovyetlerden gelen tehlike derken komünizmden bahsediyorum
- +1 yıl
komunizm müslüman ülkde dinsizliştrilmek istenr daha ne tehlikesi olsun senn atalırın savunudgu dava varken neden rusyanın koünizm davası
- +1 yıl
Laiklik sana göre dinsizlik midir
Ya da komünist Cinde kac tane cami var biliyor musun
Komünist Sovyetlerde kac tane kilise vardi biliyor musun
Ya da Dogu Almanya da devletin kiliselere dokunmadigini Pazartesi Eylemlerinin orada planlandigini biliyor musun
Yani rica edicem saglam temeller üzerine tartis !
Kaldi ki ülkücüyüm diyorsun.
Ülkücü adam sirf komünist diye Türkcü turanci Sultangaliyeve Mustafa Suphiye baskaldirir mi - +1 yıl
beni dış ülkelerdeki klise ilgilendirme kardeş bilirsinki ben türküm ben türke öenm veririm türkten başkasıı dostum arkadaşım olamz
- +1 yıl
hahah atar kardeş sistemde bankoyu işaretle
- +1 yıl
Sultangaliyev Türk mü degil Mustafa Suphi mi Türk degil
Komünizm kafanizda islam düsmanligi olarak yer etmis ben onun sacmaligini dile getirdim.
Ha bu arada Türkten baskasi umrunda degilse Yahudisinden budistine Türkler de var. Sen niye islami kriter olarak aliyorsun o halde
Son olarak da irkcilik seni Türk dünyasindan uzaklastiriyor kardes
Kazanmamiz zor be abim.
Fatih Terim i sevmiyorum ben. Ama atariz insallah artik ingilizlere bir gol :D
- +1 yıl
fatih terim gibi başarısı olan var mı yahu arda turan banko atar
- +1 yıl
taktik olmadıgımı için mi uefa yı aldı avrupada 3. oldu şenol güneşin sadce dünya 2. liği var ersun yanalın ise sadce fenerbahced sampiyonlğu var öttesi yk
- +1 yıl
Sevgili dostum ben de Galatasaray sempatizaniyim !
Ancak o kupa kaos futboluyla geldi.
Ac maclari izle. Taktik degil tam olarak o hirs var iste.
Hos bugün ben o hirsa bile raziyim ya neyse.
Senol Günes e gelince.. Yapma allah askina 2002 maclarini hatirlamiyorsan ac izle futbolu.
Ac Trabzonspor maclarini izle
Bursasporu izle nasil takim ayaga kalkti diye
En son iste Besiktas
Kim diyebilir hak etmedigini bu sene Besiktasin
Ersun Yanala gelince
Yahu Genclerbirligine uefa oynatmis adam !
Fenerbahce taraftari aziz yildirimi simdiye kadar kimin icin karsisina aldi ki :D
İnsanı insandan ayıran hiçbir oluşumu benimsemem soracak biseyim yok her oluşumda oc. Ları vardır ulkuculugu sevmem bir delikanlı sayesinde sempati duymaya başladım hepsi bu..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence olası bir durumda chp Mhp koalisyonu olabilir mi?
29 Yorumla- +1 yıl
bak kardeşim zamanında bu iki paritisini geçmişi acı bir tarih yazdı ama cumhur başkanlığı seçiminde mecburen birleştiler ve halk bunları göz önünde bulundurmadı iki paritnin geçmişine bakarak davranamdı bu iki parti birleşecek kadar olduysa eeğr tayyipte bir sıkınrtı var demeleri gerekirdi ama suandan itibaren olmaz çünkü chp pkk yandaşı olduıgunu gösterdi
Cevap sahibi+1 yılChp pkk yandasi olmasa bile onca ülkücünün hayatını mahvettiler bunların bir kenara bırakılmasına anlam veremiyorum onca insan boş boşuna mi öldü yani
- +1 yıl
kimse boşu boşuna ölmedi bu gerckelri sadce akp liler göremiyor çünkü onlar sadce at gözlüğü ile 45 derece açı bile bakıyorlar gözlükleri çıkarıp 365 derece ile bakslaar gerçekelere görecekler onlar için siyaset para eğitim sağlık vs gibi bu ülkeinin başına her kim gecerse gecsin bunları yapmak zorunda
Cevap sahibi+1 yılMuhafazakar kesim sol partilerden darbelerden cok çekti ne zaman onlar başa geçse zulmettiler çünkü görüş farkliligini gectim adaletli olmayi farkli görüslere saygi duymayi bilseler bu halk yine de chp ye bile oy verirdi simdi bir sağ parti iktidardayken onu kaybetmekten korkuyorlar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorlar koalisyon hükümetlerinden de korkuyorlar yaşadigim şehrin yarisı ülkücü yarısı akp li ailem de bile iki ayri partiyi destekleyenler oldu insanlar mhp nin tek basina iktidara gececegini bilse yine ona oy verirlerdi mhp akp ile koalisyon istemeyince ikinci secimde mhp bu sehirde oy kaybetti insanların korkusunu görmemezlikten gelemezsiniz
- +1 yıl
insanlar korkuyor Şu an en iyi politikacı tayyip erdoğan evet o konuda haklılar ama devlet bey giderse mhpden işte ozman başa biz gelecğiz allahın izniyle
Cevap sahibi+1 yılDevlet bahceliyi seviyorum ama siyaset yapabilen biri değil. Bu arada ne olursa olsun solcular ülkücelerle dost olamaz bunu unutmayın çünkü tarih tekerrürden ibarettir
- +1 yıl
bizler merak etmeyin dost olmadık bak sende biliyorsun olmaz diyorsun cumhurbaşkanlığı seçiminde halk gerçekleri görmedi göremedi ya da görmemezlikten geldi
Cevap sahibi+1 yılMerak etmeyin ben de milliyetçi biriyim amacim asla yargilamak degil sadece gözlemlerimi yansitmak
- +1 yıl
görüşlerinden anladım milliyetçi oldugunuzu
Gizli Üye(25-29)+1 yılAhmet Kaya şarkısı duyunca panik atak geçiren bir arkadaşım var :D
21 Yorumla- +1 yıl
o benm o yuzden kavga etmişliğim var
+1 yılSokaklarda niye 1 kişiye 10 kişi dalıyosunuz bumu sizin adamlığınız
13 Yorumla- +1 yıl
öyle adamlık ölçülmez birlik beraberlik ve kardeş oldugumuzun göstergesidir
- +1 yıl
Rize hopada ülkücüler gençlere uyuşturucu satıyor buna ne diyeceksin peki
- +1 yıl
o videoyu gördüm izledim youtbde kardeşim merak etme onlar gercek ülkücü değiller
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu ana kadar tanıdığım insanlar bana kötü bir izlenim bıraktı açıkçası önyargıyla yaklaşıyorum ister istemez geneli ağır abi ayaklarına yatan insanlardı sadece düşüncemi söyledim sorum yok
26 Yorumla- +1 yıl
Islamı hayat nizamı olarak seçen, bu nizamı tavizsiz bir şekilde
yasamaya çalısandır.
Türk olmanın gururunu faziletiyle bütünleştiren, Türk-İslam Ülküsü’nü
yaşayandir.
Günü birlik siyasi menfaatleri aşarak, asırlar sonrasını görebilen
ve asırlar sonrasi için hazırlık yapan insandir.
Allah için seven, Allah için savaşan, Allah’ın rızasına koşan,
Allah nızamı için yanan, Allah için bugzeden kahramandır.
Semalarda dalga dalga yayılan ezan susmasın diyerek toprağın kara bağrına
düşen candır.
Kimi zaman Derviş Yunus, kimi zaman Yavuz, kimi zaman surlarda
üçhilalli sancak elinde Ulubatlı Hasan’dır… “Ben” i aşarak, “biz” diyerek
nefsini kör kuyulara, çikarmamak üzere atandır.
Dağlarıyla, taşlarıyla, ırmaklarıyla, ovalariyla ve yollarıyla
bir kara parçasını vatan yapandır.
Türklük deyince 300 milyonluk Türk Dünyasını kucaklayan, anne şevkatiyle
evlatlarını bagrına basan;kimi yerde Kıbrıs, Kırım,
Kırıiz; kimi yerde Bişkek, Bakü, Kerkük, Dogu Türkistan… velhaıl
kocaman bir vatandir. - +1 yıl
En zor şartlarda, en buhranlı zamanlarda, en müşkül alanlarda, Türk’e yol
gösteren, akıl veren, umut olan Dede Korkut Han’dır.
Haksızlık karşısında susmaya, davasinda taviz vermeye, korkaklığı,
pişirikliği, nemelazımcılığı, lügatınden çıkarıp atandır.
Yiğidin başında KÜRŞAD, il derleyip vatan tutan ILTERIS, bilgelikte
TONYUKUK, AKSEMSEDDIN, Malazgirt Ovasinda ak kefen içerisinde
ALPARSLAN’ dır.
Türk’ün töresini, Türk’ün ilini islamla yoguran, Islamla kaynaştıran,
Ahmed Yesevi Ocağında kaynayan, pişen, kavrulandır.
Bir bozkurt esaret zincirlerini kırandır.
Liderine, ocağına, fikir sistemine bağlı, tefrikaya çanak tutmayandır.
Rehberi iki cihan serveri (sav), kaynagı, ilhami, düsturu Kur’andan alandır..
Ülkücü budur.. Ülkücü budur…Ülkücü budur..
Bunun diışındakiler küllü yalandır…
Cevap sahibi+1 yılyanlız ben ne olduğunu felan sormadım ki hedefiniz amacınız da beni pek ilgilendirmiyor bu tarz insanların tekrar söylüyorum 'tanıdığım kadarıyla' kişilik davranış endam açısından bana pek hoş gelmediğini söyledim
- +1 yıl
bende onlar ülkücü değil demek isteim uzun yoldan anlattım
Cevap sahibi+1 yılpeki o zaman sürç i lisan ettiysem affola iyi günler
- +1 yıl
estagfurullah kardeşim
+1 yılÜlkücülerin Atsızı sevmesi nasıl karşılanıyor? ben şimdi hem Atsız’ı seviyorum hem Türkeş’i birini seçicek olsam ülkücülük bana daha yakın ama yinede Atsız’ı seviyorum türklük için büyük şeyler yapmış ama genelde birini seven diğerini sevmiyor gibi sanki
10 Yorumla
+1 yıldiğer ülkelerden fazlanız ne? senin için ülke ne demek?
03 Yorumla- +1 yıl
tarihte dim dik durmuş 17 devlet kurmuş sayısz şehit vermiş türkiye demek
- +1 yıl
yani atalarınızla mı övünüyorsunuz?
- +1 yıl
abd ile natoylamı övünecğim
Nasıl ülkücü olabilirim?
37 Yorumla- +1 yıl
ülkücü olmak için Allahın ilk emrini oku bunu yerine getrmek zorundayız
- +1 yıl
ülkücü islamsız olmaz türkeşin sözü davamız türk islam kardeşim ne demek istedğimi anlıyosundur
- +1 yıl
rica ederim kardeşim oku emrini yerine getirdikten sonra kızıl elmayı 9 ışığı turanı türk islam ülküsünü öğrenmelisin
- +1 yıl
atsızın bozkurtlar kitabını, ülkücü hareketin a b c si , reis çatlı , fırata destan, son ülkücüyü kim öldürdü , ülkücü hareket tarihi
Gerekli bilgilere sahibim, okul yıllarimda teşkilata mensuptum
20 Yorumla
+1 yılÜlkücü sadece mhpliden mi olur?
31 Yorumla- +1 yıl
hayır kardeşim tabkde alprencilerde turancılarda türkçülerde aynı davayı savundugumz kişilerde ülkücüdür
+1 yılülkücülük kavramının tam olarak anlamı nedir?
24 Yorumla- +1 yıl
ülkünün kelime anlamı hedeftir herkesin bir hedfi vardır vardır ama biz ülkücüclerin hedefi turan davsı türk islam dır Ülkücülüğümüz; Türk milletini en kısa yoldan en kısa zamanda modern uygarlığın en üst seviyesine çıkarmak; mutlu, müreffeh hale getirmek; bağımsız, özgür, kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturmaktır.
- +1 yıl
Fakat biz ülkücülüğümüzde daima gerçekçi olmayı ve girişilecek faaliyetlerde Türkiye’yi hiçbir zaman tehlikelere, risklere, , maceralara sürüklemeyecek bir yol üzerinde bulunmayı esas kabul ederiz. Ülkücülüğümüz bir macera fikri değildir. Ülkücülüğümüz, Türk milletinin en kısa, yoldan, en kısa zamanda modern uygarlığın en üst kademesine yükseltilmesi, müreffeh, mutlu bir hayata erdirilmesi, kendi gücüyle ayakta durabilecek bir hâle getirilmesi ve her çeşit korkudan, baskıdan uzak olarak, hür, müstakil yaşaması ülküsüdür. Bu ülkü aynı zamanda Türk olan herkese karşı ilgi ve sevgi göstermeyi, onların mutluluğunu dilemeyi ve onların mutluluğunu, Türkiye’yi risklere, tehlikelere maruz bırakmadan, bırakmaksızın, bırakmamak şartıyla sağlamaya çalışmayı içine alan bir ülkücülüktür.
- +1 yıl
eline sağlık :)
- +1 yıl
Ülkücü dünya nimetlerinden yana nasipsizdir. Gözü yoktur ki, nasibi olsun. Bir lokma, bir hırka ona yeter. Paraya karşı o kadar müstağnidir ki, halkın hayretine sebep olur. Herkesin istediğini istemez, ne istediğini de herkes anlayamaz. Kendi zevkleri dışında zevk tanımayanların gözünde “zevksiz” bir adamdır! Küçümserler onu, hayatı anlamamakla, üç günlük dünyanın hakkını vermemekle itham ederler. Böyle davranışlara hiç önem vermez. Elverir ki, inandığına dokunulmasın!
+1 yılMhp, akp nin arka bahçesi olmadı mı?
11 Yorumla- +1 yıl
devlet bahçeli sayesinde oldu hatta yandası oldu destekçisi oldu Şu an bahçeli genel başkanlıktan gşderse akp korkuyor çünkü oyu yarı yarıya düşecek akpnin olası bir aday genel başkanlığı olursa mhp diğer seçimde olmasa bile ondan sonraki seçimde tek başına iktidar olablr
Gerekli bilgilere zaten sahibim sağol ülküdaş
11 Yorumla- +1 yıl
sende saol kardeşim
Gizli Üye(25-29)+1 yılMusluman olmayanlar mhp yi destekleyebiliyormu
15 Yorumla- +1 yıl
tabikde kardeşim bilirsinki atsız da müslüman değildi
Cevap sahibi+1 yılÖnceden ülkü ocaklarına gitmisligim var yani musluman degilim ama bende yuruyuslere felan katıldım baya mucadele ettim ama ocakta felan dine yonelik laflar kullanıldı saygım var tabikide ama inancım farklı yani ama bugun olsa secim mhpye veririm cunku terorle isi olmayan tek parti
- +1 yıl
kardeşim şimdi çok derin konular din senin dininle kimse ocakta yargılayamz ama tabkde dine laf söyleseyeseye kadar eğer söylersen tabkde karşı çıkarlar sana önemli olan ülkücülüğü benmseyip bu davaya hizmet etmektir
Cevap sahibi+1 yılSuana kadar herkesin inancina saygi duydum
- +1 yıl
ozman böyle kuruntuları aklından çıkarmalısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılbahceli hakkında ne düşnyn merak ettim
12 Yorumla- +1 yıl
açıkcası akp yandaşı oldugunu düşünüyorum ülkücülüğü bitrmek istedğini düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılşu an mecburen öyle tayibin baba olduğunu anladı er ya da geç masonun teki zaten iki lafı bir araya getiremeyen bir insan
+1 yılÜlkünüz nedir?
16 Yorumla- +1 yıl
ülkünün kelime anlamı hedeftir bizim hedefimiz turan davamız türk islam
- +1 yıl
Öncelik Türk müdür müslüman mıdır?
- +1 yıl
müslümanlığı araplaşmak, araplık gören olduğu sürece önce türklük gelir.
- +1 yıl
Musluman olduğundan emin olduğun bir Ermeni ile
Gök tengriye inanan bir Türk arasında hangisini tercih edersin? - +1 yıl
tabikde türkü tercih ederim eşim türk olur adı türk olur davası türk olur nikahım türk olur çocuğum türk olur
- +1 yıl
Ayrıldığımız nokta burası işte.
Araplasmislik felan hikaye.
Benim tercihim müslüman olur.
İki müslüman arasında biri Türk olursa orada milliyetçilik yaparım.
Önce Müslümanım sonra türküm.
Teşekkürler yolunda başarılar.
+1 yılÇok şükür bilgi sahibiyim.
10 Yorumla
+1 yılÜlkücü ne demek?
12 Yorumla- +1 yıl
ülkünün kelime anlamı hedeftir herkesin bir hedfi vardır vardır ama biz ülkücüclerin hedefi turan davsı türk islam dır Ülkücülüğümüz; Türk milletini en kısa yoldan en kısa zamanda modern uygarlığın en üst seviyesine çıkarmak; mutlu, müreffeh hale getirmek; bağımsız, özgür, kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturmaktır.
- +1 yıl
Ülkücü dünya nimetlerinden yana nasipsizdir. Gözü yoktur ki, nasibi olsun. Bir lokma, bir hırka ona yeter. Paraya karşı o kadar müstağnidir ki, halkın hayretine sebep olur. Herkesin istediğini istemez, ne istediğini de herkes anlayamaz. Kendi zevkleri dışında zevk tanımayanların gözünde “zevksiz” bir adamdır! Küçümserler onu, hayatı anlamamakla, üç günlük dünyanın hakkını vermemekle itham ederler. Böyle davranışlara hiç önem vermez. Elverir ki, inandığına dokunulmasın!
Yok kanks
10 YorumlaYokk
10 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri