Arkadaşlar çevremde birçok kez şahit oldum Atatürk sen nefret edenler var bunun sebebini anlamiyorum adam bizim için calisti cabaladi Türkiye yi kurdu nekadar sevmeselerde hayatlarini Atatürk kurtardi ama neden bu nefret sevmek zorunda değilsiniz ama bu topraklar içerisinde Turkiye nin kurucusu olan Atatürk ün topraklari içinde yasiyosaniz sayhi duymalisiniz bana nefret etme sebebinizi söyleyin neden?
Cevabın nedir?
Kafalarina oyle yerlestirilmis, Ataturk Osmanliyi yikti, din dusma idi gibi vs. bayatlamis soylemler ile insanlarin karsina cikiyorlar, din dusmani idi neden diyanet islerini kurdu o zaman? Dinin koreltilmis kisilerin elinde oyuncak olmasini ve halk uzerinde baski olusturmasini onlemek icin diyanet islerini kurdu ki, tarikat ve cemaat benzeri orgutlenmeler halk uzerinde etkin olmasini onlemek amaci ile...
Ataturk Osmanliyi yikti? Gercekten mi? Osmanli Cumhuriyetin kurulusundan once coktu, Ataturk Osmanliyi yikmadi, coken bir imparatorluktan yeni bir devlet kurdu, ne desem bos, kafalari basmadiktan sonra... Turk halki bagimsizligin ve millet olmanin kavramini tam olarak anlayamadi malesef, ne bunu tam olarak yerine getirebildi nede sahip cikabildi, cok fazla kulaktan dolma bilgiler ile hareket ediyor, bugun ellerine ne verilirse onu konusuyorlar, diger tarafa bakmayi kesinlikle dusunmuyorlar, dusunseler bile inanmak istemiyorlar... Neyse ne halleri varsa gorsunler, istedikleri saltana kavustu sayilir zaten cogu...
Sunu da buraya koyayimda isteyen gider bakar:
sinanmeydan.com.tr/index.php20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Atatürk onlara güzel bir ülke verdi, başkasının himayesi altında yaşamasınlar diye özgürlük verdi, Kadınlara önem verdi, sürekli dinden bahsediyorlar ya, Atatürk onlar rahat okusun diye türkçe kuranı kerim bastırdı daha cok sayarım da tüm bu güzel şeyleri yaptı diye onu sevmiyorlar işte, ama ne derlerse desinler biz seviyoruz ya gerisi boş
10 Yorumla
+1 yılBende sevmeyebilirsin ama saygı duyulmasini dusunenlerdenim he kisi saygida duymuyorsa bunada birsey diyemeyiz. Hayatlarini Atatürk kurtardı sozun bile bence sevmemelerini tetikliyor bn tanimasam etmesem cogu Ataturkcu kemalist yuzunden bu adamdan nefret ederim o derece yani sen dusun hayatimizi Atatürk kurtarmadı bir kisiye bagli degil oyle seyler sadece vesile olanlardan biri oldu diyelim. Bu arada bence cok takilma boyle seylere seven sever sevmeyen sevmez saygi onemli tabi saygidan kastim kalkipta sovme etme adama ama cogu aydın gorunumlu yobazlar dim hani dusunce ozgurlugunu hep savunurlarya sozde ama Ataturku sevmeyene sallar dururlar nerde dusunce ozgurlugu? Simdi bunca yazdiklarimdan sonra benim Atatürk dusmani sevmedigimi saygi duymadigimi dusunecekler olabilir isin aslida oyle degil.
010 Yorumla- +1 yıl
eyvalah tamm vesile oldu itirazim yok da istanbulu fatih aldi viyanayi kanuni kusatti vs vs.. Vesile mi oldular onlar mi yapti..
Ya da ima edilen ordusu mudur dogrudan dogruya kendileri midir bir savas konusuda
Kaldi ki Atatürke sallamalarinin sebebi devrimleri. Ve bunun özgürlügü olamaz. Anayasadan söz ediyoruz. Türk Devrimlerinden.
Atatürk sadece kilif. - +1 yıl
@Teğ-Men Fatih Kanuni eyw buyuk liderlerde tabiki vesile oldular tek baslarina degil ayni canakkalede oldugu gibi istanbulun fethindede cok cok zor sartlarda ust duzeylerin zekasi askerlerin savasci ruhu ve iman gucu ile kazanilmis zaferlerdir bu benim dusuncem diger soylediklerin yorumumda var zaten.
- +1 yıl
@Teğ-Men fatih kanuni konusunda ima edilen daha cok ordusu ama atatürkte bazi kemalistler tarafindan nerdeyse ilahlastirma var buda antipatik gorunmesini sagliyo hatta bir coguda ataturku degil ataturkculeri dusuncelerini sevmiyo ataturkten soguyo sahte ataturkculerden bahsediyorum hepsi degil.
- +1 yıl
Bak o sahteler icin söylediklerine sözüm yok da ne olur sen de yapma. Nasil Fatihin Istanbuluyla gururlanirken fatihin liderliginden bahsediyorsak Atatürkle gururlanirken de liderliginden bahsediyoruz.
Bir de imanina saygim var da.. Savasta hic rol oynamiyor.
Kendimizi kandirmayalim..
Söylememizin bir sakincai yok, imanimizla savastik vs diye. Ancak az dogru olsaydi findik kadar israil kan aglatamazdi müslüman dünyasinda.. - +1 yıl
@Teğ-Men iste bu konuyle hic alakasi yok bunun inan bana yani cok derin konu bu anlatirim ama inan konu cok cok uzar gider neyse bnde sana saygiliyim. Diger konuya gelirsek Ataturk ordusu kastediliyorsa sorun yok ama cogu insan o bahsettiklerim sahteler yuzunden boyle dusunmuyor ornek yasanmistir eski sirketimde akpli cocuk ataturku sevmiyorum ataturkcu kız neden akpli tipi hosuma gitmiyor sevmek zorunda degilim ataturkcu kız siz boylesiniz iste yobazsiniz geri kafalisiniz o olmassydi annen kim belli olmazdi akpli cocuk x cim kapatalim konuyu herkezin kendi dusuncesidir ataturkcu kız siz cahilsiniz vatan hainimisiniz atam canim atam sen kalkta ben yatam eror verir bunun gibi ornekleri cok tam zittida olabilir bunun ama bizim sirkette genelde biyle oluyordu cicugun ustune cok gitti o saygi duyacagi varsada duymaz dusundukleri kafasi zaten karisiksa ataturk zihniyeti iste bunu anlatirkende yanlis anlasilabiliyorum varsin olsun
- +1 yıl
@Teğ-Men he aynisi tayyip icin yok mu cok var konu ataturk oldugu icin bu ornegi verdim.
- +1 yıl
@Teğ-Men anlatmak istedigimde bu bazi seyleri en azindan saygiyi korumak yerine dahada nefrete donusturmeyelim.
- +1 yıl
Benim için sevin desende sorun yok benlik değil yazdıklarım genel sen tam anlayamamışsın olayı :)
+1 yılYorumlara çok gülüyorum. Atatüqk osmanliyi yikmişmışta miş mış mış ulan mallar. Atatürk milli mücadeleyi başlatmasa idi. şu an Türkiye göt kadar bir yer idi. 10 parçaya bölünmüştü osmanli dediğiniz yer. Size nasil ders veriyorlar okulda? Atatürk olmasaydi. şu an ingilizlerin sömürusu altinda yaşayacaktiniz. Elinize kitap alin ve bir kerede 0lsa okuyun tarihi. Adamlar bizi yikti osmanli zayif düştü yenildi yıkildi. Götünüzden laf uyduruyosunuz Atatürk yikti osmanliyi diye. Hangi kitapta yazio lan bu, cahil insanlar? Hangi kitapta yaziyo? Atatürk ne koymuş la size zamaninda hala acisi var? Anitkabiri yikacagiz diyosunuz. Teşebbus edinsene bi?
Türbeye gidip zengin koca, ev, araba dileyenler, Anıtkabiri vefa için ziyaret edenleri putperestlik ile suçluyor..13 Yorumla- +1 yıl
Ya işte cehalet böyld bişey. Acısi var hala onlarda. Atatürk öyle bir koymuş ki, hala acıları var. Geçmiyo. daha da geçmez.
- +1 yıl
teşekkür
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
26Cevap
Şurdaki yorumları okudukça kan beynime sıçrıyor sevmesinler didir et sanki bugün çok fes takıyolarda dır dır ediyolar yok alfabeymiş büstürü arapça dersleri var git öğrn kardeşim öğren öğrenmeden bunu yaptı şunu yaptı iyiki yaptı keşke abdulhamid gibi diktatör olsaydı
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi ben hakaret etmem yalnız saygıda duymam sebebi şudur ki işgali ülkeleri işgal ettiler Allah korusun onların egemenliginin altına girdik ilk değiştirecek neler olurdu
1-alfabe
2-şapka (sebepsizce bunun için asılan insanlar olmuş düşün sen istediğin bişeyi giyiyorsun bunun yüzünden asiliyorsun )
3-medeni kanun
4-ezanı türkçe okuttlar o değil onun zihniyeti bu ülkede din serbest olmalı
5-tekke ve zaviyeler kapatıldı niye karistiriliyormus
desteklediğim yani bir kadını seçme seçilme hakkı getirilmesi soyadı kanunu onlarda sebebi şu kadın açılarak değil kendisini başarıyla göstermeli şunuda diyim bunların zihniyeti amerikadan gelen askerlere karşılamak için genelevlerde Türk kızlarını kucaklarina atan zihniyet ikincisi devrim açılarak olmaz diğer ülkelerden teknoloji sanayi medeniyet özgürlük bakımından olur bide sunuda demeden geciyir ders kitaplarını bende okurken seviyorum aklım karışmiyirda değil araştırma lazım bu adamı yani 😊28 Yorumla- +1 yıl
Ezani türkçe okutan Atatürk değildi ve alfabe meselesi arap alfabesi zordu ve türkçeyi tam karşılamiyordu çağdaşlaşma yolunda önce kendisine sonrada millete tüm Türk milletine öğretmeyi amaçladi ozamanlarin okuma oranlarina bakarsan latin alfabesinden sonra iki yol geçmeden artis olduğu ortada. Şapka kanunu ise avrupa devletleri fes i geri kalmış cahil devletler olarak görüyormuş Atatürk bunu duyunca çağdaşlaşma yolunda şapka kanunu getirmiş. Tekke ve zaviyeler kapatilma sebebi ise biz gelişen bir ülkeyiz tekke ve zaviyeler ile kalsaydik gelişemezdik ama teke ve zaviyeler kapatildi diye dinsi kalmadik her şeyi abartmayin Atatürk ü kötülemek için yer aramayin hepimiz müslümanız bu kadar cahilde olmayin biraz arastirin tarihimizi siz Türk evladisiniz
- +1 yıl
4 Ezani Türkce okutan Atatürktür soran !
Avucunu Allaha yalvar. Allah arapca olmadigi icin kabul etmeyecek mi.. Ya da hangi dilde allah ile konustun
Islam arapca mi yoksa evrensel mi
2 Sapka Kanununu meclisin internet sayfasindan bulabilirsin ( Bulamazsan paylasabilirim )
Sapka kanunu senin benim gibi vatandasi ilgilendiren bir kanun degildir. Sadece devlet memurlarina zorunludur. Sapka yüzünden de tek bir kisi bile asilmadi !
3 Medeni Kanun :S
Karsi oldugun ne mevcut tam olarak
5 https://arsiv.sabah.com.tr/2006/02/07/gun119.html
Aslinda bu haber bile nedenini anlatiyor tekke ve zaviyelerin neden kapatildigini.. Her sarikli sakalli din alimi olmaz !
1 Yahu utanin az ya !
Atatürk sadece bu devrimi basaran kisidir. Osmanlida 100 yili askindir bu tartisilir. Atatürkten 150 yil öncelerinde bile denenmistir.
Atatürk sadece basarandir.
Sonrakilerin Atatürk ile baglantisi bulunmamakta.
Cevap sahibi+1 yılBen atatürkü ne sever nede sevmez ben arkasındaki 250 bin sehit sayesinde kazanılır bu ülke tek bir kişiyi sembolik hale getirmeyelim ikincisi Atatürk değildi ezanı türkçe Okutan ama aynı zihniyet Alfabe konusuna geçelim sen şimdi üniversite hukuk bitirdin Latin alfabesiyle tayyip değiştirdi alfabeyi senin 16 yıllık okuduğun boşa gtti o dönemin insanlarda öyle olmuş Atatürk belli bir kesmin önünu açıp onlar yönetiyor du bu zaman kadar ülkeyi neyse peki bunun zihniyetini söyleyim Bunun zihniyetini söyleyim en çok gatibime gidenlerden şu var açılarak çağdaşlaşma olmaz insanlar etlerini orasını burasını göstererek değil de kılık kıyafetle olmaz yaptığın şeylerde başarılarla olur kadınlar erkeklere bak şimdi Amerikalılar gelecek diye onun zihniyeti karşılamak için genelevleri hazırlatip Amerikalıların kucağına attılar bumu çağdaşlaşmak biliyorsun chp Atatürk zihniyeti aynı.. Ayrıca sen pantolon giydin diye asılsa bu memlekette şimdi ne düşünürdün?
- +1 yıl
1 Fatih Istanbulu fethetti de süleyman viyanayi kusatti.
Atatürk mü kurtardi bu ülkeyi :D
Komiklesmeden tartis !
2 Ezani türkce okutan Atatürktür.
Yanlis bir sey de yoktur, eger islam gercekten evrensel ise.
3 Vallahi benimle beraber yüzde 4 mezun oluyorsa sadece, tayyipin elini öperim yaptigi devrimle. Aptal degilim oturur yeni alfabeyi de ögrenirim.
Hem arap alfabesinden ise gercek türk alfabesini tercih ederim !
4 Vallahi o zaman ülkede genel evleri actiran padisahlara da 1-2 laf düser degil mi.. Ha bir de.. Padisahlarin halife ünvani vardi sanirsam !
5 Atatürk sonrasi CHP diye bir sey yoktur. Atatürk sonrasi Türkiye cikar arada Erbakani Gürseli ihanet tarihidir !
6 acilarak da kimse medeni oldugunu iddia etmiyor. Öyle olsa carsafi yasaklayan Abdülhamit Han medeniyet savascisi ilan edilir.
Cevap sahibi+1 yılYok komik değil burda 250 bin sehit dururken Atatürke indirgenmesi bence komiklik burda saygı duyar düşüncenize sevene sevmeyene benim fikrim bunlar kardes şunu bilir şunu söyler giderim 600 küsür geçmişi olan atlarimizi unutup atatürkün çağdaş diye tuttuğu kılık kıyafetle saçma sapan devrimler yapani sevmemde bu ulke kilik kiyafetle acilmakla ilerlemez kardes ders kitaplarını okuyupta ne sallar ne seviyorum diye ovunmem 😊
- +1 yıl
Istanbulun fethi Fatih demeyeceksin o zaman tamam.
Benim icin kolay. Ben zaten Atatürkün liderlik ettigini söylüyorum. Kurtulus Savasi diyorum sürekli.
Sen de kalkip istanbulun fethi diyeceksin. Fatih de Fatih süleyman falan konusmayacaksin. Ortada sehitler var !
Haa pardon. Sarik takman yeterli din alimi olmana. Kilik kiyafet sadece ciplaklik. Bu kadar bos beyin olunabilir.
Az namus meraklisiysan halifelik gömlegini giymis bir adam hangi akla hizmet genel evlere izin verir bunu tartis !
Cevap sahibi+1 yılSen beni ne kadar taniyorsunda sarık falan giydigimi düşünüyorsun? ben doğru neyse onu söylüyorum kardes bir insan neyi giymek istiyorsa onu giyer ve bunun için yargilanip asildilar sakin şunu deme kanuna karşı geldiği için falan filan bunlar hikaye ki sen benim yaşantımı nerden biliyorsun? ayrıca benim demek istediğim milletin kılık kıyafetiyle uğramış durmuş kılık kıyafetle çağdaş olunmaz bilmem avrupa Devletleri hurafeler demişler Türklere Atatürkte bunu duymuş kaldırmış ne kadar saçma bişey peki benim desteklediğim yön var kadına seçme seçilme hakkı verildi TBMM açıldı oraya kadar eyw buralar hoş ama batının kanunları nedir? kendimize özgü olan 600 yıllık medeniyeti silip tamamen unuttrup batı özentisi olduk geldiğimiz yeri unuttuk ki senin fatih sultan mehmetle atatürkü karşılaştırman bile hata 😒
- +1 yıl
Yahu ben senin sarik giydigini ima etmedim !
O kanunun nedenini söyledim !
Hic kimse de sapkadan vs idam edilmedi ! Birakin su yalani.
Fatih ile Atatürk ü karsilastirmam mi hata :D
Tamam hata olsun.
Ben güle durayim.
Birader kim senin 600 yillik yasantini cöpe atiyor.
Yahu öyle bir konusuyorsun ki sadece suclamalar var. Tek bir tane dayanak yok. Sadece suclama !
Ayrica alinan avrupa kanunu degil !
Ne biliyor musun.. Bugün neredeyse bütün dünyanin kabul ettigi insan haklari yasalari !
Yoksa aa isvicreli ilim adamlari cok zeki o halde onlari dinleyelim degil. Ziya Gökalp in mecliste neden hangi yasanin degistirildigini anlattigi bir konusmasi bile var !
Atatürk hakkındaki tüm kötü sözlerin kaynağı Dr. Rıza Nur'dur. bu adam Atatürkün emrinde çalışmış balkan savaşında ihanet ettiği ortaya çıkınca yurtdışına çakmıştır. Atatürk o dönemde halife buyruğuyla yunanla birlik olun 300'den fazla imamı astırmıştır. O dönemin saltanatçıları ve onların çocukları çoğala çoğala Atatürke düşman yetişmiştir ve bugün onların torunları aramızdalar. Meselenin özeti bu.
Ayrıca onlara birşey anlatmaya çalışma. Anlatabildiğin karşındakinin anlayabileceğiyle sınırlıdır.04 YorumlaNefret ederler tabii. Çünkü bugün "milli irade" dedikleri islâmcı güruh, 90 yıl önce İngiliz işgâlgüçlerine İstanbul'da domalmakla meşguldu.
Mustafa Kemal ve bağımsızlıktan yana olanlar Anadolu'yu işgâlden kurtarmak için çalışıyorlardı. Bu yüzden M. Kemal'i sevmezler.57 Yorumla- +1 yıl
Bende akpli değilim ama sevmiyor bişey de demem ama şunu öğrendim ben bu konu hakkında 8 ay araştırma yaptım isim gereği Atatürk olmasa bu ülkede 250 bin şehit verildi fazla yuceltiliyor tapiliyor olmaması gereken bir şey daha sayılacak çok şey var ama şunu söyliyim adam gizli bir çok şeyi var
+1 yılBunun için bir araştırma yap, anlarsın. Mesela işe Osmanlı haritası ile Türkiye haritasını kıyaslamakla başla. Musulu, petrol kaynağımızı 3 kuruşa satmamızla devam et. Lanet olası şapka zımbırtısıyla Rizeyi bombalamasına da bir göz at. Sonra alfabeyi değişerek kültürümüzü altüst etmesine sebep bul. Var daha çok şey var kardeşim, bu topraklar Atatürkün babasının malı değil. Çok yanlışı vardı ama o da bizim bir atamızdır saygı duyulması gerektir
425 Yorumla- +1 yıl
Atatürkten önce Osmanlinn haritasi budu.
www.hakkindabilgi.biz/.../...anl%C4%B1-devleti.jpg
Musul Seh Saidin Isyani nedenile kaybetildi ve satilmadi.
Alfabe degiserek Kültür kaybolmaz, üstelik Alfabe degisiminden önce zaten Halkin sadece 5% okuma yazma biliyordu zaten.
Yukarda kendi Cevabimda dedigim gibi, Egitimsizlik ve yobazlik iste... - +1 yıl
@IzzyFoy Tatlım inkılap tarihi bilgilerinle konuşuyosun sonra da cahillik diyosun :) Git daha kapsamlı araştır devlet arşivine bak sonra konuşalım
- +1 yıl
@IzzyFoy ya Allahım arkadaşım resmi tarihi dediğin şeyi sen nerden gördün buldun ya da duydun? Devlet arşivi dediğim git Ankara kütüphanesine söyle görürsün. Tarih diye yutturdukları şeyle bir şey için binbir türlü demeç var.
- +1 yıl
@IzzyFoy ya he aynen kardeşim. Bide bize yobaz derler. yobaz dediğin kitle bitarafından uydurmuyo emn ol kimse durduk yere atatürke düşman olmaz. Birşeyleri araştırıp biliyodur. Ama atatürkçülerin kafa hep sabit çoğu ilkokul bilgileriyle ölümüne savunur ve aksini söyleseler de hiç demezler ki ulan böyle böyle diyolar acaba bu işin aslı ne, araştırıp göreyim diye. Yani bu ülkede gerici bir toplum varsa o da sizsiniz
- +1 yıl
Kendimi daha kac kere tekrar etmek zorunundayim? Isin asli bu kisileri Seriat istemesi, bunun icin Laiklik getiren Atatürkü karalama cabalari.
Isin asli budur kardesim, arkasinda baska birsey yok. Seriat Seriat diye öten cehalet ordusu var arkasinda baska birsey yok.
Umar kendimi tekrar etmek zorununda kalmam gene. Dedigin Atatürk karsitlari Tarihten hicbirsey bilmeyen, cahilerin teki.
Dedikleri hakkinda Photoshopta basitce uydurduklari seylerden haric birsey yok.
Tarih mi ögrenmek istiyorsun? Bir ilber ortayliya git. - +1 yıl
@IzzyFoy kardeşim sen ısrarla 'ben bildiğimi okuacam' diyosun. Hala şeriat filan diyosun ya bu adamlar durduk yere mi şeriat istiyorlar? Bak ben sana araştır diyorum farkındaysan. Araştırmış olsan zaten şakır şakır şakırdardın bilgilerini. Ben de sana bu böyledir demiyorum bile. Git araştır git devlet kütüphanelerine. Mesela Kazım Karabekirin kitabını oku. Atatürkün asker arkadaşı hani. Ali Fuat Cebesoyun oku. Oku yani. Burda insanlara cahil diye sallayana kadar o cahillikten kurtulup oku. Okuyup bilgilenmediğin sürece seni şu an muhattaba almıyorum. Oku gel, sonra savun bana öyle tartışalım.
- +1 yıl
Hayir cahil olduklari icin Seriat istiyorlar. Bu nedenle bu ülkenin Dindar kismi fakir ve cahilken, dinden uzak kismi daha Egitimli ve üstün bir gelir düzeyine sahip.
Bana oku arastir diyen kisi daha gözünün önünde dönen seyleri görecek seviyede degil.
Bu Atatürk karsitlarina bir bak diyerim, ve sen arastir ve sorgula bakalim bu Atatürk karsitlarinin 95% neden Seriatci ve Dinci diye ;) - +1 yıl
@IzzyFoy hala şeriat diyo ısrarla, he aynen ya kime laf anlatıyorum aynen
- +1 yıl
@andezittt 1850 demi atıldı? Ben buna gülerim :) Kazım Karabekir de şöyle demiştir ki 'Bu kabul edildiği gün memleket herc ü merce girer. Her şey bir yana kütüphanelerimizi dolduran mukaddes kitaplarımız, tarihlerimiz, yazılarımız ve binlerce cilt eserlerimiz bu lisanla yazılmış iken büsbütün başka bir şekilde olan hurûfu kabul ettiğimiz gün en büyük bir felakete maruz kalacağız.' Bence bu gayet de herşeyi özetler.. Ve sen araştır da bir sucunu bulamazsan gel söyle ben senden özür dileyeceğim :)
- +1 yıl
@andezittt
Aynen öyle, birsey söyleyemedi, söylemeyi birak benim dediklerimi bile anlamadi, en basit düsünce hareketlerini gerceklestiremiyor kendisi.
Kendisin bildigi birsey yok zaten. Buna demisler "Devlet arsivinde söyle böyle yaziyor" buda burda ötüyor diger cahiler gibi.
Devlet arsivi nedir, onu bile bilmez. - +1 yıl
@IzzyFoy sana orda bikaç sey yazdım geldin ilkokul bilgilerinle güya çürüttün. Peki ben sana ne dedim? Bu dediklerimi git arsivlerde araştır. Gelmiş bana diyosun ki bişey demedin. Hayır Türkçeniz mi kıt, Latin alfabesi kafa mı yaptı sizde? :D
- +1 yıl
Kazim Karabekir bunu demiste, ama simdi senin aklina hic mi bu sorular gelmiyor-
- Alfabe devriminden önce ama, kac kisi okuma yazma biliyordu?
- Önemli yazilar latin alfabesine cevrilemez mi?
- Osmanlicayida ögrenmede hangi engell var?
- Millet bir gecede Osmanlicayi okuyamaz mi kaldi?
Iste benim anlatmak istedigim de bu, sen en basit düsünce hareketlerini gerceklestiremiyorsun.
Sana bukadarini söyleyim, alfabeyi degistirip, gecmiste yazilanlar yok olmuyor.
Senin mantigina göre hareket edersek, Cince , Japonca ve Latin alfabesi disi yazilan her yazi bugün Latin alfabesini kullanan toplumlara ulasilmaz olmali. - +1 yıl
Ne yaziyormus bu devlet arsivlerinde? Sen gidip devlet arsivlerinde okudun mu?
Devlet arsivlerinde farkli birsey yazmiyor, öyle birsey yok kardesim.
Bu resmi Tarihi yalan oldugunu idda eden yobazlarin iddasi.
Bunu yapma nedenleride Laiklik karsiti olmalari, Laik karsiti olduklari icinde Atatürk karsitlari ayni zamanda.
Anlatiyorum anlatiyorum ama kafa basmiyor iste. - +1 yıl
@IzzyFoy Sen hangi dilin tam olarak tercüme edilebildiğini gördün.. Mesela dibine kadar eğitim gör git bir abdye bakim senin ingilizcen ingilizcemiymiş? Hiçbir dil asla birebir tercüme olmaz. Her zaman yanılmalar olur ki Osmanlyı anadili olarak bilen kaç kişi var, Osmanlıca konuşan kaç kişi var? Bunları hesaplamadınız işte. Ve o dili bilmeden o konuda yazıların ne demek istediğini tam olarak anlayamazsın , sadece eleştirirsin. Okuma yazma oranı ise alfabeyle alakalı değil o zamanki milletin görüşüyle alakalı. Eğitim seviyesi düşüktü. Ha o zaman eğitim şart haline getirildi çünkü Osmanlıcayı silmeye çalışıyorlardı bunun tek çözümü ise yeni bir alfabe ve zorunlu hale getirilen eğitim. Yani eğitimsizlikmiş filan bunlar tamamen göz boyama
- +1 yıl
keşke baban peceteye attırsaymıs :((
- +1 yıl
@andezittt bu siteyi bilmiyorum ben burdan bahsetmiyorum siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz cahilliğin ilacı yok malesef... ben arşivlere bakarım sadece net araştırmaları beni ilgilendirmez
- +1 yıl
Tamamda Dil degismedi zaten sadece Alfabe degisti :D
Dil konusundada yavas yavas degisim yasadik ama bu her dilde böyle. Örnek olarak bugünün Almancasi ile 100 sene önceki insanlarin konustugu Almanca ayni degil.
100 sene önce Almanlar daha farkli kelimeler kullaniyordu.
Osmanlidan kalma eserleri 1:1 cevirmek mümkün cünkü dil zaten bizim bildigimiz Türkce. Biz burda iki farkli dil hakkinda konusmuyoruz.
Egitim seviyesinin neden düsük olmasi konu degil, konu bu ülkenin 95% zamaninda zaten Okuma yazma bilmemesi.
Yani icabinda Osmanlica yerine Cin alfabesinide kullana bilirdik. Sen okuma yazma zaten bilmiyorsan, hangi alfabeyi kullandiginin ne önemi var?
Egitim sart haline getirildi cünkü ülkenin 95% okuma yazma bilmiyordu. Egitimi sart haline getirmeyeceklerdi de ne yapcaklardi? Böyle cahil kalmaya devam mi edecektin?
Cahil oldugunu kabul et, bosu bosuna kendinide benide devam yorma.
- +1 yıl
al bari şurdaki tarihçileri oku onlar girmiştir senin dediğin devlet arşivlerine.
ilber hocaya bari inanırsın :)
https://www.youtube.com/watch?v=jKjw5AboFgU - +1 yıl
@andezittt
İlber Hocayı anlamaz ki bu :) İlber Hoca eski Türkçe kelimeler (yani Osmanlıcadan kalma kelimeler) kullanır. Hani "kültürümüz" diyor ya, 50 yıl önce kullanılan türkçeyi anlamaz bile, ama "alfabeyi kaldırdı" diyor.
Baksana "Rize'yi bombaladı" diyor, yok artık balistik füze yolladı :) Musul'u "sattığımızı" falan sanıyor.
Bunlar sabahtan akşama kadar havuız medyasının evlilik programlarını, sörvayvırı falan izleyen tipler.
Sen de İlber hoca videosu aktarıyorsun. Gene de çabanı takdir ediyorum :)
+1 yılÇünkü Atatürk'ün yaşadığı bazı olaylar saptırılarak anlatılıyor. Bu gibi yazılarda internette yayınlanıyor. Bizim bazı insanlarımızda daha işin eğrisini doğrusunu kitaplardan araştırmak yerine internetten gördüğü bazı yazılara körkütük inandıkları için yanlış düşünüyorlar. Ha kimse sevmek zorunda değil saygı duymak zorundalar. Ben severmiyim evet çok severim.
10 Yorumla
+1 yılbende onlardan biriyim ve "ÇÜNKİ" sorun şu atatürk çevreci insandır. selanikte doğdu ve ozamanlar selanikin yarısı islam düşmanı idi atatürkte onlardan biri bakın chp düşüncesine ayrıca bu ülkeyi atatürk tek başına kurtarmadı yani o kadar büyük sayılabilecek biri değil laiklik kurallarını hepimiz biliyoruz ve getirdiği diğer özel kurallarıda anlatılacak çok şey var ancak buraya sığmaz
06 Yorumla- +1 yıl
islam düşmanı olan atatürkün annesidir demedim atatürktür dedim annesine bakarsan kardeşide kapalı idi ancak sağlam bir delikanlının oğlu gay oluyorken atatürk nede değişik olmasın
- +1 yıl
getirdiği kanunlar ispatımdır, yok kanunların tıpkısı çoğu ülkede var dersen, andrew mangonun atatürk ile ilgili bir kitabı ve ropörtajı var ropörtajda atatürkün sözleri; M. KEMAL: BENİM BİR DİNİM YOK VE BAZEN TÜM DİNLERİN DENİZİN DİBİNİ BOYLAMASINI İSTİYORUM. (YIL:1926) 3. BASKI SAYFA 532. inanmıyorsan araştır. bak senle bir çıkmazda anlaşalım, atatürk olmasaydı ülkemiz bu kadar güçlü ve büyük olmazdı elbette, ancak bizim tartıştığımız durum bu değil
- +1 yıl
unutmaman gereken önemli şeyler: atatürk olmasaydı osmanlı devletinin geri adım atmayışı ile musul ve kerkük Irak'ın değil Türkiye'nin olurdu , olmasaydı 12 ada Yunan’ın değil Türk’ün olurdu. ve daha onlarca güzellik kayboldu, chp, ve kemalistler neden cübbe takıp sarıklıları istemiyor, çünkü islam onlara göre suç'tur, katliam yapan chp, asan chp, kesen chp, ancak kötü olan erdoğan, herşeyi tartışmaya açığım tüm gerçekleri öğrenebilirsin
- +1 yıl
Olayi carpitma 12 ada ile Atatürk ün bir alakasi yok saçma sapan iftiralar atiyosun Atatürk zaten 12 adayi vermeyelim diyen ayrica tayipte chp de birbirinden beter senin tarafin belli oldu fazla konuşma musul vr kerkük de İngilizler tarafindan işgal edildi ve alindi adam napsin burada.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ün mal varligini bir araştır derim. Cumhuriyet yillarindaki mal varligina bir bak. O dönem de bir cok insan ac gezerken hele de savaş ve savas sonrası onun mal varligini incelersen biraz anlarsin... Diğer bir husus Türkiye kuruldu ama Osmanlı yok edildi. Manevi degerlerimizin basinda gelen halifeligi kaldırdı. Harf inkilabiyla alim bilge insanlarin bilgilerini gelece aktarilmasi engellendi. Bulgaristan a giden vagon vagon bilgi birikimi kitapların satilmasi ya da yakılması da hesap edelim. Neyse cok var bu şekilde
010 Yorumla- +1 yıl
1 Mal varligini lütfen arastir da yüzün varsa az kizarsin !
Bütün dünya istihbaratinda neredeyse, o dönem nasil anlatiliyor biliyor musun.. Kisisel cikar saglamayan tek lider.
Arastirmak zor degil. 1981de dünyada Asra adinin verilmesi öyle eftem püften degildi.
2 Osmanliyi yok eden bizzat Osmanlinin imzaladigi Sevr Antlasmasidir ! Bir padisah düsün ki bir halife düsün ki Ingiliz isgallerine karsi durmayin fetvasi veriyor ferman yayinlatiyor Kuvayi Milliyeye karsi !
3 O halife degil miydi ingiliz boyundurlugunda yasamak isteyen Sevr Antlasmasinda cikarilmak istendiginde Ingilizler tarafindan üzerine bastira bastira yazdirilan kalacak diye !
4 Ne alimi be kimi kandiriyorsunuz okuma yazma orani ne birader !!
Sorsam bir de dindarlik taslar.. Az yalandan korkun be..
Cevap sahibi+1 yılNeyse cok tatismayacagim. Arastirdim dinledim duydum. Ne arastirdin dersen sana soyliyeyim tbmm zabitlari diyeyim arşiv yani. Arastirmani da güzel yap derim sana. 4. Maddene ek yapayim. Okuma yazma dediginiz sey Latin harfini bilmeme sende kril alfebesi biliyor musun o zaman sende cahil oluyorsun. Japanca yazamiyorum diye ben okuma yazma bilmiyorum mu. Zaten kitapların yakilmasi kg ile Bulgaristana gonderilmesi o kitaplarin latin degil osmanlica yazilmasini okuma yazm bilmeye atalarin yazdi.
- +1 yıl
Tek bir soru sana.. Atatürkten 150 yil önce harf devrimi yapabilseydi Osmanli bu yobazligini sürdürecek miydin Osmanli icin..
Malum Atatürk devrimin fikir babasi degil alfabede 150 yil öncesine dayaniyor !
TBMM zabitlarini okumusta vs vs.
Cikar göster la bulgaristana gönderilenleri zabitlardan.
Cevap sahibi+1 yılKardes buyur oku sana okuma diyen yok. Kayıtlar orda. 150 yıl önce falan filan olamamış birseyi olmuş gibi düşünmenin manası yok. Bende istemesem eskiden olmuş degistiremezsin bazi seyi
- +1 yıl
Birader bir seyin var oldugunu iddia ediyorsan cikarip göstermek zorundasin siyasette ! Varsa buyur ortaya koy !
Yoksa siyaset konusma !
Atatürkten 150 il önce basladi !
1dünya savasina kadar da sürdü alfabe degistirme arzusu !
Kac tane deneme gecirildi.
Kaldi ki keske Osmanli degistirebilseydi de Arap isgalinden bir nebze kurtulsaydi dilimiz !
Cevap sahibi+1 yılSende birsey göstermedin ama
Cevap sahibi+1 yıl@Teğ-Men yukaridaki yazdigin fıkralar da cok güzel. Teşekkür ediyorum engin bilgilendirmeniz icin
Cevap sahibi+1 yıl@Teğ-Men bir mukabill
Atatürk'e cahiller saygı duymuyor. Bakın cahiller sevmiyor demiyorum , cahiller saygı duymuyor diyorum. Tarih bilgisi olan herkes Mustafa Kemal'in zor durumda neler başardığını bilir.
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUlan insanlar bu adamı sevmek zorunda mı yo
Bu topraklae muhabbeti yapmışsın ulan Doğuda Kazım Karabekir olmasaydı bugün ermeniler ruslar cirit atardı Kara fatma olmasaydı direnişe destek vermeseydi sütçü imam Fedakarlık yapmasaydı Hasan Tahsin ilk kurşunu sıkmasaydı bu millette iman Allah inancı olmasaydı Vahdettin ne kadar vatan haini desenizde tüm hazinesini Milli mücadele için vermemiş olsaydı o zaman atatürk babayı savaş kazanırdı bu ülkenin tek bir lideri ve sahibi o da Türk Milletidir26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSaygımda Yok Sevgimde ona saygım ve sevgim olanları yukarda yazdım
Cevap sahibi+1 yıl@Teğ-Men iyi araştır o zaman tüm servetini atatürke verip milli mücadeleye yardım etmeseydi bugün bu savaş zor kazanılırdı hocalarının sana anlattığı yalan tarihe değilde gerçek tarihi araştır
Sana kesinlikle katılıyorum bu ülkeyi nereden nereye getiren bir insana bile saygı çok görülüyor.
11 YorumlaBir cogu tarihi bilmiyor ya da tarihe kucuk bir pencereden bakiyor
Bazisi siyasi cikarlar icin bu sekilde davraniyor
En buyuk neden ise burasi turkiye burada meyve veren agaci taslarlar20 Yorumla
+1 yılSaygı duymayanlar yanlış yapıyordur. Ama kimse sevmek zorunda değil.
11 YorumlaEgitimsizlik ve yobazlik, arkasinda baska birsey yok.
20 Yorumla
+1 yılsevmeyen sevmez.. bu seni veya beni ilgilendirir mi?
36 Yorumla- +1 yıl
onun kurdugu ülke mi? bas git bisey bildigin yok..
- +1 yıl
Kim kurdu tayipmi kurdu cahil cahil konusmayin bu ülkenin ozamanlar basinda Rauf orbay Refet bele gibi adamlarla kurduk biz bu devleti saçma sapan konuşma köylerde Hatice baci ile kurduk ve ozamanlar şimdiki devletin başındakilerin hiçbiri ozaman yoktu ve kaçmadı. Adam şehitlerimiz varken kizina düğün yapiyo neyin kafasindasin ama 23 Nisan i falan kutlamiyo asil siz bir şey bilmiyosunuz biraz arastirin iki soytarinin lafina inaniuosunuz. Ben Türk üm diye geziyosunuz daha tarihinizi bilmiyosunhz ben değil siz bilmiyorsunuz ben arastiriyorum sizin gibide boş boş konuşmuyorum
- +1 yıl
1) Tayyip'i desteklesem de, AKP'ye oy attiysam da, ben parti mensubu degilim, ve parti tutmuyorum. ülke menfaatine hangisi yararliysa, ona oy atarim.
2) Mustafa Kemal olmasaydi, bu ülke yine kurulurdu. Hatta, Mustafa Kemal ve yandaslari (ittihad terakki veya jön Türkler) olmasaydi, Osmanli'daki bir çok aleyhte olaylar olmaz, birinci dünya savasi'na belki de katilmazdik.. benim tarih bilgilerimi sinama.. zira yaptigim ve yapacagim arastirmalarin yakinina bile ulasamazsin - +1 yıl
hönk !
Birader o zaman yapacagin arastirmalari biraz daha derinlestir. Atatürk ün Ittihat ve Terraki de düsündügün kadar rolü yoktur. En fazla rol Enverindir !
Ha evet Atatürk olmasa ortada bir devlet olurdu da.. zaten olmustu da.. Padisahindan halifesine ingilizlerin belirledigi isimlerce yönetilecek, topraklarda sevre uyulacak.
Misal mi
Irak..
+1 yılhazır olan bir ülkeyi bende kurarım. sadece ismini değiştirdi. cephede herkes emir verir. önemli olan canı pahasına savaşmaktır. cephenin kilometrelerce arkasından emir vermek değil!..
13 Yorumla- +1 yıl
peki bayan çok bilmiş...
+1 yılAlkolik oldugu icin kadin duskunu oldugu icin sevmiyorlar. Ask acidi cekince iviyorlar ama ataturkun kac askeri oldu ne acilar cekti ama bunu dusunen yok suanki isimlerini bile once allaha sonnra ataturke borclular.
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle ünlü olan herkesi işlerinden ziyade kişilikleriyle yargılıorlar
+1 yılÇünkü bu ülkede hala şerefsiz, cahil ve nankör olanlar var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha geçen gün sormuştu bunu :D
insanlar nankördür tatlım olay bu :)10 YorumlaHatasız kul olmaz. Onlarda Atatürk'ün bu hataları ile vurmaya çalışanlardır.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kurduğu partinin başındaki güzel kardeşim hala halka guvenilmemeli diyor. Her fırsatta muslumanlarin gözünü korkutuyor. Erdoğan neden yıkılmiyor sorusunun cevabı muhalefet liderleridır
21 Yorumla- +1 yıl
@Erdemklc Kurdum doğrudum atılganım :D
+1 yıl11 Yorumla
+1 yılİnsanları zorla birine saygı duyurmaya çalışmaktan vazgeçin bırakın herkes istediğine saygı duysun.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen de atatürkü sevmeyenlere saygı duymuyosun?
Sevmiyorum. Sevmek zorunda da değilim. Yeter11 Yorumla
+1 yılBunu Atatürk olarak sınırlandırmak yanlış çünkü o sorun bütün insanlarda var. Bende ateistleri anlamıyorum mesala.
00 Yorumla
+1 yılosmanlıyı yıkması sebebi ile dostum
319 Yorumla- +1 yıl
osmanlıyı atatürk yıktı dostum
- +1 yıl
dostlarım konu iki yönlü olarak ele alınabilir. Birincisi şu osmanlı birinci dünya savaşı akabinde mondros ve serv i kabul etmiştir. bu anlaşmaların içeriklerini sanırım biliyorsunuz. yani imparatorlugun itilaf devletlerince paylaşılmasını onaylamış ve ingiliz mandası altına girmiştir. işte bu süreçte atatürk bir osmanlı subayı olarak bunu kabul etmemiş ve kurtuluş savaşını başlatmıştır. ingilizler ile işbirligi yapan osmanlı devleti atatürkü vatan haini ilan etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarmıştır. neticesinde atatürk bu savaşı kazanmıştır ve yurt düşmanlardan temizlenmiştir. yani osmanlı kurtulmuştur. ama gel görki atatürk osmanlıyıda saltanatı kaldırarak yıkmış ve türkiye cumhuriyetini kurmuştur. atatürk aslında savaş döneminde halkın destegini almak için osmanlıyı bu savaş sonunda kurtaracagını ve halifeligin devam edecegini söylemiştir. örnek amasya genelgesi , erzurum kongresi.
- +1 yıl
. bahsettigim maddeler açıkça vardır. fakat savaş sonrası atatürk kendisi ile savaşan birçok subayın osmanlı devletinin devam etmesine yönelik görüş beyan etmesine ragmen örnegin; ali fuat cebesoy, rauf orbay, refet bele, kazım karabekir ki bunlar türk tarıhinin çok önemli kişileridir. atatürk bunlarıda dinlememiş ve osmanlının yıkılacagını söyleyip tc ni kurmuştur. hatta bu karşı çıkan arkadaşlar daha sonra kazım paşanın başkanlıgında terakkiperver cumhuriyet fırkasını kurmuş ve şeriatçılar bu partide toplandıgından atatürk bu partiyi kapattırmıştır. yani osmanlıyı atatürk önce kurtarmış sonra eski sistem devam edemez diyerekten yıkmıştır. vede osmanlının fiilen sona erişi 1924 saltanatın kaldırılmasıdır buda 1923 ten sonradır yani cumhuriytin ilanından sonra. bunu kaldıranda yine mustafa kemal atatürktür.
- +1 yıl
Osmanli dedigin gibi görevlerini yerine getirmedigi icin Atatürk ve arkadaslari kendi devletini, kurmuslardi zaten.
İstanbul Hükümeti vardi ve Atatürk ve arkadaslarinin kurdugu Hükümet vardi.
İstanbul Hükümeti hicbirsey yapmadigi halde, üstüne Milli Mücadeleye darbe yapmaya calistiklari halde, kurtulmus bir Türkiyenin neden basina olsun?
Atatürk ülkeyi kurtarip hicbirsey yapmayip Vatani batiya satan bir Saltanata geri mi verecekti Vatani?
İstanbul Hükümeti yani Osmanli, bati tarafindan yenilmistir, olay böyle bitti. - +1 yıl
tabi sende o bakış açısıyla haklısın osmanlı zaten sevr i kabul etmişti ve sevr zaten osmanlının tarihte hukuken sona erdigi bir andlaşmadır. ama kurtuluş savaşının kazanılmasıylada zaten sevr imzalanıp yürürlüge girmeyen bir anlaşma olarak tarihe geçmiştir. düşünkü osmanlı misak-ı milli sınırlarına bile karşı çıkmaktaydı. tamamen ingiliz güdümündeydi çünkü hatta saltanat kaldırılınca osmanlı halifesi vahdettin ingiltereye sıgınıyor.
- +1 yıl
yani buda bir bakış açısı ama şunuda unutmamak lazım atatürk milli mücadeleyi sürdürdügü sırada savaş kazanıldıktan sonra halifeligin devam edecegini halka söyleyip bu şekilde halkın destegini almıştı. hatta sana erzurum kongresinden bir örnek vereyim madde şudur:Ulusal güçler padişah ve halifeyi kurtaracaktır. Yani halifelikle yönetilen bir imparatorlugun halkından bahsediyoruz. dolayısı ile halk destegini arkalarına almak için osmanlıyı yıkacaklarını belirtmemiştir atatürk milli mücadele yıllarında.
- +1 yıl
Halifeligin kaldirilmasinin nedeni var. Benzer bir nedenden dolayi Yavuz Sultan Selim zaten kilic ile Halifeligi kendi üzerine aldi.
Ayni ülkede iki iktidar olamaz, bu hem ic karisiklara neden olur, hemde düsmana kapi acar.
Emperyalist gücler TBMM ile Halife arasini acmak icin bircok oyun oynadi.
Halife ülke yöneticisi gibi davrandi, bu nedenlerde sonunda Halifeligin kalkmasina neden oldu.
Aynen nedenden dolayi Yavuz Yultan Selim Halifeligi kendi üstüne aldi, ayni yerde iki iktidar olamaz kardesim. - +1 yıl
yani dedigin gibi zaten iki seçenek vardı bunlardan biri kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra osmanlı devleti aynen vahdettinin halifeligi altında devam edecekti ki bunu atatürkün cephede birlikte savaştıgı birçok arkadaşı savunmuş ve atatürke muhalif olmuşlardır yani ona osmanlıyı kurtardık ve tamam işte artık yapacak bişe kalmadı sen köşeye çekil demiştir. ama atatürk bu sefer onlarada muhalif olmuş ve tc ni büyük zorluklarla kurmuştur. ve sanıldıgı gibi bütün halk ona destek vermemiş şeriatçı birçok grup ona karşı çıkmıştır. yine İstiklal mahkemelerinde de bu gerici kişiler yargılanmıştır. atatürke izmirde 1928 de suikast düzenleme girişimide yine bu gerici unsurlar tarafından yapılmak istenmiştir. ama neticesinde atatürk günümüz cumhuriyetini kurmuştur. ve osmanlı torunları hala gördügünüz üzere durumdan memnun degildir.
- +1 yıl
1 Lütfen kaynak gösterdigin bildirileri kongreleri incele cünkü o kongrelerde Halife-Padisahin vatan haini oldugu anlatilir ! O kongrelerden sonra ülkede Namik Kemallerden o günlere uzanan milliyetcilik vatanseverlik akimi yükselir.
Atatürk Kurtulus Savasinda hilafeti kullanmadi. Zaten Atatürke tutuklama degil ölüm emrini veren halife idi !
2 Ali Fuat, Rauf vs Monarsinin yikilmasina karsi degildi. Kazim Karabekir ise ne kadar karsi olursa olsun o da kabullenmisti ve Amasya Genelgesini bizzat onaylamisti.
Kazim Karabekir in Atatürk ile sorununun nedeni askeriyedir.
Atatürk mecliste asker istemedi. Meclise gelecek komutanin o günden itibaren askeriye isini birakmasini istiyordu.
3 Atatürk Osmanliyi, isgalden kurtararak yikmadi !
1920 yilinda TBMM acilarak zaten Osmanliyi tanimadiklarini ortaya koydular. - +1 yıl
bak bir örnek vereyim şimdi mhp li muhalifler, mhp de kongre olmasını istiyorlar. devlet bahçeli ise buna karşı çıkıyor ve kongre isteyenleri , karanlık güçlerin emellerine hizmet eden kişiler olarak görüyor. demediginide bırakmıyor. sen muhaliflerin bahçeliye tek kötü laf ettigini gördün mü? hala abimiz diyorlar ona mitingte yuhalayan oldugunda direk müdahale ediyorlar. neden? çünkü onun bir adı bir saygınlıgı var. ve de onu karalamak geçmişlerini karalamak olur. tbmm olayıda öyledir hiç bir zaman padişah halife kötülenmemiştir. hatta tbmm Ankara müftülügünden bu hareketin dinen caiz olduguna dair fetva yayımlatmıştır. kendi aralarında vatan haini olarak gördükleri dogrudur ama halk ile bu şekilde paylaşılmamıştır. Osmanlının bir yanlış içerisinde oldugu ve tbmm nin halifeligi kurtarmak için savaştıgı belirtilmiştir. cumhuriyet kurulacagı hiçbir zaman açıkça söylenmemiş ancak dolaylı belirtilmiştir. bknz:"milletin bagımsızlıgını yine milletin azim ve kararlılıgı kurtaracaktır"
- +1 yıl
Hicbir zaman !
Kurtulus Savasini düsün. Ortada Padisahin yayinladigi fermanlar var, seyhülislamlarin fetvalari var dogrudan dogruya ingilizler ile isbirligine girin diyor kurtulus savasina katilani kafir ilan ediyor öldürün diyor mustafa kemalin ölüm fermanlari okunuyor !
Sen kalkmis diyorsun ki bu halk hilafet icin savasti..
Dogru tartisalim rica edicem.
Mehmet Akif bile kurtulus savasinda sehir sehir gezip padisahin ihanetlerini anlatti.
Kimse padisah icin hilafet icin savasmadi.
Vatan icin namus icin savastilar ! - +1 yıl
valla dostum ben sana var olan şeyi söyledim ama şuda bir gerçekki bir sistem degiştildiyse onun isteyenleri muhakkak vardır. sadece bir kişi toplumda hiç bir karşılıgı olmadan bir sistemi degiştiremez. birde cumhuriyetin ilanındaki temel etkenlerden biride birici dünya savaşından sonra birçok dünya devletinde cumhuriyet yönetimlerini kurulmasıdır. yeni bir sistemdir yani. mustafa kemal de batılı medenitlerden alıyor zaten bu sistemi. ve toplum tarafından sevilen birisi oldugundan bu sistemde benimseniyor. ki kendisini sevmeyen kesimde cumhuriyetin ilanından sonra sevmemeye başlıyor zaten ki halada onların torunlarının çok sevmedigini görüyoruz kendisini
- +1 yıl
Rauf Denktasin cok güzel bir konusmasi var..
(Aslinda bunu programda degil de aslini bulsak ne güzel olur. )
https://www.youtube.com/watch?v=ieNk4F-labA - +1 yıl
güzel bir konuşma dostum
+1 yılçünkü onlar tek gecelik kadın evladı
10 Yorumla
+1 yılDuymuyorum. 🚬
#rr30 Yorumla
+1 yılçünkü kanları bozuk onların
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılonlar bu iktidarla türedi
10 Yorumla cahiller çünkü
30 Yorumlacanım onlar boşver 😊
00 YorumlaBisi derdim de onlara neyse
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 355 cevap paylaştı. Cehalet ve ihanet
30 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi