Sizce laiklik kalkarsa ne olur ülkede ne gibi değişiklikler olur siz laiklik kalksın ister miydiniz?
Cevabın nedir?
Kalksın ve ya kalkmasın ama şunu belirteyim ki bu ülkenin başına çakma laikçiler yüzünden geldi..
Şöyle ki;
Laiklikten yararlanan sosyalistler, solcular ve bu ülkeye düşman örgütler laiklikği kulanarak Türk örf, adet, göreneklerine milletin manevi ve dini değerlerine zarar vermektedir. Türkiye de çıkan sorunların %50 si sosyalistlerin laikliği kullanarak ülkeyi geri götürme çabasındadırlar.
https://i.hizliresim.com/21b22d.png
mesela şu resmi en fazla dinsizlerin ve solcu laikçilerin yapabileceği bir iştir. Bu ve bunun gibi binlerce örnek bulunmakta.31 Yorumla
Soran+1 yılYazarken verdiğin emek için teşekkür ederim ve bende aynı görüşmeyeyim... 👏🏻👏🏻👏🏻
En İyi Cevaplar
yav. Atatürk:
“Bizi yanlış yola sevkeden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir. Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz.'' 192321 Yorumla
+1 yılTürkiye Cumhuriyeti laik bir devlet olmalıdır. benim bir yetkim olsa böyle düşünen herkesi görevden alırdım. yavaş yavaş geri kafalı olmaya başlıyor insanlar. gerçekten böyle ülkenin kötülüğünü isteyen vatandaşlar gördükçe çok üzülüyorum ağlamak istiyorum. hepsinden nefret ediyorum.
tamam dinim islam olabilir ama bu da olmaz Atatürk bize önderliğinde böyle mi öğretti. Atatürk biz böyle yapalım diye mi bu ülkeyi bize emanet etti.
laiklik asla kalkmayacak. kalkarsa ben de isyan çıkarır , halkı ayaklandırırım. laiklik geri gelmek zorunda kalır.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzaten kadınmıyız malmıyız belli değil erkeklern gözünde bide laiklik kalkarsa vay halimize.
71 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok haklısın 👏🏻👏🏻👏🏻
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
31Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki kalkmamali. Bu ulkede sadece muslumanlar yasamiyor. Isteyen istedigi dini yasayabilmeli ayrica bu ulkenin bir kurucusu var. Burda bir halt bilmeden kaldirilmali diyenler o agir sartlar gelince altinda ezilecekler, gelsin bik bik bik demek kolay hanginiz biliyosunuz seriat ne, sartlar neler? Seriat gelsin diyenler kimler biliyor musunuz, karisini ortup sokaga cikartmayip kizini okula gondermeyip kendisi sokaga cikinca sevgilisiyle bulusup, elalemin karisinin kizinin bacaklarina kalcalarina goguslerine bakan bes para etmez adamlar aslinda onlar. Bu ulkeyi ne tayyibe ne akpye yedirtmeyiz %52 sizseniz %48 biziz bir uyanik siz degilsiniz
30 Yorumla
+1 yılYorumlara baktım da laiklik gitsin diyenlerin tamamı laiklikten bihaber. E bunlara secme hakkı verirsen ulke elbet bu halde olur
45 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
- +1 yıl
Sen de bilmiyorsun
Soran+1 yılNerden varıyorsun bu kanıya
- +1 yıl
Aşağıdaki yorumlarından
+1 yılManyak mıyım isteyeceğim.. Dünyadan haritalardan siliniriz. bir bka yaramaz ülkeyi batırır. Zaten diğer ülkelerden yeterince güçsüsüz iyice bku yeriz
12 Yorumla
Soran+1 yılİsteyen çok fazla var...
- +1 yıl
Maalesef onlar körü körüne dine bağlanmış her seyi bildiklerini sanan ama hic bir bk bilmeyen cahil koyun sürüleri..
+1 yılUlan 50 kisi sordu bunu laikligin l sini bilmeyen adamlar anayasaada ne icerir ne yazar yukumlulukleri ni bilmeyen adamlar burda laiklik kalksa ne olur tantanasi caliyor zaten laiklik bizim ulkemizde düncesel ve hukuksal olarak yerlesmis birsey bir hukuk devletiyiz biz laiklik kalkinca mahkemeler in yerini kadilar imamlar almayacak yine ayni hukuk ayni devlet duzeni devam edecek
10 YorumlaBasta sunu soyleyeyim diger iran suriye gibi medeniyet anlaminda gerileriz. Medrese egitimi baslar kizlara verilen haklar gider basta medeni kanununda gecen haklarimiz gibi sosyal devlet anlayisi gider devlet ilerlemek yerine geriler egitim duser halk bilincsizlesir (suan bile bilincsizce kalksin olcagi varsa olur yaklasimindayken insanlar) anayasanin ilk 3 maddesi ihlal olur ki bundada degistirilemez yasa olarak geciyo anlicagin laiklik giderse bir kadinin elinden hersey gider
20 YorumlaGündem konusunda 498 cevap paylaştı. Dine yaklaşan bilimden uzaklaşır bence.
OrASINI Geçtim şu adamlar 1 kerede mantıklı bir cümle kursun bir kerede bizi ileri getirecek bir işte bulunsun valla bıktım küfür edicem olmucak şimdi22 Yorumla- +1 yıl
Insanlar sadece tarih derslerinde laikligi din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi olarak gordugu icin neyin ne demek oldugunu bilmiyolar verilen haklar ozgurlukler cogu buna bagli zaten hangi kiz cocugu laiklik kalktiktan sonra ozgurce okuluna gidebilcek sorarim bide laikligi kullananlar diyolar acaba dinimizi kullananlarin yaptiklarini gorup duymazdan gelmeseler bu dusunce yapisina devam edebilcekler mi merak ediyorum
- +1 yıl
@hollybite Haklısın aynen katılıyorum. Kadın alt başlıklarda demişki çok sevinirim gelirse türban takarım (bak bak müslümanlıga ne yaptılar) a canım a saf insan türban allah için takılır sen adamların bir hareketiyle türban takıyorsun haşa sen kime tapıyorsun?
Şimdi adamlara bu şey geliyor oooo türkiye dinine 4 elle sarılacak! YANLIŞ -Türkiye daha çok torpilin daha çok para aklamanın tam mekanı olacak senin çocugun okuluna (abartmadan) istedigi şekilde gidemiyecek. Gerçi ne degişir şu an bile daha zekası oturmamış çocuklara türban takıp ilk okul sıralarına oturtuyorlar://
Laikligi kim kullanmış ben bilmiyorum ama dini kullananlar açık net bellidir bunların tayfası hala görmüyor gözleri kör kulakları sagır çomarlar... Türkiyede din düşmanlıgı son yıllarda artmış gibi ya da bunu dışa vuran insanların sayısı arttı bunun sebebide açık net kesin birşekilde bu tür davranışlarda bulunanlar. Uyu türkiyem uyu 2023 gözle, bakalım ozaman başımıza neler getirecekler...
Gündem konusunda 798 cevap paylaştı. Laik değiliz ki zaten :S kalksa ne olur kalkmasa ne olur :S
33 Yorumla
Soran+1 yılŞu an o durumdayız zaten
Soran+1 yılKesinlikle öyle olur
+1 yılÜlkenin içine etme derdindeler resmen laikliğin kalkmasını savunanlar sanıyor ki o kafalarında kurdukları ülke ortaya çıkacak. ama onlara kocaman NAH demek istiyorum. laiklik kalktığı an biter herşey.
20 Yorumladevletin ( hukuk, sosal hizmetler vs vs) her ayrı kitle üzerindeki tarafsız bakış açısı biteceğinden ve sadece kendi gibi düşünenlere hitap edeceğinden ortaya büyük problemler çıkar... bizi biz yapan değerler biter...
10 YorumlaZaten olmayan bir seyi kaldiramazsin
Solcular basinda ortu var diye sag kesimi okutmazken laiklik mi vardi?30 Yorumlaolan siz kadınlara olur inşallah kalkarda ben o ak partiye oy veren sal4k kadınları görürüm.
21 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum...
Buda thomas a cevap
Kusura bakma ablacım buraya yazıyorum.
Hayırdır kardeş gerçekler zoruna gitti onu anladıkta neden kendini ferahlatmak için mesaj atıp niye hakaret ediyorsun?
Adamı böyle tuş edeler.😏00 Yorumla
+1 yılistemem. laiklik kalkmamalı. heme türkiye için gerekli bir şey.
20 YorumlaLaiklik çok suistimal edildi ve yine edilebilir, laiklik olgusunu Islami yaşama engel olmak, hatta islami kurallari degistirmek için kullananlar bile oldu. . O yüzden Anayasa dam kalksa da sorun değil, zaten Dünyada iki üç ülkede var,
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSözde laik bu ülke zaten. Kalksa da pek bir şey değişmez :)
30 Yorumla
+1 yılİşte bunu sorgulama hatasına düşersek ne Türkiye kalır ne de Türk milleti.
16 Yorumla
Soran+1 yılNe yazık ki bu durumlara geldik ama şu an bu Şüpe oluşuyor ülkenin 2. En yetkili kişisi bunu söylerse insanlar da sorar...
- +1 yıl
Ben ülkenin en yetkilisi olarak sadece Atatürk'ü görüyorum. 1 asır önceki düşünceleri ve sözleri bugün geldiğimiz birçok noktaya ışık tutuyor. Ben Atatürk'e sevgiyle kalpten bağlıyım.
O şeriatçı dediğimiz ülkelerin hangisi Suriyeli göçmenleri alıyor? Sözde müslüman olan
Hangi arap şeyhi Afrikadaki yardıma muhtaç su bulamayan çocuklara yardimci oluyor?
Hangi birisi dünyanın tüm ayakta alkışlayacağı bir davranış sergiliyor?
21. Yüzyılda neden hâlâ Atatürkü laikliği tarşıyoruz? Yoksa birisi düzene çomak sokmaya mı çalışıyor?
Nedir bu isyan? Laikliği istemeyen buyursun gitsin ülkeden. Biz böyle mutluyuz
Soran+1 yılBen laiklik isiyorum zaten inkar eden mi var ama şu an için en azından üstün yetkili biri kalkacak diyince insan tedirgin oluyor
- +1 yıl
@Natureland helal olsun eline saglik valla sinir oluyorum su konuyu bilmeden yorumlayanlara bugun okulda konusu gecti yas olmus 20 adamin dedigi olcagi varsa olur Şu an zaten noldugu bile belli degil tek sorum suydu onlara ulke isgal altindayken Atatürk ve silah arkadaslarida bizim gibi oturup olcagi varsa olur deseydi ne olurdu butun hepsi sustu sadece sunu dusunun. peki ya bu toprakta kan doken ecdadimiz otursaydi biz gibi sadece dusunup gecseydi nolurdu ya da bu zamana kadar biz laik bir devletiz diye ovundugunuz laiklik nolduda simdi sorgulanir oldu
- +1 yıl
- +1 yıl
@hollybite o kadar haklısın ki ben de seni yürekten tebrik ediyorum ağzına sağlık.
İnsanımız daha dinozorlar yaşıyor zannediyor
Eğitim sistemimiz bizi aptallaştırıyor
Ülke kaynakları bilimde çığır açmaya imkan vermiyorken
Zaten yeterince kısır döngü içerisindeyken niye bizi ileriye, geleceğe taşıyacak bir şeyler yapamıyoruz
Çünkü o kadar saçma meselelere bizi meşgul ediyorlar ki kendimizi unutmuşuz
Ha ecdad mı, onu "laikliği istemiyorum" diye göğsü gerine gerine ortalıkta gezenler çoktan unuttu
Gizli Üye(36-45)+1 yılHristiyanlar olarak kendimizi asla ezdirtmeyiz ikinci bir OsMALLI'ya izin vermeyiz kendimizi savunuruz savaş isteyene savaşa hazırız
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Katsuro
www.beyince.net/yazi/turk-oglu-turk-papa-eftim/
Evet savaştık yarı cahil kardeşim
Öğren- +1 yıl
Hristiyanlar bu ülkede çok ezildi, Osmanlı arapçı zihniyetle Bizansa, Avrupa devletlerine çok zarar verdi, halen devlet hristiyan dininin yayılmaması için çaba sarf ediyor, kiliseye saldırılar, çatışmalar, tehditler de oldu, hristiyanlığın yayılmasından korkuyorlar. Anadolu Hristiyanların hakkıdır, bu topraklar onlarındı, Anadolu bir gün Hristiyan olacak, bu topraklar vaad edilmiş topraklardır...
şerat geri gelir
zina edenler taşlanarak öldürülür
ama bugün izledim başbakan laiklik kalkmaz diyor
hem kaldırılarsada ülkücüler izin vermez00 Yorumlabu soru bugünlerde çok sorulmaya başladı, propoganda mı yapıyonuz kalksın diye...
05 Yorumla
Soran+1 yılŞahsen amacım kalkmamasını sağlamak
Soran+1 yılİltifatın için çok teşekkürler
Soran+1 yıl😊😊😊
+1 yılLaikliğin canı cehenneme. Zaten varla yok arasıydı. Şimdi iyice rahatlarız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalkarsa kalksın napalım? Millet aç daha laiklik mi kaldı?
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet merak etmiyor çünkü hiç bir hakkım yok.
Cevap sahibi+1 yılKonuşmak suç gibi bişey.
çok güzel olur bu ülkedeki gereksizler hak ettikleri gibi sürünürler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu laiklikse eger. Kalksin. Ben laik bir ulkede yasadigimi dusunmuyorum
20 Yorumla
+1 yılLaiklik şu anda yokki zaten :D
51 Yorumla- +1 yıl
ha hiç bir zaman yoktu o ayrı
laiklik kalkarsa herkese zorla islam dayatılacak.
10 Yorumla
+1 yılKaldırılmalı bence
414 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
İstemiyorum
Soran+1 yılKaldırılmasını istemen için bir neden olmalı...
- +1 yıl
Hukuk düzeninin Allah'ın c. c. kuralları yani şeriat olması görüşündeyim. 90 yıldır bütün yapılan din düşmanlıklarına laikliiiik diyip durdular.
- +1 yıl
Çok merak ediyorum, ülke savaş halindeyken din düşmanlığı nasıl ve ne şekilde yapıldı?
- +1 yıl
@Natureland Anlayamadım?
- +1 yıl
90 yıl önce diyorum; ülke belini doğrultmaya, yaralarını sarmaya çalışırken nasıl düşmanlığı yapıldı?
- +1 yıl
@Natureland Laiklik Atatürk'ün hasta olduğu sıralar 1937 de bir kelime olarak anayasaya girdi.
- +1 yıl
Sorum bu değildi aslında.
Sadece kelime olarak girdiyse neyi değiştirdi bu zamana kadar?
Ne zararı oldu ülkeye - +1 yıl
@Natureland Ohoo anlatmakla bitmez, görmemek için kör olmak lazım.
- +1 yıl
Sizi anlıyorum
- +1 yıl
@Natureland Bende sizi merak etmeyin.
- +1 yıl
Din düşmanlığını (!) görmek için 90 yıl geriye gitmeye gerek yok. Bunun için son 15- 20 yılda yaşamış olmak yeterlidir.
- +1 yıl
@Natureland Elbette o kadar gitmeye gerek yok. Benim annem baş örtüsünü öğretmenler odasında açıyordu normalde, okulun dış kapısından baş örtülü girdi diye soruşturma yedi. 15 sene önce.. Neden laik ülkeyiz ! Alsınlar başlarına çalsınlar laikliği !
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKalkamaz. Oyle sacmalik yok.
20 Yorumla Laik bir ülkemiz olmaz.
10 Yorumla
+1 yılLaiklik nedir ki özgür şekilde yaşıyalım yeter
10 Yorumla
+1 yılülke kalmaz ki tıpkı şuanki gibi
00 YorumlaDin ile devlet işleri birleşir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklik bize laik değil :)
30 YorumlaEeeeh biktim bu sorudan
00 Yorumlahiç bir şey olmaz ne olacak
10 Yorumla
+1 yılÜlkeden giderim
10 Yorumlaşeriat geri gelir
10 Yorumlaİran gibi olur
10 Yorumla
+1 yılHerkes Köyüne döner.
00 YorumlaCok güzel olur
20 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında