1950 yılında Dinler arası diyalog denen pisliklere mektup yollamış. Said nursiciler bakın hele, fikirlerinizi alayimm bunuda destekleyenlerdenseniz ozaman demekki bu adam halleden sevileceek bir adam. değil!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendisi hakkında daha doğrusu eserleri hakkında bedüizzaman hakkında bilgi sahibi değilim çünkü hiç bir kaynağını okumadım.
Bildiğim kadarıyla kendisi Bitlis doğumlu bir islam alimidir.
Kürt kökenli olduğu için Kürtten islam alimi mi olur diye dışlanmıştır.
10 yaşına kadar medrese eğitimi almış
Medreselerde eğitim vermiştir.
Tam tarihini bilmiyorum ama 1870 gibi bir şeydi Vanda ilim ve dini eğitim veren bir medresenin kurulmasında öncülük etmiştir...
Şu an okunan Bedüizzaman adlı kaynağının kendi kaleme aldığı bedüizzamandan farklı olduğu nur cemaati tarafından değiştirildiği iddia edenler var.
Ben tasvip ediyormuyum hayır...
İttihadi Muhammedi fırkası adı altında bazı isyanlarında öncülüğünü yapmıştır...
degıstırıldıgını ıddıa edıyorlarsa kendı kendılerını yalanlamak demek olur bu daha aptalca ve mantıksız. oyle soylemelerı
O kadarını bilemem...
Bunu onlara sormak lazım.
www.sorularlarisale.com/.../...n_tasarruflari.html
degıstırılmemısmıs. oyle soyluyor. ben tasvıp etmedıgım ıcın benlık bır sorun yok :) nurcular dusunsun
@illalazımmıki Aynen öyle bedüizzamanı okuyan ve yaşamına dahil eden uygulayanlar düşünsün.
Nur cemaatine mensup olan fetocular düşünsün. 😊 Benden aldığını bana niye satıyon kız tereci 😄
Okumadım ama okuyacağım bedüizzamanı bir gün bakalım ne yazıyormuş.
gıcık etmek ıcın :D fetoşşşcuların kendılerıne hayrı mı var :) ama adamın bedduaları cok komıktı :D hatırlayınca gulme geldı
@illalazımmıki pis gıcık 😄
Beddua etmek fetocularda gelenek zaten o yüzden bedüizzamancı demek ki 😄
Bunlar 😄
Feto cumu? İnsanlara lakap takmanın ne denli yanlış olduğu okuduğun fıkıh kitaplarında yok sanırım
Unutma alimi sokan akrep ölürmüş ona göre söyle söLerini
Ne istanına öncülük etmiş
@sosyolojiss onu ben demiyorum ak çocuklar diyor takan ben değilim.
Takanlara söyle onu.
Fıkıh okumam ben benim kılavuzum kuranı kerim.
😉
@sosyolojiss alim var alim var hepsini değil tevhid ehli alimler için geçerli o
Neyse burda size daha fazla cevap vermeywcwğim çünkü haddinizi aşıyorsunuz
@sosyolojiss haddıımızı asmak mı? bırsey derdım de sana fazla agır kaçar. bana haddını asanlara ne yapmalıı?
@sosyolojiss banada çok şey söylüyorlar hemde direk kişiliğime hakaret ediyorlar.
Ama ben kimseye haddinizi aşıyorsunuz demedim.
Ne dedik ki haddimi aşıyorum.
bosver ben burda cok agır konusurum bırılerını fena kırarım o yuzden fıtneyı buyutmeye gerek yok. atıma laf edenın eşşegı olsa derler. benı elestıren aynı seyı kendısı baska fıller ıle yapmıcak.
@illalazımmıki sana haddini aşan varsa sen onlara istediğini diyebilirisnin o seninle alakalı benlik bir durum yok sadece lakap takmayın insanlara karşı fetöş fettoş gibi ifadeler kullanmayın dedim o kadar.
sana ağır hakarette bulunan ya da söz söyleyen varsa oda onların karakteri ben onlardan mesul değilim... @neslitükenmişerkek
@sosyolojiss o ıfadelerı sen kendın de kullanma kı haklılıgını kabul edelım. su anda haklı degılsın kuru gurultu yaptıgın sey.
@illalazımmıki hangi ifadeleri fetö gibi ifadelerimi?
@sosyolojiss uzatma uzattıkca fıtne çıkıyor.
Lan oranızdan buranızdan sallamayın. Said-İ Nursi'ye sırf Kürt olduğu için neler yaptınız. Ona Kürt devleti kuralım dediler o reddetti. Böyle bir zat hakkında bile atıp tutuyorsunuz adamın mezarını bile kaybetti bu Kemalist rejim. Said-İ Nursi'ye laf söyleyen cahilleri Allah bildiği gibi yapsın.
Uydurmak mi? O sizin gibi cahilerin işi. Ben burda kaynak belirtim! Ama verecek cevabın dahi yok boş şeyler yazmaktan başka !
Kaynak?
kaynak verim demişşinde kaynak değil o olmuş demiş yapmış yazmışım mış muş yani, ama öyle birşey var fakat o mektubu okumalısın ne yazıyor diye.
sana kalırsa fatihte hain o zaman oda katoliklere yaşam hakkı vermiş kiliselerine ses etmemiş onlarla muhabbet etmiş byu konularda vs vs
sovyet tehlikesine karşı papa la ittifak teklif ediyor ne var bunda müslümanlar ilk zamanlarda mecusi iran a karsı bizan s ı tutmadı mı tabi gönülden olarak kaldı hatta rum suresi ilk 5 ayetinde rumların galip geleceğini işaret ediyor
1. Elif Lâm Mîm.
2, 3, 4, 5. Rumlar, yakın bir yerde yenilgiye uğratıldılar. Onlar yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip geleceklerdir. Önce de, sonra da emir Allah'ındır. O gün Allah'ın (Rumlara) zafer vermesiyle mü'minler sevinecektir. Allah dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.
Cevap
15Cevap
ülkede herkes birbirne hain diyor.. Şeyh Said de ajanmış diyorlar.. Valla ben anlamadım nasıl ülkeysek herkes birbirine hain diyor
aslaaa aslaaa said nursi herzaman hilafet ve şeriatı savunmuştur girmediği hapishane sıkıntı kalmamıştır atatürk ile sohbeti olmuştur internette bulabilirsiniz,, asıl amacı kuranın nurunu söndürmek isteyenleri risale yani ileriye mesaj yazarak uyandırmaktır müslümanların uyutulucağını önceden görmüş şimdiye baktığımız zamanda gerçekten hristiyan ve yahudi adetlerinin çanakkaleden değil çanakantende girdiğini görüyoruz yani televizyon ve internet aracılığı ile gösteriş meraklası bir hale geldik yani benliğimizi fıtratımızı kaybettikk
Sobayla konuşup akli dengesini yitirmiş bir zat ı muhterem'dir. Deliliği aptallığından gelir. Kurşunları durduğu gibi söylentilere inanan kendisi gibi bir aptal kitleside vardır.
git bir risale i nur oku anlarsın onu bir aptalın yazıp yazmadığını
''Cesed-i insan; havaya, suya, gıdaya muhtaç olduğu gibi, ruh-u insan da namaza muhtaçtır.''
''Zulme rıza zulümdür; tarafdar olsa, zâlim olur''
''Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez''
Bunlar bir aptalın sözleriyse eğer evet bende aptalım sen kendi dünyanda yaşamaya devam et dostum
anarşist olduğun için sana said nursiyi anlatmıyacağım, sadece şunu söylemek istiyorum gerizakalısın ve buranın IQ sünü düşürüyorsun...
@eneskrlmz çok haklısın kardeşim arkadaş biraz kin kustu sadece duyduklarıyla hareket ediyor
akli dengesini yitirdiğini kim söyledi?
Risale-i Nur okursan cevabı bulursun. Netten bulma bilgilerle olacak iş değil bu. Ben merak ettim okudum cevabı buldum.
Kesinliklehain degil onu zindanlara atip onu yillarca esaret altinda tutanlar haindir
Bana yinede bu kaynağı olan mektubA cevap veremedin?
Senin de yazdigin gibi amacı dinsizlikle mücadele etmekti çünkü dinsiz 1 toplumun neler yapabileceğini 2. Dünya savaşında Almanlar göstermişti. Sabote etmeye çalıştığının farkındayım ama bu mektup bu kadar kısa değil cancagizim ;)
o mektupta ne yazıyordu? diyalog ayeti denilen ayetten haberiniz varmı? bununla alakalı hadislerden haberiniz varmı* diyaloğun amacı maksadı işleyişi nasıl sizce? birde bediüzzaman hain değildir..
diyalog ayeti ne?
@illalazımmıki ali imran suresi 64. Ayet için söylenir tabi bazıları yok öyle birşey orda o denmiyorda diyor
nursiyle alakası ne?
@illalazımmıki diyalogtan bahsediyor yukarda üstadın mektubu var 1950 de istanbuldaki patriğe fettullah gülende omektubuda referans alır ve ayeti en önemlisi
hım. sızın neşrıyatlarla alakalı degıstırılmıs dıyorlar bırde :) tahrıf edılmıs
@illalazımmıki diyanetin bastığından şüpheliyim ben ;) Şahdamar yayınları var ya da ışık yayınlarıydi sanırım fetullah gülenin yayın evlerinden bir tanesi olan orada sadeleştirerek yapmışlardı Risaleleri tahrif edilmiş dediğin belki onlar olabilir tahrif değildin sadeleştirme nasıl ki İngilizce Almanca Fransızca çevriliyor 10'u tam türkçeye çevirmişler oda sadece iki tane kitap hepsi değil
ben bılmıom nurcu olan sensın soruyom bende :D benım akıdeme uyan bırsey deıl. şahdamar mı :D neslıtukenmısherıfe lınk verdım bak ordan yov neredesı sadelesmıs hepsı agır osmanlıca :D
@illalazımmıki osmanlıca değil türkçe şahdamar değil de sanırım ışık tı kayyım geldiği için doğu perinçekletin kitapları basılıyo artık
@illalazımmıki gerkesin fıtratına uygun grup ve cemaat var hepside müslüman kardeşimiz bazıları ağır itikadı sorunları olanlar var o ayrı
Benim mesleğim gaktır denebilir ama tanlbenim mesleğim haktır ve güzelsir denmez onun için sıkıntı yok sende bizden sin ;))
ben nurcu fılan degılım tarıkatlardan uzagım.
@illalazımmıki nurcusun demedim bizdensin derken müslümansın manasında deim
Dedesi Kurt saittir... Alayı mikroptur mikrop sevilir mi?
kürt said, kürt isyanı için değil şeriatın ve hilafetin kaldırılmasından dolayı isyan etmiştir ne mutlu ona ALLAH ŞEHADETİNİ kabul etsin Kürt sorunu ilk olarak komutan atayunan tarafından başlatılmıştır kürtleri asmakla şu an hala onun ceremesini çekiyoruz okuldan duyma şeylerle yazma buraya birşeyler biraz araştır, kürt saitle bediüzzam aynı davanın neferleridir...
@Alparslandinc adından utan.. Okuldan öğrendiklerine inanma ne demek la 😃😃 Kürt sait dedesi gibi hain
evet ben küçüklüğümden belli hep tarih araştırdım okudum, ama okul hayatımda hep tarihten kalırdım çünkü onlar yalnış yazar ben doğruyu yazardım saatlerce tarih öğretmeniyle tartıştığımı ve çoğu konuda ikna ettiğimi biliyorum.. kürt saitde okullarda isyan etti diye bilinir birşeyler sallanmış halbuki dediğim hilafetin ve şeriatın kaldırmasına karşı çıktı bilmiyorum müslümanmısın ama bunu her müslüman yapabilir..
@Alparslandinc ne demek şeyh said le bediüzzaman said nursi aynı davanın neferleridir. Bir kere bediüzzaman hiçbir zaman devlete isyan etmemiştir. Ve şeyh saidin isyan edeceği üzerine bunun yanlış olduğu risale i nurda geçiyor.
@vainfeyza yani aynı davanın neferleri derken aynı şeyi istiyorlardı şeriat ve hilafet, ikisinin çalışmaları farklı oldu birisi atatürkün hain olduğunu islam zarar verdiğini düşünüp karşı çıktı biri hoşgörüyle kendini insanlara duyurdu ilimle insanlara anlatmaya çalıştı
Atıp tutmada üstünüse diyecek yok asılsız yazma bari cahil
ben sana atatürk masondur diye resim göstersem yalan diceksin dimi? ya da atatürk şöyle yapmış deyip belge koysam yalan diceksin
sacma sapan şeylerle adamı karalamaya calısmayın belki bunu söyledi ama sebebi mutlaka vardır
bu pisliklerden size hiçbir fayda gelmez. Açın, Kuran okuyun
Bütün külliyatını okudun mu?
Tek bildiğim onu haksız yere zindanda tutanlar Allah cezalarını verecek olmasıdır.
bacım cocugu oldugu disinda bir bilgim yok...
asılsız söylentilerden ibaret kaynak yok
bir kaç kitabını oku ondan sonra karar verirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar