Kuranda da bildirildiği gibi demirin dış uzaydan geldiğini biliyor muydunuz?
Sadece Dünya'daki değil, tüm Güneş Sistemi'ndeki demir, dış uzaydan elde edilmiştir. Çünkü Güneş'in sıcaklığı demir elementinin meydana gelmesi için yeterli değildir. Güneş'in 6000 C'lık bir yüzey ısısı ve 20 milyon C'lik bir çekirdek ısısı vardır. Demir ancak Güneş'ten çok daha büyük yıldızlarda, birkaç yüz milyon dereceye varan sıcaklıklarda oluşabilmektedir. Nova veya Süpernova olarak adlandırılan bu yıldızlardaki demir miktarı belli bir oranı geçince, artık yıldız bunu taşıyamaz ve patlar. Demirin uzaya dağılması işte bu patlamalar sonucunda mümkün olur.
... Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik... (Hadid Suresi, 25)
Tüm bunlardan anlaşılacağı gibi demir madeni Dünya'da oluşmamış, Süpernovalardan taşınarak, aynı ayette bildirildiği şekilde "indirilmiştir". Bu bilginin Kuran'ın indirilmiş olduğu 7. yüzyılda bilimsel olarak tespit edilemeyeceği ise açıktır. Ancak bu gerçek, herşeyi sonsuz bilgisiyle kuşatan Allah'ın sözü olan Kuran'da yer almaktadır.
Ya yanlıs bilgilendirmeyin milleti. Kur'an da soyluyor mu nerede oldugunu demirin? Demir uzayda Gezgenlerde ve meteorlarda bulunur. Nova ve supernovalar sadece gaz kutlesinden olusur. Güneş i ornek verecek olursak ; Güneş içinde bulunan elementlerin dağılımı birçok değişkene bağlıdır, örneğin kütleçekimi nedeniyle ağır elementler (örneğin helyum) Güneş kütlesinin merkezine yakın dururken, ağır olmayan elementler (örneğin hidrojen) Güneş'in dış katmanlarına doğru yayılır.[28] Özellikle Güneş'in içinde helyumun dağılımı özel olarak ilgi çekmektedir. Helyumun dağılma sürecinin zamanla hızlandığı ortaya çıkarılmıştır.[33] Güneş'in dış katmanını oluşturan ışık kürenin bileşimi, içinde bulunan döteryum, lityum, bor ve berilyum dışında, Güneş Sistemi'nin oluşumundaki kimyasal bileşime örnek olarak alınmaktadır.
Uzayda yıldızlar belli sekillere Nebula bulutlarından meydana gelir ve bazıları yok olur. Bu dongu icinde de gezegenler ve meteorlar parcalanır birlesir. bu sırada da bazı gezegenler meteorlarla organik madde ve bazı madenleri bu şekilde icinde barındırır. Dıs uzay dedigin neye gore dıs uzay? Dunyaya gore mi? baska bir tanımı olamaz heralde dıs uzayın?
Günümüz din adamlarının özeti. Bilimi kullanarak, bilimle uğraşmayalım bakın kuran her şeyi açıklıyor diye saçmalamak şlasjdlkajda Bilimin karşısında olan, bilimsel araştırmalardan her daim korkan din adamlarının bilimi kullanarak Kuran'ı hakla çıkarma çabaları. Çabanıza hayranım. İslam bilimi, aklı savunsaydı din adamları cinsellik kadınlar sakalla uğraşmayıp bilimle ilgili olsalardı, aklı kullansalardı en dindar müslümanlardan biri olurdum.
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen karakterini insanların yaşayışlarına göre şekillendirdiğin sürece daldan dala uçar gidersin... Gökten düşen bir yaprak gibi olursun. Rüzgar seni nereye isterse oraya sürükler. Bizim referansımız kurandır, insanlar veya müslümanlar değildir. Kurana göre yaşarız. Bilim gerçek demek değildir, sadece her adımda seni gerçeğe biraz daha yaklaştırır. Yıllar önce bilimsel gerçek diye kabul edilen şeyler bugün ise saçmalıktan ibaret görülüyor. Din ise bir inançtır. Sadece kalp gözü açık olanlar tek görebilir hakkı. Bunun zeka ile alakası bile yoktur. Bu akıldır. Ben bilimi seviyorum çünkü Allah'ın sanatını gördükçe daha çok Allah'a hayran oluyorum.
Sunni inancı Kuran'ı mı baz alıyor sadece? Komik olmayın lütfen. Din adamları nereye sürüklerse oraya savruluyorsunuz. Sunni kardeşlerine söyle onu karakterlerini insanların yaşayışlarına göre şekillendirmesinler, hadisleri saçmalıkları bıraksınlar kuran'ı baz alsınlar. Sunni bir ülkede doğdukları için sunni, şii bir ülkede doğdukları için şii olmasınlar.
Ya kusura bakma ama kör cahilsin. Ben kurandan sorumlu tutuluacam sünni inancından değil. Senin de onlardan hiçbir farkın yok emin ol. Bugün o şeyhlere bakıp dinsiz olan sen ile , o şeyhlere bakıp dinde olmayan şeyleri yaşayan onlar arasında zerre kadar bir fark yok. Yani aynı karaktere sahipsiniz
Yoo Kuran benim kafama yatmadığı için inancım yok. Din adamlarına bakıp inancımı yitirmişliğim yok, mantığıma aklıma uymuyor inanmıyorum ben. Siz sadece Kuran'ı baz alarak islamı yaşadığınıza da inanmıyorum.
Allah size akıl versin, artık iyice sapıttınız iyice yobazlaştınız, bilimden ne kadar uzaklaştığınızın farkında değilsiniz, utanmadan birde bilgisayar kullanıyorsunuz ya.
En İyi Cevaplar