Gizli Üye(30-35)+1 yılAraplar demissin genellemeye dusmussun bütün araplar mi seni sırtından vurdu bu 1
Kürtler demissin ortadoğu yobaz demissin neden sürekli turkiyede kadına değer verilmiyor diyorsunuz ve avrupada tecavüz olayları cikiyorda neden ortadoğuda çıkmıyor 2.
Almanları severim demissin hitler soykırım yaptı bütün almanlar mi soykırım yaptı bu 3.
Bir ailede bir kişi Katil olsa bütün aile mi katıl? 4.
Eig seçtiğin adam gelmiş burda boş boş konuşuyor da yok iyileri din dersi vermeye çalışıyor dior irkcinin önde gideni sitede dindar ayağına takıyorum diyen birisi savcibey denen adam eğer zaten dindar olsa Hz Muhammed s. â. v ümmetinde onun dediğine yer yoktur çünkü herkesi bütün kürtleri zan altında bırakıyor
4. Ben TURKİYE CUMHURETİ vatandasiyim ülkemi sizden daha çok seviyorum tarihimi daha iyi biliyorum.
5. Şehit olan bir ton kurt var hala burda boş muhabbet yapıyorsunuz
6. Şimdi ki neslin en azından bu sitedekilerkn düşüncesine bakıp ülkenin gelecek adına ne kadar tehlikeli durumda olduğunu görüyoruz
7. Bir düşünün derim neden kürtlere araplara ya da başkalarına böyle kindar ve dusmansiniz
8. O zaman sivas katliamı ve diğer katliamlar bütün Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde ki vatandaşları mi suçluyum
9. Mesela bazı kürtler rusları seviyoruz diyor hemen saldırıyorsunuz hane siz seviyorsunuz ya kendinizde onlar sevince başka oluyor değil mi
10. Ülkeye kürtler değil sizin gibi düşünen yobazlar zarar veriyor
11 sevme saygı duy yobaz deme
12. Biz kürtler siz gibi düşünen ve nicelerinden daha çok Turkiyeyi seviyor ve koruyoruz
Unutmayın bu yaptığınız herşey kul hakkına giriyor
Savci bey benim hakkım sana helal değil sen bütün kürtleri şöyle böyle dediğin için ahirette iki elim yakanda bilesin
Allahın selami uzerinize olsun Turkiyeyi canından çok seven bir kurt vatandaş
Kahrolsun Pkk
TURKİYE CUMHURİYETİ ASKİM HERSEYİMDİR112 Yorumla- +1 yıl
Arapların sadece Osmanlı Devletin'de İngiliz casusla Mekke'ye verdiği zararın haddi hesabı yok ki. Osmanlı'nın çoğu kaybettiği topraklarda arap nüfusu fazla %90'ı türk topraklarından ayrı. Hatay gibi mert olup birleşmek yerine ayrıldılar.%10-15 için aman edip eğilecek miyiz önlerinde?
2-Ortadoğuda da tecavüz olayları var biraz haber takip etmelisin. Bir sürü kadını günahkar ilan edip asıyorlar. Kadın hakları 0 nerdeyse.
3Hitler bir lider, Almanyanın lideri, Şu an g. doğu ve doğuda savaşan kürt halkı var %10u TC'nin yanında.
5-Şehit olan bir sürü etnik köken var tek kürt yok. Yani kürtler bu ülkenin demirbaşı değil. Lazlar, çerkesler, arnavut, boşnak, bulgar vs. Ama kimse kürtler gibi isyan edip doğuyu savaş alanına çevirmiyor.
7-Düşmanım çünkü %95'i karektersiz. Bu kadar da eminim. Özlerinde ahlak yoktur.
8-Sivas katliamı alevilere yapıldı. Alevilik=türklüktür.. Bu ülkenin sıl sahipleri acıyı sineye çekmiş kürtlerde nankörlük nerde o erdem?
- +1 yıl
9-Ben hiçbir ülkeyi desteklemem , söz konusu ülkem olunca bu topraklardaki halkla beraber yürürüm ama bilirim ki arap, kürt arkamdan vurur, kaçar, karekteristlik özellik.
10-Ülkeye kürtler zarar veriyor, uyuşturucu ticareti. çocuk gelinler, kızlaeı yıllarca okutmama, o Kaedlen Ayşeler'i doğuya yardımları kimse unutmadı.
Bugün okutulan o çocuklar siyasette haydi oylar hdpye diyor. ya da ermenilerin uşaklığını yapıyor.
12-Tamam yobaz demem :)
13-Büyük ihtimal oyunu akpye veren bir kürtsündür. Kürdistan suriyede kurulsun türkler karışmasın ben mezapotamya halkıyım diyen Barzani Kürdistanı kurduğunda havalara uçan, din maskesi altında hdplilerden daha zeki hem hdpye gizliden şak şakçılık yapıp hem türklere vatan edebiyatı yapan birisindir. Çok örnek gördüm
ya da hüdaparlısındır , İslami amaç güdüyorsundur farkında olmadan İslam'a zarar veren örgütlere destek veren bir dogmatiksindir. - +1 yıl
Yani samimiyetine inanmıyorum. Bu iki ırkın.
Cevap sahibi+1 yılHahha çok güldüm ben senden emin ol daha çok haber takip eden birisiyim sen kürtleri ve arapları genelledigin için kurt askerler şehit oluyor dedim beni anlamamissin ondan sonra alevilerin hepsi türk değil kürtleride cekrezide var ayrıca bak sen ne kadar fesat ve kötü düşünen birisisin ben chp ve akp oy verdim ikisinede ayrıca Tecavüz olsun herşey her yerde var ayrıca ülkeyi yapmaciktan seven göze güzel gözükmeye çalışan bir kurtte değilim ayrıca radikal yerlere abone değilim kardeşim sana tek diyeceğim nedir biliyor musun? Ben ülkemi çok ama çok seviyorum senden daha çok belkide bana attigin su iftiralara ise cevabın mahşerde görüşmek üzere sana hakkım helal değil sen bana bu iftiraları attın kul hakkıma girip kalbimi kırdın mahşer günü iki elim yakandadır hakkım sana helal degil. Hep genelleme ile konuşuyorsun kardeş türküde lazı da arnavutuda hepsinden hırsız katıl pislik var sen hepsini kürtlere mal etmeye çalışıyorsun ben münafık değilim müslüman gibi göruneyim ben
Cevap sahibi+1 yılBen şerefsiz değilim türk gibi görüneyim ister inan ister inanma ben ülkemi çok seviyorum sen ve senin gibi provakatorlerin oyununa gelmem ülkemi herzaman çok sevdim seveceğim gene birşey olursa en önde gidenlerden olacağım unutma bunu asla beş parmağın 5î bir değildir birşey hakkında birşey net bilmiyorsan %100 yorum yapamazssin sen beni ne kadar tanidinda bu yorumu yaptın hakkım sana asla helal değil mahşerde de etmiyecegim polis gezi olayları demissin amir emr eder polis yapar subay teğmen emr eder asker yapar karşı gelme şansın yoktur unutma ve hiç bir zaman her insanı aynı kefeye koyma :)
- +1 yıl
İşte hep din kisvesi altında kendini aklama çabaları. Said-i Kürdide böyle bir insandı. Gözlem üzerine yazıyorum bunları. Bir kere sen türklerde gördün mü şeytana dua eden? :) Bak ezidiler. Yahudiler kadar da ırkçılar. Özlerinde ahlak yok tamam azcık iyilik çıkabilir. Alevilik türklükten çıkma ama farklı ırklardan alevide var. Fakat bu ülkede alev kürtlere ermeni diyen hanefi kürtler ve türkler demek alevi kürt diye birşey yok sadece kurgudan ibaret yalan bir kimlik.
Sonuçta akpye destek vermişsin, chpnin için de de pkklılar var? Ne farkeder. İstediğine oy ver zaten bu beni bağlamaz. Ama hakkını helal etmiyorsan da etme ben de Kürdistan uğruna buraya gelen suriyeliler yüzünden ödediğimiz fazla su, elektirik fatralarını aiilenden bir kişi hdpliyse onu döndürmediğin için sana helal etmiyorum. Allah'ın terazisi çok incedir. Bye bye
Cevap sahibi+1 yılUnutma peygamber efendimizde medineye hicret ettiğinde herkes kapısını açmıştı belki çok fazla suriyeli geldi ama oda yanlış politika ben din altına felan sığınmıyorum kardeş sen benim kalbimi kırdın beni tanımadan hakkımda yanlış bir yorum yaptın ben ona kırıldım sanki beni 10. Senedir tanıyorsun da o kadar net konuşuyorsun beni sayit nursi bağlamaz ben islami içinde kendimce yaşayan bir insanim peygamber efemdimizin sünneti yeter başkalarına gerek yok :) Evet Allahın terazisi çok incedir kardeş ben din altına sığınmıyorum sadece beni kırdın hakkım sana helal değil mahşer günü sorguya cekildigimiz zaman sana asla ama asla hakkımı helal etmiyecegim.
Allahu Teala karşıma ne ile gelirseniz gelin ama kul hakkı ile gelmeyin demiştir
Ben yediğim kaba pisletcek kadar nankör ve namussuz biri olmadım hiç bir zaman Pkk denen pisliğin zaten amacı farklı arkasında ki güçler bunu istiyor ve o serefsizler asla amacına ulasamiyacak Allah her zaman bizimledir inşallah Bizimle olacak
Cevap sahibi+1 yılAllaha şükür kimse değil bizden :) Türklerle kürtler Göktürk yazıtlarında dahi vardır çok eskiden beri beraberlerdir. Benim sana karşı en ufak bir saygısızlıgim asla olmaz olamaz. İçin çok dolu kızgınsın bazı şeylere senide anlıyorum ama işte herkesi aynı kefeye koyman yanlış be kardeş sana her zaman saygım sonsuzdur seviyelice yorum yaparım söylerim seni kırmaktan da yanlış birşey söyleyip uzmektende korkarım hepimiz Hz Muhammed ummetiyiz kardeşiz sende benim kız kardeşim gibisindir neyse Allaha Emanet ol sağlıcakla kal tek diyeceğim beni tanımadan öyle bir genelleme ve hakkımda kötü düşünmen kalbimi kırdı üzdü beni o yüzden hakkım helal değil dedim dini kullanma çabasında asla değilim olmamda Allah herşeyin hayırlısını güzelini bilendir her daim Turkiyeyi korusun düşmanlara şerefsizlere fırsat vermesin inşallah selametle
- +1 yıl
Hep iyi niyete inandım ama öyle diyorsan doğrudur. Hadi barışalım affedersen o kadar büyüklük yaptın uzun uzun tatlı dille uyardın. Kırdıysam özür dilerim. Benim çevremden gördüklerim böyle yoksa ben de önyargılı değildim ama bu iki millet özellikle kürtlerle 4 senedir sıkı bağım var arkadaşlık, aile dostluğu, uzaktan akrabalık vs Yani önyargılarımla zan altında bıraktıysam hakkını helal et.
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah biz kimiz ki affedelim hakkım sana helâli hoş olsun güzel kardeşim :) Estağfurullah çok ince bir insansın sende seviyeli altında çok güzel bir insan yatıyor :) Barışıriz tabi ki sende benim bir kardeşimsin güzel insan bende sana karşı yanlış birşey bilmeden seni üzecek birşey söylediysem özür dilerim :) senin gibi güzel bir insanla tanıştığım için de mutlu oldum her insan göründüğü gibi değildir sende öylesin :) Bende senin gerçekten iyi bir insan olduğuna inanıyorum :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim. İyi akşamlar ben de tanıştığıma sevindim. :)
Cevap sahibi+1 yılSagolasin dikkat et kendine selametle :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKürtleri neden sevesinki? Sevilecek neyi varki? Bu dünyaya ne getiri olmuşki sevesin? :D Adamlar Türkiyenin kanseri olmaktan, Türkiyeyi engellemekten ayağına engel olmaktan başka birşey yapmıyo zaten. Hani Kurtuluş Savaşı falan diyeceksin, bu ülkeyi birlikte kurduk diyeceksin oda yok. Biz Kurtuluş Savaşındayken bu adamlar Kürt Teali Cemiyetleri kurup İtilaf devletleriyle birlikte hareket eden hainler. Sırf Cumhuriyet döneminde 55 isyan çıkaran 1916 senesinde ardı ardına 6 isyan çıkaran gereksiz bir unsur kendileri.
Musulda zaten bunların hainliği yüzünden İngilizlere bırakılıyor. Musul konusunda Atatürk İngilizlerle konuşurken Şeyh Sait isyanı çıkıyor ve konu askıya alınarak İngiltereye terk ediliyor Musul. Hayatımda birçok Kürtle tanıştım yalnızca 1-2 tanesiyle iyi anlaştım onlarda ''Merhaba'' dan ileriye gitmedi. Malum kan çekmiyor, daha geçen sene bir Kürtle kavga edip ağzını burnunu kırmışlığımda var. Herhalde şu ülkenin Diktatörü olsam soykırım yapardım.
Almanlara ve Avrupalılara gelince onları neden sevesinki? Almanlardan ve Avrupalılardan şimdiye kadar ne yarar gördünde sevesin? Tarih boyu bizim topraklarımızı almaya çalışmaktan, hep bize düşmanca politika izlemekten. Bizi Arapla, Pakistanlıyla, Hintliyle aynı kefeye koyan Avrupayı neden seviyorsun? Bu dahada saçma bir Kürdü sevmekten. Tarih boyu savaşmışsın sen ona saldırmışsın o sana saldırmış ama gelip ''Almanı severim'' diyebiliyorsun :D Kusura bakma ama seninde düşüncen çok saçma.''Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur'' bukadar net bu olay. Varsa Müslüman Arnavutlar, Makedonlar ve Boşnaklardır.32 Yorumla- +1 yıl
Medeniyet olarak işbirliğimiz olduğu için ve orda yanlış ifade var Almanı bu iki ırka tercih ederim anlamında kullanmıştım.
- +1 yıl
Hmm.. yani o anlamdaysa ozaman tabi haklısın. Şahsen ben Avrupalılarıda sevmem çok tarihsel anlamda çekişmemiz olduğu için. Ama evet bu ırklara oranla Avrupalıları tercih ederim.
Para & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. hepsi kötü değil sonuçta çok iyileride var. Sevmeyebeilirsin ama saygı duymak gerektiğine inanıyorum tabi karşılıklı olarak
30 Yorumla
+1 yılZorunda değiliz saygı gösterelim , söylemek istediklerimizi içimizden söyleyelim yeterli bence :)
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Evet, böyle dersen ırkçı damgası yersin. Irkçı da olursun. Haklarında, tarihlerinden hiç bir şey bilmediğin halklar hakkında konuşma, nefret etme hakkını kendinde nasıl görüyorsun?
Git Suriye'ye bak, Arap kadınlarını vatanını savunmak için erkeklerle omuz omuz çarpışıyor. Mısır'da Nasır Müslüman Kardeşlerin lideriyle dalga geçiyordu "kadınların örtünmesini istiyorsan, önce kendin örtün" diye. "Arkadan vurma" hikayesi de tam bir palavradır.
Okumadan, bilmeden, cahil cahil konuşuyorsunuz. Buna saygı mı gösterecem ben?21 Yorumla- +1 yıl
Arap kadınları mı Suriye'de çarpışıyor. Buraya gelen mülteciler kim? Hadi desen ki Pyd, ypg ve kadınların oluşturduğu kürt ordusu hak veririm.
Size uygun olmayan düşünceleri gördüğünüzde birşey bilmiyorsun demek zaten savunmaya geçmek. Bilmediğimi nerden çıkardın? Bildiklerimi ortaya döktüm zaten yorumlarda. Başkalarının ırkçı demesi de umrumda değil. Bu ülkede türk olmak bazı kürtlere göre başlı başına foşik demek. Arkadan vurma da bariz doğru, dünyanın bildiği tarih. Osmanlı'nın topraklarında haritada arap ülkeleri yok da ben mi hayal görüyorum. İhanetçiler.
Tabikide hayır sevmek zorunda değilsin bende nefret ederim biz Avrupadaki barbarlara barbar nedir onu öğrettik biz avrupaya onluk sistemi getirdik avrupaya sanatı getirdik medeniyetsiz maymunlara medeniyet nedir öğrettik Ben Türküm Ben Mete han ın torunuyum ben Mustafa kemalin askeriyim Fatihin de torunuyum OrtaAsyadan geldim Bizler Romayı ikiye bölüp bitiren bir milletiz bizler Avrupanın siyasi haritasını değiştiren milletiz Tarih Türkün üzerine kuruludur ayak basmadığımız toprak yoktur Ben Türküm ve benim Milletimin karşında olan her kellenin karşısındayım Tanrı Türkü Korusun!
30 Yorumla
+1 yılacikcasi ben TURKUM ve ben osmanli zamanindan kalma turklerdenim bulgaristanda yasiyoruz neyse konuya donucek olursak aslinda bende de var o dediyinden ama komple bir irki yargilamamaliyiz nasil turklerin arasinda kotu olanlar ve iyi olanlar varsa kurtler araplar bunlarin arasinda da var bana kalirsa ilk once eitimsizlik var sonra insanlar iyi ve kotuye 2 ye ayrilirlar benim icin ama unutmamak lazim ki kurtleri yahudileri falan bende pek sevmem yinede tanimadan yargilayamam ama dikatli olurum o kisiye karsi yani bence mevlananin deiyi gibi ne olursan ol yine gel demis miliyetciyim hemde koyu miliyetci de ishte bazen dengede tutamadimiz zamanlar oluyor bu iyi ve kotu meselelerini
04 Yorumla- +1 yıl
İşte ben tanıdıktan sonra böyle oldum. Önceden kötü düşüncelerim yoktu.
- +1 yıl
haklisin ama herkezi taniyamayiz bir counlugu kotu biliyorum eitimsiz ahlaksiz dolandirici biliyorum farkindayim sev demiyorum ama bunlardan turklerde de var yani yani diyelim ki parmagin kangren oldu parmaini keserler drek seni kesmezler anlatabildim mi yaniikikere dusunmelisin de herkez değil illaki aralarinda 1 iyi kisi bulursun eminim bende bulgarlari sevmem mesela ama iyi anlastigim bulgar arkadaslarim da var yani mesele illa ki yii olanlar da var
- +1 yıl
Umarım bu olumsuz düşüncelerim gider ama sanmıyorum.
- +1 yıl
dediyim gibi bazen hayatta ummadik seyler olur :)
Kimse sevmek zorunda değil, ama sevmiyorsunuz diye öldürme o ırka katliamlar yapma o ırkı sömürme hakkınız da yok. Yıllarca dillerini yasaklayın, kendi dillerinde konuştular diye işkencelerden geçirin sonra vay efendim kürtler böyle kötü de sevmek zorunda değilim de. Azıcık samimiyet lütfen
60 Yorumlabenim dedelerim uzun yıllar önce filistinden göçmüşler
100 yıla aşkındır Türkiyedeyiz
emin ol alman polon gibi şerefsizler bizim dostumuz olamaz
ben ülkücü bir TÜRK gibi hissediyorum
5 parmağın 5 ide aynı değildir22 Yorumla- +1 yıl
Zaten sorunda burda 5 parmağın 5'i de farklı bir halkta duruş, kimlik olmaz mı? Hep maskeler hep ikiyüzlülük. Mardin'li patronum oldu, Batmanlı sevgilim, Ağrı'dan gelin aldık, Gaziantep'e gelin verdik, Kars'tan arkadaşlarım oldu. Hep aynı tipler, hep pkk ya da kürdistan kurulma taraflı ya da sözde çok islamcı ama dogmatik islam'a zarar verici insanlar. Dışarda medeni içerde karılarına karşı vahşiler ve aşırı gelenekselciler bu uğurda karılarını bile dövmekten çekinmezler. Yanlarında otursan saygısızca saaatlerce kürtçe konuşurlar. O konuşamadıkları yılların acısını çıkarırlarSana küfür mü ediyorlar anlamazsın. Hep dini siyasi söylemlerle tahrik ederler buna da çağdaşlık özgürlük derler. Türkiye'de birçok dernek sahibi, pazarlamacı kürt, bir çok pis işlere bulaşmış kişiler arap. uyuşturucu kaçakçılığı, kadın ticareti vs. ülkeyi sömürüp uyanık geçinmeye çalışan ezileni oynayan tipler. Üniversite okusalarda aynı okumasalarda. Hep nankörler.
+1 yılSaygı duyma ozaman bizene ne diye gelip boş boş konuşuyorsun ki?
33 Yorumla- +1 yıl
Sen de üstüne alınma , zorla getirip yorum mu yazdırdım. Niye gelip buraya boş boş muhalefet oluyorsun?
- +1 yıl
Kürt olarak üstüme aliniyorum efendim. Kürt olarak çoğu Kürdü sevmiyorum yobazlari falan ama genelleme yapmıyorum turkler içinde ayni. Irkçı olmadan önce insan olmayi dene genelleme yapma allah sana beynini kullanasın diye verdi bunu unutma
- +1 yıl
İnsanlık edebiyatını pkkya destek veren onlarca şehidin sorumlusu olan kürtlere vermen gerekir illa bir tane hdpli vardır yoksa da ait olduğun ilde vardır. Hümansitliğini bana değil onlara yapman dileğiyle.
Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. valla bende seviyorum desem yalan olur sevmiyorum ama saygı duyarım saygısızlık yapmam. onlarda beni sevmek zorunda değiller.
40 Yorumla
+1 yılarap ve kürtler milli yas ilan etti simdi sirf sen sevmiyorsun diye panpa.
62 Yorumla- +1 yıl
Geip yorum yaptığına göre milli yas ilan etmişsin duyuruyorsun. Irkın farketmez kürt barış hareketinin hdpli neferisin ya.
- +1 yıl
baris diyene can kurban panpis.
Para & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. Değilsin, değilim. Hatta tüm ortadoğudan nefret ediyor bile olabilirsin. Benim gibi.
50 Yorumlabende ortadogulularin alayini sevmiyorum haklisinda sevilecek gibi tiplerde degil..
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tek arapları sevmem o kadar, kürtlerde iyi olan milyon tane vatandaş var vatanını seven bu kadar ön yargılı olma bence
40 Yorumla
+1 yılSevmek zorunda değilsin ama terotistler hariç her topluma saygı duymak zorundasın. Bütün kavimlerin oluşmasında, ayakta durmasında, yok olmasında bütün kavimlerin etkisi vardır. O yüzden sevmesende saygı duymak zorundasın.
10 YorumlaBir ırkı bir veya birkaç kişiye bakıp değerlendirmek (gerek olumlu gerekse olumsuz) saçmalık, geri kalmışlık ve yobazlıktir bence...
30 YorumlaHelal olsun canim sana ben avrupaliyida sevmem ne mutlu türküm diyene
40 Yorumlasevmek şart değil ama, saygı göstermelisin ki saygı göstersinler
50 YorumlaSevgi zoraki bişey değilki zaten sevmek zorunda değilsin ve sevmiyorsunda bundan kimene, bir ailedeki kişiler bile farklı yapılardayken genele konuşman yanlış
40 YorumlaZorunda değilsin, zorunda değiliz
Ben sevmiyorum, faşistlikse evet faşistim40 Yorumla
+1 yılkimse kimseyi sevmek zorunda değil ama insan olarak saygı duymak zorunda...
30 Yorumla
+1 yılElbette sevmek zorunda değilsin.. Fakat saygı duymak zorundasın!
40 Yorumla
+1 yılzorunda değilsin kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
20 Yorumla
+1 yılmerak etme ülkedeki nüfusun %75i sevmiyor zaten bu ideolojide bir siyasi hareket olsa barajı geçer meclise girer
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılsevmek zorunda değilsin tabi saygıyı da hakedene gösterirsin.. ama genelleme yapma yine de derim ben.
10 Yorumla
+1 yılbizim kültürümüzde; yaradılanı yaradandan dolayı sevmek vardır... tabiki insanlıktan nasibini almamış, Allah korkusu olmayan, vicdan sahibi olmayanları kastetmiyorum...
30 Yorumla
+1 yılOrtadoğu halkı dediğin senin kendi halkında onların içinde. Bende sevmiyorum zaten buralı değilim diye sevmiyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Türkiye avrasya ülkesi. Ortadoğu değil. Ki zaten ben ortadoğu içinde araplaşmış, İranlaşmış Türkmenlerden de hazetmem.
- +1 yıl
Türkiye de ortadoğu. Ne avrasyası saçmalama bence. Ortadoğu arap kürt türklerden oluşuyo işte. Hepsi yobaz gerici cahil yani
- +1 yıl
Coğrafya bilimine göre öyle değil. Açıp okuyabilirsin. Google elinin altında.
- +1 yıl
Yaw he he. Herşey google da zaten
- +1 yıl
Ne alaka ki. Ben bişeyi inkar etmiyorum iyi okursan eğer. Ortadoğuluyuz diyorum o kadar 😊
dünya şu anda ırkçılık yüzünden bu halde ve senin yaptığın bir ırkçılık. insanı yaradan dan ötürü insan diye sevmeliyiz.
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılsevmek zorunda değilsin tabi. Örneğin bende seni sevmiyorum ve sevmek zorunda da değilim.
30 Yorumla Sevme beni bende senin sevgine muhtac degilim teyze :D
10 Yorumlabende genel olarak insanları sevmem vahşi yaratık hepsi
20 Yorumlaalmanlar da seni seviyor zaten terörün 1 numara destekçileri
00 YorumlaSevmek zorunda değilsin, hakaret etme ve aşağılama hakkın yok sadece
20 YorumlaKimi seviyorsan sev. Ama şunu da bil. Bu saydıkların Almanlarda da var.
00 YorumlaDegilsin ama faşist oldugunu kabul etmek zorundasın.
296 Yorumla- +1 yıl
Faşist kendi ırkından başka ırklara saygı duymayan ve kendi ırkını herkesten üstün tutana denir. Ben ortadoğu halkını sevmiyorum diğer ırkları severim yani faşist değilim ama sen faşist diyeceksen umrumda olmaz.
- +1 yıl
Tamam faşistim o zaman. Bu doktrin de sana ait.
- +1 yıl
Ama Hitler Türklerden nefret etmiyordu . Diğer tüm ırklardan ediyordu. Bunun sebebi de M. Kemal hayranlığı. Ben tüm halkları seviyorum ortadoğu halkları hariç. Hitlerle durum çok farklı. Yazar adlarıyla da prim yapmanız boş Atsız'ın kitaplarını okurum, Alman milliyetçiliği beni ilgilendirmiyor. Ben o kurgu tarihi aştım. Yahudiler devlet kursun diye musevi hazar türklerini katledip yahudiler diye yahudileri ezilmiş gösterdiler. Bunu birçok tarihçi söylüyor. Zira Hitlerin işbirliği yaptığı fabrika sahibi yahudi. Katliam mı yaptıracaklar bir de :)
- +1 yıl
Hanımefendi o yazar diye bahsettiklerınızı okumadan kahve siyasetinden öte gidemessiniz merak eder de okursunuz diye özellikle yazdım onları. Cunku tanımları yanlış biliyorsunuz. Ayrıca sizin ortadogu halkları ile sorununuz nedir bayan? Afrikanın iliğini kemiğini sömüren belçikadan, fransadan, ingiltereden neden nefret etmiyorsunuz? Zalimi sevip mazlumdan nefret ettiginizin farkında msnz?
- +1 yıl
Kahvelerinde bir onuru vardır. En azından satılık yazarların popülerize edilmiş düşüncelerini ezberleyip halkın dilinden anlamayarak halkın milli duygularını acılarını görmeden çeşitli düşüncelerle insanlara duvar örerek sözde entelektüel olmaya lüzum yok. Birçok türk yazar var daha onları okuyorum zaten o kitablardan alıntı yapıyor çoğu tarihçi.
- +1 yıl
Onlarda kendini sömürü haline getirtmeseydi. İngiliz, Fransız taraftarı değilim ama Afrika'nın yaptığı ya da Filistin'in vs resmen acındırmadır.
- +1 yıl
Bayan uluslarası ilişkiler 1945 den sonra buyuk harflerle yazılmaya baslamıstır. Bunun nedeni bir disiplin haline donusmesidir. Yani bir bilim olarak adlandırılmıs ve sistem uzerinden (sırasıyla tek kutuplu , iki kutuplu, tek kutuplu, cok kutuplu) olarak analız edilmiştir. Kafanızı (içlerinde bilgi sahıbı olanlar mevcuttur) Türkçü yazarlardan kaldırmayıp en azından bir (20 yy u. a tarihine bakmazsanız) böyle bir cehalet abıdesı olarak kalırsınız. Sömürgecilik yarısı içinde afrikadan getirilen köleler ve misyonerlık faalıyetleriyle abluka altına alınmıs , degerli madenleri ugruna insanları koleleştirilmiş bir cografyanın insanlarına yapılanları hatta katliamları sizin vicdanınız red etmiyorsa zaten tarafınz bellidir. Vicdanınız da birikiminiz kadar kalmıs vesselam.
- +1 yıl
Ben bunların hepsini biliyorum, Fransızların müslüman katliamları, İngilizlerin Hindistan'ı ve Afrikayı Batı Avrupa olarak nasıl sömürdüklerini. Küçükken üzülüyordum. O zaman ergendim ama şmdi arapların peygamberimiz zamanında bile kabileleştiğini ve sürekli kavga ettiğini. Afrika halkının garip dinlere inandığını (vudu) gibi. Bu yüzden İslam'ı gerçekten anlamadıklarnı biliyorum. Bugün kapitalizm biter yarın komünizm sömürür onları başka zaman bir Osmanlı gelir hak verir insan yerine koyar onlarda sırtlarından vurur insanları. Bunları bilmeyen kimse yok. Yıllardır değişmeyen gerçek mezhep bataklığına girip birbirine silah çektikleri ve dizilerden Türkiye'ye özenip hiç ülkeleri için milli direnç göstermemeleri. Ben ne yapabilirim ya da biz? Filistin Kudüs'ün kıymetini bilmiyorsa, Süleyman Tapınağı ve eski ahit sandığının önemini müslüman olarak kavrayamadıysa topraklarını sattıysa. Ve Suriye Allah için başımızı öne eğen kafir Işidle
- +1 yıl
savaşmıyorsa onlara herşey müstehaktır. Biz de savaşmaz bizde santraç oynamak günah mı? Şeytanın zeminini mi çağrıştırır bunları tartışırsak böyle o ülkelerden farkımız kalmaz.
- +1 yıl
O komunıst diye asagılmaya calıstıgınız gezmişlerin filistin saflarında ezilen halkın yannda savastıgını da bilir misin? Fhkp c yı arastrdn mı? Sen öncelıkle o musluman bu degil o türk bu degil demeyi ögreneceksin aksı takdırde boyle zırvalamktan öte gidemessin. Bana kalırsa dinlerin hepsı ve özü zaten saçmalıktır. Nasıl kı bir hindunun inege tapması sana sacma ve aptalca geliyor, bir hindunun da senin bir taş etrafında toplanıp taşı şeytan diye taşlaman ahmakca geliyor. Ve semavı dinlerin ucu de ortadogu kokenlıdır. Osmanlının bol bol hak verdigini de ılk defa senden duydum. Senin kanadından Bir türk milliyetcisi ilber ortaydan Osmanlıda türklügün ne anlama geldigini ve hosgoru zırvasının var olup olmadgnı bir dinle istersen. Son cümlende haklısın o yuzden Avrupanın ortacag karanlıgındakı kilise gibi itaat etmekten vazgecip sorgulamak ve beyne sorgulamaya zincir vuran dinleri komple zihinlerden silmek gerekir.
- +1 yıl
Ben senin o bildiğin çarptırılmış tarihle yazılmış o ortadoğu kökenli semavi dinler konusunu farklı farklı çok yazardan okudum, düşündüm inceledim. Çoğu o yazarları kaale bile almıyor. İlber Ortaylı Türklere karşı haklarında suistimal yapmış ama sünni geleneğe kayıp araplara ve kürtlere daha iyi şartlar sunmuştur. İlber Ortaylıyı'da okudum ama Türkiye'de tek tarihçi o da değil. Senin inançsızlığın beni bağlamaz ben taşa tapmıyorum. Şeytan taşlamak , cemaatlerde zikir çekmek bilmin açıkladığı üzere psikolojik olarak insanı rahatlatan bir tür meditasyondur. Önce şeytanı tanrı gibi görmediğimizi ve ona yüklediğimiz tasavvufu din felsefesini öğrenmelisin Benim Allah'ım görünmüyor, senle teoloji ve dinler tarihi konuşacak da değilim bu konuda benim kadar bilgili olduğunu da sanmıyorum Zira girişin bile çok ezber. Gezmişlerde faso fiso bu ülkede türk solunda ne insanlar var. Uğur Mumcular, Nazım Hikmetler, İnan Kahramanoğlu bir aktivisti ciddiye alacak değilim.
- +1 yıl
İran'la işbirliği yapan alevi türklere karşı Osmanlı'nın taktığı kötü lakapta tüm türkler için geçerli değil. Buda bir çarptırma doğru ama tüm hatlarıyla değil.
- +1 yıl
Siz Şu an semavı dinlerin ortadogudan cıkmadıgını iddaa edecek kadar cahilsiniz hanımefendi. Ben size soylıyeyım islam museviliğin devamı nitelgindedir."selamın aleykum"bir yahudi selamıdır. İslamın kökeni sümer ve babil mitolojılerıne dayanır. Butun dinler bu baglamda birbirne baglıdır. Namaz dedigimiz yontem daha evvel mısır mitolojısınde bir ibadet yöntemidir. Ortadogunun alimleri dahi (farabi) gibi ahiretin ve peygamberligin kesin bir dile gercek kabul edilmesının mumkun olamayacagını savunmustr.. Amin (amon) eski mısırda günes tanrısıdr ve eskı kısırlılar amona el acarak istegini söyler sonuna "amon"diye eklerlerdi. El-ilah aynı sekılde ay tanrısı anlamına gelir. Kitle psıkolojısı her zaman rahatlamaya neden olur. Ben gercegi arıyorum siz gercegi buldugunuzu iddaa ediyorsunuz.
- +1 yıl
Cahil gibi saldırgan tutumunuz sizi komik gösteriyor, bilgilerinize güvenmediğinizin göstegesi Ben gerçekten bu konularda seviyemi düşüremem. Benim semavi dinler ortadoğu kökenli değildir diye bir cümlem yok bu konuyu anlatıp tarihi ve olayları çarptıran ve ciddiye alınmayan yazarlar olduğunu söylediğim cümlem var. Bu yazdıklarınız inernetin her yerinde ergenlerin dolaştığı sözlüklerde de mevcut. İslam HZ. Adem'den beri olan ve her kavime peygamber gönderilen şartları kesin ve belli olan diğer kültürlerin dejenere ettiği ama son gelen Kuran'la bozulmayacak bir dindir. Herkes yahudileri ve inen kitapları bilir. Ben yahudi efsanelerini o meryem ana osiris benzerliğini, namazın iranca olduğunu iranın zerdüştlükten zerdüştlerin ve manihenizmden etkilendiklerini falan hep okudum. Mesele çarptırılan ayetler ve eksik yazılan tarihler., tarih boşlukları. Böyle benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranacaksınız hiç tartışmayalım daha iyi ucuz şeyler bunlar
- +1 yıl
Bu arada sizin gibi dinlern kökenını çok iyi bildigini iddaa eden müslümanların sıkca ugradıgı bir tartısma platformumuz var fakat hicbiri ayet vermekten öte gidemiyor.) İşin acayibi inancsız insanlar o ayetler ezbere biliyor. Fakat içlerinde favorim"bır koy muhtarsız olmazken bır evren sahıpsız olur mu"Egrr siz de bu tarz bir argümanla gelmeyeceksınız buyrun platformumuza, o sizin bilip bizim hic duymadıgımızı iddaa ettgnz teolojık bilgilerinizi yaklasık 100 bin kısılık platformda biz inancszlarla da paylaşın:) ısıgımız olun bizim.
- +1 yıl
Size hanımefendi diye hitap ediyorum ve saldırgan olabılıyorum hala pes:) Fakat sizin namazın mitolojık bir ibadet yöntemi oldugundan haberiniz yok. İslamın son kitap oldugu , hz ademden itibaren... gibi ezbere bir cumleyle, bana heryerde yazanı soyluyorsunuz demenizden cok hoşlandım:) Ama farkında olmadıgınız bir seyler var :) Buyrun biz bunu daha genış ve ilgili bir platformda tartısalım:) Bu konuda diger inancsızlar da faydalansın ayrıca guvenınızı de test etmş oluruz bu hic duymadıgımız engin bilgilerinizden :)
- +1 yıl
Neden dünyanın her yerinde, namaz, hac, kurban kesme gibi ibadetler var. Bilmediğimiz yerel dinlerde bile bunlar var. Neden İslam'ın 5 şartından 4'ü nerdeyse tüm dinlerin içinde? Demek ki Allah merhametli ve pagan dediğimiz tüm halklara bu emirler ulaşmış ama onlar kendi kültürlerini kendi dinlerini tercih etmişler. İslam'da el-ilah kelimesinin Allah kelimesine karşılık gelmesi de hiç tuhaf değil aksine araplar kendi tanrılarına inanmışlar ama HZ muhammed sizin Allah'ınız o taş değildir demiştir. Allah her yerdedir. Ve arapların bir dili ve tanrılarına bir isim koymaları da çok normal. Allah insanlarla onların anlayacağı dilden konuşmuştur. İslamda kabirde bize ilk şu soru sorulur Rabbin kimdir. Kalu beladan beridir yani ruhlarımız yaratıldan itibaren Sen bizim Rabbimizsin demek. Yani biz insanlar ruhlarımız yaratıldığında dünyaya inmeden bu din varken islamın olması ve ibadet şelininen eski halka kadar görülmesi gayet doğaldır.
- +1 yıl
biz müsluman bireylere platformlarda kadınları asagılayan ayetler gösteriyoruz çarpıtılmıs diyorlar. İnsanı asagılayan hadis gösteriyoruz o hadis carpıtılmıs diyorlar. Öldürün ayeti diyoruz hayır orada öyle demek istememiş diyorlar. Mitolojılerde emir mi vardı birileri bunları mitolojılerden araklamıs diyoruz tıpkı sızın gibi olabılır demek ki onlara da allah aynı emri vermıs diyorlar. Yanı bayan (bir kesim entellektuel müslüman) dısında verdiginiz cevaplarla aynı fabrıkdan cıkmıs birer robot gibisiniz. Dedigim gibi eger hala tartısacak birikiminiz olduguna inanıyorsanız buyrun hepımızı aydınlatın ciddi bir inancsız kitlenın oldugu bir platformda. Davet ediyorum sizi.
- +1 yıl
Ben bir inançsıza ayet göstermem. Ama ben de çok inançsızla tartıştım. Fakat soru sormayı bilmiyorlar. Bu hakaret değil.
Bana Kuran'ın gerçekliğini bilimsel yolla kanıtla diyen bir ateist görmedim ben (deist, agnostik vs)
Bana Kuran'dan bir ayet alıp bu ayeti açıkla diyeni çok gördüm ama :)
Bu durumda okuma yazma bilen herkes alır eline bir kitabı paragrafa, giriş gelişme, sonuca bakar ayet açıklaması olduğu için ayetle cevap verir.
Bana dini felsefik olarak konuşalım diyen ateistte denk gelmedi. Bilimden bahsedip sıkışınca felsefe kayan, felsefede yetersiz kalınca da bilime kayan çok insan kişi gördüm.
Ben öncelikle Kuran'ı ordan burdan ateistler sayesinde okuyan biri değilim yani Kafirun suresinde denildiği gibi senin dinin sana benim dinim bana. Oturup bir inançsızı müslüman yapmaya çalşmam değerli zamanımı kendime hacarım.
- +1 yıl
Bu 1. Benimle din tartışcak kişi konuyu iyi seçeçek bilim mi, felsefe mi , Kuran mealinin yorumumu önce bu kesin olmalı. Karşımda semavi dinleri bilen ve islam mezheplerini, siyasi ve tarihi özelliklerini bilen biri de olmalı ki bu konulardaki bilgiler herkes okuyamaz hele ki mezhepler konusu. Bana gelip tüm dinleri değil İslam'ı anlatıp İslam'ın yanlışlığını kanıtlamaya çalışan değil, dinlerin yalan olduğunu kanıtlayacak yani duruşu kendi görüşünün kanıtları olacak biri lazım.
Ama neden Arap ülkeleri şöyle böyle deyip, İslami terör örgütlerinin bağlarını, oryantalizmi vs bilmeyen kişilerle ben uğraşamam. Öyle o bu yazarın bilgilerinden kopyala yapıştıra da gelemem. Bu böyle Ki ben 100 kişi içinde din tartışıp kul hakkı alma ihtimalini yok sayan kendini ilahiyatçı sancak biri değilim ve insanları okuduğum 3-5 kitapla cahil konuma düşürmeye çalışacak ahlak yapısıyla da yetiştirilmedim öyle kompleksli biri de olmadım. - +1 yıl
Senin dinin sana benim dinim bana öte yandan diger bir ayette islam hak dini oluncaya kadar savasın:) Ben de felsefe yapmaya calısan bir islamcı hc görmedim. Ateistlerin kucuk bir kesimi neden ateist oldugunu bilmiyor evet fakat muslumanların yuzde 90ı kendi kitabını okumamıs. Eger argumanlarınız saglamsa buyrun gelin zira platformun entellektuel seviyesi oldukca :) aksi takdirde tavsiye etmem. Size iyi bir mğslüman olarak sormak istiyorum sizin dininiz size benimki bana ya hani benim gayrımuslımlerle görüşmemde bir sakınca var mı?
- +1 yıl
Bu sorularınızın cevabı zaten çoğu ciddi felsefeci ve ilahıyatçı tarafından cevaplandı. Ve kanıtları sunuldu. Oturup o yazarları teker teker araştırın. Yok siz ego tatmini yapma peşindeyseniz bilemem. O plartforma Nihat Hoca'yı davet etseniz gelir. Kendisi paraya zerre önem vermeyen biridir. Üstelik arapçada biliyor. Çok değerli bir tarihçi arkadaşıma tezinde ücretsiz yardım etmiş biri. işi gücü varken. Yani bir ilahıyatçı çağırıp sorun gerçekten amaç öğrenmek ise. İlahıyatçıların okuduğu kitaplar yayınlandı orda anlatılıyor. Fakat çok ağır kitaplara mitoloji dinlemeye benzemez :)
- +1 yıl
Ben sizi hic olmassa uyanık biri sanmıstım:) beyoglunda kaçak kat cıkan ve şatafat içinde ünlü bir futbolcu maasıyla yasayıp peygamberin yoksullugunu göz yaslarıyla anlatıp şükretmeyi zihinlere sokan bir adamın yuzune bile tükürülmez. Sizin gercekten bir altyapınız olsa emin olamassnz sorgularsınız test edersiniz. Basta ne söyledim size ben gercegi arıyorum siz ise gerci buldugunuzu iddaa ediyorsunuz ısrarla. Benım bılgım plajda br kumtanesi elbet belkı biribrmzden ogrenecek bilgilermz de mevcut. eger bahsettgnz kadar buyuk bir birikimimiz varsa buyrun biz de faydalanalım diyorum.) Benim öyle bir iddaam olmadı olamaz. Nice büyük dehalar en ufak bir ego beslemezken benim haddime degildri. Fakat siz karsınızdakını tanımadan dinlerin kökenı konusunda elinize su dökecek bir insan cok zor bulncgnı benm de ulaşamayacgmı belirttiniz:) Bu cumle basınıza bela acar platforma gelsenız ınanın rezil olma ihtimalınız cok yuksektr. O yuzden lutfen ayaklarınız yere bassın ne kadar ego o kadar cehalet
- +1 yıl
1. Nazım hikmet ve deniz gezmiş ayrı insanlar, ben bir edebiyatçıyı sol yazarı seviyorum diye bir siyasi davranışda bulunan birini desteklemek zorunda değilim. Çoğu katılmadığım yönü var. Sebebi de nazım hikmet edebiyat yapıyor deniz gezmiş eylem, nazım hikmet çoğunlukta gerçekçi çizgide ama ütopyada kalıyor eser olarak düşünceleri.
2. Ben nazım hikmetin 3 şiirini ezbere bilen ve ahmet kaya dinleyen biri olarak zaten iki sanatçının deniz gezmişi de insanlara nasıl tanıttıklarını bilmemem imkansız
Yani edebiyatçıyla siyasetçiyi aynı görüşte diye bir aynı düzeyde değerlendirmek vasatlık ben rezil olmam
3. İbni haldun'unla ilgili ne kadar şey bilip bilmediğime karar vermek haddinize değil. Her müslüman ortaçağ islam bilimi ve felsefesi ile ilgilenir ben el cezeriden, ibni sina, ibni rüşdden, ibrahim hakkıya kadar elimden geldiği kadar okur ve diğer aydınlarla kıyaslama - +1 yıl
yapar konu üzerine düşünürüm ki bu konuları da edip yüksel gibi bir şarlatan tartışma programlarında konuşmuş bu konular zor konular falan değil. Sadece aydınların görüşlerini ezberleyip onları bilgi diye sunanlar için.
Kafirlerle savaşın ayette anlatıldığı gibi dönemin savaşında ve karşı tarafında saldırması ile inen, gayrimüslimlerin çıkardığı sorunlar üzerine inen bir ayet.'Senin dinin sana benim dinim bana' Mekke'de yine kafirlere karşı inen ve Hicret dönemini anlatan ayet. Ben uzun uzun size tarih dersi veremem. Dediğim gibi sözlüye tutulcak yaşta değilim. Siz önce tarihi bir öğrenin. Sonra gelin konuşalım. - +1 yıl
Oryantalizmin de büyük ihtimal anlamını bile bilmiyorsunuz, Şarkcılık yapıp İslam'ı kötülemeye çalışmak ve müslümanların arasını bozmak. Kaynak Avrupa Tarihi, lawrence'ı tanımayan yoktur ve Suudi arabistan'ın kurulmasıyla vahabilik itikadi (inanç) mezhebinin oluşmasıyla İslam'da nasıl hristiyanlar eliyle kurulan mezhebin İslam'da açtığı sosyal sorunları anlayabilirsiniz? Ki bugünün Işid'i de vahabiliğe dayanırken? Ve ben kims dinler tarihinde elime su dökemez demedim siz hayalinizden cümleler oluşturup benim yazdığımı iddia ediceksiniz dediğim gibi tartışmaya lüzum yok. Hiç İslam teologu görmemişsiniz Ki Caner Taslaman vardır ama siz çok entelektüel olarak bu önemli şahsı öğrenememişsiniz Alaycı ve 100 arkadaşınızla prim yapmaya çalıştığınız sığnak noktanız olmadan kendi kişisel birikiminiz ile konuşamıyorsanız o 100 arkadaşınızı çağırın sizin yerinize onlar konuşsun. Böyle annem, babam seni döver gibi oluyor :)
- +1 yıl
Bak sen oryantalizmi biliyordum ustune bir de docentimiz bahsetti derste ama inan amacının muslumanların arasını bozmak oldugunu bılmıyordum:) Sana bir soru sordum sen ordan burdan aslı astarı olmayan bütğn rivayetleri pylaşıyıorsun. Sana soruyorum bayan benim bir gayrimuslımle görüşmem dogru mu sakıncası var mı?
- +1 yıl
Ben sizi o platforma cesaretinizi ölçmek için cagrdm bir de özelden birebir konusmak istersem niyetimi yanlş anlamnzdan korktugum için oraya yönlendirdim. fakat kendineze guvenınız yok bence:) Buyrun yanlış anlamayacaksınız özelden yazın sizin özellikle siyaset biliminde bircok eksıgınız var. İslamın baslangıc tarihine acıp bakmıssın yaln yok fakat köküne inmemişssin ama bunların hepsı dinlerin dogmatik yönüne hizmet eden rivayetler olrak da tanımlanıyor. Caner taslaman dediginiz bey celal şengöre evrim dersi vrrmeye kalkan bir şahıs ne kadar ciddye alınmalı sizce?
- +1 yıl
Görüşmekten kastınız nedir? Ben alay ettiğinizi düşündüm.
Bir müslümanla bir gayrimüslim erkeğin evliliği kabul sayılmaz.
Ama arkadaşlık vs gibi sorular soruyorsanız mezheplerin farklı bakış açısı var ve biz ehli sünnet bir üle olduğumuz için %99 dini red %1 Allah'a imana dair bir yönelim ya da müslümanlara karşı saygısızlık durumu yoksa iki tarafta rahatça arkadaş olabilir. Ama Suudi arabistan gibi, fıkhı değil inanç eksenli ve radikal islam düşüncesinin yaygın olduğu yerlerde mesala İran'da islamın ve imanın bir şartı yerine getirilmiyorsa ya da Arabistan'da kişi öldürülür. Ama Ehli sünnet böyle yaklaşmıyor. Hanefilik mezhebi özellikle. - +1 yıl
Celal Şengör o programda gerçekten haksızdı ve yanlış bilgi verdi. Bunu da fanatik olmayan kısım kabul etti. Celal Şengör jeolog kendisi bir biyolog değil. Papa ile evrim vardır diyen bir kimyagerken hem Hristiyanlığa inanıp hem evrimi kabul ettiği için alkışlanıyorsa modern ve bilim insanı diye Caner Taslaman din ve felsefe profösörü olarak ve Boğaziçi mezunu olarak gayet bilgili biri. Siyasette bilmediğim bir şeyi konuşmam. Oryantalizmi İlber Ortaylı'dan öğrendim. Sürekli şu konuda bu konuda bilgimin eksik olduğunu söylemeniz de sizin benim söylediklerimi algılamadan reddetme psikolojinizi gösteriyor bariz :)
- +1 yıl
Ben gerçekten tarih ve siyasette kendime çok güvenirim. Hatta okuduğum kitapla ilgili notlar alır, yazarı araştırır, kitap hakkında eleştiri yazısı bulmaya çalışırım vs.
Ve İslam'da çok teolog var.22 yaşında birisi hayatında hiç mi felsefe dersi görmemiş? Ama ben bunları söylemeyeceğim. Utanıp araştırırsınız belki :) İslamda teolog yok diyen biri din felsefesi konuşacak ki daha giriş bile yapmadık. Bir gayrimüslimin müslümanla görüşmesi din felsefesi ise vay halinize : ) - +1 yıl
Ben kimseye cesaretlik gösterisi yapmak zorunda değilim. Uyduruk ateist sitelerinden birkaçına 2 sene önce üye olmuştum. Şu an da ara da Alfa'nın bloğuna giriyorum ergence bir yer eğlenceli. Donup kaldım soruları görünce insan onları sormaya çekinir bence. Tramva yaşayıp Allah yok diyen genclerin kulübü gibi :)
- +1 yıl
"Benim islamda teolog yoktur "Cumlemi gösterir misiniz bana. Siyset biliminde zır cahilsiniz ozur dilerim ama gercek bu en basit bir tanımı dahi yanlış biliyorsunuz. Bu arada siyaset tarihi ve siyaset bilimi farklı seylerdir muhtemeln bunu da bilmediginiz için böyle bir savunmada bulundunuz.
- +1 yıl
Sizin uykunuz gelmiş okuma yazmanız da sıkıntı var ya da . Söz konusu din olunca siyaset tarihi ele alınmaz genel tarih ve İslam tarihi ele alınır sonrada dinler tarihi.
Dinler tarihi ile siyaset tarihi ayrıdır. Ben tarihden anlarım dedim. Genelledim uzatmadım
Siyasetten anlarım dedim.
Siyaset bilimi ile ilgili konuşmadım ki bir ideolojinin tanımını ve içeriğini bilmek için siyaset bilimini bilmeye gerek yok. Zaten siyaset bilimi de küresel siyaset biliminin ufak bir alt dalı gözde büyütecek bilgi deryası değil.
Türkiye'de eğitim kalitesiz ayrı.300 puan 80 binlik sıralamada öğrenci alınınca herkes siyaset biliminde kendini usta sanıyor.
Siz tartışma uslubunu daha edinememişsiniz. Bana çocuk gibi soru sorup duruyorsunuz da din felsefesiyle de ilgisi yok. Doğru cevabı da verince-Ayy cahilsin, yok bilgisizsin diyorsunuz. Ben size çok değerli dünya çapında insanlardan kaynak gösteririm siz bana neyi kaynak göstericeksiniz bilgileriniz için? - +1 yıl
Ben size evrim teorisinin dunyada tartısılımadıgını hatta tıp biliminin evrim teorsini baz alarak araştırmalarını ve tedavı yöntemlerini geliştirdgini soyluyorum. Pekı ya sızın inancınızın temelleri nedir? Muhammedin göğe uctugunu, ayı yardıgını kabul ediyorsunuz degil mi? Sımdı size soruyorum inancınızda yaratılıscı evrim var mı? Siz kitabınızı tanımıyorsunuz anlatamıyor muyum acaba. İslamın kıtabını bılmeyen insan islamın tarihini ne kadar dogru algılayabılır. Sizden bir filozof oluyorsa ınanın herkes pekala siyaset bilimci olabılır. Bu arada ideolojıler siyaset biliminin konusudr. Fakat onları da eksık biliyorsun. Bir insan herseyi dört dörtlük bilemez ki ben bunu inkar etmedim ahmak olmadıgı surece her insandan ögreneceklerım vardr benım de.
- +1 yıl
Ben de karşımda konuşmaya değecek biri var sandım. Çok yazık yine aynı hikaye Peki siz sorun ben konu hakkında sizi bilgilendireyim. Siz hiç bilgilerinizi konuşturmayın çünkü İslam'dan vazgeçememişsiniz heraldeki müslümanların bilgileriyle İslam'a özleminizi gideriyorsunuz. Bu arada diyalektik metaryelizme katılmıyorum ben ruha inanan biriyim, Hegel'e daha yakın duran bir düşünce çizgim var ama paralel değil. Ruh benim için enerji demek. Ben olaya fizik açısından yaklaşıyorum. E=mc² ama konunun Şu an ki ideoloji ile ilgisi pek yok. Bana göre dünyadaki maddelerin oluşumu zılıklardan tam olarak meydana gelmez. Yani bu fizik açısından ilkçağa dönüş ama mitolojik bir şeyler çıkarmak için iyi ideoloji. Bu arada tüm bilgileri nesnel çevreçevede düşünsekte duyularla elde edemyiz.
- +1 yıl
Ne sacmalıyorsunuz inanın anlayamıyorum:) sizle en basta yaptıgımız siyasi tarih konusunda eksıklıgınız oldugundan bahsediyorum. Siz bana islam ve siyaset tarihi ayrı seylerdir diyorsunuz cok sagolun:). Haftada 5 ders siyaset ve tarih görüyorum ben onunla kalsaydım haklıydınız fakat ben lawrence robert gibi yazarların kitaplarını oraya atıp bırakan bir insan degilim. Buyrun siz de okuduysanız bunun uzerine tartısalım. Lawrance terör ve anarsızm tezi uzerine konusalım burayı mesgul etmeden. Ben bilgi alısverişine her zaman acıgım.
- +1 yıl
Ve ben sizin öğrenciniz de değilim yani yaptığınız terbiyesizlik.
Şunu anlat, bunu anlat diyerek tartışma olmaz, siz kafanıza takılanı tartışma etiğine uygun şekilde sorarsınız aynısını ben size yaparım. Ve yolundan gittiğiniz fanatik olduğunuz aydınların kalıplaştırdığınız düşüncelerini ben çürütmek zorunda değilim. Celal Şengör'de militarist zihniyete sahip, halka inemeyen asosyal baba parasıyla dil öğrenip bir program da o dille iki cümle söyleyince kendine deha diye bakmamızı isteyen küçükken asker olmak isteyen klasik milli dini duygularını törpülemiş bir dede. - +1 yıl
Aa ama sız daldan dala atlıyorsunuz:) Ben size diyyalektigi acıklayın diyorum siz bana hegelle aranzdakı cıZgıdem bahsediyorsunuz. Burada soruyla tek alakalı sey diyalektigi hegelin fikre açması. Size diyorum ki diyalektik materyalizm neye göre tutarszıdır? Otodınamızm neden mumkun degildri? Birsey neden digerinin zıttı degildir ve neden birlikte var olamazşar? Biraz evvelkı ayrt sorusunda da aynı geciştirmeyi yaptınız bilmiyorsanız bilmiyorum deyin:)
- +1 yıl
Hangi soruda geçiştirme yaptım beyfendi?
- +1 yıl
Sanırım önceden sizle tartışmıştık. Siz diyaelektik konusunda bayajı saplantılısınız. O zamanda aynı soruyu sordunuz ben felsefede tartışma yapılırken karşılıklı tez ve antitez yoluyla karşıdakinin düşüncesini çürütmek demek olduğunu yazmıştım ve aslında temelinde değişim yattığı için kesin bir sonuç almak mümkün değildir.
Hegel'in düşüncesine göre Tanrı eksenli zıtlıkların maddeyi oluşturduğu anlatılır. Olumlu ve olumsuz olan iki zıt olayı da maddenin oluşturması ya da bir oluşum meydana gelmesi için soyut düşüncelerden yola çıkmak gerekir ve soyut kavramlarla maddesel bir çözüm bulmak gerekir. Fakat bu tam bir duygu sömürüsü ve aldatmaca ekonomi de. Yani bir nevi çölde serap görme. Eğer metaryelistik bir düşünce ile hareket ediyorsak soyut kavramları ve soyut çözümleri kullanmamız çok çelişkili. Çelişki hegel'in diyalektiliğinde ve Engelsda da olsa da evreni tek bir şekilde açıklamak gerekir. Su ateşi söndürür, Ve değişim her zaman mümkün değildir - +1 yıl
Ben doğadan topluma değil, insan merkezli bireyden-topluma-sonra doğaya doğru gelişen bir düzen yanlısıyım. Tabi bu çok eğreti duruyor. Ama aklı olan ve herseyi doğa dahil değiştiren ve hatta doğru olmadığı halde kuralları koyup yararlı şeyler ortaya çıkaran deneyen, yanılan, felsefe ve tarihi oluşturan insandır.
Doğa cansız bir varlık gibi görünse de içindeki canlılar insanlar için vardır. Bu canlılar insanlar kadar yararlı değiller ve yararlı olmayan maddenin de oluşumuyla ilgilenmek zaman kaybı. Neye göre kime göre? Bu coğrafyayı da düşündüğümüz de değişkenlik gösterir yani doğa bütünüyle yarar getirmez bu yüzden de madde odaklı değerlendirme yapmak o madde işlevini yitirdiğinde çarkın durmasına sebep olabilir. Sonuçta zıtlık da soyut bir kavram ve doğruluğu bir şüpheciye göre muamma. Bilim de hep şüphe gerekir diyaelektik bilimi besler. Kendisiyle çelişen bir zaman sonra su ve zeytinyağı gibi ayrı durur - +1 yıl
ve birlik yoksa üretkenlik olmaz toplum gelişmez otodinamizm de kendi kendine çöker. ben insan merkezli düşünüyorum ve insanın beyni var ama akıl dediğimiz şeyi göremiyoruz. Nöronlarımız var beyni çalıştıran ve aklı somutlaştıran zeka derecelerini belirleyen ama bilinçalyı da var. Sadece fziksel değerlendiremeyeceğimiz ve bilim adamlarının çalıştığı zihin okuma telapati bunlar enerji ile yapılıyor ben bu yüzden de insanı nesne gibi gören ve onu araba motoru gibi kullanan ziniyete karşıyım. Dünyada maddeciliğe inanırsak bu hayalgücümüzü sanat ve bilim yapmamızı kısıtlar. Çelişkiyle antimaddecilik kendiliğinden düzeni beslese yine ayrışma yaşanır. Kısaca dünyada iki kutup vardır ama bu kutupları oluşturan tek bir sebep vardır. İşte bu kuantumdur.
- +1 yıl
hegelin diyalektigi ile marx ve engelsın diyalektigi aynı kavramlar degildir. Hegelin diyalektigi basustu durur ve marx onu ters cevirir neticede ayakları yere basar. Degişim kaçınılamzdır. diyalektik , marxa göre bir sarmal yapısı olarak acıklanabılır. Fakat bu degişimi sondan baslangıca dönülebilen bir sarmal degil sureklı farklı sonuclara gebe bir degişim evresi içinde tanımlamıstr dunyayı. Ve marxa göre dunyayı yorumlamak yetmez onu degiştirmek gerekir. Ekonomı bazında bireyin tutumu maddi koşullarını belırlemez maddi koşullar bireyin tutumunu belirler. Komunıst bir toplum kimine göre utopyadır realıze edilemez. Diyalektige göre er ya da gec mutlaka dunyaya hakim olacktr. Pekı sence realize edilebilir mi? Feodal çarkn bastia cezavnden baslayarak yıkılması mumkunse , burjuvazi diye yepyeni bir hakimiyetin ortaya cıkması mumkun olmussa, Karanlık ve mutlak monarşik otokratik bir avrupa ortacgnn aydnlanması mmknse komunızm neden mumkun degil
- +1 yıl
Kimi okuyorsunuz? Lawrence Roberts mı hani şu basketci olan yalnız ben
T. E. Lawrence'ı okuyorum :) Siz bayağı dağılmışsınız. - +1 yıl
dunyanın 4 .5 milyar yıl yası var. ilk insanların (homo) türü 200 bin yıllık tarihi var. Fakat 600 milyon yıl önceki basit hayvanlar ,200 milyon yıl evvelkı dinazorlar ve dev böcekler , ve milyonlarca yıl evvelki cesitli hayvanların fosılerının incelenmesi ve gunumuzde benzerine dahi rastlanaması. De vries, lyless Evrim darwinden önce de bircok konuda sorgulandı. Fakat kilise butun bu arastırmalara karsı cıktı cunku bununyaratlısa aykırı oldugunu ve sorgulanmaması gerektigini savundu. Dolayısıyla siz metafiziki bu yaklaşmla dogmatık bir dayatmanın esliginde be kadar sorgulayabılırsınz? Dediginz ck dgru brsey var diyalektik bilimi besler. Bunu bircok metafiZikci red eder.
- +1 yıl
Ehehe evrimin olduğunu kabul etmenin Tanrı'nın varlığını ya da yokluğunu kanıtlaması gibi birşey söz konusu değildir. Bugün modern evrimin kurucuları aksine evrim ve Tanrı'yı savunur. Evrimi savunan ateistler, evrimin bilimiselliğine ateistlikle felsefe de katmışlardır. Evrimi savunarak Tanrı var ya da yok diyemeyiz, Ki Evrimin olmadığı ile ilgili Kuran'da açık bir hüküm de yok. Ateizm bir felsefedir ve bilim diyenle istisnasız çok aydın alay eder. Fizik gibi bilim daları ateizmle ve evrimi bağdaştırmazlar. Ve hayatmda ilk defa bir felsefeyi bilim sanan, bilimi de dinle hadi kanıtla inancını diye soran biriyle karşılaştım.. Bunu başkasının yanında yapmayın cidden alay ederler. Din bireyseldir ve benim inanc metafiziksel olabilir. HZ. Musa'nın nehri ikiye bölmesi, Hz Muhammed'in ayı ikiye bölmesi vs olaylar da Amerikan film kültürü ile büyüyen beyinlerin bilimsel ya da mantıksal dönemi mucize olarak abartarak değerlendirmesidir. Ama birçok tarihçi
- +1 yıl
yahudilerin, arapların, türklerin, eski mısırların büyü ve sihirbazlıkla uğraşıp bu yolla hakı kandırdığını bilir. Günümüzde buna ilüzyon sanatı denir. O zamanlar halkı bu adı konulmayan ilüzyon sanatlarıyla kandıran kesimden daha becerekli peygamberlerde insanlara Allah'ın gücünü bu şekilde göstermişlerdir ve insanların abartması korkması istenmiş ve mucize denilmiştir. Bu kadar basit.
- +1 yıl
Siz şimdi demin cehaletinz verdiği kazayı benim üstüme iftira atarak örtmeye calısmayın:) Ben evrim allahın varlıgına veya yokluguna kanıttır diye tek bir cumle kurmadım. Dinler bu fikre karsı çıkar dedim. Soyledgm cumlenın tanrının varlıgı ve yoklugu ile en ufak ilgisiyoktu siz kontrolu iyice kaybettiniz😊Kuranda evrimi destekleyecek ayet de yok ama çamurdan yaratıldı diyor😊Tabıkı desteklemedigi fikrine yönelecegim. Tevrat desen zaten insanlık tarıhının 7000 yıl oldgunu iddaa ediyor. Kilisenin topyekun evrime bakıs acısını zaten biliyoruz. Ben size kanıtlayın diye bir istekte de bulunmadım:) tek tek kopyalatmayın bana. Siz bana dusuncelerınızı kanıtlayın dediniz bilimsel manada ben de size sizin kanıtlamanız gerektgını benimkileri zaten bilimin destekledgnı soyledm. Sakın olun demınkı rezilliginiz yuzdnden agresfleşmeyin:) olabilir bilmiyordunuz ögrenmş oldunuz. Ama ava giderken avlanmak oldu sizinki kötü olan o:)
- +1 yıl
Peki nereden biliyorsunuz yahu:) sizde deist havası da sezmedim degil. Ama bu binlerce peygamber neden hep ortadogudan çıkar? Buna şartsız inanmak ne kadar dogru? Neden kuranda sadece ortadoguya ozgu bir kulturden meyveden iklimden bahsedilir? Ne malum bunun tanrının kitabı oldugu? Neden bu kadar sure bekledi? İlk kavımler hangi snavdan sorumlu? Bunları aız de mutlaka soruyorsunjz kendinize ama sorgulamaya cesaret edemiyorsunuz haksız mıyım?
- +1 yıl
Haftada 5 ders siyaset ve tarih görüyorum ben onunla kalsaydım haklıydınız fakat ben lawrence robert gibi yazarların kitaplarını oraya atıp bırakan bir insan degilim.
BU sizin yazdığınız lawrence robert aasddf. Siz çok kötü bence. Allah yardım etsin metafizikçi değilim ben. Metafizkçi olmakla dindar olmak farklı şeyler. Çok dindar bilim adamı var. Biraz ezoterik kitaplar okutun metafiziği öğrenin bence :) Siyasetiniz çok zayıf. Kapitalizm çöküyor zaten artık ABD Çin'i kral yaptı bile:Gerçi Çin marx ideolojisi ile pek bağdaştırılamaz ama kötünün iyisi. Zeki insanlar izmlere bağlanıp kalıplaşmış düşüncelerle yaşamazlar. Koyun gibi o düşüncenin askeri olmazlar. Hele bu düşünce sahipleri yahudi elitler ise. Hani kapitalizmi yaratanlar da onlar. - +1 yıl
Hanımefendi zekanız mı geri yoksa rezilliğinizi mi örtmeye calısıyorsunuz:) Siz o yazarı tanımadıgınız için lawrence roberts dedigimi zannettiniz hepsı bu panıklemeyın kımse görmez:) Bakın -J. M Roberts (dunya tarıhı) tanımıs oldunuz fena mı acar bakarsınız belkı. Siyasetde bilgi alışverişi yapacagm cok insan var ama o siz degilsnz. Siyaset konusunda ciddi eksiklernz var buna alınmayın ayıp degil bu.5yasında cocuk gibi (sen de cok zayıfsın tü kakasın) diye karsı bır savunma mekanızması olusturmanıza gerek yok:) Siyaset bilimi altyapı gerektirir. Sınıfımızda da bırcok insan sızın seviyenizde ama vakit ayırılmalı. Ozellıkle basketbolcu sandgnz Robertsı mutlaka okuyyn oldu mu:) Bakın karıstırmayın bir daha yazayım (J. M Roberts dunya tarihi) Basketci degil ama ona dikkat edin
- +1 yıl
Benim yazdıklarım yeterince açık artık kendnizi küçültmeyin. Ben agresifleşmem, cahil biri olduğuma karar verecek kişi Kuran'da her kavime peygamber gönderildiği ayetini bilir. Her kavim her kıta demek buda zaten sadece ortadoğudan peygamber çıkmadığının kanıtıdır. Peki neden medeniyetin başladığı yer sümer? Buna da siz cevap verin? Çünkü yazıyı ilk bulan ugarlık. Gidin kaç tane tarihçiye sorarsanız sorun yazıyı ilk bulan sümerliler değil ilk okunan yazı sümerlilerin yazısı. Yani ortadoğuyu medeniyet başlangıcı kabul eden sizle dinlerimin çıkışı yeri saydığınız ben aynı bölgede sürekli üstün bir medeniyet olduğuna inandırılmaya çalışılıyoruz hem de bilimi referans göstererek hep batı tarihine göre... Yani her kavme peygamber geldi. Zaten yahudiliğin içinden hristiyanlık çıktı ve Avrupa caoğrafyasında Şu an o halk. Ve birde İslam var. Tüm dinler dediğiniz kaçı pardon?
- +1 yıl
1000 din çıkmadı. Ve siz inanmıyorsunuz dünyada geçmişte dine inanmayan gözüyle görsede Tanriyı reddeden insanların olması imkansız mı? Her insan farklı algılar, düşünür, hisseder vs o insanların kendi dinlerine inanması ve gelen dini kabul etmemesi, kabul edip çoğunun yaptığı gibi peygamber gidince yine bildiğini okuması ve kültürel etkileşim bunlar çok normal. Tüm kıtalarda Allah'a secde edilip, kurban kesiliyorsa demek ki bir yaratıcı insana inanma ihtiyacını insanlar güdüyor. Buna da bilim varoluşsal zeka diyor. Soyut matematik, din vs herkes pek bu zekasını kullanamıyor. Kişisel yazmadım size.
- +1 yıl
Ahaha:) demek ortadogu dusından da peygamber cıkmıs vay be. Neresi orası amerika olabılır diyorum ben:) hani kesfedılmeden belkı peygamber bir geziverdi orayı. Zırvalama bosuna islam arap kulturunden ibarettir evrensellıgı falan da içi boş realize edilenemiş zırvalar. Dinlerin tarihine bakmıssın dedik yine sıvadın ortadogudan cıkmştr 124 bin peygamber otur adam gbi ogren.
- +1 yıl
Siz Kuran'ı ergen sözlüklerden değil açıp adamakıllı okuyun. Kuran'da gelen tüm peygamberlerin ismi yazılmaz bilmediğimiz peygamberler vardır bu yüzden de başka kavimlere peygamber geldiği zaten açıklanmış. Ayrıca tarihte bu konu hz nuhun oğulları ve ayrılan ırklar olarak değerlendirilir. Kıtasal değil. Ve bugün g. amerika, k. amerika, avrupa, japonya, asya ülkeleri ve Afrika, Avustralya gibi ülkelerde eğer semavi dinler insana ulaşmışsa sorun yoktur önemli olan budur.
Ve Allah insanı aciz, iradesiz, işe yaramaz dğil onu üstün akıllı güçlü yarattı ve dünyayı oyun sahası gibi bize bıraktı ki keşifler yapalım, bilimi keşfedelim, eğlenceyi tadalım vs
Yani genelde ruhunda tembellik olanlar Allah beni pamuklara sarsın kedi yavrusu gibi sevsin ben acı çekmiyim düşüncesinde olanlar böyle düşünür. - +1 yıl
Kuranı kımın okuyup kımın okumadıgı anlaşıldıgıbiraz evvel:) maide 51 i diger verecgm ayetlerden de bir haber bir musluman olarak susun bence o konuda. Dinlerin zırvalıgını tartısmam onlar yoktur. Tanrının varlıgını tartısırım. Bana dersen ki ya varsa. Umrumda degil derim snaa. Cunku bir tanrı varsa eger bu dunyaya müdahele etmiyor yani dunyada bir adalet yok. Ve ben menfaaitim için inanmam. Çocukların tecavuze ugradgı cıglıklarını bıle duymayan bir tanrının varlıgı ya da yoklugu benim için önmli degil. Ben bu sınava girmek istemedim afrikalı cocuk da istemedi. Dolayısıyla zorla sokuldugum bir sınavın hesabnı vermem. benim dinim vicdanımdr ona göre yasarım. Buna ragmen tecavuzcu bir inanclı kurana göre cennete girebilecek ben giremeyeceksem o tanrının adaleti yerle bir olmustr. Ben sonucuna razıyım.
- +1 yıl
Allah'tan kasıt yaratıcı. Ben dinler, kültürler, ırklar bunlara çok meraklıyım bu yüzden de budizmden, maya dinine, aztek inancına, taozime, hatta hristiyan mzeheplerine, yahudi mezheplerine, hinduizm, budizm, İslam tarikatları, ve yerel diğer dinlerle ilgili çokça kitap kouyupivideo izlemeye çalışıyorum. Yni dünyada sadece ateistler okuyor, araştırıyor falan sanmayın bu araştırma duygusu bende çok küçük yaşlardan var. budizm ve hinduizm 15 yaşında öğrenmiştim.
Bilimsel uluslararası araştırmaya göre 2050 yılında dünyada islam en yaygın din olacak Şu an hristiyanlık. Ateistlerin sayısındaki artış ve azalış kayda değer değil. Yani dünya hayal etttiğiniz gibi olmayacak. Din insanın yaratıcısına duyduğu karşılıksız sevgidir, samimiyet ve dostluktur. Bu tertemiz olmaktırSeni baba oğul ve kutsal ruh adına kutsadım artık azad ediyorum. - +1 yıl
Birincisi cok inanın oldugu bir inancın dogru oldugu anlamına asla gelmez. Birsey aptalca iae milyar insan inansa da o şey yine aptalcadır (bu sozun sahbnı arastr). Ayrıca ateizm girtkçe yaygınlaşıyor senın dedigin bir dunyaya donuscegnı hıc dusunmuyorum. Bekleyelım görelım ama bizim ateizmi yaymak gibi bir tasamız yok. Herkesın ateist olmasını istemem sadece sorgulayan ve arastıran kesim gercekten ikna olarak ateist olmalı. Ben sadece ateistler arastryor diye bir iddada bulunmadım fakat müslüman kesime göre entellektüel seviyelernin cok daha yuksek oldugu matematıksel bir gercek. Eger bir yaratıcı varsa dahi kurandakı yaratıcı olmadıgında sen ne halt yiyeceksın cok merak ediyorum:) Bir de din karsılıksız degildir , sen emredileni sorgulamadan yaparsın o sana cenneti sunar. Yani senden istedigi gbi bir insan olmanı emreder. Sen de buna karsı koyamazssın ve sorgulayamassın. Din itaat demektir. İtaat edersen ödül vaadeder. Etmezsen işkence ve ceza. Bunun neresi karsılıksız uykunuz mu var
- +1 yıl
Her ateistte aynı şeyi söylüyor, tecavüze uğrayanlar. İbsanın beyni kirli olmasın sürekli bacak arasını düşünmesin. Bu dünyada çok büyük acılar var.
İnsanlar bu acıları , hataları, düzeltecek akla sahipler huzuru sağlayacakk olan insanlar. Ben ateistleri çok zayıf karekterli buluyorum. Çoğu Türk ateistin gözünde Tanrı melek gibi. İnsan hiç acı çekmemeli, Allah'ın yanında bolluk, her istediği şekilde zevkle yaşamalı falan. Kendi hayatlarında düzelebilecek ufacık şeylere isyan edip Allah'a trip atıyorlar. :)
Sürekli reddetikleri din, inanç vs taşlama derdindeler. Umursamayıp gitmeyi beceremiyorlar. Falan. Oysa kişi birşeye ne kadar yakınlaşırsa saf duygularla o kadar onu hisseder ve o güçle çok şey başarır. Bir gücü kabul etmeyenler dünyada birçok insana dolaylı köle olanlar. Ama inanan biri nerde olursa olsun sadece yaratıcısına köle. O da bedeni ve ruhu bile ona ait olmadığı için. Asıl tokgönüllük bu. - +1 yıl
Haha😂Sen beni anasanın bacagndan tahrık olan ilahiyatcıyla , baba kızına şehvet duyabılır , evlatlıkla evlenılebılır diyen diyanetle, Bılgsyrnda cocuk p*rnosu cıkan edirne ilahyt prof karıstrdın galiba. O işleri sizin kesim iyi bilir. Tek dertleri kimin kimi düdüklüyecegi inanmassan ac bak diyanetin sayfasına:) Bak senin yuzunden sigara içemedim ne enrji varmş be sende
- +1 yıl
Uykum yok, şükür hiçbir zaman bu ödül-ceza sistemiyle dine yaklaşmadım. Müslüman olduğumu ve sorumlu olduğumu bildiğimde de.
Bana biri birşey söyler, birşey izlerim, bir şey okurum, öğrenirim kısaca o şey bana doğru geliyorsa akıl süzgecinden geçirirm ve yaparım. Doğru gelmiyorsa yapmam. Ben hiç dindar biri olmadım ama Allah'a kendimi hep yakın hissettim yani günahım olduğumda bunu farkettim. Hiç oturup sevap günah hesaplamadım.
Mesala din içki içmek günah diyorsa ben bunu kendi hayatım açısından değerlendiririm bilimsel açıdan araştırırım kafama da yattıysa uygularım. Ben akılcı biriyim.
Allah'a yakınlık, niyet bunlar önemlidir.
Ben hiç İslam'ın insana zararlı birşey emrettiğini görmedim zorda. İyi olanı din sayesinde yapmıyorum zaten iyilik beynimde var. Kötü birşey yapınca Allah beni cehenneme atacak da demem. Bu davranış bana zarar verdi yapmayayım derim. Oruç yararlı, namaz bir tür - +1 yıl
jimnastik ve ruha faydalı. Din olmasaydı da yapacaktım. İslam atesit ya da satanist ol Allah fıtratına ne koyduysa o kişisin der. Yani ateist biri çok ahlaklı olabilir bu Allah'ın o insanın içine koyduğu bir maneviiyat bir müslüman da çok kötü olabilir. Burda Allah'ı anlamak kişi ile Allah'ın arasındaki ilişkiye bağlı. Ve sen Allah'ın ne yapacağını bilmezsin. Allah seni ismini yansıttığı diğer insanlarla sınar. Sen ister onu yakın hisseder seversin ve kulluk yaparsın istersen sevmezsin sana kalmış.
- +1 yıl
Siz cok yanlş anlamıssınz:) kuran size suzgecten gecir demiyor itaat et ayetlere diyor. İçme diyor ve içmeyeceksınız bitti. Size test edin demiyor. Din ve ahlakı karıstıyorsunuz bircok ulkemn muslumanı gibi. Din, dogru olan ne olursa olsun emredilenç yapmaktr. Ahlak emredilen ne olursa olsun dogru olanı yapmaktr.
- +1 yıl
Kuran akledmez misiniz? Diyor Bu bazı inançsızların kendini tatmin etme yöntemi. Müslümnlar direk yapar , öyle olsa dünyada iğrenç şey kalmaz.
Dinimin haram kıldığı akla uygundur buna eminim ama yinede üzerinde düşünür bazen zararlarını da çekerim. Her insanın nefsi var. Ve nefsimize sahip çıkamayabiliriz önemli olan irade bunun için de Allah'a iman ediyoruz zaten İrademiz olduğu için şükretmek adına. İnsan kendine yapılan ufacık iyiliğe teşekkür eder. Teşekkür etmek nazikliktir. Benim dinim nankör olmamayı ve kimseye boyun eğmemeyi öğretiyor Allah'tan başka - +1 yıl
Neyse burası sohbet evi gibi oldu. Yeter bence bu kadar.
- +1 yıl
Anarşizmi kim çıkardı ortaya ideoloji olarak peki neden onun koyduğu o esnek kurallara tüm anarşistler uymak zorunda? Neden anarşistler bir ideoloji de toplanıyor ve neden sürüleşiyor bir grupa ayrılıyor? Neden bir kimliğe sahipsin? Sadece insan olman yetmez mi? Herşey insan olarak hallet. Bana göre müslümanm demekle anarşistim demek aynı sende bir şeye ailik hissediyorsun. Sana rahat yaşamı senin gibi bir adamın beyni mi vadetti ya da topluma? ha ha
- +1 yıl
:) dinler ilk zamanlar yararlıydı duzenı saglamada bır kanun niteliginde cıktı. Sizin ezberledginz arguman (ama kızları gömüyorlardı) evet islam gömülen kızları cıkarıp cariye yaptı 50 60 yasında adamlara. Ve dinler bir sure sonra insanlıga zarar vermeye basladı gerek de kalmadı. Ama sunu bilin ki şman etmek sorgusuz sualsız kabul etmek demekte ve sizin islam tanımınızn hcbr islam alimi kabul etmez. Siz kafanızdakı. İslamı yasıyorsunuz. Din ve ırk iki kavram yok olup gitse dunya cok rahat br nefes alır. Bu konuda alevilerin tutumunsunnılere göre cok daha akılcı. Sevfidir bizim dinimiz derler. İnsandr kıblemz. Sunnilerden cok daha kulturlulerdir. Umarım siz de kendi kitabınızj oturur burgun mealıyle okursunuz. Ben aklınıza takılan sorular oldugundan eminim. Cunlelerime dikkat etmeye calştm anlık tepkıyle kırdıgım noktalar varsa kusuruma bakmayın. İyi geceler
- +1 yıl
Benim müslümanlığın derecesine Allah karar verir. Ben yaptığım ibadeti inancımı açmak sana müslümanlığımı bertaraf etmek zorunda değilim ama sen ergen ateistsin. Maalesef tarih bilgin, siyaset bilgin çok zayıd fin bilgin hiç yok. Bir karl marxı okumuşsun onunla prim yapmaya çalışıyorsun? Dünya anarşizmde ilkçağlara dönüyor bunu bile farkedemiyorsun?
İdeolojiler insanları kukla gibi oynatıyor. Radikal islamcı kardeşimdir sen rahatına bak ben hümanistim. Milliyetçiliği çikaranların hümanist taraftarlarından.:) NEYSE SIKILDIM İYİ GECELER - +1 yıl
Anarsızm u. a alanda kullanırsanız "kendinden üst otorite tanımamak "anlamına gelr. Bütün ideolojılern amacı insanların mutlulugunu amaclamaktr. Ormegin marksızm için de din tanımını kullanan var. Komunıstler için de müslümanlarla bir farkları yok diyenler var. Tabi hepsı birer arguman iyi arastrlması ve farkların tespıt edilmesi gerek.
- +1 yıl
Ben kitabım Kuran'ı Kerim, Kitab-ı mukaddesi, Tevratı, okudum. Her zaman da sözlük ve form siteleri bilgilerinden ezber yapmadan tartışmaya hazırım. Ama siz oturup Kuran'ı okuyun okumadığınz çok belli. Ve cidden bu konuları bilgili insanlarla konuşmayın cidden alay konusu olursunuz.
Tarihiniz ve siyasetiniz çok kötü. Bir kaç yazar ezberleyince kitap okumuş olmazsınız.
Alevilik mezhep değil kültürdür. Daha bir tanımlaması yok. Ben din inancımı sizden öğrenmeyeceğim. Müslümanın olmanın şartı islamın 5 şartını ve imanın 6 şartını kabuldur.
Diğerleri sevap günah diye yazılır farzlar haramlar vardır. Sakız gibi gevelediğiniz solu sindirip batı medyası soslu islam fotolu beyninizi de arındırmanız dileğiyle. - +1 yıl
Bakın en basiti ben kimliğim açık sekilde sizle tartısıyorum ustelık inancsız oldugumu da acıklıyorum.. Fakat siz tepkı alırım korkusuyla kimliğinizi gizliyorsunuz ve kimliği gizili bir biçimde benmle saatlerdr tartsyrsun cunku dini birikimizn saglam degil. Siyasi bilginiz yetersiz degil YOK:) Cunku fasizm anrsızm kapıtalızm hepsını birbirne karıstrdınız. Ve inanın bu ayıp bir durum degil. Bunun için bir altyapı olusturabılırsnz. Size birkac isim önerebilirm.
- +1 yıl
Biliyorum çok küşük düştünüz hep soru sordunuz öğrettim, kendi dinsizlik tanımlamanızı da yapamadığınız ama ben sizi daha fazla aşağlamıcam. Bana cahil diyerek bu ezilmişliği tatmin edin yarın 100. bin grupluk arkadaşlarınızla;
tecavüze uğrayanlar var tanrı yok
hz muhammed 9yaşında ayşeyle evlendi
kadınların islama göre din ve akılları eksikmiş
niye bu kadar mezhep var
ışid kafa kesiyor müslümanlar öcü
iranlı kadınlar çarşafın içine jartiyer giyiyor türbanlı fantazi
araplar kaba insanlar çünkü müslüman
gibi ezberlediğiniz klişe ve kıyamete kadar eskimeyecek komik cümlelerle eğlenmenizi umuyorum. cidden artık yazmayın - +1 yıl
Aman yarabbi😂Bu sizin kuranı okumus haliniz mi bir ayetin tan tersini söylediniz. Aman ha coluga cocuga ögretmeye kalkmayın bambaska bir din cıkarmıssınız ortaya siz:) Bakın bir müslüman olarak bir ateist ayeti benden nasıl daha iyi bilir bu nasıl bir rezillk ne kadar cahilmişim ben deyin ve oturup okuyun bu gece. Bosvern tevratı once kendi dininizi ögrenın sonra ona gecin. Gec degil inanın. Sizinle siyaset bilimini tartısamadık bile farkında msnz:) Roberts dedim basketbolcu sandınız orada konu kapandı zaten:)
- +1 yıl
Ha ha bununla mı tatmin oluyorsunuz?1 saniyemi alır gizliden çıkmam. Tepkiden de korkmam. Burada bir sürü fake foto varken böyle şeylerle prim yapcak kadar küçük değilim.
- +1 yıl
Ahaha:)"arapları sevmek zorunda mıyım"diye baslık acıp arapların eleştirilmesinden rahatsz olan bir dengesiz😊Sakin ol ve klavyeyi yavasca yere bırak. Ooo neler ögrendim neler misal peygamberlerin ortadogu dısında da cıktıgını, J. M roberts gibi kitabını okudugm bir dunya tarhcsnn basketbolcu oldugunu, dunyada 4 bin degil de 3 tane din oldugunu bunlar bana ışık oldu sagolun:)
- +1 yıl
Gerçekten bilginiz sıfır ve çok sıktınız paylaştıklarım hadis ve ortalıkta dolaşana ayet olmayan cümleler. Sanırım piskolojik sorunlarınız var. Gerçelkten bu kadar kalitesizliğe ve 15 yaşındaki beyne daha fazla tahammül gösteremem. Benim 12 yaşımda kardeşim bilmediği konularda tartışmamayı biliyor. Ateizmi kaldıramamışsın ve İslam'ı biliyorum diye yalan yanlış bilgilerle gövde gösterisi yapmaya çalışıyorsun. Sen önce ruh sağlığını tedavi et.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılolabilir ama almanlarda kıçlarını yıkamıyormuş taharat almıyorlarmış birde domuz eti yiyorlar ya tiksiniyorum ben
11 Yorumla- +1 yıl
Alman hayranıyım demedim. Almanlar'ı ve ortadoğulu olmayan tüm halkları ortadoğu halkına zor durumda kalsam tercih ederim.
Yalnız Yahudiler gelişmiş bir toplum. İsrail oldukça demokratik ve bilimde teknolojide ilerde bir ülke.
10 Yorumla
+1 yılBende kendi irkimi sevmiyorum. Yani turkleri.
51 Yorumla- +1 yıl
Hangi millettensin kökenneresi yani
+1 yılBende sevmiyorum zorla da sevecek degiliz ya
10 Yorumla
+1 yılOnlarda sana karşı boş değil.
20 Yorumlaher insanı bir tutacak kadar yobazmışsın ama.
10 Yorumla
+1 yılbizde sizleri sevmek zorunda değiliz, sıkıntı yok
20 YorumlaSevgisizliğin kısır döngüsü
50 Yorumla
+1 yılyoo ama saygı duymak zorundasin
00 Yorumla
+1 yılkişisel görüştür sevmeye bilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk olmayan herkes benim için asagiliktir.
32 Yorumla- +1 yıl
Vur dedik öldürdün.
Cevap sahibi+1 yılHüseyin Nihal ATSIZ Ata'nin izindeyiz
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen de değilim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaradılanı severim Yaradandan ötürü.
05 Yorumla- +1 yıl
Ama edebiyat hatta tasavvuf her zaman gerçeği yansıtmaz.
Cevap sahibi+1 yıledebiyat değil bu eğer Yaradanı seviyorsan her şeyi seviyorsun çünkü her seyi Yüce rabbim yarattı.
- +1 yıl
Şeytanı da Allah yarattı sevelim mi yani?
Cevap sahibi+1 yılO kovulup Allah (c. c) lanetine uğradı onu sevmek zorunda değilsin.
- +1 yıl
Tamam, teşekkür ederim. :)
İnsanları sevmek zorundayiz
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseversin gardaş karıştık mı
00 YorumlaSevme saygı duy
00 Yorumla
+1 yılEn iyi kürt olu kürt
40 Yorumla
+1 yıloda insan kardeş