daha fazla asabımı perişan etmemek için yorumlarınızı okumuyorum.
Osmanlıyla gurur duyanlara bir kaç sorum olacak?
daha fazla asabımı perişan etmemek için yorumlarınızı okumuyorum.
Osmanlı ile gurur duymam. Fakat nefret etmiyorum.
Bunun öyle lanse edilmesine karşıyım, Osmanlıcılık ve Atatürkçülük diye ayrışmamak lazım, bu gidişle iç savaş çıkacak. KORKMAYIN İKİSİNİ DE SEVEBİLİRSİNİZ. Hele ki bugün Türkiye Cumhuriyeti Atatürk tarafından kurulmuştur, ne demek ondan nefret etmek? Bugün Türkiye'yi Ortadoğu'dan ayıran Atatürk'ün devrimleridir.
Osmanlı'ya gelince... Sevmediğim yönleri de var elbet. Fakat şunun da ısrarla altını çiziyorum. Son dönem Osmanlı padişahlarının tamamı batıya yönelmiş adamlardı. Size Sultan Abdülaziz Han'ın bestelediği şu parçayı dinlemenizi öneriyorum.
Evet adı ''Valse davet'' Sultan Abdülaziz vals severmiş, kızların bale dersi almasını istemiş. babası Sultan Mahmut kıyafet devrimini yapmış... Millet Osmanlı padişahlarını ne zannediyor anlamadım. Bunu herkes görsün.
Ve Osmanlı Devleti, günah keçisi seçilen 2. Selim'in hataları yüzünden değil, bilime önem vermeyen ortaçağ zihniyeti yüzünden çökmüştür. İşgal, fetih, yağma ile nereye kadar? Tamam o dönemde karşında güçsüz bir Avrupa vardı, eyvallah. Ama adamlar kendi skolastik düşüncelerinden kurtulunca öyle bir şaha kalktı ki Osmanlı'nın çöküşü başladı. Atatürkçülük tam da bu noktada önemlidir. Atatürk'ün yüzünü batıya dönmesinin sebebi bu gelişmişliktir. Eğer kendine her konuda dışa bağımlı yaşama haysiyetsizliğini yediren varsa daha da sözüm yok.
Ülkenizde kadınlı erkekli sarılmak suretiyle dans ediliyormuş benm ülkemede sıçrayabilir derhal yasaklayın yok askerlerimle gelirim :D
Sultan Süleyman
zira böyle kudretli bir Padişahın Başında olduğu devlet nasıl sevilmez :)
@1centilmen diğmi :D
ya da Peygamber arkasında çöl geçen Yavuz Selim Han gibi :) @vagabon007
osmanlının sevilecek bir yanı yok ki tek geçim kaynağı savaş olan, islamı yaymak için islama çoktan geçmiş ulusları katleden, kardeş katlini normal bir şeymiş gibi yasallaştıran, çocukları kundakta alıp kendi istekleri doğrultusunda yetiştirip ailelerini öldürmeye gönderen, savaş haricinde her türlü yeniliğe karşı çıkan, barındırdığı uluslar dahil kimse tarafından sevilmeyen bir devlet osmanlı
atatürkü sevmemelerinin nedeni bu millet köle olmaya alışık atatürk kölelikten çıkardı ya sahiplerini bulana kadar rahat edemediler. yaklaşık 15 yıl önce küfür eden, şiddet yanlısı, hakaretler yağdıran, tehdit eden, insanların özgürlüğünü elinden alan, kendi alacağını alıp geri kalan artıkları insanlara dağıtan, halktan çalıp sizi doyuruyoruz diyen, dini çok güzel kullanan, haysiyetsiz herifin tekini buldular sonunda rahat ettiler
@pakkaa Cok ayip kalbimi kirdin ! :D
EIG`yi calmis bulundugum icin affet abim olur da arada EIG`ye bakan cikarsa diye alintiliyorum senden ;) :)
Osmanliyi yüceltenler Osmanli`nin son imzaladigi antlasmayi neden gözden kacirirlar?
Hadi 1 tarihimiz...
Objektif olamayan cikar vs..
Sevilebilir..
Ancak Atatürk`ü sevmemek, Iste o antlasmanin müdahilidir ! :)
E kendi cikarina dokunulduysa demek ki.. Sevmemesi normal.
www.havaciyiz.com/.../resim10.JPG
@Tuzsuzyemekk Kardes senin az biraz hakkin var "sevmememiz " diye okudum senden öncekinin yorumunun siniriyle.. Sen kusura bakma.
Ancak Vatan namustur !
Namusuna sahip ciktigi icin birine hakaret edenden namus seref degeri bekleyemezsin !
Yanlis okudum sert tepki verdim kusura bakma.
Ancak saygi o yorumu yaparak da gösterilmez. Dikkat et sen de lütfen.
@Black0ut Sana gelince !
göz (!)`e göz (!) demeden tartisilmaz !
Hak ettigin seyleri duydun ;)
@delidolucorlu Uzgunum ama iadenin hicbir dayanagi yok. Ayna ayna demekle tartisilmaz büyük abim. Yapilan yorumlar tarihin geregidir !
Hakaret degil !
@brnrsln
EIG -> osmanlının sevilecek bir yanı yok ki tek geçim kaynağı savaş olan, islamı yaymak için islama çoktan geçmiş ulusları katleden, kardeş katlini normal bir şeymiş gibi yasallaştıran, çocukları kundakta alıp kendi istekleri doğrultusunda yetiştirip ailelerini öldürmeye gönderen, savaş haricinde her türlü yeniliğe karşı çıkan, barındırdığı uluslar dahil kimse tarafından sevilmeyen bir devlet osmanlı
atatürkü sevmemelerinin nedeni bu millet köle olmaya alışık atatürk kölelikten çıkardı ya sahiplerini bulana kadar rahat edemediler. yaklaşık 15 yıl önce küfür eden, şiddet yanlısı, hakaretler yağdıran, tehdit eden, insanların özgürlüğünü elinden alan, kendi alacağını alıp geri kalan artıkları insanlara dağıtan, halktan çalıp sizi doyuruyoruz diyen, dini çok güzel kullanan, haysiyetsiz herifin tekini buldular sonunda rahat ettiler
Senin yorumu kaldiriyorlar :/ :(
hehehe sorun yokk rahat ol gerekli herşeyi dedin zaten :) :) artı kaldırıldı :D
@Tuzsuzyemekk Kaldirilmasini gerektiren hicbir sey yoktu.
Ancak cok severiz magdur edebiyatini. Cumhuriyete küfürler edilirken, Ingiliz Donanmasina methiyeler yazmayi.
Cevap
41Cevap
onların sevenler dayanaksız ve mantık olmadan seviyor. neden sevdiğini bilmiyor.
osmanlı kusursuz değildi onun da hataları vardı lakin bunu pek görmüyor ya da görmek istemiyorlar. hele bazıları var ki osmanlının yıkılışında Atatürkü suçluyor. neymiş osmanlıyı yıkmış hilafeti kaldırmış saltanatı kaldırmış. hilafet etkisini yitirmişti. osmanlı zaten çökmüştü ve saltanatın etkisi de kalmamıştı. ayrıca lozan görüşmelerine iki tarafta çağrılmıştı ikilik çıkarmak için. tbmm bunu bildiği için saltanatı kaldırmıştı.
Atatürkü sevmeyen arkadaşlar acaba biliyorlar mıydı Atatürk 'de bir osmanlı subayıydı ve onun kararları olmasaydı bugün nerelerde olurlardı acaba? Biri çıkmış alfabe değiştirdi demiş diğeri kılık kıyafet demiş e arkadaşım diyeceğim ağzımı bozmadan :) O insan olmasa senin ne dilin ne dinin nede ırkın kalırdı bu topraklarda böyle saçma sapan bahaneler olur mu ya :) Bizim insanlarımız ezberci zihniyettir hilmi abi dedi abi atatürk kuran yakmış diye bir başlar yedi sülalesi öyle bilir açıp araştırayım demez :) Osmanlı geri gelecek avrupayı inleteceğiz diye hayal görenlerde var tabi onlara da diyorum ki sen önce kendi topraklarından pisliği temizle de sonra dünyaya kafa tutarsın saksı niyetine kullanmayın şu kafanızı gazlara gelmeyin :)
Türkiyede Aşırı Müslüman bir kesim vardır. Cuma öğlen namaza gider , gece meyhanede içki içer , arabasının arkasında Osmanlı Tuğrası vardır.
Türkiyede Aşırı batıcı kesim vardır. Atatürk der ama Atatürkün ilkelerinin hiç birini anlamamıştır , Milliyetçilik ilkesini hiçe sayar Atalarına aptal der , Osmanlıya kötü der. Osmanlının döneminin en gelişmiş devleti olduğunu unutur.
Gafilliğe gerek yok. Önce şunu bilmeliyiz ki OSMANLIDA , ATATÜRK te Bizim ATAMIZDIR. Atatürkte yanlışlar yapmıştır. Osmanlıda Yalışlar yapmıştır. Bunlar gerçeği değiştirmez , büyük devlet adamları , büyük devletler ara sıra yanlışlar yaparlar ve bu ahmakların çenesini yorar. Ben 20 yaşında bir gencim Ötükenden , günümüze , Anadoluya kadar her Türk beyini , Padişahını , Sultanını , Başkanını sevdim saydım. Türk olmak bunu gerektirir. Kimse babası yanlış yaptı diye onu inkar etmez. Onlar babadanda öte Ata.
Osmanlinin zaman icindeki degisimiyle kötü dememek aptallik olur. O bahsettigin atalarina ihanettir.
Osmanli asirlar icinde Araplasmistir !
Iyi bir yani kalmamistir.
Burada söylemek istedigim araplarin kötü oldugu vs degil ! Ben kendim arabim !
Ancak bir ülkenin özünden sapmasi kabul edilemez !
Türk topraklarinda Türk`ü asagilamak kabul edilemez !
Kemalist olup da gercekten dedigin gibi Atatürk ilkelerini bilmeyen milliyetciligi asagilayan... küfrü bile hakketmeyecek insanlar var.
Devrimci olmayan milliyetci, milliyetci olmayan devrimci kemalist olamaz !
O ilkeler birbirine siki sikiya baglidir !
Kesinlikle hak veriyorum sana !
Atatürk`ün elbet bize göre hatalari olmustur da eger o hatalari bizim istedigimiz gibi yapmis olsa bugün hakli olarak Diktatör Fasist vs derlerdi..
Atatürk o hatalari yaptigi icin tertemiz durabiliyor..
@benistiyorduj Osmanlının yanlışlar yaptığını yazdım zaten , yanlışlar yaptığı aşikar ki yıkıldı. Bana göre Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman Han döneminden sonra zaten yanlışlar silsilesine girdi ve kayboldu orada. Atatürk ün ben pek bir yanlış yaptığını düşünmüyorum. Giyim kuşamı değiştirdi. Ama isteyen hala kapalı gezebiliyor , İbranice , Farsça , arapça bir resmi Alfabemiz vardı . Daha kolay bir hale geldi. Bunları ben kötü olarak adletmiyorum. Ayrıca dediğin herşeye katılıyorum.
Kanuni`nin babasi Yavuz Sultan Selim..
Türkü asagilayan, Alevi katleden ve alevi katletsin diye Kürdistanciklar yaratan bir padisah...
Kanuni`nin öncesi de var ne yazik ki..
Ibranice Farsca Arapca bizim resmi dilimiz olamaz.
Bu bile ne denli boyundurluk altinda yasadigimizin kaniti..
Giyim kusam da alfabe de öze dönüstü...
Dedigim gibi söyledigin cogu seye katiliyorum.
Destegin icin de tesekkürler :)
Osmanlı manyağı değilim, ama ecdadımdır gurur duyarım... Osmanlı yı sevmeyen, ya da hakir gören ise batı şakşakçısı ve müslümanım deyipte haç kolye takan gerizekalıdan farklı değildir benim için..
2. sorunun cevabını merak etmeye dahi gerek yok, Zira Atatürk İstese Ülkenin adını alfabesini gelenek ve göreneklerini değiştirmez, aynı sistem de devam da edebilirdi (ki onun yanında bulunanların çoğu bunun böyle olacağını hayal etmiş sonucunda hürsan olmuşlardır.) Bugün ki Kavgaların hepsinin sebebi de bana göre bu değişimdir zaten,
Asıl batı şakşakcısı osmanlıdır bence. İngilizcelerin himayesi altında olmak için ne çabalar sarf ettiler, vatanı kurtarmak için çabalayan Atatürk'e sinsice hain planlar kurdular fakat zekaları yetmedi. Türk halkını İngilizlerin himayesi altına alamayacağını idrak edince kendisi gidip İngilizlerin ocağına sığındı :D
1. Osmanli`yi zaman icindeki degisiminden ve Türk düsmanligindan dolayi sevmiyorum !
Sacma sapan savunmalara girmek yerine Osmanli da yasayan Türkleri arastir ki hallerini gör !
2. Alfabe degisimi Osmanli`da defalarca denendi ! Atatürk bu degisimi keyfinden getirmedi. Osmanli`nin bile kabul ettigi bir gereklilikti bu.
Gelenek görenekler ise degismedi Arap etkisinden kurtarildi !
Kendi özlerine döndürüldü.
osmanlı cihanın gördüğü en büyük ve en adaletli devlet ve de sistemi islam olduğundan her müslüman osmanlıyı sever müslümansa tabi sahde müslümansa ona lafımız yok elbet
osmanlıyı seven atatürkü sevemez çünkü osmanlıyı ne ingiliz ne fransız nede başka bir güç yıka bildi atatürk ve onun zihniyeti yıktı osmanlı islam devletiydi atatürkün kurduğu devlet ise islam düşmanı devlet bir müslüman nasıl sevecek düşmanını
atatürk islam düşman olduğu için doğal olarak psmanlıyada düşman oldu kurduğu sistemle bunu anlatmaya çalıştı gerçekler gizlendi ortaya çıkmasın diye alfebeyi dahi değiştirdi
atatürk bir ingiliz valisi gibi çalıştı müslüman türk atatürkü seviyorsa ya cahildir ya da sahdekar
@SafTürk ben arştırmışım da ondan diyorum
@SafTürk yanlış olan nedir kardeş müslüman diye irandan türkiyedeki iran uzantısı alevilerden bahsediyorsan
ben allahın hükmünü kubul etmeyenleri müslüman olarak görmedim görmemde
sadece osmanlı konusunda değil aleviler tarihin hiç bir döneminde islamın yanında yer almamış hep karşısında olmuşlardır
böyle örnekler vereceksen boşa zahmet etme ama gerçek anlamda varsa öyle bir örnek verde bizde öğrenelim
Osmanlı nin son dönemleri. Çok vahim durumdaydı. Ülkenin yonetilerinin hep diğer ülkelere hayranlığı vardı ve bundan dolayı çok taviz veriliyordu. Yönetim osmanlı dan çıkmış gibi birşeydi. Atatürk bunu fark edince bir çözüm bulmak zorundaydı görevinden istifa edip milleti adına vatanını kurtarmak istedi. Tabi bu kolay olmadı. Atatürk vatan haini ilan edildi öldürülmesi istendi. Bandırma gemisine denizaltı ile saldirlmaya çalışıldı. Ve bence Türkiye Cumhuriyet inin dönüm noktası Kazim Karabekir. Atatürk ten daha rutbeliydi öldürmeye yetkisi vardi fakat vatan elden gitmesin diye "ordum emirlerinize hazırdır" dedi Atatürk e.
Bandırma gemisine denizaltı ile saldirlmaya çalışıldı.
Bunun dogru oldugunu sanmiyorum cünkü Bandirma Vapuru zaten durduruluyor. Gidisinde sorunlar cikariliyor.
Ancak suna katilirim ki dönüm noktalarindan biri Kazim Karabekir`dir !
Istanbul`a Mustafa Kemal yakalandi telgrafi ve fermanlarin kalkmasinin sonrasinda Emrinize hazirim destegi gercekten dönüm noktalarindan biridir.
Bandirmaya saldirilmasina neden inanmiyorsun? Hatta saldırı yapılacağını duyan Atatürk kıyıya en yakın noktalardan gitmek istemiştir. Bu da deniz altına su yuzeyinde gitmesinden başka şans bırakmadığı için saldırıyı gerceklestirememistir. Bana mantıklı geliyor. Tabi bunun dışında birçok saldırı ve ayaklanmalar olmuştur. Kayıt altında kaç tanesi vardır bilemeyiz. Yazıma ilgi gösterdiğin için teşekkürler @benistiyorduj
El Cevap;
1- Osmanlıyı sevmek için Osmanlıyı bilmek gerek Osmanlıyı bilmek için de Osmanlıyı sevmek gerek.
2- Diğer dünya devletlerine bakılacak olursa, İngiltere bunların en güzel örneklerinden bir devri kaparken devirden kalanlara hürmetle bakıldı ve Kral Kraliçe soyuna hala hürmet edilmekte. Lakin Cumhuriyeti kurmak adına 600 küsür sene millete hizmet vermiş İslamı gittiği her yere yaymış büyük bir İmparatorluktan eser bırakılmamıştır.
Nice tarih arşivi yakılmış yıkılmış ve tahribat altında bırakılmış, atalarınız hain diye gençlere anlatılmıştır. umarım cevap kafi gelmiştir...
1- Mantiga hayranim :D
2- O kral ve kraliceler düsman kuvvetlerince kacmamistir ! Vatan Topraklarini Sevr ile satmamistir.
Hele islam yalani ! Osmanli hanedanlarini halen müslüman sanan var mi?
Biz Osman Bey`e Orhan Bey`e ve Osmanli`yi yüceltenlere saygi duyariz !
Ancak arada cikan vatan hainlerine türk düsmanlarina saygi duymak olanaksiz !
Yeni türeyen yavsaklardan oluyorlar... orta asya dan bugünlere kadar uzanan atalarimizin kurduklari devletleri seviyorum buna osmanlida dahil eskiden bir ayrimi yoktu simdi ak itler osmanliyi kullanmaya calisiyor... Atatürk u sevmeyenlerde tarihini bilmeyen osmanliyi tv den takip eden yobazligin zirvesinde yaşayan saltanat meraklilaridir...
1-) Osmanlı tarih yazmış. Gemileri karadan yürütmüş tüm dünyaya korku salmış. Padişahlar öldüğünde papalar bayram ilan etmiş. Yıllarca Osmanlının himayesi altında kalmışlar. Asırlarca dünyaya hukmetmis. Islami yaymaya çalışmış
2-) Atatürk'ü sevmeyiz çünkü yaptığı inkilaplarla Türk milleti degersizlesmis. Tarihi en baştan kendi yazdırmış. Yalan bir tarih. Bu tarihte osmanlilari kotulemis. Kendini kahraman ilan etmiş. Laikligi Fransadan, kanunu isvecten, şapkayı yahudilerden almış. Ama adına Türk inkilabi demiş. Yersen. bir de nutuk diye bir kitap çıkarmış sanki her yaptığının mantıklı bir açıklaması varmış gibi. Sanki Ülkeyi kurtarmış gibi. bir de onun torunları var şimdi "Atatürk olmasaydı adın jack ti tomdu.". Diyen. Ama torunları farkında bile degil, atalarının yaptığı inkılaplar sayesinde yaşadığı hayatın jack ten tom'dan farkı yok. Fener rum patriginin rus carina gönderdiği bir mektup var. O mektubu herkes okusun. Atatürk o mektupta yazılanları uygulamış ışte.
Arkadaşım peki bu mükemmel osmanlı neden dünyaya hükmünü kaybetmiş acaba? Atatürk gelmeden önce osmanlı çok mu iyiymiş? Batmış bitmiş bir ülkeyi ayağa kaldırmıştır Atatürk avrupa sevicisi de Atatürk değil osmanlıdır son zamanlarını iyi oku ve değerlendir masa üstünde kaybedilen topraklara bir bak avrupa ülkelerine nasıl biat edildiğine bir bak. Atatürk bu avrupa ülkelerine haçlı ordularına karşı koruyarak bu ülke üzerinde ezan okunmasına olanak tanıdı ve senin beğenmediğin o değişiklikler sayesinde bugün sen burada yazıyor oy kullanıyor özgürce gezebiliyorsun ama işte nato mermer nato kafa hangi hocandan öğrendiysen :D
1- Az az dogru Yine ayni oyun. Dogrular arasina sikistirilmis carpitamalar !
Osmanli hanedanlarini halen müslüman sanan var ya...
2- " Sense esek Türk " Osmanli hanedaninin yazdigi mektuptan bir bölüm !
Osmanli`da Türklerin asagilanmasini köle olarak yasadigini bütün cihan bilir ! Atatürk Türk`ü degersizlestirmemis hakettigi degeri vemis, özüne döndürmüstür !
Hangisi yalan? Sevr Antlasmasi mi Ingiliz isgaline karsi durmayin fermanlari mi Padisahin ingiliz zirhlisiyla kacmasi mi?
Halen kopyala yapistir mantigi saniyorlar :D O kanunlarin hepsi düzenlenmistir ! Hicbiri oldugu gibi alinmadi. Ayrica Sapka`ya gavur diyenler Yunan Fes`ine niye bu kadar asik?
Kaldi ki Fesi getiren 2. Mahmud da gavur ilan edilmisti..
Ha bu arada.. Cüppe kimlere ait?
Hahamlara olabilir mi?
Son olarak da Sapka Kanunu seni beni ilgilendirmez. Sadece Devlet memurlarini kapsar !
Bence de o mektubu okumalisin !
Osmanli`nin neden-nasil yikildigini Sevr anlasmasini cok iyi anlatir !
Ingiliz casusunun itirafları diye bir kitap var okumani tavsiye ederim. Osmanli yi bitirenin Osmanli olduğunu dusunmenize şaşırdım doğrusu. Çünkü Osmanli'yi yikamayan ıngilizler sadece Osmanliyi yıkmak için ajanlar yetiştirmiş ve Osmanlinin içine sizdirmistir. Abdulhamit han bu ajanlardan en fazla çeken, ama aynı anda tüm dünyanın gözünde en zeki liderlerden biriydi. Osmanliyi bitirenler içine sızmış ajanlardir. Biz demiyoruz Osmanliyi Atatürk yıktı. Hayır tabiri caizse affiniza sığınarak söylüyorum. Osmanlinin içine ajanlar si cti Atatürk de sıvadı.
Yav osmanlıcılar geri kafalılardan başkaları değil. Tamam Osmanlı iyidir hoştur ama nice insanların kafalarını kopardılar, durduk yere çoğu zaman. Neymiş efendim; Padişaha laf etmiş. Yemişim padişahını. O zamanlar tabi yoktu özgürlük bağımsızlık laf edeni as laf edeni öldür. Şimdi de aynı durumdayız pek farkımız yok gerçi. Atatürk'ü sevmezler çünkü Atatürk yenilikler üstüne yenilik getirdi, bağımsızlık getirdi. Normaldir sevmemeleri.
Eğer ki bir insan insansa ecdadını unutmamalı. Senin demek istediğin geçmişinizi silin OSMANLIYI sevmeyin sadece atatürk ü sevin. Ayrıca tarihi yalnızca kendinin ve atatürk ü sevenlerin bildiğini düşünüyorsun. kim neyi seviyor sevmiyor Bırakın yargılamayın insanları atatürk ü sevmek gibi bir zorunluluk mu var. Ayrıca osmanlı okadar kötü ise onun topraklarında neden yaşıyor insanlar sevmiyorsanız çekip gidin. Yani bir tarafı yüceltecem diye diğer bir tarafı küçültmeyin
Bak abi Atatürk Osmanlıya hizmet etmiş bir askerdir ben her ikisinide severim Atatürkten nefret edenler sadece tek bir yöne bakıyorlar Atatürk ün dini görüşüne Osmanlıdan nefret edenlerde tek bir yöne bakıyorlar Osmanlını son dönemlerine halbüki kimse pozitif iyi yönlerine bakıp guru duymuyor
1-) Osmanlı yı sevmemin nedeni; Avrupaya yeter dileten, gerçek İslamı onlar yaşayan, Sefer düzenlediģi her yeri gerçekten medeniyet, Ahlak getiren, Bulunduģu yerde her zaman istenen bir imparatorluğu sevememek yanlıştır.. Gerçek insanlıģın gerçek gücün o zaman meydanda olduğu için seviyorum
2. Soruyu bilemem..
Atatürkü babam sevmese bende babamı sevmem. Osmanlı da tamam iyi imparatorluk da günümüzde de şiddetle devam eden yobazlık ve aşırı dindarlık, teokrasi dertleri olan bir devlet. Din ve devlet işleri karışınca işler sarpa sarıyo. Atatürk de bunu düzeltti diye dinsiz oluyo. Böyle düşünenlerin.. Saygılar..
seviyorum cunku bu topraklarda yasıyosak onlar sayesındedır 2. soruna gelirsek gercek osmanlı sevdalısı olan ataturku sever o sevmeyen yobazlar din üzerınden ataturke çamur atıp sevmıyolar basarılarını katkılarını görmezden gelcek kdaar beyınsızler osmanlı padısahları kadar ataturk kadınlarla evlenıp harem kursaydı o zamanda kım bılır neler soylerlerdı ama padısah yapınca sıkıntı yok cunku o osmanlı sankı cok dındardı osmanlı bıkac padısah dısında
OSMANLI DEVLET'ini ve ATATÜRK'ü de seviyorum tarih konusunda herkes yorum yapıyor doğru veya yanlış bizim ceddimiz gibi başka bir millette yok o savaş dediğiniz şeyle alındı bu topraklar kanla ödendi parayla değil bizler özgür olalım diye annen kızkardeşin rahat dolaşabilsin diye ne diyordu M. Kemal ATATÜRK Ya istiklal ya ölüm!!!
Osmanlı'yı pragmatik tarihçilerin yorumları ile tanıyorlar ve Osmanlı'yı Atatürk'ün yıktığını sanacak kadar gerizekalılar çünkü.
1- Osmanlıyı bu kadar çok seviyorum çünkü Şeriatı desteklemiş ve her hareketini İslama uygun yapmıştır nesini anlamıyorsun...
2-Atatürk Şeriatı kaldıran kuranları yaktıran camileri yıktıran medreseleri kapatan biri olduğunu için olabilir mi?
Konu hakkında zerre kadar fikrin yok bilgin yok tutmuş birde eleştiriyorsun
Osmanlıyı seviyorum ama Atatürk'ü de seviyorum. Birini sevip diğerini sevmemek neden ikisinı de sevebilir insan
Ben osmanlıyı da ondan önceki Tüm Türk imparatorluklarınıda inanılmaz derecede severim ATATÜRKüde daha çok sevrim ne alaka?
Osmanlı torunuyuz diyenler bir kütük ağacına baksın bakalım. Osmanlı saltanatı hiç bir dönem Türk soyunu kendileri ile eş görmedi. O yüzdendir ki soyları Avrupa ırkları ile devam ettirildi. Kulluk ve kölelik üzerine kurulu sistemden hoşlanan insanları da anlamış değilim. İnsanın padişah olup bu kişileri emir eri yapası geliyor :)
islamda benim' ataturkde.. osmanlida.. hepsi benim birer degerim.. birini kabul edip sarilmak ve digerlerini reddetmek neden..
Gokturkten timura, sekcukludan osmanlıya ve bugünkü tcye kadar hepsiyle gurur duyarim. Hepsi zamanının koşullarına gore kurulmuş ve yıkılmış aynı mayadan birbirinin devamı devletlerdir. Bunlardan birine kufretmek sakatlıktan başka birşey degildir
osmanlı benim atamdır. atatürkte benim atamdır. neden birini diğerine tercih etmek orunda bırkıyorsunuz onuda anlamış değilim. atatürkte sonuçta osmanlının iyi eğitimli bir subayı değilmiydi. fitneciliğe gerek yok. bırakın bu işleri...
1. Osmanlı tabiki sevilir bütün ecdadımız gibi.
2. O Atatürk ü sevmeyenler bide gelsin benim otağıma benimle konuşsun bakım niye sevmiyor.
ben sevmiyorum kardeş çünkü müslümanım
atatürk ise islam tarihinin en büyük islam düşmanı
bir müslüman olarak benim atatürkü nefret etmemem için birşey söyle ha kamalizmin ezberlerinden değil yeni birşey biliyorsan söye
Eğer ezan okunuyorsa bu ülkede Atatürk sayesindedir. Eğer rahatça Atatürk ü sevmiyorum diyebiliyorsan Atatürk sayesindedir. Sevmeyebilirsin, ama saygı duymak zorundasın. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı duymak zorunda. İslam düşmanlığına gelince, neden böyle düşünüyorsun? Belgeli kanıtın var mı buna dair? Yoksa sende herkes gibi mahalle ağzıyla yazılan tarihden mi öğrendin bunları?
azan ha bu ülkede atatürkün zamanında başlayarak 18 yıl minarelerden azan yerine saçma sapan sesler yükseldi allahı putlarla eş değerde gösterip tanrı denildi
abd baskılarıyla demokrasiye geçildi ve halkı seçtiği biri azanı minarelerle tekrar buluşturdu
sen şimdi onun sayesinde diyorsun aklımla alaymı etmeye çalışıyorsun yoksa bunları bilmiyormusun?
rahatça atatürkü sevmiyorum diye biliyoram atatürkün sayesinde ak parti hükümetine kadar kaç defa savcı karşısına çıktığımı dahi unuttum ben sirf sevmiyorum dediğim için
ama atatürkten önce sizin kızıl sultan dediğiniz 2. abdulhamit döneminde yazılan şiirleri ona yapılan hakaretleri bir oku çok uzağa gitme aç mehmet akifin abdulhamit için küfre varan şiirlerine bak
islam düşmanlığı konusunda belge kanıtı varmıdemişsin milyonlarca hangi alanda istersen var ama ben sana belgeye kanıta gerek olmadan göreceğin kanıt yazayım
allahın hükümleriyle hükmeden bir devlet ortadan kaldırıldı yerine ejnebi milletlerden alınmış kanunlarla yönetilen devlet kuruldu
1400 yılık islam çatısı hilafet yıkıldı müslüman ülkeler batının önüne çobansız sürü gibi kurban olarak sunuldu
yetmedi kuran öğrenimi yasaklandı yetmedi camiler ahıryapıldı kapatıldı satıldı yetmedi alfebe değiştirildi islamla olan bağlar koparılsındiye hiç birşeyi göremiyorsan ayasofyayıdamı göremiyorsun?
bu günki sistem atatürkün kurduğu sistem ve dinsiz islam düşmanı bir sistem başka ne kanıtı istiyorsun
@yükselen-ses ya sen ne saçlaıyorsun? yazdıklarından ne kadar saçma ve sığdüşünceli bir insan olduğunu ortaya koymuşsun. sen bunları burada rahatça dersin. sana tahammülüm kalmadı daha yazma. cahillere tahammül edemiyorum sevmiyormusun bu ülkeyi bamya. tir. git açık açık diyorum. biz Abdülhamit hana kızıl sultan demeyiz atatürk ne kadar bizimse 2. abdülhamit de o kadar bizim. sizin gibi iki üç bişe duyup gelip konuşanlara bırakacak değiliz. abdülhamit şu dekiklerini bir duysa seni sopa ile kovalar, bre mel'un
osmanlıyı sevip Atatürkü sevmeyenler arap gö*ü yalayan ümmetçilerdir
karşı görüşlü yorumlara kapalısın madem neden soruyorsun?
daha olgun bir gözle bak ve insanların düşüncelerine saygı duy
yo ben Hem Mustafa Kemal'i severim hem Osmanlıyı. bence bu olay ayırımcılıktan geliyor. osmanlı beyliğin adı. sonuçta bizler onların torunlarıyız.
Şimdi uzun uzun açıklardım da gerek olduğunu düşünmüyorum.
1- Senin soyun'da osmanlıdan geliyor. başka yerden geliyorsa bilemem
2- Atatürk'ü sevmeme sebepleri ise, getirdiği kıyafet devrimi.
@crabs Sevgili abim 1. Soruya soy degip sonra eee cevap verene en dogru cevabi vermissin gercekten :D
Ben de 2`ye cevap verip gideyim..
Dünya Savasinda sarikli cüppeli sözde din adamlari dincilerin Ingiliz isgallerine karsi durmayin fetvalari Kurtulus Savasina ölüm fermanlari gayet güzel anlatiyor kiyafet degisimini.
Ha sapka kanunu.. Sadece devlet memurlarini kapsar !
Ac oku biraz.
Kanun mecliste duruyor !
çümkü osmanda müslim ve gayri müslim olarak ikiye ayrılıyorduk şimdi ise ne kadar ırk varsa o kadar parçaya ayrıldık. kısaca osmanlıda ırkçılık yoktu.
Atatürk'ü seviyorum Osmanlı'nın son dönemlerini sevmiyorum çünkü darwinist materyalist eğitimler verildi hep okullarında azınlıkların
Atatürk'ü sevmeyen kardeşim olsa işine baksın
Vatandaş bilinci yerine ümmet bilinci , kul bilinci var çünkü
Islami yaşayip ve yaşatanlardi onlar.. Osmanli gitti dünya savaslari basladi
Size ögretilen osmanli farkli galiba
@Kath-leen Osmanlinin isgali altindaki yerlere bak bize anlatilan mi sana anlatilan mi farkli kararini ona göre verirsin !
Eski osmanli topraginda yasayip da zulüm görmeyen Türk var mi?
Osmanli gitmis Dünya savaslari baslamis.
Gören de sanacak ki baris elcisi osmanli :D
1. Dünya Savasinda yer almadi zaten bizimkiler..
Hele islam !
Osmanli hanedanlarini halen müslüman sanan var mi ya...
tabiki duyuyorum onlar bizm atalrımız ya bnce her ikisinede şükranlar borçluyuz
tarıhte baska ornegı olmayan ısler yapmıstır da ondan
osmanlının en ovunulecek yonude bu soz konusu vatansa kardesten bıle vazgecılır
kul kelımesının anlamına bak sonra tartışalım
çünkü Osmanlı halkından izin almadan Cumhuriyet kuruldu, şimdi bizden izin almadan T. C yazısını kaldırdılar diye nasıl kıyameti kopardıysak, düşününki bir devlet adını yok ediyorlar?
Bu devleti silen kişi Atatürk olduğu için tabi ki sevilmez.. Şimdi diyorlar ki Tayyip erdoğan Atatürk ü yok etmeye çalışıyor? Buna kim engel olabilir ki? Kimin engel olmaya hakkı var? Atatürk e kimse engel olmadıysa Tayyip erdoğan 'da Atatürk'ün yerine yenilikler yapmaya hakkı olan bir kişidir. Akp ci değilim bunu da söyleyim.
ya bak anlamıyorsun, adam cumhuriyeti kurunca cumhuriyet bu ülkeye neler getiricek diye sormadılar yaptım oldu gibi bir şekilde cumhuriyeti kurdu, üstelik Müslümanlığın gereklerini ortadan kaldırarak, batıya özendirerek, şimdi de tayyip erdoğan için batının satılık adamı demekten utanmıyorlar, o yüzden diyorum ki tayyip Erdoğan da yaptım oldu politikası uygulayabilir oda bir cumhurbaşkanı işe yarayıp yaramadığını zamanla görmek lazım.
Osmanlı övücülerin Atatürk'ü sevmemeleri doğal, ama Atatürk'çülerin Osmanlıcıları sevmemesi anormal ve mantıksal olmayan bir şey. Babana seni sevmiyorum de bak bakalım ne diyecek, kimin dölüsün demeyecek mi sana.
Atatürk`e kim engel oldu?
Bu kadar tarih bilmez bir soru olamaz !
Halki bakin savas bitti diye sakinlestirmeye calisan Atatürk`e destegini engellemek isteyen antlasmalara bak !
Sanremo konferansi´na Sevr Antlasmasina bak.
Padisah tarafindan ve Ingiliz isgallerine karsi durmayin fetvasi veren dinciler tarafindan yayinlanan Atatürk`e ölüm fermanlarina bak !
Askeri gücünü kirmak icin rütbelerinin elinden alinisina bak.
Isgalci güclere bak !
Osmanli Halkindan izin almadan Cumhuriyet Kuruldu !
O cumhuriyet ile o halk refah yüzü gördü ! Televizyonlarda izledigin gibi bir osmanli yok !
Tayyip Erdogan Abramowitz tarafindan BOP tarafindan oraya oturtulan biridir !
Bunu kendi de söyledi !
Sevr`i yirtip atanlar ile ona ortak olanlar bir degildir !
Ayni hakka sahiplermis... Kafaya bak.
Osmanli`da yasamiyoruz artik !
Boyundurluk altinda yasamiyoruz ! Köle degiliz !
Bundandir ! Bu vatan ne cumhurbaskaninin ne basbakanin !
Bu vatan benim senin bizim !
Ben sen biz engelim-sin-iz !
Hak bizim !
@benistiyorduj Atatürk osmanlı devletine darbe yapmıştır bu bir gerçek, ben Atatürke saygısızlık yapanları sevmem onu sevmeyenleri de sevmem ama doğruları söylemekten de kaçınmam.
Darbe degil Devrim !
Türk Devrimi.
Halk Devrimi.
burada anlatsam senin o beynin bunu anlamaz. o yüzden parmaklarıma yazık.
Sevmemin nedeni geçmişimiz atalarımız kimleri dize getimişlerdir neler yapmışlardır gururlanmayalımda sevmeyelimde neyapalım?
Yazık gerçekten çok yazık...
soruyu soran arkadaş bu ülkeyi geçmişini beğenmiyorsan gidersin kimse burada zorla tutmuyor memnun oluruz geçmişininde biraz neler yaptıklarına bak zaferlerine bak kimleri dize getirmiştir onlara bak. neyse ya...
Belli oluyor.
Çünkü onların gözünde Osmanlıyi Atatürk yikti.
Tarih bilgimiz ve saygımız çok zayıf
Osmanlı torunu olmaktan gurur duyuyorum
geçmişimdeki her devleti çok severim
evet atatürk'ü sevmiyoruz :))
neden seveyimki :D
atatürk'ü sevmek mi ıyyyy ööog
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar