işte burada tersi bir durum var. kürtlerin soyu belli ve net asıl soyu vatanı belirsiz türkler. kürtler med imparatorluğu, şeddadi kürt devleti , eyyübiler devleti gibi devletleri olmuştur tarihi boyunca. türkler ortaasyadan gelirken herkes şeytan soy diye türkleri öldürürken, kürtler sahiplenip misafir etmiştir. sonrada devletlerini elinden alıp kürt yoktura kadar giden süreç başlar. ams kürtlerde bunu hak ediyolar. tüm zamanların en eski ve tek hayin halkı kürtlerdir kendi ırkına karşı keklik gibi hep hayinlik yapmıştır şimdi bunun bedelini ödüyorlar. türklerin soyu belli değil dememin sebebi ortaasya türkleri çekik gözlü hafiften iri yarı bir toplum günümzde türkiyede böyle bit ırk yok. asimile ve devşirme rum ermeni kürt ve araplar ben türküm diyor
613 Yorumla
Soran+1 yılAh be yavrum sana kim öğretti bu tarihi açta biraz avrupalıların kaynaklarına çin kaynaklarına bak bakalım.
- +1 yıl
ben antropoloji okudum bence sen bir tarihini öğren 18 yaşında klasik osmanlı palavrası okumuşsun. osmanlılarda türklere oğlan derlerdi ve savaşa götürmezlerdi. en değersiz ırktı bebek suç senin değil tüm ırk olarak bir beyin etmiyorsunuz. yani tüm ırkının tüm zamanlarındaki devşirmelerini topla bir insanla baş edemezsiniz. benle hiç deneme ben üstün ırkım.
Soran+1 yılO yüzden mi Hunlar Avrupaya girdi O yüzden mi Oğuzlar orta doğuyu avrasyayı ve avrupayı aldı. O yüzden mi İstanbul bizansın elinden alındı. Hangi millet yaptı bunları sorarım sana. Merak etme sen ben klasik osmanlı tarihi doye bir ders görmedim. Ben çin kaynakları ve avrupa kaynaklarında yazanları diyorum. Ben Tarihi sizin gibi taraflı kişilerden öğrenmedim. Kürtler nereleri almış. Orta doğu küçük bir kasabamı almışlar yoksa.
- +1 yıl
selahaddin eyyübinin ruhu halen dünyayı evreni sarmış. benim soyum şeddadi kürt devleti git biraz kürt tarihi öğren diycem ama trk tsrihini önce öğren. sana diyorum türklere oğlan derlerdi ve savaşa alınmazdı osmanlının savaşçıları farslar kürtler vs idi. çin kaynaklarını okudaydın türklerin şeytan soyundan olduğunu öğrenirdin. atda destekli at karşında türk yok
- +1 yıl
Hjahaaha ben ustun kurt ırkıyım dıyor adam :D 1000 senedır bulundugu topraklarda ezıcı ve guclu devlet kuramayan kurtler 17 kez devlet kuran dunya uzerınde 400 mılyona sahıp bır ırka oglan dıyor :D bu arada orta asyalı gozu cekık Turkler hakkında bısey yazmıssın cahıl kardes gozun cekıklıgı bulundugun cografyaya ve ıklıme gore degısır :D bosuna yarıstırmayalım ırkımızı
- +1 yıl
Bu arada soran kardes ıyı savunma yapamıyorsun daha ıyı konus
- +1 yıl
@MİLİTARİZM69 Türkiye de bir ton zenci var bunlar niye beyazlaşmıyor? Balotelli İtalya da büyümüş niye siyahi? Hani yaşadığı yere gore değişiyordu?
- +1 yıl
Bos konusmada ustune guldrme :D zencıler farklı bır kabıledır beyazlar hıcbızaman zencı olmaz zencılerde hıcbı zaman beyazlasmaz bu babadan ogula gecen bır kavımdır bunu bulundugu ıklım ve cografyada degıstıremez laf sokacaksın barı bıraz mantıklı konus@saglikmemuruu
- +1 yıl
@saglikmemuruu aga şu cahille beni muhatap etme ya
- +1 yıl
Başkan hadi zencilerde haklısın. bir ton asyalı var * hadi türklerde asyadan göç etmedi mi
Soran+1 yıl@saglikmemuruu harbi değisiksin Buradaki Türkler 1000yılı aşkın süredir buradalar. Buraya gelen asyalıların nasıl hemen çekik gözlü olmamasını bekliyorsun. Birden evrim mi geçirecekler.
- +1 yıl
Yorumunu okuyunca ne kadar canım olduğun belli oluyor üstün ırk diye bir şey yoktur
Öyle birşeyi iddia eden canım, öyle birsey olsa bile
Kendine ait ülkesi bile olmayan Türkler ve Araplar tarafindan yönetilen oraya buraya dağilmiş kürtlerin aşağı ırk kategorisinde olmasi gerekirdi, hayal dünyanizin ne kadar geniş olduğu belli oluyor artik - +1 yıl
ya canım kendine ait bir ülkesi bile olmayan oraya buraya dağilmiş senin halkin, üstün ırkım falan diyorsun Türkler ve Araplar tarafindan yönetildiniz yüzyillarca halada Türkler ve Araplar yönetiyor sizi, üstün ırk diye birsey zaten olamaz öyle bir Kategori olsaydi siz aşağı ırk olurdunuz bir metrekare toprağiniz bile olmadiği için her ülkede azinliksiniz
En İyi Cevaplar
ermeni kırması ibneler :D
96 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim Enternasyonel bu kişi beni engellemiş. Kendi kendine laf soktu sandı sonrada engellemiş beni. Senden isteğim şu nickin başına @ şunu koyda. Değişik laf soktuğunu sansın
- +1 yıl
su veletlere prim vermeyin. d
Soran+1 yılHahahah noldu engelleyerek yorumuma cevap veremedi havası katmayı düşünüyordun galiba
- +1 yıl
Ananı *
irani halklardanlar tıpkı biz zazalar gibi tüm irani halklar birlikte med pers saka devletlerini kurdular dağılma dönemı talıştan taciğe büssürü irani halk oluştu tıpkı orta asyadakı türklerin dünyaya dağılıp değişik isimler alması gibi bir şey bu okey
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılKardesim kurtler turk soyunun bir parcasi asyadan anadoluya goc eden turk kavimlerinden ama her bir kavim farkli yere yayildigi icin dilleri siveleri degisti ve avrupalilarin oyununa geldiler yoksa onlarda bizim soydan turk kurt diye ayrim yapilamaz ki kurt ile turkler etle tirnak gibiler ne onlarsiz biz ne bizsiz onlar olur bizler zaten avrupanin oyununu anladigimizda birlesip butunlesiriz o zaman avrupalilarin korktugu olur o yuzden bizi birbirimize dusurmeye calisiyorlar
021 Yorumla- +1 yıl
Neyin kafasını yaşıyorsun sen? Kürt ayrı türk ayrı. Kürtler turk soyunun parcasiymis bak bak bak. Ac tarih kitabı oku türklerin anavatanı orta asya, Kürtlerin mezopotamyadır. Anadoludur. Kardeşliğimiz din kardeşliğidir. Osmanlı zamanında Kürtler özerk olarak bağlıydı osmanlıya. Selçuklulara Malazgirt Savaşında da yardım eden ırk Kürtlerdir. Ortak soy değil, ortak yol bizimkisi.
- +1 yıl
@saglikmemuruu Sen neyin kafasini yasiyorsun asil ben zaten tarih ogretmenligi okuyorum sen ac iyi oku biz kitaplardada okuyoruz docentlerden proflardanda dinliyoruz gecmiste kurt devleti kurt tarihi diye birsey var mi yok kurtler sadece turklerle yasayan anadoluya turkler ile birlikte goc eden kkavimdir
- +1 yıl
Malazgirt Savaşı ve Kürtler yazısını okudun mu? Birlikte göç etme diye birşey yok kardeşim Kürtler Mezopotamyada yaşayan bir ırktı. Hiç değişmedi yaşam yeride
- +1 yıl
@saglikmemuruu kim tarafindan hangi kaynakta yazildi bana onu soyle sen peki turk ve kurt gecmisini okudun mu tarih kitaplarinda islamci proflar yok alman olan ingiliz olan butun proflar bir noktada birlesiyor kurtler asyadan mezepotamyaya goclerle geldi hatta iranlilar kurtlere gocebe olduklari icin kurt adini verdi kurt adida oradan gelmektedir manasi gocebe bazilari yok iran asilli asur asirli derler ama degildir kurtler orta asyadan gelip irana yerlesmislerdir gocebe hayati yasayarak sonra mezepotamyada harac karsiliginda toprak edinip orada yerlesik hayata gecmislerdir yani ne iranli ne asurlu nede baska bir irktan
Soran+1 yılSaçmalıyorsun ve yanlış kaynaklardan bilgi ediniyorsun. Kürtler orta asyadan gelmiş olsa biz biliriz en başta. Ben hiç görmedim Türk tarihinde kürtlerin olduğunu. Ayrıca hiçte benzemiyor Kürtler ile Türkler
- +1 yıl
Benzemiyor mu tarih ogretmenligi okuyorum alman ingiliz islamci butun proflarin. kitaplarini arastirip okuyoruz hadi ben yanlis kaynaktan okuyorum docentler proflar onlarda mi yanlis biliyor yani proflar bile yanlis bilip. tek. dogruyu sen mi biliyorsun helal o zaman valla ama. iyi arastir dogru kaynak kullan butun profesirlerin. docentlerin bu konu hakkinda yazdigi yazilari okuyup karsilastir kurtlerin. iran asilli olduklari bir gorus var ama. sadece gorus butun proflarda buna karsi. zaten hatta kurtlere kurt ismini veren iranlilar cunku iranda kurt gocebe anlaminda sen bence iyi yerlerden dogru kaynaklardan arastir kurtler mezepotamyaya geldiklerinde yasadiklari topragi harac karsiliginda alip yerlesip hayata geciyorlar
- +1 yıl
Kardeşim et-tırnak diyosun lafım yok sana bak. Ben Kürdüm. Irkçılık katiyen yapmam. Vatanımı en kral ülkücüden daha çok severim. Ama birlikte göç ettik diyosan benim işime gelir bu. Madem bu böyle, birlikte göç ettik. Osmanlıyı da, Cumhuriyeti de birlikte kurduk değil mi? Bu da aklıma şu soruyu getirmiyor değil, şimdi dışlanan halk Kürtler olduğuna göre, kim kime hainlik yapıyor?
- +1 yıl
Üstelik o goclerde sadece kurtler yoktu mogollarda vardi hatta avrupali bir cok proflar mogollarinda turk oldugunu soylemislerdir ama olmadiklari anlasilmistir biz biliriz derken kasdettigin. kim?
- +1 yıl
Kurtleri bu zamana kadar dislayan kimdi sen biliyormusun ataturkten sonra gelen chp zihniyeti en basindada ismet inonu denen serefsiz vardi chp zihniyeti surekli kirtlere eziyet etti benim kokenimde kurt benim. dedemi chp. zamaninda polisler salvar giyiyor diye koyde dovup komalik. etmislerdi ama. bizim. ailenisulalenin hepsi milliyetci ona ragmen evet ulkeyi birlikte kurduk birlikte kurtardik ama sunu unutma kurtleri dislayan tek zihniyet chp zihniyeti ozellikle koalisyin donemi son 10 yildir kurtler dislaniyor mu hayir kurtlere verilenler kimseye verilmedi tek sorun ne biliyormusun kurdum. deyip kurdun adini kirleten dagda ki alman ingiliz israil amerikan rusya kopekleri
Soran+1 yılKardeşim sen çok yanlış biliyorsun. İşine gelen tarihçileri kaynakları okumuşsun. Moğollar Türktür. Cengiz hanın milletidir ve gök türklerin devamıdır.
Soran+1 yılTürk olsalardı. Toprakları haraç ile değil kan ile savaşarak alırlardı. Türklerle Kürtlerin hiçbir kültür benzerliği yok. Türkler göçebe yaşar ve savaşçı bir toplumdur. Kürtler göcebe ve savaşçı bir toplum mu
- +1 yıl
Kardesim mogollar turk diye gecer ama degil asya hunlari kuruldugunda mete çine eli ok tutup yay geren 26 devleti himayem altina. aldim. diye mektup gonderiyor cok genisleyip gucleniyor ve bu sirada mogollarida himayesi altina almistir sonra hunlarin dagilmasiyla cin egemenligine girmek istemeyen turkler goc ederler ve bunlarin. icinde mogollarda vardir o yuzden mogollar turk. diye gecer ama degiller bunu bize viyanada doktara yapan prof anlatiyor mogollarin turk diye gecmesinin nedeni ise ne biliyor musun cengiz han afganistan kadisina sorar hz muhammet herseyi onceden bilir benim ortaya cikisim hakkinda birsey dedimi diye sorar ve kadi peygamberimizin cevabini verir:Turkler aize dokunmadikca sizde onlara dokunmayin demis der cengiz han bu sozu cok begenir ve bu sozden sonra ben turkum der yani turk oldugu yok oyle deniliyor sadece
- +1 yıl
Kurt anlaminin farscada ki anlami gocebe demek biliyor musun bunu?
Soran+1 yılKardeşim sen nerede okuyorsun bu söylediğin tarihçi türk mü? Çünkü baya iyi kafanız varmış sizin çok güzel sallamalar Türk milletini kötülemeler. Yalanlara bak Cengiz han türk değilmiş. Benim milletimi benim atalarımı gelip bana öğretmeye kalkma sakın.
- +1 yıl
Peki butun hepimiz yanlis biliyoruz. sen dogru biliyorsun :) proflar docentler bile yanlis bilirken sen dogru biliyorsun :)
Soran+1 yılSen nerede ne okuyorsun. Gelip burada milleti trolleme yok proflor anlatıyormuşta. Viyanada doktora yapan profesörler anlatıyor. Güzel troll denemesi ama yemezler. Profesör zaten en üst kademe. Bir profesör nasıl doktora yapıcak. Senin ben yalanını yiyim. Kendinden yalan kaynak uydurarak millete yanlış bilgi verme
- +1 yıl
He kardes hee sana adam profken yapmiyor herhalde anasini satayim docent olmak icin yapiyor 5 yil sonra zaten prof olunuyor bir b*k . bildigin yok trolleme diyorsun sen universiteye tarih ogretmenligine gec oku gor bakalim trollememi degil mi
Soran+1 yıll*n değişik sen dedin dokfora yapan profesörler söylüyor diye. Yaptığın yorumlara bir bakta söyledin mi söylemedin mi bir gör. Hala soruma cevap vermedin. Sen ne okuyorsun ve nerede okuyorsun
- +1 yıl
Viyanada doktora yapti dedim bunu soyleyen prof dedim kardesim sen okudugunu anlayamiyorsun insan prof olmadan once doktora yapar docent olur 5 yil bekleyip prof olur gaziantep universitesi tarih ogretmenligi 201555844 al buda universite numaram
Soran+1 yılAsıl sen ne yazdığını bilmiyorsun. Tarih öğretmenliği okuyorsun demek. Yazmayı ve cümle kurmayı beceremiyorsun, bana doğru oku diyorsun. Seni çok iyi anlıyorum. İşallah yanlış tarih bilgileri öğretmezsin öğrencilere. Sen aslında zaten doguda öğretmenlik yapacağın için orada ki öğrencilere de Türkler hakkında kasten kötü ve yanlış bilgi verirsin.
- +1 yıl
Beni dagda ki it kopukla karistirma daha yasin 18 ergen ergen konusma bunlar yanlis bilgi degil sen arastirip incelesen ne olsugunu gorursun cok merak ediyorsan universiteye giderken tarih ogretmenligi yaz hadi onu gectom normal tarih yaz git orada arastirmalar yapip docentleri proflari dinle sende anlarsin ben turkleri kotuledigim yok burada ulan ben turkum zaten sen kendini milliyetci zannediyorsun ama milliyetci degilsin dunyaya at gozlukleriyle bakiyorsun git arastir daha kürt anlamini bilmiyorsun kürdüm diyorsun bana gelmis burada tarih anlatmaya kalkiyorsun biraz bilgilen yuzeysel degil derin bilgiler ogren oyle gel konusalim
+1 yılTürksen övün degılsen itaat diyenler degil de üstüne bomba yazan mazlum kürtler mi kendini yüksek görüyor? acınası bı hal zavallılık düşünsel fukaralık bu kelımelerı kımın ıcın kullandıgımı bılıyorsun daha neler saymazdım da ahh
613 Yorumla
Soran+1 yılDoğru demişler Türksen övün çünkü 10bin yıldır Türk milleti var hatta daha fazladır. Şimdiye kadar hiçbir milletin egemenlik altına girmemiş bir milletiz. Heryere girdik. Kavimler göçünde Avrupalıları yerlerinden ettik Hunlar saolsun. Değilsen itaat et çünkü hiçbir millet bu kadar yayılamadı. Hiçbir millet bu kadar çok devlet kuramadı. Sen soruma cevap ver lafı saptırma. Kürtlerin soyu ve topragı bir vatanı var mı?
- +1 yıl
kendinizi bagımsız mı addediyorsunuz? Osmanlı rüyasından uyanın Annesi babası belli olmayan padisahlar sizin atası.. Kürtlerin varoldugu bölgede mezapotamyadır aç bak bir ara :)
Soran+1 yılDaha soruma cevap veremiyorsun ki sen😂😂 Osmanlı rüyası değil bu 10bin yılı aşkın bir milletin gücü. Kürtler bizden güçlüydüde neden hiçbir toprakları yok neden bizim ülkemizde kalıyorlar? Soruma cevap ver sen
- +1 yıl
yazık ya vallahi yazık :) millet aldı basını gidiyor siz hala kürtlerle ermenilerle ugrasın. d kürtler bizden güçlüyse diyor 😂 türkler kürtleri döver kavgasına döndü iş. d cocuk akıllısın büyü tamam mı aklın ermeye başlasın sonra düşünürsün bunları hadi yat uyu hadi bu arada kürtlerin vatanı var ya işte türkiye
- +1 yıl
Adam sana Mezopotamya demiş ya aklı kıt. Tarih bilgine tüküreyim senin. Beyinlerini yıkayıp yıkayıp sokağa atıyorlar bunları yazık. Malazgirt Savaşı'nda Kürtler ne yapmış bir bak? Kim kimi topraklarına almış bir bak. Türklere düşman olmayanı da sizin gibiler kendisine düşman ediyor. Kürtçe farsça ve arapça kelimelerle karışık bir dil. Osmanlı da saray dili farsça ve arapçaydı? Osmanlı Kürtler tarafından yönetiliyor olamaz mı? Belki yüzyıldır hain sizdiniz?
- +1 yıl
malazgirt savasında genel itirabıyle bılgıler bu kadar kısıtlıyken olayı etnik kökene ayırmak deli zırvası. d sagdan soldan okudugun uydurmasyan tarihle asıl senın gibiler salınıyor milletn arasına.) Belki delerle tarih yurumez.. Bılmedıgın işlere de burnunu sokma derim hiç bilmemek yarım bilmekten daha iyi çünkü allah ne verdiyse sallıyor ıhtımallerle konusuyorsun kurda verenın soyundan ne beklersın :)
Soran+1 yıl@saglikmemuruu mal Osmanlı nasıl kürtlerin elindeydi. Osmanlı devletini Osman bey kurdu. osman bey oğuzların bozok kolunun kayı boyundandır. biraz az sallayında inandırıcı olsun
- +1 yıl
Irkçılık Peygamber efendimiz tarafından lanetlenmiştir. Yapmayın. Bize de savunma yapmak zorunda bırakmayın. Uydurma dediğiniz şeyler mısır kaynaklarında yazıyor. İşinize gelince Türk Kürt kardeştir demeyi biliyorsunuz. Adamsaniz bir Kürdün karşısına gecipte soysuz diyin. Sanada klavye erkekliği yapmayın
Soran+1 yıl@saglikmemuruu l*n değişik Kürrler soysuz mu dedim ben. Hangi soy ağacından geliyor dedim. Türklerin işi gücü yokta Kürtlerle birlikte yönetecek Osmanlıyı. Türkler orta asyada Çini vergiye bağlamış. Hunlar avrupalıları yerlerinden etmiş kavimler göçüne zorlamış. 40 kişi ile çin sarayını basmış. Kürtler ne yapabilmiş.
- +1 yıl
Türk türk soyundan geliyorsa Kürtte Kürt soyundan gelir sana mı kaldı kurcalaması. ulan karşımda şöyle hakaretvari konuşsanda keşke bir dişlerini eline döksem
- +1 yıl
@saglikmemuruu yoo ben oyle saygisizlik edepsizlik yapmam senin gorusunede saygim var ben gavur degilim turkum ustelik tarih ogretmenligi okundugunda en ince ayrintisina kadar incelemek zorundasin merak etme bir gun okursan anlarsin dediklerimi
Soran+1 yıl@saglikmemuruu hııı dökersin, ben kurcalamıyorum sadece hangi soy ağacından geliyor diyorum. Ne yazıkki sen sorumu anlayamayacak kadar acizsin. Birde bizi saldırgan diyorsunuz. Senin dişlerini dökerim lafın çok barışçıl. Allah akıl fikir versin sana.
- +1 yıl
Bana hakaret ettigin için dokerdim dişlerini. Adam gibi konuşamıyosun daha hııı falan ne ayak nonoş musun la sen
+1 yılM. ö 3000'e kadar uzanan bir Kürt tarihi var. Kürtler anadolunun en eski halklarından biridir. Guti krallığı - Subaru krallığı - Mitani krallığı - Komagene krallığı vs vs. Buna benzer bir çok krallıkları vardır. Eğer araştırırsan öğrenirsin. Belki bilmediğin bir bilgi daha Kudüsün Fatihi Selehattini Eyyübi'de Kürt'tür.
21 Yorumla
Soran+1 yılbende bunu soruyorum zaten. adamların tarihini ama adamlar türklere laf atıyor burdan ben de onlara
Onların memleketi Irak, Türkiyedeki tüm Kürtlerin oraya gönderilmesi lazım.
Devlet kurmaları desteklenmeli, Barzani onların tek lideri olmalı, pkk yok edilmeli.
Neyseki Barzaniyi destekliyoruz, Kürtlerin tek lideri Barzani. O yüzden peşmergeye eğitim veriyoruz.
Apocuular Barzani kadar akıllı olamadı.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelli degil bunlarin yeri yurdu ezik bir ırk bunlar
61 Yorumla
Soran+1 yılAynen hahahahah
+1 yılKürtler İrani halklardan olan dil grubundandır.
İRANİ DİLLER =
Zazaca
Osetçe
Lurca
Kürtçe
Farsça
Darice
Peştuca
Mazanderanca
Lekçe
Gilanca
Tatça
Talişce
Belucça
Tacikçe00 Yorumla
+1 yılBurda kimse öztürklüğü savunmasın, kimse yüzde yüz türk değil. Orta asyadan gelen türkler rus ermeni gürcü hepsi birbirine karıştı hala ben türküm yüzde yüz diyorsunuz (e devlete bakıp ben türküm diyenler 1830a kadar gördüğünüz şeyi türklük sanmayın türkler çok daha önce göçtü.
00 Yorumla
+1 yılbenım tek bir bilgim var senin gibi aşağalık ırkçı zıhniyetler olduğu sürece bu memlekete huzur gelmez kıcınız zora geldıgınde kahrolsun PKK.. PKK kalleştir kürtler kardeşir diyorsunuz ama burada ne kadar kardeş olarak gördugunuzu ele veriyorsunuz..
önce kendi soyunu bir araştır bakalım bakarsın başka yerden gelmişsindir kim bilir..41 Yorumla
Soran+1 yılben nereden geldiğimi çok araştırdım ve nereden geldiğimi biliyorum. Oğuzların bozok kolunun kayı boyundanız. daha sonra osmanlı balkanlarda bulgaristanı alınca oradaki halk ayaklanmaması için bulgaristana göç ettik. daha sonrada bulgaristanın bize sert davranması üzerine Türkiye ye geri döndük. ben tarihimi iyi biliyorum. hiçbir zamanda Türk kürt kardeştir demedim. ne kadar pis işler varsa sizde. Bu ülkede laz, çerkes, roman, vs. ırklarda var hiçbiri ya da hiçbirimiz kürtler gibi yapmıyor.
sizin soyunuzdan daha asıl olduğu belli en azında adamların savunduğu bir dil bir devlet var
75 Yorumla
SoranNerede o devlet. Gösterde görelim.😂😂
- +1 yıl
Harbi mi aksfldg asil diyo kjkksdkfl
Soran+1 yılYaş 21 ama hala önyargılı. Kendi kendine laf soktuğunu sanıyorsun hee 😂😂
İran kökenliler ve doğal olarak ortadoğunun yerlisi
30 Yorumla
+1 yılBüyü de öyle soru sor sen.
Sorduğun soruya cevap bile verilmez65 Yorumla
Soran+1 yılCevap veriyorlar ama göremedin galiba. Büyüde yazmışın bide senden fazla bilgim olduğuna eminim. Siz anca laf sokarsınız kücük diye
- +1 yıl
Katalanlarinda ulkesi yok Doğu turkistandakilerinde onlarında mı soyu nereden geldiği belli değil yani?
Soran+1 yılOnların milleti ve vatanları var canım. Katalanlardan banane onlarında ülkesi yok. Ezik ezik takılıyorlar.
- +1 yıl
Tek savunman bir millette ezik demekse olgunlas bu konuyu öyle tartışalım demekten başka bişey gelmiyor elimden maalesef. Bebesin daha zaman olgunlastirir seni takma kafana
Soran+1 yılBu savunma değil soruyu zaten ben sordum savunmanı sen yapacaksın ama anlayamadın galiba. Yaş ileri ama beyin yaşı daha algılayamıyor senin
kökenleri farslılarla ortak olarak düşünülüyor irani yani
03 Yorumla
Soran+1 yılPerslerden olsalar böyle olmazlar. Persler zamanında güçlü bir milletti.
- +1 yıl
Medler yokken Kürt devletleri vardı yanlış bilgi medlerden irani dönemlerinden 2000-3000 yıl fark var..
küKürt'ten geliyor bunlar
50 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Terbiyesizlik yapma...
72 Yorumla
Soran+1 yılOnların yaptıkları terbiyeli mi oluyor?
+1 yılCanım onlar <3
62 Yorumla- +1 yıl
Gerızekalı ya
- +1 yıl
@MİLİTARİZM69 sanane ben seviyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yıliran soyundan gelme kurtler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBira gele kurd dı kuzi diya tenne
53 Yorumla
Soran+1 yılEvet anlıyorum. Hahahah😂😂
Cevap sahibi+1 yılne anladin yavsak
Soran+1 yılNe kadar kötü ve itici bir dil olduğunu