Türkiye'de olası bir savaşta Kürtler, Çanakkale'de ki gibi Türklerin yanında tekrar savaşır mı?
Savaşır
Savaşmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de olası bir savaşta Kürtler, Çanakkale'de ki gibi Türklerin yanında tekrar savaşır mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
k. rtler Çanakkale Savaşında Türklerin yanında mı savaşmış? Kaç şehit vermiş o zaman k. rtler? Neden bu kadar bilgisizsiniz ya :-( Birkaç bin k. rt dışında k. rtler Çanakkale Savaşında Türklerin yanında savaşmadı. Bu "bizimle savaşan" birkaç bin k. rtte zorunlu askerlikten dolayı zorunlu olarak savaştı, isteyerek değil, ilk bunu idrak et. Bu zorunlu askerlikten dolayı Çanakkale Savaşına Araplar bile getirilip İtilaf kuvvetlerine karşı savaştırıldı. Ama ne k. rtler ne de Araplar isteyerek savaşmadılar, savaşta bir varlık gösteremeden Çanakkale Savaşında birlikleri dağıldı. Bak, ne kadar zorlarsan zorla, k. rtlerin Çanakkale Savaşında verdiği şehit sayısı 1500'ü geçmez. ÇANAKKALE BİR TÜRK ZAFERİDİR!!!
Umarım birgün bu anlattığım doğru bilgileri anlamaya vakıf olursun.
Türkiyenin asıl istemediği şey; Dışarıda, Türkiye sınırları içersine girip TC. kimliģine sahip olmaksızın bu ülkeyi karıstırmaya çalışanlar,
Irak bölgesel Kürt yönetimiyle Türkiye sınırları arasında kalıp silahla, şiddetle, haraçla, kanla, uyuşturucuyla ülkeyi bölmeye çalışan Kürt görünümlü ermeni yahudiler,
Bu ülkenin ekmeğinden, suyundan, havasından yararlanıp bu ülkeye düşman olma cabasına girmeye çalışan "Her Türk, Kürt, Laz, Çerkez" Elbette ölmeyi hak ediyor...
Ama sen TC. Kimliği taşıyan bir TC. Kürt Vatandaşı isen, şunu bil ki bu ülkenin her şeyinden yararlanmak sonuna kadar senin hakkındır. Özgürlüģünü almaya ćalışan kimse yok. Seni istemeyen kimse yok.. bunu anlamak için sokağa çıkman yeterlidir...
Savaşmazlarsa vadedilmiş topraklar yine ellerimden gidecek.. Lakin Türkiye devleti 1. Dunya savaşında bölunseydi eģer Şu an orta dogudaki tüm musluman ülkeler yok olacakti
Bu algılar herkeste farklıdır. Bu kdr kesin yorum yapılamaz alternatif tarih olarak. Ortadoğuda müslüman ülke kalmış kalmamış din pek umurumda değil açıkçası. Ama ülkemin güzelliğini yaşlandıkça daha iyi anlıyorum.
Şu canım ülkede tek sıkıntımız yönetenlerimizin basiretsizlikleri. Kürtlerde türklerde dimyata pirince giderken elimizdeki bulgurdan olmasak bari.
Helal olsun sana. Asla we asla bu tekrarlanmayacaktir. Essek bile bir cukura iki kez dusmez. Bu kez asla bir irkinin pesindr din iman ayagina sawasmayacagiz. Ulkemiz icin degil vatanimiz icin sawasacagiz
Hangi devletin ekmegini yiyoruz. Normal devletlerde birey devletin uzerinde yuktur. Ama bizde tam tersi devlet bizm uzerimizde yoktur. En fakir bir aile bile sadece evi olan bir aile bilr yilda ortalama 7 milyar vergi veriyor en az. Bu paralar nereye gidiyor? Trt nin istanbulun tanitimindan bana ne? Niye vergi oduyorum. Gariban kandirilmis kullanilmis zawalli ic anadolu ve karadeniz insani emegini somurenlerle ayni yolda yuruyorlar. Ben buna uzuluyorum.
Madem devletten alacaklarınız var madem askerin üssüne bomba atmayı bıraksınlarda gitsinler saraya atsınlar.. şundan emin olmalısınız ki, Türklerin coğunluğu şu anki yönetine karşı ama adam gibi bir yönetici olmadiğından halk elindekiyle idare etmek zorunda...
Strawbery misin, her ne nokta noktaysan biz Türkler siz k. rtlerin hak ettiği cezanın trilyonda birini bile size vermiş değiliz, kalkmış çoğu k. rt gibi zırvalayıp duruyprsun. Zırvalamak sizin ata sporunuz sanırım. l*n , sizin kullandığınız elektriğin parasını bile biz ödüyoruz l*n !!! Kaçak elektirk kullan, ülkenin çoğunda terör uygula, sonra kalk " Türkler bize zulm yapıyor" de. l*n daha napacaktık, çiçek mi verecektik size? Niye kafanız bazen ufak şeyleri bile basmıyor? Çoğu Türke ilallah getirdiniz. l*n biz keyfimizden mi size karşı birşeyler yapıyoruz? Biz Türkler barbarsak niye Lazlara zulm yapmıyoruz? Çünkü Lazlar siz k. etlerin yaptığı kötülüklerin milyonda birini bile yapmıyor. Eğer bir asil Türkle konuşacaksan bu dediklerimi idrak etmen gerekli. Dünyada Türk halkları da eziliyor !!! Git bak bakayım, Balkanlar'da, Çin'de ve Rusya'da yaşayan Türklerde tarihte defalarca ezildi. Biz Türkler siz k. rtlerden en az trilyon defa daha fazla ezilmişizdir, bunu da o dar kafana sok.
Peki o zaman siz k. rtlerin Kuzey Irak'taki Türklere yaptığınız zulme ne demeli? Siz k. rtler Kuzey Iraktaki Türklere de bir ton zülm yaptınız. Hadi defol git.
Biz asil Türkler siz k. rtlerle mi birlikte savaşmak istiyor muşuz? Dalga geçiyor olmalısın bizimle :-D l*n sizin tarihte kazandığınız 1 tane bile savaş yok l*n :-D Gelde bir Türk tarihine bak, yüzlerce kazandığımız savaş var. l*n siz k. rtler Amerika'nın pyd'ye yaptığı bir ton yardıma rağmen savaşmayı çölde çapulculuk yapmak sanan Arapları bile yenemediniz :-D La defol git, Abd'nin yaptığı bir ton yardıma rağmen dinci Arapları yenemiyorsunuz :-D Hadi defol git.
Vallahi Kürtler'i bilmemde. Benim AKP için hiç savaşmaya niyetim yok. Savaşta çocuklar ölür, kadınlar tecavüze uğrar. Savaşın kazananı olmaz. Bu gün İstanbul'un sokaklarına bakınca o gördüğünüz aç Suriyeli çocuklar, bedenini satmak zorunda kalan göçmen kadınlar hep ülkesi için savaşmaya hazır kahraman erkekler yüzünden. Barış için herkesle birlikte herkese karşı savaşırım. Ama konu güç ve iktidar için savaşmaksa ne derseniz deyin ben yokum.
Yalcin Kücük Rus Ucaginin düsürülmesini yorumlarken Rus Belgelerini ortaya koymustu... Kürt asiretlerinin tarih boyunca Türkiye`ye karsi Rus safinda yer aldiklarini söyledi, gösterdi..
Canakkale`de öyle ahim sahim sayida da Kürt yoktu ! Ancak her seye ragmen; Ben Kürtlerin icinde de Türkiye Cumhuriyetine vatan diyen, vatanseverler oldugunu düsünüyorum.
@ŞEHİTYASİN Ulan hizbullahci gelmis beni ayrimcilik ile sucluyor ! :D
" Ancak her seye ragmen; Ben Kürtlerin icinde de Türkiye Cumhuriyetine vatan diyen, vatanseverler oldugunu düsünüyorum. "
Bu mu ayrimcilik dedigin sey ! Ortada bir tarih var ancak bugün durumun farkli oldugunu ve Kürtlerin icinde de buraya vatan diyen insanlar oldugunu savunmak mi ayrimcilik?
@ŞEHİTYASİN PKK`ya Türkiye`de ilk sehitleri verendir Dogu Perincek ! Halen de onun disinda PKK`ya sehit veren bir parti lideri yoktur ! ( Adil Turan - Mehmet Ongan - Zeki Ön - ... )
Yalcin ile Dogu kanka PKK`yi beraber kurdu dedikten sonra bos kafa ile tartisacak vaktim yok :D
@ŞEHİTYASİN sürekli? Yalcin Kücük Ulusal`a yeni gecis yapti. Tarihi aciklamalarina yazilarina bakarsan Dogu ile hep kavgalidir ! Ancak okumadigin insanlari ne bileceksin?
@ŞEHİTYASİN Arap ülkelerine bak anlarsin neden seriat olmayacagini ! Türkiye`de ki gayri-müslim sayisina bak anla neden seriat olmayacagina ! Laikligin öyle koftiden geldigini düsünmek yerine elin az kitap tutsun " Siz farkli etnik gruptan farkli irktansiniz. Biz kendi icimizde adalet veremezken sizin tek devlette bunu saglamaniz imkansiz. " vari sözleri oku ki aklin alsin neden laiklik !
Allaha inanc, bugün yozlastirdiginiz cikar araci haline getirdiginiz safsatalara biati gerektirmez !
Senin kafa Kurtulus Savasina idam fermanlari, ingiliz isgallerine destek fermanlari yayinliyordu ! Iste bundandir ! Din ile yönetilmez !
@ŞEHİTYASİN 1) Az önce partimle yargiliyordun ya, partine bak anlarsin. 3) Kesinlikle ! Ancak sizi ilgilendiren kismi imamlar (!).. Ya da din tüccarlari ! 2) Bir ülkeyi yönetmekten bahsediyorsan kisiye özel kanun konulmayacagini, diyelim ki koydun o sistem de adalet olmayacagini anlarsin diye umut ettim de neyse.. 5) Hic tartismaya girmiycem.. Mesela Peygamber efendimizin " Yürüyen Kur`an" dedigi Hz. Ali`ye neden Kur`an yazdirilmadi sorusunu sormayacagim? Sakin kalkip bana söylentiden ibaret bir Mushaf`tan bahsetme o halde kac farkli Kur`an olusur? :) Bundandir ! Git Seriatini Kur`an"da yasa kardes ! Devlet 1400 yillik kurallarla yönetilmez ! 6) Ulan hay mankafa ! Sen Osmanli`da islam mi yasiyordun saniyorsun? Kur`an okuyabiliyor muydun saniyorsun? Ben sana söylüyüm ülkede niye huzur olmadiigini ! Senin gibi din tüccarlari türeyip önemli yerlere geldikleri an, Siyonizmin elini ayagini öptügü icin ! 4) Sen islam icin degil! Din tüccarligi icin, Siyonizm icin varsin.
Çanakkale savaşındaki şehit sayılarına bakarsak batı illeri Özellikle Bursa İzmir Muğla Aydın Eskişehir Ankara Kırıkkale... falan şehit sayıları 4 ya da 5 hanelidir ama doğu illerine bakarsan birkaç il vardır malatya elazığ gibi onlar haricinde kalanlar 2 en fazla 3 hanelidir 1 haneli olanlar bile var mesela ağrı ben bunu rakamları burada yorumlarsam faşist olacağım o yüzden yorulamıyoru siz yorumlayın bakalım Çanakkalede kim savaşmış
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Irk ayrımı yapmamak lazım. Bu vatan sevgisi ve hain olup olmamakla alakalı. Bu gemide hepimiz varız. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Cihan harbinde nasıl beraber dinimiz ve toprağımız için mücadele ettiysek gene ederiz. Ben Kürdüm dinim ve şehit kanıyla sulanmış bu topraklar için ölümüne çarpışırım...
ben savaşırım. hemde gerekirse solcu hdpkklı olan kürtlere karşı da türk kardeşlerimin tarafında olurum. kürtçede bilmem, ırkçı da değilim. sadece hakkın tarafındayım.
Nasılki Türklerinde savaşacak olanıda kaçacak olanı varsa kürtlerinde savaşacak olanı ve kaçacak olanı olacağını düşünüyorum
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kesinlikle ve kesinlikle calisir bunu siz değil bir kurtler bilir.. unutmayin yarin bir gun turkiyede savas acilsa size yine o hor gördugunz kurtler yardim edecektir buna ben yemin edebilirim
En İyi Cevaplar