Aranızda göktanrıya inanan var mı?
Türklerin eski inancına
Türklerin eski inancına
Ey Ahura Mazda, angra mainyu yakarşı bana güç ver ey Ahura Mazda
bizim ki de arapların tanrısı değil. iran halklarının tanrısı Ahura Mazda dır. peygamberimizse Zerdüşt spitama dır... Sizde aynen kendi dininize dönün. :)
bende bu dine inanmıyorum. Ama ben atalarımın dini bu idi. Dinler aynı zamanda içinden çıktığı halkın kültürüdür de. islamı incelediğinde arap dilini ve kültürünü görürsün aslında. ben de o nedenle kendi aslı dinimin Kültürel anlamda yaşatılamsından yanayım. kültürel anlamda zerdüşt lük ya da kültürel anlam da şamanizm. yoksa senin dediğin gibi evrensel bir doğru inanç kabul edersen senin inancına inanmayanları hangi kefeye koyacaksın. sonra yok kafir dir diye katliamlara başlıyorlar sonuç bu
Dinlere inanmıyorum ama bir yaratıcının varolduğunu düşünüyorum. Gök Tanrı inancı bana daha yakın geliyor, üzerine araştırma yaptıktan sonra tamamen ona inanabilirim, şu an için erken biraz.
Tengri Biz Menen!
Araştırma derken din olarak ele almayı kastetmedim, tarihe doğru geri bakmak lazım. Neyse, ahlaksız bir Arap benim peygamberim olamaz. En sevdiğim şey ise Timur'un pislik Arapları tek tek öldürürken camiyi atlarla basması ^-^
Atsınlar, onların dogmatik fikirlerini asla kıramazsın. Kabul etmeyecekler çünkü ailelerinden uzun yıllar boyunca öyle gördüler. Oysa bilmezler Araplar nice Türk erkeğini öldürmüş, geriye kalan kadınları ve çocukları köle olarak almışlardır. Ama mm 1 dk, bu hikaye şöyle devam etmeliydi. Araplar İslam'ı ellerinde çiçekler, güllerle bizlere getirmişti, bizim de hoşumuza gitti ve müslüman olduk.
Turk dedigin goktanri inancina sahip olur zaten arapci olmaz
Ne kadar sığ bir yorum.. Dinler ırklara göre mi oluyor? İkra bismi Rabbikel lezi halak!!!
Müslümanlık ork değildir!!! Mantığın başında hata var...
Ork=ırk
@EvladıFatihan Müslümanlık ırk mı dedik sana?
İslamiyet nasıl ki bir kitapla ve kesinliği belli olmayan sünnetlerle bir insanın hayatının başından sonuna kadar her konuda ne yapması gerektiğini söylüyorsa bizde kendi soyumuzdan kendi kanımızdan olan insanlara doğruyu yanlışı söyleyebiliriz anladın mı?
Müslümanlığın adetlerine gereksiz mesnetsiz sözler sarfetme istersen... İstediğine inan demiştim!!! Hatırladın mı? Bak istersen helvadan put yap ona inan, acıkınca da geri onu ye!!! Hiç sorun yok... Sen bilirsin... Sadece saldırma tamam mı?
Bana şu putunuzun varlığına dair bir belge gösterin? Arapçaya az-buz çok değil az hakim olsanız bu yalana inanmazdınız... Bir dili bilmeden o dile saldıranların fikirlerini "kopyala yapıştır" yapmak ne kadar bağnazca... En büyük hatan ise şurada burak sümer saçmalığını Allah ve hanef dini ilk insandan beri var... Saldırma... Zaten bilmiyorsun saldırma!!! Ateist sitelerden ezberlediğinizi burada kusmayın... İkra!!!
Cevap
5Cevap
Kaçıncı çağdayız farkındamısınız bilmem. Yaratımız bir tek allahtır. Dünya hayatına uygun yaşamak istiyosanız kuranı bir yaşam tarzı olarak alabilirsiniz.
O ne be sadece bir tane Allah var Kuranı Kerim dr nasıl geçiyosa
Göktanrı ney mk... Bize Allah yeter...
Sen inan, istersen taşa tap sıkıntı yok... Yeter ki dinime dil uzatma!!!
Akıl-mantık diyenler hep acziyetinden küfre sarıldı... İstisnası bile olmadı...
Bu seviye de evet... İstediğine inan kardeş.. İstersende inanma... "Leküm dinikğm, ve liyed-din"
Niye ki? translate yok mu?
Senin göktanrıyı savunman haklı, benim Kuran ile cevap vermem haksız öyle mi? Zorlama polemik!!! Uzatmayalım...
simdiki inanısla nerdeyse aynı tek tanrı
Ben inanıyorum
Hayır tabi ki
Tek tanrı inancı. Müslümanım
Nasıl yaratıldın peki? Seni güneş , ay , yıldızlar mı yarattı? Buna inanmamı bekleme. Çok saçma
Benim sorumu cevapla önce mantıklı geliyor mu sana?
Kuran-ı Kerim'de öyle bir ayet var doğru da zaten. Ben sana onu sormuyorum zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?