Arkadaşlar Deniz Gezmiş hakkında neler biliyorsunuz ve ne düşünüyorsunuz? Hala yaşıyor olsaydı nerede olurdu ve ülkenin bu durumunda ne düşünürdü? ama lütfen konu hakkında gerçekten bilgisi olanlar yanıtlasın görüşlerimiz ne olursa olsun anılarını kirletmeyelim.
Cevabın nedir?
+1 yılKim olduğunu öğrenmek için kendi sözlerine göz atın bence. En iyi fikiri o verir;
-Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.
-İddianamede geçen ve bana atfedilen bir cümleyi kabul etmiyorum. Ben silahımı halka ve orduya karşı kullanmadım, ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve 'halka ve orduya karşı kullanırım' şeklinde beyanda bulunmadım.
- 35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. Mustafa Kemal sağ olsaydı çok şaşırırdı. Hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. Anayasamızın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. Bu sebeble anayasal bir davranışta bulunduk.
- Türkiye'nin bağımsızlığından başka birşey istemedik ve hayatımızı bu yola koyduk. Varlığımızı Türkiye adına armağan ettik. Bunun aksini iddia edenler vatan hainidir.
- Ben Amerikan emperyalizmine, Sovyet revizyonizmine, Romen soytarılığına, Bulgar dalkavukluğuna karşı bir Türk devrimcisiyim
Siz karar verin vatan haini mi değil mi.. ve şu an yaşasaydı ne düşünürdü..64 Yorumla- +1 yıl
Ben butun bunlari biliyorum yalniz neden askere polise kurşun sıktı deniliyor neden rus y
kapitalizmini istedi deniliyor? Vatan haini olmadığından zaten eminim ama neden bu sekilde aniliyor? - +1 yıl
Bunun cevabını günümüzde arayabilirsin. Kim iktidar karşıtı bir söylemde bulunuyorsa vatan haini ilan ediliyor. Daha yakın zamanda albayi bile vatan haini ilan ettiler. Bu durumda Denizlerin vatan haini ilan edilmesi cok normal değil mi?
- +1 yıl
Eig deniz gezmiş'in..
- +1 yıl
“Deniz Gezmiş’i belki tanımazsınız. Uzun boylu dal gibi bir genç bu Deniz Gezmiş... Namuslu devrimci heyecanlı bir genç... İşgal hareketlerine, boykot hareketlerine katılmış, polisten cop yemiş dayak yemiş, gık dememiş. Akranları gibi o çay senin bu çay benim, o sinema senin bu sinema benim diye gezecek yerde bu namussuz düzenin değişmesi için çırpınmış. Ve belki hatalar da yapmış bu arada, kusurlar kabahatler işlemiş. Ama bataklık fırtınasının ortasında namussuzlukları bir türlü olağan saymayan yüreğiyle çabalamış durmuş.”
İlhan Selçuk 3 Eylül 1963
Deniz Gezmişin babası Cemil gezmişin de bu konu da bir demeci var.
“ İdam kararı verildikten sonra görüşmeye gittim. O görüşmede, “Baba,” dedi, “akşam Moskova radyosunu dinledim. Hiçbir tutar tarafımızı bırakmadı. Bizi yerden yere vurdu.” dedi
Halbuki burada adamlar bizimkileri Sovyetlere hizmet etmekle suçluyorlardı.
“Neden sizi yerden yere vuruyorlar oğlum?” Diye sordum.
“Baba ben sosyalistim. Sosyalizmi istiyorum. Ama onun bunun kuyruğundaki sosyalizmi değil... Bağımsız sosyalizm bizimkisi... Yalnız Türkiye’ye özgü... Bunlar onun için bana düşman” dedi.
Abim Deniz kitabından alıntıdır. Okumanızı tavsiye ederim birçok konuda kafanızdaki soru işaretlerini silecektir.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden asıl milliyetçiler solculardır sözünü kanıtlayan adamdır! Ama artık ne ülkücüler milliyetçi ne solcular.. bir taraf olmuş kürtçü bir taraf olmuş ümmetçi..
22 Yorumla- +1 yıl
haklısın katılıorum.
+1 yılAdam gibi adamdi. Deniz ve arkadaslari. Thko nun kurucusudr İstanbul uni hukuk bolumu ogrencisidir. Siyasi bir aktivist sosyalist devrimcidir. Arkadaslari taylandin vurulmasindan sonra silahlanmalari gerektigini anlamislardir. Tahta bir tabutla İstanbul uninin onunde gosteri yapmislardir oluncede onun yanina gomulmsk istemislerir. Zeki ve istedigini bilen bir liderdi sonunda olumun olacaginida kendisi biliyordu ama vazgecmedi 6. filoya karsi protestoda bulundular. Daha sonra filistinde silahli egitim aldilar. Yakalanisida yusufla birlikte oldu olumede gulumsediler aylarca olum orucu tuttlar. Mahkemeyi yoneten ali elverdide yemek borusuna ekmek tikanarak bogulup oldu . Ismet inonu bulent ecevit idam edilmesin oyu kullanirlen turkes suleyman demirel falan idam edilsin oyu kullandi cogunluga gore de idam karari aldi. Idami durdurmak isteyen mahirlerde kizilderede vurularak oldurulduler. Ismet inonu durdurmak istese durdururdu ama yeterince ugrasmadi.. nihat erim de daha sonra olduruldu denizlerin arkadasj kendilerincd intikam aldi
22 Yorumla- +1 yıl
bazı konularda hiç yanlış yaptığını düşünüyor musun?
- +1 yıl
Tabiki her insan gibi hatalari vardi
''103 tane amerikan üssünün bulunduğu ülkede, bizim milli bütünlüğü bozmak istemekle itham edilmemiz gülünçtür."
''eğer vatan zenginin gezdiği, fakirin yattığı yerse vatan sağ olmasın.''
''vatan için uykularınız kaçıyorsa, devrim başlamış demektir''
''parkamı, botlarımı çıkarmayacağım. Ölüm gömleğini giydirecekler, giymeyeceğim. Tıraş olmayacağım. Bir sigara yakacağım, üstüne demli bir çay içeceğim. Haa... Bak, Rodrigez'in o ünlü gitar konçertosunu dinlemek isterim. Urganı kendim boynuma geçireceğim. Sonra dönüp beni seyredenlere sesleneceğim. Ölen bedenimdir, düşüncem yaşayacak diyeceğim...''
''biz varlığımızı hiçbir karşılık beklemeden esasen türk halkına armağan etmiş bulunuyoruz ve türk halkı ve devletin bağımsızlığına armağan etmiş bulunmaktayız.. Bu sebeple ölümden çekinmiyoruz.''
Sözlerinin sahibi, benim için Atatürk'ten sonra gelmiş geçmiş en büyük önderdir. Ne kadar ilerici olduğu sözlerinden de anlaşılmakta. Işıklar içinde uyu adaş.50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
32Cevap
+1 yılDeniz Gezmiş !
Ne kahraman ne de hain sadece bir esir
Sadece fikirlerinin kölesi olmuş birisi
Asılması tamamen haksız ve lanetliyorum
Kimse fikirlerinden dolayı idam edilmemeli bence
Ama her emparyalist takıntısı olan kişi de olduğu gibi
Eleştirdiği zihniyetin kendisi oluyor
Kimse kusura bakmasın her ülke emperyalisttir ve çıkarlarını düşünür
Türkiye de dahil ve bu her dönemde de var ikdidarlardan soyut olarak her devlette olduğu gibi
Bir de özgürlük anlayışı oldukça kısır zihniyeti ben özgürlük derken sadece savunduklarıma özgürlük istiyorum kafasında
İnsan kaçırır, sokakları provike eder, insanların huzurunu kaçırır
Onların özgürlüğünü düşünmez ama kendi özgürlüğünü ana felsefe yapar
Ben buna kibir derim
Bir de savunduğu sistemin kökünde devletçilik var ki şu an gelişmiş hiçbir ülke devletçi politikalarla yürümüyor
Yürüyenlere bakınca da gördüğümüz tek şey sefalet açlık yoksulluk
Tek renk ve tek desen bir dünya tasarlamak ne kadar özgürlükçü olabilir ki zaten?
Ben fikirlerine esir olan insanları sevmem
Fikir üreten kişileri severim
Yaşamıyor, yaşasa da bir şey değişmezdi.50 YorumlaDeniz gezmiş teröristti.6 filo'ya karşı koydu Amerikan askerine kafa tutuk olayı hep hikaye Amerika'ya tabi kafa tuıtarlar çünkü ülkenin Rus Ermperyalizmi olan Komunizmin etkisi altısına girmesini istiyorlardı. Türk askerine polisine kurşun sıkan bir teröristtir. Deniz Gezmiş'in kurmuş olduğu THKO adlı örgüt Mahir çayan'ın kurduğu THKP-C adlı terörist örgütle el ele idi. Daha sonra bunlar pkk ve dhkp-c'nin kurulmasın için Apo'ya ilham vermiştir. Atatürk Komunizm'e karşı idi ve Komunizmîn Türk ülkeleri için Rus Emperyalizmi olduğunun farkında idi. Ama bunların savunduğu şey ülkeyi Amerikan kapitalimine sokmayalım ama Rus boyunduruğu olan komunizm'i ülkede yayalım. Komunizm'in ve SSCB'nin tarihine ve günümğüzdeki :Türk ülkelerinin bu konudaki mağduriyetine bakarsanız böylelerinin bu ülkeda kahraman ilan edilmeye çalışılmasının ne derece yanlış olduğunu anlarsınız.
43 Yorumla- +1 yıl
Bilin diye soluyorum apo da o zamanlad ulkucu genclerle karsi safhadaydi;)
- +1 yıl
@pembeninhertonu haklısın buna katılıyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldar ağacığında üç fidan kitabında güzel anlatıyor deniz gezmiş i..
76 Yorumla- +1 yıl
okudum ama farklı fikirler farklı görüşlerden yorum almak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılülkücülere göre o teröristtir biri.. aslında öyle biri değil.. yaşasın halkların kardeşliği sözünü düşürmedi hiç ağzından
- +1 yıl
başka hangi kitap var onunla ilgili?
- +1 yıl
son savunmasında bile kürt türk kardeşliğini savunmuş biri aslında. o nedenle bölücülükle suçlanmasının nedenini anlayabilmiş değilim.
Cevap sahibi+1 yılevet aynen onu dieycektim.. zaten mektubunda da yaşasın kürt-türk kardeşliğine de vurgu yapıyordu... çok zeki bir insandı.. türkiye büyük bir değerini kaybetti..
- +1 yıl
Halkların kardeşliği HDP değilmi :-D :-D hanı şu terorist partisi
+1 yılYaşadığı zaman ne değiştiki şimdi yaşamasını bekleyip biseyleri sdegistirecegini dusunuyorsun.. Ankarada iş bankası emek şubesini soyduklari için yakalanıp idam edilen komünist bir adam. Bunlar idam edilirken imam getiriliyor başlarında dua edilsin diye. İmam bunlara şehadet getirin diyor denizin yanındaki 2 kişi şehadet getiriyor ve ölümleri uzun durmuyor. Ama deniz geçmiş boynunda ilmik tam 45 dakika boyunca can çekişerek ölüyor.. Bunları o ana tanık olanlar anlatıyor ben uydurmuyorum.. Zaten komünistlerden bu ülkeye ne hayır geldiki şimdi gelsin
00 YorumlaDeniz gezmiş yaşasaydı şu an aktif siyasetin içinde olurdu ve bence doğudaki sorunlar bir nebze çözülmüş olurdu çünkü kendisi emperyalizme karşı dik durmuştur belki şu an ki hükümet bile olmazdı, yaşasaydı ve şu an ki hükümet olsaydı ergenekon dan içeri alınırdı
30 Yorumladeniz gezmiş ve arkadaşları sosyalizm ruhu ile yaşadılar paylaşımcı ve demokrat olarak öldülerama size bu ülkenin bir gerçeğini anlatmak isterim dostum ve bu anlatımımda kesinlikle taraf tutan değil aksine fikir alış verişinde gayet yardımcı olacaktır özal neciydi demirel türkeş ecevit bunlar kimdiler nasıl yol aldılar ve bu ülkede birileri dğmeye basmayınca taş yerinde oynamaz ve bunu iyi bilenlerdenin rahmetli yazıcıoğlu neden şehit edildi rahmetli erbakan neden düşürüldü bunlar hepsi birbiirne bağlantılı
00 Yorumla
+1 yılAnkara doğumlu ama aslen Erzurumlu diye biliyorum. İlk eylemi okuduğu üniversite olan İstanbul Üniversitesi rektörünün odasına Atatürk posteri asmaktı. Ülkemizin Amerikan emperyalizmine girmemesi için canı pahasına mücadele etmiş bir insandı. Halkların kardeşliğini savunduğu için o zaman da şimdi de bazı g*t kılları sevmezler onu.. Yüce biriydi devrimin babasıydı bence. Yok yere idam edildi. Biliyorum ki ülkücüler tarafından bile içten içe sevilen ve kıskanılan biriydi. Mekanı cennet olsun.
30 Yorumlabu ülkenin bir evladıdır kendisi ve katledilmiştir
gerçek devrimcilik onunla birlikte ölmüştür Türkiyede50 Yorumlaamerikan emperyalizmine karşı cıkan milli menfaatleri savunan türkiyenin tam bağımsız olması için kendini feda eden büyük bir insandır. Onun gibi düşünenler olsaydı halimiz böle olmazdı :((
54 Yorumla- +1 yıl
rus emperyalizmini destekliyordu diyenlere ne diyorsunuz?
+1 yılTC nin emperyalizme karsi boyun egmemesi konusunda mucadele eden ve bu ugurda can veren vatansever bir genctir.
11 Yorumla- +1 yıl
peki rus emperyalizmine karşı olumlu tavrı diyenlere ne diyorsunuz?
+1 yılHaksız yere öldürülen bir başka derin devlet mağduru
insanlar düşündükleri için öldürülüyor hey hak20 YorumlaHaksız yere idam edilen Halk kahramanıdır. Kendisi ve Arkadaşları
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDegeri olduruldukten sonra anlasilan agir solcu biriydi. Ulkeyi bolmek gibi bir amaci yoktu aslinda sucsuz yere devlet tarafindan idam yiyen bir cok insan gibi yazik oldu.
30 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılChe Guavera'nın yaptığını Türkiye'de yapmaya çalışan ve devletin o devirdeki tavrından ötürü gereksiz yere öldürülmüş birisidir.
Kendisini pek sevmem şahsen. Ama öyle veya böyle bir iz bırakmış, ekol olmuştur.10 Yorumla İyi ya da kötü bilemem ama cesurdu, kim ölüme giderken mutlulukla ve istekle giderki, kim kaç defa içeri atılmasına rağmen pes etmezdi. Cesur ve inatçı, Atatürk sever kişiliğini sevdim
30 YorumlaBugün yaşasaydı asla pkk nın kuyruğuna takılanlarla birarada olmazdı. Vatan haini değil Vatan severdi.
314 Yorumla- +1 yıl
okudum:) ben deniz gezmişim kim olduğunu çok iyi biliyorumda bazıları bilmiyor:(
- +1 yıl
Sevindim okumuş olmana:) ne yazıkki pkk yandaşı gruplar kendilerini denizlerin yolundan gidiyor gibi görüyorlar. Vatansever büyük bir grup ise bu sebeple denizi hain ilan etmiş bir tavırda. Deniz Atatürk milliyetçisiydi.1970 öncesi ve sonrası dönemi birbirinden ayırmak gerek. 1970 öncesi kitlesel ve doğru zeminde ilerleyen bir mücadele vardı. 70 sonrası ise bireysel çıkışlar oldu. Denizlerin hataları bu dönemde olmuştur.
- +1 yıl
haklısın:( dediğin gibi PKK yanlısı kişilerin gösterilerinde yürüyüşlerinde deniz gezmişi kullanmaları onun adını kötüye çıkarıyor:( neden kimse araştırmıyor okumuyor anlayamıyorum:(
- +1 yıl
Hiçbirşey öğrenmeden herşeyi biliyoruz. Eskiden benim gözümde de deniz gezmiş ler pkk ile aynı konuşsaydı. Doğu Perinçek pkklıydı mesela. Bense çok Atatürkçüydüm vatan severdim güya:) sonra okudum araştırdım nasıl yanlış düşünceler içerisinde olduğumu gördüm. Öğrenmek için çabalamak lazım ama Google'a sorarak değil :) kitaplarla haşır neşir olarak
- +1 yıl
peki bu kişilere nasıl anlatmayı tercih ediyorsun Deniz Gemiş'i?
- +1 yıl
peki son sorum.. sence Deniz Gezmiş öldürülmeseydi bu kadar önemli olur muydu?
- +1 yıl
Önemli olurdu onun bıraktığı mücadeleyi sürdürmeye çalışan insanlar için önemli olurdu. Bumun dışındaki insanlar için ise bir örnek vereyim. Bak Doğu Perinçek ve Deniz gezmiş dava arkadaşıydı. Deniz gezmiş asıldı Doğu Perinçek hayatta. İkisi arasındaki fark ne? Bilmiyorum verdiğim örnekle anlatabildim ki şu var aslında deniz gezmiş kahramanlaştırılarak basitleştirilerek haksızlık ediliyor. Onun düşüncelerini bilmeden anlamadan herkesin dilinde bir deniz gezmiş hayranlığı. Bugün deniz gezmişi sevdiğini benimsediğini söyleyen birçok insan eğer yaşıyor olsaydı emin ol onu tanıyor bile olmazdı.
- +1 yıl
hah işte ben de onu soruyorum. herkesin dilinde deniz gezmiş var. bildikleri tek şey asılmış olması. ama neler yaşamış düşünceleri neler, icraatleri neler.. bunu bilen yok.. o yüzden sordum ölmeseydi bu kadar önemli ve tanınan bir kişi olurmuydu?
- +1 yıl
ne yazık ki öyle.. ama okumadan araştırmadan da bunu öğrenemezler ne yazık ki:(
- +1 yıl
umarım:)
+1 yılçok merak ediyorum şu banka soyan hırsız polise askere kurşun sıkan şerefsiz üniversiteleri işgal eden bilmem ne diyen arkadaşlar bunları neden ve ne şekilde yaptığını biliyorlar mı?
20 Yorumla
+1 yıl71 darbesini gerçekleştirmek için kullanılan piyonlardan birisi.
32 Yorumla- +1 yıl
yok ya lafa bak sen nereden bu kadar atıyon
- +1 yıl
neden böyle düşünüyorsun?
+1 yılTürkiye'de emperyalizme karşı mücadelenin ilk kıvılcımlarından biriydi. Maalesef Deniz Gezmiş'i Türkiye halkından önce emperyalistlerin yerli işbirlikcileri farkedip, katlettiler.
10 Yorumla
+1 yılhala yasaydi pkkli srfsz vatan haini derdi su an devrimci diyenler.
334 Yorumla- +1 yıl
Misal senin Atatürk'ün o zamanın şartlarına göre iyi bir lider olduğunu kabul etmemen gibi. O zamanın şartları ile bu günün şartlarını ayırt edenler zaten böyle düşünmez. Bugün yaşayıp o gün yaşadığı hayatı yaşasa terörist olurdu. Misal pkk'nın çıkış sebebini anlarım ama bugün pkk diye bir örgütün varlığını kimse bana kabul ettiremez. Selo çok değil geçen sene benim için teröristti ama bugün kalkmış ille de barış diyorsa oy bile veririm.
- +1 yıl
peki yıllar önce Abdullah Öcalan' a vatan haini dermiydin?
- +1 yıl
@eyribişfarik mustafa kemal iyi bir asker iyi bir lider degil.
soran bildigim kadariyla o dönem mahir cayanlar icin vs protesto eylemine katildigi icin tutuklanmisti, pek farkli bir cizgide degillerdi sanirim, tam da bilmiyorum öcalan hakkinda pek birsey okumadim. bilen düzeltsin. - +1 yıl
Döneminin en iyi liderlerinden biriydi bana göre de. Abd Öcalan'ın fikirleri & eylemleri çirkinleşmese o'na da sempati duyardım belki. Selo örneğini veriyorum sürekli ama adam bölünmek istemiyor mesela, yerinden yönetim istiyor. Demokrasi ve insan haklarına inanan kim olursa olsun bu düşüncenin arkasında durur.
- +1 yıl
@eyribişfarik Öcalan'ın eylemleri çirkinleşmiş mi?
Murat Karayılan'ın Bir savaşın anatomisi kitabını oku.. Kısmen yardımcı olacaktır.. Askeri mücadele şarttı Öcalan uyguladı.. - +1 yıl
@eyribişfarik sana göre olabilir bana göre degil. öcalani gec de madem selonun siyasetini begeniyorsan oy ver ozaman.(:
- +1 yıl
@bir_acayip_adam kitap okumayı sevmiyorum :(
- +1 yıl
oy verebilecek kıvama geldim zaten ama hala endişelerim var @kopukucurtma Geçen defa da yazdım, chp & hdp koalisyonunu çok istiyorum.
- +1 yıl
Öcalan'ın henüz sesli kitabı yok.. @eyribişfarik
- +1 yıl
Kürdistan talebi var @bir_acayip_adam bu yeter terörist olması için.
- +1 yıl
@eyribişfarik senin politik anlayışın bu mu? Kürdistan talep edenler topyekün terörist mi oluyor? Enteresanmış.. :))
Sen ne talep ediyorsun da terörist olmuyorsun? Veya terörist sınıfına girmeyenlerden..
Ne güzel herkes kafasına göre bir terörist tanımı yapmış bir furyadır gidiyor.. - +1 yıl
kellesine göre sınır çizen herkes teröristtir benim için @bir_acayip_adam Halk ne diyor o'na bakmak lazım. Benim gördüğüm kadarıyla Halkın çoğunluğu yerinden yönetim, en fazla eyalet sistemi diyor. O zaman Öcalan halkın değil kendi çıkarlarını düşünen bölücü bir teröristtir. Eylemleri zaten ortada, hdp barış isterken pkk silah diyor hala
- +1 yıl
@eyribişfarik pkk ile ilgili tespitin yanlis.
ayrica cugunlugun ne istedigi muhimse o halde akp hükümetinden sikayetci olmayacaksin, alevi haklarinin taninmanasindan da sikayetci olmayacaksin cünkü cogunlugun ne istedigi malum. - +1 yıl
Abdullah Öcalan şuanda bir Kürdistan devletinden bahsetmiyor öncelikle.. Zaten Hdp projesi Öcalan'ın da temelini attığı bir projedir... Birlikte yaşama dair..
Pkk Hdp'den bağımsız bir gerilla hareketidir.. Gerillada silah olur doğası gereği askeri bir durum teşkil ettiği için..
Bu tanım terörist olmaya yetiyor ise M. Kemal Atatürk ağır faşisttir o halde.. İcraatlere bakarsak.. @eyribişfarik
Ayrıca pkk hala bu denli faal ise bunu tabandaki halk desteğinden alır. Bu da gerilla olup faliyet gösterebilmenin ilk kuralıdır..
Türkiye'nin ilk gerilla deneymine bakar isen Nurhak halk temelli bir hareket olmadığından anında dağıtılmıştır.. - +1 yıl
çoğunluk akp'yi iktidar yapar, masumları öldüren bir katil değil. Aleviler de benim için ezilen halkın bir kesimi ve onlar kellesine göre sınır çizmiyor. Özgürlük, demokrasi ve eşitlik peşindeler. Ülkesini seven insanlar. Kürdistan istemek savaş sebebidir. Ben Ülkemi seviyor, bölünmesini istemiyorum. O zaman bana göre Kürdistan isteyen düşmandır. Adı pkk veya her ne poksa. Hakkını istiyorsa ülkeyi bölmeden, eyvallah sonuna kadar destekçisiyim.
- +1 yıl
Türk'ler Almanya'da ayrı bir devlet isterse bu savaş sebebidir ama azınlıkta olsa haklarını isterse bu bir demokrasi ve özgürlüktür.
- +1 yıl
Zaten Öcalan olduğu için hdp'ye sıcak bakamadım bir süre @bir_acayip_adam samimi olduğunu anlamam için konuşmalı ve bende o'nu dinlemeliyim. beni ikna edebilmeli ama ben Selo'yu dinleyip ikna oldum. Hdp inadına barış diyor. Hdp vekilleri sırtını pkk'ya dayadığını söyledi, babam değil. Öcalan ise pkk'nın lideri ve hem Hdp'nin barış isteğini destekleyip hemde akp ile bu barış sürecini baltalıyorsa o zaman Öcalan Bahçeli gibi ölümlerle destek alabilen kafadalar. Halkın tamamı destekleseydi zaten Kürdistan ben doğmadan kurulurdu. Ayrıca pkk'nın Kürtlere karşı zor kullanmadığını söyleyemezsin. Konumuz Atatürk değil çünkü biz bugünden bahsediyoruz. Tarihi konuşursak Atatürk'ü de konuşuruz.
- +1 yıl
Sen hangi ülkede yaşıyorsun? Abdullah Öcalan tecrit.. Bahsettiğim halk pkk tabanına sempati duyan halktır bütün bir Türkiye halkı değil.. Ayrıca Pkk'nın tutumu devletin tutumu ile paraleldir.. Pkk etki değil etkiye karşı kurulmuş bir tepki hareketidir..
Ayrıca Öcalan'ın barış sürecini baltaladığını baban söylemiş olabilir ama bu doğru değil maalesef.. PKK'nın içindeki tartışmaları bilmen gerekiyor bunun için doğal olarak.. Herşey bahsettiğin gibi düz mantık değil..
Karayılan
Duran Kalkan
Bahoz Erdal gibi isimler var pkk içinde...
Sen pkk'nın dayatmalarından ziyade tarihsel olarak pkk varoluş sebeplerine bak orada dayatmadan öte katliamlar göreceksin.. Pkk'nın kuruş esnasında ve 80 sonrası kazandığı ivmeye bir bak derim.. Sonuç çıkarmak zor olmayacaktır..
Ayrıca pkk devlet yanlısı aşiretler ilede savaş verdi , veriyor... Halka karşı dayatma görmek istiyorsan akrep araçlarının arkasından sürüklenen insanalra bak.. Olmadı bölgeye git gözlemle..
@eyribişfarik - +1 yıl
M. kemal konusuna gelince onunla alakalı yaptığın çıkarımlardan dolayı yazdım.. Bu ülkede hiç bir siyasi lider m. kemal kadar halk üzerinde baskı kurmamıştır ayrıca..
- +1 yıl
@eyribişfarik cogunluk ne istiyorsa o olur anlayisina örnek verdim örgütü almanyayi türkü gec, cogunlugun istegi muhimse azinliklarin hic bir hak talep etmeye hakki yoktur. devlet zihniyeti de bu cogunlun disinda kalan azinliklari ezdigi icin su an daglarinda pkk var zaten.
zihniyet olarak ne fark var senin dedigin ile? - +1 yıl
Tecrit bir adam sana Demirtaş ile kıyaslanamaz herhalde?
Pkk olmasaydı bugün sen Demirtaş gibi siyasi kimliklerin çıkıp bugün bu söylemlerde meydanlarda olabileceğini mi zannediyorsun?
Ne dersen de pkk hareketi devletin tutumundan kaynaklı olarak Kürt halkına politik zemin yaratmış o zemin ile kazanımlar elde etmesini sağlamıştır.. Bunun tersini söylemek fazlaca komik olur.. Bu gerçeklik karşısında pkk bölge halkı açısından her zaman meşru olacaktır..
Ancak Öcalan bunun bir çıkmaza dönüşmemesi adına Dtk nezlinde hdp projesine ivme katmıştır..
Pkk hareketini diğer azınlıklar ile harmanlayıp genel bir azınlık portresi çizmiştir.. Bugün hdp'nin geldiği noktaya bakar isek öngörüsünün ne kadar doğru olduğunu görmüş oluyoruz..
Öcalan terörist ise bütün bir bölge halkına terörist demiş bulunuyorsun.. Bu kafa ile de barış değil savaş narası atabilirsin.. - +1 yıl
Ben senin anandan bahsetmiyorsam sende benim babamdan bahsetmeyeceksin @bir_acayip_adam tartışma bitmiştir.
- +1 yıl
cio @kopukucurtma5
- +1 yıl
@eyribişfarik babandan bahseden sendin ilk etapta o yüzden bende oradan misilleme yaptım.. Sen babandan bahsedersen alakasız yerde bene oradan örnek veririm.. Cio? Kime şikayet ediyorsun beni?:))
Ana - baba denklemine hayran kaldım çocukluk yıllarım canlandı gözümde..
Tartışmaya yetecek yeterli argumanı olmayan herkes ya ana ya babadan dem vuruyor zaten..
Tartışma şimdi bitmiştir.. - +1 yıl
seni kopuğa şikayet ettim asdafgjhkdjdg. Lahn, oksijen solu biraz @bir_acayip_adam
- +1 yıl
@eyribişfarik :)) benden çıkan karbondioksit senin beyin hücrelerine Ahmet Davutoğlu kahvaltısı efekti verir.. Sen beni düşünme.. Konuyu da anaya babaya indirgeme..
- +1 yıl
Bak, delikanlı adama benziyorsun. Yorumlarına denk geldim, az çok bilirim seni. Zamanında kopuktan kıskandığımı da biliyorsun ama bütün bunlar seninle polemik yaratmaya ya da ana ve babaya laf söyletecek zemin oluşturmaya yetmez @bir_acayip_adam Ben kendi babamdan bahsederim, sen kendi. Hata yaptığını kabul edemiyorsan da daha sana yazacak tek kelimem yok. Bilal'e anlatır gibi anlattım daha da yorma beni. Çekil...
- +1 yıl
@kopukucurtma5 sory and cio <3
- +1 yıl
Ben seninle insan gibi konuşuyordum sen kendin verdiğin örneklere agresifleştin.. Olayı bir yerden alıp bambaşka bir yere çektin.. Orada senin baban mevzusunda bir hakaret yok sadece misilleme gibi bir mana var.. Eğer kavrayamayıp ergence anne muhabbetine çeviriyorsan ucuz muhabbet ediyorsun demektir.. Kalkıp bir de bana hatanı kabul et diyorsun.. Bunun adı da pişkinlik oluyor..
Diğer olaya gelince bahsettiğin olaya orada da ergence davrandın ve ben yine olgunlukla göğüsledim.. Ancak gelip burada bana neyin hıncı ile bu şekilde yazıyorsan her halükarda yanlış..
Hala gelip Bilal'e anlatır gibi anlatırım diyorsun. Laf ebeliğine gelirsek benimde yazacağım çok şey vardı ancak ben o hissiyatlar ile yazmadım ilk görüşte..
Verecek siyasi cevabın yoksa yazmasın varsa oturur yazarsın..
Nitelikli arguman kalmayınca içinde işi magazinel kısıma dökme..
Delikanlı adama benzeyip benzemediğimi de senin kıstasından ölçüt alacak değilim..
O yüzden bana tanım verme..
Bu kadar..@eyribişfarik - +1 yıl
@eyribişfarik benden degil sorandan özür dile bence, konuyu nerden nereye getirmissin alakasizca, diledigini diledigin kisiden kiskanabilirsin o seni baglar konuyla ne alakasi var?
konuyla alakali yorumun varsa yap yok ise sus ya da git baska yerde yap o muhabbetini, benim yorumumda degil. - +1 yıl
Ben mi getirdim, yuh! Eleman ''beni kime şikayet ediyorsun'' yazmış, aramızdaki muhabbeti sana bağlayan o. Yoksa ben anasından bahsetmediğim halde babamdan bahsetmemesi konusunda uyardım sadece. Neden sana bağladı sanıyorsun, salak mı var karşında? Sana karşı saygım var, tüketme istersen.
- +1 yıl
@eyribişfarik uzatma yorumunda hdp vekilleri sirtimizi pkkya dayadik dedi babam degil cümlene yazdi onu, sen niye hakaret edilmis gibi algiladin? ayrica vekiller degil es baskani sirtimizi ypgye dayadik dedi pkkya degil, o da kobani savasiyla ilgili kurulan bir cümle, eksik biliyorsun yanlis biliyorsun bari dogrusunj bilene kurma o cümleyi.
ayrica sence umrumda mi bana saygi duyup duymaman? o da seni baglar ister saygi duyarsin ister saygi duymazsin o kendinle alakali birsey benimle degil. - +1 yıl
Çekilebilirsin
- +1 yıl
@kopukucurtma5 şu yazamadan edemeyeceğim.. Fazlasıyla müsait olmadığımdan yeterince göremedim görüşleri.. :))
Ülkemizin Kürt sorununa yaklaşımına " yeeaaa Türkler Almanya'da devlet kurmak istese..." diye başlayan ilk okul hissiyatlı ve kaçak bir yapı kalitesinde tespit yapan insanları bazen 3. Sınıf bilgisayar programlarına benzetiyorum..
Bu örneği vermek için cidden hiç birşey okumamış ve üstüne mantık süzgecinden bir haber olmak gerekiyor..
Kürtler bu toprakların en kadim halklarındandır ve kendi kültürlerini bu toprakların rahminden çıkarmışlar ve dağlarına emanet etmişler..
Kalkıp Almanya demek Tayyip'in Küba camii ve Amerika kıtasının Müslümanların keşfinden bahsetmesi kadar komik geliyor.. Ancak sorsan bu tarz insanlarda Tayyip ile alay ediyor.. Bu yüzden Tayyip gibi emevi atığı diktatörler bu topraklara hükümran oluyor..
Bilgi sahibi olmadan bırak fikri neredeyse teori sahibi olmak tadında ukalaca ahkam kesip yazacak bir cevabı kalmayınca olayı şahıslara indirgemek acizce
Doğuda bir Kürt polise kurşun sıktığında terörist olur Batıda bir Türk polise sıktığında devrimci olur... İkisi de bana göre aynı bkun laciverti...
10 Yorumla
+1 yılKüba için Che Guevara neyse deniz gezmiş de bizim için o ♡♡
20 YorumlaDeniz gezmiş olsa idi , Ülkenin daha ferah olcagi kesin idi.
20 Yorumla
+1 yılAbim deniz ve darağacında uç fidan kitaplarını okuyun
30 Yorumla
+1 yılŞerefsizliğin vücut bulmuş hali.
Hırsız ve soytarı.20 Yorumla
+1 yılHırsız... https://i.hizliresim.com/a02LDz.jpg
10 Yorumla
+1 yılİlla ki ölürdü o. Bugüne kadar yaşayacak ya da yaşatılacak görüşleri yoktu.
04 Yorumla- +1 yıl
şuanda yaşıyor olmasının nedeni katledilmesi m diyorsunuz?
- +1 yıl
Anlamadım. Şu an yaşamıyor zaten. Fikirleri & eylemleri yüzünden zaten her türlü ölecekti.
- +1 yıl
ama fikirleri şu an yaşıyor hala ondan bahsediyorum.
- +1 yıl
Ölmeyecek fikirlere sahipti sonuçta.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaksız yere idamdan bahsediyorlar ama ülkenin düzenini bozdukları için idam edildi sol görüşlü kişilerdi
00 YorumlaAynı kafada olduğu Ertuğrul Kürkçü Nerede ise oda sanırım orada olurdu
02 Yorumla- +1 yıl
ben deniz gezmişin asla ve de asla bir Ertuğrul Kürkçü olmayacağından eminim.
+1 yılsiyasi görüşü farklı diye öldürdüler resmen adamı
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim burada sivasta yakalanmış bir terörist işte.
00 Yorumla
+1 yılChe nin izinden gitmis bir aslandır.
30 Yorumla- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHdpliler seviyosa ben sevmem
311 Yorumla- +1 yıl
HDP' den bağımsız düşünüp yanıtlaman gerekse cevabın ne olurdu?
- +1 yıl
Askere kursun sikiyosan cvbini alirsin devrimciymis falsn
- +1 yıl
@Luna25 ben sevmem umrumda değil
- +1 yıl
@Luna25 he anladım :)
- +1 yıl
@Luna25 askere polise kurşun sıktığını ve rus emperyalizmini desteklediğini gösteren kanıtları bana gösterebilir misin?
- +1 yıl
Sen de üniversitelede öğrencilerin hakkının yendiğine dair kanıtları bana gösterebilir misin. Çok biliyorsan açıp Deniz gezmiş hakkında adam gibi araştırma yap o zaman askere polise kruşun sıkmış mı sıkmamış çetelik yapmış mı yapmamış mı göürüsün. Sizin gibilerde alışmış her konuda bizden kaynak istemeye açıp araştıracaksın kardeşim.
- +1 yıl
@Luna25 araştırdığım için soruyorum cunku boyle bir kaynak yoktur. siz alışmışsınız bence herşeyi bu şekilde yargılamaya. kanıtlar ortada durmadan artan harçlar kayıt paraları vs vs vs. ben merak ediyorum şimdi de aynı şeyler olsaydı bu kadar sessiz kalırmıydınız?
- +1 yıl
Ne harcı şekerim devlet üniversite harçlarını kaldırdı. Söyle o kaynaklara da bizde bakalım çok araştırmışsın ya hani. Deniz Gezmiş denen haiin devlet kayıtlarındaki icraatlarından bazıları:
- 29.12.1970'te Ankara Kavaklıdere'deki polis noktasını kurşunlayarak görevli polis memurlarını yaraladılar.
- 11.01.1971'de İşbankası'nın Ankara Emek Şubesini silah tehditiyle soydular.
- Bu olaylardan sonra gizlendikleri yerde görevli olan avukat, icra memuru, polis, kapıcı, şöför, çilingiri bağlayarak kaçtılar.
- 15.02.1971'de ABD'li bir eri kaçırdılar.
- 04.03.1971'de ABD'li 4 çavuşu kaçırdılar.
- 27.02.1971'de silah tehditiyle ODTÜ'de görevli bir kişinin arabasını çaldılar.
- Daha sonra Nurhak Dağları'nda kır gerillası eyleminde bulunmak amacıyla Ankara'dan ayrıldılar.
- 16.03.1971'de Sivas'ın Şarkışla ilçesinde güvenlik kuvvetleriyle silahlı çatışmaya girdiler.
- Zorla evine girdikleri bir astsubayın eşini tabancayla yaraladılar. Silahla tehdit ettikleri astsubayı da yanlarına alarak bir jiple kaçtılar daha sonra Gemerek ilçesine kadar yol boyunca güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiler.
Onun gibiler yaşasaydı ülke boku yemişti.
02 Yorumla- +1 yıl
böyle düşünmene neden nedir?
+1 yılŞehidimiz.
40 Yorumla
+1 yıl3 yanlış 1 doğruyu götürdü
00 Yorumla
+1 yılHer türk gencinin tanıması gereken kişi
20 Yorumla
+1 yılCesur bir devrimci
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu bende çok merak edıyorum
00 Yorumla
+1 yılchp ona o chpye yakın biri
10 Yorumla
+1 yılİsmini duydum ama tanımıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyeyi o yıllarda bataklığa götüren şrfszn tekidir.
26 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılİyici araştırırsan düşüncemin nedeninin cevabını bulursun.
- +1 yıl
Arastirdim bulamadim o yuzden sana soruyorum
Cevap sahibi+1 yılYoutube den belgesellerini zle yorumlarını oku.
- +1 yıl
Yorumlar disinda elde birsey yok zaten.
+1 yılkullanılmış kişi, ve anarşist bence
10 Yorumla
+1 yılbir insandır
20 Yorumlabenim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGereksiz insan.
00 Yorumla
+1 yılben deniz gezmiş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVatan hainidir.
612 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl1966 ile 1971 yılları arasında, sözde devrim adına, sözde halk adına sayısız şekilde üniversite işgal ederek, yüksek tahsil amacı ile gelen binlerce öğrenciyi öğrenim hakkından mahrum bırakmış, banka soymuş ve zorla insan kaçırmıştır. Birçok kanlı eylemin planlayıcısı olmakla beraber bizatihi kendiside bu eylemlere katılarak, masum insanların canının yanmasına sebep olmuştur. Türk askerine, polisine kurşun sıkmıştır.
- +1 yıl
Cvbi arkadas vermis benden arti
- +1 yıl
@scorpion026 bense o donemin universite ve egitim durumuna bakildiginda universite isgallerini dogru buluyorum
- +1 yıl
askere kursun sıkmaktamı
- +1 yıl
Üniversite işgallerini doğru buluyormuş utanmasa asker polis öldürülmesini de doğru buluyorum diyecek. Böyleleri üniversiteyi işgal edip vatansever gençleri öldürünce devrimci oluyor biz terörist öldürünce faşist oluyoruz. Gerçi ha devrimci ha terörist ikisi de Türkiye'de aynı kapıya çıkıyor.
- +1 yıl
@Luna25 evet universite isgalleri dogrudur cunku o dönemde ogrenci haklari hice sayılmaktadır harclara her donem zamlar gelmektedir. Nasil yapildigini degil isgalleri dogru buluyorum lutfen dogru yorumlayiniz. Askere polise kursun skilmasini da asla doğru bulmuyorum deniz gezmis te bunu yapmismi ya da neden nasil yapmis bilmiyoru. Ve araştırarak bunu ogrenmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Geçenlerde bizim fakültede de Ankara olayı dolayısıyla zorla boykot kararı aldırdıalr devrimci geçinneler bu da mı doğru. Siizn kafalarınızı yalan yanlış şeylerle dolduruyorlar. Terörsitler bu ülkede eğitim almamzı bile engelleiyor bpoykot yapacakmış bende katılmak zorundamıyım senin boykotuna
- +1 yıl
@Luna25 sen o boykota katılmak zorunda değilsin. ayrıca o gün senin okulunda yapılanla Deniz Gezmiş zamanında yapılan boykotları aynı kefeye koyamazsın bu çok yanlış olur.
- +1 yıl
@Luna25 hangi üniversitedesin?
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026