Laik ülkede ölen askere şehit denmez şehit sadece şehadet adına Allah adına Allah yolunda ölenler için denir malesef gerçek bu gerçek Müslümanlar bana inanır yanlış mı?
Cevabın nedir?
+1 yılŞehit, Allah yolunda hayatını veren kişidir. Resulullah'a sorarlar: "Ya Resulullah, adam var kahramanlık için savaşıyor. Adam var bir hamiyet için savaşıyor. Adam var riya için savaşıyor. Bunların hangisi Allah yolundadır?
Resulullah şu cevabı verir: Kim i'lay-ı kelimetullah ( Allah’ın ismini yüceltmek) için savaşıyorsa, o Allah yolundadır." (İbnu Mace, Cihad, 13; Tirmizi, Fedailü'l-Cihad, 16)
İslamiyette niyetin büyük bir yeri vardır. "Ameller, niyetlere göredir." (Buhari, Bed'ül-Vahy, I; Tirmizi, Fedailu'l-Cihad, 16; İbnu Mace, Zühd, 26) "Kişinin niyeti, amelinden hayırlıdır." (Acluni, II, 324) Uhud Savaşı'nda yaşanan Kuzman olayı, buna ibretli bir misaldir. Şöyle ki: Kuzman, cesur biridir. Savaşta çok yararlılık gösterir. Resulullah, daha önceden onun cehennem ehli olduğunu söylemiştir. Kuzman, ağır yaralı bir halde iken, biri der: "Vallahi, bugün büyük cesaret gösterdin. Müjdeler olsun sana." Kuzman der: "Ne müjdesi? Ben ancak kavmimin şerefi için savaştım. Yoksa savaşmazdım" Daha sonra, yarası şiddetlenince, acıya dayanamaz, kendini öldürür. (İbnu Hişam, III, 93-94; Ayrıca bkz. Buhari, Cihad, 77)
Peygamber ordusunda öldüğü halde, Kuzman misali şehadeti elde etmeyenler olduğu gibi, evinde öldüğü halde şehit sayılanlar vardır. Hz. Peygamber şöyle bildirir:
"Kim samimi bir şekilde şehitliği istese, yatağında ölse bile Allah onu şehitler menziline ulaştırır." (İbnu Mace, Cihad, 15; Tirmizi, Fedailul-Cihad, 19)
Hz. Peygamber (asm.), savaşta şehit olanların dışında, doğumdan dolayı vefat eden kadının, boğularak, yanarak ölen mü'minlerin de şehit sayıldığına dikkat çekmiştir. (İbnu Mace, Cihad, 17)
"Mü'minlerden öyle er kişiler var ki, Allah'a verdikleri sözde sadık oldular. Kimi ahdini yerine getirdi, kimi de bekliyor. Sözlerinde döneklik etmediler." (Ahzab Sûresi, 23)
Arkadaşım gayet güzel özetlemiş. Sanırım yeterli olur!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılneyin kafası olum bu AkTroller seni laik olayıpta RTE gibi elimizde kur*an seçim meydanlarında oy mu dilenelim !!
10 Yorumla
+1 yılBak ilginç bu kondua benle aynı düşünen biri daha :)
Bu konuda haklısın ama bunun laiklikle alakası yok. Ulus-devletle alakası var.
Bende şehitlik makamının istismar edildiğini düşünenlerdenim senin gibi. .
Allahtan başkası bilemez kimin şehit olduğunu. . .
Hem amaç çok önemlidir. Kalplerini ne bilelim biz ya..
Bence de
#Doğrusun
#Haklısın
Bu makam istismar ediliyor.71 Yorumla
Müslüman olan ve vatan savunmasında ölen herkes şehittir. İster laik ülkede yaşa istersen de şeriatla yönetilen ülkede yaşa. Adam olun bu kafada giderseniz insanlardan size saygı duymasını beklemeyin siz laikliği dinsizlik olarak algılıyorsanız biz de buna karşı olarak gerekirse (Böyle bir şeyden yana değilim ama) şeriatı savunuruz.
63 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorsun işte bilmiyorsun malını savunarak şehit olmak sadece Allahın kanunu ile hükmedersen geçerli sen laik ülkede malını korurken ölsende şehit olmassn
Soran+1 yılDoğru söylüyosun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
36Cevap
+1 yılBenim nezdimde şehitlik diye bir kavram yok, baştan sona sakat, anlamsız, mistifikasyondan ve çarpıtmadan başka bir işe yaramayan, tehlikeli bir kavram olarak buluyorum.
Devlet için zaten gayet kullanışlı bir kavram, güya laikliğin bekçisi TSK'nın her daim ekmeğini bol bol yediği, bir tahakküm düzeninin muhafaza edilmesi için ölüme yolladığı genç insanların ardından kimsenin hesap sormayıp yalnızca duygusal, tepkisel indirgemeci bir yaklaşımla "Vatan sağolsun" demesini sağlayan, ülkenin bütün erkeklerine dayatılan bir kölelik sürecinin sürdürülebilirliğini temin eden, gayet büyük işlevlere sahip bir militarizmin tepe noktası.20 Yorumla
+1 yılmantıken doğru laik bir devlet ve dine düşman olan bir orduda askerlik yaparak ölen şehit olmaz fakat bu memleketteki müslümanların ayrı bir ordusu yok ayrı bir devleti bu devleti devlet kabül etmişler ve siyaseten allahın nizamını tekrar kurmak için çalışıyorlar bu süre içerisindede vatan savunması yapılacak dolayısıyla vatan savunmasında ölenler şehittir elbette allah bilir ne kadar acı birdurum değilmi ismi mehmetcik yani küçük muhammet olan bir ordu islama düşman yazık be hala hem müslümanım hemde atatürkçüyüm diyen ne olduğu belirsiz insanlar var
22 Yorumla
Soran+1 yılAtatürkçülük ile ne ilgisi var Asker nede din düşmanı olsun ki
- +1 yıl
daha düne kadar irticayla mucadele adı altında müslümanları fişleyen ordudan atan bir ordu vardı bu işler atatürk adına yapılıyordu onun yolundan gitmek böyle birşey atatükçü olmak demek islama düşman olmaktır dini yok saymaktır atatürk ilkeleri budur atatürk öncülüğünde allahın hükümleriyle yanetilen bir devlet yıkılıp yerine dinsiz islam duşmanı bir devlet kuruldu bu kadar basit birşeyi hala anlayamadınızmı
la olum bir çek git şurdan sende yürek olsa gizli kullanıcı olarak sormazsın. biz türk milleti neyiz müslümanız. anayasada laik veya değil yazması hiçbişeyi değiştirmiyor. biz müslümanız. pkklılar ney kuranı ayak altında çiğneyen köpekler. bebek öldüren kaçakçılık yapan itler. biz bunlarla savaşınca şehit olmayacaz. gidip işide kafa keserken ölünce mi şehit olacaz. gidip rusyanın götüne yapışmış iranın askeriken ölünce mi şehit olacaz. abd nin iti suudilerin ve arapların askeri olup ölünce mi şehit olacaz. yoksa dünyadaki en büyük görevi mazlum milletlere yardım eden türkiyenin askeriyken ölünce mi şehit olacaz. bosnayı vururlar türkiye yardım eder. çeçenistanı vururlar türkiye yardım eder. suriyelilere türkiye yardım eder. vs. o kadar engelin içinde bir de sizin gibi öküzler çıkar. şimdi defol bir daha da böyle saçma yorum yapma.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInanmam. Şehitlik mertebi
1- Vatan uğruna canını geren sehittir
2- Allah yolunda cihad eden sehittir
3- Doğumda hamilelikte ölen kadin sehittir
4- Doğal afette ( yanarak ölen, suda boğularak, depremde ölen) sehittir. Önce bir araştır sonra yaz. Belliki inancin yok kemlistsin. Ama cahil olmaktan alamamissin kendini. Müslümanlara yobaz dersiniz. Cahillikten kacmazsiniz. Atatürku kullanmayi bırakın.
Dini ibare din ve devlet işleri birbirine girmesin diye vardır. Yoksa herkes müslüman olmayacak diye vardır değil.25 Yorumla
Soran+1 yılBen vahhabbiyim Kemalist değilim
Soran+1 yıl@hayal-et var arkadaşlarım
Soran+1 yılİslam devleti elbet kazanacak tır
Cevap sahibi+1 yılIsid mi müslüman devleti. Güldürme ben8li nerede yazıyor insanları yak öldür kes diye? Kuranda kaç kere okudun. Beğenmiyorsan Türkiye Cumhuriyeti ni iside katil. Genelde oraya giden bir daha dönmüyor. Yalnız siz şehit sayilmazsiniz. Malum Allahu teala gidin toprak fethedin. Demiyor. Din devleti kurunda demiyor. Çünkü müslümanlik o değil. Sizin gibilere anca rahatlik batar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülke için şehit oluyorlar. Laik olsun olmasın vatanı korurken müslümanlar can veriyor şehitler. Kafanıza göre yorumlamayın. Nerde yazıyor laik ülkeyse şehit olmazlar diye?
teröristler köylere inip yıllarca memurları bu ülkenin masum insnalarını öldürdü halende yapmaya çalıştıkları bu. Onlarda bizi koruyorlar ve şehitler. Çünkü vatanı koruyorlar.
din hakkında azıcık bilgiyle kafanızdan uydurmayın
Laik ülkede olmazmış he o zaman avrupada ölen müslümanlar zaten kafir hrıstyan ülkedeler de mi
bu ülkedeki sende kafirsin o zaman cehennemliksin laik ülke20 Yorumla
+1 yılNeden şeriat olmayınca imansız mı olunuyor? Zekanında böylesi hani. Sen kimsin ki ahiret hakkında katı yorumlar yapabiliyorsun. Allah katında hangi sıfatla vahiy inmişçesine konuşuyordum?
90 Yorumla
+1 yılwww.pressmedya.com/.../isid.jpg şu herifler Allah yolunda öldüğünü ve öldürdüğünü iddia ediyor her türlü zulmü işkenceyi yaparak şimdi bunlar şehitmi oluyor?
20 Yorumla
+1 yılgerçek müslümanlar asıl buna inanmaz !
insanları islamdan soğutmak için bunlar safsatadır
ayrıca ölen asker Allah yoluna vatan uğruna ölüyor
dağdaki leş terörist haçlı köpeği şehit asker ise Allah yolunda müslüman
şimdi olayı algılayabildinmi?50 YorumlaMilletlerin yurt tutup özgürce yaşamlarını sürdürmek için uğrunda nice mücadeleler verdiği toprak parçasına vatan denilmiştir. ”Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır“ veciz sözüyle, anlatılmak istenen; budur. Korunması, Hadisi Şerifle teşvik edilmiştir. “Bir kimse kendini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir”( Tirmizi, Diyat / 22) Bu sebepledir ki “vatan sevgisi imandandır” peygamber buyruğunda; vatan sevgisiyle iman, birlikte zikredilmiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu sadece Allahın kanunu ile yönetilenlee icin geçerli bunu bildiğiniz halde inkar ediyorsunuz
+1 yılsehit kuranda o donemde ölenler icin kullanilmis gibime geliyor. yani benim anladigim o. simdi bir savas yok. ama mehmetcigmide sehit olmasa bile guzel sevap aliyordur. ayrica gercek muslumanlar akp ye de oy atmaz dimi guzel kardesim? kul hakki onemli dimi?
15 Yorumla
Soran+1 yılAkp kafir partidir oy atanda kafirdir
- +1 yıl
3500 tl maas alan. ayda 20 gun calisan. gotunu basini sallayan devlet memurununda aldigi para harammi?
Soran+1 yılOnu bilemem akpyi diorm ben
- +1 yıl
nasil bilmion? turkiyede cogu kisinin kazandigi para haram oglu haramdir. bir imam kalkipta 3000 tl maas alamaz. aynisi devlet memuru iicnde geverlidir. aynisi bir futbolcunun 10 trilyon kazanmasi icinde geverlidir. devlet memuru maasi en fazla 1500 tl olmalidir. imamada 1 kurus para bile verilmez. imamlik bir is degildir. ayrica bir is bulsun calissin. namaz vakitlerindede gelsin namazi kildirsin. kildirmazsa kildiracak birileri cikar.
- +1 yıl
yok oyle bir dunya
Asker şayet laikliği koruyorsa tabii ki şehit olmaz. Ama vatan islam vatanı ve milleti de islam milleti olunca iş değişir. Ahmet Mahmut Ünlü görüşüne göre onlar da şehittir. Çünkü müslümanı/müslüman vatanını/namusunu koruyor.
31 Yorumla
Soran+1 yılBak kardeşim sizi anlıyorum askerleriniz boşa gitmesin istiyorsunuz ama gerçek bu Mahmut hoca size gerçeği bildiği halde söylemiyor çünkü tepkiden korkuyor oda biliyor laik ülkede şehit olmaz
+1 yılVatan demek namus demektir..
Ayrıca vatan uğruna can veriliyor.
Sen sıcak yatağında rahat yat diye ölüyor o askerler polisler..
Kimin şehit olup olmadığını Allah bilir. Sen kimsin bu hükme varıyorsun!..00 YorumlaTürkiye şuanda Laik mi :D bu tartışılır
Ama Şu sözlerine katılıyorum ve ekliyorum
Allah adına Allah yolunda Vatanı milletini savunurken ( karşılıksız parayla pulla değil ) Hayatını kaybedenler Şehit diye biliyorum
Tabi Genede Allah bilir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaik düzeni korumak adına ölenler şehit değildir ama zorunlu askerlik dayatması var orada halkını korumak için ölenler şehittir namus yolunda öldükleri için
Onun dışında allah yolunda savaşan kimse yok şu an için01 Yorumla
Soran+1 yılAllahın kanunu hukmetmiyor olmaz
+1 yılne yazık ki öyle devlet kendine tepki olmasın diye araya allahı koyuyor
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞehit olmak öyle kolay değildir. Bunun laiklikle alakası ise hiç yoktur. Bugün şeriatla bile yönetilsek ölenlere şehit demek kolay değil. Şehitlik vatanı için savaşan kişilerin ünvanıdır. Dini bile farketmez. Amacı önemlidir.
00 Yorumlahaklısın ama ölen asker Müslüman halkı korumak için ölüyor. Buda bir çelişki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldevletini halkını korumaya çalışan herkes şehit sayılır , Allah adına kafa kesip tecavüz yapanlarınki asıl şehitlik sayılmaz , Allah ı kötü gösterenlere şehit değil iblis dense azdır
00 YorumlaAllah bilir tabiki ama her ne kadar devlet laik olsa da halkin büyük çoğunluğu müslüman. Ve ölen askerimizin de müslüman olduğunu varsayarsak laik değil.
01 Yorumla
+1 yılwww.sufizmveinsan.com/sohbet/sehadetmertebesi.html
Mertebeleri vardır.00 Yorumlalaik ülkede imamların aldığı maaşın içinde kumar-içki satışından gelen paralar da var. ezan okumasınlar, namaz kıldırmasınlar. camiler de kapansın.
10 YorumlaMal mal bissürü cemaat ot b*k türedi yemin ediyom. Hadi biz neysede siteye giren çocuklar bu yaziyi okusa etkilencek şehitlerimize baska gözle bakicak. Allah seni i zaman cezalandırır işte.
00 Yorumla
+1 yılSadece Allah yolunda? Yarım yamalak bilginle fetvanı kendine skala.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir bitmediniz ya nerde bu gerçek müslümanlar ya, göremedik yıllardır, nerede yalan, iftira orada müslümanlar ya da kendini müslüman olarak tanıtan sunni dini mensubları
01 Yorumla
Soran+1 yılSünni ler müslüman değil hiçbiri tevhit bayrakçısı değil kafirler Selefi yolunda ilerleyin
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. ya kurallar olmasa sana ne şeyler söylerdim de
boş boş konusma
onlarda şehit !!!10 Yorumla
+1 yılsaçmalama arkadaşım onlar da allahın kulu değilmi. ayıptır be şu yaptığın.
30 Yorumla
+1 yılİslamiyet te şehit olmanın şartları var. Bunların içinde "vatanını savunmak" ta var.
04 Yorumla
Soran+1 yılAma bu Allahın kanunu içinde yasarsan geçerli mübarek bilmiyorsunuz hicbirsey
- +1 yıl
Askere gittin mi?
Soran+1 yılBauburtta yaptım
- +1 yıl
Mescid var mıydı?
Türk askeri cumuriyeti ve kanunlarını koruyacağına yemin eder ve bu uğrda can verir o yüzden şehit deyildir
Müslüman Allahın kanunlarını korur ve bu uğrda can verir şehittir10 Yorumla
+1 yılkalk bir git g*vat ... biz askere peygamber ocağı diye gidiyoruz...
00 YorumlaNe saçmalıyorsun sen? Vatan kutsaldır. Bunun için ölen insanlarda şehittir.
00 Yorumla
+1 yılbu sorunun cevabı siyasidir mantıkla cevap verilemez.
00 Yorumla
+1 yılhaklısın kimsenin şehit olma gibi bir derdi de yok zaten karıştırdın sanırım sen..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman ım ama sana zor inanırım adam müslüman vatan ı için ölüyor ülkesi laik diye neden şehit olmasın şehitlik imanla alakalı ülke nin sistemi ile alakalı değil
00 Yorumlaaskerin niyetine bağlıdır o. değil midir
10 Yorumlasen şehit oldunda kabul olup olmadığı bir tek..
00 YorumlaGündem konusunda 443 cevap paylaştı. laikliğin ne olduğunu biliyor musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılS.. tir l*n ordan, mal..
00 Yorumla
+1 yılUlan konuyu dine getirdiniz...
00 Yorumla
+1 yılYanlış panpa
30 Yorumlaböyle bir soru sormana ne gerek vardı
00 Yorumla
+1 yılo zmn kimse askerlik yapmasınn
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana bişey derdim de neyse
00 Yorumla
+1 yılalın bunu buradaaan
00 YorumlaAnanın a*mı