Soru kısa, öz ve net. Hangi partiye oy verir? Aramızda soluc olanlar var mı? Varsa hangi partiye vericeksiniz.
Şahsen ben boşa atıcam.
Şahsen ben boşa atıcam.
@çikiçikidoktoru @soran
Kendisine siyasi vizyon olarak, milliyetçiliğin ve ulus devletin yarattığı sorunları, tahribatı aşmaya yönelik bir proje belirleyen, etnik, kültürel, dinsel, cinsel her türlü kimliğin eşit katılımla kendini ifade edebildiği ve böylelikle her türlü ayrımcılığa karşı kendisini güvenceye aldığı siyasal mekanizmaların oluşturulmasını hedefleyen; yani aslında milliyetçiliklerin karşılıklı olarak birbirini parlattığı bir dönemi sona erdirip, milliyetçiliklerin ve milli kimliklerin zamanla sönümlenerek anlamsızlaşacağı bir süreci başlatmayı amaçlayan bir siyasi hareketi, "milliyetçilik" olarak nitelendiremezsiniz. Nitelendirirseniz, saçmalamış olursunuz, düşünsel tembelliğinizi, cehaletinizi, ideolojik kamburunuzu ve önyargılarınızı teşhir etmiş olursunuz, başka bir şey yapmış olmazsınız.
Tamam canım barış güvercinleri asla milliyetci değiller iyi akşamlar :D
@çikiçikidoktoru İşe yaramayacağını bilsem de, saçmalama arayışlarını en azından zorlaştıracak bir not düşeyim. HDP'nin milliyetçi bir parti olmadığını söylemek, Kürt milliyetçiliği diye bir şeyin var olmadığını söylemek değildir. Yanlış ikilem yanılgısını solumakla hayatta kalabilen bünyeler açısından bunu idrak edebilmek zordur, biliyorum, ama yine de elimden geldiğince yardım etmemek elimde değil. Bu bünyeler, durdukları yerden bağımsız olarak aynı reflekslere ömürlerini geçirirler: Zorunlu din dersini eleştirirsiniz, "Zorunlu din dersini kaldıralım da herkese dinsizlik dersi verelim di mi? Çocuklarımız Müslüman yetişmesin de satanist olsunlar he mi?" gibi bir tepki alırsınız.
@çikiçikidoktoru Devlet cinayetlerinden bahsedersiniz, PKK'nın yaptığı ileri sürülen bir cinayeti MİT görevlisinin işlediğini bizzat içişleri bakanının dile getirdiğini hatırlatırsınız, PKK'nın uzaydan gelmiş irrasyonel vahşi bir robot sürüsü olmadığını anlatmaya çalışırsınız, "Tabi tabi, PKK sevgi kelebeği zaten hiç cinayet işlemedi" şeklindeki tepki hazırdır. Halbuki sizin söyledikleriniz, PKK'nın bir sevgi kelebeği olduğu, hiçbir cinayet işlemediği şeklinde bir iddiayı hiçbir şekilde içermemektedir, ancak bu tip bünyeler açısından sizin söylediklerinizi bilerek çarpıtmak, anlamsızca uç ve aşırı noktalara çekmek ve nihayetinde hiçbir şekilde söylemediğiniz bir şey üzerinden size saldırmak hayati bir reflekstir, bunu yapmayı bıraktıkları anda insan olmaya doğru yol almaya başlayacaklarını içten içe hissederler ve bundan çok korkarlar.
@çikiçikidoktoru Aynı şekilde, HDP'ye yönelik saçma sapan eleştirileri cevaplamak, HDP'nin milliyetçi bir parti olmadığını söylemek, kör partizanlık olur, "Tabi tabi, Kürt milliyetçiliği diye bir şey yok zaten, Kürtler milliyetçilik yapamaz zaten di mi, Kürtler süper, HDP über alles" şeklindeki bir gerizekalılık yığınını önünüze dökerler, bütün bunlara karşı fazlasıyla idmanlıyım, alışkınım, sabır sınırlarımı da her geçen gün geliştiriyorum çok şükür. Ama her şeye rağmen, biraz daha gayret gösterirseniz daha hızlı ilerleriz, sonuçta ne yapsanız kendi hayrınıza.
https://www.youtube.com/watch?v=q66KuJfPT_Y tamam dadlım
@çikiçikidoktoru Tamam.
https://www.youtube.com/watch?v=NW81zTXLfac
Ahaha fenaymış bu ama ben ouuuuouuu cu değilim tıvorlu ismail parti kurmadan hiçbirine oy yok
Boşa atıcam ben de fakat akp ye gidicek yani. Bilemiyorum
Aferin aferin boş atın akp iktidarda kalsın mk beyin fakirleri at CHPye gitsin niye bos atıyorsun senin için diyorum seni akp mhp paklamaz
Yaptigin cok kotu bir davranis kendi kafana gore dusunup guzel bir sekilde oy vermelisin
Atatürkçü biri nasıl solcu oluyor da oyunu chp ya da hdp ye veriyor anlamıyorum. Özellikle ülkemizde devrimci geçinen solcuların amacı Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini devirmek değil mi? Bizim devrimimiz Atatürk'le tamamlandı şimdi ise onun bize koyduğu ülkeyi, kültürü, dili yaşatmak ve daha da ilerleterek muasır bir seviyeye çıkarmak olmalı..
Birincisi ben Atatürkçü değil, SOLCUYUM. İkincisi o söz ettiğin iki partiye verilen oyların her ne kadar diğerleriyle eşit olmasa da yarısının solculara ait olduğu eşelenemez bir gerçek zaten. Üçüncüsü bizim Atatürk' ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini devirmek gibi bir amacımız yok. Artık özgürlük gelsin istiyoruz anlata bildim mi? Ve biz bunu yaparken tek kendimizi düşünmüyoruz. Sizin gibi ön görülü insanlar içinde bunu düşlüyoruz. Biz bencil değiliz. Atatürk ile şu an iktidarın başında olan o yabancı şahısları aynı kefeye koyman da sana yakışan bir iğrençlik. Kendi düşüncelerinden utanman gerekir. Çünkü ben şu an öyle yapıyorum. Yorumunun her cümlesini okuyup senin gibilere acıyorum. Ülke şu an kültür, dil vs vs bakımından güçlü değil. En az elli yıl gerideyiz diye çığlıklar atılıyor. Ve bu şu an başımızda olanların suçu. Ülke ülke gezeceklerine savaşlara bir çare bulsunlar. Hala yukarıda bir yerlerde 'Adalet' yazıyor ve bu zamanlarda gülünmesi gereken tek şey bu.
Açık açık söylediğimiz için bu yerine oturmayan sıfatları işitiyoruz. Ben sana iki yüzlülüğümü gösterecek bir harekette bulunmadım. Bilemiyorum lakap takmada nasıl bir durumda olduğunu ama bildiğim tek şey var o da yanlış kişiyle konuştuğun. Bu özgüvenli konuşmaların seni biraz daha batırıyor, bilmem farkında mısın? Adaleti istemeyen bir insan yok bu Ülkede. Etrafta herkes adalet için savaşırken bu lafların herkes tarafından kötü yorumlanacak. Biz kürdistan kurmanın peşinde değiliz. Amacımızı da çok şükür biliyoruz. Solculuğu bilmeyenlerin yaptığı 'attım, tuttu' oyununu burada, üzgünlükle sona erdiriyorum. Daha adaletli, mutlu ve özgür günler dileğiyle..
Ben solcuyum ve oyumu chp' ye atıcam. Bu devirde artık her partinin belli başlı kusurları var. Bunlardan en iyisi de benim gözümde Chp. Hiç kavgaya tartışmaya gerek yok bence. Cevabım kısa ve net çünkü.
Adamin dibiain dibi
Cevap
27Cevap
Arkadaş Ben Chp'liyim illede başka partiye at deselerdi Mhp ' e atardım. Adamlar hem allahı kitabı bılıyor ( Dini siyasete alet etmiyor ) Hem milliyetçi Hemde atatürkcü benim görüşüm.
Solcu değilim ama akp ye karşı kim güçlüyse ona oy vereceğim. Anlara dayım burada MHP 1800 oy daha alırsa AKP den 1 milletvekili azalıyor o yüzden burada MHP ye oy vereceğim
Solcu birinin oy verebileceği bir parti yok şu an malesef, HDP diyenler kürt milliyetcileri MHP ile aynı kafanın gizlisi :)
Şuanda sol parti kalmadı gibi birşey gerçek solcuların vereceği parti yok nerdeyse chp ve hdp kesinlikle sol parti değiller yine elde var dsp diyebiliriz.
Şu koşullar içinde siyasal olarak bazı noktalarda örtüşmediğini düşünseler dahi sola dair her kesimin Hdp'ye oy atması doğal olandır. Boş atacağım diyen kardeşlerim siyaset ile ilgiliyim demesin.. Veya gitsin gerilla falan olsun..
Solcu ne demek? Benim hakkim olsa kesinlikle Mhp derim.
benim şu an nerde olduğum belirsiz fakat ilk defa chpye atacağım kesin
eski bir akp seçmeni olarak pişmanım 3 seçimdir mhp, mhp, hdp verdim
ben çanakkalede yaşadığım için chp ye vereceğim. ama hdp nin güçlü olduğu bir yerde yaşasaydım kesinlikle hdp ye verirdim. bu hırsızlardan başka türlü kurtuluş yok.
atılan her boş akp ye gider yazık edersin.. solcu biri olarak bunun bilincinde olmak gerekir veya tam olarak sol ve solcuları bilmiyorsun üzgünüm
sol pariye meyilli biri görüş ve zihniyete göre degişir nasıl sag pardide milliyetcisi dincisi var ise solcusunda komisti atehist olanıda var. tabi orta normal olanıda var.
Cumhuriyet Halk Partisine Atarım ben genelde herkesin kendi tercihi ama
CHP tabi ki. Atatürkçü olanlar başka yere oy vermez.
Milliyetçilik de atatürk ilkesi ama mhp ye vermiyorum
Abicim sacmalamayin Atatürk'ün elinde olsa eminim Türk Birliği kurmaya çalışırdı Atatürk solcu değil Militarist idi bende nickimi oyüzden militarist yaptım. Sakın Atatürk'e solcu demeyin Atatürk her ideolojiden iyi taraflarını alarak kendi ilkelerini oluşturmuştur. Sadece sol olsaydı adam komünizm için çalışırdı. Sol taraftan aldığı tek şey Halkçılık idi
hdp zaten terörist chp solcu gibi davranmıyor solcu işler yapmıyor en iyisi oy vermemek gibi gözüküyor solcu için
ESP bu aralar revaçta :) Solcu adam devlete karşı her partiye oy atabilir.
Ben solcuyum ve bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisine vermeyi düşünüyorum
CHP YE VERIR KIME VERCEK. HDP YE VERIRSE YZIKLAR OLSN
solcu denilince aklına gelen nedir?
Solcu degilim akp'^ye atıcam
koyu solcuysa hdp yi şuanda sol gibi görebilir.
Solcuyum Cumhuriyet Halk Partisine oyum
artık chp ve hdp ye oy verilyorlar
Bende boş atmaya karar verdim
akp ye at boşa gitmesin
hdpye vermede neye verirsen ver
boş atıcaksan hiç atma ne saçma
chp ye at bence
chp hdp
peki
Chp sağcılar da MHP
chp hdp
HDP'ye