Neden hersey atatürk ile baslamis gibi sanki osmanli bir hicmis gibi kininiz var ecdadınıza leke sürülmesi neden hoşunuza gidiyor diziler de filmler de aşagilamalar ağriniza bile gitmiyor ama atatürkü kötüleyecek bir film çekilse yer yerinde oynar bize osmanliyi putlastiriyor diyenker bakin etrafta bir sultanin heykelini goruyormusunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılBak bugün ortadoğuda ve balkanlarda sorunlu bölgelere bak. Suriye, Irak, Filistin, Arap yarımadası, cezayir, mısır, tunus, libya, hırvatistan, bosna, albania, azerbaycan, ermenistan.
Ne haritası çizdim sana? Koskocaman bir osmanlı imparatorluğu haritası. Halk cahil, okuma yazma oranı yerlerde. Timur geliyor Ankara savaşı oluyor. Seni tokatlıyor ve bayezidi hapsediyor. Neden? Adam coğrafya biliyor. Timur ajanlarını yolluyor ve anadolunun haritasını çıkartıyor ve ona göre strateji geliştiriyor.
Bundan sonra bakıyosun avrupa da coğrafi keşifler oluyor, yeni bir kıta bulunuyor. Piri Reis oraya gitmeden portekiz ve ispanyol ticaret gemilerine korsanlık yapıyor ve oralardaki haritalardan kendisi bir amerika haritası çiziyor. Bunu gösteriyor kanuni denilen zat'a. Burada yeni bir dünya var, buraya gidelim diyor ama kanuninin umrunda değil. Bir gecede devülasyon oluyor ve hazine %50 fakirleşiyor. Kanuni bununla da durmuyor piri reisin kellesini alıyor.
Fatih döneminden başka bilim ve sanata önem veren düzgün padişah yok. Adam portresini yaptırıyor, öldüğünde oğlu bunu atıyor saraydan haramdır diye. Simdi portre yabancıların elinde. Adam sarayların içindeki kabartma ve boyama resimleri kaldırttırıyor ya. Bu kadar bağnaz bir herif.
Mısıra ve arap vilayetlerine valiler yollanıyor. Vali oranın dilini bilmiyor. Ya böyle birşey olabilir mi ya? Bugün tübitak'a hayvanat bahçesi genel müdürünün atanması gibi. Sonra araplar şöyle yaptı böyle yaptı. O kadar oranın halkından uzaksın ki lawrance tek başına orada ayaklanma çıkartabiliyor.
Teknoloji desen ortaçağ teknolojisi. Kimse kusura bakmasın osmanlı devleti ortaçağ devletidir. İnsanlar zaten perişan halde. Ahmet haşimin bir kitabında anadolu daki türk evlerinden bahsediyor osmanlı zamanındaki. Kuş yuvasına benzeyen kerpiçden evlerde yaşar, mayalı ekmek yapmayı bilmez, midesinde tenyalar dolaşır diyor türk halkının. O kadar durum kötüymüş ki bir hastalık bile insanı öldürmeye veya kalıcı olarak sakat bırakmaya yetiyormuş. ++11 Yorumla- +1 yıl
O kadar sağlıksız ve hijyen olmayan koşullar varmış ki. Yahu kurtuluş savaşında bile anadolunun içinde yol yok. Bildiğin yol yok yani.
Matbaa desen çalışmıyor. Geç gelmiş ama erken gelmesi de birşey farkettirmezmiş. Zaten kimse doğru düzgün okuma bilmiyor. Basılan kitapların çoğu da ermeni ve rumlar tarafından, onların dilinde basılıyor.
Ve daha sana söyleyebileceğim onlarca şey. Neden sevsin insanlar? Şimdi osmanlı da osmanlı diyen davarlar ne biliyor ki? Uzaya gidiyorduk sanan tipler var.
Koskoca osmanlı tarihinde birkaç kişiden başka saygı duyulması gereken adam yok ki.
En İyi Cevaplar
Tarihini bilmeyenlerin, sonradan bilmişlerin laf kalabalığı ile KOCA BİR TARİH dillerle karalansa ne olur. Nereden geldiğini inkar edenler, yarın analarını babalarını da inkar eder.
Atatürkü seviyorum ama sevdirmek zorunda değilim.
Atatürke tapmıyorum ama tapanlara da karışmıyorum.
Ahlakım ve Milliyetçiliğimin izin verdiği her şeyi kabul ediyorum. Hepsi bu.63 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Begenmeyenlere guluyorum sadece :D
+1 yılşimdi şunu söyleyelim şu Atatürk ve Osmanlı kıyaslamasını bir kenara bırakalım lütfen Türkler için Osmanlı ne kadar önemliyse Atatürk'te o kadar önemlidir. Çekilen diziler Muhteşem Yüzyıl olsun yeni çekilecek olan Kösem Sultan olsun bu diziler tarihimizi lekeliyor evet hadi Muhteşem Yüzyıl her ne kadar yatak odasını konu alıyor da olsa yine de Osmanlıyı yüceltiyordu. Bizim ülkemizde dizi demek entrika, yatak sahnesi, kadın çekişmesi demek kabul etmek gerekiyor ki insanlar bundan zevk alıyor. Çekilen bir tv dizisi en nihayetinde eğer sırf tarihi gerçeklerden hareket edilseydi o dizilikten çıkar belgesel olurdu ki ülkede yüzde kaçlık kesim belgesel izlemeyi seviyor. bence burada RTÜK e iş düşüyor. öyle her dizinin yayınlanmasına izin verilmemeli yine bu dönemde ben Osmanlıdan çok Atatürk'ün aşağılandığını düşünüyorum. Çünkü en ufak eylemlerde ya Türk bayrağı ya da Atatürk büstleri hedef alınıyor. Ben Atatürk'ü seviyorum ama Atatürk'ü putlaştırmıyorum, dinle ideolojinin ayrımını yapabilirim. Osmanlı çok büyük bir devletti ama dönemindeyken. Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyeti kötülemenin bir anlamı yok. Bizim ecdadımız Atatürk'ten ibaret olmadığı gibi Osmanlıdan da ibaret değil. Atatürk'ün büstlerini put olarak görüyorsanız ve insanların önlerinde secde ettiğini düşünüyorsanız kusura bakmayın ama siz İslamiyeti peygamberi bilmeyip ayrımını yapamayan insanlarsınız
00 Yorumla
+1 yılDünyada gelmiş geçmiş ne öncesi ne sonrası hiç bir lider Fatih Sultan Mehmet in , Yavuz Sultan Selimin , Kanuni Sultan Süleymanın tırnağı dahi olamaz bu bir gerçek kabullenseler de kabullenmeseler de bu böyle.
136 Yorumla- +1 yıl
27 yaşında kızın yazdığı cahilce bir yazı :) Osmanlı'dan önce bir tane Türk hükümdar söyle desem söyleyemessin
- +1 yıl
@Militarist69 Metehan şuanki askeri sistemin kurucusu. Atilla Avrupaya kök söktürmüş bir komutan. Daha fazlasınıda sayıyım istersen kardeşim..
- +1 yıl
@DewilsLawyer sana yazmadım saydığı Padişahlar ın en iyisi olduğunu söyledi de diğerleri skinde değil ona kızıyorum duymuş birilerinden yazıyor buralara Cengizhan ın neler yaptığını Türklerin intikamları nı nasıl aldığını bilmiyor
- +1 yıl
hepsini biliyorum ben birkaç padişahtan örnek verdim sadece :) Eig için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim :)
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
46Cevap
+1 yılPekiyi Göktürk'ler hakkında ne biliyorsun? Kür Şad? Hunlar hakkında? Mete? Dokuz Oğuzlar, Selçuklular, Uygurlar, vb. vb? Neden Türk tarihi Osmanlı'dan ibaretmiş gibi davranıyorsun? 700 yıllık ömrünün 400-450 yılı "gerileme ve duraklama" ile geçmiş, diğer devletlerin gerisinde kalmış bir devlet. Büyük mü? Büyük. Türk Tarihi'nde yeri var mı? Var. Önemli mi? Önemli. Ama neden sanki başka Türk Devleti yokmuş gibi ille de Osmanlı? Türk padişahlarının (Murat sonrası) hangisinin annesi Türk? Hep bir devşirme durumu var. Pekiyi Osmanlı toplumunda TÜRK'ün yerini hiç araştırdın mı? "İdraksız Türk" lafını duydun mu? Türk sadece savaşan, sadece ölen oldu. Osmanlı bir Türk Devleti'nden çok, İslam Devleti gibi takıldı. Pekiyi bu sorun mu? Belki de değil. Pekiyi o zaman neden Osmanlı da Harzemşah değil? Neden Emevi değil? Türk = Müslüman mıdır? Öyle ise, binlerce yıllık Türk Tarihi'ni, 1000 yıla indirmiş oluruz. Osmanlı'yı ECDADIN olduğu için seviyorsan, diğer devletler hakkında da onun kadar bilgin ve sevgin olmalı aşağı yukarı. Şuanda tüm dünyanın kullandığı 10-100-1000lik ordu sistemini yaratan, Mete'yi, Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluşu kabul edilen Hunlar'ı da bileceksin. 40 kişi ile Çin'in Siganfu Sarayı'nı basıp Türkler'in özgür kalmasını sağlayan Kür Şad'ı, Kül Tigin'i de bileceksin (sana demiyorum, genel). Neden sadece Osmanlı?
Şu Osmanlı'ya verdiğiniz değerin 10'da 1'ini Azerbaycan'a verseniz de, işgal altındaki Karabağ kurtulsa mesela? Ya da Musul ve Kerkük'teki Türkmenler? Çin boyunduruğundaki Uygurlar Müslüman değil diye mi bu kadar umursanmıyor? Türk Tarihi bir bütündür. Elbette bazı devletleri çok, bazılarını az seversin ama Türk Tarihi yalnızca Osmanlı imiş gibi, diğer devletleri değil de yalnızca onu sevmeyene "Neden" diye sorarsan, durum pek de mantıklı olmaz.
Not: Bu arada birçok padişahın heykelleri var. Şimdi onu söylesem, "Ama Atatürk'ün daha çok" falan diyeceksin. O sebeple, hiç o konuya girmiyorum.119 Yorumla- +1 yıl
Tabiki bir bütündür kimse onlara birsey demiyorki soruyu paylasmadan once osmanliya hakaret eden bir soru ve görüşler gordum o yuzden bunu sormak gelsi aklima
- +1 yıl
Helal olsun kardeşim @Afesacarsoy
Siyaset oy uğruna insanları bölüştürmek için, özellikle milletteki Atatürk sevgisini yılmak için '' Biz Osmanlıyız '' sloganını attı ortaya... Ve o kadar çok tarihini bilmeyen densiz var ki soyunun sadece Osmanlıdan geldiğini sanıyorlar... Kür Şad desen tanımaz, bir Cengiz Hanı bilmez, Attila desen o kim derler...
Türk ırkı milattan önce, İslamiyetten de önce vardı, yani hep vardı... Zamanla devletleşe devletleşe yıkılarak-kurarak derken günümüze kadar geldi. Yani çıkıp da biz Osmanlıyız diye birşey deme lüksü kimse de yok, Osmanlı dediğimiz atamız da Türktü, biz de Türküz, Atatürk de Türktür... - +1 yıl
Seni eksileyenlerin mk on numara yazmışsın helal olsun
- +1 yıl
1- Neden osmanlı biliyor musun? Göktürk, Selçuklu vs gibi diğer türk devletlerinin izlediği politika tutsaydı osmanlı gibi uzun olurlardı.
2-Ayrıca osmanlıyı neden bu kadar çekemiyorsun? öyle diyeyim? Hoşuna gitmiyor sanki sadece osmanlı denilmesinden? Osmanlının da kökeni türk?
3-Son olarak da Neden osmanlı çok defa söyleniyor biliyor musun? benim görüşümdür. Yakın zamanda olduğu için. Atıyorum osmanlı yerine selçuklu olsaydı şimdi selçuklu diyecektik. - +1 yıl
@Demirez
1. Osmanlı'nınki tuttuğu için mi şuanda yoklar? Tuttuğu için mi 600 yıllık ömürlerinin 400 küsur yılı KAYBEDEREK, GERİLEYEREK, ÇÖKEREK geçti?
2. Çekememek diye bir şey yok. Sevmek ya da sevmemek vardır. Ben de pek haz etmiyorum çünkü sadece KÖKENİ TÜRK. Onun dışında Türk ve Türklük hep 2. ya da daha da geri planda. Ne dilde, ne kültürde Türk değil, Arap olma çabası vardı hep. Türklük değil, Türkçülük değil Sünni Ümmetçilik yaptı. Şuradan birkaç örnek görebilirsin: blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=282923
3. Yakın ya da uzak, tarih ve köken sabittir. Ben Dokuz Oğuzlar'ı sevmiyorum desem tepki gösterir misin? Hayır. Ama Osmanlı deyince, tüyleriniz diken diken oluyor. Sen hiç bir Amerikalı'nın "koloni ya da bölünük eyaletler zamanına dönelim" dediğini gördün mü? Ya da bir Rus'un "Çarlık rejimine dönelim" dediğini? Bir Japon'un "Şogun dönemi geri gelsin" dediğini? Ki 1867'de bitti Şogun dönemi. Bizde nedense bir geçmiş özlemi var. Çok merak ediyorum Osmanlı din devleti olmasaydı bu kadar savunacak mıydı birileri... - +1 yıl
Niye göstermeyeyim? bizim soyumuz sadece osmanlı'dan gelmiyor. Ayrıca arap olma çabası felan yok. Dil farsçaydı bilmiyorsan ben söylüyorum öğren :) cahil olma :)
Ya aslında sana çok şey yazmak isterdim fakat anlıyorum ki yazdıklarını sallıyorsun, bilmiyorsun, atıyorsun tutuyorsun.
Gerileme dönemi 93 yıl sürdü kardeşim. 400 yıl sürmedi :) içtiğin şeyden içmeye devam et :) Osmanlıyı sevmiyorsun ama saygı duyacaksın yoksa bende senin düşüncelerine saygı duymam :)
Tarihi çok seviyorum diyorsun fakat tarihi bilmiyorsun. Şunu da ekleyeyim, yarının ne olacağını kimse bilemez Allah korusun ilerde 3. Dünya savaşı çıktığı zaman bir çok devletler yıkılıp yenisi olamaz mı? İşte bu olaylara bağlıdır.
Neyse, tarihi araştır öyle gel. - +1 yıl
@Demirez Benim yorumumda karşımdakini tek bir EZME ya da HOR GÖRME çabası yokken, senin yorumunda her iddia ettiğim şeyin sonunda bunun olması ne kadar garip değil mi? Hem de savunduğun savların birçoğunun yanlışlığına rağmen. Ben de "senin ağzınla" yanıt vereceğim. bir daha da yorum yazmayacağım.
1. Neyi gösterecekmişsin onu anlamadım.
2. Ben DİL olarak Araplaşma demedim, kültür olarak dedim. Ayrıca Osmanlı'da resmi dil Osmanlı Türkçesi (Arapça ve Farsça karışımı çoğunlukla) idi. "BİLMİYORSAN ÖĞREN, CAHİL OLMA :)"
3. "Gerileme dönemi 93 yıl sürdü" demişsin. Resmi tarihte Osmanlı gerileme dönemi 1699 Karlofça Antlaşması ile başlar. Öncesine de DURAKLAMA dönemi denir. Kanuni'nin ölümü ile başlar. Ama GERİLEME'den kasıt önemli. Aslında Kanuni döneminde de ülke "bilimsel ve medeniyet seviyesi" olarak gerilemedeydi. Ülke toprakları genişliyor diye bu görmezden gelinir. Kanuni 1566'da ölmüştür. DURAKLAMA dönemine açıklama getirirsek, diğer birçok devlet yükselirken, DÜNYA DEVİ denen devlet - +1 yıl
@Demirez duraklıyorsa, bu da bir nevi GERİLEME'dir. Ve 1566'den 1910-1920'ye kadar bir sayabilirsen, gerileme dönemi uzunluğunu görebilirsin. Dans'a, Matbaa'ya, her türlü yeniliğe karşı çıkılan bir devletin sen hala GELİŞMEDE olduğunu ya da GERİLEMEDİĞİNİ söylersen, bu kimin bilgisiz olduğunu gösterir. Tam tersi, son dönemlerde Islahat ve Tanzimat Fermanları ile kaybedilen ve GERİ KALINAN yüzyılların boşluğu, toparlanmaya çalışılmıştır.
4. Saygı duymak, bir zorunluluk değildir. Ki saygı duymadığım gibi bir durum da yok. Bir şeyi eleştirmek, ona saygı duymamaksa (Osmanlı'yı eleştiriyoruz diye saygı duymadığımızı çıkarttığına göre), orası senin ayıbındır.
5. Beni tanımadan, Osmanlı'nın gerilemesi 93 yıl sürdü diyen birinin bana "Tarih bilmiyorsun" demesi apayrıymış. Senin dilinden konuşursak, "sizin gibiler Kadir KISIRoğlu gibi şarlatanları dinleyip tarih bilgini kesiliyor ya, çok güzel oluyor böyle."
Yine senin dilinden bitirelim.
"Neyse, tarihi araştır öyle gel."
+1 yılsorularımı yazıyorum eğer mantıklı cevap verirseniz bende osamnlıcı olcam söz veriyorum?
madder1) osamnalının viyanada ne işi var emperyalist değilse
madde2) devrşirme sisitemi neden var başka ırkları dinleri yok etmek amaçlı
madde3) kardeş katli 4. murat annesini zindana atar bunlar ne demek
madde5) saraydaki ukrayna macar rus sırp kızları ile olna nikahsız cariye hayatı zina değil mi
madde6) bri soyun 600 yıl hüküm sürmesi devleti yönetmesi neye sığar
madde7) osamnlıda muhalefet eden hep kesilmiştir bunuda açıklayın70 YorumlaGünümüzdeki Osmanlı düşmanlığının yegâne sebebi, sair devletler içinde dünyaya İslam Hukuku ile hükmetmekle iştihar etmiş olmasıdır.
Padişahların, canının istediğinin boynunu vurdurduğunu sanarlar, yalandır.
"Taht uğruna" evlat/kardeş katli yapıyor derler, yalandır.
Haremden çıkmayan zamparadır derler, yalandır.
İçki içiyorlar derler, yalandır.
Sabaha kadar sayarım, bitmez. Türk ve İslam düşmanı Hammer tarihi ya da Kemalist kaynaklardan beslenen zihniyettir bunlar. Dünya milletleri içinde kendi tarihine bizim kadar düşmanlık eden başka bir millet yoktur sanırım. Ben rastlamadım zira.12 Yorumla- +1 yıl
Türk düşmanları yazmışsın da senin o yalandır diye yazdıklarının hepsi doğru evlat katili oldukları Yalanmi devletin içinde nerdeyse Türkler ikinci sınıf vatandaş idi arap kanunlariyla yaşıyodun Osmanlı döneminde Cumhuriyet sayesinde Türk oluşunun farkına varmışsindir belki
+1 yılBu zihniyette olan içimizdeki satılmışlar, dönmeler, değişikler, kendini insan yerine koyan bu insancıklar; o meşhur osmanlı tokatını yemekten tırstıkları için böyle alavere dalavere ile ülkenin kodlarıyla oynayıp bu tokadı yemekten kurtulduklarını kurtulacaklarını sandılar. unuttukları birşey var. O TOKAT YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞUYOR. Hadi HAYIRLISI.
Son olarak; sultanların bir heykeli bile yok demişsin. heykellerine gerek yok.. dost olan için yüreklere serptiği sevgi & düşman olanlarında yüreklerine serptiği korku yeter.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes türk tarihi osmanlı değil demiş. Anlatılmak istenen osmanlı tarihine olan bu saçma düşmanlık. Elbette eski türk devletleri önemli. İstanbulu kuşatan avarlar önemli ama son dönemdeki özellikle ergenlerde ortaya çıkan bu osmanlı düşmanlığına değinmek istemiş soran kişi. Lütfen saçma tartışmalara girmeyelim
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen ama anlayana Teşekkürler.
Saray'ına Avrupa'dan kız çocuklarını hapsedip onlarla yatıp kalkan birileri mi ecdad oluyor? Osmanlı Sarayı'na Türklerden kimse sokulmuyordu bile, devlet adamları da hep devşirme idi. Nasıl bir akrabalık var anlatın, aydınlanalım.
Osmanlı'yı sevmek için 10 sebep yazamazsınız. Sadece korkunuzdan efsaneler yaratırsınız. Gelecekten umudu olmayanlar geçmişten edebiyat çıkarır.30 Yorumla
+1 yılBenim Osmanlı Düşmanlığım yok ALLAH'ın ayetlerine karşı gelmişler ve ALLAH'ın emirlerine uymamışlar :D ( Bu bahsettiğim Kur-andaki din Cevap yazacaksanız muhakkak Önce Kur-anı okuyun ) ALLAH'ın emirlerine uymayan ve insanları katleden bir İmparatorluğu asla savunamam :)
20 YorumlaBen bir osmanli torunu devil cengiz han in timurun torunu hunlardan gelenlerin torunuyum. osmanli butun turklugumuzu bozmustur. o kadar cok milletle karistik ki devsirildikce devsirildik. Okudugum arastirdigim seylere guveniyorum. Bize tarih derslerinde anlatilanlarin yalan olduğunu gordum. Ama saygi duyarim duymam da lazim. cunku onlarin torunlariyla yasiyoruz arab torunlariyla. Ankara savasini bir arastir. Osmanli turk olsa Timurla savasmazdi. Hun imparatoru timurlenkle...
10 YorumlaHer ikisini de sevmeliyiz. Hem Atatürk'ü hem de Osmanlı İmparatorluğunu. Her ikisi de bizim tarihimiz ve şerefimizdir. Bu ülkede bazıları Atatürk'ü yerden yere vuruyor bazıları da Osmanlı İmparatorluğunu ben de diyorum ki yazık sizlere hem Atatürk hem de Osmanlı padişahları hayatta olsaydı suratınıza tükürürdü. Kendinize gelin ve bütün tarihinize sahip çıkın yoksa olan sadece bize olur.
10 Yorumla
+1 yılatatürk hakkında kötü konuşmak yasak çünkü koruma kanunu var vaktiyle böyle bir ortamdaki yazımdan dolayı başım ağrımıştı şimdilerde ak parti sayesinde sesleri çıkmıyor artık en azından bu ortamlarda yazabiliyoruz ufak tefek şeylerini konuya dönersek osmanlıyı aşağılamasalar atatürkü kahraman yapamazlar alfebeyi değiştirdiler insanlar osmanlı kaynaklarına kolayca ulaşamasın unutsun tarihini osmanlıyı savaşlar yıkmadı osmanlıyı ingiliz valisi kamal atatürk yıktı
00 YorumlaAtatürk o koltuğa babasınin oğlu olduğu için gelmed.. Harem kurup jergun başka kadinla yatmadi. Kendi emeğiyle tırnaklarını kazıyarak geldi. İstese o da kendine bir saltanat kurar Padişahda olurdu imparatorda olurdu ama yapmadı herkes eşit olacak dedi
41 Yorumla- +1 yıl
Dinden bahsediyorsunda. Osmanli padişahlari halka kullarim diye hitap etmiyormu? Kendisini Allahla ayni kefeye koyanlar dindarmi sence? Istedigi adamin canini almadimi?
Nerde din? Bumu sizin dininiz?
Dinden başka birşey bilmiyorsunuz ama bir yerdende çaliyorsunuz nasil dindarsaniz artık
Bak bakalim İstanbul disindaki yerlere osmanlinin caktigi ir çivi var mi?
Sanki memleketi sultanlar kurtardi da biz dikmedik heykellerini52 Yorumla- +1 yıl
Kardeş sen git biraz tarihini oku.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk de atamız Fatih Sultan mehmet de ama şöyle birşey var Fsm ülkeyi zor durumdan kurtarmadı Atatürk daha binlerce insanı ölümde kurtardı belki de. Çünkü eğer milli mücadele çıkmasaydı bu ülke maalesef olmayacaktı ve biz doğmayacaktık. Osmanlıda son dönemde yapılan salaklıkları ve milli mücadeleden önce ingiltereyle Türkiyeye karşı ortak hareket eden bir padişah görünce osmanlının kesin bitmesi gerektiğini o an anladım
00 Yorumla
+1 yılneden sahibi olmadığım bir ülkeyle övüneyim ki? o zaman gider abd ile övünürüm. biz türkler sadece o imparatorluğun en kalabalık tebaası idik. sahibi değildik.. başındaki padişah soyunun türklükle alakası kalmamışki... tamam sadece başlangıçta osmangazi döneminin sonuna kadar. ondan sonra girmeyen gen karışmayan kan kalmamış rusundan cenevizlisine. venediklisinden fransızına. prusyasından musevisine kadar.. bunun nesiyle övüneyim arkadaş kokteyl gen gibi...
00 YorumlaOsmanlı ve Atatürk bizim değerlerimizdir. Her ikisine de düşman olmak aslında aynı şeye düşman olmaktır. Alevi sünni, sağ sol gibi şimdi de Atatürk-Osmanlı çatışması çıkartmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyin. Atalarımıza sahip çıkın.
10 Yorumla
+1 yılosm şehvet üzerine ümmet ve arap çıkarları üzerine kurulu dünyasıyla gurur duyulamaz, osm yıkan atatürk osm baş düşmanıdır geldiğimiz yer belli tıpkı ondan önceki gelenlerin osm yı yıkmanın eşiğine getirdiği gibi..
sorun çok saçma herkez aynı kökenden gelmiyor, türkiye osm mirası değildir ikide bir osm ve türkiyeyi bir tutmayın00 Yorumla
+1 yılTürk tarihi anadolu selçuklu ile başlar bence ondan öce türkler farklı boylar halinde birbirleriyle savaşıp duruyorlardı osmanlıyı oluşturan selçuklulardır malazgirt sayesinde şu an anadoludayız unutmayın osmanlıdan önce onlar vardıhaçlılarla savaşıp kafasına mızrak saplanıp ölen 2 kılıçarslanı unutmayın osmanlı balkanlarda iyi siyaset uyguladı bir yere kadar ondan sonra çöktü nitekim atatürk büyük önder ama millet asıl işi yapan
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı. çok basit herşeyi yeni baştan kurdukları için onlarca devrime gerekçe olarak herşey osmanlıda çok kötü olduğu için bizde herşeyi değiştirdik demek için osmanlı haddinden fazla kötülenmiştir. bu chp kafalılar tarafından
10 Yorumla
+1 yılEmin ol AKP yüzünden. Dinden ve Osmanlı'dan soğumamın tek nedeni AKP'dir. Recep Tayyip Erdoğan, Richard Dawkins'den daha fazla insanı inançsızlığa götürüyor demiş İsviçreli bilim adamları.
10 Yorumla
+1 yılBiz Osmanlı Devleti ni ya da Selcuklu Devletini dıslamıyoruz asıl tam tersi var su zamanlarda Atatürk sanki Osmanlı nın sonunu getirmis gibi büyük bir Atatürk düsmanlıgı var...
10 YorumlaOsmanlıyı sevmezler ama zalim Cengiz Han'ı sever ve Türk göstermeye çalışırlar. Aslında bunlar İslam düşmanıdırlar. Yeni gavur, eski gavuru seviyor olay bu.
03 Yorumla- +1 yıl
Mesela senin kafa yapısı tipik kadir misiroglu şizofreni gibisin Türk düşmanı olduğun Cengizhan yazısından belli oldu en büyük Türk hükümdarıdir Cengizhan sen arap hayranisin gir araplarla arap kanunlariyla yaşa
- +1 yıl
@Militarist69
Senin de süzme salak olduğun bu yazından anlaşılıyor.
Cengiz Han dünyanın sayılı zalimlerindendir. Moğol'dur. Türk bile olsa bir zalimi sevmek insanlığa sığmaz. Kaldı ki Türk'lüğe sığsın.
Ama sen bir zalimi sevmeyi insanlıkla bağdaştırdığın gibi sevmeyen birini de Türk düşmanı olarak gösterebilecek ahmaklığa ulaşmışsın. Ahmaklıkta zirvedesin.
Ben Türk'üm. Türk'e neden düşman olayım? Arap'a değil İslam'a hayranım. Türk'ü de İslam'a ve insanlığa hizmetleri sebebiyle severim. Türk olmak meziyet değildir. Arap da olabilirdik, İngiliz de, Kürt de... Senin gibi temelden, dayanaktan yoksun sırf tarafgirlik maksadıyla kuru milliyetçilik yapmam.
Arap'a düşmanlığınız da aslında Peygamber ve İslam düşmanlığınızdan kaynaklıdır biliyoruz. Bu düşmanlığınız bir zalimi savunacak kadar gözlerinizi kör etmiş. Sözlerimde ne kadar haklı olduğum bu yazından anlaşılıyor.
Cengiz Han kimdir?
Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci:
www.ekrembugraekinci.com/sualcevab.asp?id=6261
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Yoo her zaman tarihe saygımız vardır Osmanlıyı severim ama Osmanlı bir aile devletiydi Türkiye halk devleti bu yüzden olabilir.
10 YorumlaBeğenmedikleri Abdülhamit han olmasaydı Atatürk olurmuydu? Diye soruyorum konu kapanıyor o zaman
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Özgür ve karakterli hiç bir insan cumhuriyet değerlerinden vaz geçip osmanlıyı aramaz.
10 YorumlaATATÜRK 'de bir osmanlı subayı idi osmanlı ve atatürk hepimizin atasıdır böyle ayrımcı oyunlara gelmeyin
10 YorumlaModa falan sandiklsri icin oluyor. Yanlis anlasilmasin ben osmanliyida desteklerim yagilsrim Ataturku de severim laf attirmam ama sorgulancak bie tarafi yok
00 YorumlaNedir bu ölü devlet hortlatma arzusu?
Zombifili misiniz?20 Yorumla
+1 yılYa bırak o aptalları. Osmanlıda insanlar zekat verecek insan bulamıyorlardı , onu da hatırlatalım.
10 Yorumla
+1 yılSen Atatürk"e neden düşmansın peki bahsetsene biraz?
00 Yorumla
+1 yılosmanlı özellikle son zamanlarında çok kötü örnek olmuş ve ingilizlerin sömürüsü olmayı kabul etmiş türklükten çıkmış yobazlaşmış bir toplumdu
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe yazıkkı toprak ele geçirmekten ve savaş çıkartmaktan öte hiçbir şey yapamamış Osmanlı. Bide Roma İmparatorluğuna bak. İngiltere'den Mısır'a kalıntıları ve eserleri duruyor hala.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 515 cevap paylaştı. Ataturkude severim Osmanlıyı da , Ataturku osmanliyi yıkmış gibi gorenler neyin kafası asıl , yüzyıllarca hüküm suren devletimizi hiç yoktan sayamayiz , Turkiyenin kurucusunuda.
00 YorumlaGeçmişini atalarını hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmıyacaksın ama gelişen dünyada ülkeni bir seviyeye getirmek istiyorsan yeni şeylerin iyi olanınada açık olacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılosmanlı türklüğü bitirmiş araplaştırmaya kalkmış , öz türkçeni sarayda yasaklatmış , kısaca ecdadın türk olmaktan utanmış, sen onlardan utanma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOsmanlı tarihini okumasını acayip seviyorum. 3 kıtada yüzyıllarca hoşgörüyü yaşattı ve bence örnek alınması gereken bir devlet. Son müslüman imparatorluk.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 417 cevap paylaştı. gelmişin hatrına geçmişe küfretmek doğru değildir bu bizim tarihimiz sahip çıkmak öğrenmek en mantıklısı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. Osmanlı osmanlidir, Türkiyede Türkiye. Sizde bunu anlayın, bu ülke osmanlının devamı olsa adı osmanlı olurdu.
00 Yorumlakendi kardeşlerini sırf iktidar hırsı için öldüren bir zihniyeti ne kadar ecdadım olsada kabul edemem
10 Yorumlaatatürk ulusal tarihimizden bağımsız değildir yeri önemlidir, ama tarihte yine büyük kumandanlar çıkarmış ulusuzdur
00 YorumlaO kadar cahilsin ki.. sadece kulaktan dolma kaliplasmis seyler bu soylediklerin
00 YorumlaÇünkü bazıları tekrar Osmanlıya dönmek istiyor fakat ben seçme ve seçilme hakkımdan memnunum..
10 Yorumla
+1 yılÇoğu kişi ecdadını reddetmez fakat bunu o şekilde gösterenlere sormak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü osmanlı da din vardı bundan dolayı din düşmanları sevmez. Daha laik daha dinle ilişiği olmayan biri olduğu için Atatürk'ü severler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakkaten ya neden her boku Atatürk yapmış gibi davranıyor herkes
20 YorumlaTarihten bir haber olan soyunu inkar eden Soysuzların işi biz Osmanlı torunuyuz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGöktürkler ve Atatürk daha önemli benim için. Kendi oğlunu kardeşini öldürenler benim atam değildir utanç verici
00 YorumlaAtatürk derken A büyük olacak knk. Haklısın böyleler çok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı Türk değildi. az biraz okusan bilirdin.
ben Türk olduğum için Osmanlıyı sevmiyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın ama yapacak birşey yok adamlar sistemi öyle güzel hazırlamışlar bozamıyorsun...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı fikirdeyim.. Allahın izniyle yeniden diriliş yakındır
10 Yorumla
+1 yılcihanşümul bir imparatorluk...
00 Yorumla
+1 yılosmanlı bizi sevdi mi ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlı ne zaman Araplaştı çöküş başladı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bilmiyorum senin baş harfin e demi :D
00 YorumlaImzami attim altına
10 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında