Mardin de doğmuştur. Küçükken mum ışığında ders çalışırmis gercekten cok gurur verici. Ama bazı HDP veya solcu sayfalarinda görüyorum. Iste aziz sancar Kürttür vs bu tür ırkcıliķ yapılıyor? Bu adam Atatürk ve Türk bayrağı ile resim çekiliyor Türk olmaktan gurur duyuyorum diyor. Iste burada okumuş insan ve cahil insan farkını görebiliyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
duyunca çok sevindim ve gururlandım doğrusu 10 aralıkta nobel ödülünü isveçte düzenlenen törenle alacak ve para ödülü alacak büyük ihtimal aldından sonra kesin türkiyeye ziyarete sonrada doğduğu topraklara mardine gelecek inaşallah Allah sayılarını çoğaltsın . ve trükiyedeki üniversitelerde başarı sağlayan bilim insanları ödül alsın özellikle ne yazıkki amerikadaki eğitim ve imkanlarla bu ödülü almıştır bu acı bir gerçek türkiyede devam etseydi bu ödülü alamazdı. neden çünkü kendini geliştirecek sha bulamazdı. ama yinede türkiye adına gurur verici bir gelişmedir tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mehmet Öz de beyin göçü yapmıştır aynı şey eğer burada kalsa ilerletemezdi kendisini :)
aziz sancar kanser tedavisinde sirkadiyen ritmik saat uygulmasını geliştirmiş sanıldığı gibi 2015 değil 2005 yılında nobele aday gösterilmiş ve 2015 yılında nobeli hak kazanmıştır bu kanser tedavisi çalışması 35 yıldır devam eden bilimsel bir çalışmadır sancarın yıllardır üzerinde durduğu ritmik saat kanseri tetikleyen hücrelerin tanı teşhisinde önemli bir yol katetmiştir ve bir makalesinde kanseri tetikleyen unsurların başınad sabah güneşine maruz kalınması halinde kanserin yayılması uyarında bulunmuş ve öğle saati güneş ışınlarının kansere karşı pozitif bir ilerleme kaydettiğini öne sürmüştür
ben basit bir dil ile yapmış olduğu kanser tedavindeki çalışmaları baz alarak örnek verdim mesele öğlen çıkmayalım akşam çıkmayalım değil bilakis. bilimsel bir tabanı ile anlatılması en yegane açıklama olur bence başkaları gibi etnik kökeni değil hangi alanda başarı sağladığı önemli bizim için. ne yazıkki 13 sende ayrışan kutuplaşan bir toplumdan bilimsel başarı konusunda sohbet değil etnik kökeni hakkında sohbet ediyoruz ve toplumun bilime ne kadar değer verdiğini gösterir ayrıca haber kanallarına dikkatlice baktım suriye, terör, seçim, geçim derdi , trajedi haberlerinin gölgesinde kalmış neden böyle çünkü türkiyenin bu tip nadiren gelen başarılara vakit ayıracak vakti yok akşam nazlı öztarhanın başbakan ile canlı yayında yapılan konuşma beni korkuttu spiker şöyle soru soruyor :efendim suriye krizine ruya veçinde müdahil oldu ve fransa cumhurbaşkanı ilk kez büyük bir savaş olasılığından bahsetti ne diyorsunuz dedi başbakan : ben böyle bir dünya savaşını uygun görmüyorum...
merak etme onu da kürt asıllı olduğu için öldürmek isteyenler vardır.. düşün ki Selahaddin Eyyübi ye kürt kökenli dedikleri için onu sevmiyorum diyen insanlar bile var.. daha ne beklersin
Bidakika bidakika bir insan okumuş diye özünü kaybedecek diye bir kaide yok. Bende fransada büyüdüm Özümü unutayim? Bir Türk özünü unutsa ben Türk değilim dese kiyamet koparirsiniz. Sorun sadece kürt Türk değil, özünü unutmamak asıl sorun. Nereden geldiğini unutmamalı bir insan. "Ben Kürdüm ama Türk bayrağı benim bayragimdir" diye bişey yok. O zaman ya Kürdüm demeyecek ya da Türküm diyecek. Burada bir kız ben Türk değilim fransizim dedi ona bütün turkler sirt cevirdi.. olaylara tarafsiz bakın
Ne yazıktır ki böyle güzel bir gelişmeyi twitterlardan, facelerden falan duyuyoruz.. Siyasi mecrada bile bu adamın çalışmasını bırakın, bu adamı tanıyan bilen yoktur. Keske hep bu yonumuzle öne ciksak keske.. Bir Karadeniz'li olarak bu gelişmeyi cani gönülden kutluyorum, insallah bu gelişme bizim için daha nicelerinin on ayağı olur.
Prof. Dr. Aziz Sancar gibi onemli bir bilim insanina saygisizca "adam" vs diye hitap etmeniz gercekten saskinlik verici.
Dunyanin onde gelen bilim adamlarindandir ve devrim niteliginde bir metod geslitirerek kanserli hucrelerin DNA dizilimlerini degistirerek yeni bir metod gelistirmistir. Gunumuzun en amasiz hastaligina bir care icin ilk adimi atmistir.
Bu denli onemli bir alana imzasini atmis ve dahi onculuk etmis bir kisinin basarisi ile gurur duymak varken, feyz almak varken hala hangi irktan diye sorguluyorsunuz. Prof. Dr. Aziz Sancar artik tun dunyaya mal olmus bir kisidir.
Siz bunlari sorgularken "O" calisarak dunyanin diger ucunda tum insanliga faydali olacak bir metodu gelistiriyordu. Sasilacak haldesiniz...
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sende adam diyon ben burada adamın başarısını paylaşıyorum sen adam dedim diye rahatsız oluyorsun adam Adam adam gibi adam işte
Böyle bir olayda bile insanların aklına nasıl ırkçılık geldi hayret valla bu söylentiler olmasa aklımın ucundan bile geçmiyordu. Bence adamın umrunda değildir öyle şeyler adam sonuçta bilim adamı ne işi olur siyasetle yani. Iste biz bu yüzden böyle gerideyiz yok şu kurt yok bu alevi Sünni yok laz bilmem ne o yüzden gelisemedik. Adamlar neler yapıyor biz halen neredeyiz
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok haklısın bence de olmamalı benim de aklıma sosyal medya da görünce geldi zaten işte Kürt bilim adamı falan yazmışlar ondan sordum
Bu insanlar ne pisler ya yani böyle bir olayda bile kurtmu alevi mi bilmem ne saçma sapan işler yani. Ne kadar fesat dusunuyolar herseyi. Adam kürtse ne olmuş akilli mi akıllı bitti yani insanlığa yararlı bir şeyler yapiyorsa kurt Türk fark etmez yani. Insanliga yararı dokunan insanları sevmek gerek
Ne kadar boş muhabbetler. Sorsam hangi alanda ödül aldı diye bilmezler kaç aldı desem bilmezler herkes kürt türk bir şeyler sayıklıyor. Ne kadar cahiller. Midem bulanıyor hepsinden. Sen de kürt asıllı türk vatandaşı diye açıklama düşmüşsün. Ne alaka? Herif türküm gurur duyuyorum demiş mk. Zorla herifin ırkını söylüyorlar. Sanki hangi kürt onu eğitmiş okutmuş imkan sağlamış da, bugün kürtler seviniyor anlamış değilim. Boş boş işler.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Beni ırkçı gibi gösterir bu adam kürt ama Türküm diyor yani ben ona şaşırdım sadece :)
göğsümüzü kabarttı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz her zaman söylemişimdir bizde kürt problemi yok israili kurmak isteyen dış güçlerin oyunları bunlar hdp de bu oyunda piyon
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle. Yoksa Kürt-Türk kardeştir ama pkk yi desteklerse benim kardeşim olamaz
Özgür Kürdistan kuracaklarmis hayallere bak hele bende dogudayim burada birçok kürt arkadaşım var pkk li hemde neden destekliyorsun diyorum haklarimizi savunuyor diyor o kadar ki cahiller
hakkı savunmak için ortada yanilen bir hak olması lazım yedikleri önünde yemedikeri arkalarında Türk milleti ne haklarını yemiş? aynen doğru cahillik işte
İsyanın cezası ölümdür dış güçlerle savaşırken bir de içerden patlak verdi savaş bunun adı fısattan istifade etmek hatta kalleşiliktir atatürk en doğru olanı yaptı
Ne yalan söyleyim gurur duydum ama düşünmeden edemedim. Tr de olsa bu adama hss*tr l*n öyle icat mı olurmuş demezler miydi acaba? Konuşmasına baktım ingilizcesi türkçesinin önüne geçmiş. Yine de türkiyeyi unutmamış. Neyse Allah başarılarını daim eylesin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kürt olduğunu sen söylüyosun övünmek için bence adamın açıklamalarını oku türklğümle gurur duyuyorum diyor uydurmayın kürt diye kürtler önce elektrik faturasını yatırsınlar ne nobeli alıyolar
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mardinli kürt istersen araştır ama kendisi asimile olmuş :)
senin döneminde haksızlık olmuyor mu? batıda uçakla vurulan çocuk görüdn mü hiç ya da yerde sürüklenen insan cenazesi? gören de güllerin içinde yaşıyorsun sanır
Atatürkçü Kürde Nobel aldırmazlar öyle kolay kolay ayrıca. Yaşar Kemal'in Nobel almasına Kürt diasporası engel oldu mesela , onu devlete yakın buldukları için.
Çok cahilsin soruyu soran arkadaş bu soruyu bile ırk meselesine çevirmişsin yazık. Adamla biz gurur duyarız ama bizim o adam için yaptığımız birşey yok, onun önünü amerika birleşik devletleri açtı türkiye değil. Kürt asıllı Türkmüş falan senin IQ seviyen daha türev integral hesaplamaya yetmez yobaz varlık
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sayisalciyim matematik öğretmenliği kazandım bu yil umarım susarsin😏
Her öğretmen başarılı olamaz merak etme dostum :) Senin de karşında itü uzay ve havacılık 2. sınıf okuyan bir öğrenci var kimin kafası daha iyi çalışıyor kıyaslamayalım
En İyi Cevaplar