Bizim yerli bir uçağımız olacaktı. Ne oldu o iş? Yani şimdi yerli uçağımız var mı yoksa hala yapılıyor mu?
Eğer yerli uçağımız yoksa bu, seçmeni sekiz senedir APTAL yerine koymak değil de nedir?

canim iki ay icinde olcak isler degil bu. sorun ciksinda bütün dünyaya rezil mi olalim bunu mu istiyorsun?
Marmaray gibi değil mi? :D
Peki 2007'de göklerde olan bir uçak, 2015'de nasıl yapım aşamasında oluyor?
ikisi cok farkli birsey. binlerce tonun havada ucamsini saglamakla bir trenin raylardan gecmesi farklidir bence
bir film afisi düsün ordada filmde ölmüs olan bir adamin resmini göstermiyolar mi? niye bu adamin yaptigi hersey gözünüze batiyor anlamiyorum ben.. gösteris anlaminda oraya bir ucak koymus bu bizim havada olan ucagimiz demedi hos. abartmayin olaylari derim
Sen şimdi Hatice'ye değil, neticeye bak. Adam 2007 mitinglerinde de bas bas bağırıyordu "Yerli uçağımızı yaptık" diye. 8 sene sonra bugün partinin başında Davutoğlu var ve mitinglerde, "Allah izin verirse yerli uçağımızı yapacağız." diyor.
Ne oldu, Tayyip yerli uçağı uçurdu da bizim hatta Davutoğlu'nun da mı haberi yok? :)
Yani şimdi doğruya doğru. Tayyip açılışlarda gövde gösterisi yapmayı seven biri. "BEN YAPTIM!" edası ile muhalefeti eleştirmeyi çok seviyor. O uçak 2007'de göklerde olsaydı, kokpite geçip yine gövde gösterisi yapardı. Elinin altında internet var. Aç araştır bakayım. 2007'de hatta bugün yerli uçağımız var mıymış? :)
bu konusmada yolcu ucagindan mi bahsediyordu? belki ucuyodurda sen görmüyosundur
ve ne yalan söyliyim onun yaptiklarini ben yapsaydim benim elimden gelseydi bende övünürdüm yani. okadar sehri cöp götürüyordu şu an hemen hemen türkiyenin her sehri gezilcek sehir. cok güzellestirdi ve bana sorarsan türkiyeyi gelistirdi.
ben almanyada yasiyorum ve burdaki millet politiacilar tir tir titriyorlar türkiyeden cünkü cok kisa bir zamanda oldu ve kimse beklemiyodu. cok güclü bir ülkeye sahibiz bence bu amerikanin oyunlarina gelip birbirimize düsmeyelim gözlerimizi acalim hepsi komple kuruyor bizi durdurmak icin
Eveeetttt... Neden böyle konuştuğun anlaşıldı. Almanya'dan öyle yazmak kolay be. Sen gel de 13 sene AKP Türkiyesin'de yaşa da konuş. :D
Adam ülkeye 1 verdiyse 1000 cebe indirdi be. Daha neyin kafası bu? bir kabullenemediniz gitti.
Gerçi sende haklısın. Ayakkabı kutularına paracıkları babam sakladı. Hatta babam beni arayıp paraları sıfırla dedi. Evet, evet haklısın. Çok özür dilerim Almanya'daki gurbetçi kardeşim. :)
ben şu an almanyada yasiyorum. okul nedeniyle bir iki ay önce buraya tasindim yani türkiyede olup biten herseyden haberdarim. siz isde böyle dogru düzgün anlamadan sorusturmadan ön yarginizla herseyi kötülüyorsunuz. sizin sorununuz bu kardesim :)
"Aç araştır bakayım. 2007'de hatta bugün yerli uçağımız var mıymış?" yazmıştım. Araştırdın mı? :)
ac arastir bakayim türkiye 2007 türkiye bugün. neler degismis lütfen ac oku ve ANLA. o adam basa gecmeseydi tozun topragin icinde yasiyorduk daha.. hersey sirayla kardesim onada sira gelcek
Tabi elbette. AKP'den önce ülke taş devrinde yaşıyordu zaten. AKP olmasa asla ilkel bir toplum olmazdık (!) :D
:D sene 2023 yerli ucagin yapimina baslandi :D
O zamana değil iktidarda, muhalefette olurlarsa şükretsinler. :D
Bir kısmı uçmaya başladı, kalan kısımlarıda havada tamamlamaya çalışıyorlar bence.
Tabi... Neden olmasın?
yol yaptı o kıllara hölüğğğğ
O yol yakında bir yerlerine girecek ama... Hadi hayırlısı. :D
Cevap
4Cevap
bir iki günlük iş değil ki... hem adamlar neler yaptı neler bunamı takıldın
Okuma yazman var sanırım.
2007'de göklerde olan bir uçak, 2015'de nasıl yapım aşamasında olur? :)
Göklerde derken belki başka şeyi kast etti göklerde belki onun için değişik şeyler ifade ediyor
Tabi elbette. Sende haklısın kedi kadın. ;)
uçak işi öyle hemen olmuyor bunu bir defa bunu öğrenmen gerek
Sen önce 2007'de göklerde olan bir uçak, 2015'de nasıl yapım aşamasında oluyor onu bir açıklasana bana?
Sende Hürkuşun sistemine bir bak istersen. (Hani şu kokpitte bulunan uçuş sistemi. Bilgisayardan da kontrol edilebilen sistem.) Uçağın sistemi tamamı ile Amerikan yapımı. Yani sistemi kuran Amerikalılar. Yerli denilen ürün A'dan Z'ye yerli olur. Bir parçası yerli, bir parçası yabancı sermaye tarafından yapılmış olmaz. ;)
Soldaki resmşn sağ üstünde, sağdaki resimin sağ altonda bir büyük kırmızı daire var? gördün mü? "Hedef 2023" diyor.. Anladın mı?
Hedef 2023 ise göklerde olan uçağımız nerede? Yoksa kağıttan uçak yapıp pencereden atıp "Yerli uçağımız göklerde" diye mi kekliyorlar? :D
bunlar daha ne ki
Hiç bir şey. Vukuatları saymakla bitmez. :D
uçak ayrı yolcu ucagı ayrı
Diyorsun? Peki nerede o göklerdeki milli uçağımız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar